Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Technologijų naujienos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    tuos monitorius kiek pamenu si menesi dauguma Vilniaus bei Kauno autobusu tures po to ir kiti didieji Lt miestai gaus juos. Gal kada nors ir internetu galesim autobusuose naudotis..
    Westside is the best ! :jura:

    Comment


      #62
      Parašė Edgaex
      tuos monitorius kiek pamenu si menesi dauguma Vilniaus bei Kauno autobusu tures po to ir kiti didieji Lt miestai gaus juos. Gal kada nors ir internetu galesim autobusuose naudotis..
      Tokie monitoriai bent jau Vilniuje kažkaip neplinta. Man atrodo, kad kiek jų buvo iš pradžių įdėta, tiek ir liko.

      Nemanau, kad tuos monitorius naudos internetui. Nerealu. O kas nori tas ir dabar juo gali naudotis tiek autobusuose, tiek ir bet kur kitur.

      Comment


        #63
        http://www.delfi.lt/news/economy/Med...php?id=8819721 kazkaip maniau, jog kolkas tik Klaipedoj tie monitoriai yra tad, Edd, turbut daugiau jie ir neplis Vilniui. Si menesi ir kaunieciai gales pasidziaugt reklamomis autobusuose. Iki rugsejo - Panevezys ir Siauliai. As taip pat manau, kad cia nera koks didelis ivykis IT srityje, bet vis sis tas
        Westside is the best ! :jura:

        Comment


          #64
          Vilniuje pirmieji jau pernai buvo sukrauti (tiesa troleibusuose). Ala kažkurios firmos ir LNK bendras projektas. Nu ir kas.. parodė Ogį ir tarakonus su šone begančiom reklamom ir pasibaigė. Vaizdas trūkčiodavo taip, kad neįmanoma žiūrėt... Nieko gero su tais TV (manau radija tikrai geresnis variantas).
          P.

          Comment


            #65
            Ginkluotės gigantai varžosi dėl lietuvio išradimo

            Lietuvis, sukūręs, anot jo, analogų pasaulyje neturintį interaktyvų šaudymo treniruoklį "Arcada", sudomino vienus didžiausių pasaulyje ginklų gamintojų. Tačiau išradėjas neplanuoja parduoti patento - pardavęs tik licenciją gamybai jis skaičiuoja susikrausiantis kur kas didesnius turtus, rašo dienraštis "Verslo žinios".

            "Parodose dalyvauja specialistai, ir jų negąsdina, kad esu lietuvis, niekam nežinomas verslininkas. Jau deramės su šaudymo treniruoklių gamyklų JAV "Lasershot" bei "MPRI Beamhit", su Vokietijos "Umarex group", gaminančios "Valther" pistoletus, savininkais. Jie nori pirkti mano išradimo patentą - aš tenoriu parduoti licenciją gamybai",- "Verslo žinioms" sakė Vilniaus UAB "Interaktyvūs treniruokliai" direktorius Albinas Rukavičius.
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              #66
              Parašė Edd
              Tuos monitorius kuo puikiausiai buvo galima patalpinti ir senuose ikarusuose.
              Čia toks pat derinys, kaip prie kostiumo kedai

              Parašė Edd
              Aš asmeniškai tikrai manau, kad Klaipėda prieš tų monitorių įdėjimą, turėjo daug žymesnių įvykių IT srityje.
              Beabėjo, tačiau ne viešąjame transporte

              Comment


                #67
                Pasaulinės IT sprendimų kompanijos „Hewlett-Packard“ padalinys Lietuvoje UAB „Hewlett-Packard“ (HP) iki 2009 m. bankui „NORD/LB Lietuva“ teiks kompiuterinę įrangą ir IT ūkio priežiūros paslaugas. Vasarį pasirašyta trejų metų sutartis pratęsia ilgametę kompanijų partnerystę.

                Kompanijoms bendradarbiaujant, HP bankui tiekia tarnybines ir darbo stotis, nešiojamuosius ir delninius kompiuterius, spausdintuvus ir tinklinę įrangą. Bendrovė taip pat atlieka kasdienę tarnybinių stočių ir kitos kompiuterinės įrangos priežiūrą. Per trejus metus „NORD/LB Lietuva“ nupirko iš HP prekių ir paslaugų maždaug už 6 mln. litų.

                Pagal naująją sutartį bus toliau modernizuojama ir plėtojama banko „NORD/LB Lietuva“ informacinė techninė bazė ir programinė įranga. HP ir toliau bankui teiks Pagrindinės bankinės sistemos techninės dalies prevencinės priežiūros paslaugą, kuri buvo pradėta teikti beveik prieš dvejus metus.

                Kompanija bankui taip pat teiks IT konsultavimo ir analizės paslaugas, sakoma HP pranešime.

                Comment


                  #68
                  Parašė Rokas
                  Beabėjo, tačiau ne viešąjame transporte
                  Abejoju. Labai galimas daiktas, kad yra tokia sistema jog operatoriai sėdi ir stebi koks ir kada autobusas atvažiavo į stotelę bei pan. Bei daugybė kitų dalykų, kurių mes nematom/nežinom. Jie turi tikrai didesnę reikšmę ir yra sudėtingesni projektai, nei LCD monitorių patalpinimas autobusuose.

