Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Absoliučiai didžioji dalis visuomenės (visur) mato tik juodą arba baltą, ir nenori gilintis į iš istorijos kylantį kontekstą.
    PVZ. Londone, Liverpulyje, Mančesteryje... irgi susiformavo getai, iki didžiosios imigracijos, kai buvo kilusi krizė Tečer laikais.

    Comment


      Parašė sankauskas

      Kalbant apie rasizmą, tai čia ir yra the very deffinition. All things being equal, juodukai gauna griežtesnes bausmes vien dėl odos spalvos. Kuo čia dėtos universitetų kvotos ir Aliaskos avialinijos yra visiškai neaišku.
      Tai iš esmės protestuotojai tiesiog reikalauja, kad bausmės už nusikaltimus būtų skiriamos pagal nusikaltimo stiprumą, o ne pagal odos spalvą.
      Kuom remiantis taip teigiat, kad gauna griežtesnes bausmes?
      Flickr

      Comment


        Tai buvo gi linkas praeitame puslapyje.

        Comment


          Parašė themanual Rodyti pranešimą
          Kokia prasmė viso šito apsimetinėjimo smart ass? Kam taip nevykusiai trolinti ir nepasinaudoti šitiek mano suteiktų progų išsaugoti bent šiek tiek savigarbos?
          OK, problema aišku yra, bet ji man nepasirodė labai baisi, nes 19% IMHO nėra kažkas super daug. Moterys pas mus irgi mažiau uždirba negu vyrai, gal net panašiai procentų, bet tai po truputį keičiasi - pasikeis ir ten.

          Comment


            Parašė digital Rodyti pranešimą
            OK, problema aišku yra, bet ji man nepasirodė labai baisi, nes 19% IMHO nėra kažkas super daug. Moterys pas mus irgi mažiau uždirba negu vyrai, gal net panašiai procentų, bet tai po truputį keičiasi - pasikeis ir ten.
            Moterys išsivysčiusiame pasaulyje visur mažiau sėdi už tuos pačius nusikaltimus, nes į jas požiūris yra kaip į mažiau agresyvesnes, silpnesnes ir jautresnes, atlyginimai irgi mažesni dėl panašių priežasčių, kai reikia kopti karjeros laiptais + vaikai ir šeima. Bet tai labiau lemia ne rasiniai-etniniai, socio-ekonominiai santykiai, o labiau biologija.

            Comment


              Aš ne apie moterų nusikalstamumą rašiau, o uždarbį (atlyginimą). Bet taip, moterys už tuos pačius nusikaltimus turbūt gauna mažesnes bausmes.

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Aš ne apie moterų nusikalstamumą rašiau, o uždarbį (atlyginimą). Bet taip, moterys už tuos pačius nusikaltimus turbūt gauna mažesnes bausmes.
                Aš ir tai ir tai paliečiau, nes tai susyja.

                Comment


                  Parašė Kaimai

                  Gerai. Dabar paimkime Kiniją. XX a. kinams buvo tiesiog katastrofiškas. XIX a. šiek tiek geresnis, bet irgi nekas.

                  https://en.wikipedia.org/wiki/Willia...Putnam_Fellows

                  Štai Putnamo matematikos egzamino nugalėtojai pastaraisiais metais (žiūr. ilgąjį sąrašą). Tai yra pats sunkiausias matematikos testas pasaulyje ir čia išlieka mažai vietos neišmatuojamiems faktoriams kurių galbūt yra versle. Visi tie Zhu, Sung, Yao, Peng, Zhang (visos pavardės yra Han etninės grupės) matyt yra iš neišbuožintų bajorų giminių. Sakykim kinai atsigavo nuo 1979, bet kodėl tada jie nurungia anglosaksus ir visus kitus europiečius (išskyrus aškenazius žydus)? (JAV ir JK ekonominis stabilumas jau tęsiasi šimtmečiais).
                  Yra daugybė istorinių ir kultūrinių priežasčių, kodėl vienos tautos labiau išsilavinusios už kitas. Pavyzdžiui, Švedijoje imigrantai iš Irano turi didžiausią procentą žmonių su aukštuoju išsilavinimu ir gerokai lenkia vietinius švedus. Kodėl? Nes persų kultūroje nuo senų laikų daug dėmesio skiriama mokslui (gal neatsitiktinai Iranas yra viena tame regione pažangesnių šalių, gaminanti savo brendų automobilius ir vykdanti kosminę programą). Panašiai yra ir su Rytų Azijiečiais, o Indijoje didelį vaidmenį turi verslumas.

