Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    visiems kitiems daug lengviau ir saugiau būti tokiais pragmatikais "business as usual" ir "gyvenkime draugiškai" rusofilais, nes rusai tikrai nesvajoja ir nesitiki sunaikinti (pasiimti sau) jų šalių. O ką daryt mums, kad jie visi nebegalėtų ir nustotų svajot, planuot, tikėtis? Ten pilna ubagų, kuriems dzin eit pakariaut. Gal, jei ką, spėtume tiesiog staigiai prisijungti prie Lenkijos?

    P.S. Gal aš ir durna ir per daug įsivaizduoju katastrofų.
    Rūpintis savo kariuomene, draugauti su lenkais ir amerikiečiais ir turėti amerikietiškus kareiviškus batus ant mūsų žemės.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Parašė manometras Rodyti pranešimą
      visiems kitiems daug lengviau ir saugiau būti tokiais pragmatikais "business as usual" ir "gyvenkime draugiškai" rusofilais, nes rusai tikrai nesvajoja ir nesitiki sunaikinti (pasiimti sau) jų šalių.
      Taip. Tik tiek, kad mes kaimynai.

      ---
      Šiaip karas su Baltijos šalimis būtų toks pat logiškas, kaip loginis mąstymas išgėrus neblogą kiekį vodkės. Patys gyventojai jau tikrai numato, kad gero nelauk, jau du kartus nusvilom, prie caro buvom pavirtę šio regiono autsaideriais (gal net grynai ne dėl mūsų kaltės) ir kai kurie iš šių dalykų netiesiogiai dar ir šiandien lenda į mūsų gyvenimus. Prie sovietų mūsų vystymasis ir ypač ekonominio raštingumo vystymasis buvo pristabdytas.

      Tokie dalykai būtų USSR 2.0 religinis, dogmatinis ir visoks kitoks žygis. Ne daugiau. Visų pirma, jie jau turi savo neužšąlantį uostą, tik tiek kad ekslave. Mes irgi turim vieną vienintelį uostą ir mums Liepojos kažkodėl nereik. Neturėtų jie pamišėliškų ir revanšistinių USSR 2.0 dogmų, tai ne problema būtų susitart per Suvalkų koridorių jiems kokį tranzitinį kelią nusitiest ir galėtų važinėtis sau tarp rusakalbio Gardino ir Kaliningrado. Jei nori, gali taikiai susijungt tie baltarusiai su rusais. Man Baltarusija yra keistoka šalis ir taip (šiaip net keistesnė nei Rusija), jai bet kokiu atvejų reiktų reformų.

      Kas liečia informacinį karą, kremlinai jau dabar (daug) gudresni darbą dirba bandydamos paišyti Lietuvą ir Latviją kraupiomis nepavykusiomis valstybėmis, apie kurias by-default mąstytum, kad žmonės čia uždirba kaip Ukrainoje, kol nepatikrini faktų. Estiją lyg sunkiau paišyti nepavykusia valstybe, kartais girdisi promotion'as iš YouTube informacinių ir visokių kitokių video kepyklų (hint: Bright Side), kad tai high-tech kompiuterizuota šalis. Na, Lietuva ir Latvija būtų lengviausia pasinaudot kuriant sausumos koridorių su Kaliningrado sritimi. Vien Lietuvą su max 10% rusakalbių populiacija būtų užimt gal ir nelogiška, o Latvijoje rusakalbių iki 40%, tai imtų ir Latviją už tą patį, o Estiją paliktų, nes ne pakeliui, tik bijau, kad net šios šalys, turinčios stipresnius (praktiškai - stipriausius) pasus, ekonomiką, valiutą ir net infrastruktūrą nei aplinkiniai Rusijos valdomi rajonai, užimt ar kariaut nėra logiškas variantas. Ir vien patys veiksmai greičiausiai bus vien nelegalūs ir pavojingi, greičiausiai griaunantys abejų pusių reputacijas, o labiausiai Rusijos. Netikiu, kad taip elgtųsi bet kokia Europos šalis, nebent yra kokie labai išimtiniai atvejai.
      Paskutinis taisė PoDV; 2020.01.18, 22:33.

