Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Įvykiai Gruzijoje, P.Osetijoje, Abchazijoje (2008.08.08 - 08.12)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Siūlyčiau įsijungti TV3. Rodo laidą apie Gruzijos gyventojus, nukentėjusius nuo karo.
    „Žmogus, nedarantis klaidų, paprastai nedaro nieko" - Bishop W. Magee, 1821-1891.

    Comment


      Parašė a_p Rodyti pranešimą
      Jei kas zinot kokiu nors gruzinisku ar osetisku murzilku su internetiniais archyvais, tai butu idomu pasiziuret ka jos rase liepos pabaigoje.

      Vienaip ar kitaip, as visai tikiu, kad sitos pestynes nei vienai pusei nebuvo netiketos. Kadangi rusai momentaliai dave atgal, tai reiskia kad buvo tam pasiruose. Kas velgi tikrai buvo zinoma gruzinams, nes armijos telkimo nepaslepsi.
      Ištrauka iš Gruzijos kariškių komentarų:

      Знаете, что 58-я армия всё южное войско России? – что, когда 58-я армия зашла сюда, на той стороне ничего не осталось, знаете что смешно, но в том ущелье, если бы мы их ещё 1 день долбили, а они заходили бы в условиях того обстрела (то, что они и делали и стояли там), то можно было в наступление переходить, так как там никаких вооруженных сил не оставалось для обороны. Застряли в одном ущелье и были уничтожены. Российское командование надо отдать под суд за то, что со своими войсками учинило…
      Про Кодори говорить уже не хочется – Кодори был обречен.
      Вы представить не можете, как там ребята воевали, что происходило в горах, вы не можете представить какие глупости вытворяли Кезерашвили и новоиспеченный Киркитадзе и блатной Угулава и ещё кто и откуда-то не притащившиеся и какой ценой давались успехи армии и спецназу...


      Dviem žodžiais:
      Ar žinote, kad visa 58-a Rusijos armija, užėjusi į Kodorio tarpeklį, buvo apšaudoma mūsų (artilerijos). Jei mes dar nors dieną taip apšaudytume, o rusų kariuomenė tęstų judėjimą tokiomis sąlygomis, tai jokios kariuomenės (rusų)gynybai ten jau nebeliktų. Ji būtų sutriuškinta Kodorio tarpeklyje. Rusų karinę vadovybę tektų teisti...
      Apie Kodorį kalbėti nesinori - jis buvo pasmerktas. Neįsivaizduojate, kokias nesamones krėtė (vardinami gruzinų vadai). Ir kokia kaina...


      Man atrodo, kad ši ištrauka labai gerai išreiškia Gruzijos planus. Jie per daug įtikėjo savo jėgomis ir išprovokuodami Rusijos kariuomenės įsiveržimą, norėjo jį įspudingai sutriuškinti. Bet nelabai išėjo...
      Iš kitų pasisakymų aišku, kad įtampa P.Osetijoje augo iš ties palaipsniui, jau gerokai prieš rugpjūčio 8d. Gal Gruzijos vadovybė jau nelaukė kito tinkamo momento išspręsti įsibėgėjančio konflikto.
      Paskutinis taisė Sula; 2008.08.29, 10:06.

      Comment


        Sula, neaišku, ar tai ne falsifikacija, bet paskaityti įdomu. Daugiau to teksto: http://3dcenter.ru/forum/index.php?s...&#entry1107067 (pranešimas nr. #4482)
        Beje, toje temoje nemažai oranger ir kitų "patriotų" stiliaus pasisakymų, tik žvilgsnis iš kitos pusės
        Dar vienas Saakašvilio avantiūros paaiškinimas - Bush'ui reikėjo preteksto sutelkti laivyną arčiau Irano: http://contr-tv.ru/common/2841/
        Jei Iranas iš tiesų bus užpultas, tai tada viskas kaip ir aišku...
        Dar gal kam bus įdomu: http://www.guardian.co.uk/commentisf...russia.georgia
        darbas lietuvoje.lt

        Comment


          Skaldyk ir valdyk

          Kariauti Kaukaze Rusija bandė svetimomis – pačių kaukaziečių – rankomis

          Maratas Iljasovas

          Groznas, Čečėnija


          Karas Gruzijoje – tarsi žemės drebėjimas, kurio bangos nuvilnijo ir buvo jaučiamos visame Kaukaze.

