Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
    Manau, tai opozicinis portalas
    Kad gal nelabai.

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Kad gal nelabai.
      ar galetu buti tokios antrastes poziciniame portale?
      Новогодний подарок от Лукашенко: в Беларуси повышена коммуналка
      https://naviny.by/article/20181223/1...ena-kommunalka

      Comment


        Kodėl ne? Gal tai tokia pati opozicija, kaip Navalnas rusijoj?

        Comment


          Parašė digital Rodyti pranešimą
          Kodėl ne? Gal tai tokia pati opozicija, kaip Navalnas rusijoj?
          Tai yra ten ne vienas ir ne du tokie opoziciniai portalai. Neseniai trejeta patrumpino. Youtube yra keli geri portalai, kurie nuolatos kritikuoja valdzia. Tiesiog, jei tai nera federalinio kanalo pareiskimas, tai nieko cia nuostabaus. YT yra "nexta" portalas, ten i suns dienas krauna reguliariai kiekviena savaite.

          Comment


            Parašė digital Rodyti pranešimą
            Kodėl ne? Gal tai tokia pati opozicija, kaip Navalnas rusijoj?
            Kiekvienas garo katilas turi apsauginį vožtuvą.

            Comment


              Pirmosios Lukašenkos kelionės gruodžio 25 d. atgarsių Rusijos spaudoje apžvalga.

              Naviny.by 2018.12.26
              «Беларусь может быть захвачена в одну секунду». Реакция рунета на переговоры
              Baltarusija gali būti užgrobta per vieną sekundė. Rusijo interneto reakcija į Rusijos ir Baltarusijos derybas

              http://new.naviny.by/article/2018122...ciya-runeta-na

              Išsamiausias ir cininškaiusias - oligarchų ir stambaus Rusijos verslo interesus atstovaujančio "Kommersant" reportažas. Niekam nekyla jokių abejonių, kad tai (Baltarusijos inkoropracija viena ar kita forma) įvyks, klausimas tik kada.

              Kommersant.ru 2018.12.26
              Здесь русский дух, здесь Беларусью пахнет

              Pоссийский президент не может ведь в 2024 году, как всем известно, перестать руководить Россией, а уже, скорее всего, не успеть изменить Конституцию, а главное, этого ничего и не нужно: в 2024 году Владимир Путин просто возглавит Союзное государство, в котором Белоруссия по факту станет одним из субъектов Российской Федерации.
              (...) вокруг спорили в основном только о том, когда это случится, и преобладала точка зрения, что если это делать, то надо делать прямо сейчас: во-первых, чем раньше, тем больше времени останется, чтобы уладить все нюансы, а во-вторых, если все решится уже во вторник, то это будет хорошая новогодняя новость, с которой корреспондентам не стыдно будет выйти на Красную площадь из Первого корпуса Кремля.

              https://www.kommersant.ru/doc/3843000
              Radijo stoties "Echo Moskvy" vyr. redaktorius Aleksej Venediktov daro prielaidą, kad Rusija prarys Gudiją per 3-4 metus - iki 2021 m. Dūmos rinkimų.
              Motyvas tas pats - kokiais būdais pratęsti V.Putino įgaliojimus, kai pasibaigs antroji (su pertrauka jau ketvirtoj) Putino kadencija.

              Echo.ru 2018.12.29
              Один из вариантов продления полномочий Путина — объединение, аннексия, союз с республикой Беларусь
              Vienas iš variantų pratęsti Putino įgaliojimus - susivienijomas, sąjunga su Baltarusija arba jos aneksija

              То в России больше денег нет, несмотря на профицитный бюджет, денег все меньше и меньше. Просто так субсидировать братское государство правительство уже не не хочет, а не может. И за субсидии надо чем-то расплачиваться. Чем Беларусь может расплачиваться? Суверенитетом, например.
              https://echo.msk.ru/programs/observation/2342373-echo/
              Po antrosios Lukašenkos kelionės į Maskvą pas Putiną - mirtina tyla. Visiškai nėra kuo pasigirti.
              Naviny.by 2018.12.29
              Подарка под елочку Лукашенко от Путина не получил
              Lukašenko iš Putino negavo dovanėlės po eglute

              Если бы Владимир Путин согласился сегодня компенсировать Беларуси потери от налогового маневра хотя бы на 50%, то об этом, думаю, уже трубили бы казенные минские рупоры

              http://new.naviny.by/article/2018122...na-ne-poluchil

              Kadangi Lukašenka akivaizdžiai įvarytas į kampą, lieka tik reklamuoti Lukašenkos valsą su Mis'ėmis, skelbti jo nuotraukas su šuniukais ir bei aptarti Lukašenkos padėjėjos suknelės ilgį.

