Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Vudu
    Nesąmonė... Netikiu as ta Amerika.... Tiek rusai, tiek trumpas - visi vienodi... Turi savo interesu, nerūpi jiems tokios šalys kaip Lietuva
    O kodėl turėtų rūpėti? Jums labai rūpi kokios nors Peru ar Naujosios Gvinėjos reikalai? Esmė prie kurių interesų derinimasis mums naudingesnis.
    Flickr

    Comment


      Parašė Vudu
      Nesąmonė... Netikiu as ta Amerika.... Tiek rusai, tiek trumpas - visi vienodi... Turi savo interesu, nerūpi jiems tokios šalys kaip Lietuva
      Lietuvoje yra labai daug JAV kapitalo. Sudėjus visą regioną Rytų Europą, susidaro nemažos netektys. Verslas suinteresuotas saugoti savo turtą. Verslas į motyną JAV parveža pinigų(pelną). Atsiradus grėsmei, verslas bėgs pas JAV valdžią su rekomendacijomis apginti jų turtą.
      Paskutinis taisė andyour; 2018.07.18, 16:40.

      Comment


        Stiprios, savarankiškos, nepriklausomos Lietuvos... kaip buvo prie Sniečkaus, ar bent jau kaip Baltarusija dabar.
        Deja, bet globalios, tolerantiškos, federalizuotos bei aklai Briuselio direktyvas vykdančios Lietuvos gerbėjai kažkaip iškreiptai supranta savarankiškumą.

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Aš ir nepalaikau, tik manau, jog tai buvo ne akcija, o reakcija, kurią buvo galima numatyti ir išvengti. Proamerikietiškas Saakašvilis buvo tinkamas kandidatas provokacijoms. JAV sprendžia savo strateginius reikalus (spausti Rusiją, Kiniją ir t. t.), o buferines šalis panaudoja savo poreikiams. Labiausiai tos smulkios šalys ir nukenčia. Ar JAV labai rūpi, kiek ir ko Gruzija prarado? Visai nerūpi.
          O aš manau (ir žr čia forume berods Latyninos tyrimą), kad tai buvo rusų provokacija (tik nesisvaidyk europiečių debilišku tyrimu), t.y. akcija buvo rusų, o reakcija Saakašvilio, o ne atvirkščiai.

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Deja, bet globalios, tolerantiškos, federalizuotos bei aklai Briuselio direktyvas vykdančios Lietuvos gerbėjai kažkaip iškreiptai supranta savarankiškumą.
            Taigi neseniai verkei, kad Lietuva nevykdo Briuselio politikos berods dėl Izraelio/Palestinos.

            Comment


              Click image for larger version

Name:	gettyimages-146539328.jpg
Views:	65
Size:	130,1 kB
ID:	1655404


              Click image for larger version

Name:	Yaffa-TrumpPutinPresser.jpg
Views:	51
Size:	38,7 kB
ID:	1655405
              If a lion could speak, we could not understand him.

              Comment


                Linas Kojala. Nenurašykime Trumpo žodžių
                Vienintelis ryškesnis aspektas buvo Trumpo pareiškimas, jog Rusijos ir JAV santykiai pastaruoju metu buvo „blogiausi istorijoje“, tačiau nuo šio susitikimo ims gerėti. Kokiu būdu pavyks „apeiti“ nesutarimus, atšaukti sankcijas dėl Rusijos agresijos Ukrainoje ar kišimosi į rinkimus, paaiškinta nebuvo. Kitaip tariant, priežasčių manyti, jog staiga viskas ims taisytis, nėra.

                Tačiau tai ir yra tipiška Trumpo strategijos detalė. Ją sudaro dvi dalys: retorika ir praktiniai sprendimai, kurie dažnai turi mažai ką bendro.

                Pavyzdžiui, Trumpas nuolatos kartoja norintis pagerinti santykius su Rusija. Nepaisant to, iki šiol jo administracijos priimti sprendimai – gynybinio pobūdžio ginkluotės siuntimas Ukrainai, sankcijos Kremliaus elitui, Basharo Al Assado bombardavimas – Kremliaus tikrai kol kas nenudžiugino.

