Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Arunasx
    replied
    batkai skubiai reikalingi pinigai ir papigiaja parduoda ex karinį oro uostą už 5 mln $ (bandė 2020m už 32mln)
    Plotas beveik 0,5 mln m2
    Dabar formaliai priklauso daržovių konservų fabrikui. Randasi vakarinėje dalyje prie Mogiliovo, už 520km nuo mordoro centro.
    Įdomu ar priima mokėjimus Revolut kortele?

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    VISA Business as usual:
    Atrodo pradės veikti RRB banko VISA kortelių aptarnavimas pilna apimti world wide. Buvo apribota nuo karo pradžios. WTF?
    https://www.rrb.by/news/o-vozobnovle...-20231113-0633

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Dar per 2020 įvykius sakiau, kad didelę klaidą daro tie, kas tuos protestus prilygino Ukrainos maidanui, atseit čia "jau va ir Baltrausijoje įvyko praktiškai tas pats". Ne tas pats. Jau vien ką reiškė tai, kad praktiškai nebuvo griežto savęs atribojimo nuo rusijos, kas labai stipriai jautėsi Ukrainos įvykių metu. Tada forume buvo įrodinėjančių, kad "demokratijos reikalavimas jau savaime reiškia provakarietiškuymą, nes demokratija - tai jau savaime Vakarai" ir panašiai.

    Ne, nebūtinai tai reiškia provakarietiškumą. Serbija, Armėnija ir Kirgizija laikomos demokratijoms (na aišku netobulomis, bet prezidentai ten dešimtmečiais postuose nesėdi, kaip batka). Nė vienai iš šių valstybių demokratiškumas nesutrukdė būti prorusiškomis. Jeigu 2020 metų perversmas būtų pavykęs, tai dar nebūtų reiškę Baltarusijos griežto posūkio į ES, kaip Ukrainoje. Nes apie rusiją nesigirdėjo kažkaip tuose protestuose griežtų nuomonių.

    Galimai būtų kaip Serbija - ir į ES norim, ir su rusija draugauti.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Eilinis patvirtinimas, kad Tichanovskaja ir jos biuras yra visiškai beviltiškas reikalas. Pilnai įmanoma, kad tai Baltarusijos KGB kontroliuojama įstaiga:
    Наталья Радина: Дальше офис Тихановской предложит подписывать документы о сотрудничестве с КГБ? https://charter97.org/ru/news/2023/10/31/569769/
    Kas negerai su Tikhanovskajos biuro programa „Vienas langas“? Ką Baltarusijos kalėjimuose išgyvena politinės kalinės moterys? Kaip pasiekti Lukašenkos režimo kalinių paleidimą? Apie tai televizijos kanale „Belsat“ kalbėjo Charter97.org svetainės vyriausioji redaktorė Natalija Radzina.
    Natalija Radzina kalbėjo apie savo kalbą Europos Parlamente, kurioje papasakojo, kaip Baltarusijos kalėjimuose kankinamos politinės kalinės moterys

    Pastaruoju metu vis dažniau imu girdėti, kad galbūt „šios sankcijos nebūtinos“. Dar šioje laidoje prieš mūsų pokalbį buvo išsakyta nuomonė, kad „reikia derybų ir dialogo“. Mačiau, kad politinių kalinių artimieji piktinosi, kad Tichanovskajos biure buvo sukurta paslauga „Vienas langas“, kur buvo paskelbtas kvietimas politiniams kaliniams rašyti Lukašenkai adresuotas malonės prašymus.
    Koks yra kitas žingsnis? Ar jie prašys žmonių įrašyti „atgailos“ vaizdo įrašus BT? Ar iš karto pasirašyti popierius dėl bendradarbiavimo su KGB? To padaryti negalima. Kiekvienas politinis kalinys turi teisę pats apsispręsti, tačiau to jam negalima pasiūlyti iš išorės. Nes tai demoralizuoja žmones ir įteisina Lukašenkos režimą.