          "Naktį negalėjau užmigti – buvo didžiulis triukšmas, – apie nerimastingą naktį į rugpjūčio 8-ąją pasakojo Čečėnijos gyvenvietėje Chambi-Irzi gyvenantis Magomedas. – Tik ryte, kai susiruošiau važiuoti savo reikalais į Nazranę (Ingušija), supratau, kas man neleido išsimiegoti."

          Tai buvo rusų kariuomenės kolonos, važiavusios link Nazranės. Kelias buvo užgrūstas karinės technikos. Magomedas dar nežinojo, kur armija traukia ir kokiu tikslu. Kontrolės poste "Kavkaz", kuris skiria Ingušiją ir Čečėniją, stoviniuojantys kariškiai tik sausai pareiškė: "Ne tavo reikalas."

          Paėmęs pakeleivį, po įprastų klausimų apie sveikatą ir nereikšmingo pokalbio apie orą, Magomedas uždavė jam rūpintį klausimą. Mat Ingušijoje pastaruoju metu buvo labai neramu ir daug kas prognozavo, jog čia gali prasidėti karas. Tad gal neapsimoka važiuoti toliau? Juk jeigu kovotojai puls, tai puls didžiausią Ingušijos miestą – Nazranę.

          "Nežinai kur jie išsiruošė? Gal Čečėnijos nepriklausomybę pripažino ir išveda kariuomenę kaip 1996-aisiais?" – pusiau juokais paklausė jis.

          "Negi negirdėjai? – nustebo pakeleivis. – Į Gruziją, "gelbėti" osetinų."

          Būtent naktį į rugpjūčio 8-ąją prasidėjo karas Gruzijoje.

          Šis konfliktas – tai ne tik Rusijos bandymas visam pasauliui demonstruoti išaugusią karinę galią ir politinį svorį, bet ir bandymas įvaryti dar vieną pleištą tarp Kaukazo tautų. Supriešinti ne tik osetinus ir gruzinus, bet ir čečėnus su gruzinais. Pagal oficialią Rusijos propagandą, pagrindinį vaidmenį "išlaisvinant" Cchinvalį atliko 58-osios armijos batalionas "Vostok" ("Rytai" – rus.), į kurį įeina vien čečėnai, vadovaujami Sulimo Jamadajevo. Bet kaipgi buvo iš tikrųjų?

          Karą laimėjo čečėnai?

          Visas tas dienas, kol Gruzijos teritorijoje vyko aktyvūs karo veiksmai, federalinis plentas Baku–Rostovas buvo tiesiog užkimštas rusų karo technika, judančia iš Čečėnijos į Pietų Osetiją. Dalis šarvuočių neatlaikė kelio sunkumų (juk reikia įveikti net 150 km). Jie taip ir liko stovėti pakelyje vaikų ir net suaugusiųjų, kurie skubėjo prie jų įsiamžinti, džiaugsmui. Vėliau, kai kurie vietos gyventojai kalbėjo, jog net neįsivaizdavo, kad mažytėje Čečėnijoje gali tilpti tiek kariškių ir technikos.

          Vis dėlto ne visi osetinų "išlaisvintojai" spėjo į karą. Pasak Rusijos žiniasklaidos, bataliono "Vostok" kariai susidorojo su užduotimi. S.Jamadajevo vadovaujami "didvyriai", kaip teigiama, buvo mesti į mūšį pirmi, nes turėjo milžinišką kovos patirtį. Daugelis bataliono karių yra buvę sukilėliai, kurie, vykstant įnirtingoms kovoms dėl Čečėnijos nepriklausomybės, su savo vadu S.Jamadajevu 2000 m. perėjo į Rusijos pusę. Be to, "Vostok" buvo susipažinęs su vietos geografija, nes Pietų Osetijoje vykdė "taikdarių" misiją.

          "Per visą operaciją praradome du kareivius, – kalbėjo Rusijos propagandos metodus įvaldęs S.Jamadajevas. – Jie buvo sužeisti, bet nesunkiai." Laikraštis "Moskovskij komsomolec" rašo, kad gruzinams pakako išgirsti eteryje S.Jamadajevo vardą ir "amerikiečių apmokytos gruzinų specialiosios pajėgos pasileido į kojas".

