Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Šito nėra kaip padaryti dėl egzistuojančių oro laisvių
    Tai niekas ir neplanuoja atsisakyti oro laisvių (jaigu niekas nepažeidinėja įstatymų), tiesiog tai būtų dar vienos sankcijos.
    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

    Comment


      Trumpo švogerio planus "slaptai linijai" su Rusija komentuoja buvęs FBI kontržvalgybos vadas, Scott Olson:

      "First, [Kushner] is not seeking a back-channel for a low-level staff exchange," Olson said. "He wants high-level direct-contact communication. This is extremely dangerous because it results in verbal (and therefore undocumented and unwitnessed) agreements, which are binding on governments. Free governments do not work this way. They can't. If they do, they are no longer free."

      "Second, he asked to use a foreign government's communication facilities. This is way beyond a private server. This is doing US government diplomatic business over a foreign government's communication system. It's not an off-the-record conversation. It's a conversation recorded by the opposing party. This shows a staggering lack of understanding of the US and its place in the world. Actually, it shows a staggering lack of common sense. When [Kushner] negotiates a business deal does he use the other guy's notes?"
      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Suveiktų kaip? Jei su Kremliumi susiję oligarchai būtų iškrapštyti iš Europos į kokį nors Singapūrą ar Dubajų, tuom pasipiktinusi Rusijos liaudis sukiltų ir nuverstų Putiną? Labai abejoju, užtat pati Europa prarastų nemažai kapitalo.
        Tas kapitalas taip pat dar daro įtaką.

        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Vat jei įvestų panašias sankcijas kaip nesenai buvo įvestos Iranui, kai jis negaliojo net parduoti naftos ir dujų vakarams, tada jau būtų visai kiti rezultatai, nes žalą pajustų ne tik oligarchai, bet ir visa liaudis.
        Vokiečiai per Rusijos-Ukrainos karą bėgo pasirašinėti naujų sutarčių dujų importui.

        Comment


          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
          Obama yra slabakas, bailys. Moka tik pliurpti gražius žodžius, advokatas. JAV gi yra vienas garantų kad Ukraina bus saugoma kai atidavė turėtą branduolinį ginklą (kas buvo didžiulė klaida).
          Norėjai pasakyti, kad JAV yra slabakė? JAV prezidentas negali skelbti karo. Po Irako JAV geriausiu atveju ką ir daro, tai tik prašo sąjungininkų pagabos, remia abejotinos reputacijos sukilėlius, kartais saugiai iš lėktuvo pamėto bombų.
          Norėtum, kad amerikiečiai kariai kristų Sirijoje už tavo įsitikinimus? Deja.

          Comment


            Ir kas gi čia? 'Tikimės', 'reiškiame gilų susirūpinimą', 'smerkiame' - tai nėra veiksmai, tai tik žodžiai. Aš kalbėjau apie tai, kad iš Trumpo kol kas nesulaukėme jokių naujų žingsnių ar priemonių dėl Putino nugesinimo, daugiausiai, ką Trumpas padarė, tai pareiškė, kad 'neatšauks Obamos įvestų sankcijų'. Bet čia ir taip aišku - niekas jam tų sankcijų atšaukti neleis. Bet netgi dėl sankcijų vieną dieną baltieji rūmai pareiškia, kad neatšauks, kitą dieną pareiškia, kad nori suartėti ir susidraugauti su Rusija, trečią dieną pareiškia, kad 'Trumpas dėl sankcijų neapsisprendęs', o dar kitą pareiškia, kad 'sankcijas remia' (kelių dienų istorija). Problema, kad Trumpo pozicija Rusijos atžvilgiu kol kas yra slėpimasis krūmuose, jokių naujų veiksmų ir geriausiu atveju ko tikimės, kad nesugriaus prieš tai buvusio progreso, t.y. neatšauks prieš tai įvestų sankcijų ar neatšauks JAV pajėgų dislokavimo Baltijos šalyse (ką Obama skubėjo padaryti iki Trumpo inauguracijos ir sutarties su Lietuva pasiršymas buvo paankstinstas, pasirašant ją dar iki Trumpo tapimo prezidentu). Ir prie viso šito dar prisideda kiekvieną savaitę aiškėjantys Trumpo komandos artimi santykiai su Kremliumi. Gali būti, kad Trumpas yra šiaip didelis kvailys, kuriuo Putinas naudojasi jam to net nesuprantant, gali būti, kad Trumpą Putinas šantažuoja, nes turi prieš jį kompromatą, gali būti ir taip, kad Trumpas yra Putino užverbuotas (ale 'skoloj paslaugą'), o gali būti ir taip, kad tie visi vienas po kito aiškėjantys faktai apie jo ryšius ir Trumpo visišką Putino grėsmės ignoravimą nieko blogo nereiškia ir kad jis dar susipras. Bet kol kas neigiamų faktorių yra nepalyginamai daugiau, nei teigiamų ir norint tai paneigti, Trumpas realiai turėtų parodyti, kad geba pasipriešinti Putinui, bet kol kas iš jo sklinda kalbos tik apie tai, kad 'reikia atšildyti santykius/sankcijų neatšauksim', whatever that means.

