Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Šiauliai : NATO 6 : 0
    Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

    Comment


      #42
      Parašė 99
      Šiauliai : NATO 6 : 0
      Hahaha
      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        #43
        Siaulieciai toliau smaginasi
        Nepatinka man tas miestas, nors daugybe laiko esu ten praleides.

        Comment


          #44
          Šiaulių nusikaltėliai "pakrikštijo" ir Norvegijos kariškį
          ---
          ELTA
          2005 sausio mėn. 10 d. 15:48



          Corbis/Scanpix
          Nuo Šiaulių nusikaltėlių naktį į sekmadienį nukentėjo Norvegijos karališkųjų karinių oro pajėgų kapitonas. Tik šeštadienį į Šiaulius atvykęs Norvegijos pilietis - jau aštuntasis Lietuvoje nukentėjęs NATO karys.

          Išdaužę jo automobilio "Volvo V70" langų stiklus, vagys nugvelbė nešiojamąjį grotuvą "Sony" bei nešiojamąjį radijo imtuvą "Icom" su mikrofonu. Patirtus nuostolius automobilio savininkas įvertino 14 tūkst. litų.

          Pasak Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, užsieniečio automobilis buvo paliktas nesaugomoje aukštelėje Draugystės prospekte. Šiaulių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto pagrobimo. Įtariamieji kol kas nenustatyti.

          Visus penkis iki šiol buvusius chuliganų išpuolius prieš Danijos, Belgijos ir Didžiosios Britanijos kariškius Šiaulių policijos pareigūnams pavyko išaiškinti.

          Šią savaitę keturi Norvegijos karališkųjų oro pajėgų naikintuvai "F-16" perima NATO vadovybės sankcionuotą oro policijos misiją Zokniuose iš ją tris mėnesius vykdžiusių Didžiosios Britanijos karališkųjų oro pajėgų.
          ELTA

          cia kaip sakoma to LITHUANIA

          nors taip ir reikia tiems norvegams


          Prie ruso man buvo geriau

          Comment


            #45
            Nezinau uz ka jozik tave musa pastovei Kaune, bet uz nieka tikrai i skura daug kartu negauni O Kaune ramu, aisku jai lakysies tam tikru didmiesciams aktualiu taisikliu... tai pvz nesislaistyk nakti ar pavakare girtas gatvemis, ar aplamai vienas nakti net nevaiksciok, nes esi masalas neblogas ar Kaune ar Vilniu ar Klaipedoj. O Kaune paskutiniu metu labai daug triuksmo daro studentai atvykeliai pirmais menesiais rugsejo. Atvaziuoja is kaimu ir prasideda... Buvo pas mus kieme jurbarkieciu ir panevezieciu isikure, kiek girdejau kol vietiniai neapdauze tol ant visu puldavo Bet paskui su laiku, fuksams praretejus, vel tampa saugiau

            Comment


              #46
              Parašė Dzipas
              Nezinau uz ka jozik tave musa pastovei Kaune, bet uz nieka tikrai i skura daug kartu negauni

              Comment


                #47
                Parašė Dzipas
                Nezinau uz ka jozik tave musa pastovei Kaune, bet uz nieka tikrai i skura daug kartu negauni

                Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                --------------------------------------------------

                Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                Comment


                  #48
                  Ech tas suniskas gyvenimas

                  Šuo tapo šeimininkės brolio auka

                  31 metų amžiaus klaipėdietis V.P. įtariamas tuo, kad sausio 30-osios vakarą tėvų bute name sumušė savo seserį ir nukankino jos šunį, rašoma "Vakarų eksprese".
                  Vyriškis suspardė šeimininkę ginti stojusį gyvūną, išnešė jį į laiptinę ir čia subadė peiliu. Dar gyvas keturkojis išdurtomis akimis buvo įmestas į šiukšlių konteinerį. V.P. sesuo dar bandė gelbėti augintinį, tačiau jis netrukus mirė.

                  Dėl šio įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, rašoma "Vakarų eksprese".
                  Nepasikuklino... ir sugalvok tu man taip

                  Comment


                    #49
                    Na ir suzvereje kai kurie zmones. Net baisu skaityt

                    Comment


                      #50
                      as tam vyrui pasigaves, pats akis isdurstyciau..sadistai


                      Prie ruso man buvo geriau

                      Comment


                        #51

                        Panevėžyje auga nauja nusikaltėlių karta
                        Nuo agresyvių chuliganų ir vagių kenčiantys Aukštaitijos smulkieji verslininkai pasitarti pakvietė Seimo narius, miesto vadovus ir teisininkus. Posėdžio dalyvius pribloškė pareigūnų žodžiai apie 12 tūkst. potencialių jaunų nusikaltėlių.

