Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Verkusiems, kad Trumpas neminėjo 5 straipsnio prieš kokį mėnesį - D. Trumpas Varšuvoje ištarė žodžius, kurių iš jo laukė ir lietuviai
    Jis pasakė dar vieną, nemažiau svarbų dalyką. Tėškė šlapiu skuduru per veidelius:
    Vakarai turi paklausti savęs, ar nori išlikti.
    Čia turėjo omenyje dabartinę vakariečių politiką. Migraciją ir panašiai.

    Comment


      Ir vėl. Panašu kad Trumpas daro vieną klaidą prie kitos. Susitiko akis į akį aptarti tarptautinių klausimų statybų biznierius ir KGB pulkininkas. Biznierius pasiėmė patarėju kitą biznierių, pulkininkas užsienio reikalų specialistą. Būtų juokinga, jei nebūtų liūdna.
      https://www.15min.lt/naujiena/aktual...gale-57-823214

      Comment


        Parašė Kaimai
        Praeitais metais (2016 birželio 9 d.), praėjus dviem dienoms po to, kai Trumpas galutinai užsitikrino reikiamą balsų skaičių kad tapti respublikonų partijos kandidatu, Trump Tower įvyko susitikimas, kurį organizavo Trumpo sūnus. Dalyvavo Manafortas, Kushneris ir rusijos pilietė, advokatė Natalija Vaselnitskaja. Vaselnitskaja anksčiau buvo ištekėjusi už Maskvos regiono transporto ministro. Jos klientai - valstybinės Rusijos kompanijos ir neįvardinto Rusijos pareigūno sūnus, kurio kompanija buvo tiriama FTB. Taip pat ji aktyviai užsiemė lobizmu, susijusiu su Magnitskio sankcijų švelninimu. Bendrai apibūdinama kaip Kremliui artima moteris.

        Trumpo sūnus teigia, kad buvo aptariama Rusijos vaikų įvaikinimo Amerikoje problematika. Aha, taip.

        https://www.nytimes.com/2017/07/08/u...-manafort.html

        Trumpo nusamdyti teisininkai bando išsivartyti - susitikimas su Vaselnitskaja buvo demokratų sabotažas. Moteris melavo apie savo tapatybę. Sure.

        https://twitter.com/HallieJackson/st...41105128706048


        Ne į tą temą pataikėt, suprantu, kad kažką apie Trumpą blogo reikia parašyt bent kartą per savaitę ir nieko įdomaus ar naujesnio nei metai nebeišeina rasti, o pripažinti pralaimėjimą sunku, ypač, kai užsiregistruoji forume tik dėl vienos temos, bet atrodot lūzeriškai su tokiais postais apie nieką. Grįžtant prie temos, kada ta Trumpo apkalta tuoj bus, apie kurią kasdien rėkėt?
        Paskutinis taisė Lettered; 2017.07.09, 10:44.
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Ne į tą temą pataikėt, suprantu, kad kažką apie Trumpą blogo reikia parašyt bent kartą per savaitę
          Apie Trumpą parašyt ką nors blogo per savaitę visai nesunku, kai jis pats kas dieną ką nors blogo ar nekvalifikuoto padaro. Sunkiau susilaikyti neparašius.

          Comment


            Parašė Kaimai
            Lūzeriškai atrodo Amerikos prezidentas, besiglebesčiuojantis su botoksiniu vatiniu kumyru ir svaičiojantis apie bendradarbiavimą cyber security srityje
            http://pasaulis.lrytas.lt/ivykiai/20...-buti-1886510/
            Jų rankos paspaudimas buvo lygus – nė vieno ranka nebuvo aukščiau ar žemiau. Tačiau įdomu tai, kad D.Trumpas, paspaudęs ranką V.Putinui, kita ranka jį palietė ir paplekšnojo. Tokiu žingsniu parodomas dominavimas.

