Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Korupcija Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    https://www.delfi.lt/verslas/energet....d?id=76561477
    Prancūzijos kompanijos „Veolia“ (buvusi „Dalkia“) kontroliuojamos įmonės „Vilniaus energija“ buvusiems ir esamiems vadovams triukšmingai iškelta baudžiamoji byla dėl galimo manipuliavimo dujų įsigijimo kainomis, kai šilumos ir karšto vandens vartotojams esą buvo padaryta 3 mln. eurų žala, bliūkšta – artimiausiu metu ji gali būti nutraukta.

    „Senatis šioje byloje yra suėjusi 2017 m. rugsėjo 30 d. – būtent šią dieną praėjo daugiau kaip 10 metų nuo paskutinės datos, įvardytos kaltinamajame akte, – sakė advokatas. – Procesą dėl senaties termino reglamentuojantis Baudžiamasis kodeksas sako, kad jeigu sueina nustatytas patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senaties terminas, tai procesas tęsiamas tik tokiu atveju, jeigu kaltinamasis pageidauja – kaltinamasis turi norėti bylą nagrinėti iki galo, kad teismas nustatytų – kaltas ar nekaltas. Jeigu kaltinamasis nepageidauja, tuomet byla nutraukiama nutartimi, nesprendžiant jo kaltės klausimo – suėjo senaties terminas, nutraukiama byla.“

    Comment


      Parašė Saturn
      udrius, digital
      Standartinė gynyba – vilkini kol sueina senatis. Dabar klausimas kodėl prokurorai tą leidžia.
      Kaip manot koks atsakymas?
      Neturi pakankamai įkalčių?
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

        Neturi pakankamai įkalčių?
        Neturi kompetencijos arba dar blogiau.

        Comment


          Nebūtinai neturi įkalčių, tarkim darba parcijos byloje viskas buvo, bet teisiamieji vilkino.

          Comment


            Parašė digital Rodyti pranešimą
            Nebūtinai neturi įkalčių, tarkim darba parcijos byloje viskas buvo, bet teisiamieji vilkino.
            Turbūt tiksliau buvo leista vilkinti. Sunku patikėti kad per tiek metų nebuvo galima baigti bylos.

            Comment


              Tai ir neleido senačiai sueiti, baigė juk bylą.
              Sunku patikėti kad per tiek metų nebuvo galima baigti bylos.
              Visai nesunku, kai leidimų reikėjo prašyti net iš Europarlamento, kas užtrunka minimum metus.

              Comment


                Teisėja: „Vilniaus energijos“ bylos nagrinėjimas užtruko dėl vertimo į prancūzų kalbą

                Vilniaus apygardos teismo teisėja Virginija Švedienė sako, kad buvusių Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomos „Vilniaus energijos“ vadovų baudžiamoji byla, kurią teismas ketvirtadienį dėl senaties nutraukė – ilgai užtruko dėl bylos dokumentų vertimo, kaltinamųjų pareikštų daugybės prašymų bei nušalinimų, teismo proceso vertimo į prancūzų kalbą.
                http://www.lrt.lt/naujienos/ekonomik...prancuzu-kalba

                Teismas: žlugusį „Snorą“ prižiūrėjęs K. Ramonas nekaltas

                Teismas ketvirtadienį visiškai išteisino buvusį komercinių bankų „prižiūrėtoją“ Kazimierą Ramoną, kuris prižiūrėjo ir bankrutavusį banką „Snoras“.
                Prokurorų teigimu, dar 2009-ųjų rugsėjį, kilus abejonių dėl Šveicarijos „Bank Syz & Co“ laikomo „Snoro“ indėlio, K. Ramono iniciatyva buvo pakeistas Kredito įstaigų priežiūros departamento parengtas nutarimo projektas, pasiūlęs skirti „Snorui“ 267 tūkst. eurų baudą ir uždrausti skolinti daliai užsienio klientų. K. Ramono nurodymu parengtame kitame projekte, kurį patvirtino LB valdyba, „Snorui“ buvo nustatyti papildomi veiklos rizikos ribojimo reikalavimai, tačiau poveikio priemonės – bauda ir skolinimo apribojimai – nenumatytos.
                http://www.lrt.lt/naujienos/ekonomik...monas-nekaltas

                p.s. vsie zakonno.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Vsio zakonno kyla iš vienos vienintelės priežasties, dekomunizacijos nebuvimo Lietuvoje. Dar 100 metų murkdysimės tame palikime, nes iš tikro neturime trečiosios valdžios šakos, t.y. teisėsaugos. Matyt iš gėdos jausmo Kaune nuo Teisingumo ir Seimo rūmų patyliukais, jau laisvoje Lietuvoje, nuimtas užrašas “Justitia est fundamentum regnorum!”

