Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kalbama, jog nuo liepos mėnesio vadas planuoja blokuoti soc. tinklus. Pirmiausia planuojama uždaryti facebook analogą vkontakte.ru, tačiau niekas neabejoja, jog tuo nebus apsiribota ir bus užblokuoti ir facebook, ir twitter ir kt. svetainės.

    Comment


      Parašė Combat Rodyti pranešimą
      reikia slopinti, ypač, kai tai daro „laisvės kovotojai“ pacanų pavidale.
      užtat kokį įtikinamą "pacanų pavidalą" įgijo Batios-Pahano KGB'istai-artistai, kai Minske 2010 gruodžio 19-os naktį vaidino spektaklyje "spontaniškas vyriausybės nuniokojimas", prieš paskelbiant nenugalimajam Liaksandrui Ryhoravičiui savo 6-ąją iš eilės "elehantišką pobedą" (1. 1994 rinkimai, 2. 1995 "referendumas", 3. 1996 "referendumas", 4. 2001 "rinkimai", 5. 2006 "rinkimai" ir 6. 2010 "rinkimai")

      Tokius pat "šėliojančius pacanus" vaizdavo panašūs rusakalbiai molotčikai (su finansavimu ir tiesioginiais ryšiais tame pačiame aukštam KGB "teremoke"), kai griovė Lietuvos parlamentą 2009-ųjų m. žiemą, pasipuošę panašiais teatriniais rekvizitais kaip ir Minske (tik tąsyk Vilniuje ant juodų "kurtkių" buvo prisiūtos cypo "lytūvių tryspalvias" dėl įtikinamumo).

      Įdomu, jog ta pati kontora, kuri finansavo ir vieną, ir kitą PROVOKACIJĄ dar pasistengė apšviesti visus savo propaganda:
      atseit Belarusijos OMONO veiksmai (kai ginamas 18-tus metus valdantis diktatorius) tolygūs Lietuvos policijos veiksmams, kai buvo ginamas vos prieš 2 mėnesius išrinktas legitimus ir viso pasaulio pripažintas Lietuvos parlamentas ( PARLAMENTAS, o ne vienvaldis bulbo-Pahanas, suspėjęs per 18-a savo valdžios metų ir pražilti, ir nuplikti, ir nutukti, ir galutinai suvaikėti).
      blaivumas išlaisvina

      Comment


        Parašė Combat Rodyti pranešimą
        Lukašenka, matomai, nukopijavo metodus, taikomus Lietuvoje, tik gerokai švelnesnius
        oi net ašarėlė ištryško:
        iš zonos grįžęs dėdė Kubilius savo baisia tatuiruota ranka ištvirkino mažą ūsotą pupulį Sašenką pavarde Lukašenka.... tačiau tyra Sašenkos širdelė atsilaikė prieš tvirkintojo blogį ir išliko, Combat išsireiškimu, "švelni" net priešams
        blaivumas išlaisvina

        Comment


          Sankt-Peterburge, išgarsėjo omoninkas po nuotrauku kaip jis su bananu per galvą, bei šypsena dantyse susidoroja su demonstrantu.
          Žodžiu buvo labai populiari tema rusų internete. Bet omoninkui kažkas po 2 mėn. per galvą platuku užvažiavo. Po to kaip pagijo ir iš ligoninės išėjo vėl užvažiavo, - "nepagaunamieji keršytojai" (ниулавимие мстититили").

          Parašė Justin Rodyti pranešimą
          Pasak Combat, vaikinas - neabejotinai pavojingas recidyvistas-teroristas :

          Atvaizdas


          Atvaizdas


          Atvaizdas


          Atvaizdas


          Ura!!

          ...nieko, jie gi draugiškai, su plačiom šypsenom

          Atvaizdas

          Comment


            Pirkėjų iš Baltarusijos sumažėjo trečdaliu
            http://verslas.delfi.lt/business/pir....d?id=46911817

            Ekonominiai sunkumai kaimyninėje Baltarusijoje paveikė gyventojų, kurie anksčiau dažnai atvažiuodavo į Lietuvą apsipirkti, perkamąją galią. Dabar didelių prekybos centrų ir tinklų atstovai konstatuoja, kad pirkėjų srautai iš kaimyninės valstybės itin sumažėjo.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą
              Pirkėjų iš Baltarusijos sumažėjo trečdaliu
              http://verslas.delfi.lt/business/pir....d?id=46911817
              Tai jau atleis tuos rusakalbius darbuotojus iš "Akropolio"? Juk visur sakė, kad dabar rusų kalba privaloma Vilniaus parduotuvėse dėl baltarusių pirkėjų.