            REKLAMA
            Jei susitinki su kuo nors, ko prisibijai ar dėl ko nesi užtikrintas, niekada papildomai nepaliesi žmogaus rankos“, - pirmąjį JAV ir Rusijos lyderių susidūrimą įvertino kūno kalbos ekspertė M.Civiello

            Be to, netrukus D.Trumpas dar kartą paplekšnojo V.Putinui per nugarą, kai šie stovėjo vienas greta kito.

            „Ir vėlgi – tai veiksmas, parodantis dominavimą“, - kalbėjo ekspertė.

            „Jis atrodo labai savimi pasitikintis vyras. O jei atkreiptumėte dėmesį į jo rankas – jas jis laiko ramiai suglaudęs. Tuo metu V.Putinas, atrodo, nerimastingai vis judino pirštus. Tai ne kas kitą kaip neužtikrintumo ženklas“, - įvertino kūno kalbos ekspertė.

            D.Trumpas visos savo kalbos metu stengėsi palaikyti su žurnalistais akių kontaktą, žvelgė tiesiai į juos.

            Tuo metu V.Putinas didžiąją laiko dalį žvilgsnį buvo nudelbęs į grindis. Tik pačioje pabaigoje jis pakėlė akis.

            „Susidarė įspūdis, kad V.Putinas nė nenorėjo ten būti, kad jautėsi suirzęs ir negalėjo sulaukti, kada visa tai pasibaigs“, - reziumavo M.Civiello.
            Tai gal ir ne lūzeriškai.

            Comment


              O dėl Manaforto - jau rašiau, ir man rodos dauguma sutinka, kad jis šūdas. Todėl seni jo organizuoti susitikimai nebestebina.

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Na, čia tik kažkokie fizionomisto - mėgėjo pasvarstymai, kuriuos visi griebė kartoti. Kaip ten iš tikro yra niekas nežino. Pamatysim po kurio laiko.

                Comment


                  Tai kad ir pačiam niekas netrukdo pasižiūrėti video ir pasidaryti kažkokias išvadas. Nors aišku galima vadinti ir fizionomisto - mėgėjo pasvarstymais, nes šiek tiek neatitinka šiuolaikinės partinės linijos. Nes jei būtų atvirkščiai, t.y. putinas pasirodęs alfa patinu, tai juk būtų šiame forume žviegiama "na štai, visas pasaulis rašo, kad Trumpas pasirodė kaip paskutinė mazgotė".
                  Paskutinis taisė digital; 2017.07.10, 00:21.

                  Comment


                    Kai žiniasklaida rašo apie Trumpo administracijos artimus kontaktus su Kremliumi - tai jie išsigalvoja. Fake news. Apie Trumpo ir Putino santykius spręsim iš... paplekšnojimo per petį. Trumpas paplekšnojo, o ne Putinas, vadinas Trumpas rūlina Putiną. Ir nors Trumpas žinojo, kad viso pasaulio akys juos stebės ir analizuos kiekvieną judesiuką, tačiau Trumpas ne koks savimila, kad išmoktų pora judesiukų prieš susitikimą - jis natūraluas Alpha patinas ir susitikimui ruošėsi ne kūno kalbos prijomus mokydamasis, o analizuodamas Putino sustabdymo strategiją. Ir ne šiaip kokią fake strategiją iš globalistų sugalvoto amerikoniško analitinio aparato, o rimtą strategiją, paruoštą rimčiausio Baltųjų rūmų eksperto - Ivankos Trump.

