Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Putino sąjungininkai Europoje stoja piestu prieš naujas sankcijas, kurias bando įvesti prorusiško Trumpo viešpataujamos JAV:

    The legislation, which still needs approval from the House of Representatives, specifically refers to Washington’s opposition to Nord Stream 2, a pipeline that will double capacity for Kremlin-controlled gas monopoly Gazprom to supply gas to Europe under the Baltic Sea.

    The new sanctions could affect European energy companies, including Shell, Engie and OMV, which are financing the pipeline.
    https://www.ft.com/content/27e28a44-...361bb?mhq5j=e1

    Comment


      Vieną dieną Trumpo komanda pareiškia, kad 'Sankcijos Rusijai bus atšauktos, kai įgyvendins Minsko susitarimus', kitą dieną pareiškia, kad 'svarbiausia suartėti su Rusija ir kartu kovoti su terorizmu', trečią naktį Trumpas patweetina 'Sankcijos bus atšauktos tik kai Rusija gražins Ukrainai Krymą', na o šiandien dar nauja versija:

      Rexas Tillersonas leido suprasti, kad JAV Minsko susitarimai nebesvarbūs

      JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas pareiškė, kad Vašingtonas nuo šiol rems Ukrainos ir Rusijos dvišales pastangas pasiekti taiką Donbase už Minsko susitarimo ribų. Iki šiol amerikiečiai rėmė susitarimą, pasiektą Normandijos formatu, ir laikėsi pozicijos, kad sankcijos Rusijai bus atšauktos tik šiai įgyvendinus dokumente išdėstytas sąlygas, rašo „The Wall Street Journal“.
      Kodėl man kužda nuojauta, kad tai dar vienas bandymas nuleisti Rusijai sankcijas, nes iki šiol visos sankcijos buvo susietos su Minsko susitarimų įgyvendinimu. Kaip suprantu Trumpo komanda nori palikti Ukrainą vienas ant vieno prieš Rusiją. Bet tai koks iš to gali būti rezultatas? Minsko susitarimų esmė, kad Donbaso teritorija grįžta į Ukrainos sudėtį, tai jeigu vakarų pasaulio lyderiai nesugeba palaužti Putino, nepalaužia jo ir sankcijos, tai va dabar, kada Porošenko susės prie stalo vieni su Putinu, Putinas ims ir nusileis. Kažkodėl man tai nesitiki ir aš nieko gero tame nematau, bet matau galimybę, kad tai gali būti panaudota kaip pagrindas atšaukti sankcijas, netgi Ukrainai su Rusija nesusitarus, juk nebeliks įsipareigojimo laikyti sankcijas tol, kol Rusija gražins Donbaso kontrolę Ukrainai.
      Paskutinis taisė Eidvis; 2017.06.15, 23:47.

      Comment


        Tyrimas atskleidė, kad B. Obama žinojo apie Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus ir nieko nedarė

        www.delfi.lt/news/daily/world/tyrimas-atskleide-kad-b-obama-zinojo-apie-rusijos-kisimasi-i-jav-rinkimus-ir-nieko-nedare.d?id=75038578
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment



          15 min. žurnalistai moka geriau skaityti ir iš ilgo tyrimo išspaudė daugiau išvadų. Tuo tarpu delfi kelių sakinių straipsnio antraštėje panaudoti Trumpo žodžiai, nelabai net atitinkantys tyrimo turinį. Šį tą Obama vis tik darė.

          Slapta B.Obamos bausmė Rusijai už kišimąsi į rinkimus – „skaitmeninės bombos“

          Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...mbos-57-817010

          Comment


            Po šaltojo karo JAV galutinai atsipalaidavo. Reikėjo rimtų įvykių, kad iš marmuro rūmų būtų pastebėta kas gi realiai vyksta aplink, ypač Rusijoje. Rezultatas toks, kad dabar JAV viduje de facto vyksta kova tarp prorusiškų ir demokratiją saugojančių struktūrų:
            „Negaliu kalbėti apie žvalgybos detales, bet mes esame sakę, žvalgybininkų bendruomenė yra sakiusi, kad į šiuos (2016 metų) rinkimus rusai kišosi ir, atvirai kalbant, darė tai ne pačiu originaliausiu būdu. Jie tai darė baisiai ilgą laiką, Rusija dešimtmečius bando pakirsti Amerikos demokratiją“, – televizijai MSNBC sakė M.Pompeo. Jo interviu buvo parodytas šeštadienį ryte.
            Visą straipsnį galite rasti http://www.tv3.lt/naujiena/915784/cz...av-demokratija

