Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

    Igamete patirtimi ir empyriniais stebėjimais remiantis galiu patvirtinti kad labiausiai agresyvus žmogus būna nuo alkoholio. Dar išdalies agresiją gali kelti kai kurie haliucinogenai, pvz LSD (bet tik tada kai būni išėjęs į mind trip ir matai demonus, kurie niri tave nutempti į pragarą, tai natūraliai iš visų jėgų bandai prieš juos kovoti) ir koksas, bet daug, daug mažiau nei alkoholis.

    Žolė ir grybai yra apskritai agresiją užmušančios gėrybės - juokas, laimė, ramybė ir meilė - norisi visus apkabinti ir būti laimingu.
    Tu, sprendžiant iš postų turinio, dažniausiai mėgaujiesi Ketaminu?

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą

      Tu, sprendžiant iš postų turinio, dažniausiai mėgaujiesi Ketaminu?
      Ooohh, Special K - neslėpsiu, vienas iš mano all time favourite. Gali gerą mind trip apturėti.
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Paauglę išprievartavusiam ir bagažinėje sudeginusiam Dembavos budeliui Lietuva turės atlyginti padarytą žalą
        https://www.alfa.lt/straipsnis/50351...-padaryta-zala
        Ir dabar visą gyvenimą tokį šersim, jis dar visokių skundų prirašys ir tęsis pasaka be galo. Mirties bausmė yra būtina.

        Comment


          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
          Žolė ir grybai yra apskritai agresiją užmušančios gėrybės - juokas, laimė, ramybė ir meilė - norisi visus apkabinti ir būti laimingu.
          Pasakas toliau šitas savo niekingas pasakas.

          Comment


            Parašė J.U. Rodyti pranešimą
            Paauglę išprievartavusiam ir bagažinėje sudeginusiam Dembavos budeliui Lietuva turės atlyginti padarytą žalą
            https://www.alfa.lt/straipsnis/50351...-padaryta-zala
            Ir dabar visą gyvenimą tokį šersim, jis dar visokių skundų prirašys ir tęsis pasaka be galo. Mirties bausmė yra būtina.
            BS. Jau šimtą kartų aptarta. Įrodykit, kad niekada mirties bausmė nebus paskirta nekaltam žmogui, tada galim bandyti aptarinėti toliau.

            Comment


              Parašė digital Rodyti pranešimą
              BS. Jau šimtą kartų aptarta. Įrodykit, kad niekada mirties bausmė nebus paskirta nekaltam žmogui, tada galim bandyti aptarinėti toliau.
              Nėra prasmės įrodinėti, Lietuva gi nuėjo išprotėjusios ES pramintomis vėžėmis ir niekas nepasikeis. Labiau rūpinamasi nusikaltėlių gerove nei visuomenės saugumu. Ne veltui JAV laiko nuteistą mirties bausme dešimtmečiais, kad nebūtų tokių klaidų. Antra vertus, pilna visiškai įrodytų atvejų kurių neįmanoma nuneigti.

              Comment


                https://www.delfi.lt/news/daily/law/....d?id=79856419

                Teisingumo ministras įsitikinęs, kad Lietuvoje reikia mažinti kalinių skaičių, todėl Vyriausybei teikiamos baudžiamojo įstatymo pataisos, kuriomis siekiama įkalinti tik pavojingiausius nusikaltėlius. Anot E. Jankevičiaus, jeigu pataisoms pritars įstatymų leidėjas, šalyje turėtų sumažėti maždaug 20 proc. įkalintųjų asmenų – šiuo metu pataisos namuose yra 6,5 tūkst. kalinių, todėl nuteistųjų skaičius per metus gali sumažėti maždaug 1,3 tūkst. nuteistųjų. Jiems būtų skiriamos kitos griežtos apribojimo priemonės.

                „„Nuteistųjų Lietuvoje yra per daug, mes esame pirmi Europos Sajungoje, mūsų bausmių vykdymo politika bus nukreipta į kalinių mažinimo skaičių, – pažymėjo teisingumo ministras. – Labai tikiuosi, kad ministrų kabinetas tam pritars. Šiandien dar sunku prognozuoti, kiek bus sumažinta nuteistųjų, bet galėtų sumažėti apie 20 proc., žinoma, reikia pasižiūrėti, koks bus priimtas projektas, o tada galėsime tiksliai įvardyti skaičių.“

                „Jeigu bus priimtos pataisos, tikimės, kad jau kitų metų liepos mėnesį nuteistųjų, kuriems skiriama reali laisvės atėmimo bausmė, sumažės, o padidės tų, kuriems taikoma alternatyvi ir su laisvės atėmimu nesusijusi bausmė, – sakė Kalėjimų departamento direktorius. – Todėl, tikėtina, reikės stiprinti Probacijos tarnybą, o pataisos įstaigose mažės nuteistų asmenų.“

                Kitais metais taip pat planuojama pagerinti sąlygas nuteistiesiems, kurie bausmės atlikimo vietoje nedaro pažeidimų ir yra linkę pakeisti savo elgesį.

                „Siekiame, kad nuteistasis būtų arčiau savo artimųjų, visuomenės, jam būtų sudarytos tinamos sąlygos, galbūt būtų skiriamas didesnis skambučių, pasimatymų skaičius, natūralu, taip jis labiau suartėtų su savo artimaisiais ir jam būtų lengviau integruotis į visuomenę, – pažymėjo R. Krikštaponis. – Nuteistasis, žinodamas, kad gali būti perkeltas į lengvąją grupę, elgtųsi pozityviai ir tokių įvykių, kokie aprašomi „Pravieniškių mafijos“ knygoje, būtų mažiau arba visai neliktų.“

                Comment


                  Puiku, dabar žmogaus gyvybė reikš dar mažiau.

