Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

    Tai visos naujos partijos yra populistinės by default?

    Nu nes naujos...
    O kokia ten Macrono ideologija buvo? Ir šiaip kuo jo partijos formavimas skyrėsi nuo pvz Terbakrauskio/Skvernelio? Priviliojo iš kitų partijų žinomus vardus ir atnešė savo kaip buvusio ministro populiarumą. Ir dar kažkodėl pasivadino judėjimu, kad aiškiau skirtųsi nuo visų partijų. Ir dar su tokiu visa apimančiu pavadinimu, kad belekokiems rinkėjams sueitų. Ypač tiems, kam jau skersai gerklės stovi kairė, dešinė ir pan ir t.t..

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Na va, pagaliau pradedi suprasti.
      Aš visą laiką supratau ir teigiau tą patį - tai, ką kalbą ir ką daro prezidentas, ypač JAV, yra labai svarbu. Nesupratau ir niekada nesuprasiu kodėl staiga reikia pradėti vertinti tik vieną aspektą. Man svarbūs visi aspektai - ir ką daro, ir ką kalbą ir netgi kriminalinis aspektas - ar yra prisidirbęs. Jeigu bus nustatyta, kad Trump'as bendradarbiavo su Kremliumi - t.y. Kremliaus hakeriai įsilaužė į demokratų emailus, juos perdavė Trump'ui ir jis juos panaudojo - ar tai tavo supratimu yra pakankamas nusikaltimas Trump'o apkaltai? Mano supratimu dauguma trumpistų sakys 'o kas čia blogo', senasnamas prieš kelis pranešimus tą mintį jau skleidė - neva nesvarbu, kad Trump'as su Kremlium bendradarbiavo, juk visi politikai renka purviną informaciją apie priešininkus. Tik jeigu kitoje temoje bus diskusija apie liberalus ir jų priimtą kyšį - tai tonas pasikeis 180% kampu. Iš idėjos koks skirtumas, ar tu priimi paslaugą (butelio dėžutėje) iš verslininkų, ar iš Kremliaus (nuhakintus oponentų emailus). O skirtumas visgi yra - kriminalinis bendradarbiavimas su šalies verslininkais yra mažesnė blogybė, nei kriminalinis bendradarbiavimas su priešiškos valstybės vadovu. Masiulio veiksmai buvo visiškai nepateisinami ir už juos jis ne tik kad turėjo prarasti visus politinius postus, bet ir turi būti nuteistas ir pasodintas. Bet jeigu tuos pinigus būtų gavęs ne iš Mockaus, o iš Kremliaus? Juk tai būtų buvę dar blogiau. Bet sekant logiką tai koks skirtumas, kad Masiulis tuos pinigus paėmė, koks skirtumas ką po to kalbėjo, juk svarbiausia - 'žiūrėti į darbus'.

      Man labai svarbu tiek ką JAV prezidentas kalba, tiek ir ar jis dalyvavo kriminalinėje veikloje. Žinoma labai svarbu ir ką daro, bet kažkodėl norima pamiršti pirmus du aspektus ir vertinti tik trečiąjį. O su Trump'o darbų vertinu prasideda tikras kosmosas - tai jo dėka rytų Europoje didėja JAV pajėgos (tas nuspręsta buvo dar prie Obamos), tai jo dėka Europa didina gynybos finansavimą, va ir Lietuva pagaliau šiemet pirmą kartą 2% gynybai skiria (tik tiek, kad tai irgi suplanuota buvo prieš 4 metus). Tai Trump'as pasirodo Rusijai sankcijas įvedė (kai pirmą kartą sankcijos buvo įvedinėjamos apeinant prezidentą, įstatyminių lygiu senate). Ir štai naujausias 'darbas' :

      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Tai dabar žiūrim į darbus.... Po Trumpo susitikimo su putinu Ukrainai buvo parduota ginklų už 200 mln.
      Pentagonas, po Trump'o ir Putino susitikimo, kaip atsaką į tai Ukrainai skyrė ginklų už 200 mln usd. Šita naujiena ir forume buvo aptarta ir taikliai Sankausko pastebėta, kad 'vėliau trumpistų bus naudojama kaip kad neva Trumpo darbas'. Ilgai laukti nereikėjo. Taigi apie Trump'o kriminalus kalbėti negalima, apie tai, kad jis nusišneka - irgi geriau patylėti. Negalima, nes vertinti reikia tik jo darbus. Problema tik ta, kad ne jo darbai yra vertinami. Pamirštama, kad JAV yra demokratinė šalis, o ne kokia diktatūra kaip Rusijoje kur prezidentas viską valdo ir sprendžia. JAV galios yra paskirstytos ir ne prezidentas, o institucijos daugiausiai darbų nudirba. Jeigu teigiama, kad 200 mln. usd parama ginklais Ukrainai yra Trump'o nuopelnas, nes Pentagonas yra pavaldus prezidentui, tai čia reikia pastebėti, kad ir žvalgybos institucijos jam pavaldžios, JAV prezidentas netgi generalinį prokurorą skiria, tai jeigu pavaldžios Trumpui institucijos nustatė, kad Rusija kišosi į JAV rinkimus ir atlieka tyrimą - vadinas tai irgi yra Trump/'o darbas, tik klausimas kodėl tada jis savo darbus vadina 'raganų medžiokle'?

