Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Svecias Rodyti pranešimą
    Supratau tave
    Reiškia pvz. reikia visiškai panaikinti laisvės atėmimo bausmes, tik palikti pinigines, (patartina simbolines, bet kažkodėl už KET pažeidimus visi nori tik didinti ) ir Lietuvoje neliks sunkių ir l. sunkių nusikaltimų nes taip išeina, kad dabar Lietuvoje įsigaliojusi žiauri nusikaltėlių baudimo praktika, kai už žmogžudystę gauna nuo 8 iki 12 m. l.a., o atsėdėję pusę bausmės laiko išeina į laisvę persiauklėti, adaptuotis prie gyvenimo, (t.y. kad toliau plėšti žudyti, prievartauti) ?

    nu nesu as toks sapaliotojas
    nusikalstamuma mazina bausmes neisvengiamumas, bet niekada-ziaurumas. Ta 1000 k irode pasaulio istorija.Mes niekada nesimokome. Ar nepastebejai, kad visur, kur yra dideles bausmes, yra diziulis nusikalstamumas. Toki desninguma gali stebeti visur.Istorijoje buvo daug pavyzdiu , kai net ziauriausios bausmes neturedavo efekto. Mirties bausme neturi efekto.(yra 1 mlrd priezasciu del ko taip)

    bausmes pagrindine funkcija nera represine. pagrindine funkcija-pataisos. Ir nereikia to neigti, taip is tikruju yra.Todel adaptacija labai svarbu. Jeigu resocializacija gera, tai daugiau plesti, prievartauti neis. Sutinku, kad pataisymas neimanomas ypac sunkiu nusikaltimu atvejais.Tokiais atvejais bausme turi buti pakankamai griezta. Taip pat reigtu vengti visus sodinti i kalejimus, Lietuvoje ir taip nenormaliai didelis proc zmoniu sedejo juose.
    Bet svarbiausias dalykas kalejimu pertvarka. totaline, nes dabar kalejimai- zverizmo ir nusikaltimu mokykla. I pataisos sistema reikia labai daug investuoti, nes tai leicia kievieno is musu sauguma.

    kalbant apie bausmes, reikia vadovautis protu, patirtimi, mokslu. Ir atsiriboti nuo "ka tu kalbetum, jei tavo artimuosius ta ir ta". is tikruju laisves atemimo bausmes skyrimas turetu buti ne toks daznas. Daznai zmogui pakanka tik proceso (formalaus nubaudimo), taip pat daug efektyviu priemoniu teikia probacija (kai neizoliuojamas asmuo, jam teikiama prieziura)
    labai efektyvi asmenu prieziura uzdedant jiems elektronines vietos nustatymo priemones ir t.t.

    butinai paziurekit si linka http://www.liapo.lt/reikia_zinoti1.htm
    Paskutinis taisė Andrew; 2007.03.15, 11:03.
    "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
    negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

    Comment


      Parašė Rodyti pranešimą
      Rodikliai (didžiųjų miestų TOP 5 pagal nusikaltimus tenkančius 100 000 gyventojų):
      1. Vilniaus m. sav. 3045
      2. Kauno m. sav. 2062
      3. Klaipėdos m. sav. 1975
      4. Šiaulių m. sav. 1614
      5. Panevėžio m. sav. 1605

      Išvados: Vilnius aiškus "lyderis" šioje suvestinėje. Kaunas yra antras, tačiau nuo Klaipėdos atsilieka nežymiai. Šiauliuose ir Panevėžyje yra dar geresnė situacija, jų rodikliai taip pat labai panašūs.
      Tarp kitko - nusikalstamumo statistika gali neturėti tiesioginio ryšio su subjektyviu nesaugumo pojūčiu.

      1) smulkūs nusikaltimai "ėėėė, duok rūkyt" paprastai nebūna pranešami policijai, į statistiką nepatenka
      2) nesaugus jautiesi tada, kai gali "užsirauti" bet kur ir bet kada. "ėėėė, duok rūkyt" nusikaltimai yra būtent tokie. Ir priešingai - jeigu, tarkime, alkoholikai bomžyne žudo vienas kitą, tai nealkoholikai, gyvenantys nebomžyne, gali jaustis saugūs.
      3) kai kurios nusikalstamos veikos, pvz, kokios nors finansinės machinacijos, nesaugumo pojūčio beveik nesukelia.

      Tarkime, man nesaugumo pojūtį instinktyviai sukelia treninguoti žmonės skustom galvom. Jie gali būti nors ir 3 aukštuosius baigę - bet mano pojūtis yra būtent toks.

