Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tiesiog_as Rodyti pranešimą
    Tai tada Lettered vėl klausiu, kodėl mes taip puolame kritikuoti Baltarusijoje esančią santvarką, jeigu visa tai galioja ir pas mus, kur "demokratija" atrodytų jau ilgiau egzistuoja.
    Kaip ir minėjau, kai nori sužlugdyti kokią nors idėją, tam yra du būdai: a) garsiai pareikšti — nesąmonė; b) tol leistis į detales ir jas kritikuoti, kol pašnekovas pamirš pradinę idėją.
    Tobulybei ribų nėra. Demokratija — tik tobulybės siekiamybė. Siekiama visus pilnamečius piliečius visapusiškai įtraukti į valstybės valdymą. Todėl ir draudžiama 'sodinti' ar kitaip brutualiai nutildyti oponentus, leidžiami taikūs susirinkimai (o kas įvyko Minske pernai ir užpernai kovo 25d.?).
    Visiškai tobulos demokratijos nėra, kaip nėra visiškai tobulos šeimos. Nepaisant to, dauguma žmonių to siekia. Kodėl?
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Baltarusija -oficiali kriminaliniu nusikalteliu prieglauda.


      http://www.lrytas.lt/-12772914941276...8Dik%C4%85.htm

      Comment


        Parašė Combat Rodyti pranešimą
        Iš kur tokios žinios, kad už rusiškus (gal ką ir praleidau)?

        Neatsakinėk. Tiesiog surašyk savo išvadas.
        Na čia tik pirmas pasitaikęs iš daug straipsnių. http://www.delfi.lt/news/economy/ene....d?id=29930217

        Esmė tokią - gaus paskolą iš Rusijos - statys, negaus - ne.

        Parašė Tiesiog_as
        Detalės paaiškina nemažai. Pociūnas su Keždiu. Ar neatrodo keista, kad asmenys, kurie eina prieš sistemą patys "pasitraukia" iš gyvenimo keistomis aplinkybėmis ?
        Koks Kedys tau ėjo prieš kokią sistemą? Teisinėje demokratinėje valstybėje už žmonių žudymą šiaip jau yra baudžiama.

        Parašė Tiesiog_as
        Didelei daliai žmonių sovietinėje Lietuvoje prabėgo patys gražiausi gyvenimo metai- jaunystė. Tačiau dabar žmogus yra priverstas kalbėti apie ši laikotarpį tik iš blogosios pusės ?
        Tai jeigu tai asociiujasi su jaunyste, tai tegul ir sako, kad ne prie sovietų geriau buvo, o kad MAN buvo geriau, nes saulė ryškiau švietė, žolė žalesnė buvo, panos jaunesnės buvo, o mano ... dar stovėjo. Ar Baltarusijoje (Ir apskritai SSRS) senukams galima pasakoti, kad "prie Hitlerio buvo geriau"? Juk tai irgi jų gražiausi metai.
        Paskutinis taisė index; 2010.06.23, 13:56.
        Post in English - fight censorship!

        Comment


          Parašė Tiesiog_as
          Penkiasdešimt metų patys kurėme komunizma
          Net neįsivaizduoju – kas tie „mes patys“, kurie kūrė Lietuvoje komunizmą? Aš sukurti komunizmo nespėjau dėl, nu sakykim, amžiaus aplinkybės (nors kai kurių komunozombių nuomone net lopšelinukai „kūrė“ komunizmą); komunizmo nekūrė mano tėvai, jo nekūrė nei vienas mano giminaitis, netgi pažįstamo nei vieno neturiu, kuris būtų bent vieną vienintelį kartą pasigyręs komunizmo „kūrimu“, o seneliai visi keturi spjaudydavosi vien išgirdę tą žodį. Jie dirbo ir gyveno okupacinėmis sąlygomis - TAIP, bet komunizmo jie nekūrė; tiesą pasakius, net ir panorėję jie nebūtų galėję jo kurti, nes jo paprasčiausia niekada ir nebuvo: ne tik kad pinigų panaikinti nesugebėjo, bet ne žemės nuosavybės neišnaikino (nesi matęs „kolektyvinio“ sodo, 6 arai?). Tai kur gi tie komunizmo „kūrėjai“? Kur jie gyvena? Didžiasalyj? Kransuchoj? Visagine? Šustausko obščiagoj? Nežinau iš kur tie „mes patys“ atsidūrė šitam forume, iš kokių sporų pradygo po 20 metų letargo, bet iš šitokių lozungų Lietuvoje nepadarysi politinio šurum-burum – ne Baltarusija. Tai va grįžtant prie temos, netgi Baltarusijoje šiandieninė diktatūra-karikatūra greičiau yra susiorganizuoti nesugebančių liumpenizuotų masių bejėgiškumo rezultatas, o ne ištikimų „komunizmo kūrėjų“ valios išraiška. Tiesiog visa sulaukėjusi Belarusijos liaudis instinktyviai susispietė aplink vieną patį akiplėšiškiausią Traną, kuris jų džiaugsmui iš jų tyčiojosi... ir tyčiojasi... septyniolikti metai tyčiojasi... viešai tyčiojasi, per televizorių, kiekvieną dieną kiekvienas pirmas dešimt minučių kiekvienoje naujienų laidoje (juk be Lukašenkos aušra nebrėkšta, saulė nesileidžia: kaip nuo jo nepradėsi „Žinių“?)... ir dar neaišku kiek dešimtmečių tyčiosis.
          blaivumas išlaisvina

