Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Combat Rodyti pranešimą
    Globalistinė. Labai daug pitbulių aplink laukia, kad Lukašenka bent šiek tiek nusilptų; gi negalima toleruoti (ką pastoviai vis parodo miestas) tokios Baltarusijos ekonomikos, iš kurios švedų bankams nieko (nežinau, bet taip manau) neatitenka + traktorius ir mašinas gamina, ir ne kokios nors rinkos ekonomikos modelio ekonomikoje, bet „batkinės“.
    Kažkaip neteko matyti, kad Vokietijos, Austrijos Čekijos keliai būtų užtvinditi vietiniais MAZais, nors galima būtų Vilniuje prisukti porą veržlių ir mašina būtų europinės kilmės. Ir traktorių laukuose kažkaip nedaug matosi. Švedų bankai savo nedidelę dalį vistiek paima - atvažiavus į Akropolį BLR neatsiskaitysi, reikia arba į keityklą eiti arba kortelę traukti. O kalio ir azoto trąšas ir po batkos Belarusija tieks į pasaulinę rinką (net dabar, kai įveda vis naujas ir naujas sankcijas, trąšų neliečia).
    Parašė Combat Rodyti pranešimą
    Manau, kad yra sudaryti sąrašai papirktinų pareigūnų, esančių „batkos“ aplinkoje, kurie tyliai laukia savo valandos.
    Combat mano, kad sudaryti, o Lukašesku to nežino... Gal jam laišką parašysi, kad jis savo aplinką prakratytų?
    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

    Comment


      Parašė Combat Rodyti pranešimą
      tada bus „demokratija“, kuri, kaip ir Lietuvoje, atliks savo juodąjį darbą, jei kariškiai, Rusijos pagalba, nenuvers Baltarusijos ekonomikos griovėjų pirmuoju ėjimu (toks variantas postsocialistinėse šalyse, kiek pamenu, dar neišbandytas, o „demokratija“ nugalėjo ir savo darbą padarė visais atvejais).
      "neišbandytas variantas" - Vengrija 1956, Čekoslovakija 1968, Padniestrė 1990-1992, Gruzija 1991-1993.
      Taip pat demokratija tikrai nugalėjo visais atvejais - tokiose šalyse kaip Uzbekistanas ar Turkmėnistanas?

      Comment


        Parašė miestas
        Prezidento, o vėliau per jį ir miesto valdybos įsakymu, nuspręsta tam tikrus individualius kvartalus nušluoti nuo žemės paviršiaus nieko neatsiklausiant ir atiduoti pasirinktoms statybinėms kompanijoms (draugeliams iš oligarchijos) statyti 25 aukštų gyv. namus po 1300 dolerių/kv. m. Žinoma, savininkai jokio balso neturi, nes yra išleistas įsakymas, o kaip kompensaciją už 250 kv. m. namus su pirtim ir nuosavu kiemu jie gaus dviejų kambarių butą. Tokie lygiaverčiai mainai
        Pilnas straipsnis: http://realt.onliner.by/2012/07/05/krepost-3
        Ir kur šitame straipsnyje kalbama apie 2-ų kambarių būtą už vieną namą? Yra tik "Взвесив все «за» и «против», люди согласились с суммой 3 148 000 долларов за два дома (Pasvarsčius visus "už" ir "prieš", žmonės sutiko su 3 148 000 dolerių suma už du namus)" - gaunasi po >1,5 mln dolerių už namą. Mano galvai tai visasi neblogi pinigai. Prievarta jiems tai daro? - taip, prievarta, sutinku. Yra galimybė, kad valstybė kažką sugalvos savo naudai? - yra. Bet vistiek suma nebloga, jeigu ją jiems išmokės. O Lietuvoje kas? - kažkoks veikėjas nesutinka savo griuvantį namą parduoti - senamiesčio pietinis apvažiavimas turi probleminę vietą.
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Parašė miestas
          Metas antram straipsniui, kas būna, kai žmonės atsisako.
          Pirmoje istorijoje niekas dar nesibaigė, ir, kaip teisingai pastebėjo, niekas ten tik 2 kambarių buto už 3 mln usd vertą namą lyg ir nesiūlė. Antroje iš viso tarnybinis butas ir nėra čia ko verkti - iš mano pažįstamo Vilniuje irgi atėmė neprivatizuotą butą. Nors ir nesu batkos gerbėjas, bet tavo pavyzdžiai visiškai netikę. Ir, kaip teisingai pastebėjo Combat (nors nesu ir jo gerbėjas), tikrai galima rasti nuotraukų, iliustruojančių kažką teigiamo ar neigiamo tiek iš Lietuvos, tiek iš Baltarusijos. Taip kad gal baigiam čia „mėtytis“ nuotraukomis kaip ir padėties Vilniaus savivaldybėje temoje „Vilnius vs Ryga“.

