Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
    Rasizmas yra sakyti kad negrai yra labiau genetiškai linkę nusikalsti.
    Leftistų faktas: juodieji amerikoje nelinkę daryti daugiau nusikaltimų nei baltieji.
    Realybės faktas: pagrindiniai kalėjimų klientai yra juodieji.
    Logika: ai kam gi jin reikalinga.

    Comment


      Parašė R.D. Rodyti pranešimą

      Tai, kad šiandien jau niekas nieko nesukontroliuoja. Bet kokioje grupėje protesutojančių yra plešikų, žudikų ir kitokių atmatų. Pilnas internetas kaip taiki minia tampa agresyvia. Ar čia sprendimas leisti sudeginti policijos nuovadas? Užtenka pažiūrėti iš vaizdų, kokie marozai ten trinasi mitinguose.
      Turiu kelis mėgstamus youtuberius ir twitterininkus, tai atrodo pasimaišė jiems protas. Lyg racionalūs žmones, bet įsipainioja į diskusijas ir visaip kaip pateisina smurtą ir turto gadinimą. Tiesiog maramatinis pamišimas tarp žemo intelekto avinų, kurie gavo proga parėkti, padaužyti bendrą turtą ir iš privatau prisigrobti turto.
      Taip pat pilnas internetas, kaip priemesčių baltųjų bendruomenės apsiginklavusios stovi prie įvažiavimų į rajonus, kad neįleistų šitų. Galima įsivazduoti, kaip į juodaordžius žiūrės adekvatūs žmonės, kurių turtas nukentėjo nesuprasti kodėl. Geriausi vaizdai twiteryje, kai baltaodė bučiuoja juodaodžio kojas (batą)... tikrai, tai nesukels priešpriešos. Bet, žinoma, kaltas D. Trumpas.
      O šlykčiausia yra tas dviveidiškumas dėl to Floydo, kuris švelniai tariant, nebuvo adekvatus pilietis. Durneliai paišo ant sienos kaip priespaudos ikoną, nors 3 kartus areštuotas, 1x sedėjo 5 metus. Vienos jo apiplėšimas buvo itin geras: nutaikė ginklą neščiais moteriai (baltai) į pilvą reikalaudamas pinigų ar dar ko. Po mirties pasirodė, kad jo ne tik koronavirusu užsikrėtęs, bet ir narkotinių medžiagų rado.
      Matai, dalis tokių racionalesnių žmonių pateisina smurtą dėl didėjančios nelygybės, korporacijų lobizmo prastuminėjant savus įstatimus, sulaikant nepatogius, taip pat dėl nemokamos sveikatos apsaugos nebuvimo, minimalios socialinės rupybos, paramos (lyginant su visu išsivysčiusiu pasauliu) ir t. t.

      Comment


        Parašė R.D. Rodyti pranešimą
        Taip pat pilnas internetas, kaip priemesčių baltųjų bendruomenės apsiginklavusios stovi prie įvažiavimų į rajonus, kad neįleistų šitų. Galima įsivazduoti, kaip į juodaordžius žiūrės adekvatūs žmonės, kurių turtas nukentėjo nesuprasti kodėl. Geriausi vaizdai twiteryje, kai baltaodė bučiuoja juodaodžio kojas (batą)... tikrai, tai nesukels priešpriešos.
        Jei kokia kvaiša jaučianti kaltę dėl savo baltos rasės tai ją tik grabas ištiesins ir visiems ant tokios nusispjauti, bet jei ją privertė tai patikėkit juodukams žvėrišką neapykantą jin jaus visą likusį gyvenimą, tai patvirtins bet kas nors kiek psichologiją išmanantis. Juodukai nori mažiau rasizmo, bet realybėje po viso šito gaus žymiai daugiau, nes jie tiesiog verčia baltus amerikiečius palaikyti (išoriškai) jų pusę. JAV negali taip imti ir pasisakyti kad palaikai policijos veiksmus, kad didžiausi rasistai yra juodaodžiai nes jiems tik black lives matter ir jokios kitos, kad institucinis rasizmas yra būtent affirmitive action ir panašių dalykų, bet tyliai visiems leftistukams, juodaodžiams ir kairiajai žiniasklaidai vidurinį pirštą rodyti galima būtent balsuojant už Trumpą nors jis nėra nei protingiausias nei geriausias prezidentas.

