Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė liux Rodyti pranešimą

    Trumpas yra prekybininkas. Pardavė ameriką, parduoda ES, parduos Pabaltijy. Aišku, Putkinui, jam yra skolingas.
    Aha, World's best dealmaker.
    Jei Korėjos paršiukas čiukas apvyniojo Trumpą aplink pirštą kaip norėjo, tai senas KGBistas Putinas neturės jokio vargo.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Parašė andyour Rodyti pranešimą

      JAV neatiduos įtakos zonų Rusijai. Rusija verčiama aplinkybių ar pačios iniciatyva gali pradėti žaisti karą Europoje ir JAV tai bus nenaudinga. Rusija yra nestabili valstybė.
      JAV turi daug interesų ginkluotis ( Paršiukas čiukas, Iranas). Neplėšyčiau maikės, kad Putinui skolingas Trumpas nepadarytų nuolaidų Rusijai, jei tik ji tokias sąlygas, už JAV masinio naikinimo ginklo plėtotės leidimą, keltų. Rusijos žvalgybininkams JAV keliamos bylos, Trumpą yra kuo šantažuoti, Trumpas buvo išrinktas dėl to, kad suartėtų su Rusija, baigtųsi ginklavimosi su ja varžybos.
      Русский военный корабль, иди нахуй!

      Comment


        Parašė index Rodyti pranešimą

        Jis tiesiog pradėjo naudoti tokią pačia taktiką kaip Putka (šūdiniausias pasaulyje žmogus): vaidinti neprognozuojamą ir nuolat blefuoti, dėl ko Rusijai yra daug sunkiau veikti prieš jį, o ir šiaip visi daug labiau jo bijo, nes "He's crazy!".
        Aš bijau, kad ne visos taktikos, kurias naudoja Putinas, yra geros tokios šalies kaip JAV prezidentui. Pvz. pigi propaganda - tai tinka Putkai, bet vakarai tos taktikos neturėtų taikyti. Politikų papirkinėjimas/kibernetinės atakos vakarams taip pat netinka, prisiminkim kaip Ukrainoje vykstant Maidanui protestuotojus ėjo malšinti taip vadinamos 'tituškos' - samdyti chuliganai. Samdyti 'privačių organizacijų' kariai, be jokių atpažinimo ženklų ir neva be sąsajų su Kremliumu šiuo metu kovoja ne tik Donbase, bet ir Sirijoj. Tai, ką daro Putinas, nėra tinkama vakarams ir tikrai nereikėtų jo kopijuoti. Trumpo nenuspėjamumas Rusijos atžvilgiu - OK. Bet ar jis nuspėjamas vakarų atžvilgiu? Kokia jo pozicija dėl NATO, kai ne tik daugybę kartų NATO kritikavo, bet prieš kelias dienas netgi grasino, kad JAV iš jos pasitrauks NATO stipriausia gynybė organizacija pasaulyje, įkurta po II pasaulinio karo - kaip galima juokauti ar buti nenuspėjamu tokiais klausimais, kaip jos išardymas? Galima nuspėti kokios pozicijos laikytųsį JAV senatas ir pan., bet Trumpo neprognozuojamumas šioje vietoje tikrai nėra gerai, kaip ir jo neaiški pozicija dėl Ukrainos, kai prieš kelias dienas paklausus ar JAV galėtų pripažinti Krymą Rusijos dalimi, jis pasakė 'pažiūrėsim'. Toks net klausimas neturėtų kilti, o juo labiau toks JAV prezidento atsakymas. Aš bijau, kad tas Trumpo neprognozuojamumas kelią kur kas didesnę grėsmę vakarams, nei Putinui. Padėkim ant svarstykių ką Trumpas gali neprognozuojamo padaryti Putino atžvilgiu - t.y. įvesti kokias nors sankcijas, pabarbiti Putina, pasakyti, kad niekada nepripažins Krymo Rusijos dalimi. Bet kitoje svarstyklių pusėje - prekybiniai karai, NATO suskaldymas ir pan. Suprantama, suskaldyti NATO jam greičiausiai nepavyktų dėl to, kad patys amerikiečiai tam pasipriešintų, bet čia kaip loterija, pirkdamas bilietą tu žinai, kad tikriausiai nelaimėsi, bet kartais imi ir laimi. Taip ir su Trumpu - žinai, kad jam tikriausiai nepavyks nei NATO suskaldyt, nei sankcijų Rusijai atšaukt, nei Krymo Rusijos dalimi pripažinti... bet jis neprognozuojamas ir tu negali būti 100% tikras.

