Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė miestas
    Na o desertui - lietuviškas agromiestelis su 1500 gyventojų...
    http://www.flickr.com/photos/zygio/7...in/photostream
    O, mano nuotrauka, be to Combat, betranzuojant per Lenkiją, Vokietiją, Daniją nesutikau nei vieno žmogaus kuris nežinotų Lietuvos, vokiečiai išvis nustebino - kuriuos buvau sutikęs: žino daugiau nei lenkai - mūsų kaimynai. Kad ir tie patys danai, nebepasakoja istorijų jog mes rusai, įdomiai paklausė ar mes ne tokios pat tautos kaip jie (tai yra panaši kalba ir pan.). O kiekvienas danas pasakys, jog jų vėliava atsirado iš kovų tarp kažkurio "vieno iš mūsų".
    Paskutinis taisė Depeche; 2012.10.31, 01:11.
    DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Tiesiog šioje srityje buvo atsilikę nuo Lietuvos (viešbučiai, prekybos, pramogų centrai), o dabar paprasčiausiai vejasi.
      Su tokiais vardais kaip Hyatt, tai čia labiau Vilnius Minską vejasi, o ne atvirkščiai.

      Comment


        Parašė miestas
        Kadangi esu tame mieste ne kartą, ne po vieną dieną buvęs, mačiau tą "aplinkkelį". Atrodo kaip kelias Kuršėnai-Šiauliai prieš 10 metų ar dabartinis Nemėžis-Liepkalnio gatvė (taiklesnis palyginimas). Tai tėra paprastas trijų juostų žiedas, bet be europietiškų standartų, "patobulintas" Prezidento įsakymu 1998-2002.
        Pasikartosiu. Apie tokio lygio gatves kaip Tūkstantmečio ar statomi du aplinkkeliai minskiečiams belieka pasvajoti.
        Paprastos gi gatvės atrodo kaip Laisvės prospektas nuo Spuados rūmų Justiniškių link. Sovietinė gatvė, tiesa gana plati, bet su pasmaigstytais šviesaforais.
        Viadukų ten statoma nepaprastai mažai. Nėra nei lėšų, nei įgūdžių. Vasarą važiavau lankyti Baltarusijos pilių ir sostinės. Jau trečius metus stato paprastą viaduką kelyje Minskas-Gardinas, šalia Ščiutino. Vos vos krapštosi su sovietine technika. Tikrai ne Lenkija... Net Jakų sankryža buvo pastatyta greičiau už paprastą jų viaduką - žiauru...
        O dėl Minsko. Statė vieną gatvytę. Buvo net pats vadovas atvykęs ir stebėjosi neįtikimu technologiniu proveržiu - 4 km. ilgio gatvėje yra net du paprasti viadukai. Va taip
        Bet tas Minsko žiedinis aplinkkelis visvien yra geresnis, nei Vilniaus aplinkkelis (kurio išvis nėra. Bent jau adekvačiai funkcionuojančio). Geros gatvės (Tūkstantmečio g., kurią paminėjai) atkarpa savaime nieko nereiškia, nes ji neatlieka savo funkcijos. Iš dalies tokią funkciją ji atliks tik užbaigus visą vakarinį aplinkkelį, bet net ir tai neprilygs Minsko MKAD, kuris juosia visą miestą iš visų pusių. Aišku, galima kabinėtis prie to ar ano, bet planavimas, gatvės ir aplinkkeliai tikrai nėrai tai, kur slypi Vilniaus prasnašumai prieš Minską. Tai greičiau yra Vilniaus trūkumai prieš Minską. Vilniaus pranašumai yra kitur: kultūroje, naktiniame gyvenime, pramogose, apsipirkime ir pan.