      Comment


        Parašė Kaimai
        Ruskiai gali perstumdyti kėdes, dalintis postus, išmėsinėti savo konstituciją kaip tik nori, bet kol JAV kariai fiziškai Lietuvoj, jie čia nosies nekiš.
        Jeigu nebus slapta susitarta už Lietuvos nugaros.

        Comment


          Prieš karines pratybas – gėdingos Rusijos laivo nesėkmės https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83297931
          Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apsilankė aneksuotame Sevastopolyje, kur sausio 9-ąją vyko didelės apimties Rusijos Juodosios jūros karinio laivyno pratybos. V. Putino vizitas į Sevastopolį nebuvo viešinamas, o pratybos vyko skandalo, susijusio su rusų karinio kreiserio „Maršalas Ustinovas“ problemomis, kurių jis apsilankymo išvakarėse patyrė prie Turkijos krantų, fone. Pasak atvirų šaltinių, projekto 1164 raketinis kreiseris „Maršalas Ustinovas“ yra 186,5 m ilgio ir 20,8 m pločio, jame gali tilpti 476 asmenų įgula. Kreiseris gali pasiekti iki 32 mazgų greitį. Jis apginkluotas 16 raketų sistemos P-1000 „Vulkan“ paleidėjų, dviem 533 mm kalibro torpediniais aparatais, dviem raketų paleidimo sistemos kompleksais RBU-6000, dviem automatinėmis jūrų patrankomis AK-130, dviem žemė-oras raketų komplekso „Osa-MA“ paleidėjais, taip pat kulkosvaidžiais АК-630 ir žemė-oras raketų komplekso „S-300F Rif“ paleidėjais.
          „Maršalas Ustinovas“ susidūrė su nesėkmių virtine. Pranešta, kad kreiseris du kartus nepajėgė prisišvartuoti prieplaukoje ir du kartus sugrįžo į Marmuro jūrą, kur stovėjo išmetęs inkarą. „Iš pradžių bandyta kreiserį prišvartuoti prieplaukoje prie Dolmabahče rūmų Bosforo sąsiauryje. Ten jis priekiu vos neįsirėžė į promenadą ir paskui išplaukė į Marmuro jūrą. Kitą dieną kreiserį mėginta pastatyti pagrindinėje prieplaukoje Sarayburnu kyšulyje – ten yra karinės paskirties prieplauka, į kurią paprastai plaukia užsienio karo laivai. Tačiau nepavyko ir ten. Žinoma, visa tai atrodo – ypač žvelgiant iš turkų pozicijos – tiesiog juokingai, nes tose vietose švartuojami vandenynų laineriai, kurių ilgis – trys šimtai metrų. Žvelgiant iš karinių jūrų pajėgų požiūrio taško, tai – skandalas“, – „Krim.Realiji“ sakė A. Klimenka.
          Pranešimų apie „sėkmingai vykdomas“ pratybas prie Sevastopolio krantų fone apie situaciją, kai Rusijos kreiserį „Maršalas Ustinovas“ ištiko nesėkmė, Rusijos žiniasklaida beveik nerašo, nors žurnalistai vargiai galėjo neatkreipti dėmesio į vieną svarbiausių Rusijos raketinių kreiserių, kuriame buvo įrengta būstinė V. Putinui, iš kurios jis galėtų stebėti karinių pratybų eigą. „Mano versija tokia: kreiseris atvyko į Stambulą, kad taptų V. Putino rezidencija atsakomajam Recepo Tayyipo Erdogano priėmimui. V. Putinas būtų jį priėmęs raketiniame kreiseryje ir, ko gero, šiuo laivu būtų grįžęs į Sevastopolį. Toks variantas atitiktų jo stilių: prisiminkime V. Putino skrydžius naikintuvu“, – aiškino A. Klimenka.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

          Comment


            Виталий Портников įžvalgos labai įdomios:

            https://www.youtube.com/watch?v=Aby5XlKPTY4

            Jie trumpai šioje apžvelgia prasidėjusį RU tranzitą :

            a) Putinas lieka pagridinis "vadas" virs visų busimu RU prezidentų ar premjerų ir tai nebus problema.
            b) Putinas lieka elitų balansų garantas ("Volodia" is Jelcino dukros per TV - geras)
            c) Slaviškų valstybybių sąjungos niekas (Putinas ir ko) neatsisakė ir projektas bus įgyvendinimas iki 2024 metų:
            Ukrainą bus bandoma dar kartą jėga itraukti i RU orbita, ko pasekoje jei ne visa UA, tai bent dalis dabartinių UA teritoriju atiteks RU.
            BY irgi bus vienaip ar kitaip bus itegruota į "sąjungą" iki 2024.
            d) Putinas pūdo RU, kai Brežnevas, jei jis ilgiau liks valdžioje RU laukia krahas, po kurio ji vėl atsistatys, bet silpnesnesnė, gali buti praradus dali teritorijų, galbūt atsisakius savo imperinių ambicijų.



