Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Romas
    replied
    Viena liberali partiją kitą tos pačios pakraipos partiją išvadino "nebrandžia".
    Turbūt artėja rinkimai, kai reikia geriau parodyti savo partijos identitetą

    ELTA 2023.10.18
    Seimo pirmininkė sukritikavo „laisviečius“ dėl nutekinto dokumento
    Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Laisvės partija pasielgė nebrandžiai nutekinusi politinės organizacijos viduje aptartą planą, siūlantį griežtinti laikyseną koalicijos partnerių atžvilgiu. Kaip akcentuota naujienų portalo Delfi paviešintame dokumente, nesulaukusi koalicijos partnerių paramos dėl civilinės sąjungos, Laisvės partija neatmeta galimybės blokuoti visus konservatorių teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas.

    https://www.delfi.lt/news/daily/lith...29041#cxrecs_s
    Landbergis savo ruožtu "laisviečius" išvadino "horoskopų rašytojais"

    ELTA 2023.10.20
    Landsbergio paaiškinimai Armonaitės neįtikino: „laisviečių“ gretose atmosfera kaista
    Nesulaukusi koalicijos partnerių paramos dėl civilinės sąjungos, Laisvės partija neatmeta galimybės blokuoti visus konservatorių teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas. Tarp kandidatų į šią poziciją neoficialiai minimas G. Landsbergis. Kaip rašė Delfi, „laisviečiai“ mano, kad, siekiant patvirtinti kandidatą į eurokomisarus, Laisvės partijos balsai bus lemiantys.
    Komentuodamas tokį „laisviečių“ užmojį G. Landsbergis tikino, kad kol kas aspiracijų į eurokomisaro kėdę jis neturi. Todėl, akcentavo ministras, Laisvės partija užsiima horoskopų rašymu. „Iš mūsų nėra jokių indikacijų. Tai horoskopai“, – teigė ministras

    https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=94837233
    Karbauskis pasimokė iš savo klaidos, kai pernelyg audringai reagavo į pliažus Lukiškių aikštėje, dėl ko buvo mobilizuotas "Laisvės partijos" elektoratas
    ELTA 2023.10.20
    Karbauskis: „laisviečiai“ nelabai suvokia realybės
    Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis mano, kad reikiamos paramos civilinei sąjungai nesulaukiančios Laisvės partijos svarstymai blokuoti visus konservatorių teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas yra visiškai nerealūs. Politikas akcentuoja, kad „laisviečių“ frakcija Seime turi per mažai narių, kad tokiems klausimams galėtų daryti reikšmingą įtaką. (...)

    R. Karbauskis įsitikinęs, kad nepaisant Laisvės partijos daromo spaudimo, „laisviečiams“ svarbūs civilinės sąjungos, narkotikų dekriminalizavimo ir Stambulo konvencijos klausimai reikiamo palaikymo Seime nesulauks. „Įstatymai, kuriuos nori priimti Laisvės partija, jie nebus priimti ne dėl to, kad yra problema su jų partneriais, o dėl to, kad jie yra vertybine prasme nepriimtini Lietuvos visuomenei. Ir konservatorių partijoje yra dar keliolika žmonių, kurie nėra liberalai ir kurie balsuoja taip, kaip balsuoja žmonės, kurie kovoja už tradicines vertybes“, – sakė LVŽS pirmininkas.
    „Tai šioje situacijoje aišku, kad Laisvės partija gali grasini kaip nori ir daryti ką nori, bet šie įstatymai priimti nebus. Ir tai jokiu būdu nėra klausimas, susijęs su konservatorių arogancija. Tai klausimas būtent vertybinis“, – akcentavo jis.

    https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=94850193
    Opozicijai nieko nereikia daryti, kol valdančioji koalicija viešai aiškinasi santykius

    Lrytas.lt 2023.10.20
    Nutekėjęs Laisvės partijos planas gali galutinai sukiršinti valdančiuosius
    Itin sunkiai kelią Seime besiskinančiam Civilinės sąjungos įstatymo projektui teliko paskutinis žingsnis. Tačiau dar net neatsidūręs parlamento darbotvarkėje jis vėl sukėlė nemenką įtampą, šįkart – tarp pačios valdančiosios koalicijos partnerių (...)

    Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas savo ruožtu pastebėjo, kad Laisvės partija dabar pakliuvusi į „nesėkmių ruožą“. Anot politiko, šios partijos pažadai – teisingi, tačiau nepamatuoti. „Kitas dalykas yra savivaldos rinkimai – visiška nesėkmė, ir jau nuo pavasario matėsi, kad Laisvės partija ieško kitokių veikimo būdų. Veikimas koalicijoje jiems neduoda politinės naudos.
    Panašu, kad spalio 5 dieną jie sukūrė strategiją savo valdybos posėdyje, kaip elgtis toliau. Ar jie patys pasistengė nutekinti tą strategiją, ar netyčia nutekėjo, čia yra antraeilis dalykas, bet man panašiau, kad jie norėjo, jog koalicijos partneriai konservatoriai žinotų, kad štai, Laisvės partija žada elgtis taip, kaip jie išdėstė.
    Tą strategiją jie pradėjo realizuoti jau labai greitai – spalio 10 dieną vyko NT mokesčio įstatymo svarstymas. Jie nepalaikė, ir matome dabar visiškai užpildytą eterį jų gąsdinimais, kaip bus įvedinėjamas vilniečiams 4 proc. maksimalus mokesčio tarifas. Logikos prasme tai yra nusišnekėjimas“, – portalui lrytas.lt aiškino liberalas.

    https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...eztai-28797025

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Delfi.lt 2023.10.16
    Nutekėjęs Laisvės partijos veiksmų planas parodė tikruosius koalicijos santykius
    Laisvės partija telkiasi jai ypač svarbaus Civilinės sąjungos įstatymo priėmimui. Delfi žiniomis, praėjusią savaitę partijos valdyba patvirtino veiksmų planą, kurio autoriai suskaičiavo 18 šiuo klausimu abejojančių parlamentarų, 10 iš jų priklauso valdantiesiems. (...)

    Laisvės partijos skaičiavimu, jei balsavime dėl įstatymo priėmimo dalyvautų visas Seimas, jį palaikytų 64 Seimo nariai, 59 balsuotų prieš, 18 Seimo narių dvejotų dėl projekto. Išanalizavę situaciją laisviečiai prognozuoja, kad įstatymą palaikytų 9 Liberalų sąjūdžio atstovai, 2 balsuotų prieš, dar 2 – abejojantys. Projektą palaikytų 32 konservatoriai, 10 balsuotų prieš, o dar 8 – abejojantys. Laisviečių manymu, įmanoma būtų perkalbėti ir kai kuriuos opozicijos atstovus: 2 socialdemokratus, 3 demokratus, 3 Darbo partijos atstovus.(...)
    Valdybos dokumente teigiama, kad priėmimui taip pat užtektų balsų, jei projektą palaikytų dalis iš 10 abejojančių TS-LKD ir Liberalų sąjūdžio atstovų Seime. „Tačiau valdančiosios koalicijos partnerių vadovybė nesiekia pakeisti jų pozicijos ir ruošia informacinį lauką galimam įstatymo nepriėmimui, bandydama dėl to permesti atsakomybę opozicijai ar netgi Laisvės partijai“, – konstatuoja laisviečiai.
    Jie dokumente primena I. Šimonytės žodžius, esą gali būti, kad įstatymas liks nepriimtas, bet jį gal priims kitas Seimas, Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės – Nielsen pasakymą, kad vien koalicijos balsų įstatymui dabar nepakaktų, o šalti ir žiaurūs skaičiai rodo, kad 71 balso tam šiuo metu nėra, liberalų seniūno Eugenijaus Gentvilo pasvarstymą, kad norėdami kuo greičiau išspręsti šį klausimą laisviečiai gali jį nužudyti.(...)