              https://nn.by/?c=ar&i=222938&lang=ru


              https://www.belta.by/president/view/...i-331035-2018/


              https://nn.by/?c=ar&i=222743&lang=ru

              Pastaroji nuotrauka su godžiai į baltarusę žiūrinčiais rusais gali tapti simboline.
              Ji kažkuo primena karų nuotraukas ir plakatus.


              https://incredibleimages4u.blogspot....nd-of-ww2.html


              https://www.pinterest.com/pin/773915517191840874

              Comment


                Panasu, kad taip ir bus, jau net ne 99proc, o visas 100-tas. Cirkininkai, tiesiog nusieme kaukes. Pamenu, lukasenkos zodzius del krymo, kad ju vietoje butu pats emes automata i rankas ir gynes sali Nereikejo net referendumo, tiesiog abu pasidare win win varianta ir ji reikia daryt kuo greiciau. Ta ir daro. Kaip ir sakiau, abu sedi toj pacioj valty ir tures rast kompromisa. Stai ir prasom, kompromisas Jis tikrai geras jiems abiems. Integracija uztruks apie 4-5 metus.

                Comment


                  Pridėti galima ir šitą:

                  Подавленный Лукашенко сдался Путину: общая власть России и Белоруссии
                  https://www.mk.ru/politics/2018/12/2...SYh6jqruyzrBNU

                  На вторых за эту неделю переговорах в Кремле Александр Лукашенко дал Владимиру Путину понять, что готов решать вопросы, прописанные в договоре о создании Союзного государства. Он предусматривает унификацию законодательства, создание единого парламента, кабинета министров и других органов верховной власти, а также переход на общую символику (флаг, герб и гимн) и единую валюту.
                  Prastoki reikalai...

                  Comment


                    Rytoj lukasenka, berods 12val dienos pades galutinai taska.

                    Comment


                      Lietuvai tai yra prasčiausia žinia. Baltarusių nacija pasmerkta mirti vaikystės stadijoje. Ryškus skirtumas su ukrainiečiais.

                      Comment


                        Mano supratimu tai Rusijai nepavyks prisijungti Baltarusijos, kad ir kaip to norėtų, nebent tą padarytų jėga. Aš netikiu, kad Lukašenką Baltarusiją galėtų parduoti, nes Rusija neturi nieko, ką jam už tai galėtų pasiūlyti - kas gali būti geriau, nei būti Baltarusijos diktatoriumi, jokie Gubernatoriaus postai jam to neatstotų, o dvarų jam ir taip netrūksta. Be to, aš manau, kad Lukašenka ir Putinas vienas kito tiesiog nekenčia, tiesiog neturi kitų variantų - Putinui Lukašenka reikalingas, kad Baltarusija nepasuktų link vakarų, o Lukašenkai Putinas reikalingas, kad gautų pigesnės naftos ir dujų. Bet Lukašenka puikiai supranta, kad netgi jeigu jis pvz. naujoje sąjunginėje valstybėje gautų premjero postą - tai dar ne viskas, nes po metų ar dviejų jis jau galėtų sėdėti kalėjime, Putinas su daugybe savo politinių oponentų susitvarkė panašiais ir dar žiauresniais būdais. Dėl to aš nelabai matau galimybių, kad Lukašenka galėtų parduoti Baltarusiją už pigesnę naftą ir dujas.

                        Nelabai matau galimybių ir to, kad patys baltarusiai norėtų prie Rusijos prisijungti. Taip, ten didelė dalis vis dar su nostalgija žiūri į SSRS, bet tai daugiausiai senyvo amžiaus žmonės, jaunimas ir šalies elitas/intelektualai, t.y. tie žmonės, kurie daugiausiai prisideda prie šalies vystymosi - jie visai kitos nuomonės ir prie Rusijos jungtis tikrai nenori. Ir Baltarusija, tai ne Krymas, jų ekonomika yra aukštesniame lygyje, nei kad jinai buvo Kryme. Be to dabar nėra 2014-ieji, o jau kaip ir 2019-ieji, kas reiškia, kad jau eina 7 metai Rusijos ekonominės stagnacijos. Aukštomis pensijomis suvilioti jau nelabai išeina, nes nebėra Rusijoje jokių aukštų pensijų ar atlyginimų.

                        Galiausiai pats Putinas supranta, kad jo avantiūra su Ukraina jam labai labai brangiai kainavo ir kad ta kaina ne tik kad vis dar mokama, bet jinai ir kyla. Antros tokios avantiūros jis gali tiesiog nesugebėti apžioti. Abejotina ir kad sulauktų tokio pačio palaikymo iš pačių rusų, kuriems tas Krymo kąsnis nepasirodė toks skanus, o greičiau jau gerklėje įstrigo ir niekaip neina jo nuryti.

