Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kaimai spėju dabar didelėje agonijoje
    Agonijos nėra. Yra abejonių dėl gebėjimo daryti išvadas turint nepilną informaciją. Taip, prisiminus tuos postus iškart po rinkimų apima gėdos jausmas. Bet kažkur 2017-ų antroje pusėje aš esu pripažinęs, jog iš to, kas yra viešojoje erdvėje jokio impyčmento ir kaltinimų prieš Trumpą nebus. Tuo metu pasirodė visi tie straipsniai detalizuojantys primityvių oportunistų, šarlatanų Carter'io Page'o, Papadopuluso ir kt. veiklą. Visa tolesnė mano kritika buvo nukreipta daugiausiai dėl Trumpo pozicijos NATO atžvilgiu (ir aš toliau jos laikausi). Dar vienas veiksnys buvo tokių žmonių kaip James'as Clapperis (50 metų karjera žvalgyboje), buvęs FBI direktorius James'as Comey (kuris yra truputį teisuoliška boba) ir CIA buvęs direktorius John'as Brennanas (kuris pasirodė esąs politizuotas durnius) labai užtikrintas kalbėjimas, jog dar yra dalykų, kurių visuomenė nematė, jūs tik dar palaukit.

    Vienas dalykas kurį sau pasižadėjau - gyvenime daugiau neatsidarysiu jokiame naujienų portale commentary/opinion sekcijos. Nei lietuviškame, nei užsienio. Taip pat nuo šiol vengsiu to, kas vakaruose vadinama news analysis, t.y. reportažas permaišytas su redaktoriniais komentarais.

    O Lettered linkiu irgi daugiau savo galva galvoti, o ne Bačiulį perpostinti. Pastarasis (nors ir 10x geriau viską nuspėjęs nei aš) savo pusiau sovietinio cinizmo/pusiau bukaprotiškos nelanksčios boomeriškos dešiniosios ideologijos vedamas, kalbėjo apie gestapininką demokratą Muellerį, medžiojantį šių laikų Reaganą. Tuo tarpu JAV puikiausiai suveikė checks and balances sistema.

    Pabaigai sakinio ištrauka iš to paties Muellerio tyrimą apibendrinančio William'o Barr'o laiško:

    "...despite multiple offers from Russian-affiliated individuals to assist the Trump campaign"
    Kodėl pas ruskius buvo preferencija Trumpui, jeigu jis jiems toks blogis? Tiesiog strateginė klaida?
    Paskutinis taisė Kaimai; 2019.03.26, 11:25.

    Comment


      Parašė Kaimai Rodyti pranešimą

      Kodėl pas ruskius buvo preferencija Trumpui, jeigu jis jiems toks blogis? Tiesiog strateginė klaida?
      Rusai visad stato ant antisisteminiu (ir aišku visad ir visur daro strategines klaidas). Jie nenumanė kad Trumpas laikykis tokios kietos linijos Rusijos atžvilgiu (iš dalies ir dėl priekaištų dėl neegzistuojančių ryšių, bet tik iš dalies).

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Miuleris tyrimą baigė, bet jį pratęs Eidvis
        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Kaimai bent garbingai pripažino, kad klydo, tai nėra dėl ko kabinėtis. Įdomiau būtų sulaukti viešų ekspertų komentarų tuo klausimu. Bet turbūt kurį laiką jiems bus patogiau išvis patylėti .
        Aš manau tie Trumpo priešininkai faktais ir įrodymais linkę vadovautis kur kas labiau, konspiracijos teorijos apie sistemos užvaldytą teisėsaugą tikriausiai būtų buvusios iš kitos pusės. Mullerio tyrimas nenustatė, kad su Kremliumi buvo sąmoningas bendradarbiavimas ir veiksmų koordinavimas, tačiau kad Rusijos kišimasis buvo - tai faktas. Kad kišosi bandant padėti Trumpui laimėti - tai faktas. Kad Trumpo aplinka tą pagalbą priėmė - tai irgi faktas ir tiesą sakant manęs tyrimo išvados per daug nenustebino, ne kartą esu rašęs apie tai, kad tai nebūtinai buvo kažkoks sąmoningas susimokymas:

        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
        Aš tai vis dar neatmetu varianto, kad Trump'as (o ir jo aplinka), galėjo tiesiog iš kvailumo pasimauti ant Kremliaus metamo kabliuko. Tačiau tokiame poste, kaip JAV prezidento, kvailumas neturėtų būti pasiteisinimas.
        Antra vertus tos tyrimo išvados visų abejonių dėl Trumpo ryšių su Kremliumi man taipogi neišsklaidė. Man vis dar trūksta paaiškinimų kodėl jis iki šiol nėra sukritikavęs Putino ar kodėl per susitikimą Helsinkyje atstovavo jo, o ne savo šalies interesus. Kvailumu šioje vietoje tai paaiškinti jau sunkiau. Tyrimas taip pat neaprėpė ir tų įtarimų, kad Putinas prieš Trump'ą turi kompromatą iš tų laikų, kai Trump'as Maskvoje Mis Pasaulio konkursus organizavo, o GRU mėgdavo įtakingų žmonių šeliones su prostitutėmis viešbučiuose filmuoti. Bet man aišku viena, kad JAV Putinui aiškiai parodė, kad net jeigu jis ir turi kažkokį kompromatą, tai jo panaudoti neišeis, nes tai būtų laikoma kur kas didesniu išpuoliu prieš JAV, nei kišimasis į rinkimus, atitinkamai ir JAV atsakymas kur kas galingesnis būtų.

        Comment


          Pagaliau sulaukėme ir paklodės, tik kažkodėl trumpesnės, nei tikėjausi
          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          Antra vertus tos tyrimo išvados visų abejonių dėl Trumpo ryšių su Kremliumi man taipogi neišsklaidė. Man vis dar trūksta paaiškinimų kodėl jis iki šiol nėra sukritikavęs Putino ar kodėl per susitikimą Helsinkyje atstovavo jo, o ne savo šalies interesus.
          Tau jau šimtą kartų aiškinta, kad reikia žiūrėti į darbus, o ne žodžius. O faktai tokie - Trumpas vienintelis prieš Nord Stream 2, kai Merkel ir kiti jį stumia. Taip pat ir storuliukui Kimui, kurį Trumpas gyrė, vis tik nepavyko apgauti Trumpo, kaip čia rašinėjo sankauskas.

          Comment


            Parašė digital Rodyti pranešimą
            Pagaliau sulaukėme ir paklodės, tik kažkodėl trumpesnės, nei tikėjausi

            Tau jau šimtą kartų aiškinta, kad reikia žiūrėti į darbus, o ne žodžius. O faktai tokie - Trumpas vienintelis prieš Nord Stream 2, kai Merkel ir kiti jį stumia. Taip pat ir storuliukui Kimui, kurį Trumpas gyrė, vis tik nepavyko apgauti Trumpo, kaip čia rašinėjo sankauskas.
            Hm, ko gero sunku objektyviai pamatuoti pavyko/nepavyko.

            Po pirmo susitikimo paršiukas Čiukas gavo laisvas rankas toliau tobulinti atominį arsenalą mainais į pažadą nebetobulinti atominio arsenalo. Such a deal, much success.

            Per antrą susitikimą užgriebė per daug - pilno sankcijų paketo panaikinimo mainais už kažkokius efemeriškus, trivialius pažadus. Čia jau net "World's greatest dealmaker" suprato kad paršiukas Čiukas jam riebiai šika į kepurę, ir dylo nebuvo.

            Kitą vertus, čia besitesianti saga, ir Trumpas toliau stengiasi padaryti kuo daugiau žalos Amerikai ir likusiam civilizuotam pasauliui.


            Trump Overrules Own Experts on Sanctions, in Favor to North Korea


            WASHINGTON — President Trump undercut his own Treasury Department on Friday with a sudden announcement that he had rolled back newly imposed North Korea sanctions, appearing to overrule national security experts as a favor to Kim Jong-un, the North Korean leader.

            The move, announced on Twitter, was a remarkable display of dissension within the Trump administration. It created confusion at the highest levels of the federal government, just as the president’s aides were seeking to pressure North Korea into returning to negotiations over dismantling its nuclear weapons program.
            It was initially believed that Mr. Trump had confused the day that the North Korea sanctions were announced, and officials said they were caught off guard by the president’s tweet. Asked for clarification, Sarah Huckabee Sanders, the White House press secretary, declined to give specifics.

