Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

    Pasakyk musu draugams.
    Boogaloo bois yra nuosaikūs dešinieji.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Amerikos fake-new ziniasklaida just keeps on giving. Reportaze apie Epsteina ir Ghislaine, Fox News is nuotraukos iskirpo Trumpa, bet paliko Melanija...

      https://gizmodo.com/fox-news-edits-t...ein-1844276574

      Comment


        Kita fake-news žiniasklaida nusitaikė į knygas:

        Click image for larger version  Name:	problematic.jpg Views:	1 Size:	93,7 kB ID:	1813441

        Bet kadangi WP tekstų autoriai knygų neskaito ir su kūltūra nedraugauja, ten išeina "ah-ee-ah-ee-ah":

        Click image for larger version  Name:	moricone.jpg Views:	1 Size:	159,7 kB ID:	1813442

        Comment


          Tu matai, pasirodo ne Ennio Morriconne sukūrė The good, the bad and the ugly garso takelį? Gerai kad viešini tų melagienų kūrėjus, R.D.
          If a lion could speak, we could not understand him.

          Comment


            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
            Tu matai, pasirodo ne Ennio Morriconne sukūrė The good, the bad and the ugly garso takelį? Gerai kad viešini tų melagienų kūrėjus, R.D.
            Ah, koks tu puikus trolis, kuris niekad apie esmę nekalba.
            Net mūsų leisgyvė ir itin neprofesionali žiniasklaida kūrinių pavadinimų nesugalvoja rašyti intonuodami, kaip ah-ee-ah-ee-ah. Šito nedaro mokyklinukai. Apgailėtina...
            Neveltui iš tokio žemo lavumo atsirado tiek pokštų, užrašant kūrinius pagal skambesį.
            Bet postas buvo apie kitą įrašą, šituo iliustruojant žemą lygį. Bet tau tas pats.
            Paskutinis taisė R.D.; 2020.07.07, 07:09.

            Comment


              Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
              BLM pukuotukai neapsikentę sisteminio rasizmo po truputį pradeda organizuoti savo ginkluotus sparnus. Kaip manot gal totalizatorių dėl pilietinio karo JAV ir jo outcome surengiam?
              Black Panthers back in town, boys.

              Comment


                Niujorke irgi padaugėjo pasišaudymų

                NYC Shootings Doubled for Third Straight Week; Hundreds Injured in Gun Violence Spike

                The rise in shootings has exceeded a troubling trend that started earlier this year but there has been no clear reason why the number has skyrocketed.
                Taip, žinoma, priežastis įvardyti nekorektiška, tai bus galima ir toliau imituoti kovą su nusikalstamumu.
                https://www.nbcnewyork.com/news/loca...spike/2500446/

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Niujorke irgi padaugėjo pasišaudymų
                  Taip, žinoma, priežastis įvardyti nekorektiška, tai bus galima ir toliau imituoti kovą su nusikalstamumu.
                  Priežastis viena - dekratai valdžioje.