    Laisvės partijos atstovai skaičiuoja, kad net jei Seimas priimtų įstatymą, yra didelė grėsmė, kad prezidentas G. Nausėda jį grąžintų Seimui svarstyti iš naujo – tai esą neformaliai yra patvirtinę ir prezidento patarėjai. Partijos atstovai mano, kad tokią galimybę didina konservatyvias nuostatas reiškiančio Igno Vėgėlės galima konkurencija G. Nausėdai prezidento rinkimuose.
    Tokiu atveju, anot laisviečių, norint atmesti veto, reikėtų ne tik surinkti 71 balsą Seime, bet ir būtų prarastos galimybės manevruoti laike, nes reikėtų laikytis Seimo statuto procedūrų dėl įstatymo svarstymo artimiausiuose posėdžiuose

    https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=94777517

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    ELTA 2023.09.26
    TSKP narių sąrašuose - dabartiniai Seimo nariai
    Lietuvos archyvuose esančiuose Komunistų partijos dokumentuose aptiktos 12 dabartinių parlamentarų bylos, skelbia portalo 15min atliktas tyrimas. Paviešinti duomenys rodo, kad beveik visose Seimo frakcijose yra buvusių Komunistų partijos narių.
    Nustatyta, kad iš viso šiuo metu Seime dirba 20 buvusių Komunistų partijos (TSKP) narių

    Komunistų partijai priklausė
    Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ 5 nariai Vilija Targamadzė, Algirdas Stončaitis, Zigmantas Balčytis, Laima Nagienė,
    Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narys Liudas Jonaitis,
    Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos 4 atstovai Antanas Vinkus, Dainius Kepenis, Rimantė Šalaševičiūtė
    Algimantas Dumbrava.

    Komunistų partijos sąrašuose rasta ir dabartinės Seimo valdančiosios daugumos atstovų
    –Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai priklausantis Kęstutis Masiulis ir Algis Strelčiūnas bei
    Laisvės partijos frakcijos narys Artūras Žukauskas, rašoma portalo 15min atliktame tyrime.

    Apie savo praeitį Komunistų partijoje dauguma parlamentarų nenurodė (tik Rimantė Šalaševičiūtė or Algimantas Dumbrava viešai nurodė šį faktą).(...)

    konservatorius K. Masiulis teigia nenurodęs savo praeities Komunistų partijoje, nes tai nėra privaloma.
    „Nereikėjo – nenurodžiau. Aš neslėpiau tos informacijos“, – žurnalistams Seime teigė K. Masiulis.
    „Mielieji, aš džiaugiuosi už daugelį jūsų, kad esate jauni ir nereikėjo tais laikais gyventi. Tas stojimas, mano, į kompartiją buvo melas. Apgavystė. Visas laikmetis buvo apgavystė“

    https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=94621177

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Vakar rodė reportažą per TV3 žinias.

    Naujas Švietimo ministras bent iš išvaizdos turbūt pilkiausias ir nepastebimiausias iš visų ministrų. Tačiau ir iškalba jis nesublizgėjo - apsijuokė ir nesugebėjo atsakyti į paprastą klausimą "kiek yra lyčių?"
    Čia tokio pačio lygio LRV folkloras, kaip ir Švietimo ministrės iš Skuodo "ačių" ar raudonplaukės Ūkio ministrės nusišnekėjimai.

    O Šimonytė eilinį kartą su savo arklišku humoru nevykusiaii bandė išsisukti nuo tiesaus klausimo ir lygioje vietoje įžvelgė "provokaciją".

    TV3.lt 2023.09.26
    Atsakymą į klausimą "kiek lyčių" žino ne visi politikai
    34-ais Lietuvos nepriklausomybės metais šalis pasiekė tokį išsivystymo lygį, kad net 18-tosios Vyriausybės švietimo, mokslo ir sporto ministras nežino, ką atsakyti moksleiviui, klausiančiam kiek yra lyčių. „Nežinau, nesu ekspertas šios temos. Tikrai galite klausinėti apie fiziką, chemiją, biologiją, visų klausimų neatsakysiu“, – sakė švietimo ir mokslo ministras Gintautas Jakštas. (...)
    TV3 žinių reportažo ištrauka su kiek yra lyčių negalinčiu pasakyti švietimo ir mokslo ministru žaibiškai pasklido internete. Žmonės ir juokiasi, ir stebisi, ir net piktinasi tokiu atsakymu.(...)