                  Comment


                    Kodėl taip manote?

                    Comment


                      Todėl, kad mūsų visuomenė stipriai serga, šalis paskendusi tikram moraliniam purve. Vien faktas, kad esame tarp lyderių ES dėl žmogžudyščių, nekalbant apie kitus sunkius nusikaltimus (kūno sužalojimus, vagystes, nakro platinimas ir t.t.), o statisitka tikrai gadina šalies įvazdį, todėl siekis sumažinti sėdinčių skaičių ir švelninti bausmes yra ne bandymas gydyti visuomenę, o tik bandymas užtušuoti ir nematyti problemos. Čia tas pats, kad policija imtų ir nefiksuotų smulkių vagysčių, nors jos niekur nedingo, bet statistiškai juk jų nebeliko.
                      Jau dabar kaimynai po elinės buto vagystės į policiją nesikreipė, nes tai beprasmiška ir nieko neduoda. Nutartėm, kad tiesiog tai laiko gaišinimas. Duok Diev dar ką nuteisia už žalą, bet tikėtis turto žalos atlyginimo praktiškai neįmanoma. Išeina tie padugnes iš kalėjimų ir visi pinigai, kuriuos jie turi atiduoti, būna pririšti prie jų algos, o, bet tačiau, paslaptį atskleisiu, nedirba jie legaliai. Bendra situacija labai prasta, o bandymai pagerinti statistką, sumažinti išlaikytinių skaičių kalėjimuose yra niekas kitas kaip desperacija, kurios rezultatus jaus ne tie, kurie priima šituos sprendimus, bet visuomenė, kuri jau nukentėjo nuo jų, o dabar ji pastatoma prieš faktą, kad bet kada gali nuentėti dar.
                      Ir dar degradams siunčiamas signalas, kad už bausmes jie iš valstybės gaus malonę.
                      Paskutinis taisė R.D.; 2018.12.13, 14:57.

                      Comment


                        Kad čia nekalbama apie pavojingiausius nusikaltimus, pakartoju - "Vyriausybei teikiamos baudžiamojo įstatymo pataisos, kuriomis siekiama įkalinti tik pavojingiausius nusikaltėlius". Manau, kad žudikai priskiriami prie pavojingiausių.

                        Comment


                          Vilnietis, kurį policininkai ketino atvesdinti į teismą, gyvas pareigūnams nepasidavė

                          Po šio pokalbio, Vilniaus apskrities policijos budėtojai gavo pranešimą, jog iš minėto buto šeštame aukšte balkono iššoko vyriškis. Pareigūnai iškvietė greitąją pagalbą, medikai konstatavo vyriškio mirtį.

                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/crim....d?id=79858279


                          Comment


                            Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                            Todėl, kad mūsų visuomenė stipriai serga, šalis paskendusi tikram moraliniam purve. Vien faktas, kad esame tarp lyderių ES dėl žmogžudyščių, nekalbant apie kitus sunkius nusikaltimus (kūno sužalojimus, vagystes, nakro platinimas ir t.t.), o statisitka tikrai gadina šalies įvazdį...
                            Sakyčiau ne visa visuomenė. Mano galva, jinai gana poliarizuota. Tas "sirgimas" manau vyksta tik tam tikruose socialiniuose sluoksniuose, kurie į vakarus nuo buv. SSRS teritorijos yra labai menki arba iš vis neegzistuoja. Ką su jais daryti, tai aš neįsivaizduoju.

                            Žinoma statistika yra negailestinga, bet tada gaunamas juodinimas visai nekaltų žmonių. Ir manau, kad žmonės daro klaidą taip darydami. Matyt čia mūsų kalbos netobulumai. Vienas pasakys visi lietuviai, tai ir supras, kad visi iki vieno lietuviai yra automobilių vagys ir smulkūs plėšikai, dar ir alkoholikai asocialai.

                            Atsiprašau, jei kažko neišmanau, norėčiau sužinoti daugiau. Gal įvardinant problemas ir kažkas keičiasi, bet man atrodo, kad tas problemų įvardinimas beveik nepaliečia tų kurie tas problemas sukelia. Tas sukelia nevilties jausmą.

                            Comment


                              Parašė rat
                              Liaudiskai kalbant, reiktu tu issiplaut burna

                              Comment


                                Tai kad viskas OK, beveik pusę bausmės atliko, o po tiek jau būna ir paleidžia.

                                Comment


                                  Išvadas turbūt jau spėjo padaryti. Reiktų skirti recidyvistą nuo garbaus amžiaus ant kamščio paslydusio asmens, kuris yra šį tą nuveikęs ir žinomas ne vien dėl to, kad suvažinėjo žmogų.

                                  Comment


                                    Žmogaus žinomumas turi arba išvis neturėti reikšmės, arba kaip tik veikti prieš nusikaltėlį (t.y. savo artimiesiems žinomas žmogus gauna X bausmę, žinomas aktorius/politikas/sportininkas ir pan. - 1,5X).

                                    Comment


                                      Ar jums būtų geriau, jei jis būtų sėdėjęs dar 2 metus?

                                      Comment


                                        Parašė rat





                                        Du metai už netyčinę žmogžudystę - šlovė Europos Sąjungai.
                                        As apie rusiskus keiksmazodzius

                                        Comment


                                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                                          Ar jums būtų geriau, jei jis būtų sėdėjęs dar 2 metus?
                                          Dviratininkams, pėstiesiems tikrai geriau.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X