Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Lygiai kaip kai kurių kitų forumiečių propaguoti "vakarietiškas vertybes" ir niekinti tai, kas lietuviška. Pateisinti Vakarų ir Rusijos kišimąsi į suvenerios (Baltarusijos) valstybės visaus reikalus...
    Tikrai nematau jokių esminių skirtumų tarp "vakarietiškų" ir "lietuviškų" vertybių.
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
      Tikrai nematau jokių esminių skirtumų tarp "vakarietiškų" ir "lietuviškų" vertybių.
      Taip, labai pritariu. Įrodymas:

      Ir to pačios freskos iškarpa:

      Komentarai dar reikalingi?

      P.S.: Beje, Baltarusija nesunkiai dar galėtų prisijungti prie šios kolonos, tačiau kuo toliau, tuo sunkiau jai bus tai padaryti
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        serialas tęsiasi. 4-oji daugiaserijinio filmo dalis

        http://www.ntv.ru/peredacha/proisschestvie/

        show must go on :I
        Paskutinis taisė Zosys; 2010.10.06, 18:53.
        blaivumas išlaisvina

        Comment


          Putino statytinis yra apgailėtinas. Koks bebūtų Lukašenka, palaikau jį šiomis dienomis.

          Comment


            Parašė oranger Rodyti pranešimą
            Putino statytinis yra apgailėtinas. Koks bebūtų Lukašenka, palaikau jį šiomis dienomis.
            Prieš kelis metus, kai Rusijoje ėmė plisti tokie terminai, kaip оранжойды, ржавые, хохляндия, pagalvojau -- kada gi braliukai slavai imsis panašiai atsiliepti apie бульбашия? Turėjo būti tik laiko klausimas... ir štai, pagaliau, sulaukėm...

            Comment


              Parašė music
              Du pešasi- trečias laimi. O kas bus tas trečias brolis, kuriam be proto pasiseks pagelbėti vargstančiai Baltarusijai? Arba tiesiog vienas sūnus bus paaukotas kartu su avim. Spėkit, ar tai bus Abelis ar Kainas, kai Baltarusijoj dėl dujų pakils kainos?
              Matai Izaokas 9kartu su avim) buvo aukotas iš meilės, Kainas su Abeliu susipešė irgi dėl meilės (iš pavydo), o čia tik primityvūs lyg kiaušinienė su bulviene santykiai. Du vilkai susiriejo prieš rinkimus iš baimės prieš rinkėja (tik pas vieną rinkimai anksčiau, o pas kita - vėliau)
              Paskutinis taisė Zosys; 2010.10.07, 16:12.
              blaivumas išlaisvina

              Comment


                Parašė Zosys Rodyti pranešimą
                serialas tęsiasi. 4-oji daugiaserijinio filmo dalis

                http://www.ntv.ru/peredacha/proisschestvie/

                show must go on :I
                Paskutinis ruduo ... kiap sako reklamos gale
                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                - George W. Bush President of the USA

                Comment


                  Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                  Paskutinis ruduo ... kaip sako reklamos gale
                  jo, pavadinimas puikus. Kaip sakoma "poezija s jadam". Toks pendelis su reverasu
                  blaivumas išlaisvina

                  Comment


                    Kinai ištiesia gudrią pagalbos ranką.

                    Kinai Baltarusijoje investuos 3,5 mlrd. dolerių


                    Baltarusijos valdžia pasirašė sutartį su Kinijos valstybiniu banku “Eximbank” sutartį dėl Minsko transporto sistemos, geležinkelio ruožų Minsko ir Mogiliovo srityse elektrifikacijos ir elektrinių lokomotyvų tiekimo finansavimo, informavo televizijos kanalas ”Bielsat”. Šis atsakingas už finansinius reikalus, susijusius su Kinijos užsienio politika.

                    Ūkio ministerija ir Kinijos inžinerinis koncernas SAMS pastatys Baltarusijos – Kinijos industrinį parką. Kinijos valdžia finansuos celiuliozės fabriko bei dviejų naujų elektrinių statybą. Šių investicijų bendra vertė bus 400 mln. dolerių. Firma “Beijing Uni-Construction group” pastatys Minske viešbučių kompleksą ,,Pekinas”. Be to, kinai investuos 600 mln. dolerių į Minsko tarptautinio oro uosto modernizaciją.

