Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ukraina 2019.05 - ...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts


    Gal geriau tu nejuokink su savo apkasais is WW1. Krymo ir Donbaso okupacijos metu Ukrainos armija galima sakyti buvo beveik mirusi, visomis prasmėmis ir Putino statytinis Janukovičius dar pabaigoje savo valdymo ją absoliučiai sužlugdė. Bet net ir tokia armija laisvai galėjo susitvarkyti su 'separatistais', kad ir kiek ten Rusija jiems tankų siuntė. Ir puikiai tvarkėsi, berods puse okupuotų žemių atsiėmė, priartėjo prie pat Donecko ir tada įsikišo Rusijos reguliarioji armija ir viskas užsibaigė. Bet jau praėjo 7 metais, 7 metai labai aktyvios Ukrainos armijos reorganizacijos. Šimtai tankų buvo modernizuoti, begalės kitos naujos ir modernizuotos technikos, tinkamai apmokyti kariai. Ukraina į savo armiją investavo milžiniškas lėšas, bendras gynybos biudžetas - beveik 10 mlrd. usd, kai Rusijos 42 mlrd. Ukrainoje kiekvienas dirbantis moka 1,5% nuo savo pajamų į atskirą eilutę gynybai, priedo finansuojama iš biudžeto, iš suaukotų pinigų, priedo iš užsienio paramos, ta pati JAV skyrė šimtus milijonų dolerių, jei ne milijardus. Ukrainos armija jau yra pasirengusi kovoti ne tik kad su kažkokiais Donbaso 'separatistais', bet ir su reguliaria Rusijos armija. Žinoma Rusijos armija vis tiek 5-10 kartų stipresnė, bet Rusija negali visų savo resursų permesti vien tik kovai su Ukraina, jai reikia ir Sirijoje kovoti, reikia ir milžinišką šalį saugoti. Kad Rusijos armija yra labai stipri - tai yra mitas. Realiai jinai pagrinde turi vos ne tą pačią techniką, kaip ir Ukraina. Turi žinoma daugiau, bet ir Ukraina gauna tuos pačius dronus iš Turkijos, Javelinus iš JAV ir pan.

    Ukraina ir neketina atsiimti. Labai daug kainuotų gyvybių ir technikos ir kelti karą politiškai yra blogai.
    Kas Ukrainai labai brangiai kainuoja - tai užšaldytas konfliktas. Tai yra stabdis ekonomikos plėtrai, nes investuotojai bijo investuoti į tas šalis, kur bet kada gali kilti karas. Milžiniški resursai yra nukreipinėjami į gynybą - 20% biudžeto, kai nemaža dalis jų galėtų būti nukreipinėjami į ekonomikos plėtrą. Galų gale kuo vėliau Ukraina Donbasą atsiims - tuo sunkiau jį bus vėl integruoti į Ukrainą. Kad tai kainuos daug gyvybių - tai tiesa, bet tiesiog nėra kitos išeities, nes ekonominis stabdis ir lėtesnis šalies vystymasis dėl įšaldyto konflikto galiausiai kainuoja daug daugiau gyvybių ir šiaip kiekvienos šalies pareiga yra atsikovoti agresoriaus užimtas teritorijas. Ukrainos motyvacija atisiimti Donbasą man labai aiški, kaip ir labai aiški Ukrainos karių motyvacija, bet kaip būtų su Putinu ir rusų karių motyvacija - tai man nelabai aišku. Visgi Ukraina kovotų dėl savo žemių, dėl savo savo spartesnės ekonominės plėtros ir geresnio gyvenimo, o Putinas kovotų dėl savo įvaizdžio pačioje Rusijoje.

    Bet, suprantama, kad ir kokia didelė būtų Ukrainos motyvacija, jeigu jinai kovos prieš Rusiją viena - jinai pralaimės. ES yra skystablausdė, taigi vienintelė šalis, kuri realiai gali padėti Ukrainai ir svarstykles persverti į Ukrainos pusę - yra JAV. Bet tam reikia normalios JAV prezidento administracijos, o ne kokio Trumpo. Jeigu JAV nusprendžia dalyvauti, nebūtinai kariaujant, bet pvz. teikiant visą žvalgybinę informaciją, teikiant finansavimą ir techniką - vien toks pasiryžimas galėtų sustabdyti Putiną nuo reguliarios armijos įvedimo į Ukrainą, nes kaina būtų milžiniška - karstai į Rusiją važiuotų tūkstančiais kiekvieną dieną, to nuslėpti net pačioje Rusijoje nebebūtų įmanoma ir karas su Ukraina šį kartą Rusijoje nebebūtų priimtas plojimais, kaip tai buvo su Krymu.

