Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

UA. Ukraina 2016-2019.05

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    VVP ir Co ir jo zombiu auditorijai, visas sitas spektaklis, tai kaip suniui numestas kaulas. Visos ju populiariausios laidos jau trecia diena sukasi tik apie Babcenka ir menuo laiko apie Skipali. Bet koks klausimas laidose apie vidines salies problemas yra sukamas i sona grubiuoju budu ir apsilaizant pereinama prie artimesniu sirdziai temu, suprantama kokiu. Visa salis smaginasi, "zurnalistams" ir laidu vedejams yra ka padiskutuot, prisimint senas istorijas, kur jie buvo "teisus", dar syki visiems aiskiai parodyti, kad dabar mus jau pradeda"provokuoti" atvirom kortom paciais izuliausiais imanomais budais, na o zmonems svarbiausiai, kad yra ka ziuret, dar syki isitikinti, kad Ukraina tai sunsnukiu tauta ir visa ta jausta neapykanta jiems tik pasitvirtino. Taip mato sita situacija tulas rusas.
    Kaip ten ja mato Valatkos, cnn ar wall street, kaip ir minejau, mazai kam rupi. Mazai isvis kas ta Babcenka zinojo, bent jau patys rusai rusams aiskina kas jis toks. Jis nei Navalnas, nei Chodorkovskis, nei Nemcovas. Ju akimis tai tiesiog eilinis opozicijos kritikas, kuri "zudyt" net neaisku uz ka reikejo. Vakarai sita tema rytoj pamirs, o musu kaimynai uliavos dar iki Nauju metu.
    Na gal dar islys kokia yla is maiso, pagyvensim pamatysim, bus idomu pamatyt.

    Comment


      O gal jie čia su britų žvalgybą operaciją surengė, kad išsiaiškintų ar parodytų kaip kremlius neigia nusikaltimus kuriuos patys ir užsako. Nes iki šiol po bet kokių tiesiog sulaikymų buvo kaltinama, kad ukrainiečiai falsifikuoja, tai dabar jiems pametėjo "rezultatą" ir pažiūrėjo reakcijos.

      Comment


        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
        Man atrodo kad šiuo metu Lietuvos interesas dėl Ukrainos yra tik tas, kad dabar Ukraina yra Putino priešas. Priešo priešas reiškia draugas. Realiai Ukraina nėra priaugusi nei iki NATO, nei iki ES. Jos didelės dalies žmonių mentalitetas yra grynai sovietinis. Tas sovietinis mentalitetas iš ukrainiečių sunkiasi ir garuoja labai iš lėto, daugiausia tik Putino dėka. Nebūtų Putino ir Donbaso su Krymu, ten iki šiol matytume USSR. Todėl ir Ukrainos spec. tarnybos veikia senais metodais, iš dalies dėl senų nepatikimų kadrų, iš dalies dėl nekompetencijos.
        Prie to paties galima pastebėti kad tas verslo didelis noras importuoti darbo jėgą iš Ukrainos gali mums labai atsirūgti. Lenkai su savo 40 milijonų populiacija gali nekreipti dėmesio, suvirškins, o Lietuvai su nykiais 2,5 milijono jokiu būdu negalima savos populiacijos skiesti nežinia kuo. Kai tik pasiektų kritinę ribą, turėtume situaciją panašią kaip Latvijoje.
        Visiškai sutinku, tuo labiau, kad ukrainiečiai kaip ir lenkai yra slavai, todėl lengvai asimiliuojasi. Turbūt baigęs 5 klases ukrainietiškoje mokykloje be didesnių problemų, tik su šiokiais tokiais niuansais gali eiti į lenkišką.

        Comment


          Parašė Kaimai
          Gėris tame, kad (...)
          Blogis tame, kad net valdžios atstovai nieko nežinojo apie tą "operaciją", o Ukrainos užsienio reikalų ministras Klymkin ir paskubėjo apkaltinti Rusiją. Pasitikėjimo praradimas - ne tik to Babčenkos - "najebabčenkos" reikalas, bet tapo ir rimta Ukrainos valdžios problema, bent kuriam laikui.

          PiaRine prasme tai viena kvailiausių istorijų.

          Comment


            Parašė Kaimai
            Pasikėsinimas buvo tikras.
            Kad užkirsti kelią pasikėsinimui į Babčenką, visiškai nereikėjo jo nužudymo inscenizacijos. Tai jeigu tai, kad jis yra gyvas, yra svarbiausia, tai tas svarbiausią galima buvo pasiekti nepraleimint informacinio karo.

