Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pasakyti kad JAV nelegali imigracija yra nuoseklus ir tęstinis procesas tai maždaug kaip pasakyti, kad Lietuvoje korupcija ir švogerizmas yra nuoseklus ir tęstinis procesas. Maždaug taip jau yra, tai ką čia bepadarysi - gyvenam ir nesprendžiam.
    Jūs sakote, kad mirs tūkstančiai amerikiečių kai bus panaikinta obama care, o kiek mirė nelegalų, kurie išvis be jokio statuso JAV, Obamos valdymo metu?
    Šiaip Obama vertas kritikos kaip ir kiekvienas politikas, jūs kaip iki galo išvystęs visus savo pusrutulius turėtumėte tai irgi suprasti

    Comment


      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
      Tuoj apsiverksiu, nelegalus deportuos, išskirs šeimas... kaip skaudą širdį. Pababdykite be paso pakliūti iš Europos į JAV.
      Ai, ką čia, kaip čia kai kurie manantys, vis tiek proceso nesustabdysi, tai geriau iš vis nereikia jokių sienų, jokių dokumentų, kursime utopinį komunizmą ir visi mylėsime vienas kitą. Ura, tovarišči.
      Jūs esate labai jausmingas. Ir dar kvailokas. Prie ko čia komunizmas? JAV neoliberalus kapitalizmas negali veikti be tų migrantų. Maždaug bet kas, kas neatitinka mano right wing propaganda paveikto pasaulio suvokimo yra komunizmas? Koks dar komunizmas? Ką jūs išvis šnekate?

      Europiečiai ten važiuoja legaliai dirbti gerų darbų. Latinos varo nelegaliai dirbti laukuose ir statybose. Ir tie ir tie reikalingi, kas nutiktų, jei pradėtų mokėti algas adekvačias ten dirbantiems? Dingtų konkurencingumas, pagrindinis kapitalizmo variklis. Būtent ir veda šita politika į kapitalizmo žlugdymą, L O L, galvokite gal pagaliau. Plius įsivaizduojate, ką reiškia - 11mln vartotojų? ok tarkim kad ir 1mln. Tai iškarto yra smūgis vartojimui ir tam pačiam kapitalizmui.

      Ir dar kart pakartosiu - tai bus stresas žmonėms, daug neaiškumo, nestabilumo. Būtent tokiomis sąlygomis ir kyla nusikalstamumas. Kai žmonėms ne viltį suteiki, o špagą. Jei tikslas sumažinti nusikalstamumą - tai bus epic total fail.

      Comment


        Štai atėjo laikai, kuomet ginamas nelegalas migrantas iš Centrinės ir Pietų Amerikos, o rinkėjas, kuris norėjo darbo ir daugiau dėmesio vidinėm JAV problemom ir rinko Trumpą, yra idiotas. Kažkaip tai primena ES, ypač Vokietiją, kuomet aibės šalių susiduria su sunkiom ekonominėm problemom ir t.t. kišami pabėgėliai ir prašoma juos liuliuoti lovytėje geriau, negu vietinius. Tai ne tik dvigubi standartai, bet ir sveiko proto netekimas.

        Comment


          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
          Jūs esate labai jausmingas. Ir dar kvailokas.
          Kitus žmones durninti gali tik per naktis anatomiją zubrinęs kvailys. Mes nesiginčijam su tamsta kur kokia gysla kojoje eina, tai ir jūs galėtumėt susilaikyti nuo komentarų tose srityse kur visiškai nieko neišmanot.