        Comment


          Parašė liux Rodyti pranešimą

          JAV turi daug interesų ginkluotis ( Paršiukas čiukas, Iranas). Neplėšyčiau maikės, kad Putinui skolingas Trumpas nepadarytų nuolaidų Rusijai, jei tik ji tokias sąlygas, už JAV masinio naikinimo ginklo plėtotės leidimą, keltų. Rusijos žvalgybininkams JAV keliamos bylos, Trumpą yra kuo šantažuoti, Trumpas buvo išrinktas dėl to, kad suartėtų su Rusija, baigtųsi ginklavimosi su ja varžybos.
          JAV turi galingiausią armiją pasaulyje, tai kažin ar jai aktualu dar daugiau ginkluotis. Pačiam Trumpui, kaip verslininkui, nėra patogios didelės valstybės išlaidos, nes tai tolygu dideliems valstybės mokesčiams. Neseniai gi Trumpas pasirašė įsaką dėl pelno mokesčio mažinimo dvigubai. Aš laikausi to, kad Trumpas nėra patyręs politikas ir politiką vertiną per verslininko prizmę.
          Paskutinis taisė andyour; 2018.07.15, 08:18.

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            Bet kitoje svarstyklių pusėje - prekybiniai karai, NATO suskaldymas ir pan. Taip ir su Trumpu - žinai, kad jam tikriausiai nepavyks nei NATO suskaldyt, nei sankcijų Rusijai atšaukt, nei Krymo Rusijos dalimi pripažinti... bet jis neprognozuojamas ir tu negali būti 100% tikras.
            Kurioje vietoje Trumpas skaldo NATO? Jeigu ES susimokėtų pilną kainą už JAV karines bazes, tai jos lieka 100%. Tačiau ES taip nenori, jei pačios didina karinius biudžetus. Dėl prekybinių karų, tai ES yra JAV ekonomikos konkurentas ir dabar JAV tenka susbsidijuoti ES ekonomiką, ją saugant nuo karo grėsmės.
            Paskutinis taisė andyour; 2018.07.15, 08:25.

            Comment


              Muellerio kaltinamasis aktas, kuriame pateikti kaltinimai 12-ai GRU darbuotojų. Neįtikėtino detalumo informacija apie konkrečius asmenis, jų laipsnius, pavaldumą ir nuoseklus jų veiksmų aprašymas (netgi google paieškos raktažodžiai).
              Nes juk reikia bandyti kažkaip žlugdyti Trumpo ir Putino susitikimą - neduok dieve susitars dėl normalesnių santykių ir taikos, kurios juk niekam nereikia. Būtent toks požiūris populiarius žiniasklaidoje, kurios pavadinimai vyrauja tolesnėje nuorodoje. Jei Trumpas ištemps iki kitų rinkimų, prieš juos galima tikėtis dar didesnio tokio pobūdžio tyrimų paūmėjimo.

              Mainstream media errors in the Trump era: Your catalogue of the media's bias-fueled failure-fest in 2017
              https://www.washingtonexaminer.com/m...e-fest-in-2017
              Paskutinis taisė senasnamas; 2018.07.15, 09:03.

              Comment




                Paaiškėjo Junckerio sugėrovas.