        Comment


          Parašė deep'as Rodyti pranešimą
          Pasizvalgius po SSC Minsko tema susidaro ispudis kad ten siuo metu tikras viesbuciu statybos bumas: Kempinski, Hyatt, Radisson, Royal Plaza + dar bent 5 ar 7 nauji ar rekonstruojami gana dideli viesbuciai. Ar jie ten turistu antpludzio laukia, ar jie iki siol turejo tik vos pora viesbuciu ir tuos pacius dabar rekonstruoja? Beja sporto kompleksams pinigu taip pat negailima.
          Nebegalima teigti kad Minsko daugiabučių projektai tragiški, žinant kokie pastaruoju metu projektuojami Vilniuje. Potash administracinis pastatas - neblogas ėjimas Europos link. Hi tech parkas kuklus ir spartietiškas, irgi neprimena Baltarusijos. Statomas masyvus Aquaparkas, panašu tikrai neprisidės prie Druskininkų ir Vilniaus akvaparkų gerovės. O statotimi mall'ai ar tikrai pasitenkins tik Vitebsko batų produkcija? Nepanašu, kad valstybė į tuos mall'us investuotų, kuriuos paskkui būtų galima laikyt tuščius. Galbūt mes ne viską žinome apie Batkos ekonomikos gaires. Viešbučių tinklų vardai rodo, kad atšilimas tikrai yra.
          Paskutinis taisė VNS; 2012.10.31, 07:31. Priežastis: taisymas
          Show must go von!

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Su tokiais vardais kaip Hyatt, tai čia labiau Vilnius Minską vejasi, o ne atvirkščiai.
            Na ir man įdomu, ar to pvz. Hayatt'o pirmuose ar viršutiniuose aukštuose nebus įkurta atitinkamo lygio restoranų, naktinių klubų.
            Show must go von!

            Comment


              Parašė miestas
              Štai taip atrodo "autostrada" Baltarusijoj.
              Lygiai taip pat (net ženklai ir paišymas), kaip ir "autostrados" Lietuvoje?

              Comment


                Parašė miestas
                Lietuvoj yra autostrados. Baltarusijoj nėra,- yra tik keturių juostų keliai, bet neatitinkantys jokių standartų ir su 90 ar 100 km/h apribojimu.
                Siūlau atkreipti dėmesį į avarinių juostų, atitvarų nuo priešpriešinio susidūrimo, tvorų nuo gyvūnų trūkumą ir kt.
                Taip pat esama ir pėsčiųjų perėjų tokiuose keliuose (kaip pas mus Nemėžyje).

                Tiesa, baltarusiški keliai dar neseniai buvo geresni nei Latvijoj, bet pas broliukus vistik naujuose ar atnaujinamuose keliuose diegiami europietiški standartai... Skirtingai nuo Baltarusijos, kuri dar vadovaujasi sovietinėm normom.
                Na tvorų (bent jau viduryje) tikrai trūksta. Bet, pavyzdžiui, U formos apsisukimų pilna Lietuvos A2 ir bent keli tebėra A1. Neadekvačiai trumpos lėtėjimo/greitėjimo juostos, su autostradų standartais nesuderinamos pavojingos autobusų stotelės, per daug išvažiavimų/įvažiavimų (su jau minėtomis trumpomis juostomis), alternatyvių kelių trūkumas, šalikelėse besišlaistantys dviratininkai, tranzuotojai, grybų pardavėjai ar šiaip girtuokliai. Galima tęsti. Iš principo Lietuviškos autostrados irgi tėra "keturių juostų keliai". Lietuvos autostradas "gelbėja" nebent tai, kad, pavyzdžiui, Vokietijoje irgi yra užsilikusių šiuolaikinius standartus nelabai atitinkančių senų autobahnų (kai kur nėra šalikelių ir per trumpos lėtėjimo/greitėjimo juostos). Bet iš principo Lietuviškos autostrados yra panašiai tiek pat "keturių juostų keliai", kaip ir Baltarusijoje. Abiem atvejais labai labai toli iki to, kas yra Lenkijoje, Nyderlanduose, toje pačioje Vokietijoje ar bet kur kitur Vakarų ir Centrinėje Europoje.
                Paskutinis taisė John; 2012.11.01, 22:06.

                Comment


                  Aš tiesiog noriu pasakyti, kad Vilniaus planavimas ir gatvės su savo tikrais ar tariamais pranašumais prieš Minską yra labai silpnas argumentas, kurio geriau nenaudoti.

