Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė liutass Rodyti pranešimą

    kad jo net i savivaldybes neileidzia balotiruotis
    Dabar daug žalių lapų, o po mėnesio jų nebus... Yra politinės strategijos, kurios nukreiptos į ateitį. Rusijoje tai ištobulintas mechanizmas.

    Comment


      Laikas parodys

      Comment


        Kognityvinis disonansas: Rusijos valdžios pranešimų srautas apie Novičoką: visos atsargos sunaikintos, nors niekada negamintas:

        Click image for larger version  Name:	novi.jpg Views:	0 Size:	95,8 kB ID:	1827354

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą

          Tai jau buvo seniai žinoma. Ta prasme, kad A. Navalnas yra velikoderžavnikas ir toli gražu ne liberalas. Nors paskutiniu metu to stengiasi neafišuoti.
          Būtų labai naivu įsivaizduoti, kad Rusijoje rusas (nepaisant jo pažiūrų - ar liberalas, ar komunistas, ar nacionalistas, ar monarchistas) palaikytų ne savo šalį, o užsienio valstybę. Tiesą sakant, praktiškai kiekvienos tautos atstovas 99% atvejų elgtųsi lygiai taip pat. Amerikietis gali nekęsti Trumpo, bet absoliučiai palaikyti visas JAV ambicijas ir dominavimą. Kinas gali nekęsti komunistų, bet absoliučiai palaikyti pretenzijas į Taivaną, Pietų Kinijos jūros salas ar netgi Singapūrą. Naivu galvoti, kad kokios nors politinės linijos nepalaikymas savo šalies viduje automatiškai reiškia savo šalies tikro ar tariamo "kietumo" nepalaikymo.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Parašė Kaimai
            Putin has Made Navalny Leader of the Opposition and Possibly Russia’s Next President, Belanovsky Says
            http://windowoneurasia2.blogspot.com...leader-of.html

            Путин своими руками сделал Навального следующим президентом России
            https://glavred.info/opinions/putin-...-10205186.html

            Sergey Belanovsky
            PhD of economics
            Senior researcher fellow of Public Policy and Public Administration of the Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration (RANEPA)

            Belanovskį cituoja toks rimtas institutas kaip Jamestown Foundation, nes yra pasižymėjęs kažkokiom sėkmingom analizėm-prognozėm:
            https://jamestown.org/program/a-prob...ow-annexes-it/

            Sergey Belanovsky, the Moscow sociologist who has attracted widespread attention for his successful predictions related to the Russian protests...
            Paskutinis taisė Eikantas X; 2020.09.24, 11:17.

            Comment


              Rusai gyvena taip, kaip daugumai geriau.

              Comment


                Nereikia konspiracines teorijas skleisti. Ar tas pats persoonažas neteigė, kad Nemcovą bandė nužudyti, kad padaryti prezidentu, bet netyčia nužudė iš tikrųjų? Nereikia idiotizmą platinti, geriau išlaikyti šaltą galvą ir vadovautis Okamo skustuvo principu

                Comment


                  Parašė Kaimai
                  Gan neblogas autoportretas.

                  Comment


                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                    Būtų labai naivu įsivaizduoti, kad Rusijoje rusas (nepaisant jo pažiūrų - ar liberalas, ar komunistas, ar nacionalistas, ar monarchistas) palaikytų ne savo šalį, o užsienio valstybę. Tiesą sakant, praktiškai kiekvienos tautos atstovas 99% atvejų elgtųsi lygiai taip pat. Amerikietis gali nekęsti Trumpo, bet absoliučiai palaikyti visas JAV ambicijas ir dominavimą. Kinas gali nekęsti komunistų, bet absoliučiai palaikyti pretenzijas į Taivaną, Pietų Kinijos jūros salas ar netgi Singapūrą. Naivu galvoti, kad kokios nors politinės linijos nepalaikymas savo šalies viduje automatiškai reiškia savo šalies tikro ar tariamo "kietumo" nepalaikymo.
                    Ir čia rašo žmogus, kuris teisino Donbaso teroristų nemeilę savo šaliai Ukrainai.