          Comment


            Parašė Tiesiog_as
            tai primena didelę smegenų plovyklą, kurioje kiekvienas mąstantis kitaip gali būti nubaustas. jau dabar visi vadovėliai užpildyti šlykščia propaganda, mokykla tapusi robotų gamykla
            Kas dėl „smegenų plovyklos“, tai kaip tik komunizmo „kūrėjai“ jų pačių šimtais tūkstančių tiražu išleistose sovietinėse enciklopedijose organizuotai plėšė puslapius, arba organizuotai keitė juos naujom įklijom tik dėl to, jog vakarykštis DIDYSIS SOVIETINĖS LIAUDIES KOMUNIZMO KŪRĖJAS buvo netikėtai eilinį kartą nukakošintas „pulia v lob“ kokiam nors komunistiniam spec. rūsyje ir dėl tos priežasties turėjo dingti ne tik iš smegenų, bet ir iš visų visų sovietinių knygų – va čia tai aš suprantu – SMEGENŲ PLOVYKLA. Konkrečiai jūsų „kūrėjų“ atveju dar paprasčiau – ten nėra ko plauti!!! Pardon, bet tikro XXI-o amžiaus komunizmo „kūrėjo“ kaukolės skliaute teliuškuoja ne smegenys, o kokia nors „Zubrouka“. Spirito neišplausi...
            blaivumas išlaisvina

            Comment


              Parašė Tiesiog_as
              O atsakant į index, tai normalioje teisinėje demorkratinėje vasltybėje institucijos dažniausiai kreipia dėmesį į žmogaus skundus.
              Taip. Aišku kartais tai vyksta netinkamai dėl įvairių priežasčių (dažniausiai ne tokių, kokios pateikiamos sąmokslo teorijose, o elementaraus aplaidumo). Tačiau tokiais atvejais reikia jas skųsti ir veikti teisiniais būdais, o ne žudyti žmones. Demokratinė ir teisinė valstybė ir išsiskiria būtent tuo, kad toks savivaldžiavimas netoleruojamas.
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                Parašė praeivis
                Na ,kad sovietiniai zmones viena galvodavo ,o kita sakydavo viesai-tai cia akivaizdus faktas. Taigi del ''dviveidzio'' -piktintis nederetu.
                Tai jau ir Lietuvoje taip yra. Apie komunizmą gali kalbėti tik blogai, holokaustą mastų kvestionuoti negali, nes visa "tiesa" žydų jau nustatyta. Prieš imigrantus piktintis negali, nes būsi apšauktas rasistu ir ksenofobu. Analogiškai su pedikais - homofobu ir netolerastu. Ir už visa tai gali "užsidirbti" nuo piniginės baudos iki kalėjimo...

                Comment


                  Parašė EUcitizenLT
                  1. Jeigu Baltarusija įstotų į Europos Sąjungą, tai . . .
                  Tai bent pratrūkai. . . .
                  Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                  Comment


                    Parašė Zosys Rodyti pranešimą
                    Net neįsivaizduoju – kas tie „mes patys“, kurie kūrė Lietuvoje komunizmą?
                    Pvz., Glaveckas.
                    Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                    Comment