      Comment


        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
        Tarkime, man nesaugumo pojūtį instinktyviai sukelia treninguoti žmonės skustom galvom. Jie gali būti nors ir 3 aukštuosius baigę - bet mano pojūtis yra būtent toks.

        man irgi.


        tokios rusies nusikaltimai kyla del dvieju priezasciu:

        1. nepagarba kitam asmeniui. nuo mazens pas mus nera diegiama, kad kitas asmuo yra autonomiskas, tu jo negali uzkabineti, izeidineti , jei kas nors nepatinka.
        2. smurto ir neapykantos. daznai "duok parukyti" yra pretekstas smurtui. Smurtas ir neapykanta turi bjauria savybe-jie yra sugeriami. Smurtas seimose pereina vaikams, vaikai smurta islieja ant kitu vaiku ar suaugusiu.

        vaikas pas mus nera laikomas zmogumi. Jie daznai musami, koliojami. Vaikas negali atsikirsti ar diskutuoti. taip pas ji gimsta vadinamasis "neteisybes jausmas".Smurtas kaupiasi, daro diziule psichologine zala ir paskui prasiverzia
        Paskutinis taisė Andrew; 2007.03.15, 11:21.
        "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
        negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

        Comment


          OOO, Kap įdomu
          Ką čia rašote tai tik teorija, nusileiskite ant žemės, pažiūrėkit kiek tų nusikaltėlių vėl sėdą į zonas, jūsų čia pareikštos mintys kaip iš laikraščio ir tiks jums tik per egzaminus.
          Paskutinis taisė Svecias; 2007.03.15, 16:24.
          Parašas :)

          Comment


            Šiaip jau mane mažai kas šokiruoja, bet čia tai

            http://www.youtube.com/watch?v=-BG9lQT7UW8

            Comment


              nu žiauru... degraduoja jaunimas....

              Comment


                Dingę berniukai rasti negyvi Kelmės rajone

                Kelmės rajone, Kražantės upėje rasti, kaip manoma, nuskendę du mažamečiai broliukai, beveik prieš tris paras dingę iš namų Petrališkės kaime. Tai DELFI patvirtino Kelmės policijos komisariato viršininkas Arvydas Spurga. Pareigūno teigimu, vaikų kūnus upėje pastebėjo jų motina.

                „Vaikų ieškojo patys kaimo gyventojai, moksleiviai ir dingusiųjų tėvai. Kūnus pastebėjo vaikų motina“, - sakė A. Spurga.




                Du dvylikos ir aštuonerių metų broliai iš namų Petrališkės kaime dingo beveik prieš tris paras. Vaikai motinai pasakė išeiną į parduotuvę ir treniruotę, tačiau ten nenuėjo.

                Vaikų nesėkmingai ieškojo kariškių sraigtasparnis, kartu skrido ir berniukų tėvas. Penktadienį vėl buvo prašoma kariškių pagalbos, tačiau jos neprireikė.

                „Upelis teka vos už šimto metrų nuo vaikų namų, - DELFI sakė A.Spurga. – Šiandien kartu su vaikais ir tėvais nuo Petrališkės kaimo praėjome apie 7 km paupiu, tačiau nieko neradome. Kai visi sustojome prie tilto, vaikų motina su vienu vaikų nusprendė eiti toliau. Ir netrukus, vos už 50 metrų jie pamatė, kaip srovė neša vaikų kūnus“.

                Būtent tuo pačiu maršrutu ketvirtadienį vaikų buvo ieškoma ne tik vaikščiojant paupiu, bet ir teritoriją apžiūrint iš sraigtasparnio.

                Policijos viršininko teigimu, ant iš upės ištrauktų vaikų kūnų smurto žymių nepastebėta. Penktadienio popietę vaikų kūnus apžiūrėjo iš Šiaulių atvykęs teismo medicinos ekspertas. Jis turėtų nustatyti, ar vaikų mirtis nėra smurtinė.

                “Mes kol kas nieko nenorime spėlioti, versijų gali būti daug, bet viskas paaiškės, kai vaikus apžiūrės ekspertas“, - A.Spurgos teigimu, rasti vaikai buvo su drabužiais. Beje, jie rasti būtent šalia tos vietos, kur paskutinį kartą iš savo mobiliojo ryšio telefono motinai skambino vienas vaikų. Tačiau policijos viršininkas teigia, kad tai greičiausiai tik atsitiktinumas – šalia yra mobiliojo ryšio antena.

                Pareigūno teigimu, bus siekiama, kad dar savaitgalį būtų nustatyta tiksli vaikų mirties priežastis, tačiau gali būti, kad ekspertizė buvo atlikta tik pirmadienį. Tokiu atveju mažamečių laidotuvės užsitęstų.

                A.Spurga nekomentuoja pirminės ekspertų apžiūros. Paklaustas, ar ekspertas neužsiminė apie rastus sužalojimus ant vaikų kūnų, teatsakė: „Kol kas norėčiau susilaikyti nuo komentarų“.
                Neatmetama versija, kad mažamečiai galėjo žaisti prie patvinusios Kražantės, kai vienas jų netyčia galėjo įkristi į upę, o kitas brolis šoko į upę jo gelbėti.
                Tačiau jeigu būtų laikomasi šios versijos, kiltų klausimas, kodėl per tris paras upė vaikų kūnus nuplukdė tik vos daugiau kaip 7 km – nebent abiejų vaikų kūnai buvo užkliuvę už medžių šakų ar pan.

                http://www.delfi.lt/news/daily/crime...hp?id=12612265
                ******

                Žiauru....
                You might surprise yourself.

                Miestai.net FB

                Comment


                  Žiauru, bet nebūčiau taip įsitikinęs, kad tai tinka šiai temai. Kolkas neaišku ar tai nusikaltimas.

                  Comment


                    Aš galvojau kurti tam atskirą temą, bet parašiau čia, nes tinkamesnės neradau. O kai paaiškės kad tai buvo nusikaltimas, tai tada perkelsiu
                    You might surprise yourself.

                    Miestai.net FB

                    Comment


                      Parašė joker Rodyti pranešimą
                      Šiaip jau mane mažai kas šokiruoja, bet čia tai

                      http://www.youtube.com/watch?v=-BG9lQT7UW8
                      afiget'
                      You might surprise yourself.

                      Miestai.net FB

                      Comment


                        Gaila, bet tas vaizdelis is mokyklos, ko gero, niekuo neisskirtinis. Tiesiog dabar turim galimybe tokius dlykus pamatyti... ir tai tikrai ne vien Lietuvos problema.

                        Comment


                          Siaubas ten su tom mergom. Nors ir kaimas, bet taip visur cia gali vykt.
                          Konfliktas del pacanu greiciausiai...
                          Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                          Comment


                            juk zemesne kultura ir tiek nera cia jokios problemos, ir nieko cia nepakeisi, visur ir visada taip buvo, buna ir bus, tokiu atsitikimu

                            Comment


                              Tos merginos yra Marijampolės Petro Armino vidurinės mokyklos aštuntokės.

                              Comment


                                Oj visokiu bajavyku tam youtube yra. Pvz.:
                                http://www.youtube.com/watch?v=wm86cTYnxA8
                                Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Gaila, bet tas vaizdelis is mokyklos, ko gero, niekuo neisskirtinis. Tiesiog dabar turim galimybe tokius dlykus pamatyti... ir tai tikrai ne vien Lietuvos problema.
                                  Lietuvoje smurto problema tikrai iskirtine. Nereikia pamirsti, kad apie 70 proc Lietuvos mokiniu patiria patycias, Lietuvos vaikai jauciasi nelaimingiausi ES. Taip pat Lietuvos mokyklose daugiausiai musasi tiek vaikinai, tiek merginos. Patycios Lietuvoje yra epidemijos masto, ir ta jau garsiai rekia visi. Isisukusia smurto karusele sunku bus sutabdyti: smurtas seimoje, mokykloje, net mokytoju smurtas pries mokinius. Visa tai del nemokejimo kalbetis, del nepagarbos vienas kitam, del nuolatinio priesiskumo ieskojimo. Tokia smurto ir neapykantos kultura sukuria ziauriai bloga psichologini klimata,
                                  "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
                                  negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

                                  Comment


                                    Parašė Andrew Rodyti pranešimą
                                    Lietuvoje smurto problema tikrai iskirtine. Nereikia pamirsti, kad apie 70 proc Lietuvos mokiniu patiria patycias, Lietuvos vaikai jauciasi nelaimingiausi ES. Taip pat Lietuvos mokyklose daugiausiai musasi tiek vaikinai, tiek merginos. Patycios Lietuvoje yra epidemijos masto, ir ta jau garsiai rekia visi. Isisukusia smurto karusele sunku bus sutabdyti: smurtas seimoje, mokykloje, net mokytoju smurtas pries mokinius. Visa tai del nemokejimo kalbetis, del nepagarbos vienas kitam, del nuolatinio priesiskumo ieskojimo. Tokia smurto ir neapykantos kultura sukuria ziauriai bloga psichologini klimata,
                                    Ir atvirkščiai .
                                    Šiaip iš tiesų Lietuvoje tai yra dideliais mąstais, tačiau ir tokiose šalyse kaip Airija taipogi vyksta daug smurto, ypač mažesniuose miesteliuose, kur emigrantų skaičius yra mažesnis. Pažįstu ukrainietę merginą kuriai prireikė medikų pagalbos kai kažkokiai airei ji užkliuvo. Ir tai ne vienintelis atvejis kurį žinau . Šiaip pati džiaugiuosi, kad pakliuvau į draugišką, tarptautinę klasę, kur tokie dalykai nevyksta.

                                    Comment


                                      Panašu, kad mano spėjimai išsipildė:

                                      Broliukai Kelmės rajone mirė smurtine mirtimi

                                      Preliminariais teismo medicinos ekspertų duomenimis, penktadienį Kelmės rajone Kražantės upėje rasti broliukai Mantas ir Tomas mirė smurtine mirtimi. Ekspertai ant berniukų kūnų aptiko smaugimo žymių. Tai Lietuvos radijui patvirtino Šiaulių apygardos vyriausiasis prokuroras Kastytis Šikšnys.

                                      Daugiau informacijos šiuo metu tyrėjai suteikti negali.



                                      Berniukų kūnai rasti daugiau nei už 10 km nuo vaikų namų, netoli tos vietos, kur antradienio popietę užfiksuotas vieno iš berniukų mobilaus telefono skambutis.
                                      Maždaug 4 metrų pločio gana gilioje upėje broliai rasti vienas šalia kito. Jaunėlis aptiktas be striukės, nerastas ir vyresniojo brolio mobilusis telefonas.
                                      8-erių Tomas ir 12-os Mantas dingo antradienį: vienas išėjo į parduotuvę, kitas – į treniruotę. Nesulaukę sūnų iki vakaro tėvai kreipėsi į policiją.
                                      Per tris paras pareigūnai ne kartą tikrino tvenkinius ir Kražantės krantus. Vakar Petrališkės kaimo apylinkės buvo žvalgomos iš sraigtasparnio. Į nelaimės ištiktų tėvų pagalbos šauksmą atsiliepė daugybės šalies miestų gyventojų, pranešusių apie pastebėtus vaikus, panašius į dingusius.

                                      http://www.delfi.lt/news/daily/crime...hp?id=12624257

                                      Surasčiau aš tą, kuris TAI padarė, tai ne tik nukirsčiau jam galvą, bet dar ir ketvirčiuočiau.
                                      Paskutinis taisė spirit; 2007.03.24, 20:56.
                                      You might surprise yourself.

                                      Miestai.net FB

                                      Comment


                                        Cituoju:"nusikalstamuma mazina bausmes neisvengiamumas, bet niekada-ziaurumas. Ta 1000 k irode pasaulio istorija.Mes niekada nesimokome. Ar nepastebejai, kad visur, kur yra dideles bausmes, yra diziulis nusikalstamumas. Toki desninguma gali stebeti visur.Istorijoje buvo daug pavyzdiu , kai net ziauriausios bausmes neturedavo efekto. Mirties bausme neturi efekto.(yra 1 mlrd priezasciu del ko taip)

                                        bausmes pagrindine funkcija nera represine. pagrindine funkcija-pataisos. Ir nereikia to neigti, taip is tikruju yra."


                                        Tai kad beveik viskas truputi atvirksciai.
                                        Pvz., Singapure yra vienos ziauriausiu bausmiu - mirties bausme uz ziauru nuzudyma ir uz prekyba narkotikais, plakimas rykstemis ir t.t., o nusikalstamumas vienas zemiausiu pasaulyje.
                                        Bausmes pagrindine funkcija yra prevencine. Kas paciam svarbiau - ar kad tau kaukole sulauzes kietuolis pasedetu kelis metus ir paskui pasitaises senutes per kelia vedziotu (kuo labai abejoju), ar kad jis net pagalvoti apie toki nusikaltima bijotu?
                                        Del bausmes neisvengiamumo visiskai sutinku, tik ta bausme turi atitikti nusikaltima, o ne trys metai uz nuzudyma ( http://www.delfi.lt/news/daily/crime...hp?id=12095846 ) ar pabarimas uz apiplesima.
                                        Zmones daro viska, kas APSIMOKA. Nusikaltimas turi NEAPSIMOKETI. Jeigu sumuses zmogu ir atemes jo telefona bus tik pabartas (kaip dabar praktiskai yra), nusikaltelis tai darys vel ir vel. (Ar jus nesutiktumete buti pabarti uz kelis simtus litu? ). Jeigu taip padares kokius 3 metus moketu tam zmogui moraline kompensacija, o laiku nesumokejes butu priverstinai idarbintas kokia kanalizacija kapstyti uz grasius, kurie butu pervedami nukentejusiajam - tokie nusikaltimai isnyktu.
                                        Bet valdziai nusikalstamumas yra naudingas - jus tarpusavyje pjaukites, tik i musu reikalus nesikiskit...
                                        darbas lietuvoje.lt

