Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ukraina 2019.05 - ...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Ir iš viso, keista galvoti kad visi tie milijonai neturi savo kasdieninių gyvenimų ir gyvena Ukrainos aktualijomis. Įsivaizduoju jau, kaip studentai dėlioja mergoms patiktukus Vkontakte ir mintyse tik ir galvoja apie Ukrainą, kad tik ten nepakiltų pragyvenimo lygis...
    Keista. Bet siaip labai gerai pazymejai. Taip, kol kas ju rupestis dabar, kad Ukraina gyventu blogiau uz juos. Ar ne tai federal kanalai gruda penkti metai nonstop? Kursas keiciasi palengva ir pacioj Rusijoj, bet pas dauguma kol kas yra taip, kaip BALD sriftu pazymeta

    Comment


      #62
      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

      Keista. Bet siaip labai gerai pazymejai. Taip, kol kas ju rupestis dabar, kad Ukraina gyventu blogiau uz juos. Ar ne tai federal kanalai gruda penkti metai nonstop? Kursas keiciasi palengva ir pacioj Rusijoj, bet pas dauguma kol kas yra taip, kaip BALD sriftu pazymeta
      Bet ar tikrai? Visur yra tam tikra visuomenės dalis, kuriai aktualu politika. Ir tokių paprastai būna mažuma. Dauguma yra suinteresuoti savo gyvenimais. Nes kai reikia vaikus išleisti į mokyklą, problemos darbe, žmona/vyras paliko - tai tikrai ne Ukraina svarbu. Todėl sakyti, kad ekonominė situacija Ukrainoje kažkuo labai įtakos 146 mln žmonių gyvenimus, yra iš pagrindų neteisinga.

      Medijoje, aišku, tai niekada neatsispindi. Nes ten mes matome politikus ir tuos, kam tai aktualu, o ne milijonus eilinių piliečių.
      Snowflakes will attack U <3

      Comment


        #63
        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

        Bet ar tikrai? Visur yra tam tikra visuomenės dalis, kuriai aktualu politika. Ir tokių paprastai būna mažuma. Dauguma yra suinteresuoti savo gyvenimais. Nes kai reikia vaikus išleisti į mokyklą, problemos darbe, žmona/vyras paliko - tai tikrai ne Ukraina svarbu. Todėl sakyti, kad ekonominė situacija Ukrainoje kažkuo labai įtakos 146 mln žmonių gyvenimus, yra iš pagrindų neteisinga.

        Medijoje, aišku, tai niekada neatsispindi. Nes ten mes matome politikus ir tuos, kam tai aktualu, o ne milijonus eilinių piliečių.
        Rusijos ekonom-ukis stagnuoja, jis pasidare pernelyg uzdaras, jam nera dirvos augt. Mazeja smulkaus ir vidurinio verslo indelis, traukiasi keli metai investicijos, lieka tik keisti ROSSTAT vadovus ir skaiciavimo metodikas ir baksnot pirstu i kaimyna aiskinant, kad "stai ka reiskias Maidanas", stai ka reiskia "skurstantis salis", stai ka reiskia "noras buti EU". Apie teismus, teisesauga, laisvus rinkimus, korupcija ir kitus parametrus nera prasmes net diskutuot. Sutinku, kad UA reikalai maziau rupetu, jei RU patys augtu, taciau ten visiska sausra. Juk ir Putinas per paskutine LIVE LINIJA nebezadejo geresnio gyvenimo - tik stabiluma. Zodis ekonomikos stabilumas buvo paminetas 17 kartu. Nebeliko tu visokiu "skaciok, rvok" ir panasiai.

        Comment


          #64
          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
          Gamtinių išteklių vaidmuo Rusijos ekonomikai yra turbūt labai pervertintas. Naftos ir dujų sektorius sudaro 16% BVP. Gerai, galima atimti šį skaičių, bet Ukrainos lygio negausime. Skirtumas bus mažesnis, bet vis tiek KARTAIS, ne procentais. O Rusijoje 62,3% BVP sukuriama paslaugose. Du trečdaliai. Aiškus rodiklis yra ukrainiečių darbininkų migracija į Rusiją (virš 2 milijonų, aplenkė iki tol vyravusius uzbekus) bet ne atvirkščiai.
          o kiek % BVP sukuriama sektoriuje, kuris aptarnauja naftos ir dujų sferą?

