Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Dauguma sveikino, jeigu neišmanot geopolitikos žaidimų ir diplomatinių reikalų, tada taip ir sakykit, bet dabar vėl eilinės fake news, neva Trumpas vienintelis sveikina ir koks jis dėl to š. Negu dar neatsibodo kartu su kaimai tas angažuotas nesąmones rašinėti ir net meluoti, kiek galima?
    Melas yra tai, kad aš sakiau 'neva Trumpas vienintelis sveikina ir koks jis dėl to š'. Aš sakiau 'dauguma' pasaulio lyderių. Ir taip, mano žinios kiek pasenusios, nežinojau, kad Macroonas pasveikino. Žinojau, kad Merkel kažkokią neforalią žinutę išsiuntė. Žinojau, kad Estija pasveikino, bet nežinojau, kad ir Latvijos prezidentas. ir dėl to visi tie, kas sveikina - verti kritikos, kaip ir Trump'as. Skirtumas tik toks, kad tos šalys, kurios yra atvirame konflikte, kaip kad UK, Putino jokiu būdu nesveikino. Mano manymu ir JAV prezidentas, jeigu jis nebūtų buvęs Trump'as, Putino būtų nesveikinęs, nes JAV, kaip ir UK, su Rusija šiuo metu yra atviroje konfrontacijoje dėl kišimosi į rinkimus ir t.t. Prie to dar pridėkim tai, kad Trump'as gavo iš savo patarėjų konspektus, kuriuose aiškiai ir didžiosiomis raidėmis buvo parašyta 'NESVEIKINTI PUTINO SU PERRINKIMU'. Tokios šalies, kaip JAV, prezidentas negali veikti vien tik savo iniciatyva. Prieš kiekvieną svarbų susitikimą ar pokalbį jie gauna papkę, kurioje patarėjai ir visokie analitiniai centrai būna išanalizavę visas problemas ir priėmę sprendimus, ką reikia daryti. T.y. prezidentas yra tik tas, kuris visą analitinę medžiagą perteikia susitikimų su kitais pasaulio lyderiais metu. Bet ne jo nuomonė vienu ar kitu klausimu yra svarbiausia, o to analitinio centro, kuris turi kur kas platesnes galimybes išanalizuoti situaciją, negu JAV prezidentas, net jeigu jis būtų pats gabiausias žmogus pasaulyje. Ir jeigu tas analitinis centras jam pasiūlo nesveikinti Putino su perrinkimu, o jis vistiek jį pasveikina - vadinas jis remiasi savais, o ne valstybės interesais.

    P.S. Aš jokiu būdu neteisinu ten kokios Merkel ir pan. - jinai nusipelnė lygiai tokios pat kritikos, kaip ir Trumpas dėl Putino pasveikinimo
    P.S.2 Aš niekada apie pasaulio lyderį nedaryčiau kažkokių toli siekiančių išvadų vien tik iš pasveikinimo ar nepasveikinimo - mano nuomonė apie Trump'ą susidarė iš daugybės atskirų faktorių. Ir tiesą sakant jisai ją galėtų labai stipriai pakreipti savo naudai, jeigu bent kartą išdrįstų prieš Putiną pasakyti kažkokį aštresnį žodelį.
    P.S.3 Aš ne 'Jūs', o 'tu'

    Comment


      Šneka jis daug, bet jo šnekos ne visada daug reiškia . Realiai Trumpas iš Sirijos nori trauktis, o generolai nenori.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2018.04.08, 15:48.

      Comment


        Gėrėt kartu vakar šampę TrumpToweryje, ir jis paplekšnojo per petį ir ištarė "hey, senasnamas, you know what I really want to do? Get out of effin Syria!" ir patikėjai?