                  Yra įdomi paralelė su žydais ir neapykanta jiems. Delfyje kažkada buvo straipsnis, kaip žydai auklėja vaikus - net nesant dideliu psichologu aiškiai matosi, kad daug dėmesio skiriama lyderio savybių ir intelekto ugdymui. Ne iš prigimties žydai intelektualūs, o dėl kultūrinių auklėjimo ypatumų. O kitos mūsų regiono tautos senais laikais? Man labai įstrigo mokykloje skaitytas kažkokio lietuvių rašytojo kūrinys, kur motina dejuoja, kad raupai stipriai pažeidė jos vaiko rankas: "nebus iš tavęs artojėlio". Gaila, aišku, bet atkreipkite dėmesį - motina net nesvarsto galimybės, kad gal jos vaikas bus mokslininku, menininku, pareigūnu ar valdininku. Ji mato problemą, kad jos vaikas plūgo netrauks...
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                    Gaila, aišku, bet atkreipkite dėmesį - motina net nesvarsto galimybės, kad gal jos vaikas bus mokslininku, menininku, pareigūnu ar valdininku. Ji mato problemą, kad jos vaikas plūgo netrauks...
                    Taip, žemdirbių kultūroje, motina svajos kitaip. Gal eikite paskaityti ką nors kitą.

                    Comment


                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                      Ta prasme tu čia juokauji?
                      Negali gi iš tikro galvoti, kad Nobelio prizus dalinantis komitetas sakytų (kad ir ne viešai) - na va, šitas fizikas tikrai vertas Nobelio premijos už savo įspūdingus atradimus. Nu bet neduokim, nes gi juodas.
                      Ne, turiu omenyje, kad "nepriekabiaukime, duokime, nes juodas".
                      O jeigu rimtai, tai čia kaip su moterų diskriminacija. Lietuvos Vyriausybėje kol kas viena moteris, prieš tai nebuvo nei vienos. Tai jau vien tai verta rimtų riaušių ir išdaužytų langų G11.
                      Su milijardieriais sunkiau, gal galima būtų "Jack Pot" loterijoje save laikančiais juodaodžiais žmonėms skirti didesnę kvotą laimėjimų, arba mažesnius mokesčius... nežinau.
                      Paskutinis taisė Sula; 2020.06.06, 16:03.

                      Comment


                        Audriaus Butkevičiaus nuomonė

                        Tokių gražių riaušių šiaip sau nebūna... Lygiai taip pat neįmanoma prispaudus keliu pasmaugti žmogaus. Kaip žmogus, ne vienerius metus užsiiminėjęs dziudo bei žinantis tą jausmą, kai tave smaugia, galiu pasakyti, jog tokiu būdu žmogaus nenudobsi... Todėl labai drąsiai galiu teigti, kad tą poną recidivystą pasmaugti buvo iš anksto sumanyta. Kitaip tariant, buvo iš anksto kuriama šių riaušių priežastis. Jeigu kas nors norėtų suabejoti tuo, ką dabar sakau, tai peržvelkime visus svarbiausius įvykių parametrus. Pradėkim iš toli: koronavirusu sergančiųjų ir mirčių skaičius - 15 tūkstančių mirusių respublikonų valdomose valstijose ir virš 180 tūkstančių tose valstijose, kurios yra valdomos demokratų. Eikime dar toliau: 30 stambiausių miestų, kuriuose vyksta riaušės, yra valdomi demokratų... Jau vien tik šito pakaktų, norint suprasti, jog čia susiduriame su grynai politiniu veikimu, o ne kažkokiu spontanišku, neorganizuotu piliečių pasipiktinimu.
                        Akivaizdu, jog dabar reikia atitraukti visuomenės dėmesį nuo politinių procesų, o ypač nuo D.Trampo organizuotos atakos prieš demokratus, kuomet pradeda lįsti visi anų rinkimų „galai“ ir aiškėti, jog ne tiek D.Trampas bendradarbiavo su V.Putinu, kiek tai darė demokratai
                        https://www.respublika.lt/lt/naujien...LvTle2bY1a_7ME

