Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
    Nori naujo ATR tipo padalijimo. Primenu po 1795m. Lietuvai atgimti buvo ypač sudėtinga . Gudijoje dar išlikųsi šiokia tokia gudiška socialinė grupė, ar verta iš jų atimti teisę, kaip iš mūsų atėmė. Jeigu savinti teritorijas, tai tik etniniais sumetimais, o tai reiškia Rusija atkrenta.
    Na tikėkimės, kad NATO savo darbą atliktų ir neleistų ATR padalijimo
    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

    Comment


      Pas ka atmintis ne slubuoja tikriausiai pamenat kaip Lukasenka pries pora metu aiskino, kad krizes akivaizdoje vakarieciu sistemai jau ateina paskutinioji ir kad Baltarusija visam pasauliui rodo pavyzdi ateiciai. Kai kas tais zodziais pas mus forume sventai tikejo ir su nuolankumu citavo

      Baltarusijai tenka 6.5% Lietuvos eksporto. Panasu kad sitas procentas artimiausiu metu priartes prie 0. Labai bloga zinia isibegejanciai ekonomikai ir daliai Lietuvos imoniu, taciau tiketina, kad daugiau baltarusiu trauks i Lietuva apsipirkti jeigu Batka nesugalvos is ju pirkiniu ant sienos atimineti ar tiesiog is salies neisleisti.

      Comment


        Parašė deep'as Rodyti pranešimą
        Pas ka atmintis ne slubuoja tikriausiai pamenat kaip Lukasenka pries pora metu aiskino, kad krizes akivaizdoje vakarieciu sistemai jau ateina paskutinioji ir kad Baltarusija visam pasauliui rodo pavyzdi ateiciai. Kai kas tais zodziais pas mus forume sventai tikejo ir su nuolankumu citavo

        Baltarusijai tenka 6.5% Lietuvos eksporto. Panasu kad sitas procentas artimiausiu metu priartes prie 0. Labai bloga zinia isibegejanciai ekonomikai ir daliai Lietuvos imoniu, taciau tiketina, kad daugiau baltarusiu trauks i Lietuva apsipirkti jeigu Batka nesugalvos is ju pirkiniu ant sienos atimineti ar tiesiog is salies neisleisti.
        O ant ko jie važiuos, gal ant dviratuko?, kuras pabrangs iki nežmoniško lygio, o priedo pinigai senka Gudijoje, tad jie sažiningai artėja prie ribos, kuria visi pažįstame kaip "trečiojo pasaulio šalis". Gudijoje šiuo metų racionaliausias sprendimas yra, įvesti kvotinę prekybą ir bandyt išlaikyt gudus gyvus bent pora mėnesių, o tuomet jau užsienio finansų pagalba gelbėtis, tiesa, dar pamiršau pagrindinę sąlygą, jokių Lukašenkų ir jo režimų.
        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

        Comment


          Tai, kad jiems skolas ir taip bus sunku gražint, o dar daugiau skolintis... Vien dėl šitos oficialios devalvacijos (O kursas vis dar žemesnis nei rinkos ir valiutos nėra) jų valstybės skola išaugo nuo 52,2% iki 87,5% BVP. Paėmus rinkos kursu jau bus ir virš 100...
          Post in English - fight censorship!

          Comment


            Parašė JlL Rodyti pranešimą
            Is www.charte97.org
            Trumpai:
            Valiutos keitykloje uzsirasai i sarasa tada dvi savaites ramiai lauki namie o tada jau kasdien ateini atsizymet ir laukti kada gi gausi kelis $ nusipirkt. Sarase 700 zmoniu per diena pasiseka 3
            Čia turbūt ta garsioji Minsko geležinkelio stoties keitykla

            http://www.svaboda.org/content/article/24204284.html


            Įdomus ir tas straipsnis apie indėlius:

            Ігар Карней / Ihar Karniej
            Svaboda.org 25.05.2011 15:35
            А на кампэнсацыю не разьлічвайце
            Kompensacijų už indėlius nebus

            Dėl devalvacijos labiauisai nukentėjo tie, kurie tikėdami bankų žadamomis aukštomis palūkanomis, laikė savo santaupas indėliuose. Šie nuostoliai, įvairias vertinimais, sudaro 1,3 mlrd. USD. Be to, valstybė šių nuostolių nenumato kompensuoti. bankų atstovai aiškina, kad jie turi įsipareigojimą grąžinti 100 proc. kliento indėlio, bet valiuta, kuria dedamas indėlis - savanoriškas reikalas.

