Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alkoholio ir tabako branginimas bei vartojimo ribojimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Al1
    replied
    Akcizai savaime ne viską sprendžia. Šalia Rusija ir Baltarusija, Ukraina, ten degtinė pigesnė ir jos užveš. Alaus savikaina taip pat kaip mineralinio vandens. Uždraudė reklama, kuriai ėjo tikrai ženkli dalis gamintojų ir platintojų lėšų, tai galės sumažinti savikainą. O akcizas skaičiuojamas nuo gryno alkoholio kiekio. Pigaus vyno, kurio savikaina netgi mažesnė nei mineralinio vandens, irgi visada bus iš trečių šalių galima užvežti... Taip kad pigaus gėralo srautas neišseks.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Kada pagal planą pasiekti ES alkoholio ir tabako akcizus? ES yra įpareigojusi. Amžinai nesitęs pereinamasis laikotarpis.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
    Kokį alų mėgsti? Ne konkretų pavadinimą, bet rūšį.
    Lager, IPA, APA, visokius eilus. Dar mėgstu duonos plutą nežmoniškai ir šiaip duoną. Gal kažkaip su tuo susiję.

    Komentuoti:


  • Lunar
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Lietuviško krieko seniai ragavau, ar tik jis ne vyšnių uogiene atsiduoda?
    Lietuviįko krieko nėr, tik vyšninis limonadas su alaus prieskoniu.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą

    Čia yra psichologija, o ne logika
    Ne logika, kad tik degtinė neskanesnė už 1/3 degtinės ir 2/3 "limonado"?
    Tai tiesiog akivaizdus faktas.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Tai dabar populiarėja rūšys, kuriose visaip mėginama nuslopinti apynio kartumą, bet kol kas Lietuvoje (kaip ir daugelyje kitų Europos šalių) vis tiek populiariausias lageris. Kokio lambic alaus tipo daugelis išvis gal net negirdėję. Ir jis turėtų būti rūgštus. Na bet gamintojai moka pasaldinti. Lietuviško krieko seniai ragavau, ar tik jis ne vyšnių uogiene atsiduoda?
    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.29, 23:54.

    Komentuoti:


  • Lunar
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Realiai normalus alus daugiau mažiau yra kartus.
    Na nežinau.. taip populiariausi lageriai kartoki, ir yra daug kartaus alaus, bet pilna ir stoutų, kvietinio alaus, kriekų ir dar galas žino ko, kurių karčiais tikrai sunku pavadint. Na arba tikrai ne daugiau už toniką. Ar čia jau nebe alus?

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Andyour gal su alum maišo, tai ir nepaskanėja .
    Berods Dlight vadinasi.


    Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ pristatė naują produktą „Utenos D-light“ - nestiprų alkoholinį gėrimą, pagamintą iš „Pilsener“ rūšies alaus ir natūralių citrinų sulčių. Tokia sudėtis padeda sumažinti tradiciniam alui būdingą apynių kartumą, sakoma bendrovės pranešime. „Alus su natūraliomis vaisių sultimis - nauja kategorija Lietuvos alaus rinkoje.
    Paskutinis taisė andyour; 2017.12.29, 22:55.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Kaip galima tokį elementariai logikai (ir elementariai gyvenimo patirčiai - nes gi šiaip sau maišo, ne dėl skonio ) prieštaraujantį dalyką sugalvot?
    Čia yra psichologija, o ne logika

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Realiai normalus alus daugiau mažiau yra kartus. Tuo tarpu yra visokių trauktinių, kurios stiprios, bet saldžios. Pilna ir vynų, kurie linksta į saldumo pusę. Tai nežinau, kame tas alaus skanumas. Aišku, silpname tas kartumas minimalus. Gal organizmas šiaip stipresnio alkoholio netoleruoja.

    Kaip galima tokį elementariai logikai (ir elementariai gyvenimo patirčiai - nes gi šiaip sau maišo, ne dėl skonio ) prieštaraujantį dalyką sugalvot?
    Andyour gal su alum maišo, tai ir nepaskanėja .
    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.29, 22:39.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą

    Tikrai degtinė nebus skaniau net ir maišant.
    Kaip galima tokį elementariai logikai (ir elementariai gyvenimo patirčiai - nes gi šiaip sau maišo, ne dėl skonio ) prieštaraujantį dalyką sugalvot?

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Keista. Labai mėgstu alų ir išgeriu jo nemažai, bet negaliu pakęsti jokio kito alkoholio, nes baisiai neskanu ir gyvenime nesu tokio gėręs, neskaitant paragavimų.
    Kokį alų mėgsti? Ne konkretų pavadinimą, bet rūšį.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Prirantama tik tada, kai smegenis pajaučia naudą ir tada jos tave apgauna, alkoholį tau padarant skanų. Tačiau kai dar nesi gėręs, alkoholis yra šlykštokas, net ir alus. Neveltui alų maišo su limonadu. Jei geri alų, tu niekada gyvenime alaus nemaišytum su limonadų
    Keista. Labai mėgstu alų ir išgeriu jo nemažai, bet negaliu pakęsti jokio kito alkoholio, nes baisiai neskanu ir gyvenime nesu tokio gėręs, neskaitant paragavimų.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Prirantama tik tada, kai smegenis pajaučia naudą ir tada jos tave apgauna, alkoholį tau padarant skanų. Tačiau kai dar nesi gėręs, alkoholis yra šlykštokas, net ir alus. Neveltui alų maišo su limonadu. Jei geri alų, tu niekada gyvenime alaus nemaišytum su limonadų

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą

    Tikrai degtinė nebus skaniau net ir maišant.
    Priprantama. Man vaikystėje net ir mineralinis vanduo buvo neskanus. Gazuoto geriamo (ne iš automatų) tada nebuvo, buvo tik tikras mineralinis - "Birutė", "Vytautas", "Likėnai"...

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė Lunar Rodyti pranešimą

    Aš kažkaip tikiuosi, kad šių laikų paaugliai nėr tokie buki ir žino kad alkoholį galima su kažkuo pamaišyt ir bus skaniau
    Tikrai degtinė nebus skaniau net ir maišant.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Žino, kad galima pamaišyti, bet tie spalvoti buteliukai yra orientuoti į pačius jauniausius. Gražios etiketės kuriamos ne šiaip sau.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.29, 21:03.

    Komentuoti:


  • Lunar
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Anksčiau nebūdavo jokių spalvotų kokteiliukų ir saldinto alaus ryškiuose buteliuose. O dabar pasiūla didelė ir prie alkoholio priprantama per cukrų. Paaugus ir įgijus patirties saldumo jau nereikia, žiūrima į laipsnius.
    Aš kažkaip tikiuosi, kad šių laikų paaugliai nėr tokie buki ir žino kad alkoholį galima su kažkuo pamaišyt ir bus skaniau

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Anksčiau nebūdavo jokių spalvotų kokteiliukų ir saldinto alaus ryškiuose buteliuose. O dabar pasiūla didelė ir prie alkoholio priprantama per cukrų. Paaugus ir įgijus patirties saldumo jau nereikia, žiūrima į laipsnius.

    Komentuoti:


  • Lunar
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą

    O tai kas geria tuos "linksmonadus"? Suaugę? Įsitikinęs, kad 12-14 vaikai galėtų pradėti nuo degtinės? Nuo alaus galėtų pradėti, bet "linksmonadai" skanesni.
    Nežinau galbūt.. Bet tai kažkaip alkoholis visada buvo geriamas ne dėl to kad skanu, o dėl to kad linksma ir kieta Dėl skonio yra kolos

    Komentuoti:

Working...
X