                        Comment


                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                          Yra daugybė istorinių ir kultūrinių priežasčių, kodėl vienos tautos labiau išsilavinusios už kitas. Pavyzdžiui, Švedijoje imigrantai iš Irano turi didžiausią procentą žmonių su aukštuoju išsilavinimu ir gerokai lenkia vietinius švedus. Kodėl? Nes persų kultūroje nuo senų laikų daug dėmesio skiriama mokslui (gal neatsitiktinai Iranas yra viena tame regione pažangesnių šalių, gaminanti savo brendų automobilius ir vykdanti kosminę programą).
                          Iraniečiai Švedijoje yra pabėgėliai iš islamo revoliucijos laikų. Bėgo būtent visa išsilavinusi sekuliari grietinėlė. Liaudžiai tiko ir patiko nauja (ir vis dar esama) valdžia.

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą

                            Kai tavo protėviams labai ilgą laiką neleido gerai uždirbti, kaupti turtą, gauti išsilavinimą nenuostabu, kad sunkiau sekasi su verslu.

                            Lietuviai irgi neturtingesni už vakarų europiečius ne dėl to, kad būtų įgimtai genetiškai prastesni, o todėl, kad laisvai ekonomine veikla užsiimti gali tik 30 metų. O prieš tai dar ir didelė dalis turto būdavo reguliariai sunaikinama per karus, okupacijas, išbuožinimus.
                            Reiktų mum dabar rengti protestus Briuselyje prieš rytų europiečių diskriminaciją, kad gyvenam prasčiau nei vakarų europiečiai, dar ta proga reiktų viską daužyti ir vogti.
                            Kodėl vieni iš skurdžių šeimų daro nusikaltimus, o kiti dirba kad ir mažiau apmokamus darbus?
                            Paskutinis taisė Lettered; 2020.06.06, 22:21.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                              Reiktų mum dabar rengti protestus Briuselyje prieš rytų europiečių diskriminaciją, kad gyvenam prasčiau nei vakarų europiečiai.
                              Kodėl vieni iš skurdžių šeimų daro nusikaltimus, o kiti dirba kad ir mažiau apmokamus darbus?
                              Prieš NEO-KAPITALISTINĘ VAKARIETIŠKĄ VERGIJĄ BALTIESIEMS VERGAMS IŠ POST-KOMUNISTINIŲ RYTŲ (LENINAS PATENKINTAS). Pragmatiška žmogiškoji prigimtis valdo, ką daryti!!!

                              Comment


                                Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

                                Prieš NEO-KAPITALISTINĘ VAKARIETIŠKĄ VERGIJĄ BALTIESIEMS VERGAMS IŠ POST-KOMUNISTINIŲ RYTŲ (LENINAS PATENKINTAS). Pragmatiška žmogiškoji prigimtis valdo, ką daryti!!!
                                Vakar galima sakyti kažkas pan. ir vyko Gedimino pr., pats mačiau.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Vakar galima sakyti kažkas pan. ir vyko Gedimino pr., pats mačiau.
                                  Norėčiau vėl būti 20 m., ir viską suabsoliutinti iki vieno įvykio, nematant įvairių niuansų.