            Pagal oficialius duomenis, kovo 1 d. gyventojai laikė 4.700 mln USD. tai daugiau , nei valstybės aukso rezervai. Tačiau dėl finansų rinkos įvykių 10 baltarusiai atsiėmė 460 mln. USD - 10% indėlių sumos. Anot ekspertų, gegužę šios tendencijos tik sutiprėjo, ypač kai nacionalinis bankas iš pradžių palaipsniui mažino rublio kursą, o paskui iš karto 55%..

            Žmonės bankų eilėse sako, kad jokie pažadai jų neįpainios įpinkles, nes net20% palūkanos už rubklinius indėlius per dieną gali reikšti vertės sumažėjimą perpus.
            "Ніхто нікуды ўжо ня пойдзе, бо ніхто гэтым пустым абяцаньням ня верыць. "
            Niekas niekada jau neis iš paskos, niekas netikės tuščiais pažadais. Ir ypač, kas liečia baltarusiškus rublius. Niekas į indėlisu nedės savo santaupų. Dėl ko? ir kiek gali tęstis šitas pažeminimas, kuris trunka iki šiol?"
            vayriausybe niekas daugiau netiki (...)
            Vis vien esant dabartinei politikai skirtumas tarp ofcilaus ir juodosios rinkso kurso bus apie 1000 BYR.. Indėlininkai galvoja, kad jei būtų leidžiama laisvai dolerių arba eurų, rubliniai indėliai išvis išnyktų. Tačiau konvertuoti gudiškus pinigus jau tris mėnesius negalima, o iki begalybės investuoti savo pinigus į buitinę techniką ar statybines medžiagas nėra prasmės (...)"

            http://www.svaboda.org/content/article/24204284.html
            Taip nebuvo net prie Vagnoriaus 1992-1993 metais...

            Comment


              Gudams degalų kainos su jų atlyginimais neatrodo juokingai žemos
              Pavasarį buvo dvi nelabai garsios protesto akcijos "Стоп-бэнзін", jos dabar vėl suaktyvėjo

              Comment


                Manau ši ekonominė krizė bus į naudą Baltarusijai ilgalaikėje perspektyvoje, nes tik laiko klausimas buvo kada bus pereita iš planinės ekonomikos į rinkos ir bus privatizuotos (arba uždarytos) valstybinės įmonės. Nebegalėjo viskas tęstis iki begalybės su milžiniškomis skolomis, galų gale ir Rusijai atsibodo už ačiū dalinti Baltarusijai dolerius, už kurios ji dar ir pusvelčiui pirkdavo išteklius.
                Flickr

                Comment


                  A.Lukašenka atsisako masinės privatizacijos

                  Gegužės 24 d. Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas pareiškė, kad viena iš sąlygų Baltarusijai, siekiančiai gauti 3 – 3,5 mlrd. dolerių (7,4 – 8,6 mlrd. Lt) paskolą, būtų valstybės turto iš viso už 7,5 mlrd. dolerių (18,5 mlrd. Lt) privatizavimas. Kaip rašė laikraštis „Vedomosti“, ši suma sudarytų 14 proc. šalies BVP ir būtų beveik du kartus didesnė už aukso ir valiutos rezervus.
                  A.Lukašenka paskelbė, kad gali būti paleisti politiniai kaliniai

                  Stebėtojai spėja, kad A. Lukašenka apie politinių kalinių paleidimą prabilo dėl finansinės krizės šalyje. Baltarusija turi paleisti politinius kalinius, kad nuramintų Vakarus ir gautų naujų Tarptautinio valiutos fondo (TVF) kreditų, Rusijos radijui "Echo Moskvy" sakė buvęs kandidatas į prezidentus Alesis Michalevičius, šiuo metu gyvenantis emigracijoje Čekijoje.
                  Regis Rusija nusprendė kiek galima labiau išnaudoti savo padėti ir Baltarusijai už paskolą siūlo pusvelčiui parduoti savo energetines įmones. Lukašenkai dabar reikia rinktis iš trijų variantų:

                  1) Bandyti su krize susitvarkyti patiems. Tačiau be finansinės pagalbos įveikti krizę bus labai sudėtinga, o krizės neįveikimas ar jos dydis tiesiogiai koreliuoja su žmonių nuotaikomis, galimais neramumais ir mėginimais jį nuversti.

