Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2019-ųjų Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pirma buvo nestatistinis žemėlapis, o dabar šiek tiek statistikos.

    Bent vienoje apylinkėje pirmą vietą užėmė penki kandidatai: Šimonytė, Nausėda, Skvernelis, Andriukaitis ir Tomaševskis. Aukščiau antros vietos nepakilo Puidokas, aukščiau trečios nepakilo Juozaitis, aukščiau ketvirtos - Puteikis ir Mazuronis. Tik du kandidatai visose apylinkėse gavo bent vieną balsą: Nausėda (jis taip pat niekur nebuvo žemiau 4 pozicijos) ir Skvernelis (jo pozicija nenukrito žemiau 5). Tuo tarpu Šimonytė nė vieno balso negavo vienoje apylinkėje - Krakūnų (Šalčininkų raj.). Pagal pozicijos vidurkį (ir medianą) kandidatai išsirikiuoja taip:

    Nausėda: 1.55 (1)
    Šimonytė: 2.29 (2)
    Skvernelis: 2.37 (3)
    Andriukaitis: 4.73 (5)
    Juozaitis: 5.01 (5)
    Puidokas: 5.98 (6)
    Tomaševski: 7.40 (8)
    Puteikis: 7.76 (8)
    Mazuronis: 8.10 (8)

    O čia - keliose apylinkėse (iš 1972) kiekvienas kandidatas nesurinko nė vieno balso:

    Nausėda: 0
    Skvernelis: 0
    Šimonytė: 1
    Andriukaitis: 10
    Juozaitis: 24
    Puidokas: 29
    Puteikis: 221
    Mazuronis: 241
    Tomaševski: 438

    Comment


      o tuo tarpu niekas nepastebėjo, kad suskaičiavus visus užsienio balsus, Šimonytės persvara užaugo iki 5500 balsų. Smulkmena, bet maloni Faktas kaip blynas, kad Ingridai šiuo atveju naudingas bendras aktyvumas arti 40 proc ir didelis Kauno ir Vilniaus aktyvumas, bet ar tai įmanoma, sunku pasakyti. Labai liūdna, kai vienintelis argumentas "nes senmergė", arba "nes gražus vyras", tai tikiuosi tokių balsuotojų nebus daug

      Comment


        Su tokiais balsuotojais gal ateis ir "nes moteris", "nes ne bankinykė" ir t.t.

        Aš asmeniškai džiaugiuosi, kad antram ture iki tiek vienodi kandidatai, kad vieninteliai argumentai į vieną ar į kitą pusę yra tokio lygio. Bus galima ramiai žiūrėt balsų skaičiavimą.

        Comment


          Nuotrauka su klaidingai atspausdintu biuleteniu – pokštas, VRK svarsto kreiptis į teisėsaugą
          Pirmadienį socialiniuose tinkluose pasklido rinkimų biuletenio nuotrauka, kurioje matomas klaidingai parašytas Gitano Nausėdos vardas. Pokšto autorius tikina tokiu būdu siekiantis padidinti aktyvumą rinkimuose.

          Nuotrauka pasidalino Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas. Nuotraukoje galima matyti, kad prezidento rinkimų biuletenyje G.Nausėdos vardas parašytas klaidingai – Gitaras...

          ..."Sąmoningas klaidingų biuletenių nuotraukų platinimas vertinamas kaip siekis diskredituoti rinkimų organizatorių, t. y. VRK. Tokie veiksmai yra netoleruotini. Neatmetame galimybės dėl to kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijas dėl atsakomybės kaltiems asmenims taikymo", – teigė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė...
          Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

          Comment


            Nida užstūmė (ant Ingridos):

            Nida Vasiliauskaitė. Abu blogiau, bet kas mažiau? atsakymas Rimvydui Valatkai

            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/ringas/lit....d?id=81225803


            Comment


              Kažkaip antro turo kampanija vyksta labai vangiai, vienas kitam krepštelint dėl kampanijos pinigų. Del kažko kito tarpusavio diskusijos nelabai įdomios, tartum rinkimai būtų jau pasibaigę prieš pusantros savaitės.

              Atrodo, turėjo būti du antro turo variantai - jei bus žemas aktyvumas, laimės Šimonytė, jei bent vidutiniškas - laimės Nausėda, nes jam turėtų atitekti atėjusių iki rinkikų kitų kandidatų balsai.

              Šiandien Nausėda nieko nedarydamas susirinko keletą riebių taškų. Jam reikėjo tik nueiti iki seimo ir susitikti su keliomis nelabai jam draugiškomis frakcijomis.
              Kaip būtų nesimpatiški valstiečiai, bet šios dienos Šimonytės atsakymas jiems raštu buvo formalus ir arogantiškas kaip Grybauskaitės. Per TV žinias kažkur skubanti pretendentė neatrodė labai gerai. Įvartis į savo vartus.

              Comment


                o Šimonytė dar turi šansų?

                Comment


                  Tai Šimonytė ir yra jaunesnė Grybauskaitė kopija. Šito įvaizdžio ji nei bandė pakeisti, nei jai pavyktų tai padaryti. O žiniasklaida kasasi po Nausėda. Tik tai daryti gerokai sunkiau, nes prie Nausėdos sunkiau lipdyti etiketes, kurios lengvai liptų prie kokio Skvernelio.

                  Nausėdos susitikimo su Pačėsu paslaptis: pokalbio versijos skiriasi

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=81235517


                  Beprecedentis įvykis: „Marijos radijuje“ Vytauto Landsbergio interviu buvo cenzūruotas ir užblokuotas

                  Profesorius V. Landsbergis įraše mini ir kun. R. Grigą teigdamas, kad kunigas turėtų atsiprašyti. „Politinėse varžybose, už kurių neabejotinai šmėkšo viena užsienio kontora, nūnai eksploatuojami du meluojantys kunigai, piktai šnekėję prieš Ingridą Šimonytę. Manau, Robertas Grigas, kurį taip mielai cituoja ir technologai, ir prekyvietės musės, dar turi laiko atsiprašyti“, – teigė profesorius.
                  Jei tik kandidatas ne konservatorių, už jo būtinai turi stovėti kontora. Spėkit, už ko stovėtų kontora, jei antrame ture būtų Nausėda ir Skvernelis .

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=81246833


                  o Šimonytė dar turi šansų?
                  Neturi. Pergalės šokį juk sušoko po pirmojo turo - kova baigta. Maks. tikslas buvo įveikti Skvernelį .

                  Comment


                    Klausimas - kur dingo Puteikis su savo raginimais balsuoti prieš bankininką? Ar tie raginimai tik pirmam turui galioja, kaip ir valstiečių retorika apie 'abu jie konservatoriai'.

                    Comment


                      I. Šimonytė pradėjo užsiimti visišku populizmu (dėl ko labai liūdna), stojo į paukščių bei medžių gynėjų pusę, kurie nori ne sutvarkyto parko kaip bernardinų sodas, o kad ten liktų šunims myžti tinkantis šabakštynas.

                      Ačiū Vilniaus miesto savivaldybei, kad, atrodo, pakako širdies pagailėti Sapiegose perinčių paukštukų.

                      Dabar būtų gerai, kad pakaktų išminties prisiminti dėl ko mes, politikai, apskritai egzistuojame - dėl to, kad derintume skirtingus skirtingų interesų grupių interesus. Antakalniečių bendruomenės interesas turėti jaukią ir funkcionalią erdvę yra lygiai svarbus, kaip ir man nežinomo autoriaus interesas žūtbūt subarokinti parką.
                      https://www.facebook.com/ingrida.sim...99159233866881
                      Paskutinis taisė Lettered; 2019.05.23, 10:09.
                      Flickr

                      Comment


                        Na, su kompensuojamų vaistų tvarka I.Šimonytė irgi susivėlė, ko gero pataikaudama "paprastam žmogui".
                        Ką padarysi, niekas nėra tobulas. Net ir aš, jei atvirai.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Nėra tiek kandidatų, kad būtų galima rinktis pagal ilgą reikalavimų sąrašą. Bankų-finansų požiūriu abu vienodi - viena skolinosi, o kitas skolino .

                          Comment


                            Parašė rat
                            Kokia reikia būti vata, kad rėktum, jog komerciniai bankai sukėlė krizę nes centrinis bankas neprižiūrėjo ir tada remtum kandidatą į prezidentus, kuris visą gyvenimą pradirbo vien centriniam ir komerciniam bankuose?

                            „Valstiečiai“ prezidento rinkimuose remia Nausėdą, „kad nelaimėtų Šimonytė“
                            Jakeliūnas nepatenkintas, kad valstiečiai remia Nausėdą
                            AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                            Comment


                              Buvo, kas čia rideno kauliuką už ką balsuoti, bet visgi reikia pasidžiaugti kad ir kas nugalėtų antrame ture, jis gėdos Lietuvai nepadarys.