        Comment


          Du analogai (1992 ir 2020), ir juos apjungiantis trečiasis komentaras, iš žmogaus kuris matė(-o) abi riaušes. MENKO IŠSILAVINIMO NUSIKALTĖLIAMS VISKAS PX.


          Paskutinis taisė RokasLT; 2020.06.05, 18:36.

          Comment


            Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
            JAV negali taip imti ir pasisakyti kad palaikai policijos veiksmus, kad didžiausi rasistai yra juodaodžiai nes jiems tik black lives matter ir jokios kitos, kad institucinis rasizmas yra būtent affirmitive action ir panašių dalykų, bet tyliai visiems leftistukams, juodaodžiams ir kairiajai žiniasklaidai vidurinį pirštą rodyti galima būtent balsuojant už Trumpą nors jis nėra nei protingiausias nei geriausias prezidentas.
            Nu. Negali pasakyti, kad palaikai policiją, bet va milijonai žmonių ima, pasako. Šalyje veikia krūva alt-right žiniasklaidos priemonių, šimtai NGOs ir think tank'ų. Vyksta KKK paradai, nes because 1st amendment. O forumo dundukas dėsto kad negali pasakyti jog palaikai policiją. Juokiuosi balsu.
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

              Nu. Negali pasakyti, kad palaikai policiją, bet va milijonai žmonių ima, pasako. Šalyje veikia krūva alt-right žiniasklaidos priemonių, šimtai NGOs ir think tank'ų. Vyksta KKK paradai, nes because 1st amendment. O forumo dundukas dėsto kad negali pasakyti jog palaikai policiją. Juokiuosi balsu.
              Vel is palatos paleido? Reik gydytojam atidziau stebet ligonius.

              Comment


                Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

                Leftistų faktas: juodieji amerikoje nelinkę daryti daugiau nusikaltimų nei baltieji.
                Realybės faktas: pagrindiniai kalėjimų klientai yra juodieji.
                Logika: ai kam gi jin reikalinga.
                Ne, faktai yra faktai, bet yra daugybė kompleksinių priežasčių kodėl jie tokie yra ir ne odos spalva padaro žmogų nusikalėteliu. Pasikartosiu, tamsiaodžių USA yra per 40 milijonų ir didžioji dalis patiria rasizmą tik dėl savo odos spalvos, nors niekam nėra padarę nieko bloga.

                Šioje vietoje svarbu ne tik lyginti santykinius dydžius bet ir matyti absoliučius, nes yra didelis skirtumas lyginant 30% su 90% ir 0.3% su 0.9%, nors abejais atvejais procentai yra tris kart didesni vienas už kitą.

                Labai liūdna kad kaip tauta esame visiški tamsuoliai ir dažnam reikia vos ne pirštu parodyti, kad atpažintų rasizmą

                Comment


                  Parašė Zygis

                  Kodel man reiktu ligonius izeidineti. Negrazu ir nedora. O ir kam - savam leftistiniam raudonam kosmose skraidai. I kiekviena temoj pranesima begi atkomentuot. Trigerina tave Trumpas kaip ir kiekviena leftista tiek, kad jau naktim neuzmiegi O kai perrinks, reiks ir vaistu doze didint...
                  Man Trumpas yra tik pretekstas (o ir galimybė) patrolinti tokius negudrius mažaraščius dundukus kaip tu, kurie iš karto puola ginti savo dievuką oranžinį pimpačkiuką šiam eilinį kartą užvėmus kažkokią nesąmonę.
                  Man nulis emocijų, kad jis ten savo gerbėjams retardams siūlo gydyti dezifekanto injekcijomis. Kažkiek juokinga, ir tiek. Bet kai jūs retardai imate jį ginti, tada jau pasidaro gerokai juokingiau.
                  If a lion could speak, we could not understand him.

                  Comment


                    Gal kas nors iš forumo dalyvavo šiandien eitynėse?