                    Comment


                      Parašė oranger Rodyti pranešimą

                      Ir čia rašo žmogus, kuris teisino Donbaso teroristų nemeilę savo šaliai Ukrainai.
                      Gal nereikia čia skambių frazių apie teroristus. Niekada nepalaikiau jokio šalies teritorinio vientisumo pažeidimo ar karo veiksmų, esu ne kartą sakęs, ir dar kartą galiu pakartoti - dėl manęs, Ukraina tegul būna vieninga per amžius. Kad šalyje galimai buvo žmonių, kurie turėjo kitokią nuomonę dėl maidano, dėl pasirinktos Ukrainos krypties, kad po maidano atėjusios jėgos galimai tikrai praleido kažkokius dalykus komunikacijoje su šiais savo šalies žmonėmis, ir jie apsigavę puolė palaikyti kažkokias išorės jėgas (juk iki maidano jie ramiai gyveno Ukrainoje ir nemojavo užsienio šalies vėliavomis) - taip, apie tai ne kartą buvo kalbėta. Tik kaip jau minėjau, kad kai kurie žmonės buvo ant emocijų ir bet kam, kas tik bando analizuoti ir žiūrėti neutraliai į viską, kas vyksta, puolė klijuoti "vatniko" etiketes, tai čia atskira problema. Kodėl visada turi būti emocionalus, net artimas fanatizmui "arba - arba"?

                      Bet aš tikrai kategoriškai nepalaikau nieko, kas neteisėta. Jokių DNR, jokių LNR, jokio Krymo atsiskyrimo tokia forma, kaip jis įvyko. Visos tokios problemos, nesutarimai, nuomonių susikirtimai turi būti sprendžiami derybomis, jokiu būdu nepažeidinėjant jokių teritorinių vientisumų. Rusijos politika apskritai kiša pagalius jiems patiems į ratus, Putino užsisėdėjimas valdžioje darosi panašus į Lukašenkos, o nenoras bendradarbiauti - kaip paaugliškas maištavimas ir noras elgtis kitaip bet kokia kaina. Gal kai kurie žmonės tuo laikinai hipsteriškai susižavi, nes gi "wow, eiti prieš mainstreamą yra labai cool", bet metams einant, praktika rodo ką kita - niekur tie "kitokie keliai" neveda. Šiuolaikiniame pasaulyje reikia tik bendradarbiauti, ir kurti gerovės valstybę (kam Rusija tikrai turi didelį potencialą), o ne "atsvarą kažkam". Pirmos 2 Putino kadencijos, kurios dar atrodė gana normaliai po 90-ųjų bardako, laikui einant pradėjo atrodyti vis neskaniau.
                      Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.09.26, 09:07.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                        Gal reikėtų vieną kartą išmokti žiūrėti į dalykus be emocinio fono ir "wishful thinking", apie ką jau neseniai buvo kalbėta. Nesubyrės nei "Moskovija", nei "supuvę Vakarai", nei "Pindosija", nei "žemyninis Taivanas". Reikėtų į viską žiūrėti realistiškai. Faktas, kad teks dealinti su esamomis valstybėmis, kurių gal keisis valdymo forma ar politinė pakraipa, bet jokių apokaliptinių scenarijų nebus.
                        Tie vakarai, Vokietija ar JAV tikrai nesubyrės, bet visai kas kita gali būti su ES ir NATO - jų nesubyrėjimui nėra jokių garantijų, ypač įvertinus paskutiniuosius įvykius su Brexit ar Trumpo grąsinimais, kad JAV pasitrauks iš NATO. Rusija yra paskutinė imperija pasaulyje ir jeigu jinai nesubyrės - tai bus pirmoji imperija pasaulyje kuri nesubyrėjo. Imperijos turi tokią problemą, kad ten nelabai yra vidutinio varianto - arba imperija plečias arba žlunga, tik Rusija tai bando etapais daryti. Didžiausia buvo Rusijos imperija, kuri žlugo po I pasaulinio karo. Po to bandė atsistatyti su sovietų sąjunga - bet jau mažesnė, be Lenkijos, Suomijos, o dar ir Aliaską Amerikai pardavė. Žlugus Sovietų sąjungai dabar Putinas bando tą imperiją vėl bent dalinai atstatyti, bet nelabai sekasi. Jeigu Suomija ir Lenkija jau seniausiai išsilaisvino iš taip vadinamos 'Rusijos įtakos zonos', tai norint išsilaisvinti mums, reikia, kad įvyktų dar vienas Rusijos žlugimas. O jo tikimybė nėra jau tokia maža, Rusijoje ilgalaikė ekonominė stagnacija, kuri tikriausiai tęsis dešimtmečius, o priedo valdžią užgrobė Putino mafija, kuris viską veda prie to, kad norint jo atsikratyti prireiks revoliucijos. Jau dabar atokesni Rusijos regionai, kaip kad Chabarovskas, nemėgsta 'Maskvos' ir tikriausiai visai norėtų būti nepriklausomi, jeigu ne priklausomybė nuo nafto dolerių. Dabar įsivaizduokim tokią situaciją:
                        2030 metai, Putinui jau 82 metai ir jis jau pasidaręs visiškai nupušęs diktatorius. Rusijoje ekonominė stagnacija tęsiasi jau 20 metų, žmones pavargę, o Rusija susiduria su dar viena nauja krize - dėl elektromobilių revoliucijos naftos kaina ne tik nuskrieja iki istorinio minimumo, bet apskritai jos pardavimai pradeda sparčiai smukti. Maskva Rusijos regionams bando paaiškinti: nfatodoleriai ir "geri laikai" baigėsi, mūsų jums atsiųstas ir iki kaklo apsivogęs gubernatorius jums paaiškins kur teks diržus susiveržti. Jeigu Vokietija ar JAV niekada nesubyrės, tai kad nesubyrės UK su Škotija ar Ispanija su Katalonija jau yra kur kas mažiau šansų, bet didžiausius pasaulyje šansus subyrėti turi būtent Rusija.