                    O jei rimtai, tai kaip ir galima buvo tikėtis, Putinas pardavinėjo Trumpui Siriją, klausimas tik ką Putinas už tai gavo. Pačio Trumpo tweet'as:
                    We negotiated a ceasefire in parts of Syria which will save lives. Now it is time to move forward in working constructively with Russia!
                    Atėjo metas JAV ir Rusijos bendram konstruktyviam darbui. Koks pirmas darbas? Trump'as tweetina toliau:
                    Putin & I discussed forming an impenetrable Cyber Security unit so that election hacking, & many other negative things, will be guarded and safe
                    Seriously? Trumpas su Kremliaus kibernetiniu terorizmu kovos steigdamas bendrą JAV ir Rusijos kibernetinę brigadą? Aišku, kad ne seriously. Says who? Pats Trump'as, tik jau sekančią dieną tweetindamas:
                    The fact that President Putin and I discussed a Cyber Security unit doesn't mean I think it can happen. It can't-but a ceasefire can,& did!
                    Ir nors JAV valstybės sekretorius Trumpo ir Putino susitikimą nušvietė kaip kad 'tarp jų užsimezgė artimas kontaktas ir buvo matyti labai aiški teigiama chemija', tačiau be chemijos yra ir fizika, o fizika sako, kad atšaukti Trumpui sankcijas Rusijai niekas neleis. Taigi jie tą savo 'teigiamą chemiją' gali susikišti, tik klausimas kiek stipriai gali apdergti kitus.

                    Nepaslaptis, kad Putinui esminis ir netgi egzistencinis klausimas yra ne Sirija ir ne kokia Š. Korėja, o Ukraina. JAV ir viso civilizuoto pasaulio interesas turėtų būti nugesinti Putiną ir labai aišku, per kurią vietą tas nugesinimas turėtų įvykti. Tačiau Trumpas susitikimui su atvykusiu į JAV Porošenka randa vos kelias minutes - minimalų laiką reikalingą rankos paspaudimui ir bendrai nuotraukai. Ir ko jiems susitikinėti, kai nėra apie ką kalbėti. Negi Trump'as su Porošenka aptarinės kaip Putiną suvaldyti. Bet va susitikimas su Putinu prailgsta nuo planuoto pusvalandžio iki 2,5 valandos. Chemija in progress.

                    Comment


                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                      Ir nors Trumpas žinojo, kad viso pasaulio akys juos stebės ir analizuos kiekvieną judesiuką, tačiau Trumpas ne koks savimila, kad išmoktų pora judesiukų prieš susitikimą - jis natūraluas Alpha patinas ir susitikimui ruošėsi ne kūno kalbos prijomus mokydamasis, o analizuodamas Putino sustabdymo strategiją. Ir ne šiaip kokią fake strategiją iš globalistų sugalvoto amerikoniško analitinio aparato, o rimtą strategiją, paruoštą rimčiausio Baltųjų rūmų eksperto - Ivankos Trump.
                      Iš kur čia tokius dalykus ištraukėte, pats sugalvojot?

                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                      Nepaslaptis, kad Putinui esminis ir netgi egzistencinis klausimas yra ne Sirija ir ne kokia Š. Korėja, o Ukraina. JAV ir viso civilizuoto pasaulio interesas turėtų būti nugesinti Putiną ir labai aišku, per kurią vietą tas nugesinimas turėtų įvykti. Tačiau Trumpas susitikimui su atvykusiu į JAV Porošenka randa vos kelias minutes - minimalų laiką reikalingą rankos paspaudimui ir bendrai nuotraukai. Ir ko jiems susitikinėti, kai nėra apie ką kalbėti. Negi Trump'as su Porošenka aptarinės kaip Putiną suvaldyti. Bet va susitikimas su Putinu prailgsta nuo planuoto pusvalandžio iki 2,5 valandos. Chemija in progress.
                      Nemanot, kad Trumpo ir Putino tie egzistenciniai klausimai šiek tiek skiriasi?
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                        Ne į tą temą pataikėt, suprantu, kad kažką apie Trumpą blogo reikia parašyt bent kartą per savaitę ir nieko įdomaus ar naujesnio nei metai nebeišeina rasti, o pripažinti pralaimėjimą sunku, ypač, kai užsiregistruoji forume tik dėl vienos temos, bet atrodot lūzeriškai su tokiais postais apie nieką. Grįžtant prie temos, kada ta Trumpo apkalta tuoj bus, apie kurią kasdien rėkėt?
                        Labiau ne į temą komentaro turbūt ir nebūtų galima sugalvot Ko labiausiai trūksta iš Trumpo šalininkų - tai konstruktyvių komentarų, kur būtų remiamasi šaltiniais, citatomis ir faktais. Dabar gi gaunas tik šaukimas apie Fake news, geriausiu atveju kūno kalba paanalizuojama.