    Mano supratimu yra ruošiamasi Donbaso atsiėmimui jėga ir tai rodo ne tik tai, kad Kremlius telkia armiją prie Ukrainos sienų. Ne per seniausiai Merkel ir Makronas susitiko su Putinu dėl Ukrainos reikalų (po ko ta armija ir buvo pradėta telkti), neseniai Rusija uždraudė savo turistams vykti į Turkiją ir aš tikrai nemanau, kad tokia radikali priemonė Turkijai buvo skirta už tai, kad Erdoganas pasakė, jog 'Krymas - tai Ukraina', greičiausiai Turkija galimoje Donbaso susigražinimo operacijoje stojo į Ukrainos, JAV, NATO ir ES pusę. Realiai, jei vakarams tik būtų noro, jie Putiną Ukrainoje labai lengvai galėtų pastatyti į vietą, bet tam reikia noro ir ne bet ko, o būtent JAV prezidento administracijos.

    Comment


      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Gal geriau tu nejuokink su savo apkasais is WW1.
      Rimtai pažiūrėk google maps. Labai įdomu.
      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Kad Rusijos armija yra labai stipri - tai yra mitas. Realiai jinai pagrinde turi vos ne tą pačią techniką, kaip ir Ukraina.
      Na taip tas 900k yra silpnas, bet Rusija turi labai stiprią bazę gal 100k su puikiu pasirengimu. Rusija turi gerokai daugiau modernizuotos technikos ir tie modernizuoti modeliai geresni. O Ukrainos technika daugiausia nemodernizuota, o jei ir modernizuota tai, kaip sakiau, vis tiek prastesnė.

      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Turi žinoma daugiau, bet ir Ukraina gauna tuos pačius dronus iš Turkijos, Javelinus iš JAV ir pan.
      Žinau kad Ukraina bendradarbiauja su Tukrija ir su dronais turi projektus, bet negirdėjau kad turėtų dronų. Reikės pasiskaityt

      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      to nuslėpti net pačioje Rusijoje nebebūtų įmanoma ir karas su Ukraina šį kartą Rusijoje nebebūtų priimtas plojimais, kaip tai buvo su Krymu.
      Rusijoj dar tik nesenai normalesnė opozicija, kuri nebijo išeit į gatves susiformavo. Bet ir tai, praeitų metų protestuose, kurie buvo didžiausi per daugybę metų, visoje Maskvoje (12.5 mln) susirinko max 40k, o pavyzdžiui Minske (2 mln) bent 100k ir pamenu kad iki 140k. Noriu pasakyti kad niekas nedrįs ir nesipriešins Putinui. Jis valdo viską. Opozicija- menka. Jei ir išeitų visa tauta į gatves, galėtų susitvarkyti kaip Baltarusijoje.

      Nežinau iš kur sprendi, kad Ukraina dabar ruošiasi atsiėmimui. Man Rusija čia aiški agresorė. Ukraina ne siuntė daug karių, tik kelis traukinukus. Dar praeita savaitę kažkoks aukštas generolas Ukrainoje pasakė kad neketina atsiimti, nes per daug kainuotų. Plus dar vidinė politinė situacija Ukrainoje prastoka. Daug covid atvejų, vakcinų tik dabar 10mln užsisakė, kas yra nedaug, Zelenskis nepopuliarus ir dar JAV prezidentas senukas ir neaiškus. Manau čia kaip tik Rusija nori kelti karą, nes situacija jai palanki