      Comment


        neva nesvarbu, kad Trump'as su Kremlium bendradarbiavo
        Seniai pastebėjau, kad neskiri žodžių bendravo nuo bendradarbiavo ir kad į laiškų nutekinimą (tariamai Rusijos atliktą Trumpo naudai) žiūri kaip į faktą. Nėra svarbu, kiek kartų tai pakartosi, realybė nuo to nepasikeis .

        Comment


          Oh, my, pasirodo nieko nesupratai... Aš juk kalbėjau apie šitai:
          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          Mes to Merkel ir Putino susitikimo įrašo nepamatysim. Ne tam šalių vadovai susitikinėja. Jie susitikinėja, kad kažką nuspręsti, sutarti, išsiderėti ir t.t. Tai, ką jie susitaria, po to pereina žemesniems lygiams, kurie tuos susitarimus bando įgyvendinti. Juk valstybių vadovai susitinka ne tam, kad tarpusavyje kažką pasikalbėtų. Niekas neprašo viešinti Trumpo ir Putino susitikimo pokalbius, tiesiog tiesiog keista, kad kol kas jokia JAV institucija negavo jokių užduočių, kurios įprastai turėtų būti po kiekvieno svarbaus susitikimo.
          Pats gi rašei, cituoju: "Jie susitikinėja, kad kažką nuspręsti, sutarti, išsiderėti ir t.t. Tai, ką jie susitaria, po to pereina žemesniems lygiams, kurie tuos susitarimus bando įgyvendinti". Aš tik apie tai, ir parašiau, kas buvo įgyvendinama arba neįgyvendinama po susitikimų.

          Comment



            Tai kad niekas nežino kas buvo suderėta tarp Trump'o ir Putino, tame tarp ir JAV žvalgybos vadovas. Niekas jokių nurodymų negavo ir dabar visi JAV pasimetę, nes daugiausiai informacijos apie susitikimą jie gauna ne iš Trumpo, o iš pačių rusų ir jų perimamų pokalbių. Pentagonas tuo tarpu paramą Ukrainai padidino ne dėl to, kad Trump'as nurodė, o dėl to, kad toks buvo pentagono atsakas į Putino ir Trump'o susitikimą ir pasirodžiusias kalbas, kad Putinas Trumpui siūlo Ukrainos problemą spręsti per referendumą rytų Ukrainoje. Iš idėjos tai reikia dėkoti Trump'ui, nes jo šiltų santykių su Putinu dėka, pačiose JAV kyla didžiulis nepasitenkinimas ir tai duoda visiškai atvirkščią efektą nei Trumpas su Putinu norėtų - spaudimas Rusijai tik didėja, nuo sankcijų iki paramos Ukrainai. Bet tai nėra Trump'o iniciatyva ir nėra jo darbas, kaip ir tyrimas dėl Kremliaus kišimosi į rinkimus nėra jo darbas, nors žvalgyba ir prokuratūra JAV prezidentui yra tiek pat pavaldi, kiek ir Pentagonas.

            Comment


              Tai lygiai taip pat nežinoma ir ką suderėjo Merkel su putinu, todėl, kaip ir pats siūlei, žiūrime į darbus.

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Tai lygiai taip pat nežinoma ir ką suderėjo Merkel su putinu, todėl, kaip ir pats siūlei, žiūrime į darbus.
                Merkel su Putinu suderino statyti NS 2, Macronas su Putinu suderino Prancūzijos investicijas į Rusiją ir sutarė artimiau bendradarbiauti. Tuo tarpu Trumpas su Putinu nieko nepasirašė ir nesutarė. Bet aišku, ne visi protingi yra, faktai jiems nelabai rūpi.

