Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Čia straipsnis apie "kaip viskas Baltarusijoje gerai". Anksčiau kartais žiūrėdavau kažkokį Baltarusijos kanalą - būdavo juokinga, ypač kai apie klestintį žemės ūkį kalbėdavo arba protestuojančius išvadindavo banditais. Tikrai nemažai panašumų galima pastebėti tarp dabartinės Baltarusijos ir buvusios sovietų sąjungos.

    Baltarusijos žiniasklaida piešia šalies pažangą

    Baltarusijos vyriausybinio laikraščio „Sovetskaja Belorusija“ pirmajame puslapyje puikuojasi Aleksandro Lukašenkos nuotrauka, kurioje prezidentas vaizduojamas su deglu rankoje ir apsuptas palaimingai besišypsančių vaikų. Straipsnyje kalbama apie trečiadienį vykusią ceremoniją, vykusią mažo miestelio Gomelio regione prijungimo prie gamtinių dujų tiekimo tinklo proga.

    Kitas vyriausybinis laikraštis „Respublika“ rožinėmis spalvomis piešia žemdirbystės sektoriaus Minsko regione našumą.

    Laikraštyje „Zviazda“ publikuojama konferencijos, kurią vedė valstybės valdomo banko „Belarusbank“ vykdančiojo direktoriaus pavaduotoja Valentina Lukyanenko. Konferencijoje buvo kalbama apie didžiausio šalies banko teikiamų vartojimo paskolų programas.

    Laikraštis „Komsomolskaja Pravda v Belorusii“ rašo, kad Didžiosios Britanijos saugumo tarnybos suardė teroristinės organizacijos „al Qaeda“ planus atakuoti Lietuvos Ignalinos atominę elektrinę, įsikūrusią vos už kelių kilometrų nuo Baltarusijos sienos.

    Jei teroristų tinklui būtų pavykę suregzti ataką, tai, anot dienraščio, Baltarusiją būtų ištikę gerokai sunkesnės pasėkmės negu po Černobilio elektrinės sprogimo 1986 metais.

    Bendrovei „BelaPAN“ priklausantis internetinis laikraštis „Belorusskiye Novosti“ analizuoja priemones, kurių teks imtis valstybės kontroliuojamoms žiniasklaidos priemonėms, kad pateisintų griežtas priemones, susijusias su galimomis porinkiminėmis protesto akcijomis Minske.
    http://www.delfi.lt/news/daily/world...php?id=9057571

    Comment


      Kaip pagalvoji kaip mes nutolom "visom prasmem" nuo savo "kaimynu"
      tikra egzotika uz 100 km nuo vilniaus
      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


      - George W. Bush President of the USA

      Comment


        Nutolti, tai nutolom, nors negalima sakyti, kad Baltarusija stovi vietoje. Taip pat galima įžvelgti ir Baltarusijos pliusų - pvz. išsaugotos įvairios stambios gamyklos ir pan.
        Dėl egzotikos - sutinku.

        Comment


          Pavojinga tarptautine teroristu grupuote:

          Comment


            Minske protestuojančius opozicijos atstovus žadama "paguldyti veidu į asfaltą"

            Minsko vyriausiosios vidaus reikalų valdybos specialiosios paskirties pulko vadas milicijos pulkininkas Jurijus Podobedas žada rinkimų dieną griežtais metodais užtikrinti tvarką Baltarusijos sostinės gatvėse.

            Interviu savaitraščiui "Obozrevatel", išspausdintame penktadienį, J.Podobedas pažadėjo "paguldyti veidu į asfaltą" opozicijos atstovus, kurie pažeidinės viešąją tvarką.

            "Opozicijos atstovus, kurie išeis į gatvę kovo 19 dieną pareikšti savo "demokratinio pasipiktinimo", milicijos darbuotojai paguldys veidu į asfaltą", - pareiškė jis.

            "Esant tokioje padėtyje, galima "piktintis" dar stipriau ir išraiškingiau kad ir visam pasauliui", - pridūrė specialiosios paskirties būrio vadas.

            J.Podobedas patikino, kad milicijos darbuotojai elgsis korektiškai ir masiškai nesuiminės žmonių. "Masinio "sėmimo" nebus", - sakė jis.

            "Milicijos darbuotojai elgsis kuo korektiškiau, taigi gyventojams visiškai nėra ko jaudintis", - pabrėžė būrio vadas.

            "Įstatymams klusnūs piliečiai tikrai mums neįklius", - pridūrė J.Podobedas. Jis pareiškė įsitikinimą, kad "neramumų rinkimų dieną Minske tikrai nebus".
            http://www.delfi.lt/news/daily/world...php?id=9056613

            Comment


              Parašė Edd
              Taip pat galima įžvelgti ir Baltarusijos pliusų - pvz. išsaugotos įvairios stambios gamyklos ir pan.
              You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

              Comment


                Parašė blitz
                Įdėti veiduką "durnas" yra labai lengva, bet gal gerbiamas "žinovas" pakomentuos plačiau?