            Comment


              Putino reitinguose – drastiški pokyčiai

              Kaip teigia „Levada Center“ sociologai, lyginant su 2017 metų lapkričiu, pasitikėjimo Rusijos Federacijos prezidentu Vladimiru Putinu reitingas smuko kone du kartus – nuo 59 proc. iki 35 proc. Per pastaruosius kelis mėnesius jis smuktelėjo dar keturiais procentiniais punktais.

              Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83536305
              Kas vėl sakys, kad reitingai neva nieko nereiškia ir jokio masinio nepasitenkinimo nėra, praktinis video, kaip rusams patinka Putinas.

              Paskutinis taisė Lettered; 2020.02.14, 13:17.
              Flickr

              Comment


                Tas video tai nulis
                O ir liaudis protestuot nenusiteiktusi, bent jau nera tam jokiu pozymiu ar rimtu priezasciu. Karbauskio reitingai dar prastesni, nu ir ka, gyvenam, su plakatais i gatves juk neinam.

                Comment


                  Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                  Tas video tai nulis
                  O ir liaudis protestuot nenusiteiktusi, bent jau nera tam jokiu pozymiu ar rimtu priezasciu. Karbauskio reitingai dar prastesni, nu ir ka, gyvenam, su plakatais i gatves juk neinam.
                  Bet daugiau Karbauskis valdžioje greičiausiai nebebus, kaip ir Putinas.
                  Flickr

                  Comment


                    Putinas, dar ir taip mažiausiai iki 2024 m. bus prezidentu ar kuo ten jis nori pasiskirti. Nėra jokių prielaidų jo nuėjimui, apart sunkių sveikatos problemų. Kažkoks prietranka Maduro pusiau badaujančioje nustekentoje šalyje niekaip neiškrapštomas.

                    Comment


                      JAV sunerimo: Rusijos kosminiai palydovai ėmė elgtis įtartinai https://www.lrytas.lt/it/visata/2020...inai-13635004/
                      Šiuo metu kosmose dedasi labai įdomūs dalykai – ir jie kelia nerimą oficialiems JAV pareigūnams. Kaip praneša „Time maganize“, du Rusijos palydovai seka slaptojo JAV palydovo pėdomis ir JAV Kosmoso pajėgų vadas tvirtina, jog „taip yra šnipinėjamos kitos šalys“. „Tai yra neįprastas ir nerimą keliantis elgesys, galintis kosmose sukurti pavojingą situaciją“, – „Business Insider“ teigia JAV Kosmoso pajėgų kosminių operacijų vadovas generolas Johnas Raymondas. Rašoma, kad JAV mano, jog ši naujausia [Rusijos] veikla kelia susirūpinimą ir visiškai neatspindi atsakingos tautos elgesio kosmose. Rusija savo palydovus paleido lapkričio mėnesį ir vėliau pakeitę orbitą jie priartėjo prie brangaus slaptojo JAV palydovo. „Nors visi įrodymai yra netiesioginiai, tačiau yra velniškai daug aplinkybių, leidžiančių teigti, kad Rusijos palydovai šiuo metu inspektuoja JAV slaptąjį palydovą“, – tvirtina astrodinamikos ekspertas Michaelas Thomposnas.
                      p.s. o gal čia Valentino dienos proga?
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Dabar Rusijoje visus moko neprotestuoti arba kaip tik skatina protestuoti nauja byla, kur išgalvotai jaunuolių teroristų grupei paskelbė nuosprendžius nuo šešių iki 18 metų nelaisvės. Jaunuolius kankino, kad prisipažintų ir jie iš pradžių prisipažino, o vėliau paskelbