Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kariuomenė ir jos technologijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
    Jei MIG'u nusileidimas ar nenusileidimas priklauso nuo JAV prezidento tai tegu leidžiasi, daugiau reiškias ir neverti.
    JAV ne kokia Afrikos ar Artimųjų rytų karalystė, kur vienas vadukas viską valdo ir sprendžia. Prezidentas tėra tik vienas sraigtelis visoje sistemoje tarp gausybės interesų.
    Flickr

    Comment


      Na va, ką tik diskutavome apie tai forume, o jau ir Pentagonas prakalbo apie šią iš tikro labai svarbią grėsmę:
      Pentagonas paskelbė, kad Rusija gali sėkmingai atakuoti kosmose ir pridaryti begalę bėdų JAV karinėms pajėgoms. Tuo metu, kai JAV didelį dėmesį skyrė kovai su terorizmu Irake ir Afganistane, Rusija ir Kinija aktyviai dirbo kurdamos naujas karines kosmines programas, kurių dėka iš rikiuotės gali būti išvesti svarbiausi Pentagono kariniai ir žvalgybiniai palydovai.

      Skaitykite daugiau: Žvalgybos naujienose – Pentagono nerimas dėl naujų grėsmių kosmose | Alfa.lt http://www.alfa.lt/straipsnis/500239...#ixzz48kCEzycn
      Tai žymiai svarbiau nei rusų tankai.

      Comment


        Klausimas ar įgyvendinama? Kosmosas labai didelis, ar būtų lengva surasti? Ir, kyla dar didesnis klausimas, ar rusai sugebėtų sukurti kažką naujo, jeigu tankas užsidega parade, karinės mašinos rankenos patrauktos išsirauna ir daug kitų failų...?
        kk3

        Comment


          Parašė Haski Rodyti pranešimą
          Klausimas ar įgyvendinama? Kosmosas labai didelis, ar būtų lengva surasti? Ir, kyla dar didesnis klausimas, ar rusai sugebėtų sukurti kažką naujo, jeigu tankas užsidega parade, karinės mašinos rankenos patrauktos išsirauna ir daug kitų failų...?
          Rasti lengva ir tas jau seniai daroma. Sekamos netgi kosminės šiukšlės, raketų pakopų dalys ir tt. Rusai kažko naujo ir nesukuria, jie kaip iš Lego kaladėlių konstruoja savo sistemas. O kaladėles (elektronikos komponentus, procesorius etc) jiems parduoda vakarai. Biznis. Kažkada sovietmečiu net Vilniuje, Ventoje buvo bandoma kopijuoti vakarietiškus elektronikos komponentus, beje nesėkmingai. Dabar Kinijoje pristatė vakarietiškų pažangios technikos gamyklų. Biznis ir politinis idiotizmas.

          Comment


            Parašė J.U. Rodyti pranešimą
            Na va, ką tik diskutavome apie tai forume, o jau ir Pentagonas prakalbo apie šią iš tikro labai svarbią grėsmę:
            O atsakymas prieš akis:

            "Vis dėlto panašu, kad Vašingtonas atsitokėjo. Kosminių programų kūrimui neseniai skirta 22 mlrd., o kosminės erdvės kontrolei – dar 2 mlrd. JAV dolerių."

            Nereikia taip rimtai reaguoti į eilinį bandymą numelžti daugiau pinigų savo sričiai. Sausumos pajėgų atstovai irgi aiškina, kad viskas blogai, kad atsiliekama nuo rusų ir reikia daugiau $$$ armijai: http://www.armed-services.senate.gov...%204-14-15.pdf

            Comment


              Norvegijai trūko kantrybė dėl Rusijos: ženkliai didina gynybos biudžetą

              „Mes turime sunkiai nuspėjamą kaimynę rytuose, kuri vis didina karinius pajėgumus ir rodo valią naudoti karinę galią kaip politinį įrankį“, – pridūrė Norvegijos premjerė
              Planuojama, kad šalies gynybos biudžetas per artimiausius 20 metų augs net 165 milijardais Norvegijos kronų (17,6 mlrd. eurų).

              Jei šiuos pasiūlymus priims šalies parlamentas, Norvegija ketina didžiąją lėšų dalį panaudoti karinių pajėgumų atnaujinimui. Bus perkami keturi povandeniniai laivai, 52 F-35 karo lėktuvai ir žvalgybos jūrose lėktuvai.

              Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ijos-57-645539
              Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

              Comment


                Smagu skaityti - Indija karinės technikos srityje susidėjo su rusais ir kas iš to išėjo.
                http://www.technologijos.lt/n/techno...i-eksploatuoti

                Comment


                  /\ tai čia naujausia technika, o kiek rusai turi senos savo kariuomenės sudėtyje.


                  Reikia pažymėti, kad pastaruoju metu JAV ir jų sąjungininkai, vykdydami Vakarų sankcijas, uždraudė Rusijai tiekti karinės ir dvejopos paskirties produkciją.
                  Paskutinis taisė andyour; 2016.10.02, 13:08.

                  Comment


                    Kinija pirmą kartą viešai pademonstravo „J-20“ naikintuvą

                    http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=72732540
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                    Comment


                      Naujoji Baltarusijos „amžiaus sutartis“: šįkart – itin mokūs klientai
                      http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...s-klientai.htm
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Lietuviška realybė:
                        JAV ambasada prašo paaiškinti, kaip Lietuvos kariuomenei dovanoti visame pasaulyje kolekcininkų itin vertinami snaiperių naudoti pusiau automatiniai šautuvai M14 atsidūrė privačių asmenų rankose.
                        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=72840646

                        Comment


                          Brangios šakutės, pigūs šautuvai. Kai vykdomas viešasis pirkimas, kainos nepagrįstai išauga, kai vykdomas pardavimas, kainos nepagrįstai sumažėja.
                          Kaltų kaip visada nebus, kalčiausia liks Lietuva.

                          Scenarijus tikriausiai buvo toks:
                          Žinant Lietuvos krašto ypatumus, galima teigti, jog tikrai buvo žinoma šautuvų vertė. Tiesiog, kažkas iš kariškių ar šaulių gviešėsi jų taip, kad buvo organizuotas nurašymas ir pardavimas per GF. Bet gobšumas yra trumparegis: tam kažkam neužteko tyliai džiaugtis, ir antikvarinės retenybės naudoti šaudykloje ar vietos medžioklėje. Reikėjo pratybose tarp žinovų pasigirti,... Pasigyrė... Dabar teks atiduoti... P.S. Iš asmenų organizavusių šautuvų nurašymą ir nutylėjusius, jog ta egzotika negali būti parduodama, reikėtų pareikalauti konkrečios atsakomybės, nes korupciniai žaidimai jėgos struktūrose yra užkrečiamas ir labai pavojingas reiškinys.
                          Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...1®=0&no=0&s=2
                          Paskutinis taisė senasnamas; 2016.11.15, 11:11.

                          Comment


                            Na Bačiulis rašo kad čia ne kariuomenės o policijos šautuvai, jei tai tiesa tai auksinis Olekas labai nemoka komunikuoti.