                  2) Pusvelčiui parduoti energetines įmones rusams ir taip gauti kreditą. Beto, kad Lukašenka supranta, jog pusvelčiui privatizuoti įmonių neapsimoka, jis taip pat supranta, kad tokiu būdu jisai būtų pririštas už trumpo kremliaus pavadėlio.

                  3) Bandyti taikytis su vakarais ir prašyti kredito iš TVF. Tačiau vakarai, kartą prieš rinkimus jau padarę nuolaidų ir likę Lukašenkos apgauti, to kredito tikriausiai taip lengvai neduos ir vien tik politinių kalinių paleisti neužteks. Lukašenka savo ruožtu, didelių nuolaidų vakarams tikriausiai irgi nenorės daryti, nes Baltarusijoje situacija dabar ir dar kurį laiką bus tikrai įtempta, dėl ko galimi protestai, o Lukašenka tikrai nori turėti teisę laisvai juos tramdyti ir nepatenkintus kišti į kaleimus, ko vakarai, suteikdami kreditą, neleistų daryti. Antra vertus, vakarai turėtų būti suinteresuoti suteikti Baltarusijai kreditą, kad pastarieji nekristų taip giliai į kremliaus glėbį, nes norint kada nors matyti Baltarusiją demokratišką - jinai neturėtų būti per daug susiliejusi su Rusija, kurios pačios viduje tos demokratijos nelabai matyti.

                  Lukašenkai dabar galvoje tikriausiai didžiausia baimė yra būti nuverstam. Iš visų trijų galimų variantų, mažiausia tikimybė, kad jis būtų nuverstas, yra parduodant valstybines įmones rusams. Taip tikriausiai ir nutiks, tik prieš tai Lukašenka dar bandys neva kalbėtis su vakarais, kad rusams parodyti jog jie nėra beviltiškoje situacijoje ir kad turi ir kitą pasirinkimą. Tokiu būdu bus bandoma išsiderėti iš rusų geresnių sąlygų ir kainos.
                  Gali būti ir taip, kad vakarai, nenorėdami rusų įtakos Baltarusijoje, vėl padarys didelių nuolaidų Lukašenkai ir suteiks kreditą. Bet kuriuo atveju šita krizė stipriai kirs per Lukašenkos autoritetą ir tai gali būti Baltarusijos demokratijos kelio pradžia.

                  Comment


                    Esmė, kad pardavus energetikos įmones rusams Lukašenka liktų tik nominaliu vadovu. Realiai jis jokios sprendimo teisės nebeturėtu. Nebepašokinėtų nuo Rusijos prie vakarų ir atgal. Vakarai paskolos neduos kol jis apskritai poste bus. Šiuo atveju jam norint iš tikro išlikti valdžioje lieka tik dar smarkiau devalvavus valiutą išvis uždaryti sienas, įsteigti importo monopolį t.y. tapti kažkuo panašiu į Šiaurės Korėją. Tokiu atveju su paklusniais Baltarusijos žmonėmis valstybė šiaip ne taip (Svarbiausia "stabiliai") gyvuotu.
                    Post in English - fight censorship!

                    Comment


                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                      3) Bandyti taikytis su vakarais ir prašyti kredito iš TVF.
                      Lukašenka yra Rusijos projektas, todėl šis variantas mažiausiai įmanomas. Galimos tik parodijos į "susitaikymą" su Vakarais.

                      Comment


                        Trumpas straipsnis tai visa perkopinu... Tsakant, pudrinam smegenis savo istikimiausiai armijai
                        Baltarusija nutarė padidinti pensijas 13,7 proc.
                        Nuo šių metų birželio 1 d. Baltarusijoje bus didinamos pensijos - vidutiniškai 13,7 proc., praneša „Interfax“. Baltarusijos spaudos tarnyba patikslino, kad vidutinė pensija išaugs 80,5 tūkst. Baltarusijos rublių ir sieks 669,8 tūkst. (apie 135 JAV dolerius). Socialinėms priemonėms, skirtoms pensininkams remti, vyriausybė skirs 201,7 mlrd. Baltarusijos rublių.
                        Aliaksandro Lukašenkos spaudos tarnyba tvirtina, kad lėšų tam yra.