                      Parašė EUcitizenLT
                      Kuo tai susiję su Baltarusija?
                      Lietuvoje apie žydų holokaustą galima būtų šnekėti bet ką, jei nebūtų priimtas įstatymas, kuris draudžia neigtį jį. Neskaičiau įstatymo, bet manau galima daryti savo paieškas ir ieškoti tiksliai, kiek mirė žydų, kiek jų buvo sunaikinta, kas naikino ir t.t. Kas įstatymą priėmė? Tai didelis skirtumas - totalitarinėje valstybėje iš vis yra tik viena oficiali nuomonė.
                      Apie komunizmą gali kalbėti bet ką. Nejaugi taip sunku suvokti, kad tas įstatymas, kur neseniai priėmė draudžia niekinti totalitarinio režimo aukas, vykdytas represijas, kad užgauliai draudžia kalbėti apie tai. Jei yra skaičiai, kiek tada buvo pastatyta to ir ano, niekas jų neneigia. Negi taip sunku suvokti? Kam taip reaguoti jausmingai?
                      Apie imigrantus galima irgi šnekėti. Paprastai baudžiama už neapykantos kurstymą, o ne už nuomonę prieš kažką. Dar neteko skaityti atvejo, kad būtų kas nubaustas už nuomonę, o ne už kurstymą smurtauti.
                      Kaip susiję su Baltarusija? Taigi daug forumo dalyvių sako, kad ten ribojama žodžio laisvė. Aš sakau, kad pas mus ji taip pat ribojama ir netgi baudžiama.
                      Pas mus irgi yra viena oficiali nuomone - okupacija buvo. O kai kas (aš ne apie save, bet yra taip manačių žmonių) mano, kad nebuvo, kad Lietuva įstojo į TSRS lietuvių liaudies valia. Ir už tokias mintis išsakytas viešai dabar gali net pasodinti. Kai šitokie pasisakymai realiai nekenkia.

                      O kaip pasisakymai - "Lietuva - lietuviams"? Kur čia smurtas? Deja, už tokius ir kitokius (pavyzdžiui, "Privažiavo čia visokių - lauk iš Lietuvos"; pabandyk pasakyti tai viešai per mitingą) šūkius gali būti nubaustas...
                      Už kurstymą smurtauti yra ir taip straipsniai. Kam dar papildomi įstatymai? Yra kiti teisiniai niusansai - tam kad "pritempti" tam tikrus pasisakymus vien tik tuo, kad jie buvo išsakyti prieš "šventas" žmonių grupes.
                      Paskutinis taisė Al1; 2010.06.23, 19:09.

                      Comment


                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                        Kaip susiję su Baltarusija? Taigi daug forumo dalyvių sako, kad ten ribojama žodžio laisvė. Aš sakau, kad pas mus ji taip pat ribojama ir netgi baudžiama.
                        Pas mus irgi yra viena oficiali nuomone - okupacija buvo. O kai kas (aš ne apie save, bet yra taip manačių žmonių) mano, kad nebuvo, kad Lietuva įstojo į TSRS lietuvių liaudies valia. Ir už tokias mintis išsakytas viešai dabar gali net pasodinti. Kai šitokie pasisakymai realiai nekenkia.
                        Už tokius žodžius reikėtų šaudyti.
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                          Už tokius žodžius reikėtų šaudyti.
                          okupacija buvo ! bet zodzio laisve tikrai varzoma. uztenka prisimint zmogeli Kaune , su plakatu : "krikscionybe Lietuvoje - okupacine" ar kazkaip panasiai skambanciu. Na ir buvo suimtas. Klausimas uz ka ? Kaltinimu jokiu nepateike, buvo vienas, tai reiskia jokiu leidimu nereikejo, nieko neizeide.
                          KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                          Comment


                            Žiūrint iš Lietuvos interesų, tai, kad Baltarusijos santvarka nepatinka vakarams kenkia Lietuvos inetesams, bent jau tuo, kad negalime naudotis geležinkeliu Peterburgas-Varšuva. Be to tokia santvarka neužtikrina gaminių kokybės, dabar atsakykit jeigu jums pasiųlytų už tą pačią kainą baltarusišką MAZ ir pavyzdžiui švedišką VOLVO kurį pirktumėtę ? Turbūt VOLVO, o kodėl? Dėl kokybės... Vienintelis būdas išlikti pasaulinėje rinkoje baltarusiams-žema kaina, tai pasiekiama mažomis algomis (pigi darbo jėga) ir žemomis žaliavų kainomis. Manau baltarusiai galėtų be problemų už dujas mokėti pasaulinėmis kainomis, bet jiems tektų uždaryti beveik pusę savo pramonės kaip nerentabilios ir ten juk irgi nekvailiai gyvena supranta tai užtai ir stengiasi kaip galima žemesnių kainų iš Rusijos išsiprašyti. Nes žlugus toms sovietinėms gamyklms žlugs ir jų šiandieninė santvarka. Lietuva nėra svajonių šalis, bet žvelgian į Baltarusiją ir lyginantis su ja paklauskim svęs ar mes norime būti pigi darbo jėga, o ne dirbti ir uždirbti pagal savo galimybes, ar mes turim galimybių būti rusų malonėje, kad gauti žymei mažesnėmis už rinkos kainas žaliavas ir kiek už tai mes turėtume paaukoti ?