                  Comment


                    Visas tas 'black lives matter', tėra dar viena detalė pasikeitusioje pasaulio santvarkoje, kur populizmas (aka. debilizmas) pradėjo imti viršų. Kažkoks juodaodžio greičiausiai netyčinis nužudymas tėra lašas taurėje, kuri persipildė, o jos persipildymą sukėlė tam tikri taktoniniai populizmo lūžiai. Trumpas yra to taktoninio lūžio išraiška - tokio populisto prezidento Amerika dar nėra turėjus per visą savo istoriją. Aš kol kas negirdėjau nė vienos protingos Trumpo kalbos, tai prezidentas, kuriam nusispjaut ant JAV reikalų, kuris neigia klimato atšilimą, iš pradžių neigia koronavirusą, o po to nutraukia ryšius su Pasaulio Sveikatos organizacija, nes ji ne pakankamai rimtai vertino viruso grėsmę. Tai JAV prezidentas, kuris nežino, ar Suomija yra Rusijos sudėtyje ar ne, kuris per susitikimą su Baltijos šalių vadovais galvoja, kad susitikinėja su Balkanų šalių vadovais ir savo kalbos esme pasirenka, kad reikia draugauti su Rusija. Tai JAV prezidentas, kuris sugebėjo supriešinti JAV ir ES, tuo pat metu Putiną gynė tiek, kiek jam tam tikros ribos leido. Tai prezidentas, kur atsirado posakis 'neklausykit ką jis kalba, žiūrėkit ką jis daro' ir čia reikia padėkoti tiems, kas 'daro', t.y. nepriklausomiems JAV institutams. Trumpas yra visiškas populistas, kuris savo kampanija grindžia ant kažkokių visiškai primityvių aspektų - konspiracijos teorijų, rasizmo, seksizmo, homofobijos ir pan. Problema ta, kad populizmas pradėjo veržtis ne tik JAV, bet ir Europoje -Graikiją ir Italiją, pagrinde valdė/valdo populistai, atitinkamai ir tų šalių ekonomikų kryptis eina žemyn. UK dėl populizmo palieka ES, Prancūzijoje populistė La Pen pateko į antrąjį prezidento rinkimų turą, Vokietijoje populizmas pirmą kartą po Hitlerio tapo toks rimtas.
                    Tai iš kur tas populizmas atsirado? Kad tą suprasti, visų pirma reikia suprasti kas yra tas populizmas.
                    Populizmas - tai paprasti atsakymai į sudėtingus klausymus. Pvz. 'pakelkim pensijas', nekalbant apie esmę - iš kur gauti pinigų toms pensijoms pakelti. Sveikoje visuomenėje diskusija turėtų vykti apie tai, kaip pakelti šalies ekonomiką, kaip verslo sąlygas supaprastinti, kaip pritraukti investicijų, kokia mokesčių sistema atneštų daugiau naudos ir t.t. Problema ta - kad tai labai sudėtingi klausimai, o sudėtingi klausimai daug kam nepatinka - kam diskutuoti apie švietimo reformą, kai galima diskutuoti apie ištvirkėlius Lukiškių aikštės papludimy? Kai turim senėjančią visuomenę + laisvą internetą reikšti bet kokioms mintims, tai ir turim problemą, kad diskusijų objektu tampa ne kokia Lietuvos ekonomikos strategija, o Lukiškių aikštės pliažas. Žmonių prioritetai, pagal ką renka valdžią, tampa labai primityvus ir kas gi kitas, jei ne populistai tai geriausiai išnaudoja. Laikai pasikeitė - niekam nebeįdomūs sudėtingi laikraščių straipsniai, dabar įdomiausia konspiracijos teorijos, patvirtinančios tavo iškreiptą supratimą apie pasaulį - kai 'liberastai masonai užvaldo pasaulį', tai apie kokias ekonomines ar švietimo reformas tokiu metu galim kalbėti'.
                    Taigi mes turi senėjančią visuomenę + absoliučią interneto laisvę, kur tiesiog klesti konspiracijos teorijos (pabandykit paskaityti delfi komentarus). Tai nulemia, kad demokratinių šalių pagrindiniai diskutuojami klausimai tampa apie visokius liberastus, gėjus, abortus, Lukiškių aikštės paplūdimį ir pan. - tokios diskusijos tapo esme Trumpo išrinkime, tai tapo esme Brexit'e, tai tapo esme Vengrijos tapime autoritarine valstybe kas atrodė neįmanoma ES, tai tapo esme Lenkijos politikoje ir jos nukrypime į autokratizmą. Vien dėl populizmo Baltarusija pavirto diktatūra, kuri dabar už tai moka didelę kainą, o Putinas, ką tik priėmęs naują konstituciją, prailginančią jo valdžią, jos priėmimą grindė taip pat populistiniais lozungais.

                    Kuo tai susiję su 'Black lives matter? Ogi tuo, kad populisto JAV prezidento pagrindine darbotvarke tampa ne šalies vedimas į geresnį rytojų, diskusija apie technologinę, ekonominę pažangą, esmine tema tampa pensininkų lygio seksistinis ir rasistinis bambėjimas, kuris neabejotinai suskaldo šalį. Jei buvo laikai, kada santuokos tarp baltaodžių ir juodaodžių buvo sunkiai įsivaizduojamos, po to buvo laikai, kada santuokos tarp skirtingų religijų buvo neįsivaizduojamos, tai dabar atėjo nauji laikai, kada santuokos tarp populistų Trumpistų ir tų liberalų tapo neįmanomos. Kai visuomenė taip susiskaldo - tai suprantama, kad tai anksčiau ar vėliau prives prie neramumų ir aš bijau, kad tas visas 'black lives matter' gali būti tik pradžia, kur šiuolaikinis pasaulis suskaldomas į dvi stovyklas, kuriame skirtingos pusės nediskutuoja apie šalies ateities perspektyvą, o pradeda pjautis dėl kažkokių absoliučiai primityvių virduramžiškų tiesų, nelabai kuo atsiliekančių nuo to pačio Hitlerio keltų problemų.
                    Paskutinis taisė Eidvis; 2020.07.09, 00:29.

