Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Saturn, ar aš apie tavo vieno nuomonę rašiau? Tu dažniausiai jos net nereiški, bet užsiimi kažkokiais daugiaaukščiais argumentavimais-prieštaravimais (tiksliau kalbant išvedžiojimais ), kurių paskirtis nėra aiški. Bet nujaučiu, kad tavo nuomonė, panašiai kaip Eidvio, per daug nenukrypsta nuo vyraujančios tendencijos, nepaisant visų mąstymo pastangų ir "rėmimosi faktais".
    Niekuo nepagrįstas teiginys apie kažkokius daugiaaukščius argumentavimus yra eilinis blevygavojimas bandant keisti temą.
    Nuomonė mano buvo parašyta labai aiškiai prieš porą puslapių – diedas yra pataloginis melagis nesiorientuojantis situacijoje kurio pasakymai dažniausiai ar net beveik visada nieko nereiškia. Ir jis iki dabar savo poste buvo visiškai neįgalus. Ir kad jūs cituojat, išvedžiojat ir darot išvadas iš to diedo blevyzgavojimų tai man nesuprantama. Bet lygtais pradėjau suprasti. Heil Trump!?

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Kritikavau Trumpą, pvz., dėl Irano, bet tai niekam neįdomu, nes tada sugrius sektanto apibrėžimas .
    Šitos vietos nemačiau, tai neturiu komentarų. Gal sugrius, gal ne. Kol kas labai ryškus sektanto mentalitetas. Ir ne pas tave vieną tas "datempinėjimas".


    Comment


      Parašė Saturn Rodyti pranešimą
      Šitos vietos nemačiau, tai neturiu komentarų. Gal sugrius, gal ne. Kol kas labai ryškus sektanto mentalitetas. Ir ne pas tave vieną tas "datempinėjimas".
      Ryškiausias pavyzdys tai jūs pats, joks Trumpo palaikytojas temoje apie Clinton administraciją neverktų dėl jo pralaimėjimo praėjus tiek daug laiko.
      Flickr

      Comment


        Edwardas Lucasas. Po Trumpo viražų mūsų laukia daug pavojų
        Kas dabar? Po savaitę trukusio chaoso atrodo viliojama pasinerti į nuostabos ir siaubo būseną. Prezidento impulsyvus, neišmanėliškas elgesys, jo panieka sąjungininkams ir meilikavimas priešininkams Vašingtone sukėlė didžiulę sumaištį, neregėtą nuo „Watergate“ skandalo laikų.
        ...
        Nenuostabu, kad JAV administracijoje didėja nepritarimas: personalo vadovas Johnas Kelly iš Baltųjų rūmų paskambino aukšto rango respublikonams ir paragino jiems daryti spaudimą prezidentui. Šalies vyriausiasis žvalgybos vadas Danas Coatsas paskelbė precedento neturintį viešą pareiškimą, patvirtinantį žvalgybos bendruomenės nusiteikimą sakyti valdžiai tiesą. Prezidentą viešai kritikuoja netgi jo sąjungininkai iš „Fox News“, o kritikai atvirai kalba apie išdavystę.

        Dar viena pagunda – matyti tik šviesiąją pusę. Ponas Trumpas iš tikrųjų teisus dėl daugelio dalykų. Sąjungininkai skiria per mažai lėšų. Vokietijos požiūris į energetikos saugumą išties sukrečiančiai blogas; į šią šalį giliai prasiskverbusi Rusijos įtaka – daug labiau negu daugelis yra linkę pripažinti. Vokietija taip pat eksportuoja per daug, vartoja per mažai, ir tai destabilizuoja Europos ekonomiką. Irano sutartis turi trūkumų, todėl ją reikia persvarstyti. Ponas Trumpas gali nemaloniai šiurkščiai kalbėti apie šiuos klausimus, bet ankstesnės administracijos stengėsi būti mandagios ir nieko nepasiekė.