          Comment


            Parašė miestas
            Visiškai tikę, o štai tavo žinutė tėra tuščias bla-bla-bla, nes ja nieko nepasakei, išskyrus, kad uždraudei man cituoti straipsnius ir rodyti foto - visai kaip tarybiniais laikais.
            Ar tu trolis? As rusiskai skaityti moku, is tikruju susidomejes tavo reziume perskaiciau pilnai tavo nuoroda i pirma straipsni - ten visiskai negalima susidaryti tokios tavo isvados, cituoju:
            Straipsnis apie paprastą verslininką, kuris ilgus metus, dėdamas prakaitu aplaistytą tūkstantį rublių prie tūkstančio, sugebėjo įsikurti nuosavame name. Deja... Prezidento, o vėliau per jį ir miesto valdybos įsakymu, nuspręsta tam tikrus individualius kvartalus nušluoti nuo žemės paviršiaus nieko neatsiklausiant ir atiduoti pasirinktoms statybinėms kompanijoms (draugeliams iš oligarchijos) statyti 25 aukštų gyv. namus po 1300 dolerių/kv. m. Žinoma, savininkai jokio balso neturi, nes yra išleistas įsakymas, o kaip kompensaciją už 250 kv. m. namus su pirtim ir nuosavu kiemu jie gaus dviejų kambarių butą. Tokie lygiaverčiai mainai
            Surask man prasau is to rusisko teksto citatu, kurios pagristu tokia tavo isvada.
            Papildymas: perskaites ka tik tavo cituota isvada, pagalvojau, kad tikrai "Žinoma, savininkai jokio balso neturi ... o kaip kompensaciją už 250 kv. m. namus su pirtim ir nuosavu kiemu jie gaus dviejų kambarių butą." T.y. cia yra teiginys, kad savininkai nama jau paras ar prarado, ir uz tai gaus tik 2 kambariu buta. O is tikruju perskaites visa straipsni, tokios isvados nepasidariau - ten dar vyksta teismai ir tikrai neaisku, kaip viskas pasibaigs. Todel tavo pavyzdys ir yra visiskai nevykes. Surask vykusiu pavyzdziu, as gi nesu lukasenkos gerbejas ir nesakau, kad ju nera.
            Paskutinis taisė digital; 2012.11.06, 23:34.

            Comment


              Parašė miestas
              ...Beje, Baltarusijoj nėra žemės nuosavybės. Iš esmės visa žemė - valstybinė, tad techniškai galima bet kurį sklypą atimti....
              Sutinku, kad negerai žmones vyt lauk iš jų namų, jei jie pastatyti teisėtai, legaliai, o atlaisvintas vietas atiduoti oligarchams užstatyti kitais namais, neįsipaišančiais į viešojo intereso sąvoką.
              Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

              Comment


                Parašė miestas
                Gal tik padariau klaidą, kad pats esu perskaitęs dešimtis šių straipsnių, tad kalbu kiek užbėgdamas į ateitį, apibendrintai, ne tiek sustodamas ties konkrečia istorija, o apibūdinu visas girdėtas (kai kurias net savo akim matytas), tad ir kabinėjates čia kaip kokie Lukašenkos biurokratai,- nors jau Aleksio tai minėjau.
                Na tai ir pats pripazinai, kad tavo pavyzdys buvo nevykes. Duok vykusi pavyzdi. Ir to norimo nugriauti namelio interjero foto tikrai nereikejo deti i sia tema, pilnai butu uzteke linko.
                "Apibendrintai, ne tiek sustodamas ties konkrečia istorija" as is principo tikiu, kad taip buna. Bet palikus toki tikrai nevykusi pavyzdi, kitas zmogus uztikes tavo zinute ir paskaites saltini, tikrai tokios nuomones nesusidarys.
                Beje, Baltarusijoj nėra žemės nuosavybės. Iš esmės visa žemė - valstybinė, tad techniškai galima bet kurį sklypą atimti.
                Is http://realt.onliner.by/2012/07/05/krepost-3:
                ...чтобы получить кредит, нужно решение Мингорисполкома о выделении участка. Следовательно, еще до получения суммы мы должны были отказаться от частной собственности на землю.
                Жильцы согласились и на эти условия...
                Tai kaip ir yra? Dar karta kartoju, kad is tavo duoto straipsnio kol kas susidare paprasto teisinio ginco ispudis. Kai (jei) atims is tu vargsu zmoniu namus, tada ir duok toki saltini. 5 karta kartoju, kad pavyzdys nevykes, o apibendrintai galesim sneket, kai duosi daugiau vykusiu pavyzdziu.