            Gėris tame, kad jis pasiuntė labai specifinę žurnalistų rušį.
            Esmė, kad pasiųsti buvo visi žurnalistai, visokie anti-kremliniai blogeriai, užsienio šalių politikai, kurie reiškė užuojautas, o dar blogiau jeigu jie tame įžvelgė Kremliaus ranką - tokiu atveju jie nuo šiol bijos daryti panašias prielaidas, o jeigu darys, iš Kremliaus pusės jiems bus primintas šitas įvykis. Pasiųstos buvo netgi Jungtinės Tautos, kuriose šitas klausimas buvo aptarinėjamas. Įsivaizduokim kokį CNN, kuris ištransliuoja žinią apie Babčenkos mirtį ir po to paaiškėja, kad jie ištransliavo fake news - juk tai kenkia jų reputacijai, ypač visokio Trump'o fone, kuris juos kaltina fake news transliavimu. Ir dabar jau jeigu Ukraina pareikš kažką apie Rusijos agresiją ar pan. - jie jau nebeturės noro tos žinios ištransliuoti tol, kol neįsitikins jos tikrumu, o kol įsitikins jinai gali tapti nebeaktuali.

            Informacijo karo prasme Ukrainai buvo padaryta labai didelė žala, o gauta nauda labai abejotina, tiesą sakant netgi niekas iš Ukrainos pusės kol kas normaliai nepaaiškino kokia ta nauda ir kodėl tos naudos nebuvo galima pasiekti be nužudymo insenizacijos.

            Comment


              kokia ta nauda ir kodėl tos naudos nebuvo galima pasiekti be nužudymo insenizacijos
              Kiek besidomint paviršutiniškai supratau, nauda ta, kad buvo sulaikyti nužudymo užsakovai, ko nebūtų buvę galima atlikti be nužudymo inscenizacijos.
              If a lion could speak, we could not understand him.

              Comment


                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                Kiek besidomint paviršutiniškai supratau, nauda ta, kad buvo sulaikyti nužudymo užsakovai, ko nebūtų buvę galima atlikti be nužudymo inscenizacijos.
                Oficiali versija aisku. Bet kam ji zudyt. Ir kam organizuot ji taip kvailai zudyt. Kam astrinti ir taip astria situacija Rusijoje. Priminkim, kad gerinant ivaizdi pries Socio zaidynes VVP paleido kruva kaliniu, iskaitant Chodorkovski. Na tada ir Kasparova kalkim. Navalna ir visus is eilles. VVP islostu, jei Rusijoje 'youtube' uzrauktu, ten veriasi tikra pandoros skrynia, info taskosi fontanais. Juk Babcenka galejo ramiai "paslysti" nuo palanges, ikvepti polonio, o jei butu buves toks pavojingas ar turetu kokios nors special info is karo Cecenijoj, butu ramiai puves Voronozo vienuteje dar pries 15 metu arba uzgesintas kokiu nors autoivykiu Maskvoje. Cia niekaip nesusiveda galai. Man itikinamiausiai skamba versija, kad visa tai suorganizavo pati FSB. Tuom gal dar patikeciau. Na bet, kaip kazkas minejo - paziurekim ir palaukim kokie tie irodymai.

                Comment


                  Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                  Kiek besidomint paviršutiniškai supratau, nauda ta, kad buvo sulaikyti nužudymo užsakovai, ko nebūtų buvę galima atlikti be nužudymo inscenizacijos.
                  Čia esmė yra, kad žaidimas vyksta pasauliniu mastu ir nauda imituojant nužudymą galėtų būti tik tada, kada aiškiai būtų pagrįstas Kremliaus dalyvavimas planuojant žmogžudystę ir tas pagrindimas turėtų būti toks stiprus, kad jį ištransliuotų viso pasaulio žiniasklaida, kaip kad tai nutiko su įsivaizduojamu Babčenkos nužudimu ir kai po to visai žiniasklaidai reikėjo prisipažinti, kad ištransliavo Ukrainos paskleistą fake news. Jeigu buvo sulaikyta eilinė pėška, kokių Donbase yra tūkstančiai, tai čia daug panašiau į Kremliaus pakištą kiaulę, o ne į tai, kas galėtų duoti kažkokią naudą pačiai Ukrainai informacinio karo fronte, nes žala jau buvo padaryta ir jinai buvo labai didelė. Jeigu bus taip, kad vienoje pusėje bus sulaikyktas niekam neįdomus samdomas žudikas; o kitoje pusėje bus sugadinta Ukrainos reputacija - tai bus visiškas Kremliaus laimėjimas. Na, bet gali įvykti stebuklas, kuriuo aš laikyčiau tai, kad visos šitos operacijos esmė buvo ne tai, kad pagauti kažkokį niekam neįdomu samdomą žudiką, o tai, kad įrodyti nepaneigiamus Kremliaus ryšius su juo, kurie turėtų būti tiek įtikinami, kad juos galima būtų paskleisti per pasaulinę žiniasklaidą. Jeigu taip nutiks - tada aš sakysiu, kad šita operacija buvo sėkminga, jeigu rezultatas liks toks, kad buvo sulaikytas kažkoks žmogelis, o per pasaulinę žiniasklaidą paskleista, kad Ukraina meluoja - tai vienareikšmiškai bus Kremliau laimėjimas.