      Comment


        Parašė bimbam Rodyti pranešimą
        Rusija turi gerokai daugiau modernizuotos technikos ir tie modernizuoti modeliai geresni. O Ukrainos technika daugiausia nemodernizuota, o jei ir modernizuota tai, kaip sakiau, vis tiek prastesnė.
        Ukraina per 7 metus savo techniką iš pagrindų modernizavo. Modernizavo šimtais tankų per metus. Ir taip, Rusija vis tiek turi geresnę techniką, bet tas gerumas skiriasi galbūt procentais, bet ne kartais. Bet tai nėra vienintelis faktorius, JAV pralaimėjo Vietnamo karą, nors turėjo net nelygintinai geresnę techniką. Ta pati JAV patyrė didžiulius nuostolius Irake, nors ir ten technikos net negalima buvo lyginti. Šiuo atveju mes techniką galime lyginti ir Ukraina nėra mažytė Gruzija, Ukraina yra 40 mln. gyventojų, vos ne trečdalis Rusijos. Rusija turėjo problemų tiek Gruzijoje, tiek Čečėnijoje, Sirijoje jinai jautėsi labai kieta, kovodama prieš žmones su pagaliais, bet Vagnerio kovotojai užsirovė ant JAV - rezultatas buvo 300:0 mirusių santykis. Aš nesakau, kad Ukrainos armija galingesnė, aš sakau, kad Ukraina nėra kažkokie Isis su pistoletais ir kad Rusijos nuostoliai būtų milžiniški ir nors Ukrainos jie būtų dar didesni - bet Ukraina kovoja dėl savo žemių, kai Putinas dėl savo reitingų.

        Žinau kad Ukraina bendradarbiauja su Tukrija ir su dronais turi projektus, bet negirdėjau kad turėtų dronų. Reikės pasiskaityt
        Aš nežinau ar tokius dalykus tu gali perskaityti oficialiuose šaltiniuose, bet sutapimas ar ne, prieš savaitę Kremliaus propagandistai paleido feikinę reklamos kampaniją apie tai, kaip Ukrainos koviniai dronai žudo mažus vaikus


        Rusijoj dar tik nesenai normalesnė opozicija, kuri nebijo išeit į gatves susiformavo. Bet ir tai, praeitų metų protestuose, kurie buvo didžiausi per daugybę metų, visoje Maskvoje (12.5 mln) susirinko max 40k, o pavyzdžiui Minske (2 mln) bent 100k ir pamenu kad iki 140k. Noriu pasakyti kad niekas nedrįs ir nesipriešins Putinui.
        25 metus toje pačioje Baltarusijoje visi tylėjo ir kai persipildė kantrybės taurė - pasirodė masės žmonių, kurie Lukašenkos režimą būtų nuvertę, jeigu nebūtų įsikišęs Putinas. Putinas tą supranta ir nėra antro Putino, kuris persipildžius kantrybės taurei galėtų įsikišti ir jį išgelbėti. Dėl to Putinui reitingai - labai svarbu. Ir čia jis yra įvarytas į kampą, nes jeigu praloš Donbase kruviname kare - jo reitingai smarkiai kris, o jeigu atiduos Donbasą be kraujo - jo reitingai irgi kris, bet gal ne tiek labai. Lose/lose situation.

        Manau čia kaip tik Rusija nori kelti karą, nes situacija jai palanki
        Jeigu Kremlius norėtų kariauti su Ukraina - jis tai darytų per savo samdinius Donbase. Jis negali to daryti oficialiai su reguliaria armija, nes iš to nieko neišlos, o tik praloš labai daug. Dėl to mano nuomonė ta, kad Kremlius savo armiją prie Ukrainos sienų pasiuntė tik dėl to, kad nori atbaidyti bandymus tas žemes atsiimti jėga. Tuo pačiu mano nuomone ta, kad Donbaso atsiėmimas jėga yra neišvengiamas, anksčiau ar vėliau, nebūtinai šiemet, bet kito varianto nėra.

        Comment


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          Ukraina per 7 metus savo techniką iš pagrindų modernizavo. Modernizavo šimtais tankų per metus. Ir taip, Rusija vis tiek turi geresnę techniką, bet tas gerumas skiriasi galbūt procentais, bet ne kartais. Bet tai nėra vienintelis faktorius, JAV pralaimėjo Vietnamo karą, nors turėjo net nelygintinai geresnę techniką. Ta pati JAV patyrė didžiulius nuostolius Irake, nors ir ten technikos net negalima buvo lyginti. Šiuo atveju mes techniką galime lyginti ir Ukraina nėra mažytė Gruzija, Ukraina yra 40 mln. gyventojų, vos ne trečdalis Rusijos. Rusija turėjo problemų tiek Gruzijoje, tiek Čečėnijoje, Sirijoje jinai jautėsi labai kieta, kovodama prieš žmones su pagaliais, bet Vagnerio kovotojai užsirovė ant JAV - rezultatas buvo 300:0 mirusių santykis. Aš nesakau, kad Ukrainos armija galingesnė, aš sakau, kad Ukraina nėra kažkokie Isis su pistoletais ir kad Rusijos nuostoliai būtų milžiniški ir nors Ukrainos jie būtų dar didesni - bet Ukraina kovoja dėl savo žemių, kai Putinas dėl savo reitingų.
          Man atrodo, kad iš tavęs ganėtinai poprastis karybos ekspertas.