                    Comment


                      Gal populizmas yra dėl to, kad per gerai gyvenam?

                      Pandemija su savo visiškai neaiškia baigtimi galbūt įkrės proto, kaip įkrėtė II pasaulinis karas. Šių metų liepos pradžia kol kas nerodo gerų ženklų Trumpui.

                      Comment


                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                        ...Trumpas yra visiškas populistas, kuris savo kampanija grindžia ant kažkokių visiškai primityvių aspektų - konspiracijos teorijų, rasizmo, seksizmo, homofobijos ir pan. Problema ta, kad populizmas pradėjo veržtis ne tik JAV, bet ir Europoje -Graikiją ir Italiją, pagrinde valdė/valdo populistai, atitinkamai ir tų šalių ekonomikų kryptis eina žemyn. UK dėl populizmo palieka ES, Prancūzijoje populistė La Pen pateko į antrąjį prezidento rinkimų turą, Vokietijoje populizmas pirmą kartą po Hitlerio tapo toks rimtas.
                        Tai iš kur tas populizmas atsirado? Kad tą suprasti, visų pirma reikia suprasti kas yra tas populizmas.
                        Populizmas - tai paprasti atsakymai į sudėtingus klausymus. Pvz. 'pakelkim pensijas', nekalbant apie esmę - iš kur gauti pinigų toms pensijoms pakelti....
                        Čia net nepamąstymai, bet kairiosios žiniasklaidos brukamų šablonų, fake news ir gandų rinkinukas. Galima imti tiesiog KIEKVIENĄ sąkinį ir jį paneigti faktais, bet per daug laiko užimtu. Trumpai: visa demokratija yra paremta populizmu t.y norėjimu patikti žmonėm. Šiuolaikiniai politikai mąsto kadencijomis, kas bus po to jiems vienodai. Tarp liberalių demokratijų politikų nėra ne populistų - nėra nei vieno kuris išeitų ir pasakytų: jūs neapsisprendusių idiotų gauja, man nuo jūsų bloga ir tai būtų tiesa, bet nei vienas negali sau šito leisti. Taip vadinamose diktatūrose populizmo yra mažiau, ta pati Kinija mąsto 50-100 metų į priekį, nepatenkintus gali užčiaupti, nėra reikalo patikti žmonėm nes nėra rinkimų. Politikai bando užčiuopti visuomenės lūkesčius ir juos ištransiliuoti garsiai, tokiu būdu užtikrinant sau pateikmą į valdžią (jei tie lūkesčiai persveria kito politinio spektro lūkesčius). Kairiosios žiniasklaidos pravardžiavimas populistais tėra politinės kovos ir tildymo dalis. Tas pats Farage, Le Pen apie jokias pensijas kurių nėra iš kur paiimti net nekalba, jų arkliukas yra multikultūrizmo, migracijos, niekieno nerinktų eurobiurokratų kritika. Socialistinė Ispanijos vyriausybė įveda bazines pajamas kas yra pinigų dalijimas visiems (juos skolinantis) ir tai yra visiškas populizmas bet jie nėra užleiblinami kaip populistai. Kodėl? Nes toks šablonas - populistų vieta užrezervatuota kitiems. Tapti populistu, diktatoriumi, linkstančių į autoritarizmą šiais laikais labai lengva, tereiktų Nausėdai padaryti pareiškimą kad visi gėjai yra blogis, kad jis kovos prieš Sorošo remiamas nevyriausybines organizacijas ir vualia sekančią dieną jis taptu autokratiniu prezidentu, o Lietuva šalim linkstančia į diktatūrą. O realybėje ar kas nors pasikeistu?, tai būtų tik du pareiškimai ir net jokių veiksmų, bet kažkieno matricoje mes jau būtume kitokie. Take the red pill.
                        Paskutinis taisė Gladiator; 2020.07.09, 08:36.