            Comment


              Po šaltojo karo JAV galutinai atsipalaidavo.
              Klaidingas įspūdis, susidaręs vien dėl to, kad JAV rinkimus laimėjo "ne tas" prezidentas ir ta tema eskaluojama. Jo nepalaikančios institucijos, opozicija ir pan. pradėjo pūsti burbulą iš kiekvienos smulkmenos. Būtų laimėjusi Clinton, apie jokius Rusijos poveikius nieko negirdėtume, nes JAV niekam nebūtų intereso tai viešinti. O JAV karinis kompleksas nebuvo atsipalaidavęs jau daug dešimtmečių. Bet koks taikesnis prezidentas jam yra rakštis. Nekaltas "sutapimas", kad į Europą daugiausia plūsta pabėgėliai iš tų šalių, kuriose JAV ginklu įvedinėja demokratiją.

              Comment


                Paprastai JAV prezidento rinkimus pralaimėjusių kandidatų populiarumas po rinkimų ūgteldavo. Clinton taip nenutiko
                http://www.gallup.com/poll/212705/hi...mpaign=sharing

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Paprastai JAV prezidento rinkimus pralaimėjusių kandidatų populiarumas po rinkimų ūgteldavo. Clinton taip nenutiko
                  http://www.gallup.com/poll/212705/hi...mpaign=sharing
                  Džiaugsmas atitinka Putino nurodytą liniją?

                  Comment


                    Ar Trumpas prorusiškas, ar ne?

                    D. Trumpas nusitaikė į „Nord Stream 2“ ir bando pamokyti Rusiją

                    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=75052100

                    Anot ekspertų, taip Baltieji rūmai ne tik tikisi pamokyti Rusiją, bet ir padidinti savų dujų pardavimus Senajame žemyne.
                    Nieko asmeniška, tai tik išteklių verslas, kaip ir daugelyje kitų "karštų taškų", kur susikerta interesai.

                    Comment


                      Sakyčiau kad Trumpas nei prorusiškas, nei antirusiškas, tiesiog yra toks dalykas, kaip "realpolitik". O apie verslą kas jau kas, bet Trumpas tai tikrai turėtų išmanyti (jo biografija tai patvirtina).
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment



                        Fakenewsininkai išeina darbo .

                        Iš CNN pasitraukė trys žurnalistai, prisidėję prie atšaukto straipsnio apie Trumpo ir Rusijos ryšius

                        Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/medija/i....d?id=75060496


                        Comment


                          Prie to dar ir Crooked News Network prodiuseris pripažįsta, kad jų fake news tėra raganų medžioklė dėl reitingų:

                          http://www.breitbart.com/big-governm...l-for-ratings/

                          Apie šį video aišku rašo pagrinde tik dešinesnių pažiūrų puslapiai, o visi parsidavėliai tyli. Tik tmz.com (holivudas super kairuoliškas) iš anų pusės parašė.

                          Comment


                            Kontroversiško gal ir ne, bet šitos citatos labai neblogai parodo, kad dauguma tų straipsnių (ką ir sakiau ne kartą) greičiausiai laužti iš piršto:
                            “Could be bullshit. I mean, it’s mostly bullshit right now,” the CNN producer, John Bonifield, said in a video O’Keefe’s Project Veritas released on Tuesday, when asked about his thoughts on the Russia investigation. “Like, we don’t have any giant proof. Then they say, well there’s still an investigation going on. And you’re like, yeah, I don’t know. If they were finding something we would know about it. The way these leaks happen, they would leak it. They’d leak. If it was something really good, it would leak….The leaks keep leaking and there’s so many great leaks, and it’s amazing. I just refuse to believe that if they had something really good like that that wouldn’t leak because we’ve been getting all these other leaks. So, I just feel like they don’t really have it but they want to keep digging. And so I think the president is probably right to say, like, look you are witch hunting me. You have no smoking gun. You have no real proof.”
                            Tiesiai šviesiai pasako, kad jokių įrodymų nėra, o jei būtų, jie jau seniai būtų leakinę.