          Comment


            Gal tik pasidalinsiu savo trumpom įžvalgom po vienintelės viešnagės JAV prieš kelis metus. Pilna juodžių kvartalų, kur geriau nebūti. Majamyje vienoje pusėje gatvės eina latinosai, o kitoje baltieji. Na, suvokti, kas yra rasizmas iš abiejų pusių buvo tikrai naudinga, nes mums, ypač posovietinėse šalyse, yra kartais sunku. Iš tikrujų meksikiečiai tikrai darbingi, yra krikščionys ir mentalas panašus, bet tuo pačiu jie atsinešė savo nusikalstamumą (MS13 ir pan. gaujos). Viskas atrodo labai keistai, jeig ilgiau pabūni ir pamatai, kad visuomenė yra labai susikaldžiusi įvairiais aspektais. Kiek teko kalbėti su vietiniais (dviejuose valstyjose), tai puikiai jie išsiverstų ir be tų nelegalų, nes: 1) policijai sumažėtų darbo, nes jie yra pagrindinė "tikslinė auditorija" be juodžių, taip pat kitoms tarnyboms; 2) tarp vietinių autochtonų taip pat yra nemažai bedarbių, o nelegalai denpinguoja kainas, bet šiaip ten darbdaviui geriau nepakliūti su nelegalais, nes rizika gali būti per didelė. Skirtingai nei viską žinantis šio forumo "argumentuotos nuomonės" atstovas negaliu griežtai teigti, kad yra vienaip ar kitaip. Reiktų ilgiau ten pagyventi, suprasti problemas. Neturėjau tam laiko. Šiaip kodėl ten tiek daug migrantų? Ogi paprasta. JAV gyvenimo lygis ir kainos yra įkandamos daugeliui. Ten turėdamas kažkokį darbą tu gali sau leisti laisvai nusipirkti drabužių už porą dolerių, maisto ir t.t., t.y. patenkinti buitinius dalykus, skirtingai nei kokioje Meksikoje, ar pas mus. Paprastai tariant, tai šalis, kuri yra patogi gyventi kiekvienam ir nereikia turėti maišo pinigų.
            Kaip šitas Trumpo įsakas paveiks viską - sunku pasakyti. Šiaip JAV tai ne kokia ten Švedija ir žmonės ten dirba visokius darbus, apskirtai tai tokie hard working people (dėl ko man ta šalis patinka), todėl (mano asmenine nuomone) išvežus iš JAV bent 5 mln bedarbių nieko blogo ten nenutiks ir jų vietas užims legalus (kaip ir iš kitų šalių) piliečiai.

            Comment


              Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
              Kokie argumentai už? jokių. Tik baimės.
              Šiaip nors tai ir nėra vienareikšmiškas reiškinys (kaip viada ) yra ir tikras legit ekonominis argumentas (ir visai ne joks imigrantų nusikalstamumas). Paprasčiausiai Trumpas nori sumažinti darbuotojų konkurenciją darbo rinkoje, sukelti darbuotojų trūkumą, kad verslas būtų priverstas didinti atlyginimus.

              O būtent to ir nori jo rinkėjai - blue collar working class, kurių atlyginimai dėl konkurencijos tiek iš užsienio verslo, tiek imigracijos net ir augant BVP pastaruosius kelis dešimtmečius stagnavo. Dėl ko jie ir balsavo prieš globalizaciją - už Trumpą.
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                JAV žada Meksikai: jokių masinių deportavimų ar karinių pajėgų naudojimo
                Kaip ir anksčiau, pirmiausia deportuojami bus nelegalūs imigrantai, pripažinti kaltais dėl nusikaltimų, bei tie asmenys, kuriems yra pateikti ar potencialiai gali būti pateikti tokie kaltinimai.

                Comment


                  visai neblogas sprendimas

                  Comment


                    Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                    Neišsirinks, nesijaudinkit. Balsų tai gaus, aišku, bet per daug išsivystę ir protingi jie, kad paleistų savo šalį velniop kaip USA atvesdami populistus idiotus į valdžią. O migrantų problemą sutvarkys ir elitas, jau dabar sugriežtintas priėmimas ir deportuojama vis daugiau.
                    Ką jau užteko? Rasistai, fašistai siunčia pabėgelius atgal į skurdą, karą ir neviltį. Kapitonas Švedija jau nebepajegia susidoroti?