            “President Trump likes Chairman Kim, and he doesn’t think these sanctions will be necessary,” she said.
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Jau galima pradėti tirti Trumpo sąmokslą su Š. Korėja. Aš manau, kad Kim Jong Unas tikrai kišis į ateinančius JAV prezidento rinkimus .
              Bet demokratai suka kita linkme. Tas jų liguistas apsėdimas, kad Trumpą reikia nušalinti bet kokiomis priemonėmis, seniai akivaizdus.

              Prosecutors left a trail of breadcrumbs about Trump’s finances, and House Democrats are now digging deeper

              https://www.businessinsider.sg/house...-hints-2019-3/

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Tau jau šimtą kartų aiškinta, kad reikia žiūrėti į darbus, o ne žodžius. O faktai tokie - Trumpas vienintelis prieš Nord Stream 2, kai Merkel ir kiti jį stumia.
                Šimtąjį kartą pakartotas whataboutizmas man į konkretų klausimą vistiek neatsako. O tą whataboutizmą galima naudoti iš visų pusių - pvz. žiūrėkim kas sankcijas Rusijai įvedinėja, Trumpas ar Kongresas.

                Comment


                  Neblogai abu "susimokę": Trumpas Putiną giria, Putinas Trumpą kritikuoja . Turint galvoje, kokią žalą JAV įvaizdžiui padarė tas teisinis tyrimas, tai sakyčiau, kad reiktų ieškoti demokratų sąmokslo su Rusija.

                  Russia responds to Mueller report by calling America dysfunctional and painting Trump as incompetent

                  https://www.businessinsider.com/russ...UxFmjOU37VMxQQ

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                    Xi Jinpingas su Putinu Vokietijai ar Prancūzijai negrasina prekybos karu, sankcijomis už tai, kad su kokiu Iranu prekiauja, kodėl vokiečiai su prancūzais juos turėtų laikyti priešais? Plius dar Vokietijoje nuo WWII stovi JAV karinės bazės, bet Trumpas vis tiek aiškina, kokį gynybai skirti finansavimą, lyg jos būtų skirtos Vokietijos gynybai nuo Kinijos ar Rusijos, tai nieko keisto tokie apklausų rezultatai.
                    Šiaip jau ne Trumpas aiškina, bet taip yra sutarta (ok, rekomenduojama) NATO šalių. Niekas gali ir nieko nesakytų, bet, deja, Vokietijos kariuomenės pasirengimas yra apgailėtino lygio - https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ins-57-1118332
                    NATO gairėse rekomenduojamas 2 proc. BVP rodiklis, tačiau analitikai kalbėjo, kad Vokietijai, ilgus metus chroniškai gailėjusiai lėšų gynybai, bent jau kol kas gana ir 1,5 proc.

                    Vis dėlto greičiausiai nebus pasiektas ir šis barjeras. Šalies finansų ministras, socialdemokratas Olafas Scholzas paskelbė 2020–2023 metų biudžeto gaires, kuriose ambicingas gynybos biudžeto didinimas nenumatomas – atvirkščiai.
                    ...
                    Tikslesni skaičiai tokie: pernai gynybai Vokietija skyrė 1,25 proc. BVP, o kitais metais numatomas 1,37 proc. BVP prilygstantis gynybos biudžetas. Tačiau tuomet gynybai norima skirti jau mažiau lėšų, o 2023 metais planuojama grįžti prie 1,25 proc. BVP rodiklio.
                    Kai kurie ekspertai įspėja, kad toks Berlyno atsitraukimas sukeltų grėsmę įsibėgėjančioms pastangoms padidinti Vokietijos karinius pajėgumus.

                    Daug dešimtmečių investicijų labai trūko, o apie neveikiančius tankus ir žaislinius šautuvus juokauja visa Europa.

                    „1,5 proc. BVP dydžio gynybos biudžetas reikalingas skylių užkamšymui.

                    Kirsti per tokią sumą – kirsti ir per Bundesvero (Vokietijos ginkluotųjų pajėgų, – red.) operacinę parengtį ir pajėgumus“, – teigė Bundestago ginkluotųjų pajėgų komisaras Hansas-Peteris Bartelsmas.