              Comment


                Nežinau kas ten kam sumažėjo, vien rusų kalba girdima.

                Comment


                  Parašė Combat Rodyti pranešimą
                  Pirmiausia priskirčiau prie to Lietuvą (dėl įvykių 2009 metais sausio mėnesį). Eina (ar stovi) sau ramiausiai žmogus prie Tauro kalno, prie jo pribėga policininkai (bet be šypsenų), griebia jį ir tempia į mašiną. Tik kažkodėl užsienio ruporai nerėkė, kad Lietuvoje pažeidžiamos žmogaus teisės, naudota neadekvati jėga.
                  Nuoroda kur? Kažkaip nepamenu tokio įvykio. Ir iš viso, jei taip buvo, tai buvo vienetinis atvejis. Ir tai gal tik patiems policininkams nuotaiką pasikelt. Pas mus, kitaip nei ten, bent jau nedaro iš žmonių atpirkimo ožių, ypač tokiais būdais.

                  Parašė Combat
                  Lukašenka, matomai, nukopijavo metodus, taikomus Lietuvoje, tik gerokai švelnesnius – be šaunamųjų ginklų ir su šypsenomis; bangas, norinčias įlinguoti ir destabilizuoti Baltarusiją, reikia slopinti, ypač, kai tai daro
                  „laisvės kovotojai“ pacanų pavidale.
                  Nešnekėk nesąmonių. Gerai? Tai rašydamas, tu veltui leidi savo ir skaitytojo laiką.

                  Parašė Combat
                  O Lietuvoje, „demokratijos citadelėje“, buvo kitaip:
                  Per riaušes prie Seimo nukentėjęs vilnietis: turėjau keisti gyvenimą
                  Tai kad čia yra visai skirtingi ir nesulyginami dalykai. Čia buvo riaušės, o ten buvo tiesiog taikus mitingas. Nesigilinsiu, kiek tie mūsų policijos veiksmai buvo teisėti, bet šaudymas guminėmis kulkomis yra vienas iš būdų raminti riaušininkus. Ypač, kai mes neturim vandens patrankų.
                  You might surprise yourself.

                  Miestai.net FB

                  Comment


                    Parašė spirit Rodyti pranešimą
                    Tai kad čia yra visai skirtingi ir nesulyginami dalykai. Čia buvo riaušės, o ten buvo tiesiog taikus mitingas. Nesigilinsiu, kiek tie mūsų policijos veiksmai buvo teisėti, bet šaudymas guminėmis kulkomis yra vienas iš būdų raminti riaušininkus. Ypač, kai mes neturim vandens patrankų.
                    Vandens patrankų žiemą šiaip ar taip negalima naudot.
                    Got sun in my face, sleeping rough on the road

                    Comment


                      Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
                      Vandens patrankų žiemą šiaip ar taip negalima naudot.
                      Kodėl? Kad neperšaltų protestuotojai?
                      Flickr