                            Comment


                              Kažkada netyčia radau tokį straipsnelį. Senas, bet gal dar neprarado šviežumo. Pavadinimas -- tai iš esmės ir visa analizė:

                              Страна победившей перестройки

                              Я, конечно, много слышал и читал о том, что батька Лукашенко в своей отдельно взятой республике воссоздал старый добрый Советский Союз. Но, увидев все (по крайней мере, столицу) своими глазами, я понял: Республика Беларусь не просто кусочек нашей общей, но, увы, канувшей в историческую Лету родины. Это гораздо лучше.
                              Это воплощение кухонной мечты нашей интеллигенции двадцатилетней давности. Иными словами – страна победившей перестройки.

                              Comment


                                Šiaip pamąstymui:

                                Belarus
                                GDP growth 0.2% (2009 est.)(10% 2008 est.)
                                GDP per capita $11,600 (2009 est.) (PPP)

                                Russia
                                GDP growth -7.9% (2009)
                                GDP per capita $14,919 (2009)

                                Lithuania
                                GDP growth -16.8% (2009 est.)
                                GDP per capita $15.000(2009 est.)

                                Estonia
                                GDP growth −14.1% (2009)
                                GDP per capita $18,800 (2009 est.)

                                Sweden
                                GDP growth -4.6% (2009 est.)
                                GDP per capita $36,800 (2009 est.)

                                Jei Baltarusija tiek nuskurdusi palyginus su Lietuva, tada Lietuva palyginus su Švedija išvis šiknoj sėdi
                                Prieštaraukit.
                                http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                Comment


                                  Beveik taip ir yra
                                  Bet BVP nėra labai reprezentatyvus rodiklis.
                                  Paskutinis taisė Silber418; 2010.06.26, 17:34.

                                  Comment


                                    Parašė music Rodyti pranešimą
                                    Šiaip pamąstymui:

                                    Belarus
                                    GDP growth 0.2% (2009 est.)(10% 2008 est.)
                                    GDP per capita $11,600 (2009 est.) (PPP)

                                    Lithuania
                                    GDP growth -16.8% (2009 est.)
                                    GDP per capita $15.000(2009 est.)

                                    Sweden
                                    GDP growth -4.6% (2009 est.)
                                    GDP per capita $36,800 (2009 est.)

                                    Jei Baltarusija tiek nuskurdusi palyginus su Lietuva, tada Lietuva palyginus su Švedija išvis šiknoj sėdi
                                    Prieštaraukit.
                                    Lietuva nuo Švedijos 2,5 karto, Baltarusija daugiau kaip 3 kartus, o startinės pozicijos buvo vienodos ))). Taigi Lietuva palyginus su Švedija taip ir sėdi, bet kur sėdi Baltarusija palyginus su Švedija

                                    Comment


                                      Parašė music Rodyti pranešimą
                                      <...>
                                      Jei Baltarusija tiek nuskurdusi palyginus su Lietuva, tada Lietuva palyginus su Švedija išvis šiknoj sėdi
                                      Prieštaraukit.
                                      O palyginus su Liuksemburgu paaiškės, kad ir švedai yra ubagai visiški.
                                      Got sun in my face, sleeping rough on the road

                                      Comment


                                        Parašė lietus Rodyti pranešimą
                                        Lietuva nuo Švedijos 2,5 karto, Baltarusija daugiau kaip 3 kartus, o startinės pozicijos buvo vienodos ))). Taigi Lietuva palyginus su Švedija taip ir sėdi, bet kur sėdi Baltarusija palyginus su Švedija


                                        Žmogau, mes nuo Švedų 2,5 karto, o baltarusius lenkiam TIK penktadaliu.
                                        Estija nuo Švedijos mažiau kaip 2 kartus, Lietuva daugiau kaip 2,5, o startinės
                                        Lietuvos ir Estijos pozicijos buvo vienodos ))). Taigi Estija palyginus su Švedija taip ir sėdi, bet kur sėdi Lietuva palyginus su Švedija
                                        Ar yra kuom didžiuotis ir riesti nosį?
                                        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                        Comment


                                          Be to, Baltarusijos BVP nėra mažas bent Europos mastu (ne vien ES). Daugumos buvusiųjų Jugoslavijos valstybių BVP vos siekia 5000.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X