                  Comment


                    #69
                    neitema

                    kas cia per nesamone as dar vakar ziurejau www.mtv.lt adresa nieko nebuvo ka siandien isijungiu ta pati adresa ziuriu jau yra taciau angliskai ir apie lt nieko ka tai reiskia ar cia lietuviskosios mtv saitas ar kas?gal kas gali man padet issiaiskint

                    Comment


                      #70
                      Kauno troleibusuose sudeti televizoriai, nemaciau gal ten ir monitoriai, bet man jie ispudzio nedaro ir nekreipiu i juos demesio

                      Comment


                        #71
                        Parašė FM'as
                        kas cia per nesamone as dar vakar ziurejau www.mtv.lt adresa nieko nebuvo ka siandien isijungiu ta pati adresa ziuriu jau yra taciau angliskai ir apie lt nieko ka tai reiskia ar cia lietuviskosios mtv saitas ar kas?gal kas gali man padet issiaiskint
                        Aš šį adresą pabandžiau surinkti iškart po to kai tu parašei naujieną čia forume ir viskas veikė. Šiap tai čia taspats MTV.tv tik tos raides ir tesiskiria. Na, o kai jau veiks MTV Lietuva tai beabejo ir puslapis bus jai sukurtas...

                        Comment


                          #72
                          MTV lietuva ? For real ?
                          Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                          Comment


                            #73
                            Sukurta sistema, kuri palengvins kompiuterių dovanojimą Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms. Joms paaukota kompiuterinė įranga nuo šiol bus surenkama ir paruošiama naudojimui specialiuose technologijų centruose, įkurtuose profesinio mokymo įstaigose.

                            Švietimo ir mokslo ministerijos bei bendrovės „Microsoft Lietuva“ iniciatyva įsteigtuose centruose taip pat ketinama rengti informacinių technologijų mokymo kursus, sakoma pranešime spaudai.

                            Kol kas technologijų centrai veiks dviejose profesinio mokymo įstaigose - Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokykloje bei Elektrėnų profesinio mokymo centre. Jie surinks ir ruoš naudojimui kompiuterinę įrangą privačių bei valstybinių organizacijų paaukotą bendrojo lavinimo mokykloms.

                            „Ši iniciatyva leis sukurti aiškią centralizuotą kompiuterių dovanojimo mokykloms sistemą. Įmonės ir institucijos bus skatinamos aukoti panaudotą kompiuterinę įrangą, o profesinėse mokyklose įkurti technologijų centrai pasirūpins, kad mokyklas ji pasiektų visiškai parengta darbui“, - sako Švietimo informacinių technologijų centro direktorius Vainas Brazdeikis.

                            Technologijų centruose dirbantys specialistai sutvarkys kompiuterių technines problemas, ištrins juose esančią informaciją, o taip pat įdiegs naują programinę įrangą. Bazines programas visiems kompiuteriams – operacines sistemas „Windows“ ir biuro programų paketus „Office“ – skirs bendrovė „Microsoft Lietuva“.

                            Profesinėse mokyklose įsteigtose kompiuterių laboratorijose taip pat bus rengiami mokymai šių įstaigų mokiniams, dėstytojams bei administracijai, o informacinių technologijų kursas bus įtrauktas į jų švietimo programas. Technologijų centrų darbuotojai ir mokymus vedantys lektoriai bus ruošiami specialiuose „Microsoft“ mokymo kursuose.

                            Jei projektas pasiteisins, ateityje į programą numatoma įtraukti Kauno, Visagino ir kitų miestų profesines mokyklas, kurios rengia kompiuterių įrangos specialistus

                            Comment


                              #74
                              Prieš kelis metus modernizuojant Londono underground'o valdymo sistemą, savo nagus prikišo Lietuvos kompanija, tik šiuo metu tiksliai negaliu pasakyt ar tai buvo Alna ar Elsis. Štai tau ir pasiekimas

                              Comment


                                #75
                                Vieno iš didžiausių pasaulyje technologijų koncerno "Siemens" naujas tyrimų ir plėtros (R&D) padalinys gali būti įkurtas Lietuvoje, jeigu čia atsiras pakankamos kvalifikacijos telekomunikacijų fizikos bei elektronikos specialistų.

                                "Verslo žinios" rašo, kad Ūkio ministerija patvirtino, jog "Siemens" analizuoja padėtį keliose šalyse, tarp jų ir Lietuvoje, ir jau kovo pabaigoje turi apsispręsti, kur būtų palankiausia įsikurti.

                                Steigėjai akcentuoja, kad vienas svarbiausių veiksnių, kurie lems kompanijos pasirinkimą, yra žmogiškieji ištekliai - ar šalyje atsirastų 20-30 kvalifikuotų telekomunikacijų fizikos ir elektronikos inžinierių.

