Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Jeffas Rodyti pranešimą
    Nebūčiau toks užtikrintas, ar "Batka" neišsisuks ir šį kartą. Manau, pagrindinė jo viltis - Venesuelos, Kinijos ir pan. valstybių režimai, kuriems pasauliniame kontekste yra visai naudinga išsaugoti "ideologinį draugą", o pinigų jie turi (ypač Kinija) ne vienam politiniam narkomanui išlaikyti.
    Kaži, ar taip bus. Kinijai apsimoka išlaikyti Š.Korėją ir iš dalies Mianamarą, nes tai jų tiesioginiai kaimynai ir tiesioginės politinės įtakos sfera. Baltarusija jiems nerūpi, nes iš jos nėra jokios nei politinės, nei ekonominės naudos. Kinijai kaip tik nenaudinga pasirodyti, kad ji remia kažkokius nukvakusius vadukus. Juo labiau Europoje. JIems labiau rūpi Graikija, Ispanija ir Portugalija, per kurias gali gauti priėjimą į ES rinkas. Jei nelystu, neseniai buvo paskelbta apie stambius kontraktus ir investicijas tose šalyse. Taip pat paskolas. Aišku, su Kinijos pinigais.

    Neseniai teko užmatyti kažkokio Kinijos eksperto interviu apie Š.Korėją per CCTV. Jo tonas net Š.Korėjos atžvilgiu atrodė rimtas ir visai neideologiškas. Esmė - Š.Korėja turi suprasti, kad jei ji tikisi Kinijos investicijų ir pinigų, ji turi sudaryti tinkamas sąlygas investavimui ir užtikrinti investicijų saugumą, nes kitaip matys paramą kaip savo ausis. Taip kalbama apie šalį, kurią Kinijai išlaikyti yra išties naudinga. O Baltarusija jiems tikrai nerūpi. Venesuela jiems bent gali pasiūlyti naftos, o ką turi Batka?

    Vienintelis Batkos šansas būtų susitaikymas su Kremliaus sąlygomis (jei tas tokias pateiks), nes Rusija mėgsta maltis ir knistis su visokiais "ideologiniais" draugeliais ir vadukais šian bei ten, net jei tai neuoda jokios ekonominės naudos. Kitu atveju, jo dienos tikriausiai jau suskaičiuotos.
    Paskutinis taisė John; 2011.06.15, 16:45.

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą
      Kaži, ar taip bus. Kinijai apsimoka išlaikyti Š.Korėją ir iš dalies Mianamarą, nes tai jų tiesioginiai kaimynai ir tiesioginės politinės įtakos sfera. Baltarusija jiems nerūpi, nes iš jos nėra jokios nei politinės, nei ekonominės naudos. Kinijai kaip tik nenaudinga pasirodyti, kad ji remia kažkokius nukvakusius vadukus. Juo labiau Europoje.

      Neseniai teko užmatyti kažkokio Kinijos eksperto interviu apie Š.Korėją per CCTV. Jo tonas net Š.Korėjos atžvilgiu atrodė rimtas ir visai neideologiškas. Esmė - Š.Korėja turi suprasti, kad jei ji tikisi Kinijos investicijų ir pinigų, ji turi sudaryti tinkamas sąlygas investavimui ir užtikrinti investicijų saugumą. Taip kalbama apie šalį, kurią Kinijai išlaikyti yra išties naudinga. O Baltarusija jiems tikrai nerūpi. Venesuela jiems bent gali pasiūlyti naftos, o Batka neturi visiškai nieko.

      Vienintelis Batkos šansas būtų susitaikymas su Kremliaus sąlygomis (jei tas tokias pateiks). Kitu atveju, jo dienos tikriausiai jau suskaičiuotos.
      Kremliaus variantas žinoma, kad neatmestinas ir gal net tikėtinas. Vis dėlto, turint omenyje Lukašenkos laikyseną (t.y. bent jau dėl "formos" purvais drabstantis ir į ES, ir į Rusijos pusę), manau, kad jis kol kas sieks išnaudoti visus įmanomus "trečiuosius" kelius, ypač tokiose šalyse, kuriose interesas Baltarusijos atžvilgiu yra daugiau ideologinis nei geopolitinis.

      Nors bet kokia nuomonė subjektyvi, bet teko šį lapkritį būti Honkonge, tai Baltarusija tuose kraštuose kur kas geriau žinoma nei Lietuva. Ne iš vieno kalbinto vietinio teko išgirsti pasakymą, kad dėl jiems patiems sunkiai suvokiamų priežasčių Baltarusija yra finansiškai Kinijos valdžios labiausiai remiamas režimas Kinijos užsienio politikoje. Kalbėjau su vienu pusiau kinu pusiau indu, kuris buvo ką tik grįžęs iš Batkalendo, o ta kelionė nebuvo "pure business".

      Comment


        Gal remia dėl to, kad Baltarusija yra Europoje ir turėti "savo" valstybę šiame kontinente jiems yra labai naudinga, kad galėtų per ją daryti įtaką Europai. Remti diktatorišką rėžimą, taip parodant europiečiams, kaip efektyviai tvarkomasi be demokratijos, ir taip sugluminti žmones (šneku kaip apsėstas sąmokslo teorijų ). Gi žmonės kuo toliau tuo labiau žiūri su žavesiu į Kiniją.

        Neseniai buvo straipsnis, kad Kinija Gudijoje investuos milijardą dolerių.
        Paskutinis taisė bebop; 2011.06.15, 17:01.
        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

        Comment


          Man įdomu ką mūsiškiai Lukašenkos gynėjai kalbėtų apie Lietuvos valdžią, jei kad ir Kubilius tokios politikos laikytusi. Va koks Lukašenkos pasažas iš rusiško interneto:

          Iš čia: http://www.gazeta.ru/news/lenta/2011..._1884241.shtml

          Лукашенко начал борьбу с гастарбайтерами, уезжающими на заработки в Россию и Европу

          «Мы в этом не заинтересованы. Поэтому мы должны этим летунам сказать: ты поехал неорганизованно зарабатывать в другое государство и в страну денег не приносишь? Поезжай. Но первое: коммунальные услуги стопроцентно семья оплачивает. Медицинское обеспечение – твое личное, а семью, детей мы не трогаем – стопроцентно оплачиваешь», – заявил Лукашенко.

          «Ты социальную нагрузку не несешь, государству не помогаешь, – пояснил президент Белоруссии. – Так давай за коммуналку и медобеспечение заплати. Тогда он тысячу раз подумает: ехать или не ехать».


          Verčiu:
          Lukašenka užsipuolė Baltarusijos piliečius išvykstančius uždarbiautį į Rusiją ir Europą.

          "Mes tuo nesuinteresuoti. Todėl mes turim tiems skraidūnams pasakyti: išvažiavai į kitą šalį ir savo šaliai pinigų neuždirbi ? Važiuok. Bet komunalinius mokesčius, medicinines išlaidas ir mokymą šeimai ir vaikams pats pilnai apmokėk. - pareiškė Lukašenka.

          Tu socialinio krūvio neneši, valstybei nepadedi ? Tada pats viską ir apmokėk. Tada jie tūkstantį kartų pagalvos važiuoti ar ne", paaiškino Lukašenka

          Comment


            Kubiliaus irgi perdaug nėr ko kelt įpadanges
            Rimgio foto

            Comment


              Jie abudu vienodi. Vienas liaudį smaugia savo principu, kitas savo ..ir viskas..
              Rimgio foto

              Comment


                Parašė rimgis Rodyti pranešimą
                Kubiliaus irgi perdaug nėr ko kelt įpadanges
                Parašė rimgis Rodyti pranešimą
                Jie abudu vienodi. Vienas liaudį smaugia savo principu, kitas savo ..ir viskas..
                Tai katrą rinktumeisi?
                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Vienintelis Batkos šansas būtų susitaikymas su Kremliaus sąlygomis (jei tas tokias pateiks), nes Rusija mėgsta maltis ir knistis su visokiais "ideologiniais" draugeliais ir vadukais šian bei ten, net jei tai neuoda jokios ekonominės naudos. Kitu atveju, jo dienos tikriausiai jau suskaičiuotos.
                  gan juokingai nuskambėjo