                      Comment


                        O ar kas vaikė ir šaudė guminėmis kulkomis į taikius mitinguotojus? Manau, tie, kurie tiesiog protestavo ir nepuolė policininkų, nesiveržė į seimą, nemėtė akmenų puolami ir vaikomi nebuvo. O chuliganams daužantiems langus taip ir reikia.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Parašė Tomizmas
                          O tu nors buvai tame mitinge 2009 metais, matei viską savo akimis, o ne ką rodė žiniasklaida? Aš buvau. Keli buduliai, daužantys langus - čia riaušės? O tūkstančiai žmonių, taikiai atėję pareikšti savo reikalavimų - tai jau niekas, kad dėl tų kelių budulių (kažin ar tik nepapirktų) reikėjo išvaikyti su kulkomis ir dujomis visus taikius žmones su teisėtais reikalavimais? Žiniasklaida būtent tada pirmą kartą ir nusivyliau (seniau naiviai ir jaunatviškai pasitikėdavau ja), nes ji praktiškai NIEKO neminėjo apie tą taikią tūkstantinę žmonių minią ir jų reikalavimus - ištisai buvo varoma apie tuos kelis žulikėlius, kurie daužė langus. Kas paneigs, kad tai negalėjo būti organizuotas "nepatogaus" mitingo sukompromitavimas? Jokių riaušių ten apskritai nebuvo - buvo taikūs mitinguotojai, kurie buvo išvaikyti dėl kelių neaiškių tipelių.
                          Tavo jaunatviškas naivumas niekur nedingo, jis pastebimas daugumoje tavo pasisakymų. Bet gerai, kad viskuo domiesi, anksčiau ar vėliau, skirtingai nuo A|l, Combat (tie jau beviltiškas reikalas), manau, pradėsi realiau žiūrėti į viską, nepuldamas į kraštutinumus.. Ir bus pačiam šiek tiek nesmagu dėl kai kurių dabartinių komentarų, tokių, kaip šis paskutinis...

                          Comment


                            Baltarusijos kronika

                            Baltarusijos valdžia per pagrindinį šalies televizijos kanalą sekmadienį griežtai įvertino savo svarbiausios sąjungininkės, Rusijos, veiksmus, apkaltinusi ją kone visomis mirtinomis nuodėmėmis, tarp jų ir akcijos „Revoliucija per socialinius tinklus“ režisavimu.
                            Baltarusijoje bus leidžiama ploti tik pagal komandą
                            Baltarusijos Vidaus reikalų ministerija žada nesulaikyti per Nepriklausomybės dieną (liepos 3 d.) žygiuosiančių pilietinės protesto akcijos dalyvių, tačiau įspėja, kad ploti bus galima tik pagal komandą, informuoja afn.by.

                            „Jei aplodismentai skambės mūsų veteranams ir kariams, tada, žinoma, galima ploti“, – aiškino kitas VRM pareigūnas Igoris Jevsejevas
                            „Inter RAO” nutraukia elektros tiekimą Baltarusijai

                            Rusijos elektros energijos eksportuotoja „Inter RAO” negavo mokėjimo iš Baltarusijos, todėl nutraukia elektros tiekimą šiai šaliai, skelbia „RIA Novosti”. Elektros energijos tiekimas Baltarusijai bus nutrauktas vidurnaktį birželio 29 dieną Maskvos laiku.

                            Baltarusija tvirtina turinti lėšų, būtinų skolai dengti, tačiau neturinti galimybės pakeisti Baltarusijos rublius į kitą valiutą dėl biržų krizės šalyje.
                            Dėl krizės 81,2 proc. baltarusių kaltina valdžią

                            Dėl ekonomikos krizės 81,2 procento Batarusijos gyventojų kaltina šalies valdžią.

                            38,3 procento baltarusių pareiškė, kad "maisto produktų, pramoninių prekių, būstų, mokslo, medicinos ir kitokių paslaugų brangimas skaudžiai atsiliepia jų gyvenimo lygiui ir kelia nerimą", 34,3 procento dėl to patiria "tikrą šoką", 81,5 procento mano, kad "Baltarusijos ekonomiką apėmė krizė". 44,5 procento tyrimo dalyvių dėl ekonomikos krizės kaltina prezidentą, 36,7 procento - vyriausybę.
                            43,7 procento baltarusių nepritaria protesto akcijoms.
                            Ištiesų tai stebina Lukašenkos pozicija Rusijos atžvilgiu. Rusija Lukašenkai šiuo metu yra vienintelis kelias neizoliuoti Baltarusijos ir turėti bent vieną petį, į kurį galima atsiremti. Tačiau negi Lukašenka toks drąsus, kad pradėtų informacinį/propogandinį karą prieš savo sąjungininkę?