                    Comment


                      A. Bačiulis, FB
                      O tuo metu Vašingtone prasideda - po to, kai dvejus metus trukęs spec. prokuroro Muellerio tyrimas gėdinai pasibaigė niekuo, JAV Generalinis prokuroras Williamas Barras sudarė komandą, kuri turi ištirti, kieno iniciatyva, kokiomis aplinkybėmis ir kuo remdamasi Obamos FBI vadovybė pradėjo "Trumpo sąmokslo su Rusija" tyrimą.

                      Iš to, kas per pastaruosius pora metų jau iškilo viešumon, žinoma, kad tyrimas pradėtas remiantis Clinton rinkimų štabo užsakymu buvusių britų šnipų ir kagėbistų suklastota "Trumpo dosjė" ir tiek tuometė FBI, tiek Teisingumo Departamento vadovybė tai gerai žinojo.

                      Žinoma, kad FBI vadovai buvo susimokę prieš Trumpą tiek tarpusavyje, tiek su Teisingumo Departamentu, tiek su Obamos administracija, tiek su Clinton aplinka, iš kurios gaudavo kyšius savo artimųjų politinės veiklos išlaidoms dengti.

                      Žinoma, kad apie FBI veiklą tiriant "Trumpo sąmokslą su Rusija" buvo meluojama tiek Kongresui, tiek visuomenei, tikslingai tekinant į žiniasklaidą dezinformaciją.

                      Žinoma, kad buvo padaryti daugybiniai tyrimo procedūrų ir įstatymų pažeidimai, dėl kurių atleista kone visa Obamos FBI vadovybė, dalies jų veiklą tiria vidinė inspekcija.

                      Žodžiu, bus linksma ir įdomu. Aišku, pradžioje amerikiečiai kuops savas Augijaus arklides, bet paskui ateis eilė britams, kurių vaidmuo klastojant "Trumpo sąmokslo su Rusija" skandalą buvo kone svarbesnis, nei amerikiečių. O per britus tyrimo gijos ir į mūsų kraštus gali nusidriekti. Nerijus Maliukevičius kaip manai - tavo draugai Estijos šnipų tarnyboje turėtų ką papasakoti JAV Teisingumo Departamento prokurorams?
                      Lazda gręžiasi antru galu . Tik lėtokai viskas vyksta.

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        A. Bačiulis, FB


                        Lazda gręžiasi antru galu . Tik lėtokai viskas vyksta.
                        Tempas pats tas, kad kulminacija būtų pasiekta prieš pat rinkimus.

                        Comment


                          O tuo metu Vašingtone prasideda - po to, kai dvejus metus trukęs spec. prokuroro Muellerio tyrimas gėdinai pasibaigė niekuo
                          Hm, manyčiau kad žmonės, Muellerio pasodinti į kalėjimą, mūsų interneto dundukui šiek tiek paprieštarautų.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            L. Kojala.

                            Vakarykštis specialiojo tyrėjo Roberto Muellerio liudijimas, panašu, galutinai palaidojo opozicijos palaikomą prezidento Donaldo Trumpo apkaltos galimybę. Bent jau per tas septynias valandas nesužinojome nieko, kas šiam procesui suteiktų naują pagreitį.

                            Demokratų partija - tiksliau dalis jos narių - jau kurį laiką ragina žengti lemtingą žingsnį; tikėtasi, kad Muellerio liudijimas atskleis naujų detalių "užsikabinimui" (ypatingai dėl Trumpo ir jo atstovų bandymų kliudyti Muellerio tyrimui dėl Rusijos kišimosi į rinkimus - tai praktiškai vienintelė iki galo neišnarpliota dilema). Nors Muelleris paneigė, jog jo kiek anksčiau pristatyta ataskaita "visiškai išteisina" prezidentą (kaip teigė pats Trumpas), jis taip pat pakartojo, jog tikslingo sąmokslo elementų tarp Rusijos ir jo kampanijos nebuvo atrasta. Tad išliekame pato situacijoje, kuri galėtų reikšmingai keistis nebent Trumpui pralaimėjus rinkimus bei netekus prezidento privilegijų, saugančių jį nuo teisinio persekiojimo.