          Tuo pačiu mano nuomone ta, kad Donbaso atsiėmimas jėga yra neišvengiamas, anksčiau ar vėliau, nebūtinai šiemet, bet kito varianto nėra.
          Taip taip, ir Daunbasą atsiims, ir Osetiją atsiims, ir Baltarusiją atsiims. Tikėkimės novičioku neapsinuodys Zelenskis beatsiiminėdamas.

          Comment


            Parašė bimbam Rodyti pranešimą
            Rimtai pažiūrėk google maps. Labai įdomu.
            Na taip tas 900k yra silpnas, bet Rusija turi labai stiprią bazę gal 100k su puikiu pasirengimu. Rusija turi gerokai daugiau modernizuotos technikos ir tie modernizuoti modeliai geresni. O Ukrainos technika daugiausia nemodernizuota, o jei ir modernizuota tai, kaip sakiau, vis tiek prastesnė.


            Žinau kad Ukraina bendradarbiauja su Tukrija ir su dronais turi projektus, bet negirdėjau kad turėtų dronų. Reikės pasiskaityt


            Rusijoj dar tik nesenai normalesnė opozicija, kuri nebijo išeit į gatves susiformavo. Bet ir tai, praeitų metų protestuose, kurie buvo didžiausi per daugybę metų, visoje Maskvoje (12.5 mln) susirinko max 40k, o pavyzdžiui Minske (2 mln) bent 100k ir pamenu kad iki 140k. Noriu pasakyti kad niekas nedrįs ir nesipriešins Putinui. Jis valdo viską. Opozicija- menka. Jei ir išeitų visa tauta į gatves, galėtų susitvarkyti kaip Baltarusijoje.

            Nežinau iš kur sprendi, kad Ukraina dabar ruošiasi atsiėmimui. Man Rusija čia aiški agresorė. Ukraina ne siuntė daug karių, tik kelis traukinukus. Dar praeita savaitę kažkoks aukštas generolas Ukrainoje pasakė kad neketina atsiimti, nes per daug kainuotų. Plus dar vidinė politinė situacija Ukrainoje prastoka. Daug covid atvejų, vakcinų tik dabar 10mln užsisakė, kas yra nedaug, Zelenskis nepopuliarus ir dar JAV prezidentas senukas ir neaiškus. Manau čia kaip tik Rusija nori kelti karą, nes situacija jai palanki
            Na Eidvis čia vėl labiau emocijas ir norus reiškia panašu, o ne realią situaciją. Gal nemoku ar nežinau kur reik žiūrėt, bet kažkaip nepastebėjau apkasų pvz prie pat Donecko. Gal galima būtų screenshota vieną kitą?Įdomų būtų pažiūrėt. Ten ne tik įsitvirtinę gerai abi pusės, bet ir užminuota nemažai spėju. Kita vertus yra vietų kur vieni kitų labai netoli turėtų būt. Dėl stiprių įtvirtinimų gal ir keliamos versijos, kad gali būt invazija kitose vietose. Keletą laidų teko pažiūrėt per Dozhd, tai ten šnekėjo, kad panašiau į šantažą. Prieš būsimas sankcijas sutelkt armiją, ir taip gasdinant tikėtis gaut mažesnes. Keliama versija buvo ir kad putinas taip nori atkreipt dėmesį, kad Bidenas su juo susisiektų, nes buvo pasiųstas "palaukt", kai bandė kontaktuot. Dar buvo kalbų, kad kremlius baiminas atjungimo nuo swifto, nes net pasirode kalbų iš jų pusės, kad atseit išsiverstų ir be swifto. Na jei rusai bandytų veržtis kaip 2014m. kažin ar pavyktų taip sėkmingai. Bet jei ne tik Donbase, gali būt problemų rimtų. Kremliaus propogandonai jau svaigo ir apie aviacijos ir laivyno naudojimą, tai čia visokių cirkų galima tikėti. Tuo labiau kai Lavrovas nesąmone visiškas pradeda kalbėt per spaudos konferencijas.

