Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Teisinių marazmų Lietuvoje yra pakankamai nemažai.

    Comment


      Tai vis dėlto kodėl tai dar nėra tai bent jau ligoniam legalu? Šiaip sau?
      Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

      Comment


        Jaunuoliams, besidalijantiems marihuanos suktine su kitais, fiksuojamas labai sunkus nusikaltimas – gresia nuo 3 iki 12 metų kalėjimo, LRT RADIJUI sako Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Nėrijus Puškorius. Pašnekovo teigimu, atsisiuntus narkotinių ar psichotropinių medžiagų internetu, būsite nubaustas kaip stambus kontrabandininkas.

        2018 m. ikiteisminių tyrimų skaičius už narkotikų kontrabandą išaugo 30 proc. ir dauguma šių atvejų, anot M. Majausko, yra jauni, anksčiau neteisti žmonės, atsisiuntę smulkų narkotinių medžiagų kiekį asmeniniam vartojimui.
        N. Puškoriaus teigimu, atvejai, kai moksleivis duoda parūkyti suktinę kitam moksleiviui, yra fiksuojami kaip labai sunkus nusikaltimas – gresia nuo 3 iki 12 metų kalėjimo ir jokių išimčių negali būti taikoma.
        „Tada laužome su teisėjais galvą, nes tai nėra joks kontrabandininkas ir jo veika nėra tokia pavojinga, kad jam reikėtų skirti trejų metų laisvės atėmimą. Vienintelė galimybė lieka 54 Baudžiamojo kodekso straipsnis, kuris yra numatytas kaip išimtis ir kurį paprastai būtų galima taikyti vieną kartą metuose. Tai yra problema, nes mes tokiu atveju tam tikrą Baudžiamojo kodekso išimtį taikome kaip taisyklę, kad padėtume šiems jaunuoliams“, – teigia N. Puškorius.

        Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Vygantas Paigozinas teigia, kad pastarųjų metų tendencijos nedžiugina ir narkotinių medžiagų siuntimasis vis labiau plinta: „Praėjusiais metais užregistruotos 342 tokio pobūdžio nusikalstamos veikos, net trečdaliu daugiau nei 2017 m. Daugiau nei 90 proc. visų atvejų yra labai smulkūs kiekiai narkotinių medžiagų, kurias paprastai įsigyja labai jauno amžiaus asmenys – moksleiviai, studentai.“
        Anot V. Paigozino, visų siuntų, kuriose galimai būtų narkotinių ar psichotropinių medžiagų, nė vienoje pasaulio šalyje nėra galimybės patikrinti, tačiau dalis jų peržiūrimos: „Pagrindinės priemonės patikrinimui yra kinologija, pašto ar bendrovių rizikos valdymo sistemos, muitinės kriminalinės tarnybos. Tam tikros siuntos atrenkamos patikrinimui.“

        Koalicijos „Galiu gyventi“ atstovo Girvydo Duoblio manymu, ši teisinė situacija yra neadekvati. Pašnekovo teigimu, bet koks vartojimas yra rizikingas, tačiau vartojantiems žmonėms reikia padėti, o ne bausti. Jo nuomone, politikai, kurie pataikauja tam tikroms populistinėms nuomonėms, turėtų visą sistemą pergalvoti racionaliai ir praktiškai.
        „Labai daug mokesčių mokėtojų pinigų yra iššvaistoma smulkių nusikaltimų tyrimams. Jeigu tai išvis galima pavadinti nusikaltimais. Reikia labai subalansuotos politikos ir bausmė turi būti adekvati. Atsižvelgus į 2017 metų statistiką, kasdien nagrinėjamos penkios atitinkamos baudžiamosios bylos per dieną. Tai šita situacija yra tikrai nenormali“, – akcentuoja G. Duoblys.
        Daugiau: http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoj...-jokiu-isimciu
        Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

        Comment


          Patiko istorija, gal kritiniu momentu galima pasinaudoti?
          Anekdotą primenanti situacija: šeimininkas vagis sugavo tik policijai pamelavus vieną dalyką https://www.lrytas.lt/bendraukime/is...alyka-8985139/
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

          Comment


            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
            Patiko istorija, gal kritiniu momentu galima pasinaudoti?
            Anekdotą primenanti situacija: šeimininkas vagis sugavo tik policijai pamelavus vieną dalyką https://www.lrytas.lt/bendraukime/is...alyka-8985139/
            Aišku skamba kaip anekdotas, bet labai arti realybės. Pas mus berods irgi statomi prioritetai pagal iškvietimo kriterijus: kur vagystė su maža tikimybe pagauti, o kur žmogžudystė su išankstiniu prisipažinimu - į kurį siųsti ekipažą?

