Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ukraina 2019.05 - ...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ukraina 2019.05 - ...

    2019 m. gegužės 20 d., pirmadienį pradės eiti pareigas naujas Ukrainos prezidentas Volodymir Zelenskyj.

    Į inauguraciją atvyks Lietuvos, Latvijos, Estijos, Gruzijos ir Vengrijos prezidentai, Moldovos premjeras.

    https://www.pravda.com.ua/news/2019/05/17/7215316/
    https://www.unian.ua/politics/105534...elenskogo.html

    Atverčiamas naujas puslapis Ukrainos istorijoje

    Neaišku, kaip naujam prezidentui pavyks pakelti ekonomiką, ypač kai gresia prarasti Rusijos dujų tranzitą per Ukrainą. Lieka iššūkiai dėl karo Donbase ir Krymo aneksijos. Rusijos prezdenta V.Putin "pasveikino" naują Ukrainos prezidentą suteikdamas Rusijos pasus Donbaso gyventojams.
    Nors kol kas lieka prezidentui Aukščiausioji Rada. Masiškai atsistatydina prezidentui Petro Porošenko lojalūs valdininkai. Vakar atsistatydino Saugumo tarybos vadovas Turčinov, užsienio reikalų ministras Klimkin. Ukrainos spaudoje kalbama apie variantus, kaip V.Zelenskyj sugebės paleisti dabartinį parlamentą ir surengti kitus rinkimus.
    Vidaus politikoje lieka daug problemų ir dėl emigracijos, yra įtampų dėl naujo valstybinės kalbos įstatymo. Nieku nedingo korupcija ir kitos problemos.

    Palinkėsime draugiškai ukrainiečių tautai sėkmės "Ze" epochoje.


    https://censor.net.ua/photoshops/3125997/dalshe_tuman
    Paskutinis taisė Romas; 2019.05.23, 08:53. Priežastis: Atkurtas nuotraukų rodymas

    #2
    V. Zelenskis antradienį paskyrė savo artimiausią patarėją Andrijų Bohdaną savo administracijos vadovu. Iki šiol A. Bohdanas buvo verslininko Ihorio Kolomoiskio asmeninis advokatas.

    Per priešrinkiminę kampaniją V. Zelenskis nuolat neigė jam mestus kaltinimus esą jis kandidatuoja į prezidentus atstovaudamas I. Kolomoiskio interesams. Verslininkui, be kita ko, priklauso televizijos kanalas, transliuodavęs komiko pasirodymus.

    Ukrainos valdžia I. Kolomoiskį kaltino išgrobsčius 5,5 mlrd. dolerių iš didžiausio šalies banko „PrivatBank“, kuris vėliau, 2016-aisiais, buvo nacionalizuotas.

    Žiniasklaida pranešė, kad oligarchas praėjusią savaitę grįžo į Ukrainą po beveik dvejų metų, praleistų Šveicarijoje ir Izraelyje. Kritikai sako, kad A. Bohdano paskyrimas yra ne tik politiškai įtartinas, bet ir neteisėtas, nes jis dirbo šalies vyriausybėje, kai Ukrainai vadovavo prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius, vėliau nuverstas iš savo posto.

    JAV specialusis pasiuntinys Ukrainai Kurtas Volkeris per derybas telefonu su V. Zelenskiu „primygtinai rekomendavo nepaskirti Bohdano“ administracijos vadovu, skelbia vietos žiniasklaida.

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=81247247
    Vakaruose matomas nuovargis dėl Ukrainos konflikto ir dėl to suprastėjusių santykių su Rusija ir atrodo, kad naujasis Ukrainos prezidentas tą nuovargį gali dar labiau sustiprinti. Jei vakarai atšauks sankcijas Rusijai - tai bus didžiausias Ukrainos pralaimėjimas.

    Comment


      #3
      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

      Vakaruose matomas nuovargis dėl Ukrainos konflikto ir dėl to suprastėjusių santykių su Rusija ir atrodo, kad naujasis Ukrainos prezidentas tą nuovargį gali dar labiau sustiprinti. Jei vakarai atšauks sankcijas Rusijai - tai bus didžiausias Ukrainos pralaimėjimas.
      Naujas prezidentas manau gali pataisyti situaciją, bent kažkokios vilties yra, nes dabar vakarai buvo pavargę nuo Porošenkos nesprendžiamų problemų su korupcija, nedaromų reformų ir visokių avantiūrų kaip Kerčės sąsiauryje.
      Flickr