                        Comment


                          Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                          Gal populizmas yra dėl to, kad per gerai gyvenam?

                          Pandemija su savo visiškai neaiškia baigtimi galbūt įkrės proto, kaip įkrėtė II pasaulinis karas. Šių metų liepos pradžia kol kas nerodo gerų ženklų Trumpui.
                          Strong men create good times. Good times create weak men. And weak men create hard times.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Labai paprasta kiekvienos šalies opoziciją pakišti po populizmo sąvoka . Maždaug yra viena "teisinga" linija, o visi kiti populistai. Sudėtingos esminės diskusijos iš tikrųjų žiniasklaidoje tampa retenybė. Turbūt todėl, kad visi skuba, neturi laiko (noro) į kažką gilintis, bet nori viską gauti kuo greičiau ir paprasčiau. Politikai prisitaiko prie tokių poreikių ir pasiūlo sprendimus keliais paprastais sakiniais, kuriuos visi supranta. Šou ir įvaizdis tampa svarbiau už turinį. Ir tai būdinga daugeliui sričių. Trumpas populistas? Palaukit 2024 m. ir nuomonė gal pasikeis.
                            Ko reikia kandidatui? Pinigų ir žinomumo. Kanye West visa tai turi, o visi kiti rimti reikalavimai smulkmena. Juk laikai keičiasi.

                            Kanye West declares he will run for US president in 2020

                            https://www.theguardian.com/music/20...sident-in-2020

                            Comment


                              Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

                              Čia net nepamąstymai, bet kairiosios žiniasklaidos brukamų šablonų, fake news ir gandų rinkinukas. Galima imti tiesiog KIEKVIENĄ sąkinį ir jį paneigti faktais, bet per daug laiko užimtu. Trumpai: visa demokratija yra paremta populizmu t.y norėjimu patikti žmonėm. Šiuolaikiniai politikai mąsto kadencijomis, kas bus po to jiems vienodai. Tarp liberalių demokratijų politikų nėra ne populistų - nėra nei vieno kuris išeitų ir pasakytų: jūs neapsisprendusių idiotų gauja, man nuo jūsų bloga ir tai būtų tiesa, bet nei vienas negali sau šito leisti. Taip vadinamose diktatūrose populizmo yra mažiau, ta pati Kinija mąsto 50-100 metų į priekį, nepatenkintus gali užčiaupti, nėra reikalo patikti žmonėm nes nėra rinkimų. Politikai bando užčiuopti visuomenės lūkesčius ir juos ištransiliuoti garsiai, tokiu būdu užtikrinant sau pateikmą į valdžią (jei tie lūkesčiai persveria kito politinio spektro lūkesčius). Kairiosios žiniasklaidos pravardžiavimas populistais tėra politinės kovos ir tildymo dalis. Tas pats Farage, Le Pen apie jokias pensijas kurių nėra iš kur paiimti net nekalba, jų arkliukas yra multikultūrizmo, migracijos, niekieno nerinktų eurobiurokratų kritika. Socialistinė Ispanijos vyriausybė įveda bazines pajamas kas yra pinigų dalijimas visiems (juos skolinantis) ir tai yra visiškas populizmas bet jie nėra užleiblinami kaip populistai. Kodėl? Nes toks šablonas - populistų vieta užrezervatuota kitiems. Tapti populistu, diktatoriumi, linkstančių į autoritarizmą šiais laikais labai lengva, tereiktų Nausėdai padaryti pareiškimą kad visi gėjai yra blogis, kad jis kovos prieš Sorošo remiamas nevyriausybines organizacijas ir vualia sekančią dieną jis taptu autokratiniu prezidentu, o Lietuva šalim linkstančia į diktatūrą. O realybėje ar kas nors pasikeistu?, tai būtų tik du pareiškimai ir net jokių veiksmų, bet kažkieno matricoje mes jau būtume kitokie. Take the red pill.
                              Skaitau, ir galvoju, kaip tokius kliedesius ir sugalvoti reikia. Ir boom - paskutiniu sakiniu, lyg parašu, lyg antspaudu, uždeklaruoji savo priklausymą internetinių konspiracininkų sektai.
                              Paskutinis taisė sankauskas; 2020.07.09, 08:51.
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                Skaitau, ir galvoju, kaip tokius kliedesius ir sugalvoti reikia. Ir boom - paskutiniu sakiniu, lyg parašu, lyg antspaudu, uždeklaruoji savo priklausymą internetinių konspiracininkų sektai.
                                O tu suvoki kad mano manymu viskas ką rašai irgi yra kliedesiai. So? Canceliniti tave ar tildyti? Na aš juk ne koks leftistas, kad tuo užsiimčiau. Ir beje kas per sekta? Apšviesk. Nes aš čia šiaip Matrix filmo citatą idėjau, nes Eidvis tiesiog žinaisklaidos maitinamų šablonų rinkinuką sudėjo.