                Prieš kelias dienas nuvykęs į NATO Viršūnių susitikimą Briuselyje Trumpas garsiai barė sąjungininkus ir abejojo JAV naryste Aljanse. Nepaisant to, JAV be didesnių ginčų pasirašė galutinę susitikimo deklaraciją, kurioje ne tik nėra abejonių NATO ateitimi, bet ir kalbama apie konkrečias Aljanso stiprinimo priemones.

                Bus greitinama bendrų sprendimo priėmimų procedūra, galimybės NATO kariuomenėms sparčiau judėti kertant valstybių sienas, planuojama išplėsti Baltijos valstybių oro gynybos pajėgumus. Kad ir ką viešai sakė Trumpas, bet būtent šis jo pasirašytas dokumentas virs praktiniais sprendimais.

                Galiausiai Didžiojoje Britanijoje, kur viešėjo prieš pat išvykdamas į Suomiją, Trumpas davė interviu bulvariniam „The Sun“, kuriame aršiai kritikavo premjerą Theresą May ir sakė, kad taip prastai derėdamasi su Europos Sąjunga dėl „Brexit“ ji neturėtų tikėtis palankaus prekybinio susitarimo su JAV. Tačiau vėliau, oficialioje spaudos konferencijoje, negailėjo pagyrų Didžiajai Britanijai, May ir derybų procesui. Kas pasikeitė per tą laiką? Niekas. Tik tiek, kad pirmuoju atveju laikraščio auditorija yra specifinė – išskirtinai skeptiška ES atžvilgiu; tuo metu rimtoje spaudos konferencijoje Trumpas kalbėjo tai, kas tiko rimtesnei publikai, sprendimų priėmėjams.

                Taip ir vyksta žaidimas – Trumpas savo auditorijai siunčia norimą žinutę (nebus nereikalingos konfrontacijos su Rusija, bus sutaupomi amerikiečių pinigai NATO ir t.t.), o reali politika vyksta sava vaga. Stabilumą užtikrina ir tai, kad paties Trumpo surinkta artimiausių bendražygių komanda vargiai pritaria jo radikaliai retorikai.
                Paaiškina, ko Eidvis nesupranta, kaip kalbos ir darbai gali skirtis. Bet Trumpas už kartais durną retoriką gauna ir velnių:
                Labirinte atsiduria ir apžvalgininkai, nagrinėjantys Trumpo politiką. Kritikai dažnai remiasi jo žodžiais, tuo metu gerbėjai – darbais, sakydami, jog prezidento taktika yra apsukri ir klaidinanti oponentus. Atrodytų, pastarieji yra teisūs – juk darbai svarbiau nei kalbos. Tačiau nuvertinti retorikos poveikį – ypač, kai kalbame apie Laisvojo pasaulio lyderį – yra grubi klaida.

                Tokie Trumpo pareiškimai kaip kad ES yra „priešiškas darinys“ – savaime reikšmingi. Pirmoji retorinė linija jau dabar pasiuntė transatlantinius santykius ir tarpusavio pasitikėjimą į gilų nokdauną. Europoje kyla ne tik anti–amerikietiškumo banga – itin žalinga ir savaime, ir Lietuvai, – bet ir iniciatyvos kurti ateitį be JAV.

                Jei šios valstybės prezidentas regi konfrontaciją, ar galima pasikliauti bendromis saugumo garantijomis? Ne veltui ES būtent dabar po ilgos pertraukos žengia žingsnius gynybos politikos integracijos link, kuri ilgainiui kraštutiniu atveju gali versti pasirinkti ir tokias valstybes kaip Lietuva – ar norime likti su JAV, ar ieškome alternatyvų.

                Retorika turi ir nuomonę formuojantį aspektą. Galime nurašyti Trumpo pareiškimus, kad Putinas yra „normalus vyrukas“, kaip nesvarbius, kol nesikeičia politika. Bet tai keičia Respublikonų partijos mąstyseną. Ištikimiausi Trumpo gerbėjai, anot apklausų, jau dabar sako, kad NATO sąjungininkei karo atveju reikia padėti tik tuo atveju, jei Europos šalys skirs daugiau pinigų gynybai. Be to, Respublikonų, vertinančių Trumpą pozityviai, yra dvigubai daugiau, nei Demokratų partijos narių. Tokie apklausų rezultatai nė iš tolo nebeprimena partijos, kuri tebesižavi prie Sovietų Sąjungos griūties tiesiogiai prisidėjusiu Ronaldu Reaganu ar mena NATO į Vidurio ir Rytų Europą išplėtusį George‘ą W. Bushą.

