Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    /\ Belieka patiems pradėti stengtis kažką daryti, o ne laukti mesijaus. Korporacijos uždirba iš masto ekonomikos. Reikia pirkti paslaugas ir prekes kiek įmanoma iš smulkaus verslo. Tik kaip tu išaiškinsi statistniam žmogui tai, jis norės mesijaus, kuris už jį viską ir padarys.

    Comment


      #22
      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
      Kodėl?
      Čia turėjau omeny pačioms korporacijoms.

      world tax rates

      For example, the United States has the highest corporate income tax rate set at 35 percent at the federal level, but the average tax on corporate income at the state and local levels amounts to an additional 4 percent, which brings the total tax rate to 39 percent.

      Tai reiškia, kad biudžete atsivertų milžiniška skylė ir tektų ją užkišti ne korporacijų sąskaita.
      Paskutinis taisė andyour; 2017.01.21, 21:04.

      Comment


        #23
        Nežinojau šito tai man įdomu, jei respublikonai žada sumažint corporate tax - kuo jie žada skylę užkišt ? Apmokestins paprastą eilinį Joe, kuris už juos balsavo tikėdamasis "tax relief" ? Oh god, the irony.

        Comment


          #24
          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
          Jums gerai praskalbtos smegenys. Obamos visas iki vienos inciatyvas blokavo respublikonai nuo 2010. Paprasčiausiai dėl to, kad jis juodas. Ir už juos daug protingesnis. O jie to negali pakęsti, nes yra šikniai rasistai. Visuotinis healthcare yra jokia ne didžioji idėja - jo nebuvimas yra korporacijų, draudimo bendrovės greed, kurią jie igyvendina, mokėdami pinigus respublikonams. USA išleidžia daugiausiai pinigų sveikaitai pasaulyje, bet neturi visuotinio draudimo, kas čia per nesamonė? Tie patys vaistai kainuoja 5x daugiau nei Kanadoje - kas čia per nesamonė? Obama buvo vilties šviesulys, vienas geriausių prezidentų visoje amerikos istorijoje ir joks jis ne silpnas, pamirškit gal kvailas silpnas-stiprus sąvokas. Tiesiog ta valstybė per daug korumpuota per daug ten viską valdo pinigai ir turtingųjų interesai, kad padorus ir protingas žmogus kaip Obama galėtų siekti normalumo. Obamacare netobulas, bet jis veikė, ženkliai sumažintas neapsidraudusiųjų skaičius. Ir net jei tie premiums ir deductables smarkiai pabrango - tai yra PER MAŽO reguliavimo pasėkmė, o ne PER DIDELIO. Trumpas ji dar labiau sumažins. Su tuo ir sveikinu Jūsų propagandos paveiktą protą.
          Vat būtent, Obama buvo tik vilties šviesulys su populistiniais šūkiais (Yes we can), o realybė parodė, kad per tuos 8 metus sugebėjo tik praskolinti šalį daugiau nei iki šiol visi kiti prezidentai kartu sudėjus, bet realiai žmonių tie pinigai nepasiekė, tik stambias finansų korporacijas ir pan., padidėjo iki rekordinių aukštumų pajamų nelygybė, nusilpo kariuomenė, toliau prastėjo JAV vidurio dirbančiųjų padėtis dėl iškeltos gamybos, infrastruktūra apleista ir t.t. Todėl demokratai ir pralaimėjo rinkimus, nes nepateisino žmonių lūkesčių, nepadėjo net nepopuliarus ir skandalingas konkurentas Trumpas, stambių korporacijų, žiniasklaidos Clinton stumimas ir milijardinis jos rinkimų biudžetas. Clinton manau būtų prieš bet kurį respublikonų kandidatą pralaimėjusi.


          Based on quarterly data released by the US Treasury, the debt at the end of 2008 — just before Obama took office — stood at roughly $10,699,805,000,000.