                  Comment


                    Neišryškintoji „Naftos grupės“ reikalo pusė

                    Klaipėdos apygardos teismas šią savaitę priėmė itin svarbų sprendimą - pasiuntė už grotų naftos produktų ekspedijavimo kompanijos „Naftos grupė“ akcininkus ir vadovus, taip pat lygtinai nuteisė buvusį valstybinės įmonės „Klaipėdos nafta“ (KN) vadovą Jurgį Aušrą bei Šiaulių banko Klaipėdos filialo valdytoją Andrejų Vaičiulį. Atsakovams taip pat teks padengti beveik 21 mln. Eur žalos, kurią patyrė KN.
                    Iš vadinamosios „naftininkų“ bylos paaiškėjo, jog buvo veikiama taip, kad perkrovusi bet kurį naftos produktų krovinį iš geležinkelio cisternų į tanklaivius, valstybinė „Klaipėdos nafta“ turėdavo sumokėti maržą privačiai „Naftos grupei“. Dažniausiai už nieką. Tiesiog todėl, kad buvo pasirašytas toks susitarimas. Už tai ir buvo griežtai nuteista grupelė bendrovėms vadovavusių asmenų.
                    http://www.ve.lt/naujienos/nuomones/...-puse-1604144/
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.30, 10:50.

                    Comment


                      Šiaulių naujienos - https://verslas.lrytas.lt/rinkos-pul...viems-4075782/

                      Comment


                        Taigi, pradeda lysti smagių dalykėlių. Didysis Druskininkų konservatorius, kovotojas prieš korupciją Vilius Semeška yra pats ne pats švariausias veikėjas - pinigai neaišku ir kur ir kaip gaunami

                        Į prieš kelerius metus VMI vykdyto patikrinimo dėl galimo neteisėto praturtėjimo tinklus pakliuvo ir tuo metu eiliniu verslininku prisistatantis, šiandien – ne tik Druskininkų savivaldybės tarybos, bet ir VRK narys V.Semeška. Į redakciją pateko beveik trijuose lapuose surašytos mokesčių inspekcijos ataskaitos kopija.

                        "Pagal turimą informaciją Vilius Semeška, dirbdamas tik vienoje, tikėtina veiklos nevykdančioje įmonėje galimai nedeklaruotomis lėšomis įsigijo sklypą kaime (…) ir jame pasistatė namą, kurio NTR (Nekilnojamojo turto registras – red.past.) neįregistravo, nes negali pagrįsti pajamų namo statybai. Galimai neaiškiomis lėšomis taip pat įsigytos keturios patalpos Vilniuje", – rašoma dokumento pradžioje.
                        Neaiškios milijoninės lėšos politiko karjerai – ne kliūtis

                        http://kauno.diena.lt/naujienos/liet...kliutis-844823

                        Comment


                          Biznis ir ES lėšų "įsisavinimas" lietuviškai:
                          Kiek Lietuvoje yra už Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto milijonus renovuotų ir po kelerių metų ar iš karto uždarytų mokyklų – to iki šiol neskaičiavo nė viena atsakinga ministerija. Tik pateikia skirtingus ir ne visus skaičius. Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas sako, kad tokį švaistymą sau galėtų leisti arabų šeichai, o ne Lietuva, kurioje dar daug kur uodegos plikos.

                          Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/lzinios/Sviet...seichai/257931
                          © Lietuvos žinios

                          Comment


                            Auditas: 9 iš 10 kelių – nekokybiški

                            Rokas Masiulis, susisiekimo ministras, pateikė pirmo etapo kelių kokybės tyrimo duomenis. Dar dalies rezultatų laukiama, tačiau dabartinė informacija rodo, kad 9 iš 10 kelių yra nekokybiški. Jiems buvo skirta 22,35 mln. Eur ir dar galioja metų trukmės garantinis laikotarpis.

                            Plačiau: https://www.vz.lt/transportas-logist...#ixzz55qsPHTyx

                            Comment


                              Konkurencija didelė, kainos numušinėjamos ir po to chaltūrinama, kad tilpti į biudžetą, o techninė priežiūra nesužiūri. Na dabar ištirs, dauguma manau pataisys trūkumus savanoriškai, o po tokio triukšmo ir prižiūrės griežčiau.
                              Mane labiau sudomino valstybės išlaikomos įmonės konkurencija su privačiomis statybų konkursuose. Labai jau kvepia iškreipta konkurencija. Jeigu dabrbuotojai, technika bei kiti pajėgumai ir taip išlaikomi valstybės, tai net nenorint gaunasi kainų dempingavimas - investicijos ne vienodai įskaičiuotos.

                              Comment


                                Pokalbis su Maske apie reikalus dėl kelių ploninimo ir su tuo susijusio vogimo. Aš labai viliuosi, kad šita tema nebus palikta ir bus kalbamasi su ankstesniais susisiekimo ministrais (Butke ) ir kitais už kelių tiesimą atsakingais ar susijusiais žmonėmis. Kalba turbūt eina apie milijonus pavogtų Eurų.

                                Apie prastą padėtį keliuose kalbėsime dar daug, nes visada ateina momentas, kai situacija privalo keistis. Kito kelio nėra. Apie tai su Deividas Jursevicius Laba diena, Lietuva
                                https://www.facebook.com/LabadienaLi...8785839083630/
                                Paskutinis taisė John; 2018.02.07, 17:43.

