Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Skaitant forumo progresyvistų leftistų komentarus, susidaro įspūdis, kad Hilari yra tiesiog Angelas, nužengęs iš dangaus, o Trumpas remiamas tik redneck'ų kaimiečių, ūbagų ir senių. Arba tas iš serijos "Trumpas jau blogesnis už Obama" juokingai atrodo. Blogesnis, ir ką? kai kam blogas buvo Obama, ypač Europai, ypač dėl galios užleidimo Rusijai, kariuomenių išvedimais ir kitais veiksmais.
    Laimėjo ne tas, kurio norėtumėte. Galbūt ir aš norėčiau kito.
    Bet kai pasisuka kalba apie tuos dalykėlius, kai iš Hilari kalbų dingo žodžiai "radikalusis islamas" ir atsirado padidinta meilė musulmonams po vizitų S. Arabijoje, vahabizmo židinyje. Atleiskite, parsidavimo interesams skalėje šita mergelė nenusileidžia absoliučiai niekam.
    Džiaugmą turiu tik vieną (ne dėl asmenybės, politkos ar dar kokios nors materialios būsenos), kuris atsiranda dėl visokių nupušių hipių, liberastų čirškėjimo, kurie jau buvo pradėję įvesti savo transgenderine ir visokią debilumo kvadratu diktatūrinę politiką.
    O dar labiau džiaugiuosi, kad jis pasirašė religinės laisvės dekretą, leidžianti drąsiai kalbėti, kritikuoti ir nebijoti prarasti darbą dėl to, kas buvo prie Obamos.
    Paskutinis taisė R.D.; 2017.05.15, 10:46.

    Comment


      Tai "neocon" ar "leftistinis"? Jums reiktų su Lettered prisėsti ir apsitarti kaip labiau koordinuotai komunikuoti savo žinutes
      Neokonservatizmas užsienio politikoje, leftizmas - vidaus .

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Visiškai aišku, kad ubagai, t.y. visokie pašalpiniai, juodukai, latinai yra Clinton pagrindinis elektoratas.

        Atvaizdas
        Visos išvardintos grupės patenka į dar vieną didelę grupę. Dar vienas momentas, Trumpas yra prieš imigrantus ir prieš juodaodžius.

        Comment


          Parašė nomad Rodyti pranešimą
          Bet kokius statistinius pjūvius naudojant tampa visiškai aišku, kad tiek už Trumpą, tiek Brexitą balsavo kaimiečiai, ūbagai ir seniai. Kas tas demografines grupes riša tiek JAV, tiek UK? Pirmiausia, neapykanta globalizacijai ir "they stole our jobs!" argumentas. (Latentine) ksenofobija yra kitas rišantis faktorius.
          Bet sutik, kažką jie vis tiek prarado, bent jau kaip minimum tas praradimo jausmas neatsirado iš niekur. Net jei jie ir pradžioje per daug gavo - pigi Kinija, pigūs imigrantai, vietinės kalbos pranašumas prieš pirmos kartos imigrantus.

          Parašė nomad Rodyti pranešimą
          Tragiškiausia, kad "antiestablishmento" sentimento vedamos visos šitos demografinės grupės bėgo nuo vilko, o pataikė ant meškos.
          Visi likę, kurie netaikė ant meškos, taip pat sulaukė tos pačios meškos likimo.

          Parašė nomad Rodyti pranešimą
          "Antiestablishmentiškas" Trumpas tik savo stilium/personalija, kas susiję su tuo, kad gyvenime Trumpas nėra nei kūręs, nei valdęs jokių reikšmingesnio dydžio organizacijų. Visais kitais atžvilgiais (komanda, politikos turiniu) jis Super establishmentinis.
          Trumpai tariant, Trumpas galvoja apie pinigus, ką visą gyvenimą ir veikė.
          Paskutinis taisė andyour; 2017.05.15, 11:10.

          Comment


            Tiek Clinton, tiek Trumpas yra pokarinės moralinės infliacijos produktai. Pas mus valdžioje irgi pilna tokių, dar netgi blogesnių. Tokiu laikmečiu gyvename. Be didžiulio pasaulinio sukrėtimo niekas nesikeis.