          Į mūšį – per prievartą

          Vis dėlto tikrasis vaizdas nebuvo toks herojiškas. Čečėnijos gyventojai pasakojo, kad ne į vieną kaimą atvažiavo "krovinys 200" (taip Rusijoje vadinami žuvę kariai). Manoma, kad vien čečėnų karių Gruzijos kare žuvo apie 40.

          "Maža to, kad mus čia žudė, dar ir verčia mūsų vaikinus žudyti mūsų brolius gruzinus", – nepatenkinti kalbėjo kai kurie žuvusiųjų giminaičiai.

          "O ką mums daryti? – bandė teisintis vienas į laidotuves atvažiavęs bataliono "Vostok" kareivis. – Jei atsisakysime vykdyti įsakymą, mus išmes iš darbo, nematysime kelis mėnesius negauto atlyginimo. Be to, gali tiesiog imti ir nužudyti."

          Kiti bataliono kariai pasakojo, kad nesistengė per daug kariauti ir nesivėlė į ypač didelius mūšius su gruzinais. O ir patys gruzinų pabėgėliai pabrėžė, kad čečėnai net padėjo jiems pabėgti nuo plėšikaujančių ir žudančių rusų, kazokų ir osetinų marodierių.

          Karingosios čečėnų kareivių dvasios (tinkamos karui agresyvios nuotaikos) negerino ir per televiziją rodomi vaizdai.

          "Kai bombardavo mūsų miestus ir kaimus, kai mūsų vaikai mirė iš bado ir troškulio, tai nebuvo humanitarinė katastrofa ir apie genocidą niekas nekalbėjo", – vėliau sakė ne tik bataliono "Vostok" kariai, bet ir visa Čečėnija.

          "Mes gi antrarūšiai. Rusai padarys, ką norės, ir išeis, o mums gi čia gyventi", – apibendrino niūrią padėtį vienas žuvusiojo giminaitis.

          Patrankų mėsa netapo

          Čečėnų korta kare su Gruzija buvo planuota sulošti dar anksčiau. Apie tai, kad kitas specialusis GRU (Rusijos karinė žvalgyba) batalionas "Zapad" ("Vakarai" – rus.), kuriame taip pat tarnauja tik čečėnai, dalyvauja taikdarių misijoje Abchazijoje, gruzinai žinojo. Tačiau vėliau pasirodžiusi informacija nustebino ne tik juos, bet ir pačius bataliono "Zapad" kareivius.

          Vasaros pradžioje internete pasirodė informacija apie rengiamą provokaciją. Vienas aukštas Abchazijos gynybos ministerijos pareigūnas atvirai kalbėjo, jog aprengti gruzinų specialiųjų pajėgų uniformomis čečėnų kareiviai turės užpulti abchazų ir rusų pajėgas. "Aišku, jie žus, – atviravo pareigūnas. – O mes turėsime pretekstą pulti gruzinus."

          Jeigu tokie planai iš tikrųjų egzistavo, galima spėti, kad Rusijos generalinis štabas iš pradžių planavo karo veiksmus ne Pietų Osetijoje, o Abchazijoje. Tačiau planų teko skubiai atsisakyti dėl per daug kalbaus nepripažintos respublikos Gynybos ministerijos pareigūno.

          Kad ir kaip būtų, šios kalbos ne juokais sujaudino bataliono "Zapad" kareivius, kurie nepanoro tapti patrankų mėsa ir priėmė optimaliausią šioje situacijoje sprendimą. 70–80 kareivių tiesiog dezertyravo. Kaip vėliau teigė informacinis portalas "Kavkaz-centr", jie pasitraukė į Čečėnijos kalnus ir prisidėjo prie sukilėlių.

          www.kl.lt
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            Parašė JaM Rodyti pranešimą
            Beje, toje temoje nemažai oranger ir kitų "patriotų" stiliaus pasisakymų, tik žvilgsnis iš kitos pusės
            Ir koks gi mano pasisakymas tau neįtiko? Ar tau neįtinka viskas, kas nemalonu būtų girdėti Kremliaus režimui?
            Ir dar: patriotas kabutėse - tai gryniausia šovinistų terminija, esi "našistas" Lietuvoje?