                Grybauskaitė tuo tarpu. B)
                Post in English - fight censorship!

                Comment


                  Šalia Trumpo tarpas - niekas nenori šalia stovėti (tas su akiniais vos ne užpakalį atsukęs). T. May vis tiek prie jo lenda, nors jai ir nedavė rankos lipant laiptais

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

                    Nes juk reikia bandyti kažkaip žlugdyti Trumpo ir Putino susitikimą - neduok dieve susitars dėl normalesnių santykių ir taikos, kurios juk niekam nereikia. Būtent toks požiūris populiarius žiniasklaidoje, kurios pavadinimai vyrauja tolesnėje nuorodoje.
                    Su Hitleriu buvo daug tariamasi dėl taikos, daugybė valstybių pasirašinėjo visokias taikos ir nepuolimo sutartis. Maždaug 'mes nekreipsim dėmesio į Čekoslovakijos užėmimą, bet jūs už tai mūsų nepulsit ir bus pasaulyje taika'. Tai, ką tu dabar siūlai, yra visiškai analogiška. Rusija užima Krymą, iki dabar kariauja Donbase, užaštrina problemas Sirijoje, kurios seniausiai būtų užsibaigusios jeigu ne Putini įsikišimas, kas atitinkamai paskatino ir pabėgelių krizę. O tu sakai, kad dabar svarbiausia su Putinu normalizuoti santykius, o t.y. atšaukti sankcijas ir pan. Tebūnie taika... Tik tokios taikos tik dar labiau įkvėpia tokius kaip Putinas eiti toliau. Ne kartą buvo sakyta, kad su tokiais žmonėmis tartis neišeina - jie supranta tik jėgos kalbą. Sustos ten, kur bus jėga sustabdyti. Nei Sirijoje, nei Ukrainoje jis dar nesustojo, dėl to stabdymas turėtų intensivėti, o ne atvirkščiai.

                    Parašė andyour Rodyti pranešimą

                    Kurioje vietoje Trumpas skaldo NATO? Jeigu ES susimokėtų pilną kainą už JAV karines bazes, tai jos lieka 100%.
                    O jeigu kokia nors Vokietija rinkimuose išsirinks kokius nors populistus, kurie sustabdys Vokietijos išlaidų gynybai augimą? Juk ten visuomenės nuomonė tuo klausimu nevienareikšmiška, nekalbant jau apie tai, kad net patys vokiečiai nėra fanai JAV karinių bazių vokietijoje ir jų reakciją į tai, 'kad už tai reikia dar ir susimokėti' gali būti visai priešinga. Ir kas tada? JAV pasilikimas NATO 100% negarantuojamas? Ir tai ne NATO skaldymas? Aš suprantu, kad Vokietiją reikėtų paspausti didinti išlaidas gynybai, nors ir nesu tikras ar toks Trumpo spaudimas tam daro didesnę naudą ar žalą (vokiečių visuomenės nuomonę tai gali pastumėti kita linkme), tačiau grasinti JAV pasitraukimu iš NATO nėra pateisinama jokiais būdais. Kad ir koks mažas Vokietijos karinis biudžetas būtų, tai vistiek yra šimtą kartų geriau, nei suskaldytas NATO. Ir visų pirma tai pakenktų pačioms JAV, juk netgi dabar, kai mes kalbam, mūsų kariai vykdo operacijas Afganistane.

                    Paskutinis taisė Eidvis; 2018.07.15, 09:31.

                    Comment


                      Donald Trump ir etiketas - nieko bendro neturinčios sąvokos
                      Garbės sargyba Anglijos karalienė Elžbietos II ir JAV prezidento garbei

                      Vargšė 92 metų karalienė bando prisivyti D.Trumpą






                      Šeiminkiškas D.Trumpo mostas


                      Queen ushers Donald Trump along as he inspects Guards
                      https://www.youtube.com/watch?v=NFjW9M8OMKQ

                      Įdomu kaip du alfa patinai Helsinkyje išoriškai parodys, kuris iš jų kietesnis.