                            Comment


                              Parašė Kaimai
                              Komercinio kanalo prodiuseris (atsakingas už medicinos sritį) prisipažįsta, kad komercinis kanalas siekia aukštų reitingų. Tai bent!
                              Bet visai linksma kai galima šiek tiek į savo pusę palenkti su interpretacijom.
                              Paironizuok, kad tik vaikosi reitingų, bet pamiršk paminėti "smulkmenėlę", kad vaikosi reitingų darydami "witch hunt".

                              Skirkime du dalykus - šiaip stengimasis dėl reitingų (normalu aišku) ir istorijų kurpimas (crooked news).

                              Comment



                                Comment


                                  Tai, kad normali žiniasklaida Trumpą daugiau kritikuoja, nei giria - tai būtų nenormalu, jeigu būtų kitaip. Jeigu Lietuvoje prezidentu išrinktų Paksą, tai neabejotinai kritikos iš kokio Jakilaičio ir Tapino sulauktų su kaupu. Bet ar tada irgi sakytumėt 'Jakilaiti, kodėl apie Paksą tik blogai kalbi - tu turi 50% gerai ir 50% blogai atsiliepti'. Tik tada kodėl kokiems nors Dambravos žudikams, sudeginusiems merginą automobilio bagažinėje, nepareikalvimus iš žiniasklaidos kad apie juos 'bent puse informacijos būtų teigiama'. Nesuprantu tokio mąstymo ir tikiuosi, kad žiniasklaida niekada tokiais principais nesivadovaus. Kad turi būti suteikta teisė kitai pusei pasisakyti ar pakomentuoti tam tikrus įvykius ir aplinkybes - tai visai kas kita. Tačiau kiek man teko matyti kokį CNN, tai kokiam Trumpui patweetinus 'Covfefe', nelabai atsiranda Trumpo remėjų, norinčių tai komentuot, o kad dauguma analitikų tai komentuoja neigiama - tai koks racionalus analitikas gali tai komentuoti teigiamai?

                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Fakenewsininkai išeina darbo .

                                  Iš CNN pasitraukė trys žurnalistai, prisidėję prie atšaukto straipsnio apie Trumpo ir Rusijos ryšius
                                  Jau seniai bandžiau paaiškinti kuom skiriasi konspiracijų teorijų žiniasklaida, visokie Eskpertai.eu, nuo gerbiančios save žiniasklaidos, tokių kaip CNN ar Washington Post. Vieni konspiracijas kuria ir be jokios gėdos jomis maitina konspirologus, o kiti gi išsamiai tikrina faktus ir šaltinio patikimumą, nes išgalvotų istorijų rimtai žiniasklaidai niekas neatleidžia. Daug ir šitame forume buvo tokių, kurie kartojo ir net dabar nuolat kartoja apie 'leftistinę spaudą', 'fake news' ir t.t.- neva visą, ką ten rašo apie Trumpą, yra netiesą, dėl to aš geriau tikėsiu 'savais šaltiniais'. Tačiau nė vienas jų iki šiol jokios Washington Post informacijos dar nepaneigė, daugiausiai ką galima išspausti, tai tik 'fake news' lozungus. Ir šitas atvejis su CNN gerai parodo, kas gi būna, kai tarp dabar jau turbūt tūkstančių apie Trumpo ir Rusijos santykius pasirodžiusių naujienų įsipaišo viena išties neteisinga 'fake news' - ta naujiena ne tik pašalinama ir paneigiama, tačiau dar ir didžiausias skandalas kyla, nukenčia tos žiniasklaidos priemonės įvaizdis, darbą trys žurnalistai praranda ir t.t. Čia jums ne ekspertai.eu, čia rimta žiniasklaida, kurioje fake news be pasekmių neprlenda, bet... forume diskusija vyksta sena vaga:

                                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                                  dauguma tų straipsnių (ką ir sakiau ne kartą) greičiausiai laužti iš piršto
                                  Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                  Paironizuok, kad tik vaikosi reitingų, bet pamiršk paminėti "smulkmenėlę", kad vaikosi reitingų darydami "witch hunt".
                                  Skirkime du dalykus - šiaip stengimasis dėl reitingų (normalu aišku) ir istorijų kurpimas (crooked news).
                                  Pagaliau. Pagaliau iš tūkstančio prieš tai pasirodžiusių naujienų pasirodė viena fake-news. Pagaliau! Sakėm, kad visa žiniasklaida papirkta ir viskas, kas ten rašoma, yra melas! Trūksta įrodymų? Štai jie, net šeši: CNN yra Fake news! Leftistinė žiniasklaida! Which Hunt! Susidorojimas! CNN yra korporacija! Žydo-masonų pasaulinis sąmosklas!

                                  Bet atrodos leftistinė spauda nepailsta ir toliau fake-news platina:

                                  Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos štabo vadovo Paulo Manaforto lobistinė firma, dirbdama su prorusiškų pažiūrų Ukrainos partija, sąskaitą pasipildė daugiau nei 17 mln. dolerių (beveik 15 mln. eurų). Pats P.Manafortas pavėluotai užsiregistravo kaip užsienio agentas, praneša „Politico“.

                                  Skaitykite daugiau

                                  Comment


                                    Manafortas - šūdas, čia net nėra ką kalbėti. O Eidvis arba kvailas, arba nesupranta ką aš sakau, sakydamas "dauguma tų straipsnių greičiausiai laužti iš piršto" - kalbu apie tuos straipsnius, kur rašoma "kažkoks neįvardintas šaltinis pasakė". Tokių straipsnių, reikėtų pripažinti, yra dauguma, ar ne? Pavartykit patys pusmečio senumo straipsnius.

                                    Comment


                                      Rytoj G20 summit'as ir pirmasis Putino ir Trump'o susitikimas. Jau atrodo niekam nebėra jokių abejonių dėl to, kad Rusija kišosi į JAV rinkimų procesą, aišku ir tai, kad Trumpo komanda iki ausų įsinarpliojusi į pokiliminius santykius su Kremliumi, kurie vis labiau lenda į viešumą. Aišku ir tai, kad Trumpui nevengiant kritikos viso pasaulio lyderiams, Putinui iki šiol jis žarstė tik komplimentus. Neaišku tik viena - kiek smarkiai Trump'as yra priklausomas nuo Putino ir kokio ilgio tos virvutės, už kurių Putinas gali valdyti Trumpą. Ar tai tėra Trumpo skolą Putinui už paslaugą padedant laimėti rinkimus, ar jo priklausomybė nuo Putino yra kur kas rimtesnė. Vargu ar mes sužinosim ką ištiesų jie aptarinės už uždarų durų, tačiau iš to, kaip susitikimas po to bus pateiktas, galima bus arba eilinį kartą įsitikinti Trumpo meile Putinui, arba pirmą kartą pamatyti, kad Trump'as gali jam pasipriešinti. Turint omeny JAV vykstantį skandalą dėl Trumpo ir jo komandos ryšių su Kremliumi į šitą susitikimą bus nukreiptos viso pasaulio akys ir Trump'as tai puikiai supranta. Jis puikiai supranta, kad norint tą skandalą prigesinti - jis turi pastatyti Putiną į vietą, panašiai kaip Putinas buvo pastatytas į vietą per pastarajį G20 susitikimas Australijoje, kai buvo paliktas pietauti prie stalo vienas, bendroje lyderių nuotraukoje pastatytas pačiame krašte ir susitikimą nusprendė palikti kur kas ankščiau, nei jis baigėsi. Vakarų pasaulio lyderio pareiga yra nugesinti Putiną, o Trumpo atveju galioja dar ir skandalo dėl santykiu su Kremliumi nugesinimo faktorius, bet aš kažkodėl abejoju, kad Trump'as galėtų rimtai pasipriešinti Putinui ir visų pirma dėl to, kad Putiną jis iki šiol garbino, o ne bandė jam priešintis.