                    Baltarusijos vicepremjeras Vladimiras Siemaška pasakė, kad abi šalys jau padėjo pamatus dar šimtui Baltarusijos – Kinijos projektų realizuoti. Bendra jų vertė yra 15 mld. dolerių. V. Siemaška išreiškė viltį, kad “Eximbank” vadovui lankantis su vizitu Baltarusijoje šiais metais bus sudarytos ir kitos sutartys.

                    Baltarusijos ekonomisto Leonido Zlotnikovo nuomone, vis dėlto kreditai neįstengia išgelbėti Baltarusijos biudžeto. ,,Tai yra pririšantys kreditai, juk už juos reikės pirkti kiniškus įrenginius ir kviestis kinų specialistus. Tad jie neprisidės prie aukso ir valiutos atsargų atstatymo”, - teigė L.Zlotnikovas.

                    Liepos mėnesį pasirašyta sutartis dėl informacinio saugumo centro statybos gali liudyti, kad Baltarusijos ir Kinijos bendradarbiavimas turi gilesnes šaknis. Netoli Minsko esančiame Logojske už kinų pinigus turėtų iškilti statinys, iš kurio būtų kontroliuojami kosminiai skrydžiai. Kadangi Baltarusija neleidžia į orbitą jokių palydovų, ekspertai įtaria, kad investicija gali būti naudinga kinams elektroniniam šnipinėjimui.

                    Baltarusijos prezidentas pabrėžė, kad bendradarbiavimas su kinais nėra kaip nors nukreiptas prieš Rusiją.

                    Comment


                      Patvirtintas naujas sankcijų Baltarusijai paketas numato, kad Baltarusijos prezidentas ir dar 35 aukšti esami ir buvę jo pareigūnai galės ir toliau atvykti į ES, tačiau penki blogiausiai pagarsėję nomenklatūrininkai liks persona non grata, pranešė „EUobserver“.
                      Europos Komisija yra Baltarusijai parengusi vadinamąjį Jungtinį laikinąjį planą (JLP) – tai gal dvidešimties puslapių apimties sąrašas vardijantis reformas, kurios turi būti įvykdytos per artimiausius 3–5 metus. JLP turėtų būti pradėtas vykdyti po rinkimų, jeigu per juos nebus didesnių pažeidimų (pavyzdžiui, masinių suėmimų ar smurto prieš piliečius), ir jei sutiks pati Baltarusija
                      http://myep.delfi.lt/news/alukasenka....d?id=37774679

                      EK reikėtų atsimerkti ir apsidaryti, kad idiotų jie ne ten ieško.
                      Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                      Comment


                        L. Zlotnikovo straipsnis (iš tokios rūšies naujausių) geriausiai apibūdina lukonomiką ir jos perspektyvas. Išverčiau vos kelias ištraukas

                        Istorija kartojasi
                        http://belmarket.by/ru/98/55/7717/

                        Baltarusijos valdžia stato finansinę piramidę
                        http://charter97.org/ru/news/2010/10/26/33258/

                        "Kubietiškasis ekonominis modelis neveikia netgi Kuboje"
                        Fidelis Castro, 2010

                        " Tam, kad būtų pasiektas dabartinis rezultatas, buvo paaukota artimiausia ateitis, netgi tada, kai priimamų spendimų pasekmės buvo akivaizdžios.
                        Pavyzdžiui, paskutinius kelis metus analitikai įrodinėjo, jog sviesto eksportas į Rusiją vyksta žemesnėmis už savikainą kainomis (tarpe kitų apie tai rašė vienas iš žemės ūkio ministrų). Tai reiškia, jog kuo daugiau sviesto eksportuojama, tuo skurdesnė tampa šalis. Tačiau prezidentas priėmė spendimą pastatyti dar daugiau pieninių, kad sviesto būtų eksportuota dar daugiau (taigi šiandien sviestas eksportuojamas į Rusiją už 3,7 $/kg, kai tuo tarpu jo savikaina nemažesnė nei 5 $). Juk valiuta plaukia šiandien, o svarstymai apie eksporto efektyvumą atrodo tokie efemeriški.