        Comment


          Bačiulio nuomonė https://m.facebook.com/story.php?sto...00000967433904 :
          Apie tikrąjį Trumpo požiūrį į Putiną ir Rusiją - ne tą, kuris skamba Trumpo viešuose pasisakymuose, ne tą, kurį vaizduoja jo nekenčianti leftistinė žiniasklaida, ir ne tą, apie kurį niekus tauzija gritėnai su pugačiauskais:
          a) Trumpas jau senokai uždraudė savo administracijos darbuotojams garsiai šnekėti, kokia yra tikroji jo politikos linija Rusijos ir Putino atžvilgiu (bet kurią mes gerai matome Ukrainoje, į kurią tiekiama Amerikos ginkluotė ir Sirijoje, kur amerikiečiai naikina Putino samdinius);
          b) Putino priešrinkiminis šou su naujausiais Rusijos branduoliniais "Wundervaffe" įsiutino Trumpą, tad jis paskambino Prancūzijos, Vokietijos ir Britanijos vadovams ir pasakė, kad reikia laikytis kartu, nes Putino kalbos ėmė skambėti pavojingai (ir tai, mano požiūriu, lėmė išskirtinai griežtą JAV atsaką į Skripalio apnuodijimą);
          c) Po rinkimų Trumpas paskambino Putinui neva pasveikinti su perrinkimu, bet tikrovėje pasakė: "Jeigu tu nori ginklavimosi lenktynių, mes galime jas surengti, bet aš nugalėsiu".
          Trumpas pridūrė turįs vilties, kad viskas, ką Putinas prišnekėjęs apie sparnuotas raketas su branduoliniais varikliais ir povandeninius robotus, sprogdinančius Amerikos uostus, tebuvo priešrinkiminiai tauškalai, bet jis, dėl visa ko, pasirašė $700 milijardų JAV karinį biudžetą - didžiausią iš visų buvusių istorijoje;
          d) Po to Trumpas viešai pasakė žurnalistams, kad jis "turėjęs gerą pokalbį su Putinu" ir laukiąs jo Vašingtone aptarti nusiginklavimo klausimus (priminsiu, kad tuoj po išrinkimo duotame interviu The Times Trumpas sakė, kad pagerinti jo santykius su Putinu galėtų esminis ir didelis Rusijos branduolinės ginkluotės sumažinimas);
          "President told his aides not to publicly tout his decision, officials said. Doing so, Trump argued, might agitate Russian President Vladimir Putin, according to the officials.
          "He doesn't want us to bring it up," one White House official said. "It is not something he wants to talk about."
          Putin's claim earlier this month that Russia has new nuclear-capable weapons that could hit the U.S., a threat he underscored with video simulating an attack, "really got under the president's skin," one official said.
          So much so that after hearing Putin’s speech, Trump called the leaders of France, Germany and the U.K. to say the Russian leader sounded dangerous, so the four of them needed to stick together, according to a White House official familiar with the calls.
          Two officials said Trump told Putin during a phone call last week after Putin's re-election: "If you want to have an arms race we can do that, but I'll win."
          Trump added that he hoped that Putin’s comments were just election rhetoric and bragged that he’d just secured a $700 billion defense budget, the largest the U.S. has ever had, he said, according to one of the officials.
          Afterward the president gave no hint of tensions when he told reporters that the two leaders had "a very good call" and that he plans to meet with Putin soon to discuss curtailing an arms race".
          https://www.nbcnews.com/politics/donald-trump/trump-tells-aides-not-talk-publicly-about-russia-policy-moves-n861256
          Edit: ne Bačiulio nuomonė, jis perpasakoja nbcnews straipsnį.
          Paskutinis taisė digital; 2018.04.09, 11:39.

          Comment


            Šitą aptikau ir nusprendžiau pasidalinti.

            Trump's 20 Worst Broken Promises
            https://www.youtube.com/watch?v=DHG7appJ6Io

            Kas turit propagandisto Bačiulio kontaktus, perduokit nuorodą. Diedas nusprogs iš pykčio.