                                  Comment


                                    R. Zemkauskas FB:

                                    Vilnius, šiandien.
                                    "Fuck the Police"? - čia šalyje, kur ką tik nužudytas pareigūnas?
                                    Ir, protestuojantys vaikai, būkit geri, išverskite savo šūkius į lietuvių kalbą. Nesate tokie jau šiuolaikiški ir originalūs kaip jums atrodo.
                                    Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1591482129039.jpg
Views:	187
Size:	148,7 kB
ID:	1807205
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Iš viso šitas renginys Lietuvoje atrodo kaip absoliučiai ne laiku ir ne vietoje. Nei pas mus stambi kitų rasių žmonių populiacija, nei rasizmui (net jei toks ir pasitaiko) yra kur reikštis, nei vergovinės praeities su įteisintu žmonių išnaudojimu, nei KKK atitikmens yra buvę, nei policija ką pasmaugia. Tai koks visko šito tikslas? Gyvename kitokiose realijose ir problemos pas mus kitos (kodėl nesugalvojo pvz. paprotestuoti prieš antivaxerių ir koronos neigėjų melą, kas daro mūsų šalyje žymiai realesnę žalą, įvertinus vis didesnį ant to pasimovusių masiškumą)? JAV reikalai svarbiau? Tai tegul dar paprotestuoja dėl Sirijos, o gal dar Papua Naujojoje Gvinėjoje kokie neramumai? Irgi reikia eiti su plakatais, labai svarbu.
                                      Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.06.07, 02:19.
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                        Iš viso šitas renginys Lietuvoje atrodo kaip absoliučiai ne laiku ir ne vietoje. Nei pas mus stambi kitų rasių žmonių populiacija, nei rasizmui (net jei toks ir pasitaiko) yra kur reikštis, nei vergovinės praeities su įteisintu žmonių išnaudojimu, nei KKK atitikmens yra buvę, nei policija ką pasmaugia. Tai koks visko šito tikslas? Gyvename kitokiose realijose ir problemos pas mus kitos (kodėl nesugalvojo pvz. paprotestuoti prieš antivaxerių ir koronos neigėjų melą, kas daro mūsų šalyje žymiai realesnę žalą, įvertinus vis didesnį ant to pasimovusių masiškumą)? JAV reikalai svarbiau? Tai tegul dar paprotestuoja dėl Sirijos, o gal dar Papua Naujojoje Gvinėjoje kokie neramumai? Irgi reikia eiti su plakatais, labai svarbu.
                                        Gera proga leftistiniams populistams tasku susirinkt pries ateinancius rinkimus. Ir ziurek ne tik mokyklinukai artejantys prie 18 seilejasi, bet ir forumo atsilupeliai kaip sankausas.

                                        Comment


                                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                          Iš viso šitas renginys Lietuvoje atrodo kaip absoliučiai ne laiku ir ne vietoje. Nei pas mus stambi kitų rasių žmonių populiacija, nei rasizmui (net jei toks ir pasitaiko) yra kur reikštis, nei vergovinės praeities su įteisintu žmonių išnaudojimu, nei KKK atitikmens yra buvę, nei policija ką pasmaugia. Tai koks visko šito tikslas? Gyvename kitokiose realijose ir problemos pas mus kitos (kodėl nesugalvojo pvz. paprotestuoti prieš antivaxerių ir koronos neigėjų melą, kas daro mūsų šalyje žymiai realesnę žalą, įvertinus vis didesnį ant to pasimovusių masiškumą)? JAV reikalai svarbiau? Tai tegul dar paprotestuoja dėl Sirijos, o gal dar Papua Naujojoje Gvinėjoje kokie neramumai? Irgi reikia eiti su plakatais, labai svarbu.
                                          Nemaža dalis to jaunimo buvo apsvaigę nuo narkotikų ar alko, ir šiaip visokios anarchistinės vėliavos matėsi, tai kažkokios logikos čia nereiktų ieškoti.

                                          Click image for larger version  Name:	Screenshot_20200607_000239_com.instagram.android.jpg Views:	0 Size:	190,3 kB ID:	1807216 ​​​​

                                          ​​



                                          ​​​
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X