Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Įvykiai Gruzijoje, P.Osetijoje, Abchazijoje (2008.08.08 - 08.12)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
    Geriau uzduok savo retorini klausima kitaip, kuo Kosovo albanai labiau nusipelno nepriklausomybes uz Pietu Osetija?
    Dėl Kosovo. Dėl jo kyla dvejopos mintys. Tam tikrais atžvilgiais, pavyzdžiais laikyčiau Belgiją, Šveicariją. Nesuprantu, kodėl lokaliai susitelkę saviti gyventojai būtinai turi ardyti valstybę. Dar galima rasti priežasčių, kai tai daryti bando unikali tauta. Tada ji gali mėginti išsaugoti save, vengiant sumišimo su vietine dauguma. Tačiau, kai to reikalauja kitos tautos dalis, man ne itin priimtina.

    Todėl ir manau, kad Kosovo nepriklausomybė svarstytina. Palaikyčiau ją, jei Kosovos istoriškai būtų autonominis arba Serbijai nepriklausantis regionas. Bet, atrodo, taip nėra. Gal palaikyčiau, jei Kosovo gyventojai būtų unikali tauta, bet dabar tai albanai, kurie turi savo suverenią šalį. Vienintelis argumentas tai palaikyti galbūt būtų nebent nežmoniškas Serbijos elgesys su tos vietovė gyventojais. Miloševičius, berods, tuo užsiėmė. Kita vertus, ar to neišprovokavo fanatiškas separatizmas. Be to, ar to negalėume taikyti ir osetinų atveju (ir čečėnų).

    Manau, kad tam tikra dalis pasaulio paskubėjo pripažinti Kosovo nepriklausomybę dėl kelių priežasčių, vienos kurių galėjo būti minėta Miloševičiaus politika ir tai, jog tam oponavo Rusija, kad Serbija su Rusija daugiau ar mažiau bendradarbiauja (principai?), galbūt taip pat ir atsižvelgiant į Čečėnijos kontekstą (remiant vieną neina neremti kito).

    Tačiau jau tada buvo sakoma, kad tai sudarys pretekstą kitiems panšiems atvejams rastis arba bus jiems patesinimas ir nebuvo suklysta. Todėl galbūt tiek ES, tiek Lietuva, be kitų motyvų dar palaikydama ES poziciją, paskubėjo ir ne iki galo arba per siaurai įvertino situaciją.

    Čečėnai ir Osetinai yra tautos, neturinčios savos suverenios teritorijos. Tai, mano logika, tik dar labiau pagrindžia jų siekius.

    Mano manymu, dabar tiek Rusija oponuojanti pusė yra savotiškoje aklavietėje. Jei rusai pripažįsta Gruzijos dalies suverenumą, tai turėtų pripažinti ir Kosovo ir Čečėnijos ir dar viso tuzino savo tautų nepriklausomybę, jei tik jos įsigeis. Jei ES ir ko. pripažįsta (jau pripžino) Kosovo nepriklausomybę, tai turėtų pripažinti ir dalies Gruzijos regionų.

    O ateityje įvykiai gali tapti išvis neprognozuojami. Kadangi tai gali tapti neparanku visiems, galbūt JT turėtų sukurti tam tikras nuostatas, pagal kurias būtų/nebūtų įgyvendinami panašūs siekiai, kad tai apskritai liktų kontroliuojama ir nepaliekama galimybės tuo disponuoti savanaudiškai.

    Taip pat sutinku su, jei neklystu, Rusijos URM, kai buvo sakyta, jog Gruzija pasielgė neatsakingai. Ji suteikė didesnį pretekstą tų regionų autonomijai. Jei vienas iki tol dar nebuvo toks problematinis, tai dabar jau drąsiai skelbiasi ir, rodos, tikrai bus.