                    Eitynės prieš rasizmą: įvyko kivirčas su renginio priešininkais, nukentėjusysis nuvežtas į ligoninę
                    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...oje-56-1328716

                    Laikydama plakatus su užrašais „Racism is the real virus“, „Color is not a crime“, „Silence = violence“, „No justice – no peace“ ir panašius, šimtų žmonių minia nuo Katedros aikštės patraukė link JAV ambasados. Buvo ir tokių, kurie laikė plakatus su necenzūrine leksika, pavyzdžiui, „Fuck the police“, nors ta pati policija – keli ekipažai, pareigūnai ant riedžių bei motociklų – lydėjo akcijos dalyvius siekdami užtikrinti viešąją tvarką.

                    Comment


                      Labai aktualus Lietuvai renginys. Nėjau, bet mačiau iš šalies kaip ėjo. Matyt, Lietuvoje yra labai daug juodaodžių ir jie labai engiami.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                        Juolab, kai kurių "juodaodžių" aš tikrai nepavadinčiau tokiais. Kas tuos genus matuoja? JAV tai įprastas reikalas (kodėl?), o Europoje?
                        JAV seniau buvo toks kvailas dalykas, kaip "one drop rule", ir matyt jo atgarsiai yra išlikę iki šių dienų. Jeigu žmogus turi bent 1/4 ar 1/8 juodaodžių genų, kurie yra matomi - viskas, jis jau "Black", nors dauguma jo genetikos yra europietiška. Dėl to paskui ir gaunasi tokie kuriozai, kai Obama yra vadinamas "Black", nors jis yra maišytas. Pavyzdžiui Brazilijoje, kur nebuvo tokio rasių atskyrimo, yra "Pardo" - mišrių žmonių, arba mulatų kategorija, kurie sudaro virš 40% gyventojų. JAV juos vadintų juodais. Netgi Europoje tokių mišrių žmonių kaip Diuma, Puškinas, Afrojack ar Diavara nevadina juodaodžiais, bet maišytais, kas iš tikrųjų atitinka tiesą.

                        JAV yra ta problema, kad rasė vis dar siejama su vergija ir segregacija, ir yra neišgijusios nuoskaudos dėl to. Ir gal netgi galima tai suprasti - Lietuva buvo TSRS 45 metus, ir kiek vis dar yra pykčio dėl to. O jeigu mes būtume buvę beteisiais, mušamaisiais, išnaudojamais ir pardavinėjamais vergais? Įsivaizduojat pykčio lygį?
                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.06.05, 22:57.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Parašė themanual Rodyti pranešimą

                          Pasikartosiu, tamsiaodžių USA yra per 40 milijonų ir didžioji dalis patiria rasizmą tik dėl savo odos spalvos, nors niekam nėra padarę nieko bloga.
                          Kuo pasireiškia tas patiriamas rasizmas?

                          Comment


                            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                            JAV yra ta problema, kad rasė vis dar siejama su vergija ir segregacija, ir yra neišgijusios nuoskaudos dėl to. Ir gal netgi galima tai suprasti - Lietuva buvo TSRS 45 metus, ir kiek vis dar yra pykčio dėl to. O jeigu mes būtume buvę beteisiais, mušamaisiais, išnaudojamais ir pardavinėjamais vergais? Įsivaizduojat pykčio lygį?
                            Kiek pas mus nuoskaudų dėl baudžiavos?

                            Comment


                              Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

                              Kuo pasireiškia tas patiriamas rasizmas?
                              Praktiškai visuose gyvenimo aspektuose, o kalbant apie teisinę sistemą:
                              https://www.ussc.gov/research/resear...ces-sentencing

                              Suprantu, kad rasizmas gali atrodyti svetimas mūsų tautiečiams, ypač tiems kuriems neteko pabūvoti toje pačioje Amerikoje (ir ne kaip turistui), bet tikrai nebūtina pulti į kraštutinumus ir jį neigti vien dėl to, kad nepatinka protestai ir palaikymo akcijos.

                              O plakatas anglų kalba "fuck the police" žinoma jog buvo nukreiptas prieš Lietuvos policiją (sarkazmas, nors aš nepalaikau ir tokio suabsoliutinto puolimo prieš USA policiją).