            Comment


              /\ tai ką? Ką mums dėl to daryti? Jūs turbūt geriau žinote, kaip būti kompetitengesniu prezidentu?
              Pirma politikos taisyklė: visiems neįtiksi; antra politikos taisyklė: nebandyti būti politine kekše ir bandyti įtikti visiems.
              Kad jūs, būdamas namūdinis politologas, konstatuosite, kad kažkoks prezidentas yra nekompetetingas, nuo to niekam nei šilta, nei šalta.
              Tą patį galima būtų primesti pusei pasaulio šalių lyderių.

              Comment


                Dėl kompetencijos nereikėtų čia perlenkti, turbūt dar visi pamena, kaip Bushas Jr. nusišnekėdavo (ir dažnai).

                Comment


                  Man juokinga, kai bandoma apsimesti mandagiais diskusijos dalyviais, nors po žodžiais slypi aiški politinė, socialinė nuostata. Piguva ir nuobodybė.

                  Comment


                    Parašė Saturn
                    Manau kad esminis klausimas yra:
                    Ar D. Trump yra kompetetingas prezidentas?
                    Ir atsakymas siai dienai yra aiskus - visiskai ne.
                    Čia ne kompetencijų klausimas, o ideoliginis arba politinių pažiūrų, vieniems leidimas tiesti naftotiekius ir padidinti naftos gavybą yra kompetentingas ir teisingas žingsnis, kitiems ne. Lygiai viskas tas pats su nelegalia imigracija ir sienų kontrole, kariuomene, užsienio prekyba, investicijomis į infrastruktūrą ir t.t.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      Čia ne kompetencijų klausimas, o ideoliginis arba politinių pažiūrų, vieniems leidimas tiesti naftotiekius ir padidinti naftos gavybą yra kompetentingas ir teisingas žingsnis, kitiems ne. Lygiai viskas tas pats su nelegalia imigracija ir sienų kontrole, kariuomene, užsienio prekyba ir t.t.
                      Būtent taip. Ideologija esminis čia žodis, o ne kažkokios kompetencijos.
                      Bet progresyviosios visuomenės dalies atstovai mėgsta tokią švelniai tariant žodžių ekvilibristiką, kurią siekia pabrėžti asmens protinį atsilikimą, neprogresyvumą (neduok Diev homoseksualų klausimu - čia jau viskas, vini į karstą).
                      Šitai matėte mes mitinguose prieš Trumpą. Ir aš juos gerbiu labiau nei kai kuriuos čia komentuojančius, kurie norėtų pasakyti, kad Trumpas nacis/fašis, homofobas, islamofobas ir kitoks fobas (dabar jau yra ir toks reiškinys kaip transfobija...), tūpas redneckas, dešinysis ir kitoks demonas, bet ne, jie perdėtu mandagumu kalbės apie kompetencijas ir kitokius dalykėlius.

                      Comment


                        Parašė Saturn
                        Kokia pas D.Trump ideologija?
                        Gal galetumet aprasyti konkreciai, su konkreciais teiginiais kuriuos butu galima patikrinti ar tiesa ar ne? Nes per visa mela ir pastovius "flip flops" labai sunku matyti...
                        Ideologija konservatyvi ir atitinkami sprendimai priimami, tik vieniems tai patinka, kitiems ne, čia nėra jokių tiesų arba netiesų.
                        Flickr

                        Comment


                          Pasikartosiu, gal nereikėtų apie kompetencijas tęsti diskusijos.

                          Comment


                            Parašė Saturn
                            Kompetencija manau pasireiskia pagrinde ziniomis ir supratimu.
                            Su gydytojo sprendimu galima sutikti ar ne, bet gydytojas kompetetingas.
                            Gydytojo diagnoze gali buti teisinga ar klaidinga, bet gydytojas kazkokia kompetencija neabejotinai turi.
                            Nelabai matosi gaudotės, kas yra politika ir kuom politikas skiriasi nuo kokios nors srities specialisto. Politikas priiminėja politinius sprendimus, kaip pvz. šiuo atveju dėl naftotiekių ar muitų, čia nėra vieno teisingo atsakymo kaip tarkim su ligos diagnoze ar matematine formule 2x2. Panašiai ir Lietuovoje kai kas pasimauna ant "profesionalų" vyriausybės kortos, neva ateis į ministrus kompetentingi profesionalai ir viską sutvarkys.
                            Paskutinis taisė Lettered; 2017.05.15, 12:53.
                            Flickr