                Sankt Peterburgo ekonomikos forumo metu Rusija ir Prancūzija pasirašė šešias tiesioginių investicijų į Rusiją sutartis, kurių vertė - apie milijardas Eur, skelbia Rusijos žiniasklaida.

                Prancūzija yra didžiausia investuotoja Rusijoje nuo 2014-ųjų ir antra didžiausia investuotoja į Rusijos akcijas po Vokietijos. 2016-aisiais šalies eksportas į Rusiją didėjo 8%. Didžioji dalis Prancūzijos įmonių dalyvaus ekonomikos forume savarankiškai, todėl p. Macrono delegaciją daugiausiai sudarys startuolių atstovai.

                Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/201...#ixzz5MptS7I6h
                Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį Kremliuje susitiko su Prancūzijos kolega Emmanueliu Macronu ir vėliau pareiškė, kad Rusija ir Prancūzija laipsniškai atkuria įšaldytus bendradarbiavimo mechanizmus. Jis taip pat išreiškė viltį, kad bus išspręstos visos dvišalio bendradarbiavimo problemos.

                Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...tm_medium=Copy
                Paskutinis taisė Lettered; 2018.07.31, 15:54.
                Flickr

                Comment


                  NS2 statomas jau seniai. Ką suderėjo Sočyje mes nežinome. Štai Eidvis greiciausiai galvoja, kad Merkel į Sočį nuvyko pabarti putino dėl Ukrainos.

                  Comment


                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                    Tai lygiai taip pat nežinoma ir ką suderėjo Merkel su putinu, todėl, kaip ir pats siūlei, žiūrime į darbus.
                    O kodėl mes turime žinoti ką ten Merkel, arba net ką Trump'as su Putinu susiderėjo? Ne mes, o tų šalių institucijos ir tarnybos turi žinoti. Jeigu kokia Merkel kažką ten su Putinu dėl NordStream susitarė - tu manai, kad to susitarimo detalės nebuvo perduotos energetikos ministerijai? Žinoma, kad buvo, tuo tarpu pačios JAV institucijos ir tarnybos sako, kad jokių nurodymų iš Trump'o dėl susitikimo negavo, tik staigmeną, kad ruošiamasi antram susitikimui, tik neaišku kam, jeigu Trumpo ir Putino susitikimai jokių rezultatų neduoda.

                    Comment


                      Apskritai, ar iki Trumpo buvo priimta kad bet kurių valstybių vadovai susitikinėtų be liudininkų?

                      Comment




                        Nė vienas prieš tai buvęs JAV prezidentas taip nesusitikinėdavo. Įprasta, kad susitikimuose be prezidento sėdi tarp keletas prezidento komandos žmonių, kurie yra labiausiai kvalifikuoti reikalui esant padėti savo prezidentui su informacija. Toks būdas yra pats efektyviausias, netgi Jungtinėse tautose, kur sėdi ambasadoriai, už jų nugarų sėdi po kelis patarėjus.

                        Taip atrodė Obamos ir Putino dvišalis susitikimas:


                        Jungtinių tautų salė, su specialiomis vietomis patarėjams už ambasadorių nugarų:

                        Comment


                          Patarėjai su specifinėmis žiniomis ir ekspertizėmis reikalingi tik lūzeriams. Trumpas pats viską žino, ir išmano geriausiai.


                          Nes jis yra World's best dealmaker. O kaip nebūsi, kai scorini vieną po kitos geopolitines pergales?

                          North Korea appears to be building new ballistic missiles despite recent warming ties with the Trump administration and pledges to denuclearise, reports say.
                          Satellite imagery of the Sanumdong facility shows that the site is "active", Jeffrey Lewis, a nuclear expert at the Middlebury Institute of International Studies (MIIS) told the Washington Post.

                          "[The facility] is not dead, by any stretch of the imagination," said Mr Lewis. "We see shipping containers and vehicles coming and going. This is a facility where they build ICBMs and space-launch vehicles."

                          https://www.bbc.com/news/world-asia-45015343
                          Paskutinis taisė sankauskas; 2018.07.31, 18:22.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Prasidėjo buvusio Trumpo rinkimų kampanijos vado teismas: gresia 305 metai kalėjimo https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=78712807
                            Buvęs D. Trumpo rinkimų štabo vadovas kaltinamas nesumokėjęs per 30 mln. JAV dolerių (25,6 mln. eurų) mokesčių, kai dirbo lobistu ukrainiečių Regionų partijai ir Ukrainos eksprezidentui Viktorui Janukovyčiui. Įtariama, kad šias lėšas jis plovė per ofšorus. Taip pat jam pareikšti kaltinimai, kad jis JAV užsiėmė lobistine veikla, gavęs didelės finansinės paramos iš užsienio valstybių. Pagal JAV įstatymus, tokiu atveju būtina užsiregistruoti užsienio agentų registre, tačiau to P. Manafortas nepadarė.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                            Comment


                              Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                              Apskritai, ar iki Trumpo buvo priimta kad bet kurių valstybių vadovai susitikinėtų be liudininkų?
                              Prieš kokius 30 metu dažnai buvo per TV rodoma kaip Kempdevide (arba kokioje nors kitoje vietoje) eina 3 žmonės: Reiganas (arba Bušas), Gorbačiovas ir Palaščenko (vertėjas).