                              Beje vieta, kai visi dalyviai dėkojo Lietuvos policijai už tvarkos palaikymą eitynių metu buvo praignoruota, bet tas vienas plakatas žinoma užkliuvo, nors matėsi tik pradžioje ir po to buvo paslėptas, nes prasilenkė su renginio dvasia ir susirinkusiųjų bendra pozicija.
                              Paskutinis taisė themanual; 2020.06.05, 23:41.

                              Comment


                                O tai gali savais žodžiais bent per 2 pastraipas parašyt, be linkų, kuo pasireiškia tas rasizmas?

                                Comment


                                  Apie juodaodžių santykį su policija neseniai prašė vienas toks adekvatus išsilavinęs afroamerikietis, kai jo paklausė, ką jis kvies, kai bus blogai: "This is what white America doesn't understand, black people almost never call the police anyway! And its because they don't deescalate, they escalate! I was raised by my grandparents who were born in the fifties and that's how it's always been going back generations" (angliškai dauguma supranta).

                                  Comment


                                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                                    O tai gali savais žodžiais bent per 2 pastraipas parašyt, be linkų, kuo pasireiškia tas rasizmas?
                                    Tai aš padariau dar geriau - pateikiau oficialiausią įmanomą šaltinį su akivaizdžiausiomis rasizmo apraiškomis. Rašant pastraipas rasizmo neigėjai visada reikalaus pirma nurodyti šaltinius. Ar nesuprantat angliškai?

                                    O šiaip tai man nemaloni nuostaba: konservatyvus požiūris Lietuvoje tikrai nestebina ir jį galima priimti ir suprasti, bet tai kad reikia pagrįsti ir įrodinėti, jog rasizmas egzistuoja yra tikrai liūdinantis reikalas, ypač kai tai vyksta ne troliais užverstoje delfi komentarų sekcijoje.

                                    Comment


                                      Tai negali savais žodžiais?

                                      Comment


                                        Deja, tokie protestai išvirtę į riaušes gali konsoliduoti neapsisprendusią elektorato dalį (ypač baltuosius), balsuoti už Trampą ir skirtumas gali būti ne toks didelis, ar net jo nebūti kaip 2016. Kita vertus Ilinojus, Mičigane ir kt. valstijose padėtis dėl darbo nepagerėjo, ir nesusitvarkymas su virusu bei nesusitvarkymas su riaušėmis gali irgi smogti jam - ir jis praloš didesniu skirtumu, gal net daugiau nei 10 proc., kad rinkikai neturėtų tokios įtakos.
                                        https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84439467
                                        Paskutinis taisė RokasLT; 2020.06.06, 00:04.

                                        Comment


                                          Parašė themanual Rodyti pranešimą

                                          Praktiškai visuose gyvenimo aspektuose, o kalbant apie teisinę sistemą:
                                          https://www.ussc.gov/research/resear...ces-sentencing
                                          Juodaodžiai nusikaltėliai gauna šiek tiek daugiau nei baltaodžiai nusikaltėliai. Siaubas kokia neteisybė, sąžiningas juodaodis net nusikaltimo padaryti negali nes gaus daugiau nei baltasis, tikras rasizmas.

                                          Būnant NY teko stebėti toki vaizdelį: apsinešęs ar psichiškai nesveikas bomžavotos išvaizdos juodaodis paskutiniais žodžiais varė ant šalia stovinčio policininko (rasės neatsimenu). Jis gerai neartikuliavo bet lyg buvo žodžiai: pigs, racists, die ir pan. Atrodė gan agresyviai nusiteikęs. Aš prisižiūrėjęs filmų apie JAV copus kur jie pirma šauna, o po to klausia jau tikėjausi kad dabar tas veikėjas jei ne gaus su bananu tai bent jau bus supakuotas, kur tau - copas stovėjo akis nuleidęs ir nieko nesiėmė. Net pas mus tas veikėjas būtų nutazintas ir išvežtas į nuovadą už pareigūno vardo įžeidimą, nors daug kas mano kad pad mus policija minkštakiaušiška. Tikriausiai tai įtaka NY valdančių demokratų, vis dar nesu praradęs tikėjimo policijos brutalumu ir tikiuosi kokiam Texas'e atsiimtu kaip reikiant.
                                          Paskutinis taisė Gladiator; 2020.06.06, 00:05.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X