                  Comment


                    Tas tariamas irodymas turetu buti geros kokybes video medziaga, kai zudikas susitikes prie kavines staliuko sako vovkai:
                    -Kalam?
                    -Kalam.
                    -imk 1mln euru.

                    Tai neimanoma O silpnesniais irodymais tiesiog niekas nepatikes. Kaip Lavrovas atsakineja i tokius klausimus dviem zodziais, zinom visi, bent jau kas domisi

                    Comment


                      Mano akim žiūrint SBU darbas buvo tikrai kažkoks "topornas". Bet šitas liaudiškas ukrainietiškas anekdotas apie Rusijos prokuratūros veiksmus labai geras:

                      Comment


                        Eidvi, ar manai, kad Babčenko turėjo būti nužudytas ?
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          įdomu, ką taip vadinamas Eidvis rinktųsi, jei jam pasiūlytų: inscenizuojam, gal pavyks užsakovus surasti ir sumažinti tikimybę įvykdyti žmogžudystę, jei bus užkardinta pasikėsinimo stadijoje. arba rizikuojam tikėdamiesi, kad pasikėsinimui neįvykus, nebesikėsins daugiau.
                          Русский военный корабль, иди нахуй!

                          Comment


                            Parašė HSV Rodyti pranešimą
                            Kažkoks vaizdas yra, kaip planuojama, bet nesu tikras, ar būtent taip ir bus:
                            Gal jau yra kokių žinių kaip planuojams išvažiavimas iš Aprangos arba iš Tarandės g. ?
                            Pats radau kažką: https://teritorijuplanavimas.vrsa.lt...es/file585.jpg
                            Paskutinis taisė swindler; 2018.06.20, 10:15.

                            Comment


                              Parašė swindler Rodyti pranešimą

                              Gal jau yra kokių žinių kaip planuojams išvažiavimas iš Aprangos arba iš Tarandės g. ?
                              Pats radau kažką: https://teritorijuplanavimas.vrsa.lt...es/file585.jpg
                              Dabar jau asfaltuojama jungiamojo kelio danga ties Apranga. Matosi žemiausios vietos, ties kuriomis turėtų būti pravažiavimai po greitkeliu, tačiau patys pravažiavimai dar nėra daromi... Teko nugirsti, kad ten daug neišspręstų klausimų dėl jų yra...

                              Comment


                                Они там были https://www.novayagazeta.ru/articles...6-oni-tam-byli

                                Новые обелиски появляются на кладбищах Пскова и в 2018 году. Их уже не прячут, но родные погибших еще больше, чем прежде, боятся говорить
                                — Когда действующие воинские подразделения понесли потери на Украине, когда масштаб этих потерь оказался значителен, стало понятно: невозможно скрыть информацию о том, что люди погибли именно в статусе действующих военнослужащих Российской Федерации, — говорит Шлосберг. — Неважно, какие это были подразделения — специально созданные, временные, но служили в них действующие российские военные. Это означает прямую юридическую ответственность государства за все: за нахождение военнослужащих за пределами страны, за боевые действия вне ее границ, за все, в чем эти военные участвовали. И когда они убивали, и когда их убивали, потому что гибель российского гражданина — факт, по которому должно возбуждаться уголовное дело. То есть с какой стороны ни посмотри — речь идет о преступлениях.
                                И с осени 2014-го власть поменяла тактику: из кадровых военных стали формировать так называемые вооруженные силы ДНР и ЛНР и казачьи воинские части, защищающие Новороссию. Этим людям и их семьям в случае гибели Россия не должна ничего, формально они — добровольцы и Министерству обороны не подчиняются.
                                Paskutinis taisė Arunasx; 2018.06.24, 21:31.
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  Justinas Žilinskas FB:
                                  Mateo Salvini, dabartinis Italijos vidaus reikalų ministras (deleguotas beveik kraštutinės dešinės Šiaurės lygos partijos), neoficialiai vadinamas galingiausiu Italijos politiku, interviu "The Washington Post" aiškina, kad Krymo prijungimas prie Rusijos buvo teisėtas, o Maidanas - inspiruotas iš išorės.

                                  (Nestebina, po internetą vaikščiojo juo nuotrauką su Putinu ant maikės).