                  Comment


                    Parašė miestas
                    Kritiškas baltarusio pranešimas apie tos šalies kaimą, miestelių degradaciją, iliustruotas nuotraukomis ir prezidento citatomis: http://mmet.livejournal.com/68844.html
                    Straipsnis pusantrų metų senumo - dabar dar blogiau ("rašalinių" stipriai padaugėjo, mažiau svarbūs asfaltuoti keliai jau nelabai kaip atrodo, kainos dar labiau išaugo - net šnapsas Lietuvoje jau tik pora litų brangesnis).
                    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                    Comment


                      Parašė miestas
                      Vistiek man žiauriausias yra jų požiūris, dar likęs sovietinis.
                      Buvau Lydos pily vasarą. Kieme sovi savivarčiai, o duobes kasa ekskavatoriai (XIV amžiaus pily!)...
                      Gardine prieš mano akis griovė du 19 amžiaus dviaukščius namus. Nusipirkęs vietinį laikraštį, perskaičiau, kad pro pat pilį ties naują kelią ant estakados per slėnį, naikins Gorodničankos upę, prie kurios miestas ėmė kurtis ir gavo vardą, sukišdami į kolektorių, o aplinkinį reljefą su kultūriniu sluoksniu nukas. Dėl to, kad keturių juostų kelias netilps, griaus visą eilę istorinių namų...
                      Taip, nes žmonės dar nesuprato (o gal nenori/neleidžia suprasti), kad neblogą pinigą galima padaryti viso to senovinio autentiškumo deka.
                      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                      Comment


                        Parašė miestas
                        Kritiškas baltarusio pranešimas apie tos šalies kaimą, miestelių degradaciją, iliustruotas nuotraukomis ir prezidento citatomis: http://mmet.livejournal.com/68844.html
                        Tai gal čia tavo paties administruojama svetainė? Susidaro įspūdis, kad į Baltarusiją važiuoji išrankioti visokio ten esančio „šūdo“ (beje, randi tą patį, kas yra ir Lietuvoje; ir aš galėčiau čia sukelti tokių nuotraukų „N“, tik reikėtų atsitraukti nuo kompiuterio kokioms 3 valandoms, bet kam man to reikia?), su žvangesiu visa tai pateiki viešumon, nors to ten niekas, kaip supratau, ir neslepia. Beje, ir svetaines nagrinėji lygiai tokiais pačiais tikslais: susidaro įspūdis, kad tokių svetainių sąrašus ir straipsnių nuorodas jau senai esi sukaupęs „švietėjiškais“ tikslais.

                        Iš tavęs trenkia ne objektyvumu, bet kažkokia paranojine pagieža „batkai“, Baltarusijai. Ar tik ne už pinigus ir ne dėl to, kad „batka“ vis dar nepasiduoda „Pasaulinės Vyriausybės“ planams?
                        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                        Comment


                          baltarusijoje egzistuoja represine sistema kur "batka" zino kas geriausia zmonems ir valstybei. Taip tokia sistema gana akivaizdziai efektyvi didziausios krizes atveju (ka galime pamatyt paziurejus kad baltarusijai einasi geriau nei Moldovai ar Ukrainai), bet ilgalaikiu laikotarpiu tai veda i saviizoliacija ir stagnacija. (zinoma prie to prisideda paranoja lol)
                          Paskutinis taisė DeSadas; 2012.11.05, 14:15.
                          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                          - George W. Bush President of the USA

                          Comment


                            Parašė Combat Rodyti pranešimą
                            Iš tavęs trenkia ne objektyvumu, bet kažkokia paranojine pagieža „batkai“, Baltarusijai. Ar tik ne už pinigus ir ne dėl to, kad „batka“ vis dar nepasiduoda „Pasaulinės Vyriausybės“ planams?
                            Užtat pasiduoda vietinių oligarchų ir verslininkų įtakai, kurie atvažiavę su visokiais Ferrariais ir Porsch'ais taškosi pinigais Vilniuje, o jų bendrovių darbuotojai Gudijoje dirba už kelis šimtus dolerių. Turbūt gerus "otkatus" Batka gauna už tai, kad palaikytų tokią sistemą
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Užtat pasiduoda vietinių oligarchų ir verslininkų įtakai, kurie atvažiavę su visokiais Ferrariais ir Porsch'ais taškosi pinigais Vilniuje, o jų bendrovių darbuotojai Gudijoje dirba už kelis šimtus dolerių.
                              Ne tik oligarchai ir verslininkai, bet ir paprasti dirbantieji - jau šiandien nenusipirksi bilietus į šeštadienio ir sekmadienio vakarinį traukinį į Minską.
                              Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                              Comment