          As of the third quarter of 2016, the most recent data available, the debt as Obama is set to leave office stood at $19,573,445,000,000
          Beje, naujo prezidento inauguracija parodė, kad leftistai bukumu ir agresyvu lenkia net redneckus:



          Paskutinis taisė Lettered; 2017.01.22, 01:21.
          Flickr

          Comment


            #25
            Apie skolą: tai praskolino JAV pirmiausia Reaganas, kuris tai pradėjo, o didžiausią darbą nuveikė Bushas. Jei ne Obama, skola būtų žymiai didesnė. Pasigilinkite į detales, o ne "Obama praskolino" skamba kaip "Kubilius praskolino" matote vieną skaičių ir nesidomite kaip ir kodėl jis atsirado.

            http://www.washingtonexaminer.com/pe...ticle/2611788#!

            "When President Obama stood on the steps on the Capitol eight years from next week, the [budget] deficit was $1.4 trillion — one year deficit," she said. "It's reduced by 70 percent in his administration. Much of the increase in the national debt that has occurred from this time still springs from two unpaid-for wars, cost that we owe our veterans following that, giveaways that they gave to the pharmaceutical industry, and the high-end tax cuts that have carried forward without any job production. Absent the work of President Obama, this national debt would be even higher."
            Biudžeto deficitas mažėjo KASMET valdant Obamai, kasmet!

            https://www.thebalance.com/national-...-obama-3306293

            When all these are added up, Obama's debt contribution was $983 billion between 2009-2017
            L.O.L. tik šiek tiek research padaryt užtenka ir viskas paaiškėja, bet lengviau tikėti tuo, kuo nori tikėti ar ne ? Taip, kad naujas jums skaičius - Obama atsakingas už mažiau nei 1mlrd skolos. Pažiūrėsime, kaip seksis Trumpui. (Įtariu nekaip, kiek ten kartų jis bankrutavo priminkite).

            Dėl vidurio amerikos padėties pritariu, bet kaltinkite ne Obamą, o 4 pramonės revoliuciją. Niekas nelaikys neefektyvios infrastruktūros ir gamyklų, kai galima viską padaryti efektyviau ir pelningiau technologijų dėka. Pajamų nelygybė irgi didėja dėl to, nes tie kas jau turi fabrikus, gali nusipirkti robotus ir algoritmus, kurie leis jiems uždirbti daugiau pinigų ir atleisti daugiau darbininkų. Obama čia ne prie ko, tiesiog mūsų akyse keičiasi pasaulis. Sprendimas ? Daugiau reguliacijos, daugiau mokesčių turtingiesiems. Tą siūlė demokratai, bet laimėjo respublikonai, taip kad šie procesai vyks toliau ir dar smarkiau. Taip, kad Obamą jūs atsiminsite kaip per malonų šlapią sapną susidūrę su nauju Trumpo pasauliu.

            Apie Clinton milijardo biudžetą tai nežinau net ką atsakyt, kai prieš ją kovojo milijardierius bičas su visa fox news propagandos komanda šeriama visokių naftininkų, anglistų ir kitų milijardais Tai tiek.
            Paskutinis taisė Pedigree; 2017.01.22, 01:21.

            Comment


              #26
              Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
              Pažiūrėsime, kaip seksis Trumpui. (Įtariu nekaip, kiek ten kartų jis bankrutavo priminkite).
              Dabar ne XIXa. - šiais laikais bankrutavęs žmogus vadinamas "neįkainojimas žinias turintis verslininkas".
              Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
              Dėl vidurio amerikos padėties pritariu, bet kaltinkite ne Obamą, o 4 pramonės revoliuciją. Niekas nelaikys neefektyvios infrastruktūros ir gamyklų, kai galima viską padaryti efektyviau ir pelningiau technologijų dėka. Pajamų nelygybė irgi didėja dėl to, nes tie kas jau turi fabrikus, gali nusipirkti robotus ir algoritmus, kurie leis jiems uždirbti daugiau pinigų ir atleisti daugiau darbininkų.
              Išlaidos roborui Kinijoje ir Nebraskoje yra ~vienodi.