                Tiesa, susitikimas Helsinkyje gali tapti pamoka ir pačiam Trumpui – žodžiai turi pasekmes, ir ne visada pozityvias. Paklaustas žurnalisto, jis garsiai pritarė Putino išvadai, kad Rusija nesikišo į JAV rinkimus, nors visos amerikiečių žvalgybos agentūros teigia priešingai. Pasitikėdamas buvusiu sovietų žvalgybos pareigūnu, o ne savo institucijomis, Trumpas sudavė smūgį sau pačiam. Net „Fox News“, mylimiausias Trumpo TV kanalas, negailėjo prezidentui kritikos ir tokį pareiškimą vertino kaip „išdavikišką“. Vėliau „Twitter“ tinkle Trumpas mėgino sumažinti padarytą žalą, bet visa JAV žiniasklaida ūžė nuo prezidento nuolaidžiavimo Kremliaus vadui.

                Tad žodžiai turi savo kainą. Ir, deja, Trumpo retorika dažniausiai nustelbia sąlyginai stabilią užsienio politiką.

                Comment


                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                  Paaiškina, ko Eidvis nesupranta, kaip kalbos ir darbai gali skirtis. Bet Trumpas už kartais durną retoriką gauna ir velnių:
                  Aš puikiai suprantu, kad kalbos ir darbai gali skirtis. Ko aš nesuprantu, tai kodėl mes būtinai turime pasirinkti vertinti vieną aspektą ir kodėl negalime abiejų. Bet tokias kalbas jau ne pirmą kartą girdžiu, čia iš tos serijos 'taip, Uspaskichas korumpuotas ir vagis - bet užtat kiek gerų darbų padarė'. Įsivaizduoju jeigu teisėjas laikytųs panašios mąstysenos "teisiamasis nužudė žmogų, bet pažiūrėkit kiek jis gero yra padaręs - dėl to skelbiu jį nekaltu'. Ir dar galima būtų suprasti, kad nekreipiam dėmesio į tai, ką Trump'as kalba, jeigu jis dirbtų kokį kitą darbą, nu bet ne JAV prezidento, kur jo kalbos yra viena svarbiausių, jeigu ne pati svarbiausia darbo prezidentu dalis. Tai, ką kalba prezidentas, visų pirma reiškia, kad kalbla valstybė. Valstybė neturi burnos ir negali pati kalbėti - dėl to tai prezidento darbas, kaip ir prezidento darbas formuoti valstybės politiką, kryptis, prioritetus, kritikuoti klaidas ir t.t. ir t.t. - ir to didžiausias įrankis taip pat yra kalbos. Jeigu jau nebesvarbu ką kalba prezidentas - taip ar galima kartelę nuleisti dar žemiau? Pvz. nesvarbu, kad prezidentas vagis - juk svarbiau, ką jis dirba. Žinoma tai, ką jis dirba, yra taip pat labai abejotinai - bet jau visai atskira tema, šiuo atveju vertinama tik tai, ką kalbą.

                  Trumpas dėl Rusijos klimpsta vis giliau

                  Baltieji rūmai trečiadienį pareiškė, kad Rusija toliau kelia grėsmę Jungtinių Valstijų rinkimų sistemai, nors vos prieš kelias valandas Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas, regis, išsakė priešingą nuomonę.

                  Comment


                    Prie normalių sąlygų toks JAV prezidento pareiškimas sukeltų didžiausią skandalą. Bet... mes gyvenam 'new normal' sąlygomis, kur į tokį pranešimą nereikia kreipti dėmesio ir nereikia jo vertinti, nes koks skirtumas ką ten tas JAV prezidentas kalba.

                    Trumpas: NATO struktūra gali nulemti didelio masto konfliktą

                    JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį iš pažiūros suabejojo Jungtinių Valstijų įsipareigojimais ginti NATO sąjungininkes, pareiškęs, kad NATO aljanso sankloda gali lemti didelio masto ginkluotą konfliktą.