    Bet dar nenurašyčiau dabartinės Gruzijos vientisumo. Pradžiai reikia, kad konfliktą pradėtų spręsti jo atžvilgiu jokių tiesioginių interesų neturinti pusė. Gruziją gali gelbėti tai, kad tokia autonomija ateityje gali įgelti pačiai Rusijai, jai belieka tikėtis sėkmingų ES/ESBO/JAV derybų su Rusija, nes pati savo pozicijos turbūt neapgins, o jos ir klausytis vargiai rusai norės.

    Sakau, derybų su Rusija, nes, nors Rusija čia tiesiogiai nieko lemti negali, tačiau jos separatizmo eskalavimas arba jo nereikalingumo pripažinimas didele dalimi lems Gruzijos ateitį. Todėl Gruzijai siūlau griebtis to, kad šiuo klausimu jos ir Rusijos interesai sutampa - ir ten, ir ten yra nepageidaujamo separatizmo.

    Aišku, visai galimas toks scenarijus, kad, Gruzijai savotiškai įsipareigojus laikytis demokratijos, Rusija nepaisys grėsmės jos pačios vientisumui, rems separatizmą, o Gruzija demokratinėmis priemonėmis nepajėgs jo atlaikyti, tačiau pati Rusija, jau visiškai nieko nestebinanti demokratijos žlugimu, sėkmingai išspręs bet kokias savo vidines problemas agresija.

    Iš tikrųjų sunku kalbėti užtikrintai, nes, kaip sakiau, daug ką lems artimiausi įvykiai. Gruzija turėtų pirmiausiai derinti savo poziciją ir siekius su ES/JAV, tada bendromis pastangomis derėtis su Rusija. Greičiausiai jai tektų prisiimti tam tikrus įsipareigojimus. Bet ar po tokių įvykių net ir visoms šalims sutikus Gruzija sugebėtų įtikinti savo mažumas, ar neliktų amžinų nuoskaudų. Mes gi tarpusavy riejamės ir kada tik galim ieškom skirtumų, kokie vieni provincialūs, o kiti pažengę, o čia kritiška situacija, tai ko iš jos tikėtis.

    Mano išvada:
    • rusų pajėgas reikėtų pakeisti nešališkomis;
    • Gruzijai derėtų bet kokiu atveju laikytis demokratijos normų, net teritorijos praradimo atveju, kad ir kaip tai būtų skaudu, ir toliau eiti vakarop. Kitu atveju, jos laukia tik blogesnis likimas;
    • Gruzija turėtų peržiūrėti savo liberalumo galimybes, garantuoti tam tikras laisves ir teises osetinams, bandyti su jais derėtis. Nepamirškime to, kad jau buvo pasiektos paliaubos, kurių Gruzija atsisakė (pagrįstai ar ne - nekomentuoju);
    • paraleliai per tarpininkus, ko ir siekiama, vesti derybas su Rusija dėl jos supratimo.
    Kažkas teisingai rašė, kad bet kokios JAV blogybės nereiškia, jog Rusija gali elgtis analogiškai ir tai nėra jos pasiteisinimas. Tačiau lazda turi du galus. Ši situacija būtų antrasis.

    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
    Juokingiausi tai praplautu smegenu paranojikai, kurie sventai tiki, kad viskas ka parodo Rusijos televizijos yra visiskas melas, netiesa, blogis ir t.t., nors dauguma ju net rusu kalbos nesupranta, o visa ka parodo ir pasako visokios Miliutes ir panasiai yra 100% teisybe be jokiu tendencingumu.
    Geriausia vadinant žmones praplautų smegenų paranojikais iš karto nurodyti, kas, autoriaus nuomone, jie tokie
    Paskutinis taisė ; 2008.08.10, 20:37.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

    Comment


      Parašė waitas Rodyti pranešimą
      "Постпред США раскрыл содержание телефонного разговора между главами МИД – Лавровым и Райс. Российский министр, оказывается, сказал буквально следующее:... "
      Tamsta pats ten dalyvavai?
      Jei ne, būtų gerai pridėti šaltinį

