Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Technologijų naujienos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Skype ideja sugalvojo ir suprogramavo du estu studentai...
    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

    Comment


      #42
      Parašė FM'as
      Neįtikėtinas naujas būdas apskaičiuoti uždavinio atsakymą, atrodo, yra tikra tinginio svajonė: įjungi kompiuterį, užprogramuoji jį spręsti uždavinį, bet vėliau programos nepaleidi. Jei naudojamas kvantinis kompiuteris, tuomet yra nemaža tikimybė, kad atsakymas visvien bus gautas.

      Skamba absurdiškai, bet Ilinojaus universiteto (JAV) mokslininkas Onuras Hostenas su kolegomis įrodė, kad tai tikrai veikia. Jie sukūrė tokį kvantinį kompiuterį, kuriame naudojami šviesos spinduliai ir kuris konkretų įrašą duomenų bazėje gali rasti net jo neieškodamas.






      Tai yra keista net kvantinės mechanikos pasaulyje, kuris pagarsėjęs savo intuicijai prieštaraujančiais reiškiniais. O.Hostenas su kolegomis šį reiškinį pavadino „kontrafaktiniu“ kvantiniu skaičiavimu: tai būdas sužinoti kokio nors įvykio rezultatą stebint situaciją, kurioje to įvykio nebuvo.


      Kvantinis kompiuteris yra visiškai nepanašus į tradicinius kompiuterius. Jame visi skaičiavimai atliekami naudojantis kvantinės mechanikos dėsniais, o vienu metu galima atlikti daug skaičiavimo operacijų, kurias įprastiniai kompiuteriai turėtų atlikinėti paeiliui. Dėl tokio skaičiavimo būdo paprastai labai smarkiai sutrumpinamas laikas, per kurį kvantinis kompiuteris randa atsakymą į vieną ar kitą uždavinį.


      Tai įmanoma dėl to, kad kvantiniai objektai, pavyzdžiui, pavieniai atomai ar šviesos fotonai, gali būti „superpozicijos“ būsenoje – tokios būsenos realiame pasaulyje nėra. Pavyzdžiui, kvantinis jungiklis gali būti vienu meti ir įjungtas, ir išjungtas.


      Tai yra kvantinio skaičiavimo esmė, nes reiškia, kad kvantinis kompiuteris gali pats atsirasti superpozicijos būklėje, kuomet jis ir veikia, ir neveikia. Tokiu būdu „neveikiančio“ kompiuterio istorijoje lieka požymių, kad jis „veikia“, o dėl to atsiranda galimybė stebint vieną būseną kažką sužinoti apie kitą.


      „Kai kuriems žmonėms patinka manyti, kad tai yra lyg dvi atskiros visatos“, - aiškino kompiuterių mokslininkas Richardas Josza iš Bristolio universiteto (D.Britanija). Vienoje visatoje kompiuteris veikia, o lygiagrečioje visatoje neveikia.


      Tuomet žmogus, stebintis neveikiantį kompiuterį, galėtų sakyti, kad jis veikia tik „lygiagrečioje visatoje“. „Todėl jums netektų mokėti už veikiančio kompiuterio naudojimą“, - sakė R.Josza.


      Bet yra ir kita svarbi kvantinių kompiuterių savybė: kvantinių procesų rezultato niekada neįmanoma tiksliai prognozuoti, jį galima tik nusakyti tikimybiškai. Todėl kvantinis skaičiavimas ne visuomet pateiks teisingą atsakymą.


      Kai prieš aštuonerius metu R.Josza pasiūlė šią idėją, kai kurie mokslininkai manė, kad teisingų rezultatų gavimo tikimybė bus tokia maža, kad lygiai taip pat sėkmingai rezultatą galima būtų atspėti.


      O.Hostenas su kolegomis atrado būdą išvengti šio apribojimo. Tam jie pasinaudojo dar vienu kvantinio pasaulio reiškiniu, vadinamu Zeno efektu. Zeno efektas yra teisingo rezultato gavimo tikimybės kitimas vien dėl to, kad teisingo rezultato ieškoma. Tai, galima sakyti, yra seno posakio, kad stebimas katilas niekada neužverda, kvantinis atitikmuo: „kvantinis katilas“ gali iš tikrųjų neribotai ilgą laiką nevirti, jei į jį žiūrima.