                            Rusijos žiniasklaidoje, kaip ir vakarų šalies žiniasklaidoje, yra pateikiama nešališka informacija apie krizę Baltarusijoje, ekonominę padėtį, protestus ir pilietines akcijas. Tokią informaciją pateikinėti Baltarusijos žiniasklaidoje yra draudžiama, tačiau eiliniai baltarusiai taip pat lengvai gali skaityti Rusijos spaudą ir žiūrėti jų TV kanalus. Lukašenka žinoma nenori, kad baltarusius pasiektų tikroji ir necenzūruota informacija apie tikrąją padėti Baltarusijoje, dėl to ir kaltina didžiausią priešą, Rusijos žiniasklaidą, krizės kurstymų ir dar kažkokiomis sąmokslo teorijomis (kaip kad protestų Baltarusijoje organizavimu).

                            Taip pat Lukašenka yra labai nepatenkintas, kad rusai jam siūlo parduoti strategines įmones pusvelčiui. Rusai nekvaili - jie puikiai supranta Lukašenkos padėti ir kad jam nelabai yra kitų alternatyvų, kaip tik gauti kreditą ir lėšų privatizuojant didžiausias šalies įmones. Antra vertus, pačios Baltarusijos situaciją yra žymiai pasikeitus lyginant su ta, kokia buvo prieš krizę. Dėl to natūralu, kad tos strateginės šalies įmonės jau ir be politinių priežasčių yra praradusios didelę dalį savo vertės.

                            Dėl krizės numuštos įmonių vertės ir dėl politinės Lukašenkos izoliacijos, dėl kurios jisai neturi jokių kytų krypčių pagalbai prašyti, kaip tik Rusiją, strateginių įmonių kaina turėtų būti tiesiog juokinga, lyginant su ta, už kurią tie patys rusai tikriausiai siūlė nupirkti jų įmones dar iki krizės.

                            Tai žinoma vėlgi yra motyvatorius Lukašenkai pradėti informacinį karą ir parodyti rusams, kad Baltarusija neparduos tų įmonių pusvelčiui. Tačiau toks žingsnis jau nelabai panašus į derybas, tai jau panašiau į desperatiškus bandymus parodyti Rusijai, kad Baltarusija gali apsieiti ir be jų pagalbos.

                            Tačiau labiau tikėtina, kad tai tebus bandymas tampyti liūtą už ūsų, kas gali duoti ir priešingą efektą derybose dėl privatizacijos. Efekto derybose nedavė ir Lukašenkos kreipimąsis į TVF, prašant paskolos. Šis žingsnis tikriausiai buvo daugiau politinis, bandymas parodyti rusams jog Baltarusija turi alternatyvų. Tačiau nereikia būti vunderkindu, kad suprastum, jog vakarai Baltarusijai kredito neduos, nes Lukašenka nesutiks imtis struktūrinių reformų, o svarbiausia žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo.

                            Klausimas dabar ką pasirinks rusai, ar:
                            1) laukti, kol ekonominės ir politinės problemos visiškai pristums Lukašenką prie sienos ir jis jau nebeturės kitos išeities, kaip tik parduoti strategines įmones.
                            2) nesutarus dėl minimalių kainų už įmones, bandyti žlugdyti Baltarusijos rėžimą, nes rusai jau yra išmokę daryti savo energetinį "bizinį" ir laisvose demokratiškose šalyse. Tačiau tokiu atveju, tikėtina ir konkurencija iš vakarų, kas be abejonės galėtų pabranginti jų įmones ir reikštų bereikalingą konkurenciją rusams.

                            Informacinis Lukašenkos karas rodo, kad jisai taip lengvai nenusileis ir jeigu jo užsispyrimas bus labai didelis, kaip ir pasitikėjimas savo jėgomis, jisai gali visą krizės naštą bandyti perkelti ant baltarusijos žmonių pečių, neparduodant jokių įmonių.

                            Tačiau krizė iš Baltarusijos nesitraukia, o svarbiausia, įsisiūbuoja protestai prieš valdžią, tik nežinia kiek labai baltarusijos piliečiams yra praplautos galvos ir ar jie išdrys rimčiau pasipriešinti Lukašenkos rėžimui.
                            Paskutinis taisė Eidvis; 2011.06.28, 12:22.