                        O kalbant apie fake news, tai ne per seniausiai CNN atleido kelis žurnalistus ir tai žinoma nuskambėjo per visą pasaulį, tame tarpe ir Lietuvos žiniasklaidoj bei šitame forume, kaip kad neva 'fake news' įrodymas. Kadangi apie tai jau rašiau, tai nesiplėsiu, tačiau atrodo kažkas labai intensyviai bando su šita korta sužaisti. Kitos vienos populiariausių JAV televizijų MSNBC viena žymiausių vedėjų buvo mėginama išdurti pakišant melagingą naujieną apie Trumpo ir Kremliaus artimus santykius. Nesunku numanyti, kad tai buvo mėginama padaryti ne dėl to, kad norėta apdergti Trump'ą, o dėl to, kad buvo norėta apdergti MSNBC ir dar kartą visam pasauliui 'įrodyti', kad žiniasklaida yra 'fake news', kad geriau ja netikėti, o pasitikėti savo jausmais apie Alpha patinus.



                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Iš kur čia tokius dalykus ištraukėte, pats sugalvojot?
                        Atsakymas tame pačiame tekste yra

                        Nemanot, kad Trumpo ir Putino tie egzistenciniai klausimai šiek tiek skiriasi?
                        Manau.
                        Paskutinis taisė Eidvis; 2017.07.10, 08:25.

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                          Labiau ne į temą komentaro turbūt ir nebūtų galima sugalvot
                          Ne aš rašinėju visokias nesąmones, nesusijusias su tema, bet šiaip linksma matyti Trumpo heiterius agonijoje, kai nebėra ką naujo blogo parašyt, apkalta taip ir neprasididėjo, o teisėsaugos "tyrimai" dėl ryšių su Rusija taip niekur ir nenuvedė, tai ištraukiamios visokios twitterio "naujienos"apie Trumpo sūnų, ir t.t.
                          Paskutinis taisė Lettered; 2017.07.10, 08:54.
                          Flickr

                          Comment


                            Man tai panašiau, kad kai kas kitas nebeturi ką naujo pasakyti, tai rašo apie nieką ir visiškai ne į temą, o jeigu jau pataiko į temą, tai kartojasi ta pati plokštelė: "apkalta taip ir neprasidėjo", 'teisėsaugos tyrimai dėl ryšių su Rusija taip niekur ir nenuvedė" ir pan. Gerai bent tiek, kad 'teisėsauga nieko nenustatė' šablonai šį kartą kartojami bent jau ne sekančią dieną po to, kai buvo paskirtas specialusis tyrėjas Trumpo ryšiams su Kremliumi tirti.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Ko labiausiai trūksta iš Trumpo šalininkų - tai konstruktyvių komentarų, kur būtų remiamasi šaltiniais, citatomis ir faktais.
                              Viską parodo veiksmai/darbai, o ne žodžiai ir komentarai. Paprastas dujų eksportas iš JAV į Europą būtų putlerynui didesnis spyris subinėn, negu krūva ES sankcijų ir pagraudenimų, jau nekalbant apie naujas ginklavimosi varžybas. Prisiminkite, koks žviegimas kilo Vokietijoje ir Austrijoje, kai JAV (nesvarbu, Trumpas, kongresas ar kitos žinybos) pasiūlė sankcijas kompanijoms, finansuojančioms NordStream2. Trumpo nekentėjai tuo metu šūdeliauja po jo neįpareigojančius pasisakymus ar senas istorijas, bet nemato, kaip visa ES toliau lenda Rusijai į pasturgalį.