                                      Jeigu Trumpo ir Putino susitikimas vyktų taip, kaip jis turėtų vykti tarp Putino ir tikro JAV lyderio, tai susitikimas būtų nušviestas maždaug taip:
                                      JAV prezidentas turėtų būti griežtas, susitikimas turėtų būti pavaizduotas kaip konfrontacinis, o ne draugiškas, Trumpas turėtų aiškiai išreikšti nepasitenkinimą Kremliaus veiskmais, o susitikimo akcentai būtų dedami ant:
                                      1. Kremliaus kišimasis į JAV rinkimų procesą
                                      2. Pabrėžiama, kad Rusijai sankcijos uždėtos dėl Krymo okupacijos ir karo Ukrainoje ir kad jos atšauktos bus tik tada, kada Kremlius išves savo kariuomenę iš Ukrainos.
                                      3. Pabrėžiama, kad JAV nesitaikstys su Kremliaus vykdomais hibridiniais karais (kišimasis į rinkimų procesus, kibernetinės atakos, juodoji propaganda, energetinis šantažas, nusikalstamų grupuočių naudojimas savo tikslams pasiekti ir t.t. ir t.t.)

                                      Tačiau jeigu susitikimas vyks taip, kaip to norėtų Putinas, tai susitikimo rezultatai bus kiek kitokie:
                                      Abu tiek Putinas, tiek Trumpas bus labai patenkinti susitikimu, pasiektais rezultatais ir rasta bendra kalba. Nors apie Ukrainos temą, o gal net Rusijos kišimąsį į JAV prezidento rinkimus ir galėtų būti užsiminta vien dėl 'protokolo', tačiau susitikimui vykstant pagal Putino planą akcentai turėtų būti dedami visai kitur:
                                      1) Būtinybė JAV ir Rusijai bendradarbiauti
                                      2) Bendra kova su terorizmu
                                      3) Išreikštas noras rasti bendrą kalbą Sirijos klausimu

                                      Putinas ne kvailas, jis supranta kaip giliai Trumpas yra įklimpęs ir kad būtina Trumpui leisti pasiekti kažkokių tai pergalių, kad jis turėtų ką JAV visuomenei parodyti. Dėl to labai nenustebčiau, jeigu susitikimo akcentas ir kaip didžiausia pergalė būtų pateiktas Trumpo ir Putino susitarimas dėl Šiaurės Korėjos. Dar vakar Rusija pareiškė, kad nepalaikys sankcijų prieš Šiaurės Korėją išplėtimo, tai jeigu 'Trumpui pavyktų perkalbėti Putiną' - tai būtų pateikta kaip didžiulė Trumpo pergalė, kaip parodymas, jog Trumpas moka su Putinu bendradarbiauti ir kaip įrodymas 'jog santykiai gali būti atšildyti'. Tuo pačiu tai būtų ir Putino pergalė, nes sankcijos Šiaurės Korėjai jam niekuo nepakenks, tačiau pavaizdavimas, kad jis gali bendradarbiauti su JAV ir Trumpu - jam labai svarbus.

                                      Taigi žiūrėsim, ką turėsim rytoj, ar susitikimą, kuris vyksta pagal JAV interesus, kai Putinas pastatomas į vietą ir akcentas dedamas ant įvykių Ukrainoje, Kremliaus vykdomų hibridinių karų ir kišimosi į demokratinių šalių rinkimus. Ar matysim Putino interesų realizavimą: draugišką susitikimą, kuriame bus pasiekta daug 'svarbių susitarimų' ir akcentai dedami ant JAV ir Rusijos bendradarbiavimo, bendros kovos su terorizmu, Sirijos ir Šiaurės Korėjos klausimo.


                                      Comment



                                        Kolega čia viską labai gerai išdėstėt, manau kad padėtis būtent tokia ir yra. Kas bus toliau pamatysim, tikrai įdomu.

                                        Comment


                                          Verkusiems, kad Trumpas neminėjo 5 straipsnio prieš kokį mėnesį - D. Trumpas Varšuvoje ištarė žodžius, kurių iš jo laukė ir lietuviai
                                          JAV įsipareigojusios ginti Lenkiją ir regiono valstybes. Tai ketvirtadienį tūkstančiams žmonių pasakė į Varšuvą trumpam atvykęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kuris susitiko su šios šalies bei regiono lyderiais, tarp jų ir Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X