      Mokslininkai pasigamino paprastą kvantinį kompiuterį iš lazerio spindulių, veidrodžių ir šviesos jutiklių. Tokiame kompiuteryje informacija koduojama fotonų kvantinėmis būsenomis. Taigi mokslininkai vieną fotoną pervedė į superpozicijos būseną, kuomet jis ir yra, ir nėra perduodamas į optinį apdorojimo įrenginį, kuris kvantinę būseną apdoroja pagal nustatytą algoritmą. Tuomet stebimas fotonas ir aiškinamasi ar jame užkoduotas atsakymas į skaičiavimus.


      Mokslininkai, naudodamiesi Zeno efektu, stebėjo „neveikiančią“ kompiuterio būseną, kurioje fotonas neperėjo per apdorojimo įrenginį. Tokiu būdu jie padidino teisingo atsakymo gavimo tikimybę.


      „Tai – nuostabus eksperimentas, kuriuo tiriamas kvantinės teorijos keistumas“, - sakė R.Josza.


      O.Hostenas su kolegomis sako, kad tai nėra vien tik kvantinių keistenybių pademonstravimas. Jie tvirtina, kad šis darbas bus naudingas kuriant kvantinius kompiuterius. Iki šiol tokie kompiuteriai, kuriuose informacijos pernašai naudojami šviesos šaltiniai ar įkalinti atomai, buvo paprasčiausi žaislai, kurių skaičiuojamoji galia yra pernelyg maža, kad jiems būtų galima patikėti tikrai sudėtingų užduočių vykdymą.


      Viena iš kliūčių, neleidžiančių padidinti tokių kvantinių kompiuterių modelių, yra ta, jog labai sudėtinga neleisti kvantinei informacijai nutekėti į aplinką. Tokio nutekėjimo priežastis iš esmės yra kvantinių bitų sąveika su aplinka skaičiavimo metu. Bet jei skaičiavimai iš tikrųjų nevyksta, tai informacijos nutekėjimas gali būti gerokai mažesnis, o dėl to skaičiavimas kvantiniais kompiuteriais gali būti gerokai tikslesnis.
      Prastai isverstas straipsnis. Siaip kvantine fizika labai idomus dalykas ...
      Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

      Comment


        #43
        Didžiausioms Lietuvos televizijoms pasiūlius tiesiogines savo programų transliacijas mobiliajame telefone, įsitvirtinti tarp mobiliojo interneto vartotojų sumanė ir radijo stotys.

        Radijo stotis M-1 pranešė kovo 1 dieną atidaranti mobiliojo interneto svetainę wap.m-1.fm, kuri suteiks galimybę perklausyti laidų įrašus, sužinoti eteryje skambančių kūrinių pavadinimus, balsuoti už dainas ir kitų galimybių.

        "Esame pirmoji radijo stotis Lietuvoje, pasiūliusi tokių galimybių. Žinome, kad tai populiaru užsienyje ir tikimės, kad projektas pasisekimo sulauks ir Lietuvoje", - BNS sakė M-1 savireklamos vadybininkė Audra Aleksaitė.

        Pasak jos, svetainėje kol kas neužtikrinama galimybė mobiliuoju internetu tiesiogiai klausytis radijo programos, tačiau M-1 svarsto galimybę tokią paslaugą įdiegti ateityje.

        M-1 teigimu, kai kurie gyventojai ir taip turi galimybę mobiliuoju telefonu klausytis radijo realiu laiku, nes tokią funkciją palaiko jų mobilieji telefonai ar prie jų prijungti priedai.

        Pirmoji iš mobiliojo ryšio operatorių tiesiogines LNK televizijos programų transliacijas mobiliajame telefone savo abonentams pernai rugsėjį pasiūlė "Bitė Lietuva".

        Mobiliojo ryšio operatoriai savo klientams taip pat yra sudarę galimybę mobiliajame telefone skaityti kai kuriuos laikraščius.

        Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, Lietuvoje pernai gruodžio pabaigoje iš viso buvo 4,35 mln. aktyvių mobiliojo ryšio abonentų.

        Comment


          #44

          ~1400 is 1000 Lietuviu naudojasi mob. rysio paslaugom
          Mano nuotraukos @Fotki.com

          Auto Show Millennium 2007
          Retromobile 2007
          "Kova 1". Driftingo čempionatas
          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
          Kauno Marių Regioninis Parkas

          Comment


            #45
            Parašė HAMMER

            ~1400 is 1000 Lietuviu naudojasi mob. rysio paslaugom
            Nieko čia stebuklingo, aš ir pats naudoju dvi SIM korteles (beje nemažai mano pažystamų irgi turi po dvi ar net daugiau kortelių).