                                Tai geležinkeliai lai nesnaudžia.
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  Parašė miestas
                                  Vienintelis kovotojas "batka" liko - paskutinė mūsų visų didžioji viltis. Na dar Combat, jo atstovas Lietuvoj, o šiaip šakės.
                                  Kas dėl Belarusijos, tai labai svarbus klausimas Lietuvai yra toks - kas bus su kaimyne Belarusija, kai Lukašesku atmes kėglius. Aiškaus įpedinio nėra, reiškia, bus kova dėl valdžios. Galimi du variantai: 1) Jugoslavijos, kur valdžią pradėjo dalinti Tito draugeliai ir nieko gero neįvyko; 2) Turkmenijos, kur valdžią paėmė iki tol šešėlyje buvęs Turkmenbaši sūnus.
                                  Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                  Comment


                                    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                    Kas dėl Belarusijos, tai labai svarbus klausimas Lietuvai yra toks - kas bus su kaimyne Belarusija, kai Lukašesku atmes kėglius. Aiškaus įpedinio nėra, reiškia, bus kova dėl valdžios. Galimi du variantai: 1) Jugoslavijos, kur valdžią pradėjo dalinti Tito draugeliai ir nieko gero neįvyko; 2) Turkmenijos, kur valdžią paėmė iki tol šešėlyje buvęs Turkmenbaši sūnus.
                                    Užmiršot, šiuo atvejų, įtikimiausią rusiškos gubernizacijos variantą, su laipsniška integracija į RF.

                                    Comment


                                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                      Užmiršot, šiuo atvejų, įtikimiausią rusiškos gubernizacijos variantą, su laipsniška integracija į RF.
                                      Tai būtų antroji serija. Bet kokia bus pirmoji? Su šautuvais ar be jų? - štai kur klaisimas. Ir gubernizicijos tikimybė taip pat priklauso nuo to, kas atsisės į sostą - norintis būti caru savo nedidelėje valstybėje, ar gubernatoriumi didelėje.
                                      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                      Comment


                                        Parašė miestas
                                        Pamirštate vieną labai svarbų faktorių - gyventojus. Paskaičius forumuose ir bloguose kaip baltarusiai riejasi ir pjaunasi su rusais ir vieni kitus gražiai išvadina, vagu bau ar taip jau lengvai toks anšliusas pavyktų. Kalba iš esmės viena, bet ne istorinė atmintis ir identitetas. Kai koks baltarusis rusą pavadina "maskaliu" ar "Smolensko okupantu", tai dar labai švelniai nuskamba, o kitų žarstomų epitetų nevardinsiu.
                                        Forumai ir blogai - dar ne visi gyventojai (pagal gretimos temos apklausą, rinkimų rezultatas Lietuvoje turėjo būti kitoks). O jeigu pažadėti belarusui "1509 minimumą" , jis stipriai nesipriešins, tuo labiau, kad daug belarusų dirba Rusijoje ir uždirba neblogus pinigus.
                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Tai būtų antroji serija. Bet kokia bus pirmoji? Su šautuvais ar be jų? - štai kur klaisimas. Ir gubernizicijos tikimybė taip pat priklauso nuo to, kas atsisės į sostą - norintis būti caru savo nedidelėje valstybėje, ar gubernatoriumi didelėje.
                                          Globalistinė. Labai daug pitbulių aplink laukia, kad Lukašenka bent šiek tiek nusilptų; gi negalima toleruoti (ką pastoviai vis parodo miestas) tokios Baltarusijos ekonomikos, iš kurios švedų bankams nieko (nežinau, bet taip manau) neatitenka + traktorius ir mašinas gamina, ir ne kokios nors rinkos ekonomikos modelio ekonomikoje, bet „batkinės“.

                                          Manau, kad yra sudaryti sąrašai papirktinų pareigūnų, esančių „batkos“ aplinkoje, kurie tyliai laukia savo valandos. O tada bus „demokratija“, kuri, kaip ir Lietuvoje, atliks savo juodąjį darbą, jei kariškiai, Rusijos pagalba, nenuvers Baltarusijos ekonomikos griovėjų pirmuoju ėjimu (toks variantas postsocialistinėse šalyse, kiek pamenu, dar neišbandytas, o „demokratija“ nugalėjo ir savo darbą padarė visais atvejais).
                                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X