                                The red pill and blue pill is a meme representing a choice between taking either a "red pill" that reveals an unpleasant truth, or taking a "blue pill" to remain in blissful ignorance. The terms are directly derived from a scene in the 1999 film The Matrix.
                                P.S Turiu galvoje aišku užsienio leftistinę žiniasklaidą. Ten pavyzdžiui toks Rachlevičiaus straipnis nepraeitų, o jei ir netyčia praeitų tai sekančią dieną visi redaktoriai tipiškai būtų atleisti iš darbo.

                                Vidas Rachlevičius. Atsisveikinimas su sveiku protu. Liumpeninteligentų valanda
                                Paskutinis taisė Gladiator; 2020.07.09, 09:01.

                                Comment


                                  Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

                                  O tu suvoki kad mano manymu viskas ką rašai irgi yra kliedesiai.
                                  Matai, skirtumas tarp manęs ir tavęs yra tas, kad mano žinios yra iš universitetų (albeit - leftistinių) ir knygų. Tavo žinios yra iš youtubę filmukų ir trečiarūšių konspiracinių blogų. Tad atleisk man mano snobizmą, kai iš aukšto žiūriu į tavo komiškus, lėkštus bandymus paaiškinti kaip veikia pasaulio sąranga. Na, bet gi tu jau paėmei raudoną tabletę, tau atsivėrė akys, suvokei giluminius procesus ir atradai tiesą. Pavidžiu tau, škias.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Iš šalies tai abu jūs atrodote kaip priešingų pusių ekstremalios pažiūros.

                                    Comment


                                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                      Matai, skirtumas tarp manęs ir tavęs yra tas, kad mano žinios yra iš universitetų (albeit - leftistinių) ir knygų. Tavo žinios yra iš youtubę filmukų ir trečiarūšių konspiracinių blogų. Tad atleisk man mano snobizmą, kai iš aukšto žiūriu į tavo komiškus, lėkštus bandymus paaiškinti kaip veikia pasaulio sąranga. Na, bet gi tu jau paėmei raudoną tabletę, tau atsivėrė akys, suvokei giluminius procesus ir atradai tiesą. Pavidžiu tau, škias.
                                      Pasiskaityk tu vistik Atsisveikinimas su sveiku protu. Liumpeninteligentų valanda ten kaip tik apie tokius kaip tu rašo.

                                      Comment


                                        mano žinios yra iš universitetų (albeit - leftistinių)
                                        Čia ir yra esmė - plačiau aiškinti nebūtina . Jauni protai apdorojami kryptingai ir sąmoningai. Be ideologinio paruošimo nebūtų tokios minios, palaikančios tokias nesąmones. Pažiūrėjus žymių profesorių pažiūras ir pareiškimus nieko keista, kad ir studentai kartoja tą patį. Minčių laisvė, kritinis mąstymas, nuomonių įvairovė? Baikit, kam to reikia. Yra progresyvus "teisingas" mąstymas, o visi kiti tamsūs atsilikėliai (rasistai, seksistai, populistai) . Ir tokie primityvūs šabloniukai puikiai veikia.
                                        Paskutinis taisė senasnamas; 2020.07.09, 10:44.

                                        Comment


                                          Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

                                          Pasiskaityk tu vistik Atsisveikinimas su sveiku protu. Liumpeninteligentų valanda ten kaip tik apie tokius kaip tu rašo.
                                          Pradėjau skaityti šito buvusio aktyvaus komunisto, "Komjaunimo Tiesos" redeaktoriaus straipsnį, bet toliau kaip iki konspiracijų teorijų apie "meinstryminę" (sic!) žiniasklaidą nebeįveikiau. Gal dar turi tų raudonų tablečių?
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X