                                  Siūlau perskaityti visą interviu.
                                  Rusams patiks.
                                  Q. You said that Russia had a right to annex Crimea?
                                  A. There was a referendum.
                                  Q. It was a fake referendum.
                                  A. [That is your] point of view. . . . There was a referendum, and 90 percent of the people voted for the return of Crimea to the Russian Federation.
                                  Q. What kind of referendum was it with Russian soldiers there?
                                  A. Compare it to the fake revolution in Ukraine, which was a pseudo-revolution funded by foreign powers — similar to the Arab Spring revolutions. [Editor’s note: Independent fact-checkers have not found evidence for this claim, though it did spread widely after Russian news sources published it.] There are some historically Russian zones with Russian culture and traditions which legitimately belong to the Russian Federation.
                                  https://www.washingtonpost.com/outlo...=.66d835300c35
                                  senasnamas pastoviai teigia tą patį. Gal galėtų pagrįsti, kad Maidanas buvo inspiruotas Vakarų?

                                  Comment


                                    ESBO: Rytų Ukrainoje aptikta Rusijos gamybos ginklų https://www.15min.lt/naujiena/aktual...klu-57-1015214
                                    Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) antradienį paskelbė aptikusi sukilėlių kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje rusų gamybos ginklų, nors Kremlius neigia, kad teikia ginkluotę konflikto dalyviams. Toks ESBO pareiškimas yra retas nešališkas patvirtinimas, kad kautynėse tarp Ukrainos kariuomenės ir separatistų pajėgų naudojami Rusijoje pagaminti modernūs ginklai. ESBO Specialioji stebėjimo misija (SMM) Ukrainoje interviu naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad liepos 28-ąją jos stebėtojai „aptiko penkias skirtingas elektronines karines sistemas... teritorijose, kurių nekontroliuoja vyriausybė“.
                                    Anot SMM, jai priklausanti bepilotė skraidyklė pastebėjo apie 64 km atstumu į pietvakarius nuo sukilėlių tvirtovės Luhanske sistemas „Leer-3“, „Krasucha-2“, „Bylina“ ir „Repellent-1“. Gaminti šias sistemas, kurių paskirtis yra slopinti mobiliojo ryšio komunikacijas ir išvesti iš rikiuotės radarų valdomas raketas, buvo pradėta tik prieš kelerius metus Rusijoje. ESBO ataskaitoje neįvardijama konkreti ginkluotės kilmės šalis.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Nors nemėgstu kalbininkų išsikalinėjimų, bet ypač karinėje srityje, žurnalistai akivaizdžiai naudoja visiškus rusicizmus, absoliučiai nesiderinančius su lietuviška gramatika. Čia vėl: išvesti iš rikiuotės (vyvesti iz stroja). Kiek tokių atvejų pririnkti galima : priimtas į rikiuotę (priniat v stroj; apie ginklus) ir t.t , Kažkaip prisimenu tokį premjerą Adolfą su jo auksine fraze, dažnai kartota: mūsų pramonės perginklavimas (perevoorzuhenie nashei promyshlenosti). Nebetoli ir legendinė bitva za oruzhaj ...

                                      Na o pabaigai beveik jumoras: čia Donbabvės "ekonomikos ministerija" apklijavo Donbabvę tokiais baneriais reklamuojančiais "konkurencinius pranašumus". Na beveik geriausia vieta pasaulyje investuoti

                                      Comment


                                        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                        Nors nemėgstu kalbininkų išsikalinėjimų, bet ypač karinėje srityje, žurnalistai akivaizdžiai naudoja visiškus rusicizmus, absoliučiai nesiderinančius su lietuviška gramatika. Čia vėl: išvesti iš rikiuotės (vyvesti iz stroja). Kiek tokių atvejų pririnkti galima : priimtas į rikiuotę (priniat v stroj; apie ginklus) ir t.t , Kažkaip prisimenu tokį premjerą Adolfą su jo auksine fraze, dažnai kartota: mūsų pramonės perginklavimas (perevoorzuhenie nashei promyshlenosti). Nebetoli ir legendinė bitva za oruzhaj ...

                                        Na o pabaigai beveik jumoras: čia Donbabvės "ekonomikos ministerija" apklijavo Donbabvę tokiais baneriais reklamuojančiais "konkurencinius pranašumus". Na beveik geriausia vieta pasaulyje investuoti
                                        "Конкурентные преимущества". Su kuo, kaži, tas investicinis rojus konkuruoja? su Lugansku? ar Smaragdo miestu, išgalvotu kaip ir tas ДНР?
                                        Русский военный корабль, иди нахуй!

                                        Comment


                                          Donecke susprogdintas separatistų vadeiva Aleksandras Zacharčenka https://www.15min.lt/naujiena/aktual...nka-57-1023042
                                          Pranešama, kad A.Zacharčenka žuvo per sprogimą Donecko kavinėje „Separ“. Teigiama, kad dar trys asmenys buvo sužeisti, tarp jų – DLR finansų „ministras“.
                                          p.s. kuo daugiau to brudo tarpusavyje išsisprogdins, tuo linksmiau bus.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X