                    Comment


                      Parašė index Rodyti pranešimą
                      Šiaip nors tai ir nėra vienareikšmiškas reiškinys (kaip viada ) yra ir tikras legit ekonominis argumentas (ir visai ne joks imigrantų nusikalstamumas). Paprasčiausiai Trumpas nori sumažinti darbuotojų konkurenciją darbo rinkoje, sukelti darbuotojų trūkumą, kad verslas būtų priverstas didinti atlyginimus.

                      O būtent to ir nori jo rinkėjai - blue collar working class, kurių atlyginimai dėl konkurencijos tiek iš užsienio verslo, tiek imigracijos net ir augant BVP pastaruosius kelis dešimtmečius stagnavo. Dėl ko jie ir balsavo prieš globalizaciją - už Trumpą.
                      Atlyginimai stagnavo dėl neoliberalizmo, kurį įvedė respublikonai, konkrečiai Reaganas, o pratęsė visi kiti. Visi rodikliai susiję su well being nuo to laiko stagnuoja arba važiuoja žemyn. Kaip ir algos. Žmonių sveikata suknisinėjama vardan korporacijų pelnų (statinai, širdies ligos, tai yra sukurta dirbtinai, to nebuvo, o korporacijos "gydydamos" ėda tuos pačius public pinigus). Masinis šiftas link korporacijų protegiavimo leido joms iškelti savo verslus į užsienį, pačioms uždirbti daugiau, o žmonės liko be nieko. Ai ir jos dar mokesčių nemoka, nes juk "kietas" esi jei nemoki mokesčių būdamas milijardierius. Buvo daryti psichologiniai tyrimai, tai jeigu tu gauni 10eur, tu nesunkiai gali 1-2 atiduoti labdarai sakykim, bet jeigu jau gauni 100eur tu nebenori net ir tų 1-2 atiduot tai parodo visas amerikos problemas ir korporacijų godumą.
                      Tai čia jeigu jums įdomu ištiesų kodėl atlyginimai stagnavo.

                      Kitas dalykas, blue collar darbuotojai buvo apgauti ir apimanipuliuoti like never before. Trumpui, literally, px ant jų. Bet jis mokėjo gauti jų balsus, ko nemokėjo Hillary. Pasižiūrėkite jo kabineto pickus - visi radikalūs right wingeriai milijardieriai - negi jiems tikrai rūpi blue collar darbuotojai ? : )))) O dar vyksta ir 4 pramonės revoliucija dėl ko daugybė darbų išvis keisis ar taps nereikalingi, tai čia ir į tai dar reikia atsižvelgti.

                      Apie jūsų naivų teiginį: "nori sumažinti darbuotojų konkurenciją darbo rinkoje, sukelti darbuotojų trūkumą, kad verslas būtų priverstas didinti atlyginimus." galiu pasakyti štai ką - maisto pramonėje 70% darbuotojų nelegalūs migrantai. Jeigu juos išsiunčiat - nebebus maisto, nes nenues staiga 70% legalių darbuotojų ten dirbti niekas nenorėjo in the first place skinti pomidorų laukuose, nenorės ir už kiek didesnę algą, kas beje sukels kainas, o vartotojų sumažės.

                      Beje - nusikaltusius ar kitokius parazitaujančius manau reikia deportuoti, čia tiesiog sveikas protas. Bet visus - it's not american way. Amerikietiškos vertybės ne tokios. Reikia galvoti kaip juos legalizuoti ir integruoti, kaip vyko visus kelis šimtus Amerikos metų iki radikalios dešnės atėjimo į valdžią, pradedant Reaganu, baigiant Trumpu.