                        Per porą pastarųjų mėnesių smulkieji Panevėžio verslininkai patyrė nemažai išpuolių: sudeginta smulkaus verslo asociacijai priklausančių verslininkų kavinė-baras "Naktinis Tbilisis", per muštynes nusiaubta užeiga "Kaziuko kamara" bei picerija "Arena-Pizza". Peštynės alaus baruose, parduotuvių plėšimai yra beveik įprasti dalykai.

                        Panevėžio smulkiųjų verslininkų asociacijos nariai, norėdami atkreipti dėmesį į jiems daromus didžiulius nuostolius ir bandydami užkirsti kelią būsimiems išpuoliams, sukvietė šiame mieste rinktus Seimo narius, miesto savivaldybės, policijos, prokuratūros bei teismo vadovus.

                        Iš šio posėdžio Seimo narys Skirmantas Pabedinskas išėjo apstulbęs. Jį pribloškė Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato viršininko paskelbta žinia, kad net 12 tūkst. vienaip arba kitaip pažeidusių teisėtvarką jaunų panevėžiečių jau yra įtraukti į policijos videoteką. Parlamento narys teigė esąs susirūpinęs, kad ilgainiui šie žmonės gali tapti gaujų vadeivomis.

                        http://www.delfi.lt/news/daily/crime...php?id=6084570
                        www.donatas-mazeika.lt

                        Comment


                          #52
                          Parašė SkeiTeriS
                          Netikiu aš kažkodėl, man net skaičiai nesusiveda.. 12000 = ~10% Panevėžio gyventojų (tiesa kiek jų ten dabar, žinau, kad seniau buvo 120 000??). Taigi sakoma, kad šis skaičius be kita ko yra jaunimas, tai čia spėju gaunasi, kad kažkur kas trečias jaunas panevėžietis yra įskaitoje (videotekoje?)?

                          Arba čia delfi eilinį karta nusiplepėjo, patikėčiau jeigu būtų 1200 o ne 12000.

                          Šiaip ar taip jeigu tai tiesa (kuo aš atsisakau tikėti ), tada vaizdelis tikrai nekoks.. BTW prie ko čia seimo narys ir verslininkai? Čia turėtų armiją siųsti tokiu atveju, o ne seimo narys važinėtis..

                          Comment


                            #53
                            Manau irgi truputeli perdeta tie skaiciai, arba ten kiekvienas pakliuvimas i policijos akirati fiksuojamas... (greicio virsijimas, pastatyta masina po zenklu ir pan;] Be to jai policija taip gerai sugeba suskaiciuoti kas ka ir kik padare, tai kodel nesugeba uzbegti tam uz akiu? Kogero sedi prie popieriu ir skaciuoja...

                            Comment


                              #54
                              Neblogas straipsnis apie Lietuvių nusikaltėlius Švedijoje

                              [B]Patyrinėję juodąją bangą švedai pamatė ne tik lietuvius[B]

                              Bliūkšta emocingi kaltinimai

                              „Įsilaužimų į namus daugėja“; „Importuojami nusikaltėliai įsilaužimams“; „Policija ir muitininkai bejėgiai prieš vagių gaujas iš Rytų“. Tai – tik kelios antraštės, pastaruoju metu mirgėjusios didžiausiuose Švedijos dienraščiuose.

                              Beveik visų jų paantraštės skelbdavo apie šioje šalyje siaučiančius nusikaltėlius iš Lietuvos, taip pat Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

                              Vis dėlto pastaruoju metu Švedijoje vis dažniau prabylama, jog teiginiai apie nusikaltėlių gaujas iš Lietuvos neatitinka tikrovės.

                              Tai patvirtino Švedijos valstybinio radijo žinių tarnybos „Ekot“ neseniai atliktas tyrimas. Pasirodo, net didžiausių dienraščių žurnalistai dažnai remdavosi pavienių policijos pareigūnų teiginiais, o neretai ir paprasčiausiomis nuogirdomis ar emocijomis.

                              Statistika kalba aiškiai

                              Mitą apie šioje Skandinavijos valstybėje siaučiančius lietuvius, kuriems nerakinamos švedų namų durys atrodo lyg vartai į gerovės rojų, pirmiausia griauna statistikos duomenys.

                              Stokholmo apskrityje nuo 2003 metų pradžios iki 2004-ųjų spalio už įsilaužimus sulaikyti 9 lietuviai, 7 norvegai, 11 lenkų, 18 suomių, 18 čiliečių (dauguma jų priklausė vadinamajai Čilės lygai – namus plėšusiai vagių gaujai) ir 298 švedai. Minimu laikotarpiu nesulaikytas nė vienas latvis ar estas.

                              Policijos departamento išvados vienareikšmės – atvykėliai iš Baltijos šalių tikrai nedominuoja Švedijos nusikaltimų statistikoje. Joje pirmauja patys švedai.