                      Jei tik etiketo ir prasčiokiškų manierų problemos būtų su D.Trumpu...

                      Comment


                        Ėjimo tempas normalus, nereikia perspausti. Karalienė jam nori parodyti, kad reikia eiti arčiau karių ir pati paeina dešiniau bei taip atsiduria jam už nugaros. Bet Trumpą ne taip lengva pastumti į šoną .

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                          Aš bijau, kad ne visos taktikos, kurias naudoja Putinas, yra geros tokios šalies kaip JAV prezidentui. Pvz. pigi propaganda - tai tinka Putkai, bet vakarai tos taktikos neturėtų taikyti. Politikų papirkinėjimas/kibernetinės atakos vakarams taip pat netinka, prisiminkim kaip Ukrainoje vykstant Maidanui protestuotojus ėjo malšinti taip vadinamos 'tituškos' - samdyti chuliganai. Samdyti 'privačių organizacijų' kariai, be jokių atpažinimo ženklų ir neva be sąsajų su Kremliumu šiuo metu kovoja ne tik Donbase, bet ir Sirijoj. Tai, ką daro Putinas, nėra tinkama vakarams ir tikrai nereikėtų jo kopijuoti. Trumpo nenuspėjamumas Rusijos atžvilgiu - OK. Bet ar jis nuspėjamas vakarų atžvilgiu? Kokia jo pozicija dėl NATO, kai ne tik daugybę kartų NATO kritikavo, bet prieš kelias dienas netgi grasino, kad JAV iš jos pasitrauks NATO stipriausia gynybė organizacija pasaulyje, įkurta po II pasaulinio karo - kaip galima juokauti ar buti nenuspėjamu tokiais klausimais, kaip jos išardymas? Galima nuspėti kokios pozicijos laikytųsį JAV senatas ir pan., bet Trumpo neprognozuojamumas šioje vietoje tikrai nėra gerai, kaip ir jo neaiški pozicija dėl Ukrainos, kai prieš kelias dienas paklausus ar JAV galėtų pripažinti Krymą Rusijos dalimi, jis pasakė 'pažiūrėsim'. Toks net klausimas neturėtų kilti, o juo labiau toks JAV prezidento atsakymas. Aš bijau, kad tas Trumpo neprognozuojamumas kelią kur kas didesnę grėsmę vakarams, nei Putinui. Padėkim ant svarstykių ką Trumpas gali neprognozuojamo padaryti Putino atžvilgiu - t.y. įvesti kokias nors sankcijas, pabarbiti Putina, pasakyti, kad niekada nepripažins Krymo Rusijos dalimi. Bet kitoje svarstyklių pusėje - prekybiniai karai, NATO suskaldymas ir pan. Suprantama, suskaldyti NATO jam greičiausiai nepavyktų dėl to, kad patys amerikiečiai tam pasipriešintų, bet čia kaip loterija, pirkdamas bilietą tu žinai, kad tikriausiai nelaimėsi, bet kartais imi ir laimi. Taip ir su Trumpu - žinai, kad jam tikriausiai nepavyks nei NATO suskaldyt, nei sankcijų Rusijai atšaukt, nei Krymo Rusijos dalimi pripažinti... bet jis neprognozuojamas ir tu negali būti 100% tikras.
                          Kibernetines atakas vakarai naudoja ir tai labai gerai. Efektyvus būdas pvz nukenksminti Irano branduolines laboratorijas Kitos taktikos iš Putino arsenalo irgi pusė velnio. Tik Putinas jas pakėlė į naują absurdiškumo lygį. Bet čia problema su įgyvendinimu, o ne pačiais metodais. Praktiškai visas išvardintas taktikas vakarai vienu ar kitu metu naudojo. Neaišku dar kas nuo ko nukopijavo..