            Comment


              Reiktų skirti realias Rusijos galimybes, norus ir tikslus.
              Teoriškai gal ir galėtų organizuoti blickrygą. Bet kokia to būtų kaina?

              Comment



                Milžiniška. Apskritai būtų peržengta paskutinė raudona linija. Su Hitleriu vakarai iš pradžių bandė žaisti, kad 'atiduodam tau Austriją ir dalį Čekoslovakijos, tik tu daugiau problemų nebekelk'. Istoriškai yra įrodyta, kad ta taktika sulaikant diktatorius neveikia. Po to sekė II pasaulinis karas. Su Putinu vakarai jam atleido Gruziją, bet su Ukrainos dalies okupacija jau atleidimo nesulaukė. Eina 7-ti metai, o Rusijai vis dar įvedinėjamos naujos sankcijos ir aš pamenu, kad kai buvo įvestos pirmos sankcijos - buvo daug teigiančių, kad po pusmečio jos bus atšauktos. Dabar apskritai tokių kalbų nebeliko. Ir čia svarbu yra suprasti, kad net nelabai svarbu yra kokios sankcijos yra įvedinėjamos, svarbu, kad Rusija būtų laikoma nuolatinių griežtinamų sankcijų stadijoje, kad jokie investuotojai nepamirštų, su kuo turi reikalą. Investuoti į Rusiją galima, bet investuotojai šiuo metu tai daro tik jei žino, kad pelnas bus dešimtis kartų didesnis, nei investuojant kur kitur, nes reikia įvertinti ir visas sankcijų ir konfliktų rizikas. Būtent tai ir yra pagrindinės sankcijos Rusijai, nes kai kalbame apie kokią nors automobilių gamybą, tai Rusijoje jinai atsirado tik vakarų kompanijų investicijų dėka, o sankcijų dėka tokios investicijos Rusijoje jau nebevyksta. Rusijai Gruzijos invaziją vakarai atleido, Ukrainos dalies okupacijos ne, jeigu būtų žengtas trečias žingsnis - reguliarios armijos panaudojimas Ukrainos dalies okupacijai, tai manau jau nepraeitų be vakarų karinio įsikišimo. Bet netgi jeigu vakarai nereaguotų, tai ką Rusija veiktų naujai okupuotose Ukrainos žemėse? Tai reikštų tik dar didesnę milžinišką skylę jų biudžete, kuris ir taip apytuštis. O prie viso to, tai būtų tiesioginis ir nebeslepiamas Ukrainos ir Rusijos karas, kurio nuslėpti taip, kaip su Donbaso okupacija net ir pačioje Rusijoje nebepavyktų.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  JAV pralaimėjo Vietnamo karą, nors turėjo net nelygintinai geresnę techniką. Ta pati JAV patyrė didžiulius nuostolius Irake, nors ir ten technikos net negalima buvo lyginti. Šiuo atveju mes techniką galime lyginti ir Ukraina nėra mažytė Gruzija, Ukraina yra 40 mln. gyventojų, vos ne trečdalis Rusijos. Rusija turėjo problemų tiek Gruzijoje, tiek Čečėnijoje.
                  Ukraina turi puikų reljefą puolimui. Su Gruzijom ir Čečėnijom kitoks reikalas. Plius tai yra Rusijai artimas reljefas tai žino kaip kariaut. Žinoma kad jei Ukraina būtų kalnuota tai būtų daug geriau, bet ten laukai kas yra puiku mobiliam karui.

                  Dabar pažiūrėjau, tai taip turi Turkiškus dronus. 48 užsisakė ir turi bent 12.