            Comment


              Ikiteisminio tyrimo metu nukentėjęs nepilnametis ir kartu su juo buvę trys liudininkai pasakojo, kad tuo metu kieme kalbėjosi ir klausėsi muzikos, kai prie jų priėjo nepažįstamas 40–50 metų vyras, paprašęs pridegti cigaretę ir ėmęs rusiškai kalbėti apie Ukrainą. Vyras buvo ramus, tačiau, kai nukentėjusysis prabilo lietuviškai, persimainė – paklausė, ar šis „litvynas“, tuomet išsitraukė durtuvą ir pareiškė: „Kaip jūs mane už­­*­­*­­*­­*te, lietuviai.“
              Anot nepilnamečių, vyras kurį laiką laikė durtuvą prie kaklo vienam iš jų, tuomet liepė dingti iš jo kiemo ir pats pasišalino iš įvykio vietos. Paaugliai iš karto paskambino bendrosios pagalbos telefonu ir pranešė apie mačete ginkluotą vyrą – A. Abramenko bandė sprukti sėsdamas į netikėtai pasitaikiusį taksi automobilį, tačiau vairuotojas atsisakė jį vežti, nors vyras ir neišlipo iš automobilio. Transporto priemonėje jį ir surado į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai.

              Suimtas ir parą už grotų praleidęs A. Abramenko teigė, kad tą dieną vartojo alkoholio ir apie 22 val. atsigulė miegoti, tačiau negalėjo užmigti dėl vaikinų kieme skleidžiamo triukšmo, dėl to ir sugalvojo juos pagąsdinti turėtu durtuvu. Vyras teigė neprisimenantis visų įvykio detalių, kadangi buvo išgėręs, tačiau tikino neatmetantis galimybės, jog galėjo užsipulti jaunuolius dėl lietuvybės.

              Bylą išnagrinėjusi teisėja Ugnė Gailiūnienė vilniečiui skyrė 500 eurų baudą, taip pat – 8 mėnesių laisvės apribojimą, uždraudžiant naktimis būti gatvėse ir laikyti ginklus, taip pat įpareigojant nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir pradėti dirbti.
              https://www.alfa.lt/straipsnis/50364...d-jis-lietuvis
              Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

              Comment


                Dėl vienos girto diedo ištartos frazės vėl pilna žiniasklaida rėkiančių nacionalistinių antraščių. Romūs piemenys ramiai sau vidury nakties po laiptine dūdomis avis ganė, kai išlingo agresyvus nacionalistas ir ėmė reikšti kažkokias visiškai nepagrįstas pretenzijas dėl kažkokių internacionalinių teisių į kažkokią ramybę. Mes visa esybe palaikome piemenų teises vidurnaktį ganyti avis!
                P.S. tiesa avis ganė tikiuosi laidiškomis melodijomis? Nes jei leido internacionalą, tai anas gal tiesiog susikonfūzino, pagalvojęs, kad ten tautiečiai?

                Comment


                  Tikrai durtuvas prie gerklės yra labai normalus būdas susitvarkyti su paaugliais
                  Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                  Comment


                    Parašė Kvailas Rodyti pranešimą
                    Tikrai durtuvas prie gerklės yra labai normalus būdas susitvarkyti su paaugliais
                    Prisigėrus iki tokio lygio, kad nelabai atsiminti detalių, riba tarp normalu ir nenormalu truputį išplaukia. Anyway antraštės bei nuotraukos visai net ne apie tai. Žurnalistus jau galima būtų patraukinėti už tautinės nesantaikos kurstymą.

                    Comment


                      Tokio atvejo jau senokai nebuvo:

                      Vilniuje iš „Iki“ parduotuvės ginkluotas plėšikas pagrobė beveik 17 tūkst. eurų

                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/crim....d?id=80550503

                      Comment


                        Policija paskelbė savo veiklos ataskaitą: Lietuvoje padaugėjo sunkių ir labai sunkių nusikaltimų
                        https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=80552493