                              Visiškai priešingai kuriamam įvaizdžiui, švedų saugumui nepakenkė Lietuvos, Latvijos ir Estijos integracija į europines struktūras.

                              Nuo 1997 metų Baltijos šalių piliečiams panaikintos vizos, nuo 2004-ųjų gegužės 1-osios jos tapo Europos Sąjungos narėmis.

                              Bet, naujienų tarnybos „Ekot“ duomenimis, nuo šių datų nebuvo jokio iš ten atvykstančių asmenų nusikaltimų šuolio.

                              Žodžiai kertasi su skaičiais

                              Netoli Stokholmo esančio Norteljės miesto policijos atstovės Carolos Wiklund žodžiai gali būti pavyzdys, kaip kuriamas mitas apie nusikaltėlius, plūstančius iš anapus jūros.

                              Prieš kurį laiką Švedijos spaudoje ši pareigūnė teigė, kad Baltijos nusikaltėlių gaujos yra atsakingos už pusę visų įsilaužimų, įvykdytų šiame regione.

                              Vėliau C.Wiklund pasitaisė: lietuviai, latviai bei estai įvykdo 30-40 proc. visų įsilaužimų į automobilius ir namus. Kartu ji pripažino, kad tokius žodžius patvirtinančios statistikos nėra. Bet policija pastebinti tokią tendenciją.

                              Pasirinko lengviausią kelią

                              Švedijos radijo apžvalgininkas Bengtas Lindrothas „Lietuvos rytui“ sakė, jog po „Ekot“ atlikto tyrimo Švedijoje kilo diskusija, kas sukėlė kalbas apie „Baltijos nusikaltėlių bangą“.

                              Pasak žurnalisto, išvada beveik vienoda – žiniasklaida labai dažnai remdavosi kokio nors policininko asmenine nuomone, o ne statistika.

                              B.Lindrothas teigia, jog prie tokių kalbų prisidėjo ir kelios lietuvių įvykdytos žiaurios, didelio atgarsio sulaukusios žmogžudystės.

                              Prieš keletą metų trys jauni vyrai iš Lietuvos apiplėšė bei paliko miške automobilio bagažinėje mirti iš bado ir troškulio pensininką.

                              Praėjusią vasarą studentė bei taksistas dėl 500 litų pagrobė ir žiauriai nužudė garsią Švedijos psichologę.

                              „Šitokie įvykiai įsispaudžia visuomenės sąmonėje ir suteikia peno žiniasklaidai. Prisimenu, kaip vienas komisaras iš Norteljės pareiškė, jog atrodo, kad šalyje siaučia tik nusikaltėliai iš Kauno.

                              Buvo nueita lengviausiu keliu – problemas versti ant svetimų, atvykusių iš kitur. Tai masinės įtaigos poveikis tiek žiniasklaidai, tiek policijai“, – kalbėjo B.Lindrothas.

                              Nusikaltimų pobūdis keičiasi

                              Lietuvos ambasadorius Švedijoje Petras Zapolskas taip pat nesutinka, kad Švedijoje – lietuvių nusikaltėlių banga.

                              „Visada sakiau ir sakysiu – kalbos apie bangas yra nepagrįstos“, – sakė P.Zapolskas.

                              Pasak jo, pastebima, kad pastaruoju metu lietuvių nusikaltimų pobūdis keičiasi.

                              „Lietuvos piliečiai dalyvauja sudėtingesniuose, didesnio pasirengimo reikalaujančiuose nusikaltimuose, turi bendrininkų tarp pačių švedų. Tai – nusikaltimai, susiję su narkotikų kontrabanda. Kita vertus, lietuviai įvykdo ir itin žiaurių, plataus atgarsio visuomenėje sulaukusių nusikaltimų“, – sakė P.Zapolskas.

                              Ambasadorius sakė puikiai suprantąs, jog Švedijoje kyla didelis triukšmas, kai studentė iš Lietuvos ir jos bendrininkas vaikšto po Stokholmo centrą ir renkasi auką.

                              Tokio pat atgarsio sulaukia ir pranešimai, kad lietuvis sunkvežimio vairuotojas įkliuvo su rekordiniu narkotikų kroviniu.

                              Prieš kelias savaites Karlshamno uosto muitininkai sunkvežimyje iš Lietuvos aptiko beveik 40 kilogramų amfetamino.

                              Lietuvos ambasados darbuotojai prieš kurį laiką atliko vieno didžiausių Švedijos dienraščių „Svenska Dagbladet“ monitoringą.

                              2004 metais šis laikraštis išspausdino 65 straipsnius ir žinutes apie Lietuvos politiką bei ekonomiką. 20 straipsnių buvo skirta lietuvių nusikaltėliams. Iš jų 14 – psichologės nužudymui.