          Comment


            #65
            Atlyginimai Ukrainoje per metus pakilo penktadaliu

            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...1195330?copied

            Per mėnesį (liepą, palyginti su birželiu) vidutinis atlyginimas iki mokesčių šalyje padidėjo 1,7 proc. iki 10971 grivinos (395 eurų).

            Dabar Ukrainoje "į rankas" ~310 EUR. Palyginimui Rusijoje dabar bruto 570 EUR, neto apie 490 EUR.

            Rusijoje kasdienės prekės yra brangesės, kai kur stipriai, pvz. Sibire. Tai ne taip jau blogai ta Ukraina atrodo,

            Nemačiau paskutinių Moldovos duomenų, bet manau, kad juos Ukraina vėl pralenkė. Jeigu Zelenskio komanda pasieks, kad algos toliau taip augs, tai yra tikimybė, kad 2020-2021 m. Ukraina pralenks ir baltarusius, kur situacija irgi atvirai prasta.
            Paskutinis taisė Sula; 2019.09.03, 15:05.

            Comment


              #66
              Parašė Sula Rodyti pranešimą
              Jeigu Zelenskio komanda pasieks, kad algos toliau taip augs, tai yra tikimybė, kad 2020-2021 m. Ukraina pralenks ir baltarusius, kur situacija irgi atvirai prasta.
              Na vizualiai tai Baltarusija atrodo turtingesnė nei Ukraina. Čia pabrėžiu kad kalbu tik apie Minską ir Kijevą. Šiaip aplankius tas šalis galiu pasakyti kad Lietuva-Baltarusija-Ukraina žymiai panašesnės viena į kitą nei pvz. Lietuva su Švedija. Yra savu aspektų pas kiekvieną šalį. Pavyzdžiui infrastruktūra tiek Kijeve tiek Vilniuje prasta: duobės, nudaužyti bordiurai, nelygūs šaligatviai, netvarkyti fasadai, tuo tarpu Minske jin labai aukšto lygio. Automobilių parkas sakyčiau tiek Vilniuje tiek Minske panašus (nors Baltarusijoje yra importo mokesčiai) tuo tarpu Kijeve labai daug senų trantų, tas labai krinta į akis. Naujų pastatų architektūros lygis Vilniuje nors mes mėgstam apie savo paburbėti, bet visa galva aukščiau už tai kas statoma Minske ir tuo labiau Kijeve. Bet pavyzdžiui žmonių laisvumu tai Kijevas su Vilnium panašesnis, Minske kažkokie susikaustę daugelis. Ir apsirengimas Kijeve ir Vilniuje panašesnis nes Minske nepaisant to kad ten tie patys 'brandai' kaip ir pas mus - visi kažkokie pilki ir spokso į šiek tiek moderniau atrodančius. Kijeve daugiau smulkaus verslo ypač valgymo vietų, bet kas keista kad Minske valgiau skaniau, nepaisant mažos konkurencijos ten kažkaip kokybiškiau. Dar jei reiktų skelbti pasaulio McDonalds, KFC ir Burger King sostinę tai būtų Minskas be konkurencijos nes ten šitos užkandinės kas penkis metrus tiesiog, matyt dėl vietinio verslo nebuvimo subujojo. Kas panašu tiek Minske tiek Kijeve tai yra labai pigių vietų ir yra labai brangių, pvz Kijeve vienoje vietoje taurė prosecco 1,30 eurai, kitoje už kampo tiesiog jau 9 eurai, Minske analogiškai tuo tarpu Vilniuje visos kainos daugiau mažiau panašios nes ar gersi kavą Coffeine ar Kempinskyje jin kainuos panašiai. Lietuvoje visokie atsilikėliai mėgsta šaipytis kad jei nori pamatyti kaip Lietuva atrodė prieš dvidešimt metų važiuokit į tas Rytų Europos šalis. Aš sakyčiau nė velnio - vidutinis vilniečio, minskiečio ir kijeviečio gyvenimas skiriasi labai labai nežymiai.
              Paskutinis taisė Gladiator; 2019.09.03, 18:19.