      Comment


        #4
        ZE komanda pradeda dirbti.
        Bandoma paleisti Aukščiausią Radą, nors nėra jokio juridinio pagrindo. Suirus parlamentinei koalicijai (tai formalia atsitiko prieš savaitę, kai iš koalicijos valdančios išėjo viena frakcija) yra vienas mėnuo, kai galima sukurti kitą koaliciją. Po to liks mažiau nei 6 mėnesiai iki rinkimų, kai negalima paleisti Rados.
        Bandoma pakeisti mišrią (kaip Lietuvoje) parlemento rinkimų sistemą, paliekant tik partijų sąrašus ir sumažinant partijų barjerą. Aišku, kad pagal sąrašus Zelenskio partija gaus ne mažiau 40% rinkėjų balsų, nors tokios partijos kaip ir nėra ir ten skubiai renkami žmonės. Kokie žmonės ten pateks, jie patys nežino. O vienmandatėse apygardose Zelenskio žmonės gautų labai mažai balsų.
        Vakar Rada parodė stuburę ir nesvarstė skubių pataisų.
        Paskirtas Kolomojskio advokatas Andrij Bohdan paskirtas prezidento administracijos vadovu patenka po galiojančiu Liustracijos įstatymu nes virš metų (per du kartus) dirbo Azarovo / Janukovyčiaus vyriausybėje. Negana to, A.Bohdan išsišoko ir paskelbė, kad sutartis su Rusija tvirtintų referendumas. Tartum nebūtų Brexit ir "liaudies respublikų" Donbase referendumų pamokų
        Visa Zelenskio draugų ir verslo partnerių komanda kartu su keliais prieš rinkimus prisiijungusiais technokratais migravo į įvairius valdžios postus.

        Pradžia labai chaotiška.

        Keli straipsniai

        15min.lt 2019.05.22
        Ukrainoje šiuo metu nėra krizės, dėl kurios reikėtų išankstinių rinkimų
        https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1148614?copied

        15min.lt 2019.05.22
        Volodymyras Zelenskis kritikuojamas dėl savo administracijos vadovo paskyrimo
        https://www.15min.lt/naujiena/aktual...imo-57-1148716

        Mokantiems ukrainiečių kalbą ar besinaudojantiems Google vertėju - įdomus straipsnis iš ZE komandos vidaus. Komandos ideologas, dabartinis prezidento atstovas Radoje Ruslan Stefančiuk (interviu paimtas dar prieš paskelbtą Rados paleidimą) prieš nemažai pasakė kaip veikia komanda. Atseit komanda siūlo variantus, planus A,B, C, o viską sprendžia prezidentas Volodymir Zelenskyj.

        RB.UA 2019.05.22
        Руслан Стефанчук: «Усе вирішує Зеленський»
        Ruslan Stefančiuk: "Viską sprendžia Zelesnskyj"

        Д.Б.: Андрій Богдан захищає колишнього власника «ПриватБанку», через дії якого з української казни довелося виділити 155 млрд грн на докапіталізацію. Ці дії вас ніяк не бентежать?
        Є у світі три професії, які не можуть мати оцінки, - священик, лікар і адвокат. Коли ми оцінюємо людину на підставі того, кого вона лікує, захищає чи сповідає, ми не можемо перекладати це ставлення на представника професії. Це робота. Хоча у кожного є внутрішня етика.

        С.К.: Коли ви кажете, що все вирішує він, це мені нагадує Петра Олексійовича, який і швець, і жнець, і в дуду грець. Він сам усе робить і нікому не довіряє.
        Це нормально, коли кінцеві рішення приймає одна людина, яка несе за це відповідальність. Гірше, коли вона вказує, як має бути сформульовано оце рішення, не бачачи альтернатив. Люди, які оточують будь-якого лідера, повинні показати йому план А, В і С, плюси і мінуси.



        D.B.: Andriy Bohdan gina buvusį „PrivatBank“ savininką, dėl kurio veiksmais Ukrainos iždas turėjo skirti 155 mlrd. UAH. Šie veiksmai jūsų nestato į nepatogią padėtį?
        Pasaulyje yra trys profesijos, kurių negalime - kunigas, gydytojas ir advokatas. Kai mes vertiname asmenį pagal tai, ką jis gydo, gina ar kieno klauso išpažinties, negalime perkelti šio požiūrio į profesijos atstovą. Tai darbas. Nors kiekvienas turi vidinę etiką.
        S.K: Kai sakote, kad jis viskas išsprendžia, tai man primena Petro Porošenko, kuris "ir siuvėjas ir pjovėjas, ir dūdos pūtėjas". Jis viską daro pats ir niekuo nepasitiki.
        Tai normalu, kai galutinį sprendimą priima vienas asmuo, atsakingas už sprendimą. Blogiau, kai jis nurodo, kaip šis sprendimas turėtų būti suformuluotas, o ne pamatyti alternatyvas. Žmonės, kurie supa bet kurį lyderį, turėtų parodyti jam A, B ir C planus, privalumus ir trūkumus.

        https://lb.ua/news/2019/05/22/427531...virishuie.html

        Comment


          #5
          V. Zelenskis praneša atšaukiantis karinį paradą, skirtą Ukrainos nepriklausomybės dienai. Paradui skirtos lėšos bus skiriamos karių premijoms.

