Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Jau užvakar man buvo kilę tokių minčių:



    Dabar, kai jau įjungė internetą, būtent panašiai ir matom, kad baltarusijos kariuomenėje tarnavę masiškai išmetinėje savo uniformas ir visokias regalijas. Mano supratimu su tais žiaurumais prieš žmones Lukašenka gali būti labai stipriai prašovęs. Juk visokie kariuomenės vadai ne tik mato tuos pačius kankinamų ir daužomų nekaltų baltarusių vaizdus, bet dabar dar ir vaizdus, kaip masiškai yra išmeta kariuomenės uniforma į šiukšlių dėžę. Aš manau jiems žiauriai nepatinka tai, ką mato, kartu manau, kad jie iš savo karių sulaukia daugybės klausimų, kurių pagrindinis - kodėl mes žiūrime kaip kankinami mūsų broliai ir sesės ir nieko nedarome, mes juk esam davę priesaiką ginti Baltarusijos žmones. Jei neklystu, tai kai Lukašenka išsigando Putino reikalavimų jungtis į bendrą valstybę, jis kariuomenėje padarė reviziją, kad joje nebūtų visokių prokremlinių vatnikų galinčiu kartu su Putinu jį nuversti, tai dabar visa tai gali atsisukti prieš jį patį.
    Matai..ner organizacijos. Pereis omonas i i zmon puse..kur jie eis? Yra gatve, organizacijos jokios.

    Comment


      Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

      Tai, kur su molotovais ir peiliais švaistėsi.
      Tuomet carte blanche - "vsech moči v sortire"..

      Parašė StarSailor Rodyti pranešimą

      Matai..ner organizacijos. Pereis omonas i i zmon puse..kur jie eis? Yra gatve, organizacijos jokios.
      Ten bet kokia organizacija iš karto sunaikinama. Nebent pogrindyje, nematoma, tačiau tokiu atveju neįmanoma veikti viešoje erdvėje. Paskutinė laikėsi šita pusiau formali moterų trijulė be aiškių politinių tikslų. Net oficialiai opozicinės partijos yra gerokai apskaldytos ir kontroliuojamos, nuolat taršomos "organų", neturi nei vienos vietos dviejų rūmų parlamente. Prie caro net bolševikai turėjo deputatų Dūmoje.
      Paskutinis taisė Sula; 2020.08.13, 11:32.

      Comment


        Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Prie caro net bolševikai turėjo deputatų Dūmoje.
        Todėl ir įvyko visas tas š 1917.
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
          Todėl ir įvyko visas tas š 1917.
          Ne todėl, bet žinau, kad su tamsta diskutuot beviltiška. Tai statom staigų tašką.

          Comment


            Parašė StarSailor Rodyti pranešimą

            Matai..ner organizacijos. Pereis omonas i i zmon puse..kur jie eis? Yra gatve, organizacijos jokios.
            Omonas į žmonių pusę vargiai ar pereis, ten specialiai atrinkti žvėrys, kurie į savo žmones šaudyti galėtų. Klausimas nebent del kariuomenės ir kiek jiems svarbi jų šalis. Žinoma pagrindinė problema, kad net jeigu ten daugumai rūpi jų šalies likimas, tai pradėjus organizuoti perversmą labai staigiai gali būti išžudyti ne tik jie, bet ir jų šeimos. Dėl to tai yra milžiniška rizika. Bet jeigu jiems pavyktų kaip nors staigiai susiorganizuoti, tai receptas paprastas - supakuoja Lukašenką ir pradeda supakavimą visų tų rinkiminių komisijų, kurioms nereikėtų nė žodžio pasakyti, kad prisipažintų, klastojus rezultatus ir kad Cichanovskaja iš tiesų yra rinkimų nugalėtoja. Tos rinkiminės komisijos pataiso savo protokolus ir rinkimų laimėtoja yra paskelbiama Cichanovskaja, kuri grįžta į Baltarusiją, inauguruojama prezidente ir tęsi savo pažadą - kuo skubiau surengti laisvus ir demokratiškus rinkimus.

            Populiarus Baltarusijos TV karinės tematikos laidų vedėjas pareiškė pasitraukiantis iš televizijos ir prašo kariuomenės, kurią gerai pažįsta, palaikyti žmones.



            Buvęs pulkininkas taip pat kreipiasi į kariuomenę prašydamas palaikyti žmones ir nevykdyti neteisėtų valdžios reikalavimų.