            Comment


              #46
              bet paskaiciuok kiek is tu ~3.1-3.2M nesinaudoja isvis.... dauguma pensininku ir vaikai iki kokiu 7 metu nes jau pirmokeliai siais laikais turi po mobiliaka dazniausiai dar kiek zmoniu negalinciu sau to leisti..
              Mano nuotraukos @Fotki.com

              Auto Show Millennium 2007
              Retromobile 2007
              "Kova 1". Driftingo čempionatas
              "Foje" Gali Skambėti Kitaip
              Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
              BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
              Kauno Marių Regioninis Parkas

              Comment


                #47
                Mtv

                Didžiausia pasaulyje televizijos kompanija MTV šiandien Londone patvirtins arba atmes planus įžengti į Lietuvą, Latviją ir Estiją. Nepatvirtintais duomenimis, TV3 žinių vedėjas Marius Veselis iš MTV yra gavęs pasiūlymą užimti kompanijoje atsakingas pareigas.

                „Sprendimas bus aiškus šiandien“, - šįryt telefonu DELFI sakė „MTV Networks Europe“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai Deanas Possenniskie'is, pridūręs, kad diskusijos dėl MTV Baltic sukūrimo vyksta kelerius metus.

                DELFI žiniomis, jei „MTV Networks Europe“ nuspręstų įeiti į Baltijos šalių rinką, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje būtų sukurti trys nacionaliniai MTV kanalai, transliuojami kabeliniais, palydoviniais ir skaitmeniniais tinklais, su vietine kalba, vedėjais ir reklama, su gerai žinomais pasauliniais MTV šou ir specialiai Baltijos šalims sukurtomis vietinėmis programomis.

                MTV taip pat perduotų savo vietiniams kanalams teises rodyti naujausius muzikinius klipus iš viso pasaulio. Atėjus MTV, geriausi Baltijos šalių atlikėjai galėtų lengviau patekti į tarptautinį MTV muzikos tinklą, be to, turėtų galimybę oficialiai varžytis kasmetiniuose MTV muzikos apdovanojimuose.

                JAV žiniasklaidos grupės „Viacom“ valdoma MTV veikia jau dvidešimt penkerius metus ir su daugiau nei 120 televizijos kanalų 167 valstybėse yra didžiausias televizijos tinklas pasaulyje. Tarptautinis verslo leidinys „Business Week“ šešerius metus iš eilės MTV tituluoja brangiausiu pasaulyje žiniasklaidos prekiniu ženklu.

                DELFI žiniomis, į MTV projektą investuos ir DELFI steigėjo Allano Martinsono vadovaujama investicinė įmonė „MartinsonTrigon“. Pats A.Martinsonas kol kas nei paneigė, nei patvirtino šios informacijos.

                Praėjusią savaitę „MartinsonTrigon“ įsteigė bendrovę „TVCorp“, į kurią pranešė investuosiantis 1,4 mln. eurų. „MartinsonTrigon“ teigė, jog naujoji bendrovė dalyvaus tarptautiniuose TV projektuose ir turės padalinius ne tik Estijoje, bet ir kitose šalyse.

                „Mes pranešime apie TV projektus artimiausiomis savaitėmis“, - žadėjo A.Martinsonas.

                „MartinsonTrigon“ ketina investuoti 20-30 mln. eurų į IT, žiniasklaidą ir telekomo bendroves Baltijos šalyse ir Rusijoje. A.Martinsono vadovaujamas investicinis fondas praėjusią savaitę iš „Lietuvos telekomo“ nupirko bendrovę „Microlink“ ir Baltijos kompiuterių akademiją.

                Neblogai taip?

                Comment


                  #48
                  Jo, išties neblogos naujienos
                  "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

                  Comment


                    #49
                    siaip cia buvo mano svajone kad Mtv bent jau baltijos salyse butu o kad ir lietuvoje tai Cool

                    Comment


                      #50
                      Ech, nieko sau naujiena Neslėpsiu, kad labai norėtųsi teigiamo atsakymo Nors kaip supratau nedaug ir liko laukt jo

                      Comment


                        #51
                        Kaip MTV atejimas i Baltiijos salis susijes su technologijomis Lietuvoje?
                        Manau reiktu naudoti sia tema pagal paskirti.