                Dauguma gamyklų buvusioms sovietų sąjungos šalims pakeitus sistemą (taip pat ir Lietuvoje) žlugo. Tuo tarpu Baltarusijoje jos išsaugotos iki šiol - sunkiosios žemės ūkio technikos gamyklos, sunkvežimių gamyklos ir pan. Tai yra paprasčiausias faktas.

                Comment


                  norejau as ir apie tas gamyklas, taip jos issaugotos ir kolukiai issaugoti, bet jie neefektyvus, ir jei ne rusijos pinigai ir dujos pigios ir netotalitarine, komandine ekonomine sistema seniai viskas butu zluge.
                  Tarp kitko anksciau ar veliau tie nekonkurencingi monstrai zlugs, kaip ir visame pokumunistiniame pasaulyje
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                  - George W. Bush President of the USA

                  Comment


                    Galbūt ir žlugs, bet šiuo metu tos gamyklos yra išlikusios ir tai yra teigiamas dalykas.

                    Comment


                      niekas nesigincija del to
                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                      - George W. Bush President of the USA

                      Comment


                        Atrodo, kad dėl to norėtų pasiginčyti blitz.

                        Comment


                          Nauji A.Lukašenkos grasinimai

                          2006-03-16
                          Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, atrodo, galutinai nutarė, kad svarbiausi jo ginklai prieš artėjančius prezidento rinkimus – grasinimai ir represijos.

                          Šalies pareigūnams kone kasdien suiminėjant opozicijos atstovus ir konfiskuojant ištisus nepriklausomų laikraščių tiražus, vakar A.Lukašenka nusprendė imtis iniciatyvos ir pats. Jis pareiškė, kad šalies vadovybė neleis užsienio jėgoms destabilizuoti padėties prezidento rinkimų išvakarėse.

                          „Gruzijoje, Ukrainoje ir Rusijoje yra atmatų, nors jūs mane ir kritikuojate už šį žodį, kurie nori atvažiuoti čionai ir įvesti „tvarką“.

                          Atvažiuoti tai jie atvažiuos, bet kaip išvažiuos – aš nežinau“, – sakė A.Lukašenka vakar bendraudamas su Gomelio srities žmonėmis.

                          A.Lukašenka teigė turįs žinių, kad į Baltarusiją dalyvauti nesankcionuotose opozicijos akcijose ketina atvykti Gruzijos piliečių.

                          „Jie nori atvykti įvesti tvarkos. Nieko jiems neišdegs. Mes – savos šalies šeimininkai ir savo liaudį apginsim“, – tvirtino diktatorius.

                          A.Lukašenka irgi pranešė davęs nurodymą jėgos struktūroms paskelbti informaciją, susijusią su Gruzijos piliečių bandymais prasmukti į Baltarusiją ir destabilizuoti padėtį joje.

                          Tuo tarpu susivienijusios opozicijos kandidatas Aleksandras Milinkevičius paragino žmones rinkimų dieną susirinkti Minske į taikų mitingą. Į A.Milinkevičiaus susitikimą su rinkėjais, kuris įvyko antradienį Gomelio stadione, susirinko apie tris tūkstančius žmonių.

                          Iš pradžių susitikimą opozicijos kandidatas planavo surengti centrinėje šio miesto, esančio į rytus nuo šalies sostinės, aikštėje, tačiau Gomelio valdžia supylė joje iš viso miesto suvežtą sniegą.

                          Apžvalgininkai pažymi, kad pastarųjų areštų Baltarusijoje tikslas gali būti įbauginti visus, kas norėtų atsiliepti į opozicijos kvietimus surengti taikias demonstracijas.

                          „Interfax“, BNS ir „Lietuvos ryto“ inf.
                          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                          - George W. Bush President of the USA

                          Comment


                            Baltarusijoje – klastočių metas
                            Taip vertinami prasidėję išankstiniai rinkimai

                            2006-03-15
                            Baltarusijos opozicija įtaria, kad šalyje jau prasidėjo rinkimų rezultatų klastojimas.

                            Baimindamiesi klastojimų, opozicijos kandidatai paragino piliečius savo valią pareikšti tik pagrindinę rinkimų dieną – sekmadienį.

                            Tačiau balsavimas Baltarusijoje prasidėjo jau vakar.

                            Pagal Baltarusijos įstatymus, atiduoti savo balsą iš anksto gali bet kuris rinkėjas, jeigu dėl kokių nors priežasčių jis negali ar nenori balsuoti pagrindinę rinkimų dieną.

                            Baltarusijos opozicijos teigimu, būtent išankstinis balsavimas yra pagrindinis būdas suklastoti rinkimų rezultatus, nes jo metu negalima kontroliuoti balsų skaičiavimo.

                            „Išankstinis balsavimas – vienas būdų pasiekti valdžiai būtiną rezultatą. Valdžia verčia studentus, karius, valstybinių įmonių darbuotojus balsuoti iš anksto, nes taip labai patogu klastoti balsų skaičių. Kadangi rinkimų balsadėžės nekontroliuojamos, lengvai galima už Aleksandrą Milinkevičių atiduotus balsus priskirti Aleksandro Lukašenkos naudai“, – sakė vienas bendro opozicijos kandidato A.Milinkevičiaus štabo vadovų Anatolijus Lebedka.