                            Ne veltui dalis Demokratų, tarp jų ir lyderė Atstovų rūmuose Nancy Pelosi, nori pakeisti naratyvą ir atsitraukti nuo diskusijų apie apkaltą. Šis procesas ne tik neturi realių galimybių baigtis prezidento atstatydinimu (dėl Respublikonų daugumos Senate), bet ir vargina rinkėjus. 59 proc. amerikiečių naujausiose apklausose nepritaria apkaltai - yra kur kas opesnių dilemų nei totali abiejų politinių partijų poliarizacija ir "įkalinanti" priešprieša.

                            Tad tikroji Demokratų kova su Trumpu persikels į rinkimus - jau kitų metų pradžioje startuos pirminiai rinkimai, o Demokratų kandidatai kitą savaitę dar kartą stos į vieną gretą debatams.
                            https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

                            #Clinton2020
                            Paskutinis taisė Lettered; 2019.07.25, 12:53.
                            Flickr

                            Comment


                              Galima būtų paskaičiuoti, kiek žiniasklaida purvo išpylė ta tema, remdamasi vien visokiom spėlionėm. O realiai vien dėl politinio šališkumo.
                              Nuo pat išrinkimo Trumpas turėjo pagrindo bendrauti su žiniasklaida taip kaip bendravo.

                              You are untruthful!’: Trump lashes out at reporters after Mueller testimony

                              Later in the gaggle, another reporter chimed in and began to ask about Mueller’s statement that a president could be charged after leaving office, to which Trump interjected, “No, he didn’t say that. Again, you’re fake news and you’re right at the top of the list also.
                              https://www.washingtonexaminer.com/n...ller-testimony

                              Comment


                                Kai Trump'as atšaukia susitikimą su Danijos ministre pirmininke dėl jos nesutikimo parduoti Grenlandiją, ar kai siūlo su uraganais kovoti sprogdinant atomines bombas - tai regis jau nieko nebestebina. Kai siūlo sugrąžinti Rusiją į G8 irgi nekreipiam dėmesio - čia gi Trump'as, jam nusišnekėt leidžiama. Bet kai jo svaigimai persikelia į realią politiką - tai jau kelia nerimą.

                                JAV žada dėti pastangas, kad Rusija grįžtų į galingųjų valstybių klubą

                                JAV administracija dės pastangas, kad Rusija grįžtų į Didįjį septynetą (G-7), pareiškė valstybės sekretorius Mike'as Pompeo interviu Amerikos žiniasklaidai.
                                „Prezidentas taip mano“, – sakė M. Pompeo, atsakydamas į klausimą, ar Rusija turėtų būti pakviesta grįžti į G-7. „Prezidentas galvoja, kad turėtume tai padaryti. Dirbu prezidentui. Žinoma, dirbsime šia kryptimi“, – sakė valstybės sekretorius.
                                :

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  Kai Trump'as atšaukia susitikimą su Danijos ministre pirmininke dėl jos nesutikimo parduoti Grenlandiją, ar kai siūlo su uraganais kovoti sprogdinant atomines bombas - tai regis jau nieko nebestebina. Kai siūlo sugrąžinti Rusiją į G8 irgi nekreipiam dėmesio - čia gi Trump'as, jam nusišnekėt leidžiama. Bet kai jo svaigimai persikelia į realią politiką - tai jau kelia nerimą.:
                                  O kodėl negrąžint jei buvo grąžinta į Europos tarybą atsisakant visų anksčiau keltų sąlygų? G7 vadovai su Putinu sėkmingia susitikinėja. Tiek Merkel, tiek Macronas su Putinu šnekasi dažniau nei Trumpas. Rusijos grįžimas į G8 būtų fakto konstatavimas, kad visiems toks Rusijos elgesys tinka ir tiek.