            Comment


              /\ Tai ko Trumpas nepasako yra dar svarbiau, nei tai ką pasako.

              Tarkim, kad NATO susitikime nė žodžio nebuvo pasakyta apie Penktą Straipsnį, pats savaime, jau yra Putinui galių suteikiantis faktorius.

              Užsienio politikoje tai kas atrodo dažniau yra svarbiau, nei tai, kas yra. Vien tas faktas, kad Trumpo dėka dabar jau abejojama NATO vienybe, iš tikrųjų silpnina NATO vienybę.
              There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

              Comment


                Parašė nomad Rodyti pranešimą
                Užsienio politikoje tai kas atrodo dažniau yra svarbiau, nei tai, kas yra. Vien tas faktas, kad Trumpo dėka dabar jau abejojama NATO vienybe, iš tikrųjų silpnina NATO vienybę.
                NATO vienybę ardo ne Trumpas, o Vokietija, kuri nenori prisidėti prie savo pačios ir tuo pačiu NATO gynybos.

                http://foto.terpe.lt/inkelti/2017052...5_WOC985_0.png
                Paskutinis taisė Romas; 2017.05.29, 23:28. Priežastis: Paveikslo plotis 1190 px
                Flickr

                Comment


                  Parašė nomad Rodyti pranešimą
                  Vien tas faktas, kad Trumpo dėka dabar jau abejojama NATO vienybe, iš tikrųjų silpnina NATO vienybę.
                  Koks nors Bačiulis turbūt pasakytų, kad ne Trumpo, o Vokietijos dėka, nes Vokietija neskiria 2% BVP. Beje, o tas 2% įsipareigojimas yra oficialus ar neoficialus?

                  Comment


                    Parašė nomad Rodyti pranešimą
                    /\ Tai ko Trumpas nepasako yra dar svarbiau, nei tai ką pasako.
                    Och, kaip man artima tokia "kūrybiška logika"

                    pasirodo, jog tai, ką Trampas pasakė, yra ne taip reikšminga kaip tai, ko Trampas nepasakė, bet, tarkim, būtų pasakęs, jei tai, kas realiai buvo pasakyta, išties nebūtų taip begalo nereikšminga kažko nepasakymo fone Anyway...

                    Galbūt Trampui būtų pavykę kaip nors įsigudrinus įsigerinti reikliose "kolektyvinio nomado" akyse, jei Trampas bent jau būtų papūga pakartojęs tai, ką taip "aiškiai pasisakė" pats Obama :

                    "This is my last election. After my election I have more flexibility."
                    Gaila, kad taip nepasisakydamas Trampas praleido galimybę užsiminti Medvedevui parduosiąs Europą Putinui, kaip tai padarė Maestro Obama. Kodėl? O gi, kaip tuoj mums paaiškins, - va TODĖL :

                    Parašė nomad Rodyti pranešimą
                    Tarkim, kad [...] nė žodžio nebuvo pasakyta apie tai [...], kas pats savaime yra galių Putinui suteikiantis faktorius
                    kitaip sakant Obama, užsimindamas apie nuolankumą Kremliui 2-os jo kadencijos metu, pats ir sukūrė kaip tik tą "galių suteikiantį faktorių", dėl kurio taip sielojasi ir kuriuo taip kaltina Trampą ... nomadas. Kiek toks "faktorius" realiai kainavo kraujo Rytų Europai vėlyvojoj Obamos karaliavimo epochoje pagal nomado pasiūlytą logiką - aš nesiimu vertinti. Anyway...