                        Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris, pristatydamas 2018 m. policijos veiklos ataskaitą, sakė, kad pernai policija užregistravo 704 tūkst. įvykių per metus. Pasak jo, Lietuvoje gyvena apie 3 mln. gyventojų ir kas ketvirtas žmogus vienaip ar kitaip praeitais metais susidūrė su policija.
                        Policija atkreipia dėmesį, kad eismo įvykių, nusikalstamų veikų bei administracinių nusižengimų skaičius, palyginti su 2017 metais, pernai šiek tiek paaugo. Pernai, palyginti su 2017-aisiais, įvyko 5 proc. daugiau įskaitinių eismo įvykių, sužeista 6,1 proc. daugiau žmonių, bet 11 proc. sumažėjo žuvusiųjų skaičius. „40 proc. žuvusiųjų sudaro pėstieji – žuvo 68 (2017 m. – 69), 45 iš jų (arba 66 proc.) žuvo tamsiuoju paros metu. Taip pat žuvo 61 vairuotojas (2017 m. – 75), tarp jų – 13 motociklų vairuotojų (2017 m. – 10), 31 keleivis (2017 m. – 34), 9 dviračių (2017 m. – 13) ir 1 mopedo (2017 m. – 3) vairuotojai“, – teigiama policijos ataskaitoje. 2018 m. dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 198 įskaitiniai eismo įvykiai (2017 m. – 186), juose žuvo 22 žmonės (2017 m. -16), 257 buvo sužeisti (2017 m. – 245). Pernai sunkių ir labai sunkių nusikaltimų skaičius taip pat padidėjo, užregistruotos 2309 veikos (2017 m. – 2143). Bet, pasak policijos, registruotų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų didėjimas susijęs su aktyvia policijos veikla – didėja nusikaltimų, išaiškintų policijos iniciatyva. 2018 m. iš visų policijos registruotų nusikalstamų veikų daugiausia buvo užregistruota vagysčių – 27 proc., fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas sudarė 21,1 proc. Taip pat dominavo kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimai – 10,2 proc., nusikaltimai finansų sistemai – 6,1 proc., sukčiavimo atvejai – 4,9 proc.
                        Reikalai nekažka...

                        Comment


                          O kaip su žmogžudystėmis? Padaugėjo? Sumažėjo?

                          Comment


                            Garliavos byloje – naujos detalės: šokiruojančias mirtis mįslėmis apgaubė ir nurodymas iš Prezidentūros
                            Neringos Venckienės suburta nelegalių seklių gauja ketvirtadienį išgirdo nuosprendį. Bet taškas šioje istorijoje dar nepadėtas – laukiama atsakymo į klausimą, kas nužudė be kaltės pedofilija apkaltintą Andrių Ūsą ir visiškai niekuo dėtą Vaidą Milinį.

                            V.Milinio žudikai žinomi, jie nužudė ir A.Ūsą, o žmogžudysčių užsakovų reikia ieškoti Garliavoje. Taip tikina „Lietuvos ryto“ šaltiniai.

                            Šios dvi bylos esą seniai būtų buvusios baigtos, jei į jų tyrimą nebūtų įsikišusi skandalo įkarštyje atvirai palankumą N.Venckienei demonstravusi Prezidentūra.

                            Comment


                              Lietuvos rytas tęsia tradiciją su savo "žymiąja" žurnaliste - užvemti ant Venckienės, ta pačia proga ir ant prezidentės. Straipsnio vinis - ANONIMINIS pašnekovas.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Lietuvos rytas tęsia tradiciją su savo "žymiąja" žurnaliste - užvemti ant Venckienės, ta pačia proga ir ant prezidentės. Straipsnio vinis - ANONIMINIS pašnekovas.
                                Na, Venckienė pati apsivėmusi iki ausų. O jūs norite, kad laikraštis atskleistų savo informatorių?

                                Comment


                                  Parašė rat
                                  O ant Trumpo rusės prostitutės viešbutyje šlapinosi. Ir ką? Vis dar prezidentas.
                                  Na, šiap jau "in general" tai nėra joks nusikaltimas.

                                  Comment


                                    Parašė rat
                                    O ant Trumpo rusės prostitutės viešbutyje šlapinosi. Ir ką? Vis dar prezidentas.
                                    Vis dar, ir dar sekančiais metais vėl bus perinktas, nes tokios fake news tik nupušusiems leftistams įdomios.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Kažkaip juokingai skamba. Treninginių sporto šaka
                                      Tarp dviejų kaimų įsiplieskė žiaurus karas: dėl masinių muštynių vietiniai gyvena baimėje https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=81400201
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Kaune siautėja iškrypėlis – praeivės patyrė siaubingą šoką https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/kriminalai/2019/06/10/news/kaune-siauteja-iskrypelis-praeives-patyre-siaubinga-soka-10685867/
                                        Kauno Panemunės šile sekmadienį siautėjo iškrypėlis – dvi praeivės pranešė apie vyrą, kuris masturbavosi viešoje vietoje. Panašių skundų būta ir anksčiau, tačiau policija kol kas nenutvėrė bjaurų polinkį turinčių vyriškių.
                                        Pranešimų apie panašius atvejus Panemunės šile, Ąžuolyne ir kitose vietose buvo ir anksčiau. Greičiausiai taip elgiasi ne vienas asmuo.

                                        Ąžuolyne stovės skulptūra ekshibicionistui? https://kauno.diena.lt/naujienos/kau...onistui-808383
                                        p.s. keisti tie kauniečių įpročiai.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                        Comment


                                          Ne per seniausiai sužinojau iš vyresnės kartos žmonių, kad tada kai dar nebuvo sekso, Saulėtekio miškeliuose knibždėjo nemaži kiekiai ekshibicionistų Gundydavo studentes iš VISI (dabartinis VGTU).
                                          Snowflakes will attack U <3

                                          Comment

                                          Working...
                                          X