                              Comment


                                Darius Alekna, FB

                                Visai blaivus palyginimas, kokių be šansų rasti žiniasklaidoje

                                Nausėda vs Šimonytė: summa summarum

                                Panašumai
                                1. Socialiniuose visuomenės reikaluose (atlyginimų ir pensijų augimas, švietimas, medicinos apsauga) abu kandidatai vienodi – atstovauja tiems, kuriems ir taip viskas gerai. Ar liberalų firmelės, ar skandinavų bankai – tas pats galas. Bet kokiu atveju nuolat girdėsime apie "tvarų augimą" ir "nepakankamą produktyvumą".
                                2. Teisėtvarkos ir teisingumo požiūriu abu kandidatai taip pat vienodi (pastebėjote, kad teismų ir korupcijos klausimai antrajame ture iš diskusijos dingo). Silpstant S. Skverneliui "isterija dėl korupcijos" baigsis. Tikiuosi, visi atsimena, kaip Uspaskicho tyrimas ir teismas prasidėjo prie socdemų, pergyveno visą konservatorių kadenciją ir baigėsi nedidele baudele vėl prie tų pačių socdemų. Kelias jau pramintas.
                                3. Užsienio politikoje abu vienodai žali. Bet diplomatiškesnis ir atsargesnis Nausėda, Šimonytė lengvai gali prisikalbėti / prisišokti (kai Skvernelis pasiūlė svarstyti apie Jeruzalės pripažinimą, kilo smerkiančiųjų choro koncertas, bet kai Šimonytė leptelėjo apie Golano aukštumas, ekspertų choras tylėjo kaip pakrapytas). Beje, Šimonytės tiesmukumas rodo vaizduotės ir savitvardos stoką – prastas bruožas už užsienio reikalus atsakingam pareigūnui.

                                Skirtumai
                                1. Aplinka. Su Šimonyte gausime įsitvirtinusį liberalų ir ultraliberalų isteblišmentą – Šimašių, Landsbergiuką, Subačių ir visą puokštę panašaus plauko seniai pažįstamų veikėjų. Ji kiaurai persisunkusi vienos partijos prastosios dalies kvapo ir yra jos valdoma. Nausėda? Katinas maiše. Ar verta rizikuoti? Manau, taip. Nes alternatyva perdėm niūri.
                                2. Kultūra. Be abejo, Nausėda. Koncertuose, parodose, kino filmuose jį mačiau begales kartų. Į tokias vietas, kur groja/klauso metalo, nevaikštau. Spėju, kad jis perskaitė daugiau, nei tris knygas. Manau, visiems kultūros žmonėms pasirinkimas aiškus.
                                3. Aukštasis mokslas: Šimonytė - vienintelio universiteto (VU) Lietuvoje šalininkė, Nausėda mato platesnį vaizdą.
                                4. Asmuo:
                                a) Chamizmas ir patyčios prieš mandagumą ir šiokias tokias manieras.
                                b) Ribotumas prieš šeimos ir vaikų auginimo patirtį.
                                5. Pažiūros:
                                a) Patriotizmas: Šimonytė leidžia sau tyčiotis iš Lietuvos kančių istorijos (B. Brazdžionio eilėraščio parodijos atvejis). Apie Nausėdą tokių duomenų neturiu.
                                b) Kalba: pirmas puslapis prieš antrą. Čia Nausėda turi aiškią poziciją, kuri man patinka. Panašu, kad viskas, kas susiję su tautos gyvavimo savastimi ir iššūkiais, Šimonytės nejaudina. Grybauskaitė bent jau tautinius rūbus kartais apsivilkdavo.
                                c) Šimonytės pritarimas visai leftistinei agendai (g. santuokos, negimusios gyvybės naikinimas, perdėtas kišimasis į šeimos reikalus) manęs nežavi. Kita vertus, Nausėda šiais klausimais turi aiškią nuomonę. Išvada: kelių žirnelių persvara man laimi Nausėda. O kaip bus, nežinau.

                                Comment


                                  perdėtas kišimasis į šeimos reikalus
                                  įdomu kuo pagrįstas toks teiginys?
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    Čia turbūt apie vaikų atiminėjimą iš tėvų. Šimonytės pozicija ko gero niekuo nesiskiria nuo Šakalienės.

                                    Comment


                                      Tai kuo pagrįstas?

                                      Comment


                                        Šimonytė balsavo prieš Vaikų teisių įstatymo pataisas ir už Stambulo konvenciją.

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Darius Alekna, FB

                                          Visai blaivus palyginimas, kokių be šansų rasti žiniasklaidoje
                                          Koks smagumėlis skaityti tokių nabagų pagraudenimus. Tris knygas perskaičiusi liberastinio istablišmento kandidatė - finišo tiesiojoje.
                                          O kas atsitiks su tautos savastimi (sic!) jai laimėjus, baisu ir pagalvoti.
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X