                        Šitas pokalbis labai gerai atspindi Rusijos imperealizmo svarbą eiliniams žmonėms - juos Putinas maitina visokiais 'krymanš' tam, kad nematytų kas šalies viduje vyksta. Bet tai yra propagandinis burbulas, kuris kartu su visomis iliuzijomis apie galingą Rusiją gali labai greitai subliukšti, o tada jau liks tik vidaus politika:



                        Nesuprantantys RU trumpas vertinas:
                        Rusas: gyvenu iš mamos mažos pensijos, nėra darbų, viskas žiauru
                        Žurnalistas: kokia jūsų nuomonė dėl Putino?
                        Rusas: nu jis labai stiprus užsienio politikoje, reikia prieš ameriką atstovėti, bet vidaus politikoje tai visiška tragedija, net Maskvoje atlyginimai maži
                        Žurnalistas: kas svarbiau, vidaus, ar užsienio politika?
                        Rusas: žinoma užsienio politika, jeigu mes ten visokiems amerikiečiams adekvačiai neatsakysim, tai jie mus čia visus sutraiškys.
                        Paskutinis taisė Eidvis; 2020.09.26, 15:52.

                        Comment


                          Mums ištrūkti iš Rusijos įtakos? O mes dar esame Rusijos įtakoje? Tai kad šiais laikais absoliučiai ne. Na, ekonominiai ryšiai, o politinės įtakos lygiai nulis.

                          Ta Sibiro ir Maskvos "neapykanta", tai čia kaip Vilniaus su Kaunu, ar periferijos prieš sostinę/didmiesčius. Yra daugelyje šalių tokių dalykų, bet tai paprastai nesuskaldo šalių, kai yra ta pati tauta, tai tas skaldymasis tampa labai nelogiškas.

                          Ką Rusija realiai gali kada nors prarasti, tai vadinamąsias respublikas - tautinių mažumų savivaldos regionus, ir labiausiai tikėtina, kad pirmoje eilėje Kaukazo. Jau buvo daugybė konfliktų, net karų, kultūra absoliučiai skirtinga ir t. t. Bet labai menkai tikėtinas ugrofiniškų respublikų praradimas dėl didelio kultūrinio artumo, tos pačios religijos (arba sekuliarumo lygio), didelio asimiliacijos laipsnio, daug mišrių šeimų ir t. t. Kaukaziečių rusai asimiliuoti niekaip negali ir kažin ar kada galės, o su ugrofinais tai vyksta labai lengvai. Sibiro tautos mažos, jų atsiskyrimas mažai tikėtinas. Nesu tikras dėl totorių ir baškirų - tautinė savimonė stipri (ypač totorių), irgi musulmonai, bet su Kaukazu sunku lyginti, nes žymiai sekuliaresni, žymiai ekonomiškai labiau išsivystę, žymiai labiau paveikti rusų mainstreaminės kultūros ir taip pat lengviau kuriantys mišrias šeimas ir paveikti asimiliacijos (bet ne tiek, kiek ugrofinai). Ko gero totoriai bandytų, esant palankioms aplinkybėms, bet ne taip griežtai kaip čečėnai.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment




                            Tu pats nejausdamas privardinai daug Rusijos tautų, kurios galėtų/norėtų atsiskirti. Pati Rusija yra skirtingų tautų, religijų, papročių kratinys, nes tai nėra šalis, tai yra imperija. Kadangi tai imperija, tai imperijai buvo svarbu viską suvienodinti, kitaip tariant - viską rusifikuoti ir iš imperijos tapti šalimi. Paimkim vien Baltijos šalių pavyzdį - uždraustos lietuviškos knygos, spauda, tam tikra prasme ir kalba, masiniai žmonių trėmimai į Sibirą, o vietoj jų - atvežti rusų naujakūriai. Lygiai pagal tą pačią formulę buvo naikinamos visos Rusijos imperijos/Sovietų sąjungos/ Rusijos federacijos tautos. Problema ta, kad tas tautas sunaikinti ir rusifikuoti nėra taip jau lengva. Davus joms kažkiek laisvės - jos pradeda atvirkštinį rusifikacijai procesą. Realiai tas derusifikacijos procesas vyko absoliučiai visose postsovietinėse šalyse. Paimkim pvz. kokį Kazahstaną, kur prieš Sovietų sąjungos griūti kazahais save laikė 40% žmonių, o dabar tokių vos ne dvigubai tiek ir net Rusijai artimo diktatoriaus valdoma šalis pareiškė, kad iš kirilicos pereis prie lotyniškų raidžių. Realiai tai derusifikacija prasidėjo netgi Baltarusijoje, kur paraleliai kalbos žlugdymui vyko baltarusių tautos susiformavimas. Ukraina tuo tarpu įrodė, kad 'mišrios šeimos' kovoje dėl laisvės taip pat nėra kažką lemiantis veiksnys. Rusija iš imperijos į šalį galėtų virsti tik tuo atveju, jeigu atsirastų kažkokia bendra ir tvari šalies idėja, bet Putinas to neleis. Dabartinė Rusijos idėją yra diktatoriaus valdžios išlaikymas žaidžiant per imperealizmo jausmus. Tai nėra tvari idėja, ta idėja neturi jokios ateities. Jeigu Lietuvoje per Kovo 11 žmones savo balkonuose iškelia Lietuvos vėliavas, tai Rusijoje Rusijos vėliavos plevesuoja apmokamuose mitinguose, kur po to tos visos vėliavos atsiduria šiukšlinėse. Dėl to yra labai didelė tikimybė, kad Rusija per artimiausius 30 metų susiskaldys, nes užgrobęs valdžią diktatorius nėra šalį vienijantis veiksnys.

                            Mums ištrūkti iš Rusijos įtakos? O mes dar esame Rusijos įtakoje?
                            Aš nerašiau, kad mes vis dar esame Rusijos įtakos zonoje. Aš rašiau, kad Kremlius mano, jog mes esame Rusijos įtakos zonoje. Nors tiek Suomija, tiek Lietuva buvo Rusijos imperijos dalimi, tačiau Suomijos Kremlius jau nebelaiko kaip 'Rusijos įtakos zona'. Prieš ją nebėra nutaikyti prekybiniai karai, kaip kad buvo anksčiau su Lietuva. Jai dėl politinių priežasčių neuždaro 'Drūžbos' naftotiekio, jos pieno produktuose neranda 'bakterijų', Suomijos istorijos nefalsifikuoja su ta potekste, kad 'suomiai fašistai ir jų žemės priklauso mums', Kremliaus propaganda Suomijos nebepuola, ką ji nuolat daro su Baltijos šalimis, o 'didžiausių Rusijos priešų' sąraše, kur Baltijos šalys užima garbingas prizines pozicijas, Suomija jau visiškai nefiguruoja. Norint, kad Kremlius su Lietuva elgtųsi lygiai taip pat, kaip su Suomija - visų pirma reikia įrodyti Rusijai, kad mes nesame jokia 'Rusijos įtakos zona', ką suomiai įrodė per žiemos karą, kai Baltijos šalys pasidavė Rusijos okupacijai, o suomiai ne.
                            Paskutinis taisė Eidvis; 2020.09.26, 22:13.

                            Comment


                              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                              Gal nereikia čia skambių frazių apie teroristus.
                              Kodėl nereikia? Tie, kurie sprogdina savo šalies kariuomenės lėktuvus ir kitą techniką, žudo savo valstybes kareivius, pasisavina civilių turtą, neteisėtai skelbiasi valdžia, pjausto žmones gyvus už valstybinę simboliką, išduoda savo šalį visais įmanomais būdais, - ar jie gali vadintis kitaip?