                    Įveikus pusę kelio, belieka tik atsiduoti nomado paradoksų logikai... gal ji mus kur išvež ?

                    Parašė nomad Rodyti pranešimą
                    Užsienio politikoje tai kas atrodo dažniau yra svarbiau, nei tai, kas yra.
                    - pirmiausiai nomad "demaskuoja" tai, ko nebuvo pasakyta;
                    - vėliau seka būtent to, ko tiesiog nebuvo, pavertimas tuo, kas (įžvalgiau pažvelgos) pasirodo diplomatiškai "atrodo"
                    - galiausiai daroma išvada, jog tai, kas "atrodo", ir yra nepalyginamai svarbiau už tai, kas arba tiesiog buvo, arba tiesiog yra.

                    galite nedėkoti - aš viso labo tik perfrazavau 3-is genialius sakinius. Tris "meistriškai" supintus nomado sakinius, kokius "sumegzti" ne bet kurioj ješyvoj žydukus išmoko.

                    P.S. ir tik nekaltinkite manęs dėl paskutinių sveiko proto likučių subyrėjimo. Visas šitas forumas užtikrintai visai laisva valia važiuojat ta vėžia.
                    blaivumas išlaisvina

                    Comment


                      Prabudo, bet dujotiekius iš Rusijos tiesia ir toliau stiprina rusofašistinį režimą.
                      Europa „privalo imti likimą į savas rankas“, nes vakarų valstybių aljansas yra susilpnintas Didžiosios Britanijos sprendimo pasitraukti iš Europos sąjungos ir Donaldo Trumpo prezidentavimo amerikoje, sekmadienį perspėjo vokietijos kanclerė Angela Merkel.

                      Skaitykite daugiau: http://pasaulis.lrytas.lt/europa/201...tm_medium=copy
                      Paskutinis taisė J.U.; 2017.05.29, 08:20.

                      Comment


                        Parašė Zosys Rodyti pranešimą
                        pasirodo, jog tai, ką Trampas pasakė, yra ne taip reikšminga kaip tai, ko Trampas nepasakė
                        Egzistuoja tam tikra diplomatinė praktika, pvz. Lietuvos didžiausias interesas JAV yra jos saugumo garantijų suteikimas, o tai daugiau mažiau yra NATO 5-asis straipsnis. Ir kiekvieną kartą, kai tik atvažiuoja koks aukštas diplomatas, jis pakartoja JAV įsipareigojimą mus ginti. Tiesą sakant netgi ant rotušės sienos yra iškalti Busho žodžiai, kuriuos jis pasakė vizito Lietuvoje : "Kiekvienas pasirinkęs Lietuvą priešu, taps ir JAV priešu". Netgi vienas įtakingiausių respublikonų McCaine ne taip seniai lankėsi Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse vien tam, kad pakartotų JAV įsipareigojimą mus ginti. Tokia yra diplomatinė praktika ir suprantama, kad pagal ją Trump'as Europoje turėjo pakartoti JAV įsipareigojimus 5-tam NATO straipsniui. Bet jis to nepadarė ir čia klausimas kodėl, o variantai du:
                        1) Trump'as visiškai nieko nesupranta apie tarptautinę politiką ir niekas iš jo komandos nesugeba jo pamokyti.
                        2) Trump'as abejoja JAV įsipareigojimu ginti NATO nares, apie ką jis yra ne kartą yra kalbėjęs ankščiau.

                        Comment


                          Šioje vietoje beprasmiška ginčytis. Viskas bus sprendžiama, kaip sakant, on-line režimu. Manau, kad formaliai užfiksavus intervenciją, bus labai ribotai taikomos atsakomosios priemonės. Iš užuominų aišku, kad JAV nesitiki konvencinio karo su Rusijos Federacija, o "žaliųjų žmogeliukų" invazijai atremti reikia žymiai daugiau nuosavų pastangų, kurių gali ir pakakti pirminiame etape.