        Be to, kad ir kokie būtų prezidento asmeniniai trūkumai ar silpnybės, Amerikos valdymo sistema išlieka tvirta. Juo daugiau jis daro klaidų, juo labiau reiškiasi jų taisymo mechanizmai. Padėtį prižiūri pakankamai suaugusių žmonių: ne vien generolas Kelly Baltuosiuose rūmuose, bet ir Jimas Mattisas Pentagone ir Wessas Mitchellas – Valstybės departamente. Nepaisant visų kvailysčių, Helsinkis tikrai nebuvo Jalta. Ankstesnės administracijos yra pridariusios blogų dalykų (prisiminkit Obamos administracijos „perkrovimą“). Mes juos atlaikėme. Šiuos irgi išgyvensime. Kongresas laikysis savo pozicijos dėl sankcijų. NATO viršūnių susitikimas paskelbė protingą baigiamąjį pareiškimą. Realus JAV karinis buvimas Europoje stiprėja. Sąjungininkų išlaidos gynybai didėja. Taigi, likit ramūs ir toliau dirbkit.

        Abu šie požiūriai klaidingi. Tiek pasyvumas, tiek polinkis žvelgti pro rožinius akinius krizės metu yra vienodai pavojingi.

        Comment


          Puikus reziumė. Dėl ko mes čia ietis laužom?

          Comment


            Vokietija taip pat eksportuoja per daug, vartoja per mažai, ir tai destabilizuoja Europos ekonomiką.

            https://www.delfi.lt/news/ringas/lit....d?id=78615987
            Čia taip Trumpas kažkur sakė?

            Comment


              Kažkada seniau yra sakęs. Kinai ir vokiečiai yra kalti, kad jų prekės turi paklausą. O amerikiečiai perka ir vartoja per prievartą, kad subalansuotų pasaulio ekonomiką .

              Comment


                Šiandien mums ir pasauliui ne klouno (Trumpo) reikia, o Reigano ( kuri sovietai vadino "aktoriumi") ir kuris sužlugdė sovietus. Būdamas studentas girgėjau Jo kalbas, pasisakymus. Tai su šiuo idiotu nėra ką lyginti.

                Comment


                  Na va jau ir Lucas rašo bulshitus (sic) apie "blogą Trumpą" ir "gerą aplinką".
                  Paskutinis taisė sankauskas; 2018.07.19, 22:23.
                  If a lion could speak, we could not understand him.

                  Comment


                    Republicans overwhelmingly back Trump's performance at Putin summit: Poll
                    The vast majority of Republicans support the way President Trump handled his first summit meeting with Russian President Vladimir Putin on Monday, according to a new Axios poll.

                    The poll said 80 percent of Republicans approved of Trump’s performance, while only 8 percent of Democrats feel the same way.

                    The partisan split could be seen in other things the poll measured. For example, 85 percent of Republicans think the investigation into Russian meddling in the 2016 elections is “more of a distraction,” while on the other side, 85 percent of Democrats feel that the possibility of coordination between the two entities is a “serious issue.”
                    https://www.washingtonexaminer.com/p...in-summit-poll

                    Žmonės ne kvaili, skiria kritiką nuo buko puolimo.
                    Kaip rašė Užkalnis, six more years bitches

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Žmonės ne kvaili, skiria kritiką nuo buko puolimo.
                      Kaip rašė Užkalnis, six more years bitches
                      Aš esu tikras, kad tiesa apie Trump'ą vienokiu ar kitokiu būdu, ankščiau ar vėliau vistiek paaiškės. Kad Trump'as laimėtų antrą kadenciją - tas be šansų, dabar klausimas ar jis visą savo kadenciją išbus. Bet net jeigu jis tik 2-3 metus pabus JAV prezidentu - į istoriją jis įeis kur kas labiau, nei Obama ir ne iš gražiosios pusės. Tiesa ne tik kad anščiau ar vėliau atsiskleis, bet apie tai bus kuriami filmai, kaip jau buvo sukurta apie Sarah Palin, praeitą respublikonų didžiulį fail'ą. Tik tas fail'as rinkimų nelaimėjo ir būtų buvus vice prezidentė, o ne prezidentė.



                      Man tik klausimas kaip ilgai laikysis tie Trump'o rėmėjai. Suprantu, kad visuomet išliks nemaža dalis tų, kurie konspiracijomis tikės labiau, nei bet kokiais tyrimais ir teismų sprendimais. Bet visgi dauguma ankščiau ar vėliau turės atsitokėti, negalės per ilgai faktų ignoruoti. Vis daugiau ir daugiau išaiškės naujų aplinkybių, istorijoje vis mažiau ir mažiau truks neatsakytų klausimų, tiesa vis labiau ir labiau ryškės, kol galiausiai reikės pasirinkti ar tikėti visiškomis konspiracinėmis pasakomis, ar oficialiais tyrimais ir įrodymais. Tada ir pažiūrėsim, kurie čia kvailiai buvo.