            Comment


              Šįkart JAV sankcijos prieš Rusijos oligarchų įmones kirto tikrai skaudžiai. Maskvos RTS indeksas šiandien -11,44%, RUSAL -50,43%.
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                Panašu, kad Trump'as dėl atakos Sirijoje persigalvojo



                Kaip ir sakiau, kad tikriausiai nieko nebebus. Tik Trumpas sugeba paskelbti karą ir po paros sakyti 'pajuokavau'. Trumpo protu nesuprasti, bet vistiek įdomu kas jį privertė persigalvoti. Kodėl jis paskelbia griežtą žinutę Rusijai, kad raketos jau pakeliui, o po to po pusvalandžio vėl pradeda svaigti kaip svarbu su Rusija draugauti. Kas per tą pusvalandį pasikeičia? Tikiuos Mullerio tyrimas atsakys

                Comment


                  Rusai aiskiai pasake, kad kals atgal. Tai ir persigalvojo

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Panašu, kad Trump'as dėl atakos Sirijoje persigalvojo



                    Kaip ir sakiau, kad tikriausiai nieko nebebus. Tik Trumpas sugeba paskelbti karą ir po paros sakyti 'pajuokavau'. Trumpo protu nesuprasti, bet vistiek įdomu kas jį privertė persigalvoti. Kodėl jis paskelbia griežtą žinutę Rusijai, kad raketos jau pakeliui, o po to po pusvalandžio vėl pradeda svaigti kaip svarbu su Rusija draugauti. Kas per tą pusvalandį pasikeičia? Tikiuos Mullerio tyrimas atsakys
                    Greičiausiai kokie nors generolai, žvalgybos darbuotojai ar kongreso nariai paprotino nesikarščiuoti ir apsiraminti.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                      Tikiuos Mullerio tyrimas atsakys
                      Bijau kad Mulleris bus atstatydintas kaip ir daug Trumpo administracijos pareigūnų.

                      Comment


                        Dar yra teoretinis variantas kad Twitteri naudoja visiškas imbecilas.
                        Debil** kurio smegenys nekontroliuoja kalbos ar rašymo.
                        Debi*** kurio nuomonė gali keistis keletą kartų tą pačią dieną, apart tai kad tą nuomonė niekada nebuvo "tvirtai laikoma".

                        Neatrodo kad šis variantas galėtų būti realiausias?
                        Paskutinis taisė Grande Papa; 2018.04.12, 13:34. Priežastis: rašybos klaida

                        Comment


                          Baikit jūs kiekvieną žinutę komentuot. Žr. https://www.miestai.net/forumas/foru...50#post1633350 :
                          Apie tikrąjį Trumpo požiūrį į Putiną ir Rusiją - ne tą, kuris skamba Trumpo viešuose pasisakymuose, ne tą, kurį vaizduoja jo nekenčianti leftistinė žiniasklaida, ir ne tą, apie kurį niekus tauzija gritėnai su pugačiauskais
                          Jau 100 kartų rašyta - atskirkit galų gale kalbas (ar tauškalus) nuo realių darbų. Kad Trumpas tauškia Twittery, jau lyg ir nieko nebestebina, bet Eidvis aišku būtinai į tai žiūrės, kaip į real.

                          Comment


                            Parašė liutass Rodyti pranešimą
                            Rusai aiskiai pasake, kad kals atgal. Tai ir persigalvojo
                            Kad chronologija visai ne tokia. Rusai pirmieji pasakė, kad numušinės JAV raketas ir į tai Trump'as suregavo šita žinute.



                            Praėjo pusvalandis ir Trumpo retorika apsisuko 180 laipsnių kampu. Vėl reikia gerinti santykius su Rusija. Vėl dėl blogų santykių su Rusija kalta žiniasklaida ir Fake news ir t.t.



                            Taigi pagrindinis klausimas - kas nutiko per tą pusvalandį. Ir aš labai abejoju, kad tai buvo kokių nors JAV generolų įtaka. Trump'as tikriausiai nėra tiek tūpas, kad pirmiau paskelbtų apie planuojamą operaciją Sirijoje ir tik po to ją su generolais pradėtų planuoti. Iki paskelbimo jau turėjo viskas būti suplanuota nuo A iki Z. Mano supratimu kiti įvykiai įtakojo tai, kad Trump'as pakeitė poziciją ir greičiausiai pokalbiai su Kremliaus atstovais. Tik dabar įdomu ką dabar avialinijoms daryti, kurios skrenda aplink Siriją - vėl pradėti per ją skraidyti ar laukti naujo Trump'o tweeto.