                              Comment


                                #55
                                Malonu girdėt, kad visos tos "bangos" tai buvo tik smarkiai perdėti gandai. Reikės SSC sukurti naują temą apie tai.
                                You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                Comment


                                  #56
                                  nėr ką ir sakyt...
                                  http://www.delfi.lt/news/economy/aut...0&rsslink=true
                                  Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė Geex
                                    Netikiu aš kažkodėl, man net skaičiai nesusiveda.. 12000 = ~10% Panevėžio gyventojų (tiesa kiek jų ten dabar, žinau, kad seniau buvo 120 000??). Taigi sakoma, kad šis skaičius be kita ko yra jaunimas, tai čia spėju gaunasi, kad kažkur kas trečias jaunas panevėžietis yra įskaitoje (videotekoje?)?

                                    Arba čia delfi eilinį karta nusiplepėjo, patikėčiau jeigu būtų 1200 o ne 12000.

                                    Šiaip ar taip jeigu tai tiesa (kuo aš atsisakau tikėti ), tada vaizdelis tikrai nekoks.. BTW prie ko čia seimo narys ir verslininkai? Čia turėtų armiją siųsti tokiu atveju, o ne seimo narys važinėtis..
                                    Pasak paciu policininku Panevezyje per diena ivykdomos 5-6 vagystes is butu.

                                    Comment


                                      #58
                                      Panevėžio soduose nusikaltimų tai ojojoj... Mano sodas buvo apvogtas gal kokius 5 kartus. Viena kart apvogė ir mašina. Buvo bandymas apvogti ir kai ten baliavojo tėvai su draugais. Paėjo apie 7 metrus nuo pirties kur šventė išlydėti vienu tai vos neapvogė pirties, pastebėjo motina surėkė ir pabėgo jie. Kaimynai viena kart išėjo pasimaudyti link upės tai apvogė namą. Pas mus sode net pušeles iškasa. Ir t.t. Mieste tai šiaip palyginus gan ramu dienomis, bet vakarais tai buna visko... Tai vat toks ir gyvenimas Panevėžyje

                                      Comment


                                        #59
                                        Kad kolektyviniuose soduose visur manau nesaugu, nebent bendrija sarga samdo ir rimtai priziuri, o siaip plesia ir apie Kauna tokius sodukus i kuriuos retsykiais atvaizuoja pailset zmones

                                        Comment


                                          #60
                                          jooo sio topico komentarus skaitau pirma karta, perskaicius viska, iskart krito i akis Joziko piktybiskas noras ikasti kaunieciams.... turbut jis tikrai koki karta gal ir gavo Kaune gerai, bet gal pats kaltas buvo o gal ir ne.....
                                          pagal statistika, tai tikrai Kaunas yra kelis metus, kaip vienas is saugiausiu miestu LT....
                                          mano nuomone, visur visokiu yra, Kaune pries kokius 7 metus, tikrai buvo daugiau tokiu bajeriu, kaip "e bachurs duok ciza....." bet manau ir visoj LT buvo daugiau tokiu atveju, o dabar gyvenimas gereja, ir tokiu marozniku mazeja
                                          kas blogiausiai yra, tai nepilnameciu nusikaltimai! krito i akis ir per Kaunas jazz keli ivykiai, kai prisigeria vaikai ir nevaldo savo emociju per didelius nemokamus renginius, bet tas juk vyksta visur. per masinius renginius Vilniuj, Klaipedoj (juros sventeje) ir kt miestuose ta pati situacija, juk savo akimis maciau....
                                          O siaip dienos metu, man asmeniskai, Kauno centre yra tikrai saugu... na savo rajone yra teke susimusti su maroznikais, bet jie taip pat, buvo kazkokie "kaimo intelektualai" atvaziave i kauno profkes.... bet juos kelias dienas gerai paauklejom,tad teko jiems issikraustyti
                                          na siaip auklejimas prasidejo, ne del to, kad prie manes ir mano draugu jie prisikabino bet, kai teveliai is kaimo ant pusles jiems neatsiusdavo $, laukdavo musu vyresniu kaimynu uz kampu ir juos apiplesinedavo..... vyresnieji aisku, pranese, tai policijai, bet ir mum jau, kaip Kauno atstovams knietejo savo mazaji teisma pdaryti (tik negalvokit, kad musem juos iki samones netekimo ir t.t. tiesiog buvo pavezinti ir gerai prigrasinti, bet manau atsimins visam gyvenimui, nes atsiprasinejo, kaip mazi vaikai "dede nieko nedarykit, as ir daugiau, taip nedarysiu )
                                          tai va manau dar yra didele problema Vilniuje ir Kaune, bei Klaipedoj dar, kad privaziuoja visokiu nemastanciu jaunu zmoniu is visokiu rajonu i miesta.... tada jie jauciasi istruke is tevu, kovu menu cempionais aisku po keliu pusliu alaus

                                          Comment

                                          Working...
                                          X