                        Apskritai socialistinėje ekonomikoje apimtį arba pardavimus rodantys rodikliai laikomi svarbiausiais, nors jie net nėra ekonominiai. Galima gaminti daug, bet likti skurdžiais. [...]
                        Visa tai, kas buvo blogiausia SSRS, buvo atkurta Baltarusijoje. Valdžia negali atsisakyti nuo direktyvų pirma sukišti nereikalingą produkciją į sandėlius (nors netgi krizės metu direktyviniai produkcijos apimčių rodikliai paklausos smukimo sąlygomis buvo fantastiški - 108-110 %), o po to direktyva leisti parduoti produkciją žemiau jos savikainos. Tokios direktyvos daugybę metų nuleidžiamos netgi Minsko laikrodžių fabrikui, kuris sandėliuose jau seniai guli dviejų-trijų metų senumo laikrodžiai, kurie jau niekada nebus parduoti už kainą, kuri būti aukštesnė už savikainą. Šis fabrikas tapo chrestomatiniu pavyzdžiu, valstybinio ekonomikos valdymo Baltarusijoje absurdo pavydžiu. Ant šitų direktyvinių rodiklių, kaip ant Koščėjaus adatos, laikosi dabartinė valdžia Baltarusijoje.

                        [...]

                        Dabar pažvelkime į bendrąjį balansą (lentelė pateikiama). Iš jo seka, jog pirmame 2010 m. pusmetyje grynas valiutos pritraukimas į šalį nepadengė neigiamo einamosios sąskaitos saldo (bendras balansas - minus 0,9 $ milijardais). Šis deficitas yra finansuojamas iš Nacionalinio banko rezervų.
                        Ekstrapoliuojant turimus duomenis galima įvertinti būtinos pritraukti valiutos poreikį (įskaitant valstybinio turto pardavimą) antrojoje 2010 m. pusėje. Būtina pritraukti nemažiau 3 milijardų dolerių, kad būtų galima grąžinti anksčiau paimtus kreditus: maždaug 0,8-1 milijardą kreditų išmokoms, apie 3 milijardus - negatyvaus prekybos saldo balanso padengimui. Viso - 6-7 milijardai $.
                        Kad būtų galima išlaikyti šalies ekonomiką pasiekto BVP vartojimo lygyje, bendrasis būtinos pritraukti valiutos kiekis turi būti ne mažesnis nei 1 milijardas $ per mėnesį (koks didelis tai skaičius galima suvokti pažvelgus į faktą: 30 % parduotų "Velcomo" akcijų už 330 milijonų $ suteikia galimybę išsilaikyti vos 10 dienų).
                        Tuo tarpu situacija, mėginant pritraukti valiutą, šiais ir sekančiais metais klostosi kur kas prasčiau lyginant su praėjusiais metais. Antrajame šių metų pusmetyje ir ateinančių metų pradžioje nebus galima tikėtis kreditų iš Rusijos, TVF ar Pasaulinio banko, panašios į gautąją išmokos iš "Gazpromo" - 625 milijono $. Nesenas mėginimas parduoti 5 įmones (ir tuo būdu galų gale įgyvendinti Baltarusijos pasižadėjimą TVF'ui) žlugo. Eilinis euro-obligacijų išleidimas, priminsime, - kelias į finansinę piramidę.

                        (pabaiga sekančiame numeryje).
                        Paskutinis taisė Zosys; 2010.10.26, 18:27.
                        blaivumas išlaisvina

                        Comment


                          Parašė Zosys Rodyti pranešimą

                          Baltarusijos valdžia stato finansinę piramidę
                          http://charter97.org/ru/news/2010/10/26/33258/