                      Comment


                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                        Kitus žmones durninti gali tik per naktis anatomiją zubrinęs kvailys. Mes nesiginčijam su tamsta kur kokia gysla kojoje eina, tai ir jūs galėtumėt susilaikyti nuo komentarų tose srityse kur visiškai nieko neišmanot.
                        Šiaip, jei žmogus gabus, tai jis gabus daug kur
                        Drįstu teigti, kad išmanau nemažiau nei jūs, nes mąstau ne vien dešiniaja smegenų dalimi ir emocijomis, kas blokuoja jus nuo gilesnių analizių ir logiškų įžvalgų. Esu daug knygų perskaitęs šitomis temomis ir nevaidinkit tik čia, kad kažką geriau išmanot geriau nei aš. Be to čia požiūrių ir idealogijų skirtumas - jūs gal daugiau nusimanot radikalios dešnės metoduose, bet ta idealogija savaime yra vėžys, tai taip, aš ten nesikišiu, jūs būkit ekspertas. Aš padarysiu viską, kad tas idėjas suvartyčiau. Jūs galit jas turėt, aišku, gi free speech, free country. Bet dėl to jos netampa teisingos ir protingesni žmonės tą matydami negali tylėti. O visokie right wingeriai tada bliauna, kaip liberalai juos opresuoja. Nors principe jie yra egoistiški godūs durniai. Bet gi niekada to nepripažinsi.

                        Beje toks mąstymas, kad aš va mokiausi kažkada kažko, sakykim istorijos, o tu mokeisi medkės, tai tu tik medkę išmanai ir aš ten nesikišiu, o aš politiką išmanau tai tu nesikišk. WRONG. Sovietizmas ir autoritarizmas visame gražume. Čia medicinoj pastoviai susiduri, kai rezidentai daugiau išmano už senius gydytojus, nes jie DOMISI ir skaito literatūrą, atnaujina žinias pastoviai, o ne važiuoja su bagažu išmoktu 1970. Nes buvo toks mąstymas, baigiau kažką, popierius yra, ir jau ekspertas. O mes taip nebemąstom, nes yra life long mokymosi procesas, kur po 5 metų jau žinios pasensta. "Bet gi aš toks garbingas daktaras su patirtimi, tu čia man neaiškink, aš viską geriau išmanau." Yeah right.

                        Comment


                          Atlyginimai stagnavo dėl neoliberalizmo, kurį įvedė respublikonai, konkrečiai Reaganas, o pratęsė visi kiti.
                          Taip, demokratai kažkokių antiliberalių pokyčių, kurių iš jų tikimasi, neatnešė, todėl ir pralaimėjo.

                          Pasižiūrėkite jo kabineto pickus - visi radikalūs right wingeriai milijardieriai - negi jiems tikrai rūpi blue collar darbuotojai?
                          Politika su verslu seniai suaugusi, be pinigų į valdžią nepateksi. Tai reikia turėti arba savų pinigų, arba dosnių rėmėjų. Man atrodo, kad turintys savų pinigų yra bent kiek savarankiškesni .

                          galiu pasakyti štai ką - maisto pramonėje 70% darbuotojų nelegalūs migrantai. Jeigu juos išsiunčiat - nebebus maisto, nes nenues staiga 70% legalių darbuotojų ten dirbti
                          Tai būtent ir yra stambaus verslo šnekos - kaip be imigrantų viskas brangs ir žlugs. Vietiniai amerikiečiai bedarbiai, kuriuos tokie imigrantai išstumia iš darbo vietų numušdami atlyginimus, kažkodėl kairuoliams demokratams nelabai rūpi.

                          Comment


                            Demokratai irgi kalti dėl neoliberalizmo, ne tik respublikonai. Ypač dėl bromance su wallstreetu. Beje nebūtinai pateksi tik turėdamas pinigų - Bernie vos netapo dempartijos kandidatu, nors jį rėmė žmonės po 27USD
                            Tiek kairuoliams tiek raituoliams manau rūpi konkurencingumas, ir taip mexikoj kainos pigesnės vaisių ir daržovių, nepaisant tiek dirbančių nelegalų su mažom algom, tai kas būtų, jei staiga pradėtų dirbti daugiau besitikintys? Embargas iš Mexikos daržovėms ir vaisiams, nes būtų toks kainų skirtumas, kad nieks nebepirktų Amerikoniškų, tektų Trumpui vėl izoliuotis.