                      Comment


                        Nereikia pamiršti, kad Rusija tebevykdo JAV piliečiams savo nuomonės formavimo atakas. Per socialinius tinklus, per "nuosavus" žurnalistus ir spaudą bei TV. Tebeveikia RT ir Sputnik. Tebeveikia trolių fabrikas. Amerikiečių neišsilavinusi klasė santykinai dar didesnė nei Lietuvoje. Jai tebėra daroma įtaka ir tai neabejotinai turės rezultatą. Nebūčiau tikras, kad Trumpo neišrinks antrai kadencijai, nebent būtų surastas pagrindas impičmentui.
                        Man tik keista, kad vakarai gaili keliasdešimt milijonų pradėti savoms atakoms prieš Rusiją, kai dabar būtų pats laikas dėl pensijų reformos Rusijoje.
                        Paskutinis taisė J.U.; 2018.07.20, 09:12.

                        Comment


                          Vladimiras Putinas Donaldui Trumpui Helsinkyje pasiūlė slaptą sandėrį dėl Ukrainos ateities

                          Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/pasaulis/konfl...tm_medium=Copy

                          Beveik atspėjau, kad Putinas pasiūlė "referendumizaciją".
                          Neabejoju, kad tokiu atvejų tos teritorijos "laisvanoriškai" stengtųsi prisišlieti prie Rusijos.

                          Comment


                            Šiek tiek off topic, bet prieš kelis metus buvau radęs super įdomų straipsnį apie Sarah Palin ir jos neįtikėtiną politinę sėkmę.

                            Ten buvo pora tikrai įdomių antropologinių pjūvių, pvz Dunning–Kruger efektas, bet dar vieną įdomų dalyką palietė, tai kad Amerikos visuomenėje visų svarbiausia yra būti successful, o Sarah Palin reprezentavo idėją kad stupid people can be successful too.

                            Tas straipsnis dabar būtų kaip niekada aktualus. Gaila nebegaliu rasti, pasidalinčiau.
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              Suprantu, kad visuomet išliks nemaža dalis tų, kurie konspiracijomis tikės labiau, nei bet kokiais tyrimais ir teismų sprendimais. Bet visgi dauguma ankščiau ar vėliau turės atsitokėti, negalės per ilgai faktų ignoruoti.
                              Būtent teismai ir yra konspiracija, jų tikslas vienas - pašalinti Trumpą. O pagrindiniai faktai, kuriais remiamasi, yra tokio lygio: Trumpas pagyrė Putiną. Dar yra naujas faktas: Trumpas pakvietė Putiną į Vašingtoną . Ir dar rimtu veidu kartojama konspiracija, kad Putinas apie Trumpą turi kompromato.
                              Beje, Baltieji rūmai 8 kartus prašė susitikimo su Irano prezidentu ir visi prašymai buvo atmesti. Tai galima daryti išvadą, kad Trumpas linkęs susitikti ir šnekėtis su bet kuo. Gal Iranas būtų kažką išsiderėjęs.

                              Gallup apklausa, kokios problemos labiausiai rūpi amerikiečiams. Dažnai būdavo didokas susirūpinimas dėl ekonominės padėties, o šiuo metu to nėra. Rusijos tema, kuria demokratai stengiasi visus sudominti, amerikiečiams išvis nerūpi (vos 1 proc.). Tai kol ekonominė padėtis normali, demokratams rinkimuose jokių šansų.
                              Immigration Surges to Top of Most Important Problem List

                              https://news.gallup.com/poll/237389/...oblem%2520List

                              Comment


                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                Kad Trump'as laimėtų antrą kadenciją - tas be šansų, dabar klausimas ar jis visą savo kadenciją išbus.
                                Jis net ir pirmą kadenciją neturėjo šansų laimėti. Rinkimų išvakarės:
                                Survey finds Hillary Clinton has ‘more than 99% chance’ of winning election over Donald Trump

                                Žodžiu sėkmės Clinton fanams bandyti antrą kartą įveikti Trumpą.