            Comment


              Dar įdomu, kad Kremlus pradėjo protestuotojų Maskvoje prie Baltarusijos ambasados išvaikymus, o kremliaus propagandos ruporų pozicija tapo 'OMONo veiksmų Baltarusijoje mes gal ir nepalaikom, bet protestuotojus išvaikyti reikia, nes nenorim to paties, kaip Ukrainoje'. Panašu, kad Kremlius nelabai nori, kad Lukašenka būtų nuverstas, nes vargu ar jiems pavyktų tą Baltarusiją taip lengvai užimti, kada kaip ir per Maidaną susiformavo kritinė pilietinė visuomenė. Užimti aišku pavyktų, bet nepavyktų tai padaryti gražiai - būtų žymiai didesnis pasipriešinimas, nei jie sulaukė Kryme ar Donbase, tuo pačiu griūvančiai Rusijos ekonomikai vakarų atsakas galėtų būti pražūtingas, o patys rusai jau atsikando Krymo padarinių ir nebūtų jokios euforijos, kaip kad buvo su Krymų, o labai tikėtina, jog būtų netgi atvirkščiai.

              Comment


                Parašė tajus3 Rodyti pranešimą


                Neskaitant Venesuelos daugiau nežinau nei vieno diktatoriaus, kuris išsilaikė šalyje praradęs visišką žmonių pasitikėjimą. Pavyzdžiai iš 21 amžiaus: Ukraina, Armėnija, Kirgizija, Serbija, Tunisas, Egiptas ir t.t.
                matai, kitose šalyse mes nežinome ar lyderiai praradę pasitikėjimą. Tadžikistanas, Turkmenistanas, Šiaurės Koreja, Kuba, Rusija. Tu paminejai tuos kurie neatsilaikė. O kurie laikosi,nemini nes net neaišku kiek ten juos palaiko.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Čia vis pasitaiko minčių, kad Cichanovskaja ar kiti kandidatai į Baltarusijos prezidentus yra Kremliaus statytiniai, bet net jeigu taip ir yra, tai jie pasiekė visiškai priešingo rezultato, nei kad nori Kremlius - sukūrė pilietinę visuomenę, orientuotą į vakarietišką demokratiją, kuriai jeigu pavyks išsilaisvinti iš Lukašenkos, jinai tikrai nenorės nuo vilko peršokti ant meškos ir jungtis su Rusija, kur iš esmės yra vos ne tas pats, kas dabar yra Baltarusijoje.
                  Deja, visiškai nebūtinai, jokios garantijos paboldintam tekstui nėra.

                  Comment


                    Parašė StarSailor Rodyti pranešimą

                    matai, kitose šalyse mes nežinome ar lyderiai praradę pasitikėjimą. Tadžikistanas, Turkmenistanas, Šiaurės Koreja, Kuba, Rusija. Tu paminejai tuos kurie neatsilaikė. O kurie laikosi,nemini nes net neaišku kiek ten juos palaiko.
                    Tai čia ir esmė, kad Turkmėnijoje ir panašiai nežino ir žmonės ar yra pasitikėjimas bendrai visuomenėje ar nėra. Todėl saugiausia manyti, kad yra tas pasitikėjimas ir prie to dar visa propoganda tai patvirtins.

                    Baltarusijoje dabar jau visi žmonės žino, kad jų yra 80% ir to iš jų jau nebeatimsi.

                    Comment


                      Streikuoja didelės sunkvežimių gamyklos BELAZ darbuotojai

                      https://www.youtube.com/watch?v=9pwA...uuP9CIKd5aF2ca

                      Protestuose atsiranda ir dvasininkai

                      https://www.youtube.com/watch?v=7w8JzoWakXA

                      Comment


                        Parašė Blaze Rodyti pranešimą
                        Streikuoja didelės sunkvežimių gamyklos BELAZ darbuotojai

                        https://www.youtube.com/watch?v=9pwA...uuP9CIKd5aF2ca

                        Protestuose atsiranda ir dvasininkai

                        https://www.youtube.com/watch?v=7w8JzoWakXA
                        Belazo darbuotojai atsižvelgė į kritiką šiame forume

                        Comment


                          ​​​​​​Sulaikyto žurnalisto pasakojimas iš nuovados Baltarusijoje: žmonės guli kraujo balose

                          Jei jūs (Rusija – red.) galvojate, kad davėte Cichanouskają, ji išpudrino smegenis, turėtumėte žinoti, kad jums nepasiseks padaryti antros Ukrainos, neleisime Baltarusijai tapti Rusijos dalimi“, – vienas iš pareigūnų sakė žurnalistui.
                          Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...60884#_?copied

                          Comment


                            Panašu, kad įjungtas internetas leido žmonėms suprasti kas įvyko ir susiburti į taikius mitingus ir streikus.

