Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kaimai

    Greičiausiai ją turės ir ateinantis patarėjas. Faktas, kad Boltonas nesugebėjo sukurti griežtesnės JAV politikos Rusijos atžvilgiu. Ji išliko tokia pat kaip prie McMasterio (palyginus su Vokiečiais ar Prancūzais, visai griežta).
    Gal, tikėkimės. Aišku, kai Boltonas nuvažiavęs į Kijevą prieš 2 savaites pažadėjo didinti karinę pagalbą, o sekančią dieną Trumpas liepė viską sustabdyti, tai neatrodo geras ženklas.

    On Wednesday in Kiev, his nation’s capital, Danyliuk met with his American counterpart, the U.S. National Security Adviser John Bolton, who assured him that the U.S. support for Ukraine, including military support in its five-year war with Russian-backed separatists, would only intensify. “Everything in our meeting was about how we would expand our cooperation and how everything is ready for that,” Danyliuk tells TIME.

    But the following day, President Trump appeared to contradict those plans. As first reported on Thursday by Politico, Trump has asked Bolton and other officials in the administration to stall $250 million in aid to Ukraine, pending an official review of whether this support is in line with U.S. interests.

    The mixed signals marked another sign of discord within the White House between Trump and his top security advisers, whose efforts to take a tougher stance on Russia have been repeatedly undercut by the President.

    Leading Democrats in Washington expressed outrage at the apparent attempt to hinder an aid package to Ukraine that has already been approved by Congress
    https://time.com/5665196/ukraine-aid-russia-trump/


    Plius Trumpo stabdymas jau anksčiau aptartos Rusijos atgrarsymo programos, kuri turėjo Boltono palaikymą, nors ir pradėta Obamos.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Artėjame prie demokratijos tobulumo. Retai būnu sužavėtas, bet šita 100 metų senumo įžvalga yra tiesiog wow.

      Click image for larger version

Name:	image_4f1cffe0-d775-4364-b183-11e5f7ef602720190919_165527.jpg
Views:	56
Size:	39,5 kB
ID:	1749367
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        At least democracy is perfected

        Bent jau demokratija link tobulumo

        Comment


          Aš kuo toliau, tuo labiau manau, kad demokratija ne tobulėja, o vis labiau išsigimsta. Problema ta, kad demokratija gerai veikia tik toje terpėje, kur žmonės sugeba gerai pasirinkti. Skirtumas tas, kad prieš 50 metų straipsnius į laikraščius rašė tik patys kiečiausia, taip vadinamas 'elitas'. Tais laikais elitas buvo asocijuojamas su mokslo žmogumi, netgi mokytojas buvo elitas, kuriais tapdavo tik išrinktieji. Dabar laikai pasikeitė. Elitas tapo vos ne keiksmažodžiu, atsirado delfis, kuriame savo mintis reikšti gali bet kuris kaimo runkelis, o net jeigu straipsnis ir kokybiškas - tai jo komentarus užtvindys 'laisvo elgesio komentatoriai'. Žmonės nustojo šviestis, nes jiem įdomiau tiesiog įjungti fantaziją ir prifantazuoti tokių tiesų, kokių tik širdis geidžia, o po to tereikia pagūglinti ir kur buvęs, kur nebuvęs, išgūglinamas patvirtinimas, kad tavo fantazijos visiškai teisingos. Taip suklestėjo konspiracijos, nebeaišku ar iš tiesų amerikiečiai išsilaipino mėnulyje ir ar ne žydo masonai rugsėjo 11 surengė. Pasikeitė ir vidutinė gyvenimo trukmė, sumažėjo gimstamumas, žmonės paseno, o tai reiškia, kad pensininkai tapo vyraujanti jėga rinkimuose ir politiniuose procesuose, kas atitinkamai reiškia daug daugiau populizmo ir mėginimą grįžti į viduramžius. Populizmas vos ne vienu metu pradėjo vyrauti vos ne visame vakarų pasaulyje, o koks to populiariausias paaiškinimas? Ogi toks: 'politinės partijos nusivažiavo ir neįsiklauso žmonių nuomonės'. Absurdas jau vien toje mintyje, kad vienu metu nė iš šio, nei iš to, visose šalyse senosios politinės partijos kaip susitarusios pradėjo nebeklausyti visuomenės nuomonės. Tiesa yra visiškai atvirkščia - politinės partijos kaip tik pakrypo į populizmą, nes matė besikeičiančią visuomenės nuomonę, bet net tai jų negelbėja, nes dauguma atveju Europoje valdžią ima arba naujos populistinės partijos, arba populizmas užvaldo senąsias partijas. To pasekmė Trumpas USA, Brexitas UK, Vokietijoje populistinės partijos kaip niekad populiarios, kaip ir daugumoje kitų vakarų šalių. Graikija dėl to paniro į gilią krizę, kaip ir Italija. Prancūzijoj populistas išėjo į antrą prezidento rinkimų turą, kas prieš tai buvo neįsivaizduojama. Lieka vienintelis klausimas - kada bus pasiektas dugnas ir antras svarbus klausimas - kaip stipriai tai palies Lietuvą.

          Comment


            Tiesiog pasaulis keičiasi, bet ne visiems tą pavyksta suprasti.