      Comment


        Romai info is: www.echo.msk.ru per ja transliavo įrašą iš šio posėdžio.
        Kas supranta rusu kalba rekomenduoju, dabar kaip tik laida apie Gruzija

        Comment


          Parašė Rodyti pranešimą
          Mano manymu, dabar tiek Rusija oponuojanti pusė yra savotiškoje aklavietėje. Jei rusai pripažįsta Gruzijos dalies suverenumą, tai turėtų pripažinti ir Kosovo ir Čečėnijos ir dar viso tuzino savo tautų nepriklausomybę, jei tik jos įsigeis. Jei ES ir ko. pripažįsta (jau pripžino) Kosovo nepriklausomybę, tai turėtų pripažinti ir dalies Gruzijos regionų.
          Rusija nepripažino ir (tikriausiai) nepripažins P.Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybės. Tai yra dirbtiniai dariniai, turintys vieną vienintelę funkciją - tarnauti kaip šantažo priemonės prieš Tbilisį. Oficialus pripažinimas ir iš to sekantis Gruzijos sienų perbraižymas panaikintų Rusijai naudingą "status quo".

          Tam tikra prasme sutikčiau, kad Gruzijai derėtų sublefuoti ir oficialiai atsisakyti atskirtų teritorijų - tokiu atveju Rusijai tektų įtemptai galvoti, ką daryti su nebereikalingomis marionetėmis, o Gruzija (pagaliau) būtų laisva. Deja, tai yra neįmanoma, kadangi pačioje Gruzijoje gyvena dešimtys, gal net šimtai tūkstančių gruzinų, kurie "etninio valymo" metu kadaise buvo išvalyti iš Abchazijos ir P.Osetijos. Jie savo gimtinės taip lengvai neatiduos.

          Comment


            Kas supranta.
            Окончательный отказ: во Владикавказе Путин отказал в признании Южной Осетии и Абхазии
            Toliaiu čia: http://www.snd-su.ru/cgi-bin/rg.pl?p...2215&what=1001

            Rusijai nereikalingi, nei nepriklausomi, Osetija ir Abchazija, nei priklausomi. Jai reikalinga regiono kontrolė.

            Comment


              Parašė Kecal Rodyti pranešimą
              Rusija nepripažino ir (tikriausiai) nepripažins P.Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybės.
              2006 m. lapkričio 12 d. remiantis referendumo rezultatais Pietų Osetija paskelbė savo nepriklausomybę, kurią pripažino vienintelė valstybė - Rusija.
              Ar tai nėra tiesa? Tai parašyta Vikipedijoje.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                Parašė Rodyti pranešimą
                Ar tai nėra tiesa? Tai parašyta Vikipedijoje.
                Pirmą kartą girdžiu. Vikipedija kartais irgi meluoja. Angliškoje versijoje nemačiau nieko panašaus.

                Comment


                  Tai netiesa. P. Osetija pripazino tik nepripazintu valstybiu sajunga.
                  Paskutinis taisė Maxas; 2008.08.10, 21:27.
                  ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

                  Comment


                    2006 m. lapkričio 12 d. remiantis referendumo rezultatais Pietų Osetija paskelbė savo nepriklausomybę, kurią pripažino vienintelė valstybė - Rusija.

                    Ar tai nėra tiesa? Tai parašyta Vikipedijoje.

                    NETIESA. Rusijai tik viešai svarstė, kad galbūt verta pripažinti Pietų Osetijos nepriklausomybę remiantis šiuo referendumu.
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      Tai ir rusiškoje Viki, taip pat parašyta, kad pripažino tik tokios pačios: Abchazija , Padniestrė.

                      Comment


                        Parašė waitas Rodyti pranešimą
                        Vienok paminėsit mano žodžius sekantčios bus "prybaltyka"
                        Yra esminis skirtumas - "prybaltika" yra kitoje geležinės uždangos pusėje.

