Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na, teisybės dėlei, čia palyginus yra labai mažai to. Labai toli iki kai kurių populiarių portalų ar socialinių tinklų kometarų, kur normaliai ko nors paklausęs ar parašęs nuomonę būsi uždebilitas ir užgaidintas visais įmanomais būdais (kaip taisyklė - visokių mažaraščių). Neseniai Delfyje pamačiau, kaip žmogus uždavė klausimą (normalų, be išsidirbinėjimų), ir po jo komentaru kitas žmogus jam atsakė, ir būtų normalus atsakymas, jeigu ne viena "smulkmena" - kažkodėl savo atsakymą pradėjo žodžiu "asile". Aš jau neišlaikiau neįsikišęs - parašiau "Negi neįmanoma atsakyti žmogui į klausimą be žodžio asile?". Nieko man neatrašė, bet žmonės pridėjo ne tai kad patiktukų, bet netgi širdelių. Visumoje žmonių kultūra internete yra labai žema, ir daug kas leidžia sau tai, ko neleistų darbe, parduotuvėjė, gatvėje. Tik nesuprantu, kam to reikia? Gyvenimiškos problemos? Turiu ir aš gyvenime problemų, bet niekada dėl to nekilo noras kažką iškolioti, tarsi nuo to mano gyvenime kažkas išsisipręs.

    Čia tai kultūros gerokai daugiau, bet deja, būna kartais atvejų, kad prasiveržia kažkokie pūliai.
    Snowflakes will attack U <3

    Comment


      Comment


        Tomizmai, tie, kas asiluojasi ir keikia visus internete, panašiai su kažkuo bendrauja ir realybėje (gal keikia mažiau žmonių ir ne visais atvejais, kai nori, sau tai leidžia). Ir kažkas panašiai bendrauja ar bendravo realiame gyvenime su jais pačiais, todėl jiems atrodo, kad tai normalu. Tai turi būti praktikuojama, turi būti jiems įprasta.
        ПТН ПНХ
        «Русский военный корабль, иди нахуй!»

        Comment


          Parašė 10.000 Rodyti pranešimą
          Na, dar ir lygtinai gavo...
          t.y. jeigu nenuteis už dar kąnors tuos tris metus tai nieko negavo.

          Comment


            Tuo metu Kaune

            Sprogimas Kaune: daugiabučio kieme į automobilį įmesta bomba

            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...paign=15min_Sa usis&utm_medium=post&utm_source=Facebook&copied

            Vėlų sekmadienio vakarą Kaune, Baltų prospekte esančio daugiabučio kieme, susprogdintas automobilis. Sprogimas nuaidėjo maždaug 23 val. 16 min., informuoja Policijos departamentas. Stovėjimo aikštelėje nepažįstamas asmuo, išdaužęs automobilio „VW Golf“ lango stiklą, į automobilio vidų įmetė sprogstamąjį užtaisą.

            Comment


              O jeigu tai buvo ne BOMBA, o petarda? https://www.delfi.lt/news/daily/crim....d?id=84227675
              Show must go von!

              Comment


                Tikiuosi, ne i John Golfa imete?