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                            O jeigu kokia nors Vokietija rinkimuose išsirinks kokius nors populistus, kurie sustabdys Vokietijos išlaidų gynybai augimą? Juk ten visuomenės nuomonė tuo klausimu nevienareikšmiška, nekalbant jau apie tai, kad net patys vokiečiai nėra fanai JAV karinių bazių vokietijoje ir jų reakciją į tai, 'kad už tai reikia dar ir susimokėti' gali būti visai priešinga. Ir kas tada? JAV pasilikimas NATO 100% negarantuojamas? Ir tai ne NATO skaldymas?
                            Karinių bazių patraukimas nėra NATO skaldymas. Čia tik tu skleidi tokią žiniutę, labai į naudą kremliui.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                              O jeigu kokia nors Vokietija rinkimuose išsirinks kokius nors populistus, kurie sustabdys Vokietijos išlaidų gynybai augimą? Juk ten visuomenės nuomonė tuo klausimu nevienareikšmiška, nekalbant jau apie tai, kad net patys vokiečiai nėra fanai JAV karinių bazių vokietijoje ir jų reakciją į tai, 'kad už tai reikia dar ir susimokėti' gali būti visai priešinga. Ir kas tada? JAV pasilikimas NATO 100% negarantuojamas? Ir tai ne NATO skaldymas? Aš suprantu, kad Vokietiją reikėtų paspausti didinti išlaidas gynybai, nors ir nesu tikras ar toks Trumpo spaudimas tam daro didesnę naudą ar žalą (vokiečių visuomenės nuomonę tai gali pastumėti kita linkme), tačiau grasinti JAV pasitraukimu iš NATO nėra pateisinama jokiais būdais. Kad ir koks mažas Vokietijos karinis biudžetas būtų, tai vistiek yra šimtą kartų geriau, nei suskaldytas NATO. Ir visų pirma tai pakenktų pačioms JAV, juk netgi dabar, kai mes kalbam, mūsų kariai vykdo operacijas Afganistane.
                              JAV rinkėjams irgi sunku parduoti mintį, kad JAV finansuoja sąjungininkų gynybą. Einant tavo siūlomu keliu, reiktų NATO pervadinti į JAV globojamų valstybių organizciją. Bet už globą vienu ar kitu kampu reikia susimokėt.

                              Asr Vokietija neskaldo NATO neprisidėdama prie bendrų pajėgumų?

                              Comment


                                Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                Karinių bazių patraukimas nėra NATO skaldymas. Čia tik tu skleidi tokią žiniutę, labai į naudą kremliui.
                                Tai kad čia tavoji žinutė, ne mano. Aš tiesiog citavau nutekėjusią informaciją iš NATO viršūnių susitikimo, kur Trump'as užsiminė apie galimybę JAV pasitraukti iš NATO.

                                Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                JAV rinkėjams irgi sunku parduoti mintį, kad JAV finansuoja sąjungininkų gynybą. Einant tavo siūlomu keliu, reiktų NATO pervadinti į JAV globojamų valstybių organizciją. Bet už globą vienu ar kitu kampu reikia susimokėt.