                        Žinoma, Putinas neprognozuojamas, o Baltarusija yra #1 kurią jis norėtų pasiglemžti, bet aš manau jis realiai vertina savo galimybes ir supranta, kad toks žingnis yra per daug rizikingas ir per daug brangus. Dėl to mano supratimu jis tą gandą apie Baltarusijos prijungimą prie Rusijos paleido dėl dviejų priežasčių - pirma, kad patikrintų rusų ir baltarusių visuomenės nuotaikas tuo klausimu. Antra - kad turėtų derybinių svertų pokalbiuose su Lukašenka. Lukašenka jiems sako - duokit pigių dujų ir naftos, Putinas jam sako - junkitės prie mūsų į bendrą šalį. Lukašenka sako - nesijungsim. Putinas sako nebus pigios naftos ir dujų, na nebent jūs leistumėt įsteigti pvz. rusų karinę bazę Baltarusijoje. Rusų karinė bazė Baltarusijoje užtikrintų galimybę Rusijai imtis karinių veiksmų tuo atveju, jeigu Baltarusija kaip ir Ukraina nuspręstų pasukti link vakarų ir mano supratimu Putinas dabar to labiausiai ir siekia.

                        Comment


                          Niekas ten taip nesnekejo. Putinas pasake aiskiai, arba valinsi von is sitos valdzios, kurioje sukelsiu chaosa, nutrauksiu subsidijas ir sali paversiu pelenais, arba humaniskai dar 5m pabuni, integruoji sali ir ramiai uzbaigi senatve su visom privilegijom. Liaudies nuomones ten isviso nera, ji ten neegizstuoja, ji ten nerupi niekam. Ten dauguma putinistai ir tik maza dalis liberaliu zmoniu, kuriems kazioluose vietos jau paruostos. Tereikes tik issziot.

                          Comment


                            Prie ko privedė pygyasnyas dūjos.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Aš netikiu, kad Lukašenką Baltarusiją galėtų parduoti, nes Rusija neturi nieko, ką jam už tai galėtų pasiūlyti - kas gali būti geriau, nei būti Baltarusijos diktatoriumi
                              Jei Baltarusija nebegaus pigios naftos ir Baltarusijos ekonomika nusibaigs - Lukašenkai grės perversmas ir tada daug problemų su labai tikėtina belange ar skurdžia emigracija. Putinas jam kaip minimum gali garantuoti saugią ir orią senatvę.

                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Be to, aš manau, kad Lukašenka ir Putinas vienas kito tiesiog nekenčia
                              Kodėl turėtų nekęsti? Apart to, kad jų verslo interesai truputi kertasi. Bet čia tik verslas ir normalios derybos. Iš kurių kiekvienas bando išspausti naudos. Nematau jokių ženklų, kad jie asmeniškai vienas kito nekęstų. Greičiau atvirkščiai.

                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Dėl to aš nelabai matau galimybių, kad Lukašenka galėtų parduoti Baltarusiją už pigesnę naftą ir dujas.
                              Baltarusija jau n metų yra pasodinta ant pigių gamtinių resursų adatos. Dabar kaip tik Putinas nori nebeduoti. Lukašenka panikuoja. Nes belieka arba iki galo pasiduot Putinui, arba eiti pas ES.

                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              jaunimas ir šalies elitas/intelektualai, t.y. tie žmonės, kurie daugiausiai prisideda prie šalies vystymosi - jie visai kitos nuomonės ir prie Rusijos jungtis tikrai nenori.
                              Skaičiai, apklausos? Ar tiesiog naivus įtarimas, kad jaunimas privalo būti proeuropietiški hipsteriai? O vat man atrodo atvirkščiai, kad daug ir jaunimo visai patinka Rusija/Putinas. Kaip ir toje pačioje Rusijoje.