    Apie tai, kiek dabar Lietuvoje lyčių, parlamentarai bandė sužinoti ir pas premjerę Ingridą Šimonytę, tačiau atsakymo nesulaukė.
    „Jūsų Vyriausybės ministras nesugebėjo atsakyti į paprastą klausimą. Todėl privalau paklausti jūsų“, – Seimo posėdyje klausė Seimo narys.
    „Jūs puikiai žinote atsakymą į šitą klausimą. Biologijos kursą mokykloje turbūt išklausėte. Jį yra išklausęs be abejonės ir švietimo ministras. Ir, manau, švietimo ministras gerai eina savo pareigas.
    O kad pasitaiko karts nuo karto kam nors užduoti provokacinių klausimų, tai aš galiu jūsų irgi paklausti – apie kokias lytis jūs kalbat? Apie tas, kur plaukia upėm, Nerimi, žiemą, pavasarį? Tai yra toks pats klausimas, kaip ir jūsų klausimas“, – parlamentarui atkirto ministrė pirmininkė.

    https://www.tv3.lt/naujiena/video/at...663?priority=3
    Paskutinis taisė Romas; 2023.09.27, 06:00. Priežastis: ąčėšųž

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

    Kokios išvados ? čia gal ne šitoj temoj sucituota ?
    Perkėlė į LT-PL temą.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

    Kokios išvados ? čia gal ne šitoj temoj sucituota ?
    Taip: https://www.miestai.net/forumas/foru...16#post2074716

    Komentuoti:


  • 10.000
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Kažkokios keistos ir jausmingos jūsų išvados.
    Pradėkime nuo to, kad LRV absoliučios daugumos kainų nereguliuoja.
    Kokios išvados ? čia gal ne šitoj temoj sucituota ?

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Kažkokios keistos ir jausmingos jūsų išvados.
    Pradėkime nuo to, kad LRV absoliučios daugumos kainų nereguliuoja.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Liūdesys John širdyje, teismas permetė per vieną vietą jo kumyro Žemaitaičio ieškinį prieš Tapiną:
    Teismas netenkino Žemaitaičio prašymo įpareigoti Tapiną pateikti įrodymus dėl jo ieškinio politiko atžvilgiu https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=94241581
    Šių metų gegužę Klaipėdos apylinkės teismas atvertė civilinę bylą, kurioje visuomenininkas A. Tapinas ir jo įkurta viešoji įstaiga „Laisvės TV“ prašo pripažinti, jog R. Žemaitaičio skelbta informacija apie jo įkurtos viešosios įstaigos, jo paties organizuotas paramos akcijas Ukrainai (pareiškimai apie pinigų rinkimų kovinio drono „Bayraktar“ pirkimą, A. Tapino neva praloštus pinigus ir pan.) būtų pripažinta neatitinkanti tikrovės, žeminanti asmens garbę ir orumą, „Laisvės TV“ dalykinę reputaciją. Taip pat teismo prašoma R. Žemaitaitį įpareigoti paneigti jo „Facebook“ paskyroje paskelbtą tikrovės neatitinkančią informaciją, panaikinti tikrovės neatitinkančios informacijos įrašus ir atlyginti 10 tūkst. eurų neturtinę žalą A. Tapinui ir „Laisvės TV“ bei ieškovų patirtas bylinėjimosi išlaidas.
    R. Žemaitaitis per savo advokatus pateikė prašymą įpareigoti A. Tapiną pagrįsti savo ieškinį papildomais įrodymais, o, jei tai nebūtų padaryta, palikti visuomenininko ieškinį nenagrinėtą.
    Eltos kalbintas A. Tapino advokatas Adomas Kunčius teigė manantis, kad minėti R. Žemaitaičio prašymai yra mėginimas įbauginti visuomenininką, jo įkurtą „Laisvės TV“. A. Kunčiaus manymu, Seimo narys siekia inicijuoti A. Tapinui strateginius reiškinius dėl visuomenės dalyvavimo, kitaip vadinamus „SLAPP“. „SLAPP“ procedūra paprastai skirta apsaugoti žurnalistus nuo nepagrįstų ieškinių. Jeigu teismas konstatuoja, kad tai yra „SLAPP“ ieškinys, skirtas įbauginti, užversti ieškiniais, tai teismas bylą nutraukia. Teismas tokiu atveju turi konstatuoti, kad tai yra aiškiai nepagrįstas prašymas, kurio siekis yra įbauginti. Tik šiuo atveju atstovauju žurnalistui, o „SLAPP“ procedūrą bando taikyti Seimo narys“