                        Todėl labiau tikėtina, kad ta kita bus Ukraina, kurios orientacija į Vakarus dar toli gražu nėra tvirta.
                        Got sun in my face, sleeping rough on the road

                        Comment


                          Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                          Pirmą kartą girdžiu. Vikipedija kartais irgi meluoja. Angliškoje versijoje nemačiau nieko panašaus.
                          Paskaičius keletą straipsnių atrodo, kad tikrai tai netiesa (niekur neradau konkretaus teiginio taip arba ne, bet galima suprasti, kad Vikipedijoje parašyta netiesa).

                          Čia dalis verta paskaitymo. Išdėstyti galimi Rusijos interesai:
                          Ukrainos laikraštis „Den“ („Diena“) rašo: „Rusijos politikų kalbos apie Vakarų politikų taikomus dvejopus standartus atrodo anekdotiškai. Kai kurie kalbėtojai net tiek nusišneka, kad ima tvirtinti, jog niekada neegzistavo Gruzija, į kurios sudėtį įėjo Abchazija ir Pietų Osetija. Tai lyg ir suprantama, nes ne kas kitas, o Rusija padarė viską, kad separatizmo laužas Gruzijoje niekada neužgestų. Tokio Maskvos elgesio priežasčių – keletas. Pirma, Abchazija ir Pietų Osetija Maskvai yra labai svarbios strategiškai: pirmoji dėl Juodosios jūros pakrantės, antroji – dėl galimybės kontroliuoti svarbias susisiekimo arterijas, esančias Kaukazo kalnų zonoje. Rusijos įtaka turėtų devalvuoti Gruzijos patrauklumą, kai kalbama apie galimybes čia dislokuoti amerikiečių aviacijos bazes.

                          Be to, laikraštis primena, kad kai tik į politinį žaidimą įtraukiama nepriklausomomis pasiskelbusių teritorijų pripažinimo korta, Rusija aktyviai mini Abchaziją ir Pietų Osetiją, bet apie Padnestrę užsimena lyg tarp kitko (šioji jau spėjo nusibosti dėl milžiniškų įsiskolinimų) ir nieko nesako dėl Kalnų Karabacho, nes mezga draugiškus santykius su Azerbaidžanu, kuris, kaip žinia, turi daug naftos ir dujų.

                          Gruzijos politologas Paata Davitaja interviu interneto portalui Day.az pareiškė, kad ir dabar Maskva tikrai nepripažins Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės, nes ateityje tai galėtų tapti pačios Rusijos subyrėjimo priežastimi. Politologui antrina ir Gruzijos valstybės ministras Europos ir euroatlantinės integracijos klausimais Georgijus Baramidzė.
                          čia.

                          Tačiau, dėl nepriklausomybės nepripažinimo ar kitokio tų regionų Gruzijos nepraradimo būti tikriems negalima, apie ką kalbama paskutinėje pastraipoje. Kaip sakiau, Rusija gali nepaisyti jokių normų, ką dažnai daro pakankamai atvirai. Antra, Abchazija yra paskelbusi norą būti Rusijos dalimi, buvo kalbėta, kad ir P. Osetija greičiausiai pasuktų šiuo keliu. Tai būtų dar vienas Rusijos interesas.

                          Rusija dažnai kaltina vakarus dvigubais standartais, tačiau pakankamai akivaizdu, kad ir jos pačios politikoje to - ne mažiau. Tačiau, elgdamiesi taip, kaip ji, mes paprasčiausiai neteksime argumentų diplomatinėje kovoje su ja, o Rusija, savo ruožtu, įgaus vis daugiau pasiteisinimui bei prorusiškai propagandai tinkamų aplinkybių.
                          Paskutinis taisė ; 2008.08.10, 21:25.
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment


                            Stai galite pasiskaityti ar isklausyti nepriklausomos radijo laidos irasa apie tai kaip Rusijos oficialiosios TV ''skelbia'' informacija:


                            http://www.echo.msk.ru/programs/persontv/532617-echo/

                            Какая-то невероятная мешана, куча, гремучая смесь из очень сильных, эмоционально сильных новостей...