                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Galiausiai pats Putinas supranta, kad jo avantiūra su Ukraina jam labai labai brangiai kainavo ir kad ta kaina ne tik kad vis dar mokama, bet jinai ir kyla.
                              Putinui brangiausiai kainuotų įtakos šalies viduje netekimas. Nenustebčiau jei Krymas atsipirko ir dar su kaupu. Apart visuomenės mobilizavimo ir dar labiau padidinto mes-vs-jie atitrūkio su vakarais, buvo ir kitų privalumų. Pvz labai entuziastingus veikėjus nudaigoti kariniuose veiksmuose irgi buvo į naudą.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Lietuvai tai yra prasčiausia žinia. Baltarusių nacija pasmerkta mirti vaikystės stadijoje. Ryškus skirtumas su ukrainiečiais.
                                Lietuvai tai dar ne prasčiausia žinia. Žymiai prastesnė perspektyva yra Lietuvos aneksija, nes Rusijai būtinai vienu ar kitu būdu reikia sujungti Karaliaučiaus kraštą su metropolija, jie be to nenurims. Žiauriausia visų laikų vakarų klaida buvo tai, kad neišnaudota galimybė byrant SSSR atsiimti Karaliaučiaus kraštą. Dabar gi yra du variantai, abu blogi. 1. Rusai eina per Lietuvą ir kyla branduolinis karas. 2. Rusai eina per Lietuvą ir nesuveikia 5-tas straipsnis, ko pasėkoje galutinai subyra NATO ir visur įsiviešpatauja Rusija su Kinija.

                                Comment


                                  Lukasenkai nera prasmes net muistytis. Jam muistytis pries putina, tai reikstu mazesni tautos palaikyma nei atvirksciai. Juk niekas staiga nepervadins sostines i maskva ir per viena diena nepakeis himno. Vyks viskas palengva, paleis gera propaganda, kaip atkeliaus dar pigesnes dujos ir nafta, bus sukurta daug nauju darbo vietu, o musu MAZ'us pirks visa rosija ir panasiai. Jei maskvoj ir pitery daugiau maziau palaiko vovka, tai minske palaiko dar labiau, ka jau kalbet apie visokius mogiliovus ir vitebskus, taip kad tuom net neabejok. Visos salys bus patenkintos.

                                  Comment


                                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                    Pridėti galima ir šitą:

                                    Подавленный Лукашенко сдался Путину: общая власть России и Белоруссии
                                    https://www.mk.ru/politics/2018/12/2...SYh6jqruyzrBNU



                                    Prastoki reikalai...
                                    Čia yra jų valstybės ir jų reikalai, kada ir prie ko jungtis. Prastoki, ne prastoki... Ne mums ten gyventi ir ne mums spręsti.
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                      Čia yra jų valstybės ir jų reikalai, kada ir prie ko jungtis. Prastoki, ne prastoki... Ne mums ten gyventi ir ne mums spręsti.
                                      Ne visai. Turesime nauja drauga pasienyje. Jei nebeliks baltarusijos, tai nebeliks ir kroviniu sutarciu su LG, uostais ir t.t. Apie karinius konfliktus, ivairios formos hibridinius bandymus net nekalbu. Cia jau ir asilui aisku.

                                      Comment


                                        Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                                        Ne visai. Turesime nauja drauga pasienyje. Jei nebeliks baltarusijos, tai nebeliks ir kroviniu sutarciu su LG, uostais ir t.t. Apie karinius konfliktus, ivairios formos hibridinius bandymus net nekalbu. Cia jau ir asilui aisku.
                                        Tai mes tą draugą pasienyje jau seniai turime - vakarinė Lietuvos siena. Kas nuo to keisis? Lygiai taip pat gyvensime, eisime kasdien į darbą ir sėdėsime forume, nesvarbu ar už sienos Baltarusija, ar Rusija, ar kitoks darinys (Sąjunginė Valstybė ar dar kaip nors).

                                        Tarsi Baltarusija buvo labai provakarietiška ir Lietuva praranda svarbų sąjungininką - na nėra gi taip. Šitas sąjunginės valstybės projektas planuojamas jau daugiau nei 10 metų. Baltarusija nėra Ukraina, šalys labai skirtingos ir su visai kitokia geopolitine orientacija, neatsiradusia vakar ar pernai.
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                          Tai mes tą draugą pasienyje jau seniai turime - vakarinė Lietuvos siena. Kas nuo to keisis? Lygiai taip pat gyvensime, eisime kasdien į darbą ir sėdėsime forume, nesvarbu ar už sienos Baltarusija, ar Rusija, ar kitoks darinys (Sąjunginė Valstybė ar dar kaip nors).

                                          Tarsi Baltarusija buvo labai provakarietiška ir Lietuva praranda svarbų sąjungininką - na nėra gi taip. Šitas sąjunginės valstybės projektas planuojamas jau daugiau nei 10 metų. Baltarusija nėra Ukraina, šalys labai skirtingos ir su visai kitokia geopolitine orientacija, neatsiradusia vakar ar pernai.
                                          Krovinių gabenimas keisis. Kišimasis į mūsų reikalus taip pat keisis, nes dings buferis, kuris iki šiol atimdavo daug Rusijos resursų. Dabar mes būsim artimiausias buferis, kuriam reikia skirti atitinkamą dėmesį.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X