                                        Comment


                                          1. Bausme niekada neturi isankstinio poveikio. Bausme visada turi poveiki tik veliau, padarius nusikaltima. Kodel taip yra? Todel, kad zmogus, darydamas nusikaltima niekada negalvoja apie jo pasekmes, tiksliau galvoja, kad ju isvengs. Tai yra zmogaus mastysenos bruozas. Ta irodyti galima labai lengvai. Stai pavyzdziui, as tingiu mokytis, kazko neismokstu, taciau galvoju, kad issisuksiu, manes nepakvies atsakineti ar pan. Zinoma, as numanau, kad mane gali pakviesti, bet galvoju, kad tik ne ryt ir tik ne mane. Tai yra psichologinis saves atribojimo nuo realybes efektas (“man tikrai taip neatsitiks”). Tai lemia zmogaus psichologine savigyna. Nusikaltelis galvoja taip pat. Todel bausmes ziaurumas cia teturi maza poveiki. Kad ir kokia ziauri bausme butu, ji niekada neatbaide nuo nusikaltimo darymo nei viduramziais, nei dabar (o viduramziais labai “rafinuotos” bausmes buvo).

                                          Del siu ir kitu priezasciu bausme niekada neturi atitikti nusikaltimo (nes tada butu tiesiog kerstas, o ne bausme). Bausmes pagrindines funkcijos yra prevencine ir pataisomoji. Prevencine ji tegali buti, kai pasiekiamas jos tikslas – nusikaltes asmuo nedaro kitu nusikaltimu. T.y. prevencine bausme gali buti tik tada, kai ji yra efektyvi. Ziauri bausme nera efektyvi, ja nepasiekiamas jos tikslas, todel ziauri bausme neatlieka prevencines funkcijos.


                                          Bausme turi buti individualizuota, nes kartais vienam zmogui visiskai gali pakakti mazenes bausmes, kitam- ne.

                                          Nusikalstamuma lemia daug priezasciu.Reikia atriboti ziaurius nusikaltelius (kur pataisa jau neimanoma del ivairiu preizasciu)(Spirit pavyzdys yra butent toks) nuo nusikalteliu del socialiniu salygu, aplinkybiu etc. Siu nusikalteliu yra daugiausiai, juos galima pataisyti ir integruoti visuomene, o tam reikia lesu ir supratimo. Ir cia labai svarbus zmogiskas poziuris, darbas su nusikalteliais (Svedijoje net priziuretojai yra be uniformu). Nes nesant tokio poziurio, tokie zmones ilgainiui taps recidyvais, ir darys nusikaltimus ne tik del to, kad visuomene uzdarys visus kelius (neras darbo del poziurio, jam bus klijuojama nusikaltelio etikete), bet ir is kersto.

                                          Apie kalejimu sistema nekalbesiu.

                                          2 Del Singapuro

                                          nusikalstamumas ten mazas del kitu preizasciu: ekonomines situacijos, beveik 100 proc urbanizacijos, zmoniu tankumo, teritorijos dydzio ir kt. Jis tikrai nera mazas del ziauriu bausmiu.

                                          Lietuvoje sumazinus bausmes uz nesunkius nusikaltimus ir negrudant zmoniu i kalejimus uz bet koki nusikaltima, kriminogenine situacija pagerejo (lyginant su tuo, kas buvo). Buvo uzrauktas nusikalteliu ruosimas kalejimuose, kai profai itraukdavo nepatyrusius. Socialines programos taip pat duoda ir ateityje duos didelius rezultatus.

                                          Del moralines zalos atlyginimo sutinku 100 proc. Lietuvos istatymai numato, kad neturtine zala padarius nusikaltima nukentejusiajam atlyginama visais atvejais.

                                          Orientuotis reikia ne i Singapura (nes tai specifine valstybe) o I Europos patirti. Rysys tarp bausmes ziaurumo ir didesnio nusikalstamumo yra neabejotinas.
                                          Paskutinis taisė Andrew; 2007.03.24, 22:21.
                                          "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
                                          negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X