                            Тут тоже сложно, потому что очень часто непроверенная информация, причем в эмоциональном выражении звучит из уст людей вполне, ньюсмейкеров я имею в виду, либо официальные лица, либо наши военные, которые позволяют себе иногда говорить какие-то непроверенные вещи в эфир. Понимаешь, какая штука. Кто-то сказал один, что грузинские военные добивают раненых миротворцев и мирных жителей. Я не понимаю, если это действительно факт, который доказательный, то это уже из области военных преступлений. Это однозначно какой-то Гаагский трибунал. Этого быть не может сегодня. Если это можно доказать, это одно. Но повторять это без конца во всех новостях, это какой-то бред.
                            ...
                            Драма нашего телевидения, которое не в состоянии быть мобильным, оперативным и профессионально откликаться на такого рода вещи. Потому что если ты посмотришь и вспомним мы как работает BBC, как работает CNN, в ситуациях, когда что-то происходит. Эти горячие новости, которые у них идут постоянно, с включениями, но обязательно есть некая аналитика. Сидят какие-то люди, ньюсмейкеры…

                            Другой вопрос, я соглашусь, что слишком много эмоциональных оценок и опять все это в жанре такой патриотической истерики происходит. Хотя сами не очень понимают, за кого вообще воюем.

                            ....очень многие вещи умалчиваются, поскольку понятно, какую сторону в этом конфликте занимает Россия официально...

                            ...Сегодня утром включила «Вести» и услышала новость, что в Тбилиси отключены все каналы российские, сказали, что работает только национальное местное телевидение, и западное телевидение - с презрением сказала ведущая. Я смотрю западное телевидение, ничего там нет страшного. Западное телевидение в виде CNN и BBC передает то же самое абсолютно. Там кстати нет корреспондентов в отличие от наших телеканалов. Поэтому они даже картинку показать не могут, что там происходит. Они показывают только дальний план залпов орудий. Но там попытка аналитики, они приглашают экспертов, которые пытаются разобраться, что там произошло. Кто в этом виноват. И с чего все началось, кто эту спичку поднес к этой пороховой бочке...

                            СЛУШАТЕЛЬ – Добрый день. Вы знаете, очень много вопросов по поводу западного вещания и в частности, например, они показывают картину, как грузинские войска бомбят Цхинвали, а комментарий такой, что это российская армия обстреливает Грузию. Это по CNN такая картиночка была веселая. Вы посмотрите внимательно, что по CNN делается. Что по другим каналам.

                            К. ЛАРИНА – А чего у нас делается.

                            СЛУШАТЕЛЬ – А у нас делается очень объективное освещение миротворческой операции.

                            К. ЛАРИНА – Вы считаете, что это миротворческая операция.

                            СЛУШАТЕЛЬ – Да, у нас показывают разбомбленный грузинами Цхинвали, показывают, что происходит в мирном городе после того, как по нему…

                            К. ЛАРИНА – А почему не показывают результаты бомбежек российской авиации грузинских городов?

                            СЛУШАТЕЛЬ – А там очень сильные были бомбежки?

                            К. ЛАРИНА – А я не знаю. Я знаю, что они были. Просто никто их не показывает.

                            СЛУШАТЕЛЬ – В Цхинвали живет 30 тысяч людей. И там весь день по мирному городу бомбили.

                            К. ЛАРИНА – Мы знаем это все, спасибо вам большое. Просто мне кажется, что все-таки оценка объективности должна быть несколько иной. Когда в таком запале не жалеют и отца, что называется, следуя русской поговорке, все-таки надо быть осторожными. Опять мы обсуждаем эти новости.