              Comment


                #67
                Pastebėjau tokią tendenciją kad ukrainiečiai į Lietuvą persivežą šeimas. Vakar vienos šeimos gyvenamąją vietą uždeklaravome nes vaikui neduoda darželio jei neturi gyvenamosios vietos. Veiksmas vyksta pas mus Lentvaryje net Trakų sav. administracijos direktoriaus manęs klausia gal laikas kurti ukrainiečių vaikams grupę.

                Comment


                  #68
                  Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
                  Lietuvoje visokie atsilikėliai mėgsta šaipytis kad jei nori pamatyti kaip Lietuva atrodė prieš dvidešimt metų važiuokit į tas Rytų Europos šalis. Aš sakyčiau nė velnio - vidutinis vilniečio, minskiečio ir kijeviečio gyvenimas skiriasi labai labai nežymiai.
                  Lietuvos politikai norėdama gelbėti regionus, pagrindinius srautus pinigų į infrastruktūrą nukreipė į provinciją, dėl ko tiek infrastruktūra, tiek mokyklų ir kitų valstybinių įstaigų renovacija, tiek ir ta pati daugiabučių renovacija provincijoje yra kur kas toliau pažengusi, nei Vilniuje. Tuo tarpu tokiose šalyse kaip Baltarusija, Rusija ir toje pačioje Ukrainoje šitas procesas yra atvirkščias - Maskvos centre perkloja granitines plyteles, o provincijoje jokių plytelių nėra. Dėl to jeigu lyginsime Vilniaus ir Minsko infrastruktūrą - tai iš ties didelio skirtumo nėra, nors kai kur jau matomas ir ryškesnis skirtumas, pvz. dviračių takuose ar viešojo transporto kokybėje, tačiau jeigu lyginsime Baltarusijos ir Lietuvos infrastruktūrą bendrai - tai skirtumas bus akivaizdus.

                  Labai ryškus skirtumas pasimato, jeigu pradedame lyginti architektūrą. Taip, Lietuvoje jinai vis dar su daugybę trūkumų, bet Minske jinai tragiška. Jie dar nepasiekė net Šiaurės miestelio lygio, nors pas mus jis statytas prieš 15 metų. Su verslo centrų architektūra lygiai tas pats, jeigu netragiškiau. Apskritai Minske naujų verslo centrų mažiau, nei trigubai mažesniame Vilniuje, o iki Vilniaus NMC jiems dar augti 30 metų, o tame Minsko NMC neseniai pastatytas jų aukščiausias ofisų pastatas architektūra ryškiai nusileidžia prieš 20 metų statytai Europai.



                  Kas dėl automobilių parko, tai irgi didelio skirtumo bent jau kokiame Minske galime nepastebėti, bet taip yra todėl, kad Lietuvoje mašinos labai pigios ir kad studentas turi mašiną, tai nėra nieko keisto, kai tuo tarpu Baltarusijoje tai daugiau prabangos prekė ir dėl muitų jas dažniausiai perka tie, kurie gali sau leisti naujesnes nusipirkti.

                  Pasakymas 'jei nori pamatyti kaip Lietuva atrodė prieš dvidešimt metų važiuokit į tas Rytų Europos šalis', yra labai arti tiesios, tačiau jeigu lyginsime vien Minsko ir Vilniaus infrastruktūrą - tai tada toks pasakymas jau nebetinka.

                  Comment


                    #69
                    Dar galima pridurt, koks Minskas puikus, nei vieno bomzo, o stai paziurekit kas San Fransiske daros Realiai salis stagnuoja, kartu su savo kaimynu is Rytu ir toliau sekmingai stagnuos. GDP nominal per capita kaip makedonu ar Ekvadaro. Kol nepasidarys savojo Maidano, tol ir bus toks chichuacua uz trumpo pavadelio, su nuvalkoitais sukiais DUOKIT NAFTOS arba mes eisim i EU ar CHI, nors visiems kaip ir aisku kur jie ten "eis".