                            https://charter97.org/ru/news/2020/8/13/389294/

                            Comment


                              Negaliu perskaityti staripsnių, nes neatsidaro turbūt iš kito serverio, bet užtenka ir antraščių, kad pajudėjo giluminiai reikalai ir iš jėgos struktūrų pusės bei plačiųjų liaudies masių: https://www.tut.by/
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                ei jūs (Rusija – red.) galvojate, kad davėte Cichanouskają, ji išpudrino smegenis, turėtumėte žinoti, kad jums nepasiseks padaryti antros Ukrainos, neleisime Baltarusijai tapti Rusijos dalimi“, – vienas iš pareigūnų sakė žurnalistui.
                                Like
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Lukašenka per 26 metus po gabaliuką, už naftą ir dujas ir prekybos sąlygas pardavinėjo Baltarusijos suverenitetą“, – pažymėjo P. Vaitiekūnas ir kaip pavyzdį pateikė jėgos struktūras – pirmiausiai KGB, kuri dar 2006 metais elgėsi įžūliai, tarsi galėtų daryti ką tik nori – kad ir krėsti diplomatų automobilius. „Jie mano automobilio ratus buvo atsukę. Taip, tai sovietiniai metodai, kai gali padaryti viską, su jais reikia atsargiai elgtis. Bet tada KGB Maskvos įtaka ir Baltarusijos įtaka buvo pasidalijusios per pusę. O kas dabar valdo KGB, aš nežinau. Lukašenka turi savo asmeninę kelių tūkstančių ištikimųjų gvardiją, o kaip su KGB – neaišku. Baltarusijos armija 99 proc. paklusni Kremliui ir esant situacijai klausys įsakymų iš Kremliaus, o ne iš Minsko“, – tikino P. Vaitiekūnas. Kokia galėtų būti tokia „situacija“, kad Baltarusijos armija ir Kremliaus kontroliuojama KGB dalis klausytųsi ne šalies vadovo, o Maskvos nurodymų? Jei šios abi struktūros imtų spręsti tokią „situaciją“, tai reikštų karinį perversmą, panašų į tą, koks įvykdytas, pavyzdžiui, Egipte 2013-siais, kai su kitais aukšto rango kariškiais armijos vadas generolas Abdelis Fattah el-Sisis nuvertė išrinktą prezidentą Mohamedą Morsį ir pats tapo prezidentu. Bet Baltarusijoje tai reikštų ką kitą. „Jei (perversme) dalyvauja abi šios struktūros (armija ir KGB), tai reiškia, kas iš tikrųjų viską organizuoja Kremlius“, – pažymėjo P. Vaitiekūnas. Jis neslėpė, kad Maskvoje, tikėtina, tikrai paruoštas anšliuso – Baltarusijos užėmimo scenarijus. O ar toks įvyks – viskas priklauso nuo A. Lukašenkos, kurį Maskva vis labiau spaudžia pasirašyti glaudesnės integracijos sutartį, būsenos.
                                  https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84993565
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                    Negaliu perskaityti staripsnių, nes neatsidaro turbūt iš kito serverio, bet užtenka ir antraščių, kad pajudėjo giluminiai reikalai ir iš jėgos struktūrų pusės bei plačiųjų liaudies masių: https://www.tut.by/
                                    Keista, kad tut.by leidžiama kai ką rašyti. Vadinasi kažkas tikrai pasislinko.

                                    Comment


                                      Lukašenka dar turi draugą.

                                      Vengrija užstoja Lukašenką ir perspėja ES dėl sankcijų: negalima kenkti santykiams papildyta

                                      Likus dienai iki specialaus ES užsienio reikalų ministrų susitikimo dėl galimų sankcijų Baltarusijai, Vengrija įspėja dėl veiksmų vyriausybės Minske atžvilgiu, informuoja agentūra „Reuters“.

                                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=84993537


                                      Comment


                                        Ksenia Sobčak:
                                        Ксения Собчак высказалась о массовых протестах в Беларуси. Она отметила, что есть приказы, которые может отдать цепляющийся за власть человек, но выполнять их — преступно.
                                        — Даже если садистскими методами и всеми этими избиениями удастся остановить протест, все уже всегда будут знать (и сам Лукашенко в том числе), что его власть держится только на страхе, а не на выборе людей.
                                        Она также обратилась к российским согражданам и призвала их внимательно посмотреть на пример Беларуси.
                                        — И пусть у наших «звезд» пока нет должной смелости писать полные такого же праведного гнева посты о протестах в Хабаровске, о незаконных посадках после московских митингов, это ничего, все еще придет: и смелость, и желание. Так всегда кончается режим того, кто не может вовремя уйти и понять, что сменяемость власти — единственный мирный путь развития государственной власти. Можно недолго обманывать свой народ. Мухлевать, переписывать результаты выборов… Но нельзя обмануть время. Нельзя обмануть историю. Свое сообщение Собчак сопроводила лозунгом «Жыве Беларусь!».
                                        https://afisha.tut.by/news/anews/696554.html
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Teko girdėti vieną konspirologiją, kad Baltarusijos įvykiai yra tik didelio plano dalis. Kurio pagrindinis geopolitinis tikslas - Baltijos šalių išvedimas iš NATO, ES sankcijų panaikinimas. T.s. būtų V. Putino "gulbės giesmė" ir įėjimas į istoriją.
                                          Bet tai tik planai. Kaip žinom, Stalinas iki 1941 m. birželio 22 d. irgi turėjo kitų planų.
                                          Paskutinis taisė Sula; 2020.08.13, 17:45.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X