                              Ir aš nesu Trumpo šalininkas ar nekentėjas, tik pagal einamuosius reikalus matau, kad 1) JAV politika (su ar be Trumpo) šiuo metu pastebimai labiau antiputiniška, negu daugumos ES šalių, ir turbūt labiau antiputiniška negu iki Trumpo prezidentavimo; 2) manau, bendrai Trumpo politika daugeliu klausimų geresnė, negu būtų galima tikėtis iš Klintonienės (kadangi nebuvo kitų kandidatų, tai tik su ja ir prasminga lyginti) ar Obamos politika.

                              Comment


                                Kol kas visi veiksmai dėl Putino nugesinimo buvo padaryti praeitos, o ne šios administracijos. Naftos ir dujų eksportas iš JAV yra daugiau JAV ekonominis interesas, o ne Rusijos nugesinimo įrankis, bet netgi tai buvo pradėta įgyvendinti ne prie Trumpo. Mes negalim žinoti, kokios politikos Putino atžvilgiu būtų laikiusis Clinton, dėl to ta tema galime tik spekuliuoti, tačiau jeigu jinai būtų laikiusis tokios pačios politikos kaip ir Trump'as - t.y. santykių atšildymo ir nieko nedarymo, bent jau aš ją būčiau kritikavęs ne ką mažiau, nei Trumpą dabar. Ir nors aš galvoju, kad Clinton yra visiškai tūpa, tačiau tikrai nemanau, kad jinai yra tiek tūpa, kiek Trump'as, kad nesinaudotų JAV istitucijų ir analitinio aparato galimybėmis. Jiems nereikia išradinėti dviračio, jiems tereikia įsiklausyti į tai, ką jiems rekomenduoja profesionalai ir analitikai. O Trump'as tuo tarpu vykdo 'savą' politiką, didžiausias patarėjas - Ivanka, o senatas priverstas uždėti saugiklius, kad negalėtų sankcijų Rusijai atšaukti.

                                Galiausiai jeigu Trumpo politika yra tokia jau labai antiputiniška, tai koks kvailys tas Putinas ir visa Rusija, kad tiek investavo pastangų į tai, kad būtent Trump'ą prezidentu ir išrinktų.

                                Comment


                                  Kas dedasi JAV politikos viršūnėlėse iš tikro labai sunku pasakyti. Ko gero ten vyksta chaosas, vienintelė institucija kuri dar laiko pamatus tai kongresas. Man asmeniškai labai nepatiko kai buvo atstatydinti aukšti teisėsaugos ir žvalgybos pareigūnai. Kas bus toliau pamatysime. Tuo tarpu Europos viršūnėlėse sėdi "vakarietiško vaikų darželio absolventai" (© VL), tiksliau nepasakysi.

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    Galiausiai jeigu Trumpo politika yra tokia jau labai antiputiniška, tai koks kvailys tas Putinas ir visa Rusija, kad tiek investavo pastangų į tai, kad būtent Trump'ą prezidentu ir išrinktų.
                                    Investicijos kartais žlunga ir neatsiperka, Trumpas gerai išdūrė ir pasinaudojo Putinu, nes turi šiuo klausimu žymiai daugiau patirties.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Pasikartosiu - kol kas iš Trumpo nesulaukėme jokių veiksmų dėl Putino nugesinimo. Jeigu teigiama kitaip - būtų gerai juos sužinoti.

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Pasikartosiu - kol kas iš Trumpo nesulaukėme jokių veiksmų dėl Putino nugesinimo. Jeigu teigiama kitaip - būtų gerai juos sužinoti.
                                        Trumpui didesnis galvos skausmas kaip nugesinti ne Putiną, o Kiniją.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Bent jau sutinkam, kad Trumpas dėl Putino nugesinimo visiškai nieko nedaro

                                          Comment

                                          Working...
                                          X