            Comment



              O kam to nepavyksta suprasti? Nes man tai netgi įdomu suprasti kas, kaip ir kodėl keičiasi. Kitas klausimas ar tai keičiasi į gerą ar į blogą, o dar kitas klausimas - ar tai išvis įmanoma pakeisti. Aš tame randu daug panašumų į žmonių evoliuciją, kuri milijonus metų reiškė, kad išlieka tie, kurie yra tinkamiausi. Žmogus evoliucionavo ir prieš 50 metų jo evoliucija sustojo, nes atsirado medicina ir nebeliko problemos, kad jeigu žmogus ligotas - tai jis turi užleisti vietą kitam. Tai humaniška ir žmogiška, bet iš evoliucijos pusės, kurioje nėra jokio humaniškumo, tai reiškia, kad jeigu prieš tai genofondas gerėjo, tai po medicinos atsiradimo jis pradėjo prastėti. Šiuo metu vidutinis žmonių amžius yra daug ilgesnis, bet tai yra dėl to, kad medicina daug pažengus, užsikrėtus tymais nebereikia mirti ir nebereikia miegoti prie -20 laipsnių šalčio ar kovoti brutualiuose karuose. Jeigu paimtumėm šiuolaikinį ir prieš 200 metų gyvenusį žmogų ir juos patalpintumėm į vienodas sąlygas - tai senovinio žmogaus gyvenimo trukmė būtų kur kas ilgesnė. Jeigu prieš 200 metų daugiausiai išgyvendavo tie vaikai, kurių tėvai buvo progresyvūs ir inovatyvūs, tai šiais laikais daugiausiai vaikų turi asocialios šeimos. Tai yra deevoliucija ir tą patį galima pasakyti ir apie demokratiją. Pasaulis keičiasi ir bent jau man įdomu yra suprasti kur tie pokyčiai nuves, ypač šiais laikais, kai dešimt dronų, paleidusių bombas į Saudo Arabijos naftos tiekimo grandinę, pasaulines naftos kainas momentaliai gali pakelti per 10%.

              Comment


                Taip, dabartinis pasaulis nebe tau...

                Comment


                  Ką turi omeny? Kad populizmas - tai tau?

                  Comment


                    Ne. Pasaulis visiems, bet ne visi tą supranta.

                    Comment


                      Rebusas
                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Taip, dabartinis pasaulis nebe tau...
                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Ne. Pasaulis visiems, bet ne visi tą supranta.


                      Comment


                        Seniai karo nebuvo.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                          Rebusas
                          Netyčia iškritai iš pasaulio? Būna...

                          Comment


                            Parašė digital Rodyti pranešimą
                            Netyčia iškritai iš pasaulio? Būna...
                            Kodėl diskusijas apie populizmą tu taip asmeniškai priimi?

                            Comment


                              Nelabai suprantu, kuo čia dėtas populizmas.

                              Comment



                                Nelabai žinau, kaip tavo pasaulyje populizmas yra suprantamas. Bet tame pasaulyje, kur aš gyvenu, populistus visų pirma galima atskirti pagal kalbas apie tai, kaip jie eina prieš elitą ir sistemą. Žinau, kad tu siūlai neklausyti ką Trump'as šneka, bet jei nors kartą paklausytum, tai suprastum kokio lygio tai populistas. Tokio lygio populisto JAV istorijoje net nėra buvę ir tai yra esminis lūžis, kuris yra įdomus ne tik dėl to, kad tai lūžis JAV, bet ir dėl to, kad Europoje vyksta labai panašūs procesai:



                                Aš kalbėjau apie šitą populizmą, o kad tu tai labai asmeniškai priimi - tai jau ne mano problemos.

                                Comment


                                  Šiaip aš reagavau į tavo "Aš kuo toliau, tuo labiau manau, kad demokratija ne tobulėja, o vis labiau išsigimsta". Toliau neskaičiau, manau, kad dauguma forumo narių daugiau kaip 2 eilučių tavo paklodžių neskaito.

                                  Comment



                                    Nepyk, bet man visiškai neįdomu ką tu skaitai ar ko neskaitai, man daug įdomiau diskutuoti į temą.

                                    Comment


                                      Ai, dar patiko "Problema ta, kad demokratija gerai veikia tik toje terpėje, kur žmonės sugeba gerai pasirinkti". Cool, reikia atimti iš žmonių teisę rinktis (čia padariau apibendrinimą taip kaip tu apie kitus darai, pvz., jei prieš Vėtros lentelės nuėmimą, reiškia, pateisini žydų žudymą). Sorry, toliau tikrai neskaičiau.

                                      Comment


                                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                                        Ai, dar patiko "Problema ta, kad demokratija gerai veikia tik toje terpėje, kur žmonės sugeba gerai pasirinkti". Cool, reikia atimti iš žmonių teisę rinktis (čia padariau apibendrinimą taip kaip tu apie kitus darai, pvz., jei prieš Vėtros lentelės nuėmimą, reiškia, pateisini žydų žudymą). Sorry, toliau tikrai neskaičiau.
                                        Kaip kažkada yra pasakęs Čerčilis - 'demokratija yra labai bloga valdymo forma, bet geresnės nėra'. Pasikartosiu - populizmo fenomenas yra akivaizdus ir mano supratimu nėra draudžiama apie jį diskutuoti, jeigu tu tai labai asmeniškai priimi - tai jau tavo problema.

                                        Comment


                                          Ar aš tau kur nors draudžiau diskutuoti apie populizmą?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X