                          Dabar pažvelkime į bendrąjį balansą (lentelė pateikiama). Iš jo seka, jog pirmame 2010 m. pusmetyje grynas valiutos pritraukimas į šalį nepadengė neigiamo einamosios sąskaitos saldo (bendras balansas - minus 0,9 $ milijardais). Šis deficitas yra finansuojamas iš Nacionalinio banko rezervų.
                          Ekstrapoliuojant turimus duomenis galima įvertinti būtinos pritraukti valiutos poreikį (įskaitant valstybinio turto pardavimą) antrojoje 2010 m. pusėje. Būtina pritraukti nemažiau 3 milijardų dolerių, kad būtų galima grąžinti anksčiau paimtus kreditus: maždaug 0,8-1 milijardą kreditų išmokoms, apie 3 milijardus - negatyvaus prekybos saldo balanso padengimui. Viso - 6-7 milijardai $.
                          Kad būtų galima išlaikyti šalies ekonomiką pasiekto BVP vartojimo lygyje, bendrasis būtinos pritraukti valiutos kiekis turi būti ne mažesnis nei 1 milijardas $ per mėnesį (koks didelis tai skaičius galima suvokti pažvelgus į faktą: 30 % parduotų "Velcomo" akcijų už 330 milijonų $ suteikia galimybę išsilaikyti vos 10 dienų).
                          Tuo tarpu situacija, mėginant pritraukti valiutą, šiais ir sekančiais metais klostosi kur kas prasčiau lyginant su praėjusiais metais. Antrajame šių metų pusmetyje ir ateinančių metų pradžioje nebus galima tikėtis kreditų iš Rusijos, TVF ar Pasaulinio banko, panašios į gautąją išmokos iš "Gazpromo" - 625 milijono $. Nesenas mėginimas parduoti 5 įmones (ir tuo būdu galų gale įgyvendinti Baltarusijos pasižadėjimą TVF'ui) žlugo. Eilinis euro-obligacijų išleidimas, priminsime, - kelias į finansinę piramidę.

                          (pabaiga sekančiame numeryje).
                          Kaip ir minėjau anksčiau kažkuriame poste, visi tie Baltarusijos fasadų blizginimai, turi būti kažkieno sąskaita. Juk natūralu, kad šalyje neturinčioje nei naudingųjų iškasenų, nei gaminančioje daug aukštos pridėtinės vertės produktų/paslaugų, tokios investicijos gali būti tik iš skolintų lėšų. Dabar jau darosi aiškiau, kokia tikroji Baltarusijos padėtis... Tokios piramidės labai greitai griūna, tik gaila, kad ir mus užkliudys. Na nebent juos išgelbės kinai...
                          Aš tikrai myliu Lietuvą!