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Pokalbis su Maske apie reikalus dėl kelių ploninimo ir su tuo susijusio vogimo. Aš labai viliuosi, kad šita tema nebus palikta ir bus kalbamasi su ankstesniais susisiekimo ministrais (Butke ) ir kitais už kelių tiesimą atsakingais ar susijusiais žmonėmis. Kalba turbūt eina apie milijonus pavogtų Eurų.


                                  https://www.facebook.com/LabadienaLi...8785839083630/
                                  Bent jau toje laidoje teigė, kad atliekant tyrimus paraleliai bus atliekamos ir teisinės procedūros, t.y. ieškos kaltų.

                                  Comment



                                    ES milijonai R.Karbauskio aruoduose nugulė po K.Prunskienės sukurtos išimties


                                    Greitai gavo milijonus
                                    K.Prunskienės įsakymas su išimtimi kooperatyvams įsigaliojo 2007 metų lapkričio 25 dieną. Kelios dienos prieš įsakymo įsigaliojimą, R.Karbauskio įmonės ir jo šeimos bendrovės registravo kooperatinę bendrovę „Grūdų centras“. Kooperatyvą „Grūdų centras“ įsteigė penki nariai: keturios su R.Karbauskiu susijusios įmonės ir jo tėvo Česlovo Vytauto Karbauskio ūkis. Stambiausia savininke buvo politiko šeimai priklausanti Naisių žemės ūkio bendrovė, kurią netiesiogiai valdė ir pats R.Karbauskis. Taigi, kooperatinė bendrovė „Grūdų centras“ iš esmės buvo politiko ir jo šeimos rankose.


                                    Vėliau istorija rutuliojosi dideliu greičiu. 2007 metų gruodį R.Karbauskio kooperatinė bendrovė nusipirko pastatus Mažeikių rajone ir išsinuomojo valstybinės žemės sklypą. Nekilnojamas turtas buvo reikalingas vystyti projektui už Europos Sąjungos paramą. Kooperatinė bendrovė „Grūdų centras“ įsikūrė 2007 metų pabaigoje. Kad parengtų ir pateiktų paraišką Europos Sąjungos paramai gauti, jai pakako mėnesio. Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) atstovė Aistė Mileikaitė 15min informavo, kad paraiška turėjo būti pateikta 2007 metais, paraiškų rinkimas tais metais vyko nuo 2007 m. lapkričio 26 d. iki metų pabaigos. Taigi, įvykių chronologija rodo, kad vos per mėnesį laiko R.Karbauskis ir šeima spėjo įregistruoti bendrovę, nusipirkti projektui reikalingus statinius, išsinuomoti valstybinės žemės sklypą, parengti paraišką ir dokumentus Europos Sąjungos paramai gauti ir pateikti juos institucijoms. Maždaug po pusės metų, 2008 metų rugpjūtį, buvo priimtas sprendimas kooperatinei bendrovei „Grūdų centras“ skirti 1,9 milijono eurų paramą. 2009 metais bendrovė pastatė grūdų elevatorių (specialų sandėlį, kuriame grūdai rūšiuojami, džiovinami, saugomi) Mažeikių rajone. Dabar šis elevatorius „Agrokoncerno“ interneto svetainėje pristatomas kaip jo grūdų supirkimo punktas, kuriame ūkininkai gali parduoti savo produkciją.



                                    R.Karbauskis, atsakydamas į klausimą apie kooperatyvo greitą sėkmę prašant Europos Sąjungos paramos, 15min teigė, kad „versle sprendimai priimami greitai. Išliksi versle ar ne – priklauso nuo numatytos strategijos teisingumo ir jos įgyvendinimo greičio.“ Dabar žemės ūkio produktų perdirbimo kooperatyvams tvarka nebėra tokia palanki. Prasidėjus naujam Europos Sąjungos paramos skirstymo etapui, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė įpareigojo ir kooperatyvus veikti bent 6 mėnesius iki paraiškos paramai gauti pateikimo. Taigi K.Prunskienės sukurtos lengvatos nebeliko. Beje, netrukus po to, kai buvo sukurta išimtis Europos Sąjungos pinigų skirstymo mechanizmuose, 2008 metų pradžioje R.Karbauskis su triukšmu pasitraukė iš K.Prunskienės vadovaujamos Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos.

                                    Comment


                                      Karbauskis kerta atgal:
                                      Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Europos kovos su sukčiavimu tarnybą (OLAF), kad ši įvertintų, ar VŠĮ „Pirmoji kava“ ir UAB „TV Play“ sandoriai, įsisavinant ES lėšas, atitinka ES finansavimą reglamentuojančiuose teisės aktuose nustatytas taisykles.

                                      Skaitykite daugiau: https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktu...tm_medium=Copy

                                      Comment


                                        Šiaip gerai, kad kerta, bet nepavadinčiau to "kirtimu atgal". Nelabai susiję tai dalykai.

                                        Comment


                                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                                          Šiaip gerai, kad kerta, bet nepavadinčiau to "kirtimu atgal". Nelabai susiję tai dalykai.
                                          Karbauskio kova su žiniasklaida yra kiek platesnė, nei vien Jakilaitis. Tiesiog Jakilaitis dabar yra taikiklyje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X