                P.S. Neigiamo ivercio tau atgal neduosiu, nors tu man ir skyrei.

                Comment


                  Parašė miestas
                  ...o man - pati situacija apskritai yra absurdiška.
                  Miesto taryba nusprendė, kad griaus individualių namų kvartalą kur žmonių namai - nuleido įstatymą iš viršaus. Tada skyrė žmonių gyvenamą kvartalą statybinei kompanijai statyti mikrorajonus.

                  Mastelis. Toks rajonas kaip Balsiai ar Antežeriai.
                  http://realt.onliner.by/2012/02/01/selhozposelok

                  Skaityti/žiūrėti straipsnį: http://realt.onliner.by/2011/09/15/snos-2
                  Visi šie prabangūs namai bus sunaikinti, o jų gyventojai, dirbę ir kaupę visą gyvenimą - be nieko.
                  Na stai, dabar jau daug geriau. Toki posta ir reikejo rasyti pati pirma, su nuorodom, o ne kazkokio namo interjero foto deti per puse forumo puslapio.

                  Comment


                    Lietuvos ambasada Minske apmėtyta Molotovo kokteiliais

                    Lapkričio 6 d. vakare į Lietuvos ambasados Minske teritoriją buvo įmesti keli padegamieji sprogstamieji įtaisai – Molotovo kokteiliai. Dėl laimingo atsitiktinumo nukentėjusiųjų nėra, pranešė delfi.lt.

                    „Vakar vakare į mūsų teritoriją įmetė porą Molotovo kokteilių ir laimingo atsitiktinumo dėka nebuvo padaryta jokia žala, – trečiadienio rytą patvirtino Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Linas Linkevičius. – Molotovo kokteiliai yra grėsmingas dalykas ir pasekmės galėjo būti liūdnos, bet laimingo atsitiktinumo dėka viskas baigėsi laimingai, o tyrimą atlieka milicija, šiuo metu daugiau detalių negaliu pasakyti.“

                    Šiandien Baltarusija švenčia Spalio revoliuciją, įvykis gali būti sietinas. Šiaip liūdna matyti tokią Baltarusiją, kuri tapo visišku svetimkūniu pati savyje.
                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                    Comment


                      Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                      Šiandien Baltarusija švenčia Spalio revoliuciją, įvykis gali būti sietinas. Šiaip liūdna matyti tokią Baltarusiją, kuri tapo visišku svetimkūniu pati savyje.
                      Švenčia perversmo svetimoje šalyje metines?

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                        Švenčia perversmo svetimoje šalyje metines?
                        Taip, ambasadorius Minske aiškiai pasakė, jog šiandien Baltarusijoje laisvadienis, nes jie švenčia Spalio revoliuciją.
                        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                        Comment


                          Parašė miestas
                          ...Gamykla su valdininkų palaiminimu išdygo praktiškai per naktį, o projekto aptarimas buvo prastumtas apgaulingu būdu, suklaidinant visuomenę ir apeinant arba pažeidžiant įstatymus (pačių valdininkų)...
                          Kaip ir daniškų kiaulidžių kompleksai Lietuvoje.

                          Bet besistengdamas parodyti Baltarusijos skurdą ir nuopolį parodei, kad Baltarusija yra stipriai pirmyn besiveržianti valstybė: didžiulio masto statybos ir investicijos, o ir žmonės – ne driskiai. Lietuvai, principe, pagal tą intensyvumą – jau toli iki Baltarusijos blogąja prasme.

                          Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                          Lietuvos ambasada Minske apmėtyta Molotovo kokteiliais.