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Parašė abruo Rodyti pranešimą
    Jei lietuviai turėtų kiaušų ir proto makaulėse, tai būtų uždraudę visas prekes, pasienio punktus uždarę, o pasienį užminavę.
    neturi nei to, nei ano, bet siuo atveju ES uzdraude taip daryti. Pamoke anuka ant kilimelio kuluaruose ir viskas.

    Komentuoti:


  • abruo
    replied
    Jei lietuviai turėtų kiaušų ir proto makaulėse, tai būtų uždraudę visas prekes, pasienio punktus uždarę, o pasienį užminavę.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Šiaip jau ne Lietuva uždraudė, o ES, ir ne visas prekes, o gana siaurą sąrašą.

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Gdansko koridorius

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Baltarusijos generolai pradėjo atviru tekstu grasinti Lietuvai

    Naša niva 2023.10.27
    Biełaruski hienierał zajaviŭ, što ŭ adkaz na sankcyi Biełaruś maje prava sa zbrojaj «prarubić kalidor» praź Litvu
    Белорусский генерал заявил, что в ответ на санкции Беларусь имеет право с оружием «прорубить коридор» через Литву
    Baltarusijos generolas pareiškė, kad reaguodama į sankcijas Baltarusija turi teisę ginklu „iškirsti koridorių“ per Lietuvą.

    Baltarusijos Saugumo Tarybos valstybės sekretoriaus pirmasis pavaduotojas Pavel Muraveiko padarė karingus pareiškimus Minsko miesto vykdomojo komiteto organizuotame ideologiniame seminare.


    Anot Muraveiko, Baltarusija turi pagrindą „iškirsyti gyvybiškai svarbų koridorių“ per Lietuvą ginklu, kad galėtų vykdyti prekių tranzitą. Vicesekretoriaus išsakytas tezes spalio 24 dieną paskelbė laikraštis „Večernij Minsk“, rašo reform.by.
    „Lietuva iš tikrųjų uždraudė gabenti prekes per sieną. Pagal visas tarptautinės teisės normas toks žingsnis reiškia ekonominę agresiją. Banalios logikos požiūriu, turime visas priežastis ginklo jėga prakirsti mums gyvybiškai svarbų koridorių. Ir kitomis sąlygomis niekas pasaulyje mūsų nebūtų pasmerkęs, drįstu teigti. Bet ne dabartiniais laikais, kai šalis patiria precedento neturintį Vakarų spaudimą“, – sakė M. Muraveiko.

    BY: https://nashaniva.com/be_latn/329214/
    RU: https://nashaniva.com/ru/329214

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Langas bus išnaudojamas geopolitiniais tikslais

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Nesuprantu, kam tas langas? Tikros rimtos valstybės (kaip Baltarusija, Rusija) turi viską gamintis ir viską suvartoti savo viduje. Ar ne toks yra carų ir ajatolų nurodymas?

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Visa infrastruktūra i kaliningrada eina per Lietuvą ir tai mūsų pazeidziamiausia dalis. Jie ne vieną kartą jau pareiškė kad visas blokadas tankais prasimus

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Tai tas "koridorius į jūrą" manau turimas omenyje link Kaliningrado. O Lenkija tai gali nevaikiškai duoti į snarglį.

    Tokie kaimynų pareiškimai kelia truputį nerimo, ir juos reikia vertinti rimtai. Priešų nuvertinimas - pati pavojingiausia klaida.

    rusija pernai jau Ukrainą buvo kiek nuvertinusi...

