Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    STT kalta, kad per ilgai tiria. Tik vienas niuansas dėl Valatkos straipsnio - Darbo partijos byloje buvo daug problemų dėl kaltinamųjų neliečiamybės (berods iš uspaskicho 4 ar 5 kartus reikėjo atimti). Šioje byloje kiek žinau niekas su neliečiamybėm laiko netempia, todėl tikiuosi, kad byla tiek ilgai netruks, kiek DP atveju.

    Comment


      Lietuvoje visos bylos trunka nerealiai ilgai.

      Comment


        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
        Lietuvoje visos bylos trunka nerealiai ilgai.
        Nerealiai ilgai, palyginus su kuo?
        Kitomis ES šalimis?

        P.S. 10 sekundžių gūglinimo sako kad ne. Lietuvoje civilinės bylos nagrinėjamos ypač greitai.

        http://www.lat.lt/lt/naujienos/prane...tuva-vjkx.html
        Paskutinis taisė sankauskas; 2017.09.25, 14:48.
        If a lion could speak, we could not understand him.

        Comment


          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

          Nerealiai ilgai, palyginus su kuo?
          Kitomis ES šalimis?

          P.S. 10 sekundžių gūglinimo sako kad ne. Lietuvoje civilinės bylos nagrinėjamos ypač greitai.

          http://www.lat.lt/lt/naujienos/prane...tuva-vjkx.html
          Na, JAV žmogžudį sugeba pasodinti per mėnesį ar du.
          ES iš viso mirusi struktūra, ne pavyzdys.

          Comment


            Tiesa, kad baudžiamosios ilgai užtrunka. Pavyzdžiui, Venckienė pasislėpė JAV ir slepiasi nuo teismo.

            Comment


              Oj, čia ilga diskusija, kodėl baudžiakas Lietuvoje toks sudėtingas. Kadangi savo aplinkoje turiu dirbačių jėgos struktūrose, tai čia litanijas galima būtų rašyti. Visu pirma, pats procesas kaip toks, nėra blogas, problema, kad įkalčių (tiesioginių, netiesioginių) traktavimas pas mus yra visiškai skirtingas nei JAV (apie ES šalis kalbėti neverta, yra dar blogesnių pvz. nei mes). Pvz., kokiam STT agentui reiktų su slapta kamera nufilmuoti kyšio ėmimo faktą kokiam nors VSAT'e, kad teisėjas nuspręstų bausti. Bet dabar pabandykite įsivazduoti, kaip visa tai sudėtinga ir kiek tarnybos turi resursų tą vykdyti (STT, FNTT, LKPB ) Atskira kalba yra teisėjai, o kita problema yra teisės sistemos spragos, nes sistema pastatyta taip, kad prieštaravimas seka prieštaravimą, leidžianti išsisukti. Bendrai, labai nesigilinant, galima apibendrinti taip:
              * Teisėjų išsilavinimas, jų galimybės byloje ir stagnacinė sistema, kurią neraliai aktualu reformuoti;
              * Teisinė sistema, kurią žūtbūt reikia reformuoti, nes dabar tai kiekvienam advokatui garbės reikalas ją apeiti ginant kokį niekšą;
              * Teisinės galimybės veikti STT, FNTT, LKPB, t.y. pradėdant jų resursais, baigiant medžiagos surinkimu, nes jų darbas dažnai nueina tiesiog veltui, nes kokiam teisėjui pasirodo, kad čia nieko nėra arba visuomenė spaudžia (būna tokių bylų), o žmonės dirba ties tuo klausimu kokius 1 metus. Toliau po vieno feilo, antro feilo, nusvyra rankos ir visi tiesiog dirba apatiškai, nes ką tu bedarytum, teismo salėje kokiam teisėjui Pupkinui pasirodys, kad čia ne argumentai, nes reikėjo slapta kamera nufilmuoti. Kartais teismo salėje jau tikimasi argumento: "o iš kur jūs žinote, su žvake nestovėjote!"
              Bėda, vienžod.
              Paskutinis taisė R.D.; 2017.09.25, 17:38.

              Comment


                O kas nusprendžia, žmogus niekšas ar ne?
                Tavo draugai iš jėgos struktūrų?
                If a lion could speak, we could not understand him.