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                Nesubyrės nei "Moskovija"... Reikėtų į viską žiūrėti realistiškai. Faktas, kad teks dealinti su esamomis valstybėmis, kurių gal keisis valdymo forma ar politinė pakraipa, bet jokių apokaliptinių scenarijų nebus.
                                Klysti. Kai nudvės putleris, viskas ten pareis šaibomis, net abejonių nekyla.

                                Comment


                                  Parašė oranger Rodyti pranešimą

                                  Klysti. Kai nudvės putleris, viskas ten pareis šaibomis, net abejonių nekyla.
                                  O kas ten gali pareiti? Kaip tą įsivaizduojate? Prie Jelcino demokratijos buvo daugiau, bet dėl to niekas neparėjo.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė oranger Rodyti pranešimą

                                    Kodėl nereikia? Tie, kurie sprogdina savo šalies kariuomenės lėktuvus ir kitą techniką, žudo savo valstybes kareivius, pasisavina civilių turtą, neteisėtai skelbiasi valdžia, pjausto žmones gyvus už valstybinę simboliką, išduoda savo šalį visais įmanomais būdais, - ar jie gali vadintis kitaip?
                                    Niekas dėl to ir nesiginčija. Kaip ir sakiau, tokie metodai nelegalūs ir nepriimtini. Kažkas šalyje neįtinka - kalbėkis, reiškis, kelk problemą į viešumą, bet tik jau be smurto. Jeigu kažkam neįtiko maidano rezultatai, reikėjo kalbėti ir reikšti savo poziciją.

                                    Nepalaikau jokių darinių, kaip DNR, LNR ir panašiai.

                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą


                                    Tu pats nejausdamas privardinai daug Rusijos tautų...
                                    Būti gali visko, ir prognozuoti yra sudėtinga. Realiai tai beveik visose Rusijos tautinėse respublikose demografinė situacija palanki vietinėms tautoms, nes jos turi didesnį gimstamumą už rusus, ir jų proporcija auga, respublikos tampa vis labiau "tautiškesnės" išskyrus ugrofiniškas respublikas, nes jose demografija panaši į rusų. Tikėtina, kad joms grynėjant, vietinės savimonės gali vis labiau būti akcentuojamos, ir kilti visokių idėjų, netgi atsiskyrimo. Bet šiai dienai tai neatrodo realu. Čečėnija nesugebėjo atsiskirti netgi 90-aisiais, kai Rusija buvo labai silpna, nesulyginamai silpnesnė nei dabar. Kad prasidėtų nacionalinių respublikų nepriklausomybių skelbimai, turi įvykti kažkas labai rimto, vos ne apokaliptiško. Bent šiam momentui, kažko panašaus į tai nėra. Ar bus - galima tik spėlioti, ne daugiau.

                                    O Kazachstanas ir daug kitų buvusių TSRS narių tautiškai išsigrynino ne dėl atvirkščios asimiliacijos, o dėl demografinių tendencijų - rusų emigracija ir didesnis vietinių gimstamumas.
                                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.09.27, 01:32.
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      O kas ten gali pareiti? Kaip tą įsivaizduojate? Prie Jelcino demokratijos buvo daugiau, bet dėl to niekas neparėjo.
                                      Dabar nereiks jokios demokratijos, pikta liaudis nuneš viską, o tautinės respublikos galės atstatyti savo įstatymų viršenybę.
                                      Po putino mirties Moskovijos laukia kolapsas. Prognozuočiau 5-6 naujas valstybes. Branduolinį ginklą (kontroliuojamt JAV ir NATO) visos perduos Maskvai, kaip tai jau buvo Ukrainos atveju 1992 metais.
                                      Paskutinis taisė oranger; 2020.09.27, 02:23.

                                      Comment


                                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                        O Kazachstanas ir daug kitų buvusių TSRS narių tautiškai išsigrynino ne dėl atvirkščios asimiliacijos, o dėl demografinių tendencijų - rusų emigracija ir didesnis vietinių gimstamumas.
                                        Turkmenistane šiemet uždarytos paskutinės klasės rusų mokomąja kalba. Nors šiaip rusų ten dar keli šimtai tūkstančių.

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                          Turkmenistane šiemet uždarytos paskutinės klasės rusų mokomąja kalba. Nors šiaip rusų ten dar keli šimtai tūkstančių.
                                          Kad Turkmenistanas iš esmės buvo vienintelė postsovietinė šalis atvirai vykdžiusi etninių rusų diskriminaciją (atleidinėdami iš valstybinių darbų etc.), taip atvirai skatindami juos emigruoti.
                                          Post in English - fight censorship!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X