                          Šiandien Baltarusija švenčia Spalio revoliuciją, įvykis gali būti sietinas. Šiaip liūdna matyti tokią Baltarusiją, kuri tapo visišku svetimkūniu pati savyje.
                          Reiki priimt ir gerbt Baltarusijos pasirinkimą, tuo labiau, kad niekas ten blogai nėra, o ne bandyti ją (Baltarusiją) „užtraukti“ ant savo mažo lietuviško „pimpio“.....

                          Santvarka Baltarusijoje – civilizuota, atitinkanti Europoje nusistovėjusiems kultūriniams įpročiams, viskas toje šalyje juda spartaus progreso kryptimi, netgi nacionalinė savimonė, kai dar 1990 baltarusius galėjai vadinti „bulbašais“.

                          Molotovo kokteiliai į Lietuvos ambasados teritoriją – atsakas į Lietuvos antibaltarusišką veiklą (veikiausiai), tame tarpe ir švedų piloto chuliganizmą virš Minsko nuolaidžiaujant, o gal netgi Lietuvai talkininkaujant.

                          Baltarusai stiprėja kaip tauta, suvokianti savo Tėvynę ir blogai, kad lengvai paperkami Lietuvos politikai daro viską, bi tik supjudyti lietuvius ir baltarusus tarpusavyje.
                          Paskutinis taisė Combat; 2012.11.07, 10:05.
                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                          Comment


                            Parašė Combat Rodyti pranešimą
                            Kaip ir daniškų kiaulidžių kompleksai Lietuvoje.

                            Bet besistengdamas parodyti Baltarusijos skurdą ir nuopolį, parodei, kad Baltarusija yra stipriai pirmyn besiveržianti valstybė: didžiulio masto statybos ir investicijos, o ir žmonės – ne driskiai. Lietuvai, principe, pagal tą intensyvumą – jau toli iki Baltarusijos.
                            Jei Lietuvoje gyventų ~10mln. gyventojų, jei būtų toks poreikis, jei mūsų ekonomika būtų reguliuojama nematoma tautos tėvo ranka ir jo apžėlusiu kumščiu ir t.t. ir pan. - tas pats būtų ir pas mus. Prieš krizę, Vilniuje vyko daug statybų. Kaip ir kitur Lietuvoje. Kita vertus, visada galima kvestionuoti statybų kokybę ir lygį - čia matau Lietuvos pranašumą. Kaip kiti forumiečiia rašė - BY buvo atsilikę su tuo, tad jie vejasi ir investuoja kiek pavėluotai, nes pas mus tokios transformacijos jau įvyko (ir tebevyksta/tebevyks).

                            Comment


                              Parašė Combat Rodyti pranešimą
                              Reiki priimt ir gerbt Baltarusijos pasirinkimą, tuo labiau, kad niekas ten blogai nėra, o ne bandyti ją (Baltarusiją) „užtraukti“ ant savo mažo lietuviško „pimpio“.....
                              Koks dar Baltarusijos pasirinkimas, niekas jiems nieko neleido rinktis, jeigu visa nepriklausoma spauda pošiai dienai sėdi Vilniuje, čia yra aukščiausio lygio degradacija, kai piliečiai negali turėti savo nuomonės.

                              Santvarka Baltarusijoje – civilizuota, atitinkanti Europoje nusistovėjusiems kultūriniams įpročiams, viskas toje šalyje juda spartaus progreso kryptimi, netgi nacionalinė savimonė, kai dar 1990 baltarusius galėjai vadinti „bulbašais“.
                              Civilizuota vadini darudimus organizuoti bet kokius dešiniųjų susirinkimus, ar dešiniųjų sugrudimą į kaliuzes prieš kiekvienus rinkimus, nors kartais kai kalėjimuose vietų nebėra išveža ir į mišką. Baltarusijos progresas atitinka Afrikos progreso lygį, kai nuo nulio reikia bent kažką pastatyti, nes iki tol nieko nebuvo.


                              Molotovo kokteiliai į Lietuvos ambasados teritoriją – atsakas į Lietuvos antibaltarusišką veiklą (veikiausiai), tame tarpe ir švedų piloto chuliganizmą virš Minsko nuolaidžiaujant, o gal netgi Lietuvai talkininkaujant.
                              Pripažink, jog toks veiksmas yra tokios žinai mažai civilizuotos valstybės požymis. Lietuvos veikla nukreipta, dėl to, kad Baltarusijos politika prasilenkia su demokratija.