                        Comment


                          #52
                          Neseniai Klaipėdoje viešajame transporte (autobusuose) atsirado skystųjų kristalų monitoriai- televizoriai. Neseniai Klaipėdoje viešajame transporte (autobusuose) atsirado skystųjų kristalų monitoriai- televizoriai. Kol kas jie rodo tik reklamas, bet tam tiromis valandomis, taip pat ir žinias. Tai, manau, pirmasis žingsnis informacinių technologijų plėtimas, tobulėjimas Klaipėdoje. Žingsnis po žingsnio mes jau einame link tokių miestų kaip “Newyork’as”, kuriame jau labai plačiai išplėtotos informacinės technologijos, kažkada gi reikia žengti pirmą žingsti tobulėjimo link.

                          Comment


                            #53
                            Hm. Sakyčiau, kad aplamai reklamų rodymas viešajame transporte nėra kažkoks svarbus įvykis ir rašyti, kad tai pirmas žingsnis Klaipėdoje IT srityje, ir "žingsnis po žingsnio mes jau einame link tokių miestų kaip “Newyork’as”"

                            Comment


                              #54
                              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                              Comment


                                #55
                                MTV jau yra priėmusi teigiamą sprendimą dėl planų įžengti į Lietuvą, Latviją ir Estiją, tačiau šiuo metu derina technines detales ir apie sprendimą praneš artimiausiomis dienomis.
                                MTV Lietuva, MTV Latvija ir MTV Eesti - tokie turėtų būti naujausių didžiausio pasaulyje televizijos tinklo kanalų pavadinimai. Baltijos šalių MTV transliacijas kabeliniais, palydoviniais ir skaitmeninės televizijos tinklais tikimasi pradėti dar šiemet. Data turėtų būti paskelbta greitai.

                                Lietuvos, Latvijos ir Estijos MTV atrodys kaip ir bet kuris kitas vakarietiškas MTV kanalas: laidos bus išverstos į nacionalinę kalbą, be to, papildomai bus kuriamos ir vietinės laidos su vietiniais vedėjais. Vietinių MTV kanalų kokybė bus tiesiogiai kontroliuojama iš MTV centro Londone.

                                Pasak DELFI šaltinių, Baltijos šalių MTV generaliniu direktoriumi greičiausiai bus patvirtintas Marius Veselis, beveik dvejus metus MTV Networks Europe vadovavęs šio projekto kūrimui.

                                MTV greičiausiai atidarys nacionalines atstovybes Vilniuje, Rygoje ir Taline, kuriose dirbs tarptautinė ir vietinės komandos. Lietuvoje būtų įkurtas modernus transliavimo centras su technologijomis, kokių iki šiol kitos televizijos Baltijos šalyse nenaudoja.

                                nu kadangi jau buvau praneses apie MTV tai va cia naujausios zinios

                                Comment


                                  #56
                                  /
                                  Yahoo!

                                  P.S. Dėl naujienos apie reklamą autobusuose. Dėkui, man įdomios tokios naujienos

                                  Comment


                                    #57
                                    bulvarinis skaitalas
                                    Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė ArTuRAs

                                      Comment


                                        #59
                                        Parašė Edd
                                        Hm. Sakyčiau, kad aplamai reklamų rodymas viešajame transporte nėra kažkoks svarbus įvykis ir rašyti, kad tai pirmas žingsnis Klaipėdoje IT srityje, ir "žingsnis po žingsnio mes jau einame link tokių miestų kaip “Newyork’as”"
                                        Matai, kai vos prieš kelis metelius mes Ikarusus tik nurašėm, tai manau, kad čia didelis žingsnis. Be to nužilgo ir elektroninio bilieto sistema bus įdiegta. Manau, bet kuriam Lietuvos miesto viešajam transportui bei pačiam miestui, tai būtų pakankams žingsnis į priekį.

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė Rokas
                                          Matai, kai vos prieš kelis metelius mes Ikarusus tik nurašėm, tai manau, kad čia didelis žingsnis. Be to nužilgo ir elektroninio bilieto sistema bus įdiegta. Manau, bet kuriam Lietuvos miesto viešajam transportui bei pačiam miestui, tai būtų pakankams žingsnis į priekį.
                                          Tuos monitorius kuo puikiausiai buvo galima patalpinti ir senuose ikarusuose. Aš asmeniškai tikrai manau, kad Klaipėda prieš tų monitorių įdėjimą, turėjo daug žymesnių įvykių IT srityje. Su FM'o posakiu, kad tų monitorių įdėjimas į autobusus buvo pirmas žingsnis IT srityje Klaipėdoje, aš visiškai nesutinku. Jeigu taip būtų, tai mums iš tiesų būtų toli ir ne tik iki Estijos.
                                          Dėl elektroninio bilieto sistemos - sutinku, bet ne apie tai mes kalbėjom.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X