              Comment


                #27
                Apie Clinton milijardo biudžetą tai nežinau net ką atsakyt, kai prieš ją kovojo milijardierius bičas su visa fox news propagandos komanda šeriama visokių naftininkų, anglistų ir kitų milijardais Tai tiek.
                Bet Clinton kampanijai surinko 1,5 mlrd., o Trumpas tik apie miljardą. Fox news yra lašas jūroje - visa kita stambioji žiniasklaida jo nepalaiko. Trumpo santykiai su žiniasklaida : https://www.youtube.com/watch?v=cHol4--tC3s

                Nepalaiko ir daugelis pramogų pasaulio elito
                Vašingtone vykstančiame proteste Madonna pareiškė: „Gėris nelaimėjo šių rinkimų, tačiau gera valia laimės pabaigoje. Šiandien – mūsų istorijos pradžia. Šiandien prasideda revoliucija. Kova už tai, kad tai, kas teisinga, būtų laisva, kad būtume tuo, kas esame, kad būtume lygūs“. Ji kvietė parodyti žmones, kad jie nebijo, kad jie nėra vieni. Galiausiai ji pasiuntė tuos, kurie, anot jos, netiki, kad šiuo protestu nieko nebus pasiekta. „Taip, aš galvojau daug apie Baltųjų rūmų susprogdinimą“, – pridūrė ji. O tuomet atliko dainą, joje ragindama D.Trumpą „čiulpti b***“.
                Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ejai-57-744026

                Kitaip sakant, visas "progresyvusis" establišmentas palaikė Clinton.
                Paskutinis taisė senasnamas; 2017.01.22, 09:41.

                Comment


                  #28
                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Vat būtent, Obama buvo tik vilties šviesulys su populistiniais šūkiais (Yes we can), o realybė parodė, kad per tuos 8 metus sugebėjo tik praskolinti šalį daugiau nei iki šiol visi kiti prezidentai kartu sudėjus, bet realiai žmonių tie pinigai nepasiekė,
                  Vis gi skolos augimas buvo krizės pasekmė, tai matyti ir grafike, kurio, beje, plokštėjantis beveik krentantis galas, neparodytas.
                  Dėl nuskurdinimo - Obamos valdymo metu nedarbas JAV nukrito 2,5 karto, iki rekordinių žemumų.
                  Pop straipsneliai medijose neįtikina.
                  Palyginti sunku, bet panašūs procesai Lietuvoje - lyg ir gerėjant bendriems rodikliams, prastėja rinkėjo nuotaikos.
                  Kita vertus, mano nuomone, Obama pridirbo didelių klaidų (dėl ko dabar sveikina Trumpą).

                  Comment


                    #29
                    Nedarbas nukrito ne rekordiškai, bet grįžo į prieškrizinį lygį (įdomi lentelė nuo 1994 m.):
                    https://www.thebalance.com/what-is-t...t-rate-3306198

                    Tačiau nepaisant to, Trumpo darbo vietų kūrimo retorika vis tiek puikiai veikė, nes tas pagerėjęs užimtumas nereiškia padidėjusių pajamų.

                    Comment


                      #30
                      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                      Nežinojau šito tai man įdomu, jei respublikonai žada sumažint corporate tax - kuo jie žada skylę užkišt ? Apmokestins paprastą eilinį Joe, kuris už juos balsavo tikėdamasis "tax relief" ? Oh god, the irony.
                      Kiek realybėje tas suveiks, bet jis taip nori.
                      AN ANALYSIS OF DONALD TRUMP’STAX PLAN

                      Reduce the corporate tax rate to 15percent.

                      Comment


                        #31
                        Ginčijamės iki pažaliavimo, o visai be reikalo. Ginčas eina apie paviršines putas, o ne apie dabar visame pasaulyje vykstančių procesų esmę. Nėra taip svarbu, kas ten bus valdžioje, Clinton, Obama ar Trumpas. Jie pasirinks skirtingus kelius, bet per brūzgynus išeis į tą pačią pelkę, tik kitais šunkeliais.
                        Pasaulis per paskutinių dviejų kartų gyvenimą yra pasikeitęs kardinaliai, vyksta visai kiti procesai ir mažai kas tą suvokia. Situacija panaši į tai, lyg niežtint galvai mokslininkas mikroskopu tyrinėtų kiek ant utėlės kojos yra nagiukų ir intensyviai ginčytųsi su kitu, vietoje to kad atsitrauktų nuo okuliaro ir pažiūrėtų į veidrodį kur tų utėlių pamatytų šimtus.
                        Esmę kas vyksta suvokia pavieniai mokslininkai, tik politikai jų neklauso arba bijo klausyti. O gal rytoj bus geriau, pasikeis kas nors? Esminės problemos nesprendžiamos. Paprasčiau uždrausti veidrodžius.