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Įdomu, kodėl būtent Lietuva? Latvija, Lenkija ir rusija taip pat yra prie jūros.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Baltarusijos Saugumo Tarybos sekretoriaus pavaduotojas Pavelas Muraveiko pareiškė, kad Baltarusija turi visas teises pulti Lietuvą, kad būtų sukurtas koridorius į jūrą. Šią mintį Muraveiko išsakė ideologų seminare.
    „Lietuva iš tikrųjų uždraudė gabenti prekes per sieną. Pagal visas tarptautinės teisės normas toks žingsnis reiškia ekonominę agresiją. Banalios logikos požiūriu, turime visas priežastis ginklo jėga prakirsti mums gyvybiškai svarbų koridorių. O kitomis sąlygomis niekas pasaulyje mūsų nebūtų pasmerkęs, drįstu teigti. Bet ne dabar, kai šalis patiria precedento neturintį Vakarų spaudimą“, – sakė M. Muraveiko.
    https://charter97.org/ru/news/2023/10/28/569441/

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Siūloma uždaryti dar 2 pasienio punktus - Lavoriškių ir Raigardo

    Puiku! Tikiuosi, taip ir bus padaryta. Reikia dar uždaryti Šalčininkų. Aišku, būtų gerai ir Medininkus, bet gi tranzyyyyytas per mūsų teritoriją, kurio gi niekaip, nu niekaip, visai niekaip nevalna nutraukti
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.08.28, 14:39.

    Komentuoti:


  • Stadionas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    O kodėl jie turėtų kažkur būtinai emigruoti toliau, jei net patys lietuviai iš vakarų Europos jau grįžta į Lietuvą?
    Mums Lietuva gimtinė, daug ką nusveria paprastu paprasčiausi sentimentai. baltarusiams, pagrinde Lietuva nieko ypatingo neturtinti rytų Europos šalis, dar ir dažnu atvejų nušiurusi labiau liginant su kitom rytų/vidurio Europos šalimis, vienintelis plius gal nebent, kad rusų kalba populiari ir yra rusiškos mokyklos (kas iš principo yra minusas kuri reik taisyti).

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

    kai Lietuva bus pensininkų šalis tai Rusija bus arba pensininkų šalys arba kažkoks Kalifatas kuris pardavinės naftą. Baltarusiams Lietuva yra tarpine stotele susitvarkys gyvenimas su Lukašenka grįš visi atgal, liks tik dalis kur vyrą/žmoną susirado, dar kažkuriems Vilnius bus kaip Estams Helsinkis atvažiuos padirbs ir pinigus išvės. tai čia dėl tokios smulkmės dabar žemintis yra nepagarba sau.
    O kodėl jie turėtų kažkur būtinai emigruoti toliau, jei net patys lietuviai iš vakarų Europos jau grįžta į Lietuvą?

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Kokie dar agentai? Kam ta nereikalinga paranoja. Todėl mums ir reiktų džiaugtis, kad gaunam truputį kitokių imigrantų nei vakarų Europa, kurie ne tik šiaip dirba, bet naujas darbo vietas sukuria.
    Jeigu baimė yra pagrysta realiais įvykiais, ar tai vis dar paranoja?
    Parašė T-K-K Rodyti pranešimą
    Nežinau kodėl tai kurie esat tokie priešiški užsieniečiams.
    Tarp baltarusių yra labai fainų žmonių ir tik gerai kad jie Lietuvoje.

    Jeigu kažkokia Juliette Durand ar kažkoks Marcus Johansson nori dirbti Lietuvoje, tai reikėtų tik palengvinti sąlygas.
    (edit: abu vardai išgalvoti, bet esmę supratot)
    Tai ir tarp rusų gali rasti fainų žmonių, bet tai nereiškia kad reikia rusam suteikt vizas.

    Ne, nereiškia.

    Komentuoti:


  • T-K-K
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
    dar kažkuriems Vilnius bus kaip Estams Helsinkis atvažiuos padirbs ir pinigus išvės. tai čia dėl tokios smulkmės dabar žemintis yra nepagarba sau.
    Ta įsivaizduota garbė ir nepagarba skamba keistai. Lygioj vietoj surasta (t.y. susifantazuota) "nepagarba".
    Dėl "atvažiavimo padirbti ir išvažiavimo" tai ir tokie atvejai Lietuvai (ar bet kuriai kitai šaliai) yra naudingi.

    Komentuoti:

Working...
X