                    Comment


                      #70
                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                      Labai ryškus skirtumas pasimato, jeigu pradedame lyginti architektūrą. Taip, Lietuvoje jinai vis dar su daugybę trūkumų, bet Minske jinai tragiška. Jie dar nepasiekė net Šiaurės miestelio lygio, nors pas mus jis statytas prieš 15 metų. Su verslo centrų architektūra lygiai tas pats, jeigu netragiškiau. Apskritai Minske naujų verslo centrų mažiau, nei trigubai mažesniame Vilniuje, o iki Vilniaus NMC jiems dar augti 30 metų, o tame Minsko NMC neseniai pastatytas jų aukščiausias ofisų pastatas architektūra ryškiai nusileidžia prieš 20 metų statytai Europai.

                      Yra toks niuansas, kad Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos architektūra turbūt visada skirsis nuo mūsų ar likusios Europos dėl ortodoksinių Bizantijos tradicijų. Tai, kas mums atrodo "perkrauta", jiems yra normalu. Pasižiūrėkit cerkvių puošybą.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        #71
                        Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                        Dar galima pridurt, koks Minskas puikus, nei vieno bomzo, o stai paziurekit kas San Fransiske daros Realiai salis stagnuoja, kartu su savo kaimynu is Rytu ir toliau sekmingai stagnuos. GDP nominal per capita kaip makedonu ar Ekvadaro. Kol nepasidarys savojo Maidano, tol ir bus toks chichuacua uz trumpo pavadelio, su nuvalkoitais sukiais DUOKIT NAFTOS arba mes eisim i EU ar CHI, nors visiems kaip ir aisku kur jie ten "eis".
                        Maidano vien tik neužtenka, reikia, kad ir po to ateitų kompetentinga valdžia, pvz. Gruzijoje maidanas įvyko prieš 15 metų, bet šalies ekonomika panašiame lygyje kaip Baltarusijoje ar Ukrainoje.
                        Flickr

                        Comment


                          #72
                          Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

                          Aš sakyčiau nė velnio - vidutinis vilniečio, minskiečio ir kijeviečio gyvenimas skiriasi labai labai nežymiai.
                          Jei tau gyvenimas - tai tik šmutkės, mašinos ir ėdalo kainos, tai tada jis beveik visur vienodas.

                          Comment


                            #73
                            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                            Yra toks niuansas, kad Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos architektūra turbūt visada skirsis nuo mūsų ar likusios Europos dėl ortodoksinių Bizantijos tradicijų. Tai, kas mums atrodo "perkrauta", jiems yra normalu. Pasižiūrėkit cerkvių puošybą.
                            Mano nuomone čia žaidžia kiti faktoriai ir visų pirma tai yra kaina. Kai yra užsakymas pastatyti daug ir pigių butų, tai ir gaunasi didžiuliai sovietiniai daugiabučiai vol. 2, turim tokių pavyzdžių ir Vilniuje. Kuo projektas yra brangesnis - tuo jo kokybė labiau pakyla, vietoj 20 aukštų, statomi 5-8, vietoj 20 vienodų namų kiekvienas turi savitą architektūrą, vietoj pigių medžiagų atsiranda galimybė naudoti brangesnes ir galiausiai nusisamdyti geresnį architektą, kuriam yra atrišamos rankos sukurti kažką kokybiškesnio, nei tik ekonominį būstą. Matosi, kad ir Minske yra keletas nedrąsių bandymų kelti architektūros lygį, kurie galbūt net mūsų Pilaitės lygį siekia, kaip čia matomi priekiniai namai, bet visgi dauguma naujų projektų labiau panašūs į antrame plane matomus daugiabučius.