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                            Bet jis to nepadarė ir čia klausimas kodėl, o variantai du:
                            1) Trump'as visiškai nieko nesupranta apie tarptautinę politiką ir niekas iš jo komandos nesugeba jo pamokyti.
                            2) Trump'as abejoja JAV įsipareigojimu ginti NATO nares, apie ką jis yra ne kartą yra kalbėjęs ankščiau.
                            O kur 3 variantas? Kad Trumpas ir jo komanda labai gerai supranta apie tarptautinę politiką, ir taip kalba (ar nekalba) specialiai, kad šalys vykdytų savo įsipareigojimus? Estija, Lenkija jau vykdo, Lietuva nuo kitų metų (ir dėl to buvo pagirta), o viso šito paskutinio susitikimo esmė buvo dėl Vokietijos, kuri nevykdo ir nesiruošia?

                            Comment


                              Galime neatmesti ir trečio varianto, bet turime atmesti, kad NATO 5-ojo straipsnio ignoravimas yra 'protinga politika'. Trumpas kuo puikiausiai galėjo padaryti abu dalykus - tiek pakritikuoti Europą dėl per mažo gynybos biudžeto, tiek ir pabrėžti, jog JAV ir Europa yra artimiausios sąjungininkės ar kad JAV įsipareigojimai 5-ąjam straipsniui yra nejudinami. O Vokietija, beje, didina gynybos biudžetą, nors ir nėra labai aišku kada pasieks 2% BVP ribą ir ar ją pasieks, bet JAV gynybos biudžetas tuo tarpu yra mažinamas, taigi tie skirtumai mažėja, tik nereiktų tikėtis, kad jie mažės arkliškais greičiais. Reiktų prisiminti ir tai, kad NATO daugiausiai buvo naudojamas JAV tikslams, visokioms misijoms Afganistanuose ir pan, tame tarpe ir 5-asis straipsnis buvo aktyvuotas tik vieną kartą ir tik pačios JAV po 9/11. Dėl to, kai Trumpas sako, kad 'jūs mums esate skolingi', tai neaišku ką Europa yra skolinga, nes prieš tai daugiausiai prisidėdavo prie JAV vadovaujamų misijų. Ir tik dabar, kada maniakas rytuose pablūdo, Europai pirmą kartą prireikė JAV įsipareigojimų ginti garantavimo ir bet kuris protingą politiką vykdantis JAV prezidentas juos suteiktų.

                              Comment


                                Vokietija (ir visa Europa) ir taip prisisrėbusi nuolankios politikos bei avantiūrų Artimuosiuose Rytuose pasekmių. Turint galvoje Vokietijos BVP, tai 2 proc. gynybai būtų kosminė suma. Vokietija iš Rusijos nejaučia jokio pavojaus, nes pati kažkada yra ją užpuolusi . Tai ką veikti galingai apsiginklavus? Vėl kariauti? Vietoj Merkel poste pasodinus kokį karingą psichopatą vėl būtų galima organizuoti 2-ojo pasaulinio karo scenarijų. Ginklų gamintojai netvertų iš džiaugsmo.

                                Comment


                                  /\ Vokietijos BVP 50% didesnis nei FR. Tiek to ir kosmiškumo...

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Vokietija iš Rusijos nejaučia jokio pavojaus, nes pati kažkada yra ją užpuolusi.
                                    logikos perlai

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Vokietija (ir visa Europa) ir taip prisisrėbusi nuolankios politikos bei avantiūrų Artimuosiuose Rytuose pasekmių. Turint galvoje Vokietijos BVP, tai 2 proc. gynybai būtų kosminė suma. Vokietija iš Rusijos nejaučia jokio pavojaus, nes pati kažkada yra ją užpuolusi . Tai ką veikti galingai apsiginklavus? Vėl kariauti? Vietoj Merkel poste pasodinus kokį karingą psichopatą vėl būtų galima organizuoti 2-ojo pasaulinio karo scenarijų. Ginklų gamintojai netvertų iš džiaugsmo.
                                      Jeigu Vokietija nejaučio jokio pavojaus ir nenori skirti 2% BVP gynybai, tuomet nereiktų tikėtis, kad ir JAV toliau rūpinsis Europos saugumu.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė andyour
                                        senasnamui gi reikia atidirbti rubliukus.
                                        Tai jau taip. Gal jis galėtų detaliai pakomentuoti Rusijos ginklavimosi išlaidų didinimą per paskutinius kokius 10 metų. Tiesiog objektyvumo dėlei?
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Tai čia juk aišku, aplink visur priešai, štai net Ukrainą amerikosai norėjo okupuoti, dėl to teko paimti Krymą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X