          президент сообщил, что ему кажется, что лучше было бы в этом году парад не проводить, а запланированные на его проведения средства перечислить военным. "Вместо парада лучше эти деньги выделить нашим героям, нашим военным. И мы приняли решения выделить 300 миллионов гривен (около 750 млн. рублей) на премии всем нашим военным", - заявил Зеленский.

          https://rg.ru/2019/07/09/zelenskij-o...i-ukrainy.html

          Русский военный корабль, иди нахуй!

          Comment


            #6
            Artėja Rados rinkimai
            Foto 2019.07

            Agitacijos Kijeve kur kas daugiau nei pas mus per paskutinius rinkimus.

            Zelenskis, kaip visada, nieko konktretaus nekalba. Žaidžia jausmais ir nieko nežada - leidžia kiekvienam tyloje pasvajoti , ką jis gali pažadėti. Kol "Ze" populiarumas dar neišsivadėjo, ši nekonkretumo taktika labai neblogai veikia.
            Viemandatėse "Sluha narodu" keliami gražūs veidai žaliame fone nesubjaurotais intelekto ir buvimo valdžioje. Nelabai kas ką nors girdėjo apie Zelenskio vienmadatėse keliamus "nouneimus".
            Rada po inauguracijos pasipriešino ir paliko mišrią rinkimų sistemą. Jei sistema būtų pakeista į vien daugiamandatė sistemą, tai su "Ze" vėliava nesunkiai pakliūtų bet kas - ir tas katinas, kurio paminklas yra prie "Aukso vartų" metro stoties.



            Dar keli rinkiminiai plakatai


            Dabartinis premjeras Hrojsman žada kompetenciją ir strategiją


            Pažadukas iš Agrarinės partijos neleis pavogti šventos Ukrainos žemės


            Comment


              #7
              Jei ZE negaus daugumos, tai parlamentas ir toliau tampysis su rodikliais, kurie siai dienai prilygsta Zimbabvei, jei ne dar zemiau.

              Comment


                #8
                Už Zimbabvę aukščiau. Bet žemiau už Gaboną, Botsvaną, Namibiją, PAR, Esvatinį...
                Snowflakes will attack U <3

                Comment


                  #9
                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                  Už Zimbabvę aukščiau. Bet žemiau už Gaboną, Botsvaną, Namibiją, PAR, Esvatinį...
                  o Lietuva už PAR aukščiau?

                  Comment


                    #10
                    Parašė evvt Rodyti pranešimą

                    o Lietuva už PAR aukščiau?
                    Tikrai taip, daugiau nei dvigubai. Ukraina yra beveik 4 kartus blogesnėje situacijoje nei Lietuva.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      #11
                      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                      Jei ZE negaus daugumos, tai parlamentas ir toliau tampysis su rodikliais, kurie siai dienai prilygsta Zimbabvei, jei ne dar zemiau.
                      Laisvai gaus, prie tokios ekonominės situacijos nebus sunku naujos kartos politikui išmesti bebrus iš valdžios.
                      Flickr

                      Comment


                        #12
                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                        Laisvai gaus, prie tokios ekonominės situacijos nebus sunku naujos kartos politikui išmesti bebrus iš valdžios.
                        Klausimas tik ar tuos bebrus nepakeis naujos kartos "žiurkiai". Linkiu, kad taip neįvyktų.

                        Comment


                          #13
                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                          Klausimas tik ar tuos bebrus nepakeis naujos kartos "žiurkiai". Linkiu, kad taip neįvyktų.
                          Kai administracijos vadovu tapo buvęs oligarcho Kolomyjskio advokatas Andrij Bohdan, dviprasmiškų situacijų sunku išvengti.

                          Ukrajins'ka Pravda 2019.07.19
                          Держава у смартфоні Андрія Богдана
                          Valstybė Andrijaus Bohdano smartfone
                          UA: https://www.pravda.com.ua/rus/articl...07/16/7221002/
                          RU:https://nn.by/?c=ar&i=233858&mo=7437...97af45&lang=ru

                          Comment


                            #14
                            exit poll duomenys.
                            Pirmi ZE, antri putinistai, trecias Piotr, 4-ta duju karaliene, 5-tas potencialus ZE sajungininkas. Susumavius 1-us ir 5-tus gaunasi trapi aritmentine dauguma, nors, zinoma, tai nera galutiniai rezultatai, bet labai i sona nenukryps.
                            Paskutinis taisė Milwaukee; 2019.07.21, 20:42.