                        Comment


                          #32
                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Tačiau nepaisant to, Trumpo darbo vietų kūrimo retorika vis tiek puikiai veikė, nes tas pagerėjęs užimtumas nereiškia padidėjusių pajamų.
                          Tuoj pažiūrėsim koks bus "pagerėjimas" pas Trumpą, kai pradės aktyviai rūpintis savo korporacijos ir kartu rėmėjų korporacijomis.

                          Comment


                            #33
                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            Nedarbas nukrito ne rekordiškai, bet grįžo į prieškrizinį lygį (įdomi lentelė nuo 1994 m.):
                            https://www.thebalance.com/what-is-t...t-rate-3306198

                            Tačiau nepaisant to, Trumpo darbo vietų kūrimo retorika vis tiek puikiai veikė, nes tas pagerėjęs užimtumas nereiškia padidėjusių pajamų.
                            O dabar reikš? Žinant, kad siekia padidinti vietų konvejerių darbininkams ir kambarinėms?
                            Nors, kiek skaičiau, žiauriai trūksta darbuotojų Aliaskoje, o algos ten tikrai nemenkos.

                            Comment


                              #34
                              Tuoj pažiūrėsim koks bus "pagerėjimas" pas Trumpą, kai pradės aktyviai rūpintis savo korporacijos ir kartu rėmėjų korporacijomis.
                              Svarbiausia nenustoti tikėti, kad Clinton būtų rūpinusis žmonėmis .

                              O dabar reikš?
                              Gal niekas ir nepasikeis. Tačiau vien tai, kad tokia retorika buvo naudojama ir ji veikė, rodo, kad neblogi oficialūs ekonominiai rodikliai nebūtinai perteikia realias visuomenės nuotaikas.
                              Paskutinis taisė senasnamas; 2017.01.22, 10:07.

                              Comment


                                #35
                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Bet Clinton kampanijai surinko 1,5 mlrd., o Trumpas tik apie miljardą. Fox news yra lašas jūroje - visa kita stambioji žiniasklaida jo nepalaiko. Trumpo santykiai su žiniasklaida : https://www.youtube.com/watch?v=cHol4--tC3s

                                Nepalaiko ir daugelis pramogų pasaulio elito

                                Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ejai-57-744026

                                Kitaip sakant, visas "progresyvusis" establišmentas palaikė Clinton.
                                Fox news yra siaubinga propagandos mašina, kuri plauna smegenis, distortina realybę, iškraipo faktus ir siekia manipuliuoti konservatyvias vertybes išpažįstančiais rinkėjais (pabandykit pamanipuliuot taip liberalais, per morales vertybes visokias - įtariu failinsite big time).

                                Į fox news yra investuojamos milžiniškos respublikonų lėšos, jie išlaikomi milijardierių donorų. Jiems nereikia net reklamos pardavimų.
                                Norit ginčytis, kad fox news yra tiesiog "kita nuomonė" ? prašom. bet ginčykitės su faktais:
                                http://www.alternet.org/media/scienc...st-misinformed
                                http://www.businessinsider.com/study...-at-all-2012-5
                                http://www.forbes.com/sites/quora/20.../#4ce4aa315f90

                                Ir šiemet jie buvo labiausiai žiūrima cable tv: http://www.adweek.com/tvnewser/july-...network/300977

                                Tai yra logiška, nes normalesni žmonės nekiurkso prie teliko, o savo info ieškosi patys, dažniausiai internete. Kaip ir Lietuvoje. Taip kad tai NĖRA tik lašas jūroje, eilini sykį situacija kai matote du skaičius (clinton pusantro, trumpas milijardą) ir darote iš to išvadas, kad clinton turėjo daugiau pinigų campanijai.