                          Comment



                            Baltarusijoje baigėsi kandidatų į šalies prezidentus parašų rinkimo akcija. Iš keturiolikos norinčiųjų dalyvauti rinkimuose į aukščiausią šalies postą, dešimt kandidatų skelbia surinkę visus reikalingus juos palaikančių rinkėjų parašus. Kiek rinkėjų bus įregistruota, Baltarusijos centrinė rinkimų komisija paskelbs lapkričio viduryje. Iš septyniolikos kandidatų panorusių tapti Baltarusijos prezidentu, keturiolika rinko parašus visoje šalyje, tačiau tik dešimt skelbiasi surinkę po 100 tūkst. ir daugiau rinkėjų parašų, reikalingų, kad kandidatai į prezidentus būtų užregistruoti.
                            Tačiau nepriklausomais save vadinantys Baltarusijos politologai prognozuoja, kad centrinė rinkimų komisija, šalia dabartinio prezidento Aleksandro Lukašenkos, geriausiu atveju rinkimo biuleteniuose įrašys keturias alternatyvias kandidatų pavardes.
                            Per ankstesnius prezidento rinkimus rinkėjai turėjo teisę rinktis už ką balsuoti iš keturių kandidatų.
                            Centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Lidzija Jermošyna, kuriai vis dar galioja Europos Sąjungos sankcijos už ankstesnių rinkimų rezultatų klastojimą, įsitikinusi, kad dabartinis prezidentas A. Lukašenka pergalę švęs jau pirmojo rinkimų turo.
                            „Du turai paprastai būna tuomet, kai dėl posto kovoja du stiprūs kandidatai. Kai kandidatai turi savo rinkėjus, kai nėra absoliučios daugumos. Kol kas kandidatai, kurie rimtai rengiasi kovoti dėl posto, nėra žinomi visuomenei. Ir priežasčių nerimauti nėra“, — sakė ji.
                            Šimtai tūkstančių Baltarusijos rinkėjų parėmė opozicijos kandidatus, kaip alternatyvą dabartiniam prezidentui, tačiau sako netikintys, kad rinkimai bus laisvi ir demokratiški. Anot jų, Baltarusijoje nesvarbu, kaip balsuoja rinkėjai, svarbu, kaip balsai skaičiuojami.
                            „Viskas jau seniai nuspręsta. Niekas nepageidauja girdėti teisingos tautos nuomonės.Žmonės nori, kad jų balsai nebūtų vagiami, bet viską sprendžia vienas žmogus, duodantis nurodymą centrinei rinkimų komisijai. Netikiu, kad rinkimai bus laisvi“, — kalbėjo Minsko gyventojas.
                            „Sunku pasakyti. Kiekvienas kandidatas turi savo rinkėjus, todėl kiekvienas tikisi laimėti“, — teigė Gardine kalbintas vyras.
                            Lietuvos prezidentė, neseniai apsilankiusi Minske, dabartinio prezidento, valdančio šalį jau šešiolika metų, buvo patikinta, kad rinkimai bus laisvi ir ne blogesni nei praėjusieji. A.Lukašenka žadėjo įregistruoti visus kandidatus, kurie surinks reikiamą skaičių parašų.
                            Sudaryti sąlygas laisviems rinkimams, leisti opozicijos atstovams dalyvauti skaičiuojant balsus A. Lukašenką šią savaitę paragino ir Seimo Užsienio reiklaų komitetas.
                            Tačiau politologai pripažįsta, kad opozicija per šią rinkimų kampaniją nesusitarusi dėl bendro kandidato, yra per silpna perimti iš jo valdžią, nors parodomosios demokratijos Europai šalyje šiek tiek daugėja.
                            „Kategoriškai sakau: valdant Lukašenkai antrojo turo niekada nebus. Jeigu kai kurie opozicijos lyderiai sako „Aš turiu šansų patekti į antrą turą“, tai tuščia retorika ir jie patys tuo netiki. Nors A. Lukašenka kaip tik į valdžią atėjo antrajame rinkimų ture nugalėjęs tuometį šalies carą, premjerą Viačeslavą Kebičių“, — teigė politologas Aliaksandras Klaskouskis.
                            Baltarusijoje pirmą kartą per šešiolika A. Lukašenkos valdymo metų visi įregistruoti kandidatai turės nemokamą valandą televizijos ir radijo eteryje išdėstyti savo programai bei galės dalyvauti debatuose su varžovais.
                            „Netgi valstybinės visuomenės informavimo priemonės negalės ignoruoti tų klausimų, kurie keliami. Klausimai — apie santykius su Rusija, Vakarais, apie atominės jėgainės statybą. Jų nebus galima apeiti, ir tai jau teigiamas poslinkis per šią kampaniją“, — mano politologas Jurijus Čavusau.
                            Be to, šalyje pirmą kartą oficialiai leidžiama turėti rinkimų lėšų fondą, kurį tikrins centrinė rinkimų komisija. Kandidatai rinkimams galės išleisti apie 50 tūkstančių dolerių — pusę jų skirs valstybė.
                            Prezidento rinkimai vyks gruodžio 19-ąją.
                            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                            Comment


                              Baltarusijos opozicijos akcija, skirta Vėlinėms, arba, kaip ją vadina baltarusiai, Dziadų dienai, per kurią prisimenami protėviai, baigėsi gedulo mitingu Kuropatų kapinėse netoli Minsko.
                              Milicijos duomenimis, su Minsko miesto leidimu surengtoje akcijoje dalyvavo maždaug 250 opozicijos atstovų.
                              Akcijoje taip pat dalyvavo pretendentai į Baltarusijos prezidentus Vladimiras Nekliajevas, Andrejus Sanikovas ir Grigorijus Kostusevas.
                              Akcijos dalyviai pastatė Kuropatų kapinėse kelis medinius kryžius, padėjo gėlių ir uždegė žvakelių.
                              Per akciją incidentų ir sulaikymų nebuvo. Visą kelią jos dalyvius lydėjo milicininkai.
                              Kuropatų vietovėje netoli Minsko palaidotos Stalino represijų aukos. Kai kuriais vertinimais, ten palaidoti nuo 30 iki 300 tūkst. žmonių. Kapinės yra 15ha teritorijoje, jas saugo valstybė.
                              Kapinių teritorijoje yra JAV tautos vardu pastatytas atminimo ženklas, kurį per vizitą į Minską atidengė JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) 1994 metų lapkričio 15 dieną.
                              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                              Comment


                                Ультранационалисты пытались напасть на Андрея Санникова (Видео)

                                Оппозиция прошла по Минску с крестами (фото+видео)
                                Paskutinis taisė Edvard; 2010.11.01, 00:52.
                                "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                Adam Mickiewicz

                                Comment


                                  ...пытались напасть... и изнасиловать , но товарищ Бендер отделался легким испугом.