                            Comment


                              atskirkit galų gale kalbas (ar tauškalus) nuo realių darbų.
                              Tai kad Trumpo realūs darbai iš tikro nėra jo nuopelnas. Manau kad tai Kongreso ir administracijos pastangos kiek sulaikančios nuo nesąmonių darymo. Jei būtų paliktas saviveiklai, tai jau seniai glėbesčiuotųsi su Putinu.

                              Comment


                                Parašė Kaimai

                                Linkęs manyti, kad kažkas šį kartą visgi bus, jau vien dėl to kad jis apsikvailintų atsitraukęs po tokių grasinimų. Manau jis gina savo ego, nes vakar JAV spauda ir publika užsipuolė dėl nenuoseklumo kai nebūdamas prezidentu kritikavo Obamą dėl netikėtumo faktoriaus praradimo.
                                Labai abejoju, ar imsis rimtų karinių veiksmų tik dėl to, kad liktų neapsikvailinęs twitteryje, taip rimtose šalyse reikalai netvarkomi, jau n kartų apsikvailino ir nieko, svarbu dėmesio gavo ir visi jo twitterį skaito, kas ir buvo tikslas.
                                Flickr

                                Comment


                                  Negaliu patikėti kad kažkas šiame forume rimtai svarsto ir analizuoja Trumpo nieko-nereiškiančius ir dažniausiai melagingus pasakymus.
                                  Ar neprognozuojamą ir neapgalvotą elgesį.

                                  Comment


                                    Parašė Kaimai

                                    Linkęs manyti, kad kažkas šį kartą visgi bus, jau vien dėl to kad jis apsikvailintų atsitraukęs po tokių grasinimų. Manau jis gina savo ego, nes vakar JAV spauda ir publika užsipuolė jį dėl nenuoseklumo kai nebūdamas prezidentu kritikavo Obamą dėl netikėtumo faktoriaus praradimo.
                                    Na, man irgi visai rimta pasirodė, kai atšaukė vizitą į Pietų Ameriką ir kai virš Sirijos buvo nutraukti skrydžiai. Bet tai, kad staiga pasikeitė jo retorika Rusijos atžvilgiu ir šiandieninis pranešimas apie tai, kad 'niekada nesakiau kada ataka bus atlikta', verčia susimąstyti kad gal visgi planai buvo atšaukti.

                                    Parašė digital Rodyti pranešimą

                                    Jau 100 kartų rašyta - atskirkit galų gale kalbas (ar tauškalus) nuo realių darbų. Kad Trumpas tauškia Twittery, jau lyg ir nieko nebestebina, bet Eidvis aišku būtinai į tai žiūrės, kaip į real.
                                    Na, aš į tai buvau ir atsakęs - kaip galima į galingiausio pasaulio vadovo kalbas nežiūrėti kaip į real? Aš to nesuprantu, dėl to, ką jis sako - stebėsiu ir analizuosiu, nes analizuoti kas darosi už uždarų durų neturiu galimybės.

                                    Comment


                                      (1,5 min)
                                      Čia tikra Trump kalbos ištrauka. Išanalizuokit man šitą

                                      Click image for larger version

Name:	1010.png
Views:	75
Size:	702,6 kB
ID:	1634222

                                      Comment


                                        Yra labai daug psichiatrų kurie sako kad diedas galimai psichiškai nesveikas. O mes tą diedą rimtu veidu analizuojam

                                        Comment


                                          Parašė Grande Papa Rodyti pranešimą
                                          Negaliu patikėti kad kažkas šiame forume rimtai svarsto ir analizuoja Trumpo nieko-nereiškiančius ir dažniausiai melagingus pasakymus.
                                          Ar neprognozuojamą ir neapgalvotą elgesį.
                                          Prie ko čia forumas? Viso pasaulio žiniasklaidoje šią savaitę pagrindinė naujiena ir tema tos Trumpo twitterio žinutės.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X