                            И. ПЕТРОВСКАЯ - А потом мы же не говорим, что западное освещение идеальное. Те тоже исходят, во-первых, из каких-то своих собственных интересов, во-вторых, из имеющегося. Потому что понятно, что у них есть одна картинка, у нас… вообще желательно в идеале это смотреть подряд одно за другим, а потом пытаться из этого как раньше говорили, есть обычай на Руси ночью слушать BBC. Потому что, послушав это, это, посмотрев то, то, можно хоть как-то вычленить из этого какое-то зерно. В сегодняшней ситуации это точно так.

                            К. ЛАРИНА – Любая пропаганда имеет все-таки две стороны, одна вроде как благородная, что патриотов воспитывают, а с другой стороны на что я уже обратила внимание за долгое время, что это конечно, эффект прямого действия на аудиторию. Любая такая патриотическая истерика. Но очень кратковременного действия. Мы все время с тобой возвращаемся, когда говорим о том, что происходит с людьми нашими, когда люди абсолютно не способны сострадать по-настоящему, потому что…

                            К. ЛАРИНА – Алло. Здравствуйте.

                            СЛУШАТЕЛЬ – Добрый день. Меня Виталий зовут. Я хотел дополнить, города грузинские не бомбили. А бомбили воинские части. А Цхинвали мирный город просто сравняли с землей. С мирными жителями.

                            К. ЛАРИНА – Мы сейчас никого не оправдываем.

                            СЛУШАТЕЛЬ – Я вас поправляю.

                            К. ЛАРИНА – Вы все время пытаетесь нас уличить в том, что мы там кого-то оправдываем.

                            СЛУШАТЕЛЬ – Я вас не уличаю. Я вас поправляю.

                            К. ЛАРИНА – Я не знаю, что бомбили в грузинских городах. Вы знаете? Оттуда вы знаете?

                            СЛУШАТЕЛЬ – Официально власти Грузии подтвердили, что погибло за два дня 30 военнослужащих.

                            К. ЛАРИНА – Вы сказали, что бомбили не города, а военные базы. Откуда у вас такие сведения?

                            СЛУШАТЕЛЬ – Официальные власти Саакашвили передавали в Интернете и на сайте и у них вся эта информация есть. Можете посмотреть. Это официальная информация от Грузии. То, что погибли только военнослужащие Грузии. А в Осетии погибли только мирные люди.

                            К. ЛАРИНА – Вы хотите сейчас чего добиться? Цель вашего звонка.

                            СЛУШАТЕЛЬ – Идут этнические чистки. По национальному признаку.

                            К. ЛАРИНА – Можно в этом обвинить все стороны этого конфликта.

                            СЛУШАТЕЛЬ – Нет, извините вы меня, в Осетии живут… грузинское село, их никто никогда не трогал, никогда за 15 лет грузин не трогали в Осетии. Не было чисток никогда в отношении грузинского населения. Они до сих пор там живут вполне благополучно, если бы не эта война. А теперь идет уже просто шальные пули в обе стороны.

                            К. ЛАРИНА – Я хочу вас сказать другое. Спасибо в любом случае за звонок. Вы сегодня спали наверное с утра наши слушатели. А я слушала утренний «Разворот», который вел Владимир Варфоломеев. И там звонили люди, которые связаны кровью с этим регионом. У них там родные, близкие, мужья, жены, родители, друзья. Причем представители самых разных национальностей и народов. Я даже не могу вспомнить и честно говоря, меня в последнюю очередь меня интересует национальная принадлежность. И когда человек звонит и говорит, что грузин там не трогают, этих трогают, тех не трогают, дорогие друзья, неужели жизнь не научила вас, что когда это начинается, никто не смотрит на лицо и на документы. Нет. Вот это происходит такой вал крови.

                            И. ПЕТРОВСКАЯ - А тем более бомбы уж точно не выбирают ни лицо, ни документы. Но я даже не решусь это все комментировать. Потому что повторяю, что мне кажется, нужно все-таки владеть информацией, причем во всей ее полноте, прежде чем говорить и подсчитывать, сколько, с какой стороны. Мне кажется, пока этой информации практически ни у кого нет. У нас нет точно, а уж у наших радиослушателей мне кажется тем более...
                            Apgailestauju, bet vertimo nera.
                            Paskutinis taisė Maxas; 2008.08.10, 21:29.
                            ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

                            Comment


                              nu gerai, viskas. Gal dar reikėtų chebrai čia pradėti mesti prancūziškus straipsnius iš Prancūzijos puslapių, ir vokiškus, iš Vokietijos puslapių?