                            Comment


                              Saturn, jūs ne diskusija užsiimate, o vienos pusės kalba su bendraminčiais, kuriems giedate ditirambus. Nepatinka jums Donaldas Trumpas. Viskas aišku, tai jūsų nuostata. Tai ką mums čia dabar daryti? Pritarti jums? Pašlovinti jūsų mintis? Nesuprantu. Jums kai kas čia oponuoja tuo, kad Trumpas yra konservatyvesnis politikas, jam verslas stovi aukščiau negu ekologija. Jo šalininkams atrodo, kad amerikiečiai turėtų gaminti daugiau, o ne kinai. Jam nepatinka musulmonai (bandė įvesti ribojimus, stato aukštesnę ir saugesnę sieną nuo nelegalių Meksikos imigrantų), atsiriboja nuo tų lgbt lobistų ir visokių jų klapčiukų, parodydamas, kad jam tai nepatinka. Na, o kažkam tokie jo veiksmai patinka, turi savo auditoriją. Kažkam patiko Trumpo smūgis Sirijoje, o kažkam ne.
                              Klausiate kokios nuostatos? Jis yra socialinėje plotmėje konservatorius (ne toks, žinoma, kaip mūsų anūko partijos), o versle jis toks pats liberalas kaip ir kiti su savu unikaliu supratimu.

                              P.S. o jūs turite tikslą šioje diskusijoje, kad "suvalgys laiko vardan nieko"? Norite kažką mums įrodyti, įteigti, suformuoti mintį?

                              Comment






                                Truputėli sunkoka įsivaizduoti ką dar prastesnio šiame kontekste buvo įmanoma pasakyti...
                                Paskutinis taisė bato_usai; 2017.05.15, 13:37.

                                Comment


                                  Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                  Saturn, jūs ne diskusija užsiimate, o vienos pusės kalba su bendraminčiais, kuriems giedate ditirambus. Nepatinka jums Donaldas Trumpas. Viskas aišku, #1 tai jūsų nuostata. Tai ką mums čia dabar daryti? Pritarti jums? Pašlovinti jūsų mintis? Nesuprantu. Jums kai kas čia oponuoja tuo, kad Trumpas yra #2 konservatyvesnis politikas, jam verslas stovi aukščiau negu ekologija. #3 Jo šalininkams atrodo, kad amerikiečiai turėtų gaminti daugiau, o ne kinai.

                                  #4 Jam nepatinka musulmonai (bandė įvesti ribojimus, #5 stato aukštesnę ir saugesnę sieną nuo nelegalių Meksikos imigrantų), atsiriboja nuo tų #6 lgbt lobistų ir visokių jų klapčiukų, parodydamas, kad jam tai nepatinka. Na, o kažkam tokie jo veiksmai patinka, turi savo auditoriją. Kažkam patiko Trumpo smūgis Sirijoje, o kažkam ne.
                                  Klausiate kokios nuostatos? Jis yra #7 socialinėje plotmėje konservatorius (ne toks, žinoma, kaip mūsų anūko partijos), o versle jis toks pats liberalas kaip ir kiti su #8 savu unikaliu supratimu.

                                  P.S. o jūs turite tikslą šioje diskusijoje, kad "#9 suvalgys laiko vardan nieko"? Norite kažką mums įrodyti, įteigti, suformuoti mintį?
                                  1) "Nuostata" nieko nereiskia. Visi linksta i tam tikra puse, lygiai taip pat kaip jus dviese su Lettered palaikot Trump. Esme yra kiekvienos puses argumentu kokybe, o ne "kokia puse jie palaiko". Taip, as manau kad Trump nekompetetingas narcisistas kuris galimai turi rimtu psichiniu problemu. Bet jeigu kazkas parodytu kad klystu, greitai pakeisciau savo nuomone.
                                  Kol kas apart asmeninius kaltinimus man is R.D. ir Lettered, niekas net nebande parodyti kad klystu.