                    „Narystė NATO įpareigoja (aljanso) nares ginti bet kurią kitą narę jos užpuolimo atveju. Sakykime, kad užpuolama Juodkalnija, kuri įstojo (į NATO) praėjusiais metais. Kodėl mano sūnus turėtų vykti į Juodkalniją jos ginti?“ – paklausė žurnalistas prezidento.

                    „Suprantu, ką jūs sakote, – pritarė D. Trumpas. - Ir pats keliu tą patį klausimą. Juodkalnija yra maža šalis, turinti labai stiprius žmones. Jie yra labai agresyvūs žmonės, jie gali tapti agresyvūs, ir (tada) – sveikinu, jūs jau dalyvaujate Trečiajame pasauliniame kare. Bet jau taip jis (aljansas) buvo suformuotas.“

                    Socialiniuose tinkluose D. Trumpo komentaras apie Juodkalniją buvo palygintas su garsiuoju 1939 metų gegužės 14-osios straipsniu „Kodėl turime žūti už Gdanską?“ (Pourquoi mourir pour Dantzig?). Tokia susitaikėliška politika padrąsino Aldolfą Hitlerį 1939 metų rugsėjį įsiveržti į Lenkiją. Juodkalnija tapo 29-ąją NATO nare 2017 metų birželį, nors Rusija tam labai priešinosi.

                    Comment


                      Per susitikimą Trumpas pasakė, ką galvoja. O kai grįžo namo ir gavo pylos (kritikos), buvo priverstas teisintis. Jis ir jo oponentai gyvena skirtingose realybėse, tai nieko keista, kad informacija nesutampa.
                      Prieš kelis metus pasakymas, kad Rusija gali paveikti/nulemti JAV (o ne kokios nors Armėnijos) rinkimus būtų atrodęs kaip visiškas kliedesys ir JAV menkinimas. Bet kai rinkimus laimėjo "ne tas" kandidatas ir tas kliedesys pradėtas be sustojimo transliuoti diena iš dienos, daugelis ėmė tuo tikėti. Manau, pasistengus būtų galima įtikinti ir kad Trumpas yra ufonautas . Tiesiog žiniasklaidai reikėtų vieningai ir nuoširdžiai padirbėti ta linkme. Jei Trumpas išsėdės poste iki kadencijos pabaigos, pseudotyrimai prieš rinkimus garantuotai suintensyvės, kaip suintensyvėjo prieš pastarajį susitikimą, kurį taip siekta sužlugdyti.

                      Comment


                        JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį iš pažiūros suabejojo Jungtinių Valstijų įsipareigojimais ginti NATO sąjungininkes, pareiškęs, kad NATO aljanso sankloda gali lemti didelio masto ginkluotą konfliktą.
                        JAV gal buvo ir tebėra pagrindinė NATO remėja, tačiau laikai keičiasi. ES šalių kariniai biudžetai auga. Kitas svarbus momentas, beveik visa Europa yra Europos sąjungoje ir gana smarkiai susijusi ekonomiškai. Brexitas parodė kaip sunku yra išsiskirti, net ir nebūnant pilnaverte ES nare. ES tampa vieningu ekonominiu vienetu ir atsiranda interesas tą turtinį vienetą saugoti bendrom jėgom. Gali būti, kad dabar ES NATO pajėgose pakeis JAV dominavimą.