                            Comment




                              Visi tie "barniai" su rusais - tai tik spektaklio dalis. Esu įsitikinęs, kad Lukašenka kaip buvo, taip ir lieka "rusų projektas" Gudijoje.
                              Lygiai tokią pačią "užduotį" 10 metų vykdė buvęs Ukrainos prezidentas Kučma: vaidinti Ukrainos patriotą, bet visais įmanomais būdais stabdyti šalies raidą bei europinę integraciją.
                              Paskutinis taisė oranger; 2011.06.28, 16:52.

                              Comment


                                /\
                                su oranger visiškai sutinku, o madam grybauskaitės aiškinimai, kad Lukašenka yra Baltarusijos suverenumo garantas - tai arba paprasta kvailybė, arba piktybinė kvailybė.

                                Tos pačios temos pratęsimas.
                                Kaip tik ateina vasara, taip prasideda tarp Rusijos ir Baltarusijos informaciniai karai (tačiau tai irgi tik taktinė kova, o strategija pas juos visiškai bendra).

                                "spec. laida" iš tos pačios serijos kaip ir praeitą vasarą:

                                ЧП.Расследование.«Белорусское „чудо"
                                http://www.youtube.com/watch?feature...DKWnV2d0#at=66
                                blaivumas išlaisvina

                                Comment


                                  labai geras komentaras is cia: http://www.charter97.org/ru/news/2011/6/28/39977/


                                  ПРИ ДЕМОКРАТИИ ДУРАКУ РАЗРЕШАЮТ ГОЛОСОВАТЬ
                                  А ПРИ ДИКТАТУРЕ ДУРАК ПРАВИТ...

                                  Comment


                                    Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                                    Tavo jaunatviškas naivumas niekur nedingo, jis pastebimas daugumoje tavo pasisakymų. Bet gerai, kad viskuo domiesi, anksčiau ar vėliau, skirtingai nuo A|l, Combat (tie jau beviltiškas reikalas), manau, pradėsi realiau žiūrėti į viską, nepuldamas į kraštutinumus.. Ir bus pačiam šiek tiek nesmagu dėl kai kurių dabartinių komentarų, tokių, kaip šis paskutinis...
                                    Klysti. „Tomizmas“ eina ne dogmatinio reprodukcinio atkartojimo, o analizės, lyginimų, problemų išryškinimų ir sprendimo būdų keliu. Savo „bažnytinėm giesmėm“ jo mąstymo jau nebepraplausit.
                                    Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                    Comment


                                      Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                      Klysti. „Tomizmas“ eina ne dogmatinio reprodukcinio atkartojimo, o analizės, lyginimų, problemų išryškinimų ir sprendimo būdų keliu. Savo „bažnytinėm giesmėm“ jo mąstymo jau nebepraplausit.
                                      Jei jau prakalbom apie lyginimą ir analizę, tai vienas įdomus faktas, iš pažįstamų grįžusių iš Baltarusijos žinių galiu pasakyti, kad šiuo metu vidutinis atlyginimas šalyje litais yra apie 500.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Ištrauka iš straipsnio "Белорусы отделились от России" komentarų:
                                        http://www.gazeta.ru/politics/2011/0..._3679205.shtml


                                        mrtaramka

                                        (без темы)

                                        29.06.2011 10:46

                                        Белорусы в классическом цугцванге — куда бы не шарахнулись, в любом случае их поимеют.
                                        Išvertus "Baltarusai klasikiniame cugvange - kur bepultų, bet kuriuom atveju juos paturės".
                                        Straipsnyje analizuojama apklausos duomenys liudyjantys, simpatijų Rusijai mažėjimą, ir kiek pesimistines baltrusų nuotaikas.

                                        http://lt.wikipedia.org/wiki/Cugcvangas
                                        http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%...B0%D0%BD%D0%B3

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Jei jau prakalbom apie lyginimą ir analizę, tai vienas įdomus faktas, iš pažįstamų grįžusių iš Baltarusijos žinių galiu pasakyti, kad šiuo metu vidutinis atlyginimas šalyje litais yra apie 500.
                                          Visiškai teisingai. Žmonės dvigubai tapo biednesni. Mano giminaitis Minske dabar gauna 250 dolerių, dirba spaudos dizaineriu. Vilniuje toks darbas apmokamas apie 3000 lt mažiausiai.
                                          Apie kokiu čia "analizus" dar galima šnekėti...?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X