                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  25 metus toje pačioje Baltarusijoje visi tylėjo ir kai persipildė kantrybės taurė - pasirodė masės žmonių, kurie Lukašenkos režimą būtų nuvertę, jeigu nebūtų įsikišęs Putinas. Putinas tą supranta ir nėra antro Putino, kuris persipildžius kantrybės taurei galėtų įsikišti ir jį išgelbėti.
                  Na manau, kad kai suėmė Navalną tikrai galima buvo tikėtis milžiniškų protestų. Turi didelius miestus su protingais, europietiškais žmonėm, bet keistai tik kelios dešimtys tūkst. išėjo į gatves. Gal karo atveju išeitų kelis (gal net penkis) kart daugiau žmonių bet vis tiek Putinui tai tik niekis. Kad jis pasitrauktų reikėtų gal kad 90% prieš jį būtų. Kariuomenė ir valdžia jam visiškai lojali. Jis galingesnis nei atrodo.
                  Argumentas kad nėra antro Putino kuris išgelbės tai yra įdomu ir sutinku, bet vis tiek nepakankamai pasunkina situaciją. Bet vis tiek Putinas išliks iki mirties, kad ir skelbtų karą NATO.

                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Jeigu Kremlius norėtų kariauti su Ukraina - jis tai darytų per savo samdinius Donbase. Jis negali to daryti oficialiai su reguliaria armija
                  Na jis jau tai darė su reguliaria armija Kryme ir Donbase Separatistai yra tik bezdžionės su ginklais, pulti jie negali. Manau kad Rusija nori labiau labiau integruoti Donbasą į Rusiją, o kad Ukraina nesipriešintų ir būtų spaudimas, nusiuntė karius. Jei Ukraina priešinsis, manau yra gresia realus invazijos pavojus. O antra mano versija, kad Rusija nori daryti puolimą Donbase. Ir karius prie sienos susiuntė, kad jei Ukraina nesureaguotų per daug stipriai ir nebandytų kariauti dėl kiekvieno metro.
                  Rusijos kariuomenė atėjo prie sienos labai rimtai. Turi ir lauko ligonines. Pagal išsidėstymą irgi atrodo kad pasiruošus pulti keliom kryptim: Voronežas- Charkovas, Krymas- pietų Ukraina, su kuriais galėtų apsupti (iš dalies) rytų Ukrainą ir dar nusiuntė kiek karių prie separatistinių žemių kurie turbūt pradžioj reikalingi dėl casus belli ir Ukrainos reakcijos patikrinimui. Dar pamenu buvo truputis prie Baltarusijos sienos, netoli Kijevo. Manau Rusija turi gerą strateginį planą kaip laimėti ir išlošti ir Ukrainai gresia tikras karas jei stipriai priešinsis reikalavimam

                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Dėl to mano nuomonė ta, kad Kremlius savo armiją prie Ukrainos sienų pasiuntė tik dėl to, kad nori atbaidyti bandymus tas žemes atsiimti jėga. Tuo pačiu mano nuomone ta, kad Donbaso atsiėmimas jėga yra neišvengiamas, anksčiau ar vėliau, nebūtinai šiemet, bet kito varianto nėra.
                  Būtų prastas metas atsiimti Donbasą dėl anksčiau paminėtų politinių priežasčių, todėl manau nelogiška. Dar Ukraina netransliavo jokių ženklų, kad ruoštųsi pulti ir netelkė pajėgų. Čia nebent Putinas turi kokių vidinių žinių, kurių mes nežinome.
                  Mano nuomone kol Putinas valdžioje Donbaso atsiimti neįmanoma arba neapsimoka.

                  Comment


                    Parašė mag Rodyti pranešimą
                    Gal nemoku ar nežinau kur reik žiūrėt, bet kažkaip nepastebėjau apkasų pvz prie pat Donecko. Gal galima būtų screenshota vieną kitą?Įdomų būtų pažiūrėt.
                    Gali sekti fronta pagal šita žemėlapį ir per google palydovą žiūrėt. Tikrai įdomu. Įdomiausia man kaip kiaurai miestelį eina apkasas

                    Dar pridedu Rusijos milžiniškus apkasus Kryme
                    Paskutinis taisė bimbam; 2021.04.16, 13:19.

                    Comment


                      Eidvis kaip tikras konjaunuolis įsivaizduoja, kad Ukrainos kariuomenė kariautų už savo žemę, o Rusijos kariuomenė - už Putino reitingus todėl būtų nemotyvuota ir dėl to galiausiai pralaimėtų.
                      Nuliūdinsiu. Rusijos kariuomenė irgi ruošiasi kariauti už "savo" žemę, nes jų supratimu - Rusijos žemės siekia Lisaboną.