                            Comment


                              #15
                              Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                              exit poll duomenys.
                              Pirmi ZE, antri putinistai, trecias Piotr, 4-ta duju karaliene, 5-tas potencialus ZE sajungininkas. Susumavius 1-us ir 5-tus gaunasi trapi aritmentine dauguma, nors, zinoma, tai nera galutiniai rezultatai, bet labai i sona nenukryps.
                              Gal kas galėtų paaiškinti, kaip prorusiška partija sugebėjo užimti antrą vietą, ar čia bus kokie klastojimai?
                              Flickr

                              Comment


                                #16
                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Gal kas galėtų paaiškinti, kaip prorusiška partija sugebėjo užimti antrą vietą, ar čia bus kokie klastojimai?
                                Nuo paskutinių Ukrainos parlamento rinkimų taikos metu, prieš septynerius metus, prorusiškos politinės jėgos gavo daugiau nei 50% vietų Aukščiausioje Radoje ir suformavo valdančiąją koaliciją. Po šio sekmadienio rinkimų vienintelė atvirai prorusiška jėga „Opozicinė platforma“ prognozuojama užsitikrins tik 12-13% balsų.

                                Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/201...#ixzz5uOLvwGM2

                                Comment


                                  #17
                                  Vatinukai juk neisgaravo. Net ir LT Tomasevskis, kad ir koks zombis ir grybas butu, savo 5 procentus visuomet susirenka.

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                    exit poll duomenys.
                                    Pirmi ZE, antri putinistai, trecias Piotr, 4-ta duju karaliene, 5-tas potencialus ZE sajungininkas. Susumavius 1-us ir 5-tus gaunasi trapi aritmentine dauguma, nors, zinoma, tai nera galutiniai rezultatai, bet labai i sona nenukryps.
                                    Vis tik turės absoliučią daugumą.



                                    - Zelenskio Tautos tarno partija turės absoliučią daugumą parlamente - apie 250 vietų (parlamente formaliai yra 450 vietų, bet realiai renkami 424 parlamentarai - likusios pozicijos lieka neužpildytos dėl okupuotų teritorijų);
                                    - Zelenskio sėkmę lėmė tiek naujai sukurtos partijos įvaizdis (pokyčiai, anti-elitizmas), tiek rinkimų sistema (daugiamandatės populiarumą papildo vienmandatėse vykstantis tik vienas balsavimo turas);
                                    - Tautos tarnas neturės konstitucinės daugumos, bet pakankamai partnerių, jei reikės pasiekti 2/3 ribą (natūraliausias sąjungininkas - muzikanto Vakarchuko 'Golos' partija, taip pat daug kalbėta apie bendrystę su Tymoshenkos politine jėga);
                                    - Porošenko nebuvo sunaikintas, jo partija - Europos solidarumas - liko trečioje vietoje. Antroje - atvirai prorusiška Opozicinė platforma;
                                    - Esminės dilemos:
                                    a) Vyriausybės formavimas (premjeras, anot Zelenskio aplinkos, bus "Vakaruose gerbiamas, angliškai kalbantis, technokratas-ekonomistas; į tokį apibrėžimą teoriškai patenka ir A. Abromavičius);
                                    b) Pažadai (liustracija, kuri gali virsti susidorojimu su buvusios valdžios atstovais; apkaltos galimybė parlamento nariams; drastiškos reformos);
                                    c) Karas su Rusija. Zelenskis kalba apie dialogą su Kremliumi, bet kol kas principinių nuostatų - Krymo aneksija, jokių derybų su okupuoto Donbaso vadais - nekeitė;
                                    d) Įrodyti, kad Tautos tarnas yra bent kažkiek vieningai dirbti galinti politinė jėga, o ne vien iš atskirų asmenybių be jokios ideologijos sulipdyta nepažįstamų žmonių grupė.
                                    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
                                    Paskutinis taisė Lettered; 2019.07.22, 12:10.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      #19
                                      To tak. Prasimeta tie, kurie neperzengia 5 procentu slenkscio. Maziau bus blaskymosi ir nesutarimu, daugiau konkreciu sprendimu.

                                      Comment


                                        #20
                                        Sitie priskaldys malku, o po ju jau prorusiski ateis. Tada Rudija atidarys importa, duos pigiai duju, sutvarkys Donbasa ir vel viskas bus gerai

                                        Comment

                                        Working...
                                        X