                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                Vis daugiau ir daugiau išaiškės naujų aplinkybių, istorijoje vis mažiau ir mažiau truks neatsakytų klausimų, tiesa vis labiau ir labiau ryškės, kol galiausiai reikės pasirinkti ar tikėti visiškomis konspiracinėmis pasakomis, ar oficialiais tyrimais ir įrodymais. Tada ir pažiūrėsim, kurie čia kvailiai buvo.
                                Šitą reiktų adresuoti nupušusiems leftistams, negalintiems susitaikyti su Clinton pralaimėjimu ir svajojantiems apie Trumpo pašalinimą. Kuo greičiau susitaikys su realybe ir pripažins faktus, tuo jiems bus geriau.
                                Paskutinis taisė Lettered; 2018.07.20, 10:04.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  .

                                  Suprantu, kad visuomet išliks nemaža dalis tų, kurie konspiracijomis tikės labiau, nei bet kokiais tyrimais ir teismų sprendimais. Bet visgi dauguma ankščiau ar vėliau turės atsitokėti, negalės per ilgai faktų ignoruoti.
                                  Pavydžių tau tavo optimizmo.

                                  Man užtenka paskaityti senio besmegenio kliedesius. Deep state, The matrix, Siono išminčiai nėra konspiracija, bet JAV teisinė sistema yra.
                                  Ir aš žinau kad tokių besmegenių yra didžioji dauguma visuomenės.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Visa bėda tame, kad demokratai neturėjo ryškios amenybės pastatyti prieš pajacą, kuris sugebėjo įsiteikti redneckams.
                                    Paskutinis taisė J.U.; 2018.07.20, 10:15.

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      Jis net ir pirmą kadenciją neturėjo šansų laimėti. Rinkimų išvakarės:
                                      Survey finds Hillary Clinton has ‘more than 99% chance’ of winning election over Donald Trump

                                      Žodžiu sėkmės Clinton fanams bandyti antrą kartą įveikti Trumpą.

                                      Šitą reiktų adresuoti nupušusiems leftistams, negalintiems susitaikyti su Clinton pralaimėjimu ir svajojantiems apie Trumpo pašalinimą. Kuo greičiau susitaikys su realybe ir pripažins faktus, tuo jiems bus geriau.
                                      Ko jūs tą Clinton čia vis peršate?? O kuo jums blogas, pvz.: Ted Cruz'as? J.Bush'as kai kam ko gero neįtinka, nes iš Bush'ų šeimos.

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Žodžiu sėkmės Clinton fanams bandyti antrą kartą įveikti Trumpą.

                                        Šitą reiktų adresuoti nupušusiems leftistams, negalintiems susitaikyti su Clinton pralaimėjimu ir svajojantiems apie Trumpo pašalinimą. Kuo greičiau susitaikys su realybe ir pripažins faktus, tuo jiems bus geriau.
                                        Taigi čia visiškos Trump'o klišės, klausimas tik kodėl 'fake news' klišė dingo? Jau vakar prašiau parodyt kas tie leftistai, dabar dar ir kažkokie neaiškūs Clinton fanai atsirado, turbūt neverta klausti kur čia kas Clinton gynė - atsakymo nebus, vėl bus tos pačios klišės tik kitą dieną. O dėl Trump'o antros kadencijos, tai nesuprantu kaip antrą kadenciją gali laimėti nepopuliariausias prezidentas istorijoje.

                                        Comment


                                          Parašė rat

                                          Viskas buvo OK, kai metai po Gruzijos karo B. Obama nusiuntė H. Klinton su perezagruska. Visi tylėjo, kai S. Skvernelis pasiūlė draugauti su Rusija https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=76793711 Visi tyli, kai Yandex taxi ateina į Lietuvą. Visi tyli, kad KGB bendradarabių sąrašas užslaptintas vienam amžiui. Visiems vienodai, kad visame pasaulyje pilna rusų šnipų, o Londonas ir kiti priglaudžia oligarchų milijardus. Bet visi iškart suviduriuoja, kad V. Putinas važiuos į JAV?

                                          Tegu važiuoja, nematau tame didelės tragedijos.
                                          O "visi" tai kas tokie yra? "Leftistai"?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X