                Comment


                  Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                  O kas nusprendžia, žmogus niekšas ar ne?
                  Tavo draugai iš jėgos struktūrų?
                  Nusprendžia tyrėjų grupė, tirdama ir aiškindamasi įvykio aplinkybes, t.y. už ką kaltinti. Prokuroras - oficialus kaltintojas taip pat, nagrinėdamas bylas. T.y. taip, kaip nurodoma įstatyme. Toliau jau teisme tas įrodinėjama, o advokatai gina. O ten visko gali būti, kaip jau minėjau. Priklauso nuo teisėjo, jo suvokimo ir t.t. Bet pas mus jie moka tik atmintinai įstatymo raidę, kurią išmoko VU TF ir t.t. faktorių. Dirbantiems su banditais JAV įstatymų bazė būtų kaip panacėja. Na, bet gal iki to mums dar kaip iki Mėnulio.
                  Bet, nieko nežinančiam ir šiaip iliuzijų pasaulyje gyvenančiam piliečiui sunku tą paaiškinti, kol pats su tuo nesusiduria. Na, bet čia nusispjauti, tai tik liberastų ir visokių durnelių bėdos, iš serijos tų nupirktų, kurie protestavo prie prezidentūros per "Zapad" laiką. Galbūt visuomenei geriau ir nežinoti realios padėties. Tegu jie pri alučio pasvaigsta.
                  Pasistengsiu neįžeisti, bet tokiems kaip jūs reikėtų realiai padirbėti kriminaliniuose nusikaltimuose ar saugume. Liberalios bacilos greitai išgaruos
                  Na, bet matosi, šilta vaikystė, išpopintas užpakalis daro savo.
                  Paskutinis taisė R.D.; 2017.09.26, 13:17.

                  Comment


                    Iš FB. Įdomu. https://www.facebook.com/rabinoviciu...92188607472165
                    Nulinė tolerancija (perteklinis teisėsaugos griežtumas smulkių pažeidimų atžvilgiu) atrodo gali būti daug sunkesnio nusikalstamumo priežastimi.

                    Čia verta ir Lietuvai pagalvoti: pas mus neadekvačiai daug baudimo, pagal nuteistų žmonių dalį berods esame 1 vietoje ES.
                    https://www.nature.com/articles/s41562-017-0211-5
                    Keli komentarai:
                    Vytautas Sirvydis Geras tyrimas ir geras pastebėjimas: esame pirmoje vietoje ir pagal nuteistų skaičių, ir pagal įkalinimo įstaigose atliekancių laisvės atėmimo bausmes skaičių. Tiesioginė koreliacija su pirma vieta pagal savižudybių skaičių, beje. O sekanti išvada, kuri visiškai patvirtina nulinės tolerancijos žalą, irgi yra ne nauja: visa baudžiamoji teisė yra visiškai neefektyvi, neturi jokios prevencinės reikšmės ir tėra skirta tokiai emocijai, kaip kerštas, aptarnauti. Ne tik Lietuvoje.
                    Ričardas Savukynas Tikslas turėtų būti situacijos gerinimas. Bet kai yra kovojama su kuo papuola, įkišant žmones krūvai metų į smirdinčias skyles, tai gaunasi tiesiog galutinis tų pačių žmonių žlugdymas, nedarant nieko, kad jie pasikeistų. Rezultato visuomenei nulis ir tuntai nubaustų, kuriems nuo to smegenys paskui persikreipia. Realiai tai yra kažkoks imitacinis procesas, kur generuojami visokie dešimtkartiniai recidyvistai.
                    Vytautas Sirvydis Yra didžiulis skirtumas tarp važiavimo transportu be bilieto, t.y. nekriminalizuotos veikos, ir baudžiamosios teisės veikimo. Bent man didelį įspūdį daro faktas, kad islamo šalyse su šariato teisės taikymu, kur yra numatytas rankos nukirtimas už vagystę, būtent tokių viešų egzekucijų metu stebinčiųjų minioje padaroma nemaža kišenvagysčių. Jeigu Jūs, Kolega, nedarote nusikaltimų (nežudote, nesmurtaujate, etc.), drįstu spėti, taip elgiatės tikrai ne todėl, kad tokios veikos kriminalizuotos ir uždraustos BK, o visiškai dėl kitų priežasčių.

                    Comment


                      Standartinis šviežias pavyzdys, kai bet kokie galiojantys įstatymai yra bejėgiai

                      Realybė, kuri šokiruoja: iš Lukiškių paleistas 15 kartų teistas recidyvistas iš karto nužudė žmogų

                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/crim...d?id=75864509#

                      Comment


                        Teisininko nuomonė. Sujaukta teisingumo sistema skatina nusikalstamumą

                        Ne tiek bausmės griežtumas lemia susilaikymą nuo pažeidimo, kiek jos neišvengiamumas ir adekvatumas neigiamiems padariniams.
                        ...
                        Negalima neatkreipti dėmesio į baudžiamajame kodekse numatytus bausmių intervalus, kuomet sankcijose dažnai numatoma galimybė teismui pasirinktinai skirti bauda, areštą ar laisvės atėmimą iki 5 ar daugiau metų. Žinoma, gerai, kad dar ne iki gyvos galvos.

                        Tad ar verta po to stebėtis, jog neretai subliukšta skandalingos bylos ar kaip žmonės kalbą, jog už vištos nugvelbimą gali sulaukti didesnės bausmės nei už pavojingą smurtinį nusikaltimą.

                        Žinoma, tam tikras bausmių intervalas yra būtinas, ypač stipriose teisinėse valstybėse, turinčiose gilias teisinės visuomenės tradicijas. Bet postsovietiniuose kraštuose labai svarbus yra ženkliai didesnis bausmių diferencijavimas pagal nusikaltimų sunkumą, nes taip rasis daugiau teisingumo ir mažiau pagundų visiems proceso dalyviams neteisėtai bandyti manipuliuoti ar daryti įtaką atsakingiems asmenims.