                      Ir dar. Rusija didelė ir neabejoju, kad ten gyvena daugybė, gal net milijonai visiškai normalių, niekam blogo nelinkinčių žmonių. Bet tarp dešimčių milijonų lunatikų besiruošiančių "vlupinti zapadui" jie niekam neįdomūs.
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Parašė bimbam Rodyti pranešimą
                        Na manau, kad kai suėmė Navalną tikrai galima buvo tikėtis milžiniškų protestų. Turi didelius miestus su protingais, europietiškais žmonėm, bet keistai tik kelios dešimtys tūkst. išėjo į gatves. Gal karo atveju išeitų kelis (gal net penkis) kart daugiau žmonių bet vis tiek Putinui tai tik niekis. Kad jis pasitrauktų reikėtų gal kad 90% prieš jį būtų. Kariuomenė ir valdžia jam visiškai lojali. Jis galingesnis nei atrodo.
                        Argumentas kad nėra antro Putino kuris išgelbės tai yra įdomu ir sutinku, bet vis tiek nepakankamai pasunkina situaciją. Bet vis tiek Putinas išliks iki mirties, kad ir skelbtų karą NATO.
                        Iš viso niekas niekur neišeitų. Rusiją užlietų ura-patriotinė psichozė, palaikoma jau visaapimančios propagandos. Bet kokia opozicija būtų represuojama. Putino reitingas būtų 99.9%.
                        Resursai ne beribiai, bet viskas būtų metama karui su entuziastišku liaudies palaikymu.

                        Dalis Vakarų toliau kramtytų snarglius ir bendradarbiautų su atviru agresoriumi surandant aibę pateisinimų. Kaip ir minėtosios Čekoslovakijos okupacijos atveju.

                        Comment


                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                          Eidvis kaip tikras konjaunuolis įsivaizduoja, kad Ukrainos kariuomenė kariautų už savo žemę, o Rusijos kariuomenė - už Putino reitingus todėl būtų nemotyvuota ir dėl to galiausiai pralaimėtų.
                          Nuliūdinsiu. Rusijos kariuomenė irgi ruošiasi kariauti už "savo" žemę, nes jų supratimu - Rusijos žemės siekia Lisaboną.

                          Ir dar. Rusija didelė ir neabejoju, kad ten gyvena daugybė, gal net milijonai visiškai normalių, niekam blogo nelinkinčių žmonių. Bet tarp dešimčių milijonų lunatikų besiruošiančių "vlupinti zapadui" jie niekam neįdomūs.
                          Iki Lisabonos gal ir ne, gal netgi ir iki Lvovo nelabai, bet rusų kalbą vartojanti pietryčių Ukraina manau ne paslaptis, kad Rusijoje daug kuriems (ne visiems, aišku) yra matoma kaip "prarastoji Rusija". Su Baltarusija irgi panašiai, tik kad Baltarusija lojalesnė.

                          Realiai tai visas šitas konfliktas po maidano buvo ir yra etninis, ir vyksta jis ne dėl visos Ukrainos, bet dėl pietvakarių su gausia rusų mažuma, ar rusų kalbos vartojimu. Abejoju ar Rusijai labai reikia Lvovo, Žitomiro, ar netgi Kijevo. Bet kad Charkovo ir Odesos neatsisakytų - nėra abejonių.

                          Čia labai susišaukia su Sudetų situacija kažkada.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                            Eidvis kaip tikras konjaunuolis įsivaizduoja, kad Ukrainos kariuomenė kariautų už savo žemę, o Rusijos kariuomenė - už Putino reitingus todėl būtų nemotyvuota ir dėl to galiausiai pralaimėtų.
                            Nuliūdinsiu. Rusijos kariuomenė irgi ruošiasi kariauti už "savo" žemę, nes jų supratimu - Rusijos žemės siekia Lisaboną.
                            Aš sakiau truputi atvirkščiai, kad jei Ukraina kariautų viena - jinai karą pralaimėtų. Dėl to Ukrainos-Rusijos karas gali būti tik su viena sąlyga: jeigu vakarai Ukrainai suteiks pakankamą palaikymą, kad jinai karą laimėtų. Jeigu to palaikymo nebus - tai jokio karo irgi nebus, nes Ukraina nekariaus karo, kurį pralaimėtų. O visi tie Rusijos 'ruskyj myr' mylėtojai yra kieti tol, kol nesusiduria su realia armija.