                                Šiuo metu "Siemens" iš 15-kos analizuotų valstybių preliminariai yra atrinkusi tris šalis kandidates, tarp kurių yra ir Lietuva, kur galėtų būti steigiamas R&D padalinys. Teigiama, kad jei pavyks rasti pakankamai tinkamos kvalifikacijos specialistų, labai tikėtina, kad Lietuva ir bus pasirinkta.

                                Lietuvoje "Siemens" koncernui atstovaujančiai antrinei bendrovei "Siemens" paskelbus konkursą dėl telekomunikacijų fizikos ir elektronikos inžinierių priėmimo į R&D padalinį, preliminariame sąraše yra atrinkta apie 40 kandidatų. Lietuvos pranašumas tas, kad būtent tokios kvalifikacijos inžinierius rengia Vilniaus universiteto Radiofizikos katedra, kasmet išleidžianti apie 10 specialistų.

                                Analizuodami padėtį Lietuvoje "Siemens" atstovai lankėsi Vilniaus ir Kauno universitetuose, domėjosi, kokių sričių specialistai čia rengiami, o susitikime su ūkio ministru Kęstučiu Daukšių aptarė investicinę aplinką.

                                "Jų ketinimai išties labai rimti", - patvirtino K.Daukšys.

                                Galutinį sprendimą dėl padalinio įkūrimo vietos steigėjai priims šio mėnesio pabaigoje, įvertinę visas kandidates

                                Comment


                                  #76
                                  / Puikios naujienos Norėtųsi tokių žinių išgirsti dažniau

                                  Comment


                                    #77
                                    Technologijų kompanija „Siemens" pasirašė sutartį su Valstybinio socialinio draudimo fondu („Sodra") dėl centralizuotos finansų valdymo sistemos diegimo. Projektas bus įgyvendinamas kartu su verslo ir informacijos valdymo sistemų diegimo bei konsultacine įmone „ERP".

                                    „Nors eilinis Lietuvos gyventojas ženklių pasikeitimų nepastebės, naujoji sistema padės sutaupyti laiko ir lėšų, o svarbiausia sumažės klaidų tikimybė", - teigė„Sodros" direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strumskis.

                                    Bendrovių konsorciumas jau kovą pradės kurti ir diegti sistemą, paremtą pasaulinio verslo valdymo sistemų kūrėjo SAP platformos pagrindu, kuri leis centralizuotai tvarkyti „Sodros" centrinės būstinės bei padalinių finansų valdymo ir buhalterinės apskaitos procesus, padės sklandžiai pereiti prie euro.

                                    Sistemos diegimo darbus numatoma įvykdyti per 18 mėnesių

                                    Comment


                                      #78
                                      Šaunios naujienos, tik kažin kiek kainuos šis projektas "Sodrai"
                                      W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                      Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                      Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                      Comment


                                        #79
                                        Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI) pagal Danijos vyriausybės pagalbos programą įdiegta moderni duomenų saugykla (DS). Sistemą įdiegė informacinių sistemų lyderė Lietuvoje BĮ UAB ,,Informacinės technologijos".

                                        Dirbant su dideliais duomenų kiekiais duomenų saugyklos technologija suteikia vartotojams galimybę duomenis vizualizuoti, daryti statistines prognozes, atrinkinėti duomenis auditui.

                                        Kaip pasakė R. Bentkus, šio projekto administratorius Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, naudojant DS, bus galima nuolatos ir automatiškai lyginti visų mokesčių mokėtojų rodiklius su pasirinktos mokėtojų grupės vidutiniais rodikliais pačiais įvairiausiais pjūviais. Tokiu būdu visi išsiskiriantys mokėtojai bus labai lengvai aptinkami.

                                        DS leis VMI greitai ir nesudėtingai keistis informacija su kitomis šalies įstaigomis, tokiomis kaip Muitinė, SoDra ir Statistikos departamentas. Bus galima daug lengviau keistis informacija apie mokesčių mokėtojus ir jų veiklą su kitų šalių mokesčių inspekcijomis, ši sistema leis pradėti kompleksinius VMI veiklos efektyvumo tyrimus.

                                        Naująją sistemą sukūrusio ,,Informacinių technologijų" ,,Duomenų saugyklų ir analizės informacinių sistemų kūrimo" skyriaus vadovas A. Kazimianec pasakė, jog iš kitų duomenų bazių, DS išsiskiria tuo, kad ji yra specialiai suprojektuota ir sukurta taip, kad joje esančius duomenis būtų galima greitai ir patogiai analizuoti visokiausiais pjūviais. Galutinis DS vartotojas negali keisti arba kaip nors taisyti DS duomenų. Duomenis galima tiktai peržiūrinėti ir analizuoti įdėtomis į DS priemonėmis. Tai jau aštuntasis stambus mūsų skyriaus projektas. Kiti mūsų sistemų vartotojai yra taip pat įmonės ir organizacijos, tokios kaip AB ,,Lietuvos energija", AB ,,Vilniaus bankas", AB ,,Lietuvos draudimas", kurios operuoja ir analizuoja didelius kiekius duomenų.

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė FM'as
                                          Valstybinėje mokesčių.....
                                          Šiandiena gerų naujienų diena
                                          W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                          Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                          Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                          Comment

                                          Working...
                                          X