                        Baltarusijos opozicijos tinklapyje '“Chartija-97“ informacija apie vidutinės pensijos didinimą pavadinta „pasityčiojimu“. Mat gegužės 23 d. Baltarusijos nacionalinis bankas paskelbė apie Baltarusijos rublio oficialaus kurso devalvavimą, sumažindamas nacionalinės valiutos vertę 54 proc. Gegužės 23 dieną JAV doleris kainavo 3 tūkst. 155 rublius, o gegužės 24 dieną - 4 tūkst. 930 Baltarusijos rublių. Tokį sprendimą priimti banką paskatino beveik pusę metų trukusi valiutų krizė.
                        Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                        Comment


                          Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                          Trumpas straipsnis tai visa perkopinu... Tsakant, pudrinam smegenis savo istikimiausiai armijai
                          Na kažin ką jau čia pripudrinsi, net šiuo suprastų, kai jam viena dieną pradedum duoti tik trečdalį ėdalo, o vėliau keliolika procentų tą porciją padidintum
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                            Na kažin ką jau čia pripudrinsi, net šiuo suprastų, kai jam viena dieną pradedum duoti tik trečdalį ėdalo, o vėliau keliolika procentų tą porciją padidintum
                            Šuo be abejo, kad suprastų, nes jam smegenų nepapudrinsi, o vat žmogui papudrinus kartais galima neįtikėtinų rezultatų sulaukt.

                            Comment


                              Show must go on
                              Valiutos krizė Baltarusijoje perauga į degalų krizę
                              <...>Po nacionalinės valiutos devalvacijos gegužės 24 d. degalų kainos šalyje šoktelėjo iškart 25 proc., o netrukus naftos perdirbimo įmonės apskritai nustojo tiekti benziną degalinėms, nes joms tai nebenaudinga. Kaip praneša degalinių tinklo „A-100“ direktorė Irina Voldoko, beveik visuose degalinių tinkluose trūksta benzino.<...>
                              Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                              Comment



                                Gudijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paprašė žmonių nekelti šalyje ažiotažo ir pareiškė, kad būtina sustiprinti darbo drausmę.
                                "Aš noriu kreiptis į žmones: liaukitės savo butuose, garažuose ir rūsiuose darę sandėlius. Prašau, nevežkite iš parduotuvių ir nekraukite po lovomis. Mes užtikrinsime tiek, kiek jums būtina kiekvienai dienai", - pažymėjo valstybės vadovas penktadienį pasitarime apie dabartinę padėtį vartojimo ir valiutos rinkoje.
                                "Reikia kilogramo mėsos - pirkite, reikia 5 kilogramų - pirkite, bet nepirkite 10 kilogramų. Mes nesuspėsime atvežti per dvi dienas į parduotuves tris kartus daugiau nei tai buvo vakar", - sakė A.Lukašenka.
                                Prezidentas paragino žmones nusiraminti, sakydamas, kad kainoms jau nebėra kur augti".
                                A.Lukašenka pažymėjo, jog "kai įvyko tragedija metropolitene, aš iš tikrųjų didžiavausi, kad pas mus tokia liaudis, kuri ilgai negalvodama puola į pragarą".
                                "Bet kaip buvo gėda dėl Gudijos liaudies, kai aš atvykau į Kazachstaną, ir visi manęs klausė: "kas ten pas jus vyksta", kai Rusijos žiniasklaidos priemonės rodo tuščias lentynas", - sakė A.Lukašenka.
                                "Man pirmą kartą per savo ilgametę prezidentavimo istoriją gėda dėl dalies žmonių, sukėlusių šį ažiotažą. Į mus žiūrima kaip į laukinius, o jos (Rusijos žiniasklaidos priemonės) tai specialiai pabrėžia", - pareiškė Gudijos prezidentas.
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment



                                  Gudijoje nuo gegužės 28 d. smulkaus cukraus mažmeninė kaina didinama beveik 40 procentų. Tokį sprendimą penktadienį priėmė šalies Ekonomikos ministerija.
                                  Dabar 1 kilogramas išfasuoto smulkaus cukraus kainuos 5 tūkstančius Gudijos rublių (apie 2,43 Lt).
                                  Gudijoje nuo šių metų pradžios cukraus kainos didinamos jau trečią kartą. Sausio pabaigoje jis pabrango 10 procentų, po kelių dienų - vasario pradžioje - dar 10 procentų.
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment



                                    Gudijos nacionalinis bankas leido atsiskaityti doleriais ir eurais už kurą degalinėse, viešbučių bei turizmo paslaugas, siekdamas padidinti valiutos įplaukas į šalį, kuri nuo kovo vidurio išgyvena gilią valiutų krizę, apie tai teigiama Nacionalinio banko laiške.
                                    Pirmadienį Gudijos nacionalinis bankas 56 proc. devalvavo Gudijos rublį JAV dolerio atžvilgiu.
                                    Antradienį po netikėtos nacionalinės valiutos devalvacijos ir smarkiai išaugusių valiutų kursų Gudijos valiutų keitimo punktuose baigėsi užsienio valiutos atsargos, jos nėra iki šiol. Benzino kainos šoktelėjo 20 proc., o gyventojai supirkinėja ilgalaikio vartojimo produktus ir prekes, baimindamiesi, kad jos toliau brangs.
                                    Gudija nuo 2000-ųjų metų pradžios įvesdavo griežtus apribojimas bet kokiems atsiskaitymams užsienio valiuta savo šalies teritorijoje, siekdama sustiprinti pasitikėjimą Gudijos rubliu. Įsigyti valiutos legaliu būdu būdavo neįmanoma, kas paskatino juodosios valiutų rinkos suklestėjimą.
                                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                    Comment


                                      Jam gėda matai O pačiam pripažinti ką privirė tai sunku.
                                      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                                      Comment


                                        Parašė Depeche Rodyti pranešimą
                                        Jam gėda matai O pačiam pripažinti ką privirė tai sunku.
                                        Oi, ramiai, čia dar tik pradžios pabaiga:


                                        Gudijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad gali būti nutrauktas kai kurių užsienio žiniasklaidos priemonių, tarp jų Rusijos, darbas, ir apkaltino jas įtampos didinimu valiutos ir vartojimo rinkose.
                                        Daugiausiai isterijos yra Rusijos žiniasklaidos priemonėse. Aš stebiu "mūsiškes" užsienio žiniasklaidos priemones, kurios čia, prezidento administracijos pastangomis, tapo vyraujančios, ir užsienio. Aš jų nevardysiu, nedidindamas jų populiarumo. Bet padarykite viską, kad daugiau šių žiniasklaidos priemonių nebebūtų mūsų teritorijoje. Ir ne todėl, kad mes norime joms užčiaupti burną, aš mačiau, kad visas ažiotažas kyla iš ten (iš žiniasklaidos priemonių", - pareiškė A.Lukašenka penktadienį pasitarime dėl situacijos valiutos ir vartojimo rinkoje.
                                        (...)
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          Baltarusio “milijonieriaus” investicinis portfelis
                                          Baltarusijos laisvos minties elektroninis laikraštis Naviny.by šiandien pateikė sąrašą prekių, kurių baltarusis galėtų nusipirkti už vidutinį atlyginimą – 1,56 mln. Baltarusijos rublių (765 Lt)

                                          Bulvės – 520 kg (15 maišų).

                                          Grikiai – 52 kg (65 maišeliai po 800 g). Tauta šį produktą jau praminė „grikių ikrais“.

                                          128 „McDonald's“ hamburgeriai.

                                          312 JAV dolerių pagal oficialų kursą.

                                          5 aukso lydinius po 1 gramą (po 61 dolerį už gramą)

                                          405,1 litro dyzelino.

                                          1/10 dyzelinio automobilio „VW Passat“.

                                          29 A. Lukašenkos portretai (40X55 cm, jie kabo visose įstaigose).

                                          2 politinių partijų įregistravimas.

                                          5 baudos už alaus gėrimą gatvėje.

                                          2 baudos už viešą necenzūrinių žodžių vartojimą..

                                          1 bauda už rūkymą laiptinėje.

                                          0,15 kv. m būsto elitiniame name.

                                          0,22 kv. m būsto blokiniame name.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X