            Comment


              Dar šiek tiek istorijos iš Gruzijos pusės:

              http://president.gov.ge/?l=E&m=0&sm=1&st=0&id=2721

              jei kam labiau patinka - rusiškas vertimas:
              aillarionov.livejournal.com/19758.html

              Comment


                Parašė a_p Rodyti pranešimą
                Gan idomus straipsnelis:

                A.Butkevičius: Gruzijos prezidentas nėra kvailas

                Nors sito vaikino ir nevirskinu, bet tai nereiskia kad jis butinai privalo meluot.

                <...>

                Vienaip ar kitaip, as visai tikiu, kad sitos pestynes nei vienai pusei nebuvo netiketos. Kadangi rusai momentaliai dave atgal, tai reiskia kad buvo tam pasiruose. Kas velgi tikrai buvo zinoma gruzinams, nes armijos telkimo nepaslepsi.
                Tokiu atveju, išeitų taip, kad Saakašvilis sąmoningai norėjo atsikratyti Abchazijos ir Pietų Osetijos?

                Comment


                  Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                  Tokiu atveju, išeitų taip, kad Saakašvilis sąmoningai norėjo atsikratyti Abchazijos ir Pietų Osetijos?
                  Taip iseitu.

                  Nors cia pacituotam komentare gruzinu kariskiai ir musasi i krutine, kad "nedaug truko" ir jie butu laimeje, bet as kazkaip nelabai linkes tuom tiket. Jei tai butu tiesa, tai turejo buti labai daug zuvusiuju is rusijos puses ko taip paprastai nepaslepsi.

                  As visgi netikiu, kad Saakasvilis yra toks naivus ir turejo vilties laimet tas pestynes. Ipac kai rusai jau buvo prikaupe savo kariuomenes.

                  Be abejo, galejo buti ir taip, kad pats Saakasvilis neturejo kito pasirinkimo. Didesniu ar mazesniu incidentu ten vyko visa laika. Kai ten is abieju pusiu pritelkta tiek daug kariuomenes (butu idomu patirt kuri puse pradejo pirmoji ja telkt), tai belekuris is ju gali lengvai pavirst i neplanuota kara.
                  Bet juk dabar neprisipazinsi, "kad mano generolas truputi pasikarsciavo, o as kaip prezidentas (ir armijos vadas) jo nesuvaldziau".

                  Na, bet tai mano nuomone nelabai svarbios detales.

                  Jei realiai pagalvot, tai pries konflikta Saakasvilis is esmes turejo 3 galimybes:
                  1. Nieko nedaryti
                  2. Osetinus ir abchazus jega priversti paklusti (isspiriant rusu kariuomene)
                  3. Padovanot nepriklausomybe Osetijai ir Abchazijai ir susikoncentruot ties savais reikalais.

                  Variantas #1 nera sprendimas, tai tik laiko klausimas kada teks rinktis tarp #2 ir #3, nes osetinai, abchazai ir rusai juk ramiai nesedi.

                  Variantas #3 reiskia politine savizudybe, nes gruzinai sito nesupras ir pasijus uzgauti. Bet is racionalios puses tai turbut geriausias variantas ipac kai tokia Osetija tektu selpti ekonomiskai.

                  Na o variantas #2 yra nerealus, rusai juk savo skuduru nei is sio nei is to nesusirinks. Nors jie ten turi tik "taikdariu mandata", bet realiai yra ne kas kitka kaip okupacine kariuomene.

                  Zodziu sumoj gautusi, kad variantas #2 pavirto i #3. Bet gruzinu jausmus izeide ne Saakasvilis, o rusai Dabar belieka politiniais keliais isstumt rusus is gruzijos teritorijos ir problema kaip ir isspresta. Rusija gales sau islaikyti Osetija ir dusintis su jos nusikalteliu gaujomis, o gruzija gales susikoncentruot ties idomesniais klausimais.

                  Comment


                    Parašė a_p Rodyti pranešimą
                    Jei realiai pagalvot, tai pries konflikta Saakasvilis is esmes turejo 3 galimybes:
                    1. Nieko nedaryti
                    2. Osetinus ir abchazus jega priversti paklusti (isspiriant rusu kariuomene)
                    3. Padovanot nepriklausomybe Osetijai ir Abchazijai ir susikoncentruot ties savais reikalais.

                    Variantas #1 nera sprendimas, tai tik laiko klausimas kada teks rinktis tarp #2 ir #3, nes osetinai, abchazai ir rusai juk ramiai nesedi.