    Komentuoti:


  • VLR
    replied
    Tas ‘išskundė’ šitoje situacijoje labai jau nekaip skamba, turi tą 90-ųjų ar net kalėjimo prieskonį. Man labiau patiktų ‘atliko savo pilietinę pareigą’ ar ‘sustabdė potencialų žudiką’.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Nu va, pakaziolino kažkas žmogų. Nepadėjo nei Kembridžas, nei 500 Eur

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    Arba kad būtų fall guy

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Kad kenktų iš vidaus.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Įdomiausia kodėl Adomėnas įsitrynė į URM po GL sparneliu.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą
    Adomėno maudynių peripetijos tęsiasi
    Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...-savu-28040330
    Jonui turėtų patikti:
    Politinės korupcijos bylą tyrusiems pareigūnams M.Adomėnas atskleidė, kad verslininkai esą rėmė jo siekius pakenkti konservatorių lyderiui Gabrieliui Landsbergiui.

    M.Adomėnas pripažino, kad tiesioginiuose partijos vedlio rinkimuose jis dalyvavo norėdamas atimti balsų iš G.Landsbergio. Tuomet pastarasis pergalę prieš Ireną Degutienę šventė tik po antrojo turo.

    Komentuoti:


  • rmss
    replied
    O tai ką jiems reikėjo daryt? Aišku idealu būtų sustabdyt, bet jei situacija tokia, kad atsibudus nerado nei prilakusio Adomėno nei jo automašynos, tai aišku, kad ir turėjo 'įskųsti'.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Adomėno maudynių peripetijos tęsiasi

    Alantoje žmonės kalba, kad į mašiną sėdusį dar neišsiblaiviusį politiką esą galėjo įskųsti jo sugėrovai, bet policijos atstovai šios informacijos nepatvirtino.
    Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...-savu-28040330

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
    Tokio kalibro politikų, deja, dar ilgai neturėsime Lietuvoje.
    O tai kaip Žygis Pavilionis? Drįsčiau teigti, kad jis gal netgi aukštesnio kalibro, ar bent jau panašaus už maestro amžinatilsį Šustauską. Turi daugybę ypač aukštų kontaktų, įskaitant White house, Senatą, turi didelę įtaką pasauliniams procesams. Nereiktų nuvertinti tokių išmintingų ir įtakingų asmenybių, kurie dirba Lietuvos labui čia pat, esamoje daugumoje ir TSLKD priešakyje.

    Komentuoti:


  • Galys
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Bet tai ant kiek reikia būti nabagui, kad balsuoti už tokią partiją, kuri kiaurai prasikorumpavusi, visiškai neatstovauja deklaruojamų vertybių, o jos pirmininkė net sugebėjo įsivelti į TSLKD pedofilų skandalą su savo nelavimais? Tada jau rimtai geriau balsuoti už Uspaskichą ar kokį Puidoką
    Kelis mėn. forume vaikiškais būdais bandai prastuminėji kažkokį "prasikompuravusį" ir tada kaip niekur nieko pradedi pi*davoti dėl to kitus, ir aišku tada dar keli postai apie tai kaip kažkas yra baisiai ribotas ir kompleksuotas. (Adomėnas man buvęs nebuvęs)

    Click image for larger version

Name:	hypocrisy-meter.gif
Views:	167
Size:	218,4 kB
ID:	2068692

    Komentuoti:


  • Savitarnos kasa
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
    Tokio kalibro politikų, deja, dar ilgai neturėsime Lietuvoje.
    Įdomu ar Lietuvoje yra irgi tokių aštrių kaip velnias politikų? Gal jie dar neatrado politikos kaip pašaukimo?

    Komentuoti:

Working...
X