                              Baltarusai stiprėja kaip tauta, suvokianti savo Tėvynę ir blogai, kad lengvai paperkami Lietuvos politikai daro viską, bi tik supjudyti lietuvius ir baltarusus tarpusavyje.
                              Baltarusija stiprėja kaip rusų marionetė, kuri šiai dienai nebeturi savo kalbos, savo identiteto, savo pramonės irgi. Ir jeigu kas ir kiršina, tai tik sveikas protas, jog tauta netiesiogiai žudoma.
                              Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                              Comment


                                Mes lyginame dvi sunkai sulyginamas valstybes ir santvarkas: kapitalizmą lyginame su hibridine reguliuojama planine ekonomika.

                                Comment


                                  Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                  Civilizuota vadini darudimus organizuoti bet kokius dešiniųjų susirinkimus, ar dešiniųjų sugrudimą į kaliuzes prieš kiekvienus rinkimus, nors kartais kai kalėjimuose vietų nebėra išveža ir į mišką. Baltarusijos progresas atitinka Afrikos progreso lygį, kai nuo nulio reikia bent kažką pastatyti, nes iki tol nieko nebuvo.
                                  Kodėl dešiniųjų? Sėdi ir socialdemokratai. Lukašenka jau kelis kart reiškė žavėjimąsi hitlerine tvarka.

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    Kodėl dešiniųjų? Sėdi ir socialdemokratai. Lukašenka jau kelis kart reiškė žavėjimąsi hitlerine tvarka.
                                    Nes dešinieji aktyviausiai priešinasi ir vykdo visokias akcijas.
                                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                    Comment


                                      Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                      Nes dešinieji aktyviausiai priešinasi ir vykdo visokias akcijas.
                                      Na, aš apie tai, kad tokiose valstybėse sunku kalbėti tiksliau apie ideologines kryptis.

                                      Pvz.: Rusijos "Jedinaja Rossija" pagal daugelį požymių yra dešinioji.

                                      Comment


                                        Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                        Bet besistengdamas parodyti Baltarusijos skurdą ir nuopolį parodei, kad Baltarusija yra stipriai pirmyn besiveržianti valstybė: didžiulio masto statybos ir investicijos, o ir žmonės – ne driskiai. Lietuvai, principe, pagal tą intensyvumą – jau toli iki Baltarusijos blogąja prasme.
                                        Kaip suprantu, ten daugiausia investuoja kinai, tai su ekologija tikrai gali buti ne kas...

                                        Comment


                                          Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                          Civilizuota vadini darudimus organizuoti bet kokius dešiniųjų susirinkimus, ar dešiniųjų sugrudimą į kaliuzes prieš kiekvienus rinkimus, nors kartais kai kalėjimuose vietų nebėra išveža ir į mišką. Baltarusijos progresas atitinka Afrikos progreso lygį, kai nuo nulio reikia bent kažką pastatyti, nes iki tol nieko nebuvo.

                                          Pripažink, jog toks veiksmas yra tokios žinai mažai civilizuotos valstybės požymis. Lietuvos veikla nukreipta, dėl to, kad Baltarusijos politika prasilenkia su demokratija.

                                          Baltarusija stiprėja kaip rusų marionetė, kuri šiai dienai nebeturi savo kalbos, savo identiteto, savo pramonės irgi. Ir jeigu kas ir kiršina, tai tik sveikas protas, jog tauta netiesiogiai žudoma.
                                          Kad „batka“ susėmė „džinsinių“ revoliucijų organizatorius, amerikosų statytinius – šaunuolis. Taip jiems ir reikia. Demokratija, beje, šiaip jau paprastiems žmonėms, yra nesveika, nes jie nedalyvauja visuomeniniame – politiniame gyvenime, nesidomi politika, nemoka rinktis ir nežino kaip naudotis demokratijos galimybėmis kaip instrumentu; avinai turi būti ganomi. Demokratija, kaip jau kažkur buvo diskutuota – priedanga, figos lapas, savo nešvariems tikslams pasiekti. Bet demokratija Baltarusijoje yra, tik opozicija yra šūdo verta, besidraskanti dėl amerikosų pinigų.

                                          Baltarusija mažai civilizuota? miestas buvo įkėlęs info, kad nesenai ten 3 metro stotis atidarė, o ne kokias iš bambukų pintas vištides. Beje, žvelgiant į miesto įkeltas foto, civilizacijos Baltarusijoje yra apstu.

                                          Tavo kritika Baltarusijos atžvilgiu yra nekonstruktyvi, panaši į šventoriaus bobos tauškalus.
                                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X