                Comment


                  Rekordinius kontrabandos laimikius užgožia muitinės sistemoje akis badančios skylės https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...yles-17944776/
                  Muitininkų pasienyje sulaikomos kontrabandos vertė skaičiuojama milijonais, tačiau specialistai teigia, kad šie skaičiai būtų dar įspūdingesni, jei muitinė labiau rūpėtų Vyriausybei ir sugebėtų susitvarkyti su vidinėmis problemomis. „2020 metais muitinės pareigūnai susidūrė su beprecedenčiu tiek savo mastais, tiek gabenimo būdų įvairove cigarečių kontrabandos srautu iš Baltarusijos. Šiam iššūkiui sugebėta laiku ir deramai pasiruošti – Lietuvos muitininkai jau antrus metus iš eilės muša sulaikytos cigarečių kontrabandos rekordus“, – prieš kelias dienas pasigyrė Muitinės departamentas. „Palyginus su Estija, mūsų muitinė vis dar yra akmens amžiuje. Net ilgą laiką savo sienų saugumui mažai dėmesio skyrę latviai dabar nuo lietuvių jau tolsta milžiniškais žingsniais“, – kalbėjo kasdien su muitinės darbu susiduriantys specialistai, nepanorę, kad jų vardai ir pavardės būtų skelbiami viešai. Pasak specialistų, pasivyti estus ir latvius Lietuvai trukdo kelios priežastys, tačiau bene pagrindinė jų – rentgeno kontrolės sistemų nebūvimas ir nemokėjimas ar nenorėjimas su jomis tinkamai elgtis. Pernai rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais baigėsi net penkių muitinės postuose esančių rentgeno kontrolės sistemų garantinis aptarnavimas, tačiau Muitinės departamentas tuo susirūpino tik lapkritį, o sutartys dėl jų aptarnavimo nepasirašytos iki šiol, nors jau įpusėjo sausis.
                  „Muitininkai išvis ilgą laiką netikėjo, kad įranga turi būti prižiūrima nuolat, o ne tik tada, kai susidėvi. Bėgant metams jie suprato, kad rentgeno kontrolės sistemą, kaip ir bet kokią kitą techniką, reikia prižiūrėti kasdien, bet, kad tam reikalingos sutartys, jiems iki šiol neaišku. Techniniam rentgeno kontrolės sistemų aptarnavimui reikalinga suma yra maždaug 800 tūkst. eurų per metus arba apie 10 procentų visos įrangos vertės. Nors ši suma, eiliniam žmogui gali pasirodyti milžiniška, tačiau ji yra niekinė palyginus su tuo, kiek kontrabandos jiems nedirbant prarieda per Lietuvos sienas. Paskaičiuota, kad nesulaikytos kontrabandos suma gali būti maždaug tokio pačio dydžio, kaip ir sulaikomos – 60-80 milijonų eurų per metus. Labiausiai kiauri, specialistų teigimu, yra Stasylų, Kybartų ir Kenos geležinkelio postai, kuriuose rentgeno įrangos nėra iki šiol, o traukinių patikrinimai užtrunka vos kelias minutes. „Kažkoks kosmosas. Per mėnesį Kenoje patikrinama apie 1 tūkst. traukinio vagonų, vieno jų patikrinimui muitininkui skiriamos vos pusantros minutės, turbūt, visi supranta, kokio lygio patikra juose vyksta. „Vilniaus teritorinėje muitinėje yra 4 rentgenai, jiems aptarnauti reikia apie 40 žmonių, tačiau jie tiek neturi, todėl pavyzdžiui, Medininkuose ir Šalčininkuose rentgenas įjungiamas kas antrą dieną, nes dirba ta pat komanda ir tai puikiai žino tie, kurie veža kontrabandą“, – sakė pašnekovai ir pateikė porą pavyzdžių. Sugedus rentgeno kontrolės sistemai Medininkuose, šiame poste dirbę muitininkai nusprendė nesėdėti be darbo ir nuvykę į Šalčininkus iškart sulaikė kontrabandinį krovinį, kurio vežėjai žinojo, kad rentgeno kontrolės sistema šiame poste neįjungta ir tikėjosi nekliudomi prasprukti į Lietuvą.
                  Dėl to, kad muitinėje nėra strateginio požiūrio ir jokios motyvacijos, pasak lrytas.lt pašnekovų, daug prisidėjo kadenciją pabaigusi Sauliaus Skvernelio Vyriausybė, kuri užuot bandžiusi į muitinės sistemą įnešti teigiamų permainų, atnešė visišką chaosą. „Dėl politinių motyvų jiems neįtiko departamento vadovu pretendavęs būti Kęstutis Lančinskas, buvęs Vilniaus policijos vadovas, nors žmogus puikiai tiko į šias pareigas ir turėjo organizacinio darbo patirties. Vos tik atėję dirbti jie panaikino Andriaus Kubiliaus sukurtą komisiją, kurios dėka, policija, pasieniečiai ir muitininkai pradėjo puikiai bendradarbiauti ir derinti savo veiksmus. S.Skvernelio Vyriausybei į muitinę buvo visiškai nusispjaut, jiems sakoma, kad reikia pinigų, o jie tyčiojasi: iš kur norite, iš ten ir imkite, čia ne mūsų problemos. Labai tikėsimės ir labai viliamės, kad naujos Vyriausybės požiūris bus kitoks“, – sakė specialistai. Prie muitinės padėties pablogėjimo, pašnekovų teigimu, nagus yra prikišęs ir buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kurio iniciatyva Lietuvoje buvo priimta daugybė draudimų, tarp jų ir draudimas fiziniams bei juridiniams asmenims gauti paramą iš tabako gamintojų. Šis draudimas kirto per finansus ne tik muitininkams, bet ir policijos pareigūnams, pasieniečiams, kuriems vien tik 2014 metų tabako gamintojai suteikė paramos už 600 tūkst. litų. Už šiuos pinigus institucijos įsigijo reikiamos įrangos ir automobilių. Tabako pramonės atstovai teigia, kad jie kaip niekas kitas yra suinteresuoti, kad cigarečių kontrabanda nepasiektų Lietuvos gyventojų, kad jos būtų sulaikyta kuo daugiau.
                  p.s. Muitinės vadovas buvo nuimtas todėl, kad įkalė karabaso agrokoncernui baudą už apgaulės būdu vežamas trašas iš Rusijos be akcizų.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                  Comment


                    Lietuvos muitinė yra viena iš labai nedaugelio struktūrų, kurios nepalietė rimtesnės pertvarkos vos ne nuo Nepriklausomybės laikų.