                                Ir dabar galų gale pasidarykime išvadas: jeigu Trumpas ir visi jo rinkėjai gyvena alternatyvioje realybėje, buvo išrinktas melo ir apgaulės pagalba, dar prisidėjo ir rusai - tai gal jo antagonistas, Obama negali būti toks blogas? tiesiog if ir then lygtis. Ir jeigu manote, kad Obama blogietis, tai gal ir Jūs esate paveiktas visos tos propagandos? (disclaimer, neteigiu, kad Obama šventasm jis, kaip ir bet kas kitas irgi priėmė blogų sprendimų ir buvo kur jis klydo. Bet kai jį kaltina nebūtais dalykais, tuomet sukyla pyktis)
                                Paskutinis taisė Pedigree; 2017.01.22, 10:10.

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                  Ginčijamės iki pažaliavimo, o visai be reikalo. Ginčas eina apie paviršines putas, o ne apie dabar visame pasaulyje vykstančių procesų esmę. Nėra taip svarbu, kas ten bus valdžioje, Clinton, Obama ar Trumpas. Jie pasirinks skirtingus kelius, bet per brūzgynus išeis į tą pačią pelkę, tik kitais šunkeliais.
                                  Pasaulis per paskutinių dviejų kartų gyvenimą yra pasikeitęs kardinaliai, vyksta visai kiti procesai ir mažai kas tą suvokia. Situacija panaši į tai, lyg niežtint galvai mokslininkas mikroskopu tyrinėtų kiek ant utėlės kojos yra nagiukų ir intensyviai ginčytųsi su kitu, vietoje to kad atsitrauktų nuo okuliaro ir pažiūrėtų į veidrodį kur tų utėlių pamatytų šimtus.
                                  Esmę kas vyksta suvokia pavieniai mokslininkai, tik politikai jų neklauso arba bijo klausyti. O gal rytoj bus geriau, pasikeis kas nors? Esminės problemos nesprendžiamos. Paprasčiau uždrausti veidrodžius.
                                  Jūs teisus, bet pakomentuokite plačiau kas gi vyksta
                                  (Trumpo pergalė tikrai nepadės tam kas vyksta, vykti "geriau")

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                    Jūs teisus, bet pakomentuokite plačiau kas gi vyksta
                                    (Trumpo pergalė tikrai nepadės tam kas vyksta, vykti "geriau")
                                    Forumo formatas kiek per mažas. Kas čia dabar vyksta jau yra aprašyta labai gerose knygose, kurių Lietuvoje praktiškai niekas neskaito ir lietuviškai neišleidžia, leidėjai žino kad tokia knyga nebūtų pelninga. Vakaruose tuo tarpu tai bestseleriai. Aš tas knygas jau ne kartą esu paminėjęs forumo diskusijose.

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                      Forumo formatas kiek per mažas. Kas čia dabar vyksta jau yra aprašyta labai gerose knygose, kurių Lietuvoje praktiškai niekas neskaito ir lietuviškai neišleidžia, leidėjai žino kad tokia knyga nebūtų pelninga. Vakaruose tuo tarpu tai bestseleriai. Aš tas knygas jau ne kartą esu paminėjęs forumo diskusijose.
                                      Tai paminėkite dar kartą, man įdomu paskaitysiu.

                                      Comment


                                        #39
                                        Manau, kad vienintelis JAV gerovės kelias yra kaip ES padaryti didelius mokesčius stambiam verslui ir tuo pačiu remti smulkų verslą.
                                        Konvejerių grąžinimas nepakels gerovės, nes teks patiems dirbti kinų darbą. Darbas bus sunkus, o prekės brangios. Kinija amžinai pigiai ir nedirbs visam pasauliui. Jeigu nebus surasta naujų vergų, teks amerikiečiams susidurti su realybe.
                                        Paskutinis taisė andyour; 2017.01.22, 10:20.

                                        Comment


                                          #40
                                          Ir dabar galų gale pasidarykime išvadas: jeigu Trumpas ir visi jo rinkėjai gyvena alternatyvioje realybėje
                                          Study: 91 percent of coverage on evening newscasts was negative to Donald Trump
                                          http://www.politico.com/blogs/on-med...egative-230297

                                          Comment

                                          Working...
                                          X