                              Comment


                                RF armijos kariai saugo Trumpo žvaigždę bulvare
                                Русский военный корабль, иди нахуй!

                                Comment


                                  amerikiečiams belieka nusišauti nuo tokio vaizdelio. Tas vatnikas kairėje ypač žavus
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    E. Macronas ir V. Putinas dėl šios jungtinės operacijos susitarė per gegužę Sankt Peterburge vykusį susitikimą. Kaip rašoma bendrame prancūzų ir rusų pareiškime, pagalba skirta rytinės Gutos dalies gyventojams. Šis Damasko priemiestis ilgą laiką buvo Sirijos valdžios kariuomenės apsiaustyje, jį negailestingai bombardavo rusų karinė aviacija. Dar balandį B. al-Assado pajėgos čia panaudojo cheminį ginklą. Rusų diplomatai įvairiuose tarptautiniuose forumuose šį nusikaltimą atkakliai neigia. Oficialiai prancūzų pagalbą turėjo išdalinti Jungtinės Tautos, bet paaiškėjo, kad tai netiesa: pačios Jungtinės Tautos vėliau paneigė dalyvaujančios susitarime. Kur pateks medicininės priemonės, sprendžia tik Rusijos kariuomenė ir Sirijos valdžia.
                                    https://www.lrt.lt/naujienos/pasauly...u-rysiu-dalimi

                                    Įdomu kiek pasipiktinimo šitoje temoje būtų jei sukeistume Macroną su Trumpu.

                                    Comment


                                      Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                      https://www.lrt.lt/naujienos/pasauly...u-rysiu-dalimi

                                      Įdomu kiek pasipiktinimo šitoje temoje būtų jei sukeistume Macroną su Trumpu.
                                      Pasipiktinimo lygis yra proporcingas valstybės svoriui. Jei taip elgtųsi kokia Bulgarija, niekas nė nepastebėtų.

                                      Comment


                                        Trumpas demokratams labai parankus konkurentas. Norėjo, tai ir turi . Būna per krepšinio čempionatus - komandos ima strateguoti, kuris varžovas parankesnis, gauna tą varžovą, apsidžiaugia ir po to pralaimi.

                                        Insider admits: Obama's people pumped up Trump because they thought it was good for Democrats


                                        The Washington Post’s Ruth Marcus wrote in December of that year that Sen. Ted Cruz, R-Texas, was “more dangerous than Trump.” She also said that the senator was more “ruthless and cutthroat.”

                                        Left-wing pundit and former Clinton cabinet member Robert Reich agreed. So did progressive author Noam Chomsky.

                                        Vox co-founder Matt Yglesias wrote in February 2016 that Trump was “running on a much less extreme agenda" than Sen. Marco Rubio, R-Fla.
                                        https://www.washingtonexaminer.com/o...-for-democrats
                                        Paskutinis taisė senasnamas; 2018.08.03, 09:30.

                                        Comment


                                          „LeBronas ką tik davė interviu kvailiausiam žmogui televizijoje, Donui Lemonui. Jis leido LeBronui atrodyti protingam, kas nėra lengva padaryti. Man patinka Mike'as!“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Trumpas.

                                          Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/24sek/naujiena/...1010588?copied

                                          gerai, jiems, amerikams, kad patys nesuvokia, kokį apgailėtiną žmogystą išsirinko. Jų karalius be drabužių, be proto ir be moralės. Kraugeriai Kim'as ir Putkinas jam yra geri vyrukai, o JAV piliečiai, kurie jam nelaižo- yra kvailiai ir parsidavėliai, visa jį kritikuojanti spauda diskredituota. JAV daugėja diskusijų apie masines neapykantos apraiškas. Vienas iš jų židinių yra trumpas. Grybauskaitė irgi bandė stovėti vienoje pusėje, dėl to rimtai buvo susvyravę valstybės pamatai.
                                          Русский военный корабль, иди нахуй!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X