                                  nice try, comrade Edvard
                                  Paskutinis taisė Romas; 2010.11.01, 13:35. Priežastis: Citavimas
                                  blaivumas išlaisvina

                                  Comment


                                    http://www.lrytas.lt/-12893202031287...acij%C4%85.htm

                                    ar čia jau Baltarusijai ragas be rusų dotacijų?

                                    Comment


                                      Štai radau labai prasmingą nuotrauką

                                      draugė Grybauskaitė kaip kruvino diktatoriaus "parankinė" tiesiogine to žodžio prasme
                                      (ką nesakyk, bet joks kitas ES prezidentas Lukošiui rankos nemaigo dukart per metus, taigi - "PARANKINĖ")

                                      Tik vietoj draugės Dalytės galvutės baltarusių anonimas priklijavo draugės Lidijos Jermošinos snukį. Ją, kaip praktinę Lukošiaus rinkimų parankinę, labai pradžiugino draugės Grybauskaitės viešai (o taip ir slapta) išreikšta parama kruvinam diktatoriui.

                                      Nevieša Grybauskaitės parama, kurios faktą užvakar nutekino užsienio naujienų agentūros) Baltarusių visuomenę papiktino iki gelmių. Kaimynus baltarusius sukrėtė, jog šita mūsų partorgė (madam ekscelencijos biografijos oficialus faktas) ne tik atvirai, bet ir "po kilimu" palaiko žudiką-diktatorių. Apsiribosiu tik šituo fotošopu, nes straipsnių šia tema baltarusių spaudoje tiesiog per daug.
                                      blaivumas išlaisvina

                                      Comment


                                        Užsienio politika nėra toks jau lengvas uždavinys. Vienoje pusėje stovi Baltarusijos kroviniai per klaipėdą ir ekonominė nauda. Kitoje pusėje stovi žmogaus teisės. Tačiau ar kovoti už žmogaus teises Baltarusijoje yra lengviau kariaujant su Lukašenka, ar draugaujant su juo?

                                        Faktas yra tas, kad Lukašenka bus išrinktas prezidentu, net ir nefalsifikuojant rinkimų. Radus bendrą dialogą ir susidraugavus su Lukašenka, jį lengviau bus spausti ir dėl žmogaus teisių Baltarusijoje. Tačiau vieši pareiškimai, kad Lukašenka gali užtikrinti stabilumą, neturėtų būti sakomi. Tiesa, Grybauskaitė to viešai to ir nesakė. Ir didele dalimi tai, ką ji pasakė, yra tiesa. Lukašenka dabar yra stipriai atsiribojęs nuo Rusijos. Jeigu jo nebūtų ir rinkimai Baltarusijoje vyktų laisvai, tai Rusija tuoj pat mestų tenais savo propogandos ir juodąsias technologijas, kad įtaisyti savo valdžią. Tokiai valdžiai atėjus, kažin ar žmonių padėtis stipriai pagerėtų, o Lietuva dėl to stipriai nukentėtų. Na, bet demokratija ankščiau ar vėliau į Baltarusiją vistiek turės ateiti, tik nežinia ar jie jau pribrendo jai, ypač žinant, kad tuo gali lengvai pasinaudoti Rusija.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          Užsienio politika nėra toks jau lengvas uždavinys. Vienoje pusėje stovi Baltarusijos kroviniai per klaipėdą ir ekonominė nauda. Kitoje pusėje stovi žmogaus teisės. Tačiau ar kovoti už žmogaus teises Baltarusijoje yra lengviau kariaujant su Lukašenka, ar draugaujant su juo?
                                          Vot visada kažkas jaučia reikalą įsikišti į kitos valstybės vidaus tvarką ir pakovoti „už žmogaus teises“. Lietuvoje žmonės jau jokių teisių nebeturi, bet va į kitos valstybės reikalus reikia kištis būtinai.
                                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X