                            Kelios pastabos prie teksto:
                            - Į privačias rankas per LGF parduoti 8 šautuvai - tai visgi ne "išpardavimas", nes arsenale jų dar arti 40 000 turėtų būti;
                            - Politinės skandalo dedamosios tai nė kiek nemažina, nes įsipareigojimų ir sutarčių reikia laikytis - net vienas be JAV Vyriausybės žinios į privačias rankas patekęs ginklas - jau pagrindas įvardyti Lietuvą nepatikima valstybe;
                            - Kiek man žinoma, šie aštuoni M14 į LGF pateko ne iš kariuomenės, bet iš policijos, kuri buvo gavusi juos naudotis. Bet kodėl Krašto apsaugos ministerija ar kariuomenė (nežinau, kas konkrečiai tuo užsiėmė) paskui nesusigrąžino savo turto iš policijos - rimtas klausimas;
                            - LGF nustatyta kaina tikrai nedidelė, bet jei vertino tiesiog ginklo, kaip senokai pagaminto, jau nemažai naudoto ir tvarkyto - kainą, tai nieko nuostabaus;
                            - Tuos, kurie sėdėjo LGF komisijoje ir davė leidimą legaliai pardavinėti ginklus, kuriuos parduoti be JAV žinios draudžiama, reikia ne tik bausti, bet ir teisti, nes visi žinojo jog M-14 yra neparduodami, kaip ir Colt 1911A1.
                            - Jei pirkėjai ginklus įsigijo teisėtai, LGF su jais ne "derėtis" dėl savanoriško gražinimo turi, bet kompensuoti analogiškais naujos gamybos komerciniais pusiau automatiniais M1A1;
                            - JAV ginklų rinkoje originalių JAV kariuomenės USGI M-14 kaina tikrai didžiulė, geri egzemplioriai ir $40 000 gali kainuoti, nes dauguma laisvai parduodamų su iš dviejų dalių virintais resiveriais - barbariškos ginklų priešininkų politikos, kai kokybiška kariuomenės ginkluotė buvo naikinama, pasekmė. Šaudyti tokiais tiesiog pavojinga;
                            - Ar iš Lietuvos pavyktų parduoti originalų USGI kilmės M-14 į JAV - didelis klaustukas. BATF juos klasifikuoja, kaip automatinius, net jei gamykloje surinkti be ugnies režimo keitiklio. Norint tokį turėti, reikia atskiros licencijos ir dėl ginklo kilmės tikrai kiltų klaustukų;
                            - Žvelgiant į ateitį, su JAV reikia derėtis, kad šiuos šautuvus Lietuvos Kariuomenė galėtų legaliai perduoti naudotis (bet be nuosavybės teisės) Šaulių sąjungos ir kitokių paramilitarinių (pavyzdžiui, pagal JAV analogiją, Savanoriškų kariuomenės rezervo taikliųjų šaulių) organizacijų nariams. Tai visiškai įmanoma, nors po šio skandalo gali kilti kliūčių - amerikiečiai labai nėmėgsta sukčių.

                            Comment


                              Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
                              Na Bačiulis rašo kad čia ne kariuomenės o policijos šautuvai, jei tai tiesa tai auksinis Olekas labai nemoka komunikuoti.
                              Žaliam žmogeliukui labai didelis skirtumas koks šautuvas jį nuskynė, kariuomenės ar policijos? Dabar gi neturi nei tie, nei kiti.

                              Comment


                                KAM siekia susigrąžinti parduotus M-14 ginklus
                                M-14 šautuvų iš JAV Lietuvos kariuomenė gavo 1999 m., o 2001 m. pagal prašymą 10 vienetų šių ginklų buvo perduota Valstybės saugumo departamentui.
                                Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=72869224

                                Tai čia VSD ginklus "dalino" ar ką norima pasakyti? Buvo 10, 5 sugrąžinti, 3 nelabai nori grįžti, o kur dar 2?

                                Comment


                                  Džiaugiuosi, kad nors pardavė ne "apalčencam". Kiek teko susidurti su Ginklų Fondu, tai kažkos keistokas pas juos požiūris. Kartais atrodė, kad jie įstatymų susijusių su jų betarpiška veikla, neskaitė.

                                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                  Žaliam žmogeliukui labai didelis skirtumas koks šautuvas jį nuskynė, kariuomenės ar policijos? Dabar gi neturi nei tie, nei kiti.
                                  Atvirkščiai, "žalieji žmogeliukai" su amerikoniška ginkluote - labai patogu.

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    Džiaugiuosi, kad nors pardavė ne "apalčencam". Kiek teko susidurti su Ginklų Fondu, tai kažkos keistokas pas juos požiūris. Kartais atrodė, kad jie įstatymų susijusių su jų betarpiška veikla, neskaitė.
                                    Na, per TV parodė to Ginklų Fondo kokį tai viršininką. Pakalbėjo kad dievulėliau mano, tokiam tik poliklinikos rūbinėje dirbti ir tai kam nors ne tą paltą atiduotų.

                                    Comment


                                      Prieš WWII Lietuva turėjo 44 tankus. 1923 Lietuva nusipirko 12 prancūziskų Renault FT-17, kuriuose įrengė 7,92-mm kulkosvaidžius Maxim MG 08. Tankai turėjo vardus: "Audra", "Drasutis", "Galiunas", "Giltine", "Griaustinis", "Karzygis", "Kerstas", "Kovas", "Pagieza", "Pikoulis", "Slibinas" ir "Smugis". 1934 ir 1936 metais Lietuva iš Anglijos įsigijo 32 lengvus tankus Vickers su 7,71-mm kulkosvaidžiais Vickers. 8 tankai buvo su radijo ryšiu.