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                          Aš puikiai suprantu, kad kalbos ir darbai gali skirtis. Ko aš nesuprantu, tai kodėl mes būtinai turime pasirinkti vertinti vieną aspektą ir kodėl negalime abiejų. Bet tokias kalbas jau ne pirmą kartą girdžiu, čia iš tos serijos 'taip, Uspaskichas korumpuotas ir vagis - bet užtat kiek gerų darbų padarė'. Įsivaizduoju jeigu teisėjas laikytųs panašios mąstysenos "teisiamasis nužudė žmogų, bet pažiūrėkit kiek jis gero yra padaręs - dėl to skelbiu jį nekaltu'. Ir dar galima būtų suprasti, kad nekreipiam dėmesio į tai, ką Trump'as kalba, jeigu jis dirbtų kokį kitą darbą, nu bet ne JAV prezidento, kur jo kalbos yra viena svarbiausių, jeigu ne pati svarbiausia darbo prezidentu dalis. Tai, ką kalba prezidentas, visų pirma reiškia, kad kalbla valstybė. Valstybė neturi burnos ir negali pati kalbėti - dėl to tai prezidento darbas, kaip ir prezidento darbas formuoti valstybės politiką, kryptis, prioritetus, kritikuoti klaidas ir t.t. ir t.t. - ir to didžiausias įrankis taip pat yra kalbos. Jeigu jau nebesvarbu ką kalba prezidentas - taip ar galima kartelę nuleisti dar žemiau? Pvz. nesvarbu, kad prezidentas vagis - juk svarbiau, ką jis dirba. Žinoma tai, ką jis dirba, yra taip pat labai abejotinai - bet jau visai atskira tema, šiuo atveju vertinama tik tai, ką kalbą.
                          Čia kažką sumalei - niekur to nesakiau (paryškinti jau kvepia argumentum ad absurdum). Kaip tik sakiau, jei Trumpas, pvz., pakviestų putkiną atgal į G7-8, būtų blogai.

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            Deja, bet globalios, tolerantiškos, federalizuotos bei aklai Briuselio direktyvas vykdančios Lietuvos gerbėjai kažkaip iškreiptai supranta savarankiškumą.
                            Tai susidaro vaizdas, kad taip suvokiate, paporinkite apie savo viziją, jei ne.

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Per susitikimą Trumpas pasakė, ką galvoja. O kai grįžo namo ir gavo pylos (kritikos), buvo priverstas teisintis. Jis ir jo oponentai gyvena skirtingose realybėse, tai nieko keista, kad informacija nesutampa.
                              Būtent tame ir yra problema, kad Trump'as kalba tai, ką galvoja ir man juokingi tie pasisakymai, kurie tame įžvelgia kažkokią ypatingą taktiką būti nenuspėjamu. Jis tiesiog nusišneka ir tai daro iš visos širdies. Netgi tuo metu, kai jam reikia skubiai paaiškinto kodėl per susitikimą su Putinu jis stojo ginti Rusijos, o ne JAV interesus, tai viską, ką jam reikia padaryti, tai perskaityti kelias parašytas eilute. Ir jis net to negalil padaryti nepridėdamas sąvo nesamonių ir absoliučiai nepakeisdamas pranešimo prasmės:

                              nuo 4:18


                              Jau pats pasiteisinimas visiškai nevykęs ir absoliučiai kvailas. Kaip spėju - rašėsi pats. Bet jis net jo perskaityti nesugebėjo, tereikėjo pasakyti 'aš tikiu JAV žvalgybos agentūromis ir tai, kad Rusija kišosi į mūsų rinkimus', o pasakė 'aš tikiu JAV žvalgybos agentūromis ir tai, kad Rusija kišosi į mūsų rinkimus, bet galėjo būti ir kiti žmonės, daug kas galėjo būti'. Absurdas, o ne JAV prezidentas čia

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Čia kažką sumalei - niekur to nesakiau (paryškinti jau kvepia argumentum ad absurdum). Kaip tik sakiau, jei Trumpas, pvz., pakviestų putkiną atgal į G7-8, būtų blogai.
                                Aš niekur nesakiau, kad tu kažką taip rašei. Aš tiesiog pasakiau, kad pasakymas 'nesvarbu ką jis kalba - svarbu ką dirba', man yra analogiškas pasakymui 'nesvarbu, kad vogia - svarbu ką dirba'. O pastajį esu ne kartą girdėjęs iš visokių Uspaskicho rinkėjų.