                    Comment


                      Siaubinga. Tikiuosi, nauja valdžia atkreips dėmesį. Rentgeno sistemų jei trūksta, ar kaip ES pasienio šaliai, negalima nukreipti dalies ES fondų pinigų?

                      Comment


                        Nors su didelėm problemom, bet VSAT'as pajūdėjo ženkliai toliau per tuos metus, o muitinė atsiliko kokius 10 metų.

                        Comment


                          Tabako kontrabanda aptinkama ne tada, kai muitininkas apžiūri fūrą, o kai kažkas paskambina ir pasako "automobilis, numeris, ten ir ten".
                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                          Comment


                            Pradėjau labiau pasitikėti Lietuvos teismais:

                            Teismo verdiktas po gaudynių Panevėžyje: šaudyti į vogtą BMW nereikėjo, dėl kraupios avarijos kalta ir policija

                            https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ija-59-1447084

                            Comment


                              Taip, mes jau esame Vakarai.

                              Comment


                                Parašė Shernas Rodyti pranešimą
                                Pradėjau labiau pasitikėti Lietuvos teismais:

                                Teismo verdiktas po gaudynių Panevėžyje: šaudyti į vogtą BMW nereikėjo, dėl kraupios avarijos kalta ir policija

                                https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ija-59-1447084
                                Po tokių "teismo" sprendimų pasitikėjimas teismais kaip tik mažėja.
                                Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                Comment


                                  Vien vertinant išsilavinimą – teisėjų su proftechą baigusiais policininkais, galima realesnį vaizdą susidaryti kieno sprendimai kompetetingesni. Vienur išsitraukia pistoletus, kitur teleskopines lazdas (video):
                                  https://www.15min.lt/naujiena/aktual...oje-59-1445064

                                  <...> Tai ne pirmas kartas, kai V.Vaitkevičius nufilmuotas panaudojantis jėgą prieš nesipriešinančius piliečius. Anksčiau paviešintame įraše užfiksuotas konfliktas gatvėje, kur vyras su alkoholio buteliu rankoje ginčijasi su pareigūnais. „Su kokiais mes lochais dirbam, tu įsivaizduoji“, – kolegai pakomentuoja V.Vaitkevičius, o tada dar pasiginčija su pažeidėju. „Viskas, eik“, – dar pasako V.Vaitkevičius ir nueidamas vaikinui į veidą papurškia ašarinių dujų.
                                  Beje, kai kurių policininkų pavardės vis pasirodo žiniasklaidos straipsniuose, o jie kaupia dešimtimis tūkstančkių „sekėjų” Instagram'e, su tokiais pasisakymais:
                                  Mažiau lakt reikia ir raitytis, ir nieko nebus.
                                  Ši policininko replika instagrame prie pranešimo apie Vilniuje išžagintą merginą vėliau buvo įvertinta – Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos viršininkas už Etikos kodekso pažeidimą vyriausiajam patruliui L.Saukevičiui skyrė įspėjimą.

                                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1438308?copied
                                  ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                  Comment


                                    Parašė dondc Rodyti pranešimą
                                    Vien vertinant išsilavinimą – teisėjų su proftechą baigusiais policininkais, galima realesnį vaizdą susidaryti kieno sprendimai kompetetingesni. Vienur išsitraukia pistoletus, kitur teleskopines lazdas (video):

                                    Beje, kai kurių policininkų pavardės vis pasirodo žiniasklaidos straipsniuose, o jie kaupia dešimtimis tūkstančkių „sekėjų” Instagram'e, su tokiais pasisakymais:


                                    Hmm, gal valdžiai pasikeitus pradėjo ir policija valytis :

                                    Po įtariamųjų sulaikymo policija ėmėsi nuodugnaus tyrimo: ar V.Vaitkevičių ir jo porininką to mokė mokykloje?

                                    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...oje-59-1445064

                                    Comment


                                      Valdžiai pasikeitus
                                      Show must go von!

                                      Comment


                                        Parašė Shernas Rodyti pranešimą
                                        Hmm, gal valdžiai pasikeitus pradėjo ir policija valytis :

                                        Po įtariamųjų sulaikymo policija ėmėsi nuodugnaus tyrimo: ar V.Vaitkevičių ir jo porininką to mokė mokykloje?

                                        https://www.15min.lt/naujiena/aktual...oje-59-1445064
                                        Naujai išrinkta Lietuvos valdžia nutarė palaikyti vietinius BLMistus. Kam to reikia?
                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Naujai išrinkta Lietuvos valdžia nutarė palaikyti vietinius BLMistus. Kam to reikia?
                                          Instagramo žvaigždės tarnybiniame pažymėjime įrašyta patrulis Vaitkevič, o ne teisėjas Dredas. Capeesh?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X