                              Taip negalima. Jei norite būti gerbiami, tai gerbkite ir tuos, kurie rusiškai nemoka.
                              Kiek aš rusiškai moku - kitas klausimas. Bet skaityti rusiškai aš nemėgstu. Tai įsivaizduoju, ką turėtų jausti porą metų jaunesnis, kuris rusų nei bum bum, o kažkas prirašo, kad čia vajė svarbi informacija parašyta

                              Comment


                                Parašė Maxas Rodyti pranešimą
                                Stai galite pasiskaityti ar isklausyti nepriklausomos radijo laidos irasa apie tai kaip Rusijos oficialiosios TV ''skelbia'' informacija...
                                Кто-то сказал один, что груз ...
                                Čia tą patį komentuoja Xinhua:
                                ...
                                Paskutinis taisė 99; 2008.08.13, 16:13.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Rusija daugiau nebegali užimti tarpininkės pozicijos, kai bus pradėtos naujos taikos derybos tarp Gruzijos bei jos separatistinių respublikų, pareiškė Europos saugumo bei bendradarbiavimo organizacijai šiuo metu pirmininkaujančios Suomijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Stubbas.
                                  iš balsas.lt

                                  kaži, kiek to ministro balsas svarbus tokiuose reikaluose

                                  Comment


                                    Kaip tiksliau išversti žodį "mirotvorec"?
                                    "Mir" reiškia ir taiką, ir pasaulį

                                    Rusų kariai šiuo atveju ar taikos darytojai, ar ... ?

                                    Comment


                                      Parašė waitas Rodyti pranešimą
                                      Juokingiausia, kad prezidentas Putinas elgiasi kaip jaunas banditėlis ir jis stebi, ką darys dideli banditai. Bars, duos per stoga, ar nekreips dėmesio. Vienok paminėsit mano žodžius sekantčios bus "prybaltyka"
                                      neprisikalbek...
                                      Neišmeskite spalvų

                                      Comment


                                        O kodėl negali gelbėt Pribaltikos? Pvz. sumanys, kad rusai Lietuvoj skriaudžiami. Arba dės viltis į pilotą su suvirintoju. Arba kokią žemaičių partiją įkurs. Bus naujosios marionetės, kurios už pinigą pozą priims

                                        O Gruzijos niekas negelbės. Europa bandys tartis su Rusija ir mokės už išteklius tiek, kiek pasakys. Ir jeigu ką, atiduos ir tą Pribaltyką rusam, kam ardytis dėl kažkokių beduinų

                                        Comment


                                          Parašė somis Rodyti pranešimą
                                          nu gerai, viskas. Gal dar reikėtų chebrai čia pradėti mesti prancūziškus straipsnius iš Prancūzijos puslapių, ir vokiškus, iš Vokietijos puslapių?

                                          Taip negalima. Jei norite būti gerbiami, tai gerbkite ir tuos, kurie rusiškai nemoka.
                                          Kiek aš rusiškai moku - kitas klausimas. Bet skaityti rusiškai aš nemėgstu. Tai įsivaizduoju, ką turėtų jausti porą metų jaunesnis, kuris rusų nei bum bum, o kažkas prirašo, kad čia vajė svarbi informacija parašyta
                                          Jei nemegsti skaityti rusiskai tai tavo asmenines problemos. Daug zmoniu gali.

                                          Rusu kalba, cia Lietuvoje zino daugiau nei vokieciu ar prancuzu.

                                          Ar as taip supratau kad visiems nepatinka rusisku straipsniu skelbimas?
                                          ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

                                          Comment

                                          Working...
                                          X