                            Comment


                              Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                              Demokratai irgi kalti dėl neoliberalizmo, ne tik respublikonai. Ypač dėl bromance su wallstreetu. Beje nebūtinai pateksi tik turėdamas pinigų - Bernie vos netapo dempartijos kandidatu, nors jį rėmė žmonės po 27USD
                              Tiek kairuoliams tiek raituoliams manau rūpi konkurencingumas, ir taip mexikoj kainos pigesnės vaisių ir daržovių, nepaisant tiek dirbančių nelegalų su mažom algom, tai kas būtų, jei staiga pradėtų dirbti daugiau besitikintys? Embargas iš Mexikos daržovėms ir vaisiams, nes būtų toks kainų skirtumas, kad nieks nebepirktų Amerikoniškų, tektų Trumpui vėl izoliuotis.
                              Pedigree, jūs dažnai rašote apie 4-tą pramonės revoliucija, bet kitame komentare jau pergyvenate, kad dings 11 mln nekvalifikuotų nelegalų ir keliate klausimą, kas skins pomidorus. Darbuotojų trūkumas ir nenoras būti nekonkurencingu kaip tik paskatins visokias korporacijas painvestuoti į mokslą ir sukurti pomidorus skinančiis robotus(kurie jau beje yra). Ilgesnėje perspektyvoje JAV prekės kaip tik gali tapti konkurencingesnės dėl tokių inovacijų. Vertinkim tai kaip spyrį į užpakalį - kas vis dėl to yra judesys į priekį.

                              Comment


                                Aš tikiuosi, kad taip ir įvyks galiausiai Kol kas dar taip nėra, galima po biški pereidinėti prie to, kad ir tiem migrantam atsirastų paskatos bandyti tobulėti.

                                Bet aš dar ir daktaras, ir man rūpi kad šalis, kuri visais laikais buvo progresyvi, kuri buvo "galimybių šalis", viltis visam pasauliui, dabar tapo radikali pilna baimių sienomis norinti apsistatyti. Jų argumentai grįsti melais ir realybės iškraipymu. Visais laikais USA suteikdavo galimybes integruotis tiem žmonėm, ir viskas būdavo gerai, pažiūrėkit kiek daug pavyzdžių, pvz Marco Rubio gi imigrantų vaikas, ir ką, viskas ok, milijonai tokių pavyzdžių. Kai pasiremiant false premises bus griaunami žmonių gyvenimai, tai man ne vis vien. Ne vis vien yra daugumai, išskyrus radikalią dešnę, kuri vis labiau okupuoja žmonių mąstymą, galvoja, kad yra kažkokios geresnės ir blogesnės rasės ar tautos (mes 99.9999% visi vienodi, o tokio dalyko kaip amerikietis išvis nėra - tai yra imigrantas), kad turtingi patys kalti dėl turtų, vadinasi neturtingi patys kalti dėl neturtų ir dėl to nusipelnė skurdo (kas yra visiškai wrong, dažniausiai tai susiję su startinėmis galimybėmis ir sėkmė. small million dollars loan from daddy. Kitiems tai išlaikyt savo tėvus tenka sulaukus 18. Pažiūrėkit Alain de Botton dokumentiką apie meritocracy) Trumpas atstovauja tas radikalias vertybes (nors vertybėmis negalima to pavadint), kurios neveda niekur, tai iš esmės yra blogis. Dėl to reikia priešintis ir oponuoti jo beprotystę.
                                Paskutinis taisė Pedigree; 2017.02.24, 09:28.

                                Comment


                                  Nereikia pergyventi dėl pomidorų rinkėjų. Einama kita kryptimi, greitai nebereiks imigrantų:

                                  Comment


                                    Čia diskusija vyksta apie kažką, o ne apie esmę. Juk Trumpo administracija žada pirmiausiai (ir svarbiausia) deportuoti visus nelegalus, kurie padarė nusikaltimus arba yra kaltinami prie kažko prisidėjus, t.y. kriminalą. Ar tai kažkaip yra blogai? O tie, kas nesusidūrė su JAV realybe, sunkiai įsivazduoja, kiek ten tų gang'ų iš Meksikos ir kitur yra. Keista yra tai, kad šituos gina visokie hipiai ir progresyvieji "argumentuotos nuomonės" turėtojai.