                  Comment



                    Trečiadienio vakare išsyk keliuose Baltarusijos miestuose buvo mėginama surengti per internetą organizuotas protesto akcijas prieš valdžios politiką, pavadintas "Revoliucija per socialinį tinklalapį".
                    Minske milicija nustūmė akcijos dalyvius tolyn nuo Spalio aikštės, kuri skubiai buvo aptverta metalinėmis užtvaromis. Po to aikštėje įvyko "sportininkų parado repeticija".
                    Gardine centrinėje miesto aikštėje, kur buvo ketinama surengti protesto akciją, valdžia suorganizavo "profesinio mokymo šventę". Kaip pranešama socialiniuose tinklalapiuose, čia sulaikyti keli planuotos akcijos dalyviai, taip pat du žurnalistai — Lenkijos televizijos operatorius, preliminariais duomenimis, Rusijos pilietis Borisas Černiavskis ir Lenkijos radijo stoties "Tok FM" korespondentė Agnieszka Lichterowicz.
                    Po kelias dešimtis žmonių susirinko į protesto akcijas Breste, Vitebske, Mogiliove.
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      /\
                      Filmuota medžiaga.

                      Апошняе абнаўленьне: 15.06.2011 23:47
                      Акцыя «Рэвалюцыя праз сацыяльную сетку» па ўсёй краіне http://www.svaboda.org/content/article/24236096.html

                      Comment



                        (...)
                        „Šiandieninis kainų augimas privalo būti nutrauktas žiauriausiu būdu. Štai ir visos rinkos priemonės. Šiandien nėra prekių, kurių kainas reikėtų dėl kokios nors priežasties kelti“, - dar gegužės 27 dieną pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kalbėdamas apie vartotojų ir valiutos rinkose susiklosčiusią situaciją.
                        O kitą dieną cukrus Baltarusijoje pabrango 39 proc., o degtinė – 10 proc.Birželio 7 dieną „Belneftechim“ benzino kainas pakėlė vidutiniškai 29-33 proc. Tą patį vakarą Minsko centre automobilininkai surengė masinę akciją „Stop-benzin-4“, o praėjus mažiau nė parai po eilinio kainos padidinimo A. Lukašenka kainas sumažino 13-22 proc. Leistinas kainos didinimas siekė nuo 3 iki 14 proc. Jis prisidėjo prie 20 proc. kainų šuolio, įvykusio gegužės 24 dieną po Baltarusijos rublio devalvacijos.
                        (...)
                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                        Comment


                          Naujausios išminties porcija tiesiai iš gyvojo klasiko lūpų:
                          (iš paskutinės A. Ryhoravičiaus spaudos konferencijos)

                          "galų gale reikia eiti link to, kad ten bent vakarais būtų karštas vanduo, kad melžėja ar kiaulių šėrikė atidirbusi fermoje, grįžusi namo, jauna mergina ar moteris pas vyra patalan gultų nuplauta [помытой]"

                          "per didelė jiems [politiniams kaliniams] garbė išniekinti mūsų kalėjimus, juk ten verti pagarbos žmonės sėdi"

                          "Aš pats menu, atsikėliau į miestą, o jie mane vis kolchozniku, kaimiečiu vadino"

                          "Aš gimiau automobilyje, traktoriuje, mašinoje. Aš ir dabar už vairo kiekvieną dieną"

                          "Aš šnipu-kazoku [по пластунски] šliaužiojau po įmones ir jas modernizavau!"

                          "Kodėl prezidentas kai kam nenupjovė galvos!? Juk aš ne pacanas ar berniūkštis. Mes mokame širdį išimti, prisiūti kitą"

                          "Kiekvieno garaže po pusę tonos benzino. Mes pažiūrėjom pro kiekvieną rakto skylutę!"

                          "Verslininku šiandien tapo ir rupūžius [жаб] ir krokodilas, ir mokantis, ir nemokantis"

                          "neduok Dieve branduolinė raketa iššoks ir nuskris nuo šitų kompiuterinių technologijų"
                          blaivumas išlaisvina

                          Comment


                            Ir pats prisipažino, kad jų centrinis bankas spasudino nepadengtus popierėlius ir šalia aiškina, kad jokios valiutų krizės nėra, tik žurnalistai ir internetas paniką sukėlė.

                            «Если даже Национальный банк осуществил излишнюю эмиссию денег, и вбросили в экономику эти деньги. Но я вам только штрихами обрисовал, что мы сделали, начиная с этого зала (построена Национальная библиотека - ИФ), заканчивая сельским хозяйством, комбайнами, плугами, нефтепереработку модернизировали. Куда мы только не вложили эти деньги. Это колоссальнейшие деньги»

                            «Я согласен, это не кризис. У нас нет кризиса. У нас есть паника и ажиотаж. Были паника и ажиотаж»
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              Kažkas sakė, kad Baltarusijai ekonominės sankcijos netaikomos.