                    Variantas #3 reiskia politine savizudybe, nes gruzinai sito nesupras ir pasijus uzgauti. Bet is racionalios puses tai turbut geriausias variantas ipac kai tokia Osetija tektu selpti ekonomiskai.

                    Na o variantas #2 yra nerealus, rusai juk savo skuduru nei is sio nei is to nesusirinks. Nors jie ten turi tik "taikdariu mandata", bet realiai yra ne kas kitka kaip okupacine kariuomene.

                    Zodziu sumoj gautusi, kad variantas #2 pavirto i #3. Bet gruzinu jausmus izeide ne Saakasvilis, o rusai Dabar belieka politiniais keliais isstumt rusus is gruzijos teritorijos ir problema kaip ir isspresta. Rusija gales sau islaikyti Osetija ir dusintis su jos nusikalteliu gaujomis, o gruzija gales susikoncentruot ties idomesniais klausimais.
                    Išties, visai įdomi sąmokslo teorija gaunasi

                    1) Juk Saakašvilis puikiai žinojo (visas pasaulis taip pat), kad Abchazija (A) ir Pietų Osetija (PO) pilnai valdomos Rusijos.
                    2) Buvo aišku, kad per šitas teritorijos galima įtakoti ir Gruziją, pvz. prireikus užaštrinti padėtį ir kelti karo grėsmę, prireikus grasinti A ir PO pripažinimu, nukreipti Gruzijos politikos dėmesį nuo kitų svarbių problemų
                    3) A ir PO puiki galimybė Rusijai įtakoti vidinę Gruzijos politiką. Prireikus norimiems Gruzijos opozicionieriams galima pažadėti "jei būsite geri - grąžinsime jums A ir PO". Ir atitinkamai sukelti abejones esama valdžios politika - kad beprasmiškai pykstasi su RU, dėl to ir neatgauna A ir PO.
                    4) Rusijos vaidmuo A ir PO visiems buvo puikiai žinomas, tačiau jis buvo užmaskuotas - juk formaliai rusai ten buvo neutralūs taikdariai
                    5) buvo aišku, kad rusai A ir PO neatiduos, o Gruzija neturi jokių priemonių jas atsiimti
                    6) joks Gruzijos politikas negalėtų pripažinti A ir PO atskyrimo - tai būtų politinė savižudybė
                    7) kol Gruzija turi A ir PO problemas, įstojimas į ES ir NATO iš esmės neįmanomas - per daug argumentų kodėl Gruzijos priimti negalima, ir Gruzijos dėmesys nukreiptas ne į reformas, o į bandymą atsiimti A ir PO
                    8) Rusijos valdžiai norėjosi parodyti pasauliui savo atkurtą imperinę galią ir "macho" įvaizdį

                    Tęsiant sąmokslo teoriją, galima daryti išvadą, kad sąmokslas pavyko - pūvanti gangrena (A ir PO) aiškiai atskirtos, Rusijos vaidmuo dabar akivaizdus, Saakašvilis dėl A ir PO praradimo nelieka kaltas, Gruzija (kaipo agresijos auka) gauna ES ir NATO solidarumą ir visokeriopą paramą.

                    Comment


                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                      Tęsiant sąmokslo teoriją, galima daryti išvadą, kad sąmokslas pavyko - pūvanti gangrena (A ir PO) aiškiai atskirtos, Rusijos vaidmuo dabar akivaizdus, Saakašvilis dėl A ir PO praradimo nelieka kaltas, Gruzija (kaipo agresijos auka) gauna ES ir NATO solidarumą ir visokeriopą paramą.
                      Mazdaug taip gautusi. Nebent kas nors itikinamai paneigtu tavo paminetas prielaidas kurios bent jau man atrodo visai logiskos.

                      Kad tikrai pavyktu dar reikia issprest "buferiniu zonu" problema. Rusai akivaizdziai irgi ne is kelmo spirti. Jei jau praranda tokias virveles kaip A ir PO, tai tokiu budu matomai bando uzmest naujas. Blogiausiu atveju panaudos kaip sverta derybose, tipo "gerai, mes pasitrauksim is okupuotos teritorijos, o EU/NATO mums uz tai tegu duoda ta ar ana".

                      Kita vertus, tai ganetinai pavojinga afera, nes visi puikiai zino, kad tu "buferiniu zonu" realiai niekam nereikia, t.y. tai viso labo pretekstas okupuot gabala gruzijos teritorijos.