                                  Comment


                                    Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                                    Tiek Merkel, tiek Macronas su Putinu šnekasi dažniau nei Trumpas. Rusijos grįžimas į G8 būtų fakto konstatavimas, kad visiems toks Rusijos elgesys tinka ir tiek.
                                    Netiesa, tiek Merkel, tiek Macronas susitikę su Putinu aiškiai jam pasakė, kad jokių nuolaidų dėl Ukrainos nebus, kol nebus vykdomi įsipareigojimai. Tam ir yra reikalingi tie visi susitikimai, G8 ir pan., kad būtų galima tą pasakyti akis į akį, tą patį Trumpas ir Š. Korėjos lyderiui pasakė susitikęs. Eidvio pozicija kaip suprantu yra sukištį galvą į smėlį ir nuo visų nemalonių klausimų nusimuilinti.
                                    Paskutinis taisė Lettered; 2019.08.28, 14:07.
                                    Flickr

                                    Comment



                                      Jei atmintis neapgauna, tai Rusija ir Putinas iš G8 buvo išmestas būtent dėl Ukrainos. Man niekaip neišeina suvokti logikos, kad Rusijos sugrąžinimas į G8 kažkaip prisidėtų prie Ukrainos klausimo sprendimo. Ne akmens amžiuje gyvenam - yra telefonai, yra diplomatai yra ir privatūs susitikimai, per kuriuos vakarų lyderiai Putinui gali išsakyti visas savo pozicijas, bet Rusijos sugrąžinimas į G8 reikštų Rusijos, kaip vienos galingiausių pasaulio šalių, pripažinimą. Rusija nėra nei supervalstybė, nei super galinga, visa jos jėga slypi tik tame, kad neprognozuojamas diktatorius uzurpavęs visą valdžią ir gali sau leisti nuodyti žmones kitose šalyse ar kariauti su kaimynine šalimi jo šalies žmonėms to net nežinant.

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Netiesa, tiek Merkel, tiek Macronas susitikę su Putinu aiškiai jam pasakė, kad jokių nuolaidų dėl Ukrainos nebus, kol nebus vykdomi įsipareigojimai. Tam ir yra reikalingi tie visi susitikimai, G8 ir pan., kad būtų galima tą pasakyti akis į akį, tą patį Trumpas ir Š. Korėjos lyderiui pasakė susitikęs. Eidvio pozicija kaip suprantu yra sukištį galvą į smėlį ir nuo visų nemalonių klausimų nusimuilinti.
                                        Bet M&M neužblokavo Rusijos grįžimo į Europos tarybą, nors Rusija ir neišpildė jai keltų sąlygų. Tas pats Nord Stream 2 irgi iš esmės yra didžiulė nuolaida.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                          Jei atmintis neapgauna, tai Rusija ir Putinas iš G8 buvo išmestas būtent dėl Ukrainos. Man niekaip neišeina suvokti logikos, kad Rusijos sugrąžinimas į G8 kažkaip prisidėtų prie Ukrainos klausimo sprendimo. Ne akmens amžiuje gyvenam - yra telefonai, yra diplomatai yra ir privatūs susitikimai, per kuriuos vakarų lyderiai Putinui gali išsakyti visas savo pozicijas, bet Rusijos sugrąžinimas į G8 reikštų Rusijos, kaip vienos galingiausių pasaulio šalių, pripažinimą. Rusija nėra nei supervalstybė, nei super galinga, visa jos jėga slypi tik tame, kad neprognozuojamas diktatorius uzurpavęs visą valdžią ir gali sau leisti nuodyti žmones kitose šalyse ar kariauti su kaimynine šalimi jo šalies žmonėms to net nežinant.
                                          Jei Rusija nėra galinga supervalstybė, kodėl jos niekas nepastato į vietą?

                                          Kaip Rusijos negrąžinimas į G8, kuris yra tiesiog diskusijų klubas, padeda ar trukdo Ukrainos klausimo sprendimui? Jei šiaip ar taip vyksta įvairaus formato susitikimai ir pan ir t.t. Tuo tarpu Rusijos grąžinimas į Europos tarybą yra gerokai įdomiau. Ten jau ne tik diskusijų klubas. Bet apie tai buvo biški paburnota ir viskas greit nutilo Aš čia matyčiau kitą skirtumą. Į ET Rusija grįžo dėka partnerių vakarų Europoje. Kurie yra geri ir ant kurių negalima stumt. O tą patį padaryti su G8 pasiūlė Trumpas. Kuris yra blogai. Reiškia čia jau skandalas

                                          Žiūrint į įvairias vakariečių apklausas, dažnas mieliau matytų G7 su Putinu ir be Trumpo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X