                                  2) Kad Trump yra konservatyvesnis politikas kol kas paremta... visiskai nieko. Tik tusti teiginiai kad Trump yra "konservatyvesnis". Paziurekit giliau ir pamatysis kad Trumpas nera konservatyvus.

                                  3) Grazus populistinis teiginys. Trump pats pastoviai uzsakineja is Kinijos, nuo savo slipsu iki plieno statyboms. Vienas dalykas buvo, tai isgasdinti autogamintojus keltis i Meksika. Cia kazkiek darbu "issaugojo", su metodu galima sutikti ir galima nesutikti, bet kazkiek issaugota.
                                  O siaip "susigrazinti" darbus is Kinijos kol kas nera nei veiksmo nei plano.

                                  4) Na taip, Trump'as naudojasi mazai kuo pagrista baime visiems musulmonams ir bando juos "riboti". Kol kas sunkiai sekasi ir atsizvelgiant i JAV konstitucija, toliau sunkiai seksis.

                                  5) Tvora, ne siena. Siena tik mazyte mazyte dalis.
                                  Didzioji dalis "illegals" atkeliauja lektuvu su turistinem vizom ir paskui tiesiog pasilieka JAV. O didzioji dalis narkotiku atkeliauja tuneliais arba nepilotuojamais povandeniniais laivais.
                                  Sunkiai matau kaip tvora ("siena") sita sutvarkys.

                                  6) LGBT lobistu - taip. Nors klausimas ar LGBT lobistai turejo nors kokia itaka Obama, nematau jokiu to indikaciju.
                                  O kitu lobistu itaka Trumpui didesne nei prie pvz. Obama.

                                  7) Tuscias ir niekuo nepagristas teiginys.
                                  Apie tai jau buvo kalbeta virsuj esanciose zinutese.

                                  8) Trumpas neparase nei vieno sakinio savo "Art of the deal" knygoje, jis yra dalyvaves virs 3000 teismu, yra dares daug "scam" (Trump university vienas is ju), jeigu jo paveldetas turtas butu idetas i S&P500 siandien turetu daugiau ir jis sugebejo subankrutuoti kruva kompaniju kai industrijo vidurkis ejosi gerai (nuo kazino iki paskolu). Ir Trump paveldetus pinigus sudejus i belekoki NYC NT, siandien turetu daugiau.
                                  Jo paties advokatai juo nepasitiki (buvo apie tai straipsniai) ir jo buves accountant sake kad Trump visai nesidomi ir nesiorientuoja skaiciuose. Jo tuometine zmona Marla domejosi daugiau.
                                  Trumpo verslo supratimas neabejotinai "unikalus".

                                  9) Mes trys (R.D., Lettered ir as) nesusisnekam ir manau kad bendros kalbos nerasim.
                                  • - kai paklausiau ar Trump kompetetingas, gavau atsakyma kad "ne mums spresti" (=nenoriu atsakyti)
                                  • - Kai paprasiau paaaiskinti kodel "uz Trump ir Obama blogiau tikrai nebus", gavau ypatingai skystus argumentus. Pirma kazkoks ne-i-tema postringavimas apie anti-missile defence, paskui nuoroda i Edward Lucas straipsni, kai pats E.Lucas savo straipnsiuose yra minejas kad Obama geriau uz Trump'a.
                                  • - Paskui suzinojau kad Washington Post yra smegenu plovykla, o kai atrasiau kad cituojamas straipsnis net net WP zurnalistu rasytas, staiga pradingo visi argumentai ir bandymai argumentuoti.
                                  • - Pastovios nuorodos i "nupušusius leftistus" ir pan. bandant rasti anti-argumentu mano pozicijai, nors as su "leftistais" neturiu visiskai nieko bendro...
                                  • - Paskui buvo argumentuojama nieko neparemtom ir nepaaiskintom isvadom, kur buvo pasiremiama sakiniais kaip "neokoniškas masinės gamybos produktas" ar leidziama suprasti kad amerikieciai norejo Trump, o ne Clinton (nepaisant to kad uz Clinton balsavo 3M daugiau zmoniu)
                                  • - Kai argumentuojama kad Trump nekompetetingas, sioje diskusijoje esantys Trump suporteriai bando "pabegti" nuo kompetencijos diskusijos. Arba aiskinama kad ne i kompetencija reikia ziureti, arba tiesiog iterpiama diskusija apie visai ka kita kad isvengti diskusijos apie akivaizdu kompetencijos nebuvima.
                                  • - Bandoma Trump'o politika pateisinti aiskinant kad uz Clinton balsavo "mazai issilavine", nepaisant to kad tu "mazai issilavinusiu" balsas neturi nieko bendro su Trump politika. Ir siaip, lyginant issilavinima, aukstesnis issilavinimas = balsas ne uz Trump'a. Labai tvirtas statistinis sarysis.
                                  • - Bandymas argumentuoti yra pakeiciamas asmeniniu puolimu nuo "Jūs turbūt geriau žinote, kaip būti kompetitengesniu prezidentu?" iki "kai bandoma apsimesti mandagiais diskusijos dalyviais"
                                  • -Is pradziu atrode kad sios diskusijos Trumpo suporteriai venge daug temu vardan "diskusijos apie ideologija". Bet net ir cia, kai buvo paprasyta Trump'o ideologija paaiskinti detaliau, staiga neliko nieko...