                            Be išvardytų kandidatų, į šalies vadovus pretenduoja buvęs Baltarusijos valstybinio universiteto rektorius Aleksandras Kozulinas ir lojalus valdžiai parlamento deputatas Sergejus Gaidukevičius.

                            Pasaulis atidžiai stebi Baltarusijos rinkimus. Vakarai jau perspėjo, kad valdantysis režimas privalo užtikrinti skaidrius ir sąžiningus rinkimus.

                            Pirmadienį JAV valstybės departamentas pasmerkė susidorojimą su A.Lukašenkos oponentais ir pagrasino imtis rimtesnių sankcijų, jei padėtis nepasitaisys.

                            Į tai Baltarusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Martynovas atsakė, kad šalies vyriausybei neįdomu, kaip prezidento rinkimų demokratiškumą įvertins Vakarai, ir jos nebaugina galimos ekonominės sankcijos.

                            Tuo tarpu A.Lukašenkos režimo priešininkus nemalonumai persekioja net užsienyje. Spaustuvė Rusijos Smolensko mieste atsisakė spausdinti baltarusių opozicinius laikraščius „Narodnaja volia“, „BDG. Delovaja gazeta“ ir „Tovarišč“. Šiuos leidinius anksčiau buvo uždrausta spausdinti Baltarusijos teritorijoje ir platinti per valstybinę platinimo sistemą.

                            „Reuters“, AP, BNS ir „Lietuvos ryto“ inf.
                            "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                            - George W. Bush President of the USA

                            Comment


                              @Edd: apie tą patį ginčijaus su farbrom kitoje temoje todėl neturiu nei noro, nei laiko pradėti iš naujo. Jeigu tu nesupranti dėl ko tų gamyklų žlugimas yra (ilgainiui) teigiamas dalykas, tai tu nesupranti apskritai kas yra laisvos rinkos ekonomika ir kaip ji funkcionuoja. Todėl, prieš bandydamas su manim ginčytis, paskaityk Adam Smith ir pan. autorių knygas, kad nereiktų visko pradėti nuo jau 18 amžiaus daugumai suprantamų dalykų aiškinimo. Tada galėsim ginčytis.

                              Čia, jei ką, mano ginčas su farbrom: http://tinkle.miestai.net/showthread.php?t=1332&page=7
                              You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                              Comment


                                1. Propoganda.
                                2. Stabili padetis.

                                Du dalykai, kurie yra Baltarusijoje. Zmones ten turi ka valgyti, o kai per tv dar parodo, kad jie bene vieninteliai turi ko valgyti (lietuviai ir lenkai mirsta badu), tai net neisivaizduoju, kaip gali lukasenka nelaimeti. Kolkas, deja, toks zodis kaip laisve baltarusams neturi reiksmes.

                                www.lt-lv-forum.org/

                                Comment


                                  Gamyklų žlugimas yra neigiamas dalykas ir ilgainiui, ir ne ilgainiui. Gamyklų žlugimas yra neigiamas tiek laisvos rinkos ekonomikos šalyse, tiek ir nelaisvos. Nesuprantu kokie dar čia klausimai galėtų kilti. Nežinau ką tu ten skaitei blitz, bet žiauriai nusišneki.

                                  O tavo ginčų su kažkuo aš tingiu skaityti.

                                  Comment


                                    Parašė Edd
                                    Gamyklų žlugimas yra neigiamas dalykas ir ilgainiui, ir ne ilgainiui. Gamyklų žlugimas yra neigiamas tiek laisvos rinkos ekonomikos šalyse, tiek ir nelaisvos. Nesuprantu kokie dar čia klausimai galėtų kilti. Nežinau ką tu ten skaitei blitz, bet žiauriai nusišneki.

                                    O tavo ginčų su kažkuo aš tingiu skaityti.
                                    Gerai tada, sėkmės tau.
                                    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                    Comment


                                      Parašė blitz
                                      Gerai tada, sėkmės tau.
                                      Dėkoju.

                                      Beje, pamiršau paminėti, kad gamyklų žlugimas būtų neigiamas dalykas ir Baltarusijai "žengiant" į laisvos rinkos ekonomiką. Teigiamas dalykas būtų - tų gamyklų prisitaikymas (tokių pavyzdžių taipogi yra). Beje, aš čia visą laiką kalbėjau apie ekonomiką, o ne užterštumą.

                                      Comment


                                        Žiūrėsim kaip čia bus su ta Baltarusija. Aš jau kuris laikas dalyvauju baltarusių politikos forume ir jie ten atrodo įsitikinę, kad šį kartą susirinks kaip niekad daug protestuojančių žmonių. Tikėsimes, kad nebus muštynių ir niekas nenukentės.

                                        Comment


                                          Parašė Edd
                                          Galbūt ir žlugs, bet šiuo metu tos gamyklos yra išlikusios ir tai yra teigiamas dalykas.
                                          cia siaip norejau paklausti: gal kartais esi pensininkas?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X