                            Comment


                              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                              Realiai tai visas šitas konfliktas po maidano buvo ir yra etninis.
                              Nu kam čia transliuoti tą Kremliaus propagandą? Nebūtų buvę jokio konflikto apskritai, jeigu Kremlius nebūtų to suorganizavęs. Etninis konfliktas yra kada Škotija ar Katalonija ilgus metus kovoja dėl savo nepriklausomybės, o ne kada vieną rytą atsibudę Krymo gyventojai išvysta pro langus svetimos šalies 'žalius žmogeliukus', kurie kažkodėl nusiplėšę visus atpažinimo ženklus nuo savo aprangos.

                              Comment


                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                Nu kam čia transliuoti tą Kremliaus propagandą? Nebūtų buvę jokio konflikto apskritai, jeigu Kremlius nebūtų to suorganizavęs. Etninis konfliktas yra kada Škotija ar Katalonija ilgus metus kovoja dėl savo nepriklausomybės, o ne kada vieną rytą atsibudę Krymo gyventojai išvysta pro langus svetimos šalies 'žalius žmogeliukus', kurie kažkodėl nusiplėšę visus atpažinimo ženklus nuo savo aprangos.
                                O tai čia nėra konfliktas tarp rusų ir ukrainiečių? Jeigu Krymas ir Donbasas būtų ukrainietiški kiek Lvovas, būtų įvykę tas pats? Etninis veiksnys čia esminis visame šiame konflikte.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                  O tai čia nėra konfliktas tarp rusų ir ukrainiečių? Jeigu Krymas ir Donbasas būtų ukrainietiški kiek Lvovas, būtų įvykę tas pats? Etninis veiksnys čia esminis visame šiame konflikte.
                                  Jeigu ten būtų buvęs koks nors etninis konfliktas - tai mes apie jį būtumėm žinoję dešimtmečius prieš tai, o ne sekančią dieną po to, kai atėjo žali žmogeliukai.

                                  Comment


                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                    Realiai tai visas šitas konfliktas po maidano buvo ir yra etninis, ir vyksta jis ne dėl visos Ukrainos, bet dėl pietvakarių su gausia rusų mažuma, ar rusų kalbos vartojimu. Abejoju ar Rusijai labai reikia Lvovo, Žitomiro, ar netgi Kijevo. Bet kad Charkovo ir Odesos neatsisakytų - nėra abejonių.

                                    Čia labai susišaukia su Sudetų situacija kažkada.
                                    Tai jūs apsispręskite, ar tai etninis konfliktas (kas mano manymu yra beveik nesąmonė), ar Rusijai kažko reikia.


                                    Comment


                                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                      Tai jūs apsispręskite, ar tai etninis konfliktas (kas mano manymu yra beveik nesąmonė), ar Rusijai kažko reikia.
                                      Greičiau Rusijos kerštas Ukrainai už tai, kad Janukovičių nuvertė ir bandymas savo įtaką praplėsti, juk akivaizdu, kad ne patys Ukrainos piliečiai įkūrė tas respublikas (jais tik naudojosi, bet veiksmus ne jie pradėjo) ir Krymą prijungė prie RF. Tik planas nelabai pavyko, nes tikslas buvo įkurti Novarosiją, kuri apimtų pusę Ukrainos, bet pavyko tik dalį Donbaso užimti.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                        Tai jūs apsispręskite, ar tai etninis konfliktas (kas mano manymu yra beveik nesąmonė), ar Rusijai kažko reikia.
                                        Rusijos žaidimas pagal etnines linijas

                                        Comment


                                          Jei donbaso žmones (kurie savo esme yra sovietskije liudi) laikysime etnosu, tai gal konfliktas ir etninis. Bet vargu ar donbaso žmones galima laikyti etnosu. Tai tiesiog valdoma biomasė paklūstanti tam, kuris tuo momentu stipresnis (garsiau rėkia, turi plaukuotesnį kumštį, storesnę patranką ar pan.).
                                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                          Comment

                                          Working...
                                          X