                                Asr Vokietija neskaldo NATO neprisidėdama prie bendrų pajėgumų?
                                Šiuo metu JAV rinkėjams Trumpas pardavinėja žinutė 'jūs kvailiai, nes mokat už Vokietijos apsaugą'. Tuo pačiu pykdo ir vokietijos rinkėjus, sakydamas 'susimokėkite už mūsų karines bazes'. Ir tai sako ne popiežius, o Trumpas, kurio populiarumas tokiose šalyse kaip Vokietijoje yra turbūt kažkur žemai, žemai, kur ir Putinas. Tai, kad JAV skyrė 4% BVP gynybai yra vienas iš didžiausių rodiklių planetoje. Kinija berods 2% skiria, dauguma likusio pasaulio skiria dar mažiau. Ir tų 4% nereikėtų pateikinėti kaip kad 'mes už jus mokame'. 4% gynybai jiems reikia, nes į ją įtrauktos visokios pensijos ir išmokos kariams, be to JAV daugiausiai kainuoja ne Europoje dislokuotos pajėgos, o visokios operacijos afganistanuose, artimuosiuose rytuose ir pan. Bet svarbiausia žinia, kurią turėtų skleisti JAV prezidentas yra tai, kad bendra gynyba yra kur kas pigesnė ir efektyvesnė, kad be NATO Amerika gynybai turėtų skirti ne 4, o 6% norint pasiekti tokio pačio rezultato, o Vokietija atitinkamai ne 2, o 4%. Tai, kad bendra gynyba yra daug pigesnė, jis turėtų bandyti paaiškinti ir vokiečiams ir amerikiečiams, nes tai, ką jis dabar aiškina, kad 'amerikiečiai per daug moka' ir kad 'vokiečiams mes pateiksim sąskaitą' - tai visuomenės nuomonę nuteikia prieš NATO tiek Amerikoje, tiek ir Vokietijoje.

                                Comment


                                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                  JAV rinkėjams irgi sunku parduoti mintį, kad JAV finansuoja sąjungininkų gynybą. Einant tavo siūlomu keliu, reiktų NATO pervadinti į JAV globojamų valstybių organizciją. Bet už globą vienu ar kitu kampu reikia susimokėt.

                                  Asr Vokietija neskaldo NATO neprisidėdama prie bendrų pajėgumų?
                                  bet kiek ir kuo jau mokėta! dėl JAV ilgalaikės strategijos slopinti jai pavojingus galios centrus, mainais už JAV globą ES atsisakė savo karinės struktūros, o LT, mainais už JAV partnerystę, buvo viena tų, kuri labiausiai akis prieš ES ginklavimasi draskė. LT dėl to tapo buferiu. IR štai ateina trampo laikai, kai taškomasi- o mes imsim ir susirinksim savo žaislus. Vien tokiais pareiškimais NATO praranda galios daugiau, nei tie procentai.
                                  Русский военный корабль, иди нахуй!

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    Tai, kad JAV skyrė 4% BVP gynybai yra vienas iš didžiausių rodiklių planetoje. Kinija berods 2% skiria, dauguma likusio pasaulio skiria dar mažiau.
                                    Pasidomėk, kiek rusija skiria.

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                      Tai, kad bendra gynyba yra daug pigesnė, jis turėtų bandyti paaiškinti ir vokiečiams ir amerikiečiams, nes tai, ką jis dabar aiškina, kad 'amerikiečiai per daug moka' ir kad 'vokiečiams mes pateiksim sąskaitą' - tai visuomenės nuomonę nuteikia prieš NATO tiek Amerikoje, tiek ir Vokietijoje.
                                      Tai jeigu tėvai savo suaugusio vaiko paprašytų prisidėti prie maisto ir buto išlaikymo, tai pagal tave tai būtų vaikų nuteikimas prieš tėvus?

                                      Comment


                                        Šiaip Vakarų Europa neturi jokio intereso plėsti savo karinę įtaką, skirtingai nei JAV. O dalyvavimas karinėse misijose Afrikoje ir Art. Rytuose irgi yra JAV interesas, o ne Europos. Tai atitinkamas požiūris ir į finansavimą. Tik Europoje nėra pajėgių amerikiečiams tą tiesiai pasakyti. Tas, kuriam pagal pareigas priklausytų tą daryti, nėra pajėgus dėl kamuojančio "radikulito".
                                        Paskutinis taisė senasnamas; 2018.07.15, 10:30.

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Šiaip Vakarų Europa neturi jokio intereso plėsti savo karinę įtaką, skirtingai nei JAV.
                                          Europiečiai net neturėtų su kuo ją plėsti, visai kitas žmonių mentalitetas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X