                                  Buvo keletas labai normaliu teiginiu is pvz. senasnamas, bet as nuo diskusijos nusiplaunu nes ji pagrinde vyksta su R.D. ir Lettered, ir mano asmenine nuomone yra, kad su jumis dviem sia tema diskutuoti yra beviltiska.

                                  '
                                  Paskutinis taisė Saturn; 2017.05.15, 14:01.

                                  Comment


                                    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
                                    Youtube video



                                    Truputėli sunkoka įsivaizduoti ką dar prastesnio šiame kontekste buvo įmanoma pasakyti...
                                    Bet ir kalbėjimo stilius, lyg vaidintų kokioje meksikiečių melodramoje Kada tik įsijungi bet kokį Trumpo video, prajuokina belenkaip.

                                    Comment


                                      Iki, Saturn, man taip pat buvo beviltiška su jumis diskuoti. Nepalaikiau jūsų nuomonės, kad Trumpas yra demonas. Bet jeigu jums bus lengviau, tai prašau: Trumpas yra prastokas JAV prezidentas. Jūsų "diskusija" susiveda yra jūsų nuomonės besąlygišką palaikymą. Tai tokią ir uždaviau "diskusiją" atgal Kaip man pradėdama aiškinti apie "nepagrįsta islamo baimę", tai norisi tokius "nepagrįstukus" apjuosti šachido diržais ir nusiųsti kur nors pas bendraminčius.
                                      P.S. kas jums įkalė, kad mes su "Littered" palaikome Trumpą? Nežinau, kaip dėl kolegos, bet aš tai į jį (kaip ir Obamą) žiūriu labai rezervuotai, bet dar prasčiau žiūriu į Hilarį. Tai tiek.
                                      Paskutinis taisė R.D.; 2017.05.15, 15:02.

                                      Comment


                                        Kai Bushas būdamas poste nusišnekėdavo, kažkaip neatsimenu nei psichiatrų išvadų, nei kažkokių masinių protestų. Kai be jokio pagrindo įsiveržė į Iraką, niekas nereikalavo jokių apkaltų. Nes Bušas buvo savas ir niekam nekliuvo, nors didele kompetencija ir protu nespindėjo . O Trumpas kai kam gerokai kliūva, todėl apkalta jam pradėta prognozuoti dar net nepradėjus eiti pareigų (!) ir iš bet kokio veiksmo ar žodžio išpučiamas burbulas. Tai visi svarstymai apie kompetencijas ir sugebėjimus yra tik kapstymasis po atliekas, kurias numeta žiniasklaida. Daug prasmingiau būtų aiškintis, kam ir už ką Trumpas kliūva bei kam atstovauja.

                                        Comment


                                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                          P.S. kas jums įkalė, kad mes su "Littered" palaikome Trumpą? Nežinau, kaip dėl kolegos, bet aš tai į jį (kaip ir Obamą) žiūriu labai rezervuotai, bet dar prasčiau žiūriu į Hilarį. Tai tiek.
                                          Dar vienas kuriam rinkimai iki šiol nesibaigė...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X