                                Comment


                                  Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                  JAV gal buvo ir tebėra pagrindinė NATO remėja, tačiau laikai keičiasi. ES šalių kariniai biudžetai auga. Kitas svarbus momentas, beveik visa Europa yra Europos sąjungoje ir gana smarkiai susijusi ekonomiškai. Brexitas parodė kaip sunku yra išsiskirti, net ir nebūnant pilnaverte ES nare. ES tampa vieningu ekonominiu vienetu ir atsiranda interesas tą turtinį vienetą saugoti bendrom jėgom. Gali būti, kad dabar ES NATO pajėgose pakeis JAV dominavimą.
                                  Nėra svarbu, kokie iš tikro yra tie biudžetai. Žymiai svarbiau, kaip yra moraliai pasiruošę to biudžeto turėtojai. Dabar yra tokia padėtis, kad Rusijos žmonės yra pakankamai paveikti nuolatinės propagandos ir turi norą kariauti (Vagnerio gauja gali būti pavyzdys). Vakarų visuomenės šiuo metu yra tokios, kad niekas jų neprivers kariauti, išskyrus gal Lenkiją. Todėl Rusija su juokingu biudžetu, jei lyginsime su vakarais, yra stipresnė. Turime analogą, Vokietiją Hitlerio laikais paveiktą Gebelso propagandos. Jei ne JAV įsikišimas, Europa iki Maskvos būtų sudorota.

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    Aš niekur nesakiau, kad tu kažką taip rašei. Aš tiesiog pasakiau, kad pasakymas 'nesvarbu ką jis kalba - svarbu ką dirba', man yra analogiškas pasakymui 'nesvarbu, kad vogia - svarbu ką dirba'. O pastajį esu ne kartą girdėjęs iš visokių Uspaskicho rinkėjų.
                                    Būtent tam ir prieštarauju. Mano galva 'nesvarbu, kad vogia - svarbu ką dirba' yra blogai, o 'nesvarbu ką jis kalba - svarbu ką dirba' sąlyginai normalu (žr. Lino Kojalos straipsnį). Ir tokių palyginimų naudoti nereikėtų, nes čia primena 'jei turi įrankį, tai gali ir išprievartauti'.

                                    Comment


                                      Situacija su Trumpu primena vairavimo mokyklą, kur mokosi dar eismo taisyklių neskaitęs budulis. Jis apskritai nemoka skaityti, tik rašyti. Visa laimė, kad yra antras komplektas pedalų valdomas Kongreso.

                                      Comment


                                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą

                                        Nėra svarbu, kokie iš tikro yra tie biudžetai. Žymiai svarbiau, kaip yra moraliai pasiruošę to biudžeto turėtojai. Dabar yra tokia padėtis, kad Rusijos žmonės yra pakankamai paveikti nuolatinės propagandos ir turi norą kariauti (Vagnerio gauja gali būti pavyzdys). Vakarų visuomenės šiuo metu yra tokios, kad niekas jų neprivers kariauti, išskyrus gal Lenkiją. Todėl Rusija su juokingu biudžetu, jei lyginsime su vakarais, yra stipresnė. Turime analogą, Vokietiją Hitlerio laikais paveiktą Gebelso propagandos. Jei ne JAV įsikišimas, Europa iki Maskvos būtų sudorota.
                                        Rusija irgi nebe tokia laukinė. Turi ekonomiką, internetą ir kitus šiuolaikinio vakarų pasaulio patogumus. Taip nebus, kad užgrobus dalį ES, tai daliai pastatysi kolchozą su konservu fabriku ir visi tiesiog alps, koks gi tai stebuklas... Kas iš dalies suveikė po antro pasaulinio karo. Pažiūrėk Maskvą per google maps street view, beveik vien naujos importinės mašinos. Labai suabejočiau rusu noru visą tai prarasti, labai greit atsigalvotų. Tuo tarpu maži kariniai konfliktai gal taip smarkiai ir nekenkia ekonomikai, nors jau lyg ir ištaškė solidų rezervų fondą. Vienas dalykas yra sakyti, kitas daryti.

                                        Comment


                                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                                          Būtent tam ir prieštarauju. Mano galva 'nesvarbu, kad vogia - svarbu ką dirba' yra blogai, o 'nesvarbu ką jis kalba - svarbu ką dirba' sąlyginai normalu (žr. Lino Kojalos straipsnį). Ir tokių palyginimų naudoti nereikėtų, nes čia primena 'jei turi įrankį, tai gali ir išprievartauti'.
                                          Mano nuomonė tai, ką kalba galingiausios šalies prezidentas, yra netgi labai svarbu, Tavo nuomone tai nėra svarbu ir JAV prezidentui leidžiama nusišnekėti. Čia mūsų pozicijos ir išsiskiria.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X