                        JAV ir senosiose Europos valstybėse į recidyvą linkusius nusikaltėlius stengiamasi kiekvieną kartą griežčiau bausti, o kartą uždarytus ypač pavojingus visuomenei asmenis – kuo ilgiau išlaikyti izoliuotus idant nenukentėtų visuomenė. Ir ne tik dėl to, kad pakartotinų nusikaltimų išaiškinimas kainuoja šimtą tūkstantines sumas, bet ir užkirsti kelią naujoms nekaltų žmonių žalojimams. Civilizuotai visuomenei nėra svetimas humaniškumo jausmas nusikaltėlio atžvilgiu, bet gal ne mažiau svarbu pagalvoti apie naujų aukų būsimas kančias ir siekti to išvengti.

                        Drįstu teigti, kad įsigaliojusi šalyje iškreipta išplauta bausmių sistema, prioriteto ištrynimas tarp aukos ir budelio, veikos pavojingumo skirstymo taikant bausmes, stabdo teisėsaugos bei teismų sistemos pažangą ir jau kenkia daugelio žmonių saugumui. Turėtume peržiūrėti baudžiamąją politiką, kodeksuose iš esmės diferencijuoti bausmes pagal nusikaltimų sunkumą ir pasikartojimą.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Standartinis šviežias pavyzdys, kai bet kokie galiojantys įstatymai yra bejėgiai

                          Realybė, kuri šokiruoja: iš Lukiškių paleistas 15 kartų teistas recidyvistas iš karto nužudė žmogų

                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/crim...d?id=75864509#
                          Va čia ir reiktų sodinti paleidusius asmenis.

                          Comment


                            Tai gal jis ankstesnę bausmę normaliai atliko ir niekas jam nenuolaidžiavo. O išvis nepaleisti neužtenka įstatymų. Tokio tipo žmonių nepataisys nei bausmė, nei sėdėjimo laikas.

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Tai gal jis ankstesnę bausmę normaliai atliko ir niekas jam nenuolaidžiavo. O išvis nepaleisti neužtenka įstatymų. Tokio tipo žmonių nepataisys nei bausmė, nei sėdėjimo laikas.
                              JAV tokius sodina 200-tams metų

                              Comment


                                O kokia prasmė? Iš karto utilizuoti ir viskas. Kas iš to, kas sėdės iki gyvos galvos? Ir tik nereikia pasakų, apie tai, kad neteisingai apkaltintas ir t.t. Pripažintas recidyvistu ir baustas už sunkų nusikaltimą 3 kartą iš viso neturėtų būti laikomas visuomenei ant sprando net ir kalėjime. Bet gi atsiranda "humanistų", kuriems tokio urodų gyvybė verta kažko. O kad jis išėjęs ir toliau žudo, tai nesvarbu. Nuteisim dar kartą ir pasodinsim...

                                Comment


                                  http://kauno.diena.lt/naujienos/kaun...esaugos-831108 - kasnors paaiškinkit kas čia per teisėsaugos pasityčiojimas, kad šiukšlė nuteistas 11 metų kažkokiu būdu hali vaikščioti laisvėje ir ramiausiai pasiplauti?

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    O kokia prasmė? Iš karto utilizuoti ir viskas.
                                    Pasiūlymas puikus, bet dėl tolerastų realiai neįgyvendinamas.


                                    Comment


                                      Parašė J.U. Rodyti pranešimą

                                      JAV tokius sodina 200-tams metų
                                      Jei teisingai skaitau, nes netikjiu savo akimis, recidyvistui už žmogžudystę prokurorai siūlo vos 12 metų????

                                      Comment


                                        Nieko keisto, nes teisėsauga išvirto į valstybę valstybėje su savo paniatkėm, kurios daug kuo sutampa su banditų gyvenimo supratimu.

                                        Comment



                                          Vilniečius sujaudino šuns likimas: ar taip turi elgtis gyvūnų globėjai?

                                          Kadangi pats savanoriauju vienoje iš Vilniaus gyvūnų prieglaudų tai mums šis šuo buvo žinomas dar nuo pavasario. Tiek įvairios prieglaudos, tiek vietiniai gyventojai bandė jį prisijaukint, bet dėl savo bailaus būdo jis nieko neprisileido.Todėl yra naturalu kad Grindos žmonių įspaustas į kampą jis bandė gintis ir rodė agresiją. Kiek čia buvo (ar nebuvo) žiauraus elgesio parodys tyrimas. Tačiau mane labiausiai šokiruoja ne tai, kaip vyko gaudynės, o tai kad išlindo kruvos komentatorių, kurie gyvenime nėra susidūrę su bailiais šunimis ir jų gaudymu ir kurie viską žino tik prie klaviatūros. EgZpertai at it's best.

                                          You might surprise yourself.

                                          Miestai.net FB

                                          Comment

                                          Working...
                                          X