                            Comment


                              #74
                              Parašė oranger Rodyti pranešimą

                              Jei tau gyvenimas - tai tik šmutkės, mašinos ir ėdalo kainos, tai tada jis beveik visur vienodas.
                              O ką derėtų lyginti?
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                #75
                                Geriausias (arba pirmas geresnis už sovietinius) Minsko gyvenamasis rajonas:

                                -=Реклама. Пост оплачен=- Когда я приехал в Минск и попросил посоветовать хороший район, абсолютно все послали меня в Новую Боровую. Да, у этого поста стоит рекламная метка, но этот тот случай, когда рекламный пост пишешь от души, даже не оглядываясь на то, что есть заказчик. Потому что…
                                ПТН ПНХ
                                «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė manometras Rodyti pranešimą
                                  Geriausias (arba pirmas geresnis už sovietinius) Minsko gyvenamasis rajonas:
                                  O Minsko ar Gudijos temos forume nėra?

                                  Comment


                                    #77
                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                    O ką derėtų lyginti?
                                    Infrastruktūrą, socialinę apsaugą, žmonių bendravimą (įskaitant tai, kiek pasipučia ir liaujasi laikytis taisyklių tie, kas atsiduria atseit valdžioje), pažiūras, ekologiją. Su kokiomis šalimis šalis bendrauja, ko siekia, kaip greitai ją pasiekia pasaulio naujovės, turistai, garsenybės. Aišku, nuo įsitikinimų priklauso, ką tu manysi apie savo gerovę ir laimę, ko sieksi. Rusai karininkai, pvz., visai laimingi, kad gali kažkur mėtyt savo bombas ir gąsdint pasaulį kad ir ekologinėmis katastrofomis.
                                    ПТН ПНХ
                                    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė oranger Rodyti pranešimą

                                      O Minsko ar Gudijos temos forume nėra?
                                      yra. Čia tik pateikiau daugiau informacijos apie Eidvio įmestą nuotrauką.
                                      ПТН ПНХ
                                      «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė manometras Rodyti pranešimą

                                        Infrastruktūrą, socialinę apsaugą, žmonių bendravimą (įskaitant tai, kiek pasipučia ir liaujasi laikytis taisyklių tie, kas atsiduria atseit valdžioje), pažiūras, ekologiją. Su kokiomis šalimis šalis bendrauja, ko siekia, kaip greitai ją pasiekia pasaulio naujovės, turistai, garsenybės. Aišku, nuo įsitikinimų priklauso, ką tu manysi apie savo gerovę ir laimę, ko sieksi. Rusai karininkai, pvz., visai laimingi, kad gali kažkur mėtyt savo bombas ir gąsdint pasaulį kad ir ekologinėmis katastrofomis.
                                        Dar pridėčiau politines laisves, žmonių teises, korupciją, saugumą gatvėse, kultūros įvykių įvairovę ir intensyvumą, išsilavinimo ir mandagumo laipsnį, savo tapatybės refleksijas, mados ir skonio suvokimą etc etc... Šią prasmę tarp Vilniaus ir Minsko yra gyli praraja, Kijevas iš jos bent kažkiek pamažu kapanojasi...

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė oranger Rodyti pranešimą

                                          Dar pridėčiau politines laisves, žmonių teises, korupciją, saugumą gatvėse, kultūros įvykių įvairovę ir intensyvumą, išsilavinimo ir mandagumo laipsnį, savo tapatybės refleksijas, mados ir skonio suvokimą etc etc... Šią prasmę tarp Vilniaus ir Minsko yra gyli praraja, Kijevas iš jos bent kažkiek pamažu kapanojasi...
                                          Taip, sutinku, kad Kijevas (Ukraina) kapanojasi iš visokių bėdų kaip tik dėl to, kad žmonės išsikovojo daugiau demokratijos, ukrainiečiai labiau dalyvauja politikoje ir labiau kontroliuoja tuos, kas valdžioj. O kodėl? Todėl kad labai daug paprastų ukrainiečių gerbia save ir laiko save laisvu žmogum, t. y. neprastesniu negu tie/tas, kas valdžioj.
                                          ПТН ПНХ
                                          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                          Comment

                                          Working...
                                          X