                                      1939 lapkričio 7 d. Vilniuje netoli Gedimino kalno angaruose sudegė 7 ar 8 tankai ir 2 ar 3 buvo stipriai pažeisti.

                                      1937 metais Lietuva užsakė Čekoslovakijoje 21 lengvąjį tanką LLT.

                                      1934 metais Lietuva iš Švedijos gavo nupirktus 6 šarvuočius L-191, kuri buvo ginkluoti Oerlikon 20 mm patranka ir dviem 7,92-mm kulkosvaidžiais Maxim.

                                      Tankas Renault FT-17,kurį galima pamatyti Paryžiaus Kariuomenės muziejuje.


                                      Tankas Vickers


                                      Šarvuotis L-191

                                      Paskutinis taisė luknas; 2017.02.22, 09:36.

                                      Comment


                                        Nepaisant teismo sprendimo, gynybos pramonės įmonės „LiTak-Tak“ veikla lieka paralyžiuota
                                        Nepaisant Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo, kuriuo buvo panaikintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimas pripažinti oro gynybos sistemų kūrimo ir gamybos bendrovę „LiTak-Tak“ neatitinkančia nacionalinio saugumo interesų, įmonė ir toliau negali normaliai funkcionuoti ir kaupia nuostolius. „LiTak-Tak“ ketina kreiptis į Vyriausybę išaiškinimo, ką daryti su įsipareigojimais, kurių ji negali įvykdyti, ir kaip reaguoti į užsienio valstybių užklausas, kuriose bendrovė, kaip patikima partnerė, kviečiama dalyvauti įrangos pirkimuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.

                                        „LiTak-Tak“ vasario pradžioje kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę, po teismo sprendimo siūlydama pasirašyti taikos sutartį, tačiau Vyriausybė apskundė pirmos instancijos sprendimą. Toks sprendimas reiškia, kad teismo nutartis neįsiteisės, kol tęsiasi ginčas, taigi „LiTak-Tak“ lieka įšalusi esamoje padėtyje, kiekvieną dieną skaičiuojanti nuostolius.

                                        „Palikome tik specialistus ir tuos darbuotojus, į kuriuos investavome visą veiklos laikotarpį ir kurių praradimas neleistų atnaujinti įmonės veiklos. Laikomės, tačiau akivaizdu, kad jei mūsų status quo nesikeis – įmonė pasmerkta. Mums gresia finansiniai nuostoliai, o apie reputacijos žalą nesinori net galvoti. Lietuvoje gynybos pramonė yra palyginti nedidelė, todėl skandalingas didžiausio žaidėjo žlugimas uždėtų riebų raudoną antspaudą visam segmentui. Man atrodo, kad šiuo atveju situaciją turėtų sureguliuoti valstybė, nes jos institucijos ir įstūmė įmonę į tokią padėtį. Be to, kaip konstatavo teismas, visai be pagrindo“, – sakė „LiTak-Tak“ generalinis direktorius Andrius Pečkys.

                                        Komentuodama sprendimą, Vilniaus Apygardos administracinio teismo kolegija nurodė, kad Komisijos motyvai, kuriais buvo pagrįstas jos sprendimas „LiTak-Tak“ atžvilgiu, nebuvo aiškūs. Teismas taip pat nurodė, kad „LiTak-Tak“ veikia griežtai licencijuojamoje, kontroliuojamoje ir prižiūrimoje srityje, todėl saugumą užtikrinančios institucijos, o jų net 12, turėjo galimybių tiek bendrovės veiklos kontrolei, tiek bet kokių abejonių keliančių veiksmų užkardymui.

                                        „Paradoksalu, kai vieną mėnesį gauni licencijas atitinkamiems sandoriams, o po trijų mėnesių esi baudžiamas nutarimu dėl tų pačių sandorių, kuriems buvo išduotos licencijos. Dar keisčiau, kad tiek išduodant licencijas, tiek Komisijai priimant sprendimą dalyvauja tos pačios institucijos“, – pažymėjo „LiTak-Tak“ vadovas.

                                        Comment


                                          Karališkieji jūrų pėstininkai dabar jau ir skraido:

                                          Comment

                                          Working...
                                          X