                      Comment


                        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                        Išties, visai įdomi sąmokslo teorija gaunasi

                        1) Juk Saakašvilis puikiai žinojo (visas pasaulis taip pat), kad Abchazija (A) ir Pietų Osetija (PO) pilnai valdomos Rusijos.
                        2) Buvo aišku, kad per šitas teritorijos galima įtakoti ir Gruziją, pvz. prireikus užaštrinti padėtį ir kelti karo grėsmę, prireikus grasinti A ir PO pripažinimu, nukreipti Gruzijos politikos dėmesį nuo kitų svarbių problemų
                        3) A ir PO puiki galimybė Rusijai įtakoti vidinę Gruzijos politiką. Prireikus norimiems Gruzijos opozicionieriams galima pažadėti "jei būsite geri - grąžinsime jums A ir PO". Ir atitinkamai sukelti abejones esama valdžios politika - kad beprasmiškai pykstasi su RU, dėl to ir neatgauna A ir PO.
                        4) Rusijos vaidmuo A ir PO visiems buvo puikiai žinomas, tačiau jis buvo užmaskuotas - juk formaliai rusai ten buvo neutralūs taikdariai
                        5) buvo aišku, kad rusai A ir PO neatiduos, o Gruzija neturi jokių priemonių jas atsiimti
                        6) joks Gruzijos politikas negalėtų pripažinti A ir PO atskyrimo - tai būtų politinė savižudybė
                        7) kol Gruzija turi A ir PO problemas, įstojimas į ES ir NATO iš esmės neįmanomas - per daug argumentų kodėl Gruzijos priimti negalima, ir Gruzijos dėmesys nukreiptas ne į reformas, o į bandymą atsiimti A ir PO
                        8) Rusijos valdžiai norėjosi parodyti pasauliui savo atkurtą imperinę galią ir "macho" įvaizdį

                        Tęsiant sąmokslo teoriją, galima daryti išvadą, kad sąmokslas pavyko - pūvanti gangrena (A ir PO) aiškiai atskirtos, Rusijos vaidmuo dabar akivaizdus, Saakašvilis dėl A ir PO praradimo nelieka kaltas, Gruzija (kaipo agresijos auka) gauna ES ir NATO solidarumą ir visokeriopą paramą.
                        Įdomios mintys, lyg ir turi realų pagrindą, tik reikėtų labiau argumentuoti. Manau, netolima ateitis parodys kiek tame tiesos. Kita vertus, jeigu Saakašvilis iš tikrųjų sąmoningai siekė atsikratyti PO ir A ir JAV apie tai žinojo/numatė/nujautė, tai kodėl Vakarų politikai taip agresyviai reikalauja Rusijos atšaukti šių regionų nepriklausomybės pripažinimą? c2h5oh, tavo mintys įdomios, bet neišbaigtos.
                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                        Comment


                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                          Įdomios mintys, lyg ir turi realų pagrindą, tik reikėtų labiau argumentuoti.
                          Tai kad visi argumentai kaip ir surasyti. Ar nesutinki del kuriu nors konkreciu punktu?

                          Manau, netolima ateitis parodys kiek tame tiesos. Kita vertus, jeigu Saakašvilis iš tikrųjų sąmoningai siekė atsikratyti PO ir A ir JAV apie tai žinojo/numatė/nujautė, tai kodėl Vakarų politikai taip agresyviai reikalauja Rusijos atšaukti šių regionų nepriklausomybės pripažinimą? c2h5oh, tavo mintys įdomios, bet neišbaigtos.
                          O kodel gi nepareikalavus? Tai gryna retorika. Juk visi puikiai zino, kad rusija savo pripazinimo niekada neatsauks. Tai butu visiskas saves diskreditavimas. Todel tokie sprendimai daromi is anksto gerai apgalvojus ir tvirtai apsisprendus. Tik tada savo parlametarams nurododoma prabalsuot, o po to padedamas prezidento parasas.

                          Gi vakaru politiku retorika reikalinga deryboms. Lygiai taip pat kaip ir rusai varo savo retorika.