                                    Comment


                                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                      Čia diskusija vyksta apie kažką, o ne apie esmę. Juk Trumpo administracija žada pirmiausiai (ir svarbiausia) deportuoti visus nelegalus, kurie padarė nusikaltimus arba yra kaltinami prie kažko prisidėjus, t.y. kriminalą. Ar tai kažkaip yra blogai? O tie, kas nesusidūrė su JAV realybe, sunkiai įsivazduoja, kiek ten tų gang'ų iš Meksikos ir kitur yra. Keista yra tai, kad šituos gina visokie hipiai ir progresyvieji "argumentuotos nuomonės" turėtojai.
                                      Aš hipis? gerai būtų where is my legal ganja? Šiaip aš kritikuoju metodus ir radikalumą, o nusikaltėlius reikia deportuoti, gaujas sutvarkyti, juk pasisakiau apie tai. Bet kodėl reikia deportuoti visus, kurie tiesiog stengiasi kurti geresnį gyvenimą sau ir savo vaikams - no idea.

                                      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                      Beje - nusikaltusius ar kitokius parazitaujančius manau reikia deportuoti, čia tiesiog sveikas protas. Bet visus - it's not american way. Amerikietiškos vertybės ne tokios. Reikia galvoti kaip juos legalizuoti ir integruoti, kaip vyko visus kelis šimtus Amerikos metų iki radikalios dešnės atėjimo į valdžią, pradedant Reaganu, baigiant Trumpu.

                                      Comment


                                        Bet kodėl reikia deportuoti visus, kurie tiesiog stengiasi kurti geresnį gyvenimą sau ir savo vaikams - no idea.
                                        Aš manau kad visi turi tą geresnį gyvenimą kurti savo šalyse, o ne važiuoti ant visko gatavo.

                                        Comment


                                          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                          Aš manau kad visi turi tą geresnį gyvenimą kurti savo šalyse, o ne važiuoti ant visko gatavo.
                                          Jūs manote neteisingai. Žmonės gali kurti gyvenimą ten, kur jie nori tą daryti. Yra įvairių situacijų, gal jie persekiojami savo šalyse, gal jie ten negali užsidirbti, neišsilaiko. Supraskite, kad šalies pakeitimas yra didelis stresas, ir gerai neapgalvojęs žmogus to nedarys, nes visi linkę yra būti komforto zonoje. Būti savo šalyje yra komforto zona. Emigracija nėra malonu niekada, nes tai socialinis stresas, draugų netekimas, šeimos palikimas, kalba nauja ir t.t. Bet vadinasi vistiek tie pliusai buvo tokie dideli, kad jie nusvėrė visus minusus, tai pabandykite bent įsivaizduoti psichologinį portretą. Ar žmonės kalti, kad jų šalyse kyla karai, siaučia korupcija, į valdžią ateina autokratai diktatoriai, siautėja gaujos ir t.t.? Emigracija yra signalas valdžiai, kad ji daro daug dalykų negerai ir čia valdžia turi susimąstyti ir dirbti, nes tai yra sisteminės bėdos, o jūs raitistai kaip visada mėgstate atsakomybę perkelti ant žmonių. Kaip visada. Taip yra lengviau, bet tai nėra teisinga. Liūdna!

                                          Be to "ant visko gatavo" yra netikslu - imigrantai labai dažnai ta "gatavo" sukuria. Nes jie yra drąsesni, dažnai gabesni, verslesni. USA bankrutuotų be aukštos kvalifikacijos migrantų ir H1B vizos, nes patys iš savęs yra durniausi iš viso išsivysčiusio pasaulio, mokyklose moko kreacionizmus, radikali religija visdar turi per daug įtakos, ir t.t.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X