                              Pirmadienį patvirtintos naujos Europos Sąjungos (ES) sankcijos kelioms Baltarusijos įmonėms nepažeis paprastų piliečių interesų, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.
                              A.Ažubalis: sankcijos Baltarusijos įmonėms nepaveiks eilinių piliečių
                              Nuo to ir pradeda tie imperialistiniai gyvatės: po truputį, po truputį. Žr., dar ir Lietuvą į karą prieš Baltarusiją įvels.
                              Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                              Comment


                                Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                Kažkas sakė, kad Baltarusijai ekonominės sankcijos netaikomos.
                                Dvi iš vos kelių įmonių priklauso oligarchams. Jūs už oligarchus?
                                Aš - už proletariatą. Beje, Lietuva sankcijoms nepritaria.

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                  Dvi iš vos kelių įmonių priklauso oligarchams. Jūs už oligarchus?
                                  Aš - už proletariatą. Beje, Lietuva sankcijoms nepritaria.
                                  Baltarusija – atvira ir demokratiška šalis. Kodėl įmonės negali priklausyti oligarchams? Lietuvoje kitaip (Lubys)?
                                  Beje, įmonės Lietuvoje kažkada priklausė proletariatui, bet jis jas „pragėrė“ už investicinius čekius labai greitai; investiciniai čekiai atiteko dabartiniams oligarchams. Dėl proletaro valdžios. Trockis, būdamas emigracijoje, teigė, kad revoliucija buvo klaida, nes proletaras iš esmės (dėl savo mąstymo struktūros) yra nepajėgus valdyti (inovuoti, strateguoti, laviruoti ir kt., ir pan.). Jis tik griovį gali kasti, ir tai tik tada, jei jam pirštu bęsi ir šalia stovėsi. Tik retas proletaras, neįgijęs aukštesnių kvalifikacijų per netyčia, yra kitoks.Tai patvirtina, kad TSRS aukščiausią valdžią turėjo arba diktatorius (Stalinas), arba Komunistų partija (TSKP), o proletarų susivienijimai (profesinės sąjungos) buvo tik ta dalis, su kuria valdžia kalbėjosi, derėjosi ir rėmė savo hegemoniją savanorišku – priverstiniu būdu. Proletaro hegemonija yra neįmanoma iš esmės, ir niekur to pasaulyje nėra. Todėl nieko ypatinga, kad Lukašenka valdo per oligarchus.

                                  Lietuva pritaria sankcijoms. 27 šalių blokas įšaldė 188 žmonių, įskaitant Lukašenko artimų žmonių ratą ir kelis teisėjus, turtą ir uždraudė jiems keliauti
                                  Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                  Comment


                                    Tokios čia ir sankcijos kol kas. Labai pačiai Baltarusijai kenkia, kad valdžia negali nuvažiuoti į ES. Įmonėms tuo metu niekas nedraudžiama, o gyventojams ES pakraščiuose netgi norima įvesti palengvintą keliavimo režimą.

                                    Apie sankcijas kai kurioms įmonėms (Visų pirma, toms iš kurių pelnosi pats Lukašenka) kalbama, bet jei jos ir bus įvestos tai tik po ilgų svarstymų, blokavimų ir t.t. Greičiau jau jų išvis nebeprireiks, nes baltarusiai jį patys nuvers.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      tekp pagerti su verslininkais is Baltarusijos, tai jiems po.... ta "batka", zvengia is jo ir tiek.

                                      Comment


                                        Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                        Baltarusija – atvira ir demokratiška šalis. Kodėl įmonės negali priklausyti oligarchams? Lietuvoje kitaip (Lubys)?
                                        Tuomet man visiškai nesuvokiamos jūsų pažiūros. Čia iš serijos, "viskas gerai, kas užsienyje" tik su rytietiška pakraipa?
                                        Šiaip jau oligarchas yra tipinis personažas imperializmo pagal daugelį apibrėžimų.
                                        Neskiau, kad proletriatas turi valdyti. Tiesiog valymuisi purvinus batus į samdinio (nebūtinai fizinio darbo darbininką) nugarą reikia nustatyti ribas.
                                        Paskutinis taisė Sula; 2011.06.20, 22:37.

                                        Comment


                                          Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                          Baltarusija – atvira ir demokratiška šalis.
                                          Tikrai? Negi pats tuo tiki, ka sakai?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X