                          Comment


                            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                            Įdomios mintys, lyg ir turi realų pagrindą, tik reikėtų labiau argumentuoti. Manau, netolima ateitis parodys kiek tame tiesos. Kita vertus, jeigu Saakašvilis iš tikrųjų sąmoningai siekė atsikratyti PO ir A ir JAV apie tai žinojo/numatė/nujautė, tai kodėl Vakarų politikai taip agresyviai reikalauja Rusijos atšaukti šių regionų nepriklausomybės pripažinimą? c2h5oh, tavo mintys įdomios, bet neišbaigtos.
                            Tai juk aš pats rašiau, kad čia sąmokslo teorija o sąmokslo teorijoms įrodymai nereikalingi.

                            Manąją sąmokslo teoriją paneigia tas faktas, kad Rusija pati nuosekliai didino įtampą, armija buvo puikiai pasirengusi įsiveržimui. Kas reiškia, kad viskas vistiek būtų įvykę, tik mėnesiu kitu vėliau.

                            Comment


                              Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                              Tai juk aš pats rašiau, kad čia sąmokslo teorija o sąmokslo teorijoms įrodymai nereikalingi.

                              Manąją sąmokslo teoriją paneigia tas faktas, kad Rusija pati nuosekliai didino įtampą, armija buvo puikiai pasirengusi įsiveržimui. Kas reiškia, kad viskas vistiek būtų įvykę, tik mėnesiu kitu vėliau.
                              Aš ir neprašau įrodymų, o tik argumentų. Suprantama, tai panašu į prognozavimą, ir pripažįstu, kad ši teorija galėtų išsipildyti. Daugiau nieko negaliu pridurti, laikas parodys.
                              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                              Comment


                                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                Manąją sąmokslo teoriją paneigia tas faktas, kad Rusija pati nuosekliai didino įtampą, armija buvo puikiai pasirengusi įsiveržimui. Kas reiškia, kad viskas vistiek būtų įvykę, tik mėnesiu kitu vėliau.
                                Seip tai vien jo paneigimui neuztenka. Abi puses is anksto atitraukinejo zmones ir abi puses pasienyje kaupe kariuomene. Klausimas tik kuri puse demonstravo iniciatyva, o kuri tiesiog reagavo. Kiek supratau, tai jau ne pirmas kartas, tik ankstesnieji nevirto i pilnavertes pestynes.

                                Kita vertus, jei rusai nieko neverciami tikrai planavo daryti tai ka padare, tada tampa visiskai neaisku ka visa tai turetu reiksti

                                Juk tokiu parankiu kasdienineje politikoje "uzsaldytu konfliktu" jau neber, jie patapo "sunaudoti".

                                Ka Rusija dabar is to turi? Tik bloga reputacija pasaulyje beigi 2 abejotinos vertes zemes gabalelius kurie defacto jai ir taip priklause. Beigi Gruzija, kuri dabar sutartinai nekencia Rusu beigi nebeturi problemu del neisspresto Abchazijos beigi Osetijos statuso.

                                Comment


                                  niekaip nenusprendžiau, ar dėti į "šiaip linksma" ar čia, bet iš Rusijos būtų galima tikėtis ir reagavimo į šitą variantą:

                                  Du Estijos ūkiai, įsteigę "sovietinę respubliką", siekia pripažinimo

                                  Comment


                                    anekdotas... taip pat galetu koks sibiro kaimas pasiprasyti istoti i NATO...

                                    Comment


                                      Parašė somis Rodyti pranešimą
                                      niekaip nenusprendžiau, ar dėti į "šiaip linksma" ar čia, bet iš Rusijos būtų galima tikėtis ir reagavimo į šitą variantą:

                                      Du Estijos ūkiai, įsteigę "sovietinę respubliką", siekia pripažinimo
                                      Vos tik rusai pradejo "is lempos" pripazinti "respublikas" tai jau dabar visi tokie bukagalviai galvoja kad ir jiems pasiseks. Nesamone visiska..
                                      You might surprise yourself.

                                      Miestai.net FB

                                      Comment


                                        /\ tik nepriimk tai uz gryna piniga... cia juk anekdotas...

                                        Comment


                                          Parašė x21 Rodyti pranešimą
                                          /\ tik nepriimk tai uz gryna piniga... cia juk anekdotas...
                                          na sakykim kad taip bet man vistiek tokia nuojauta kad atsiradus realiai situacijai taip ir bus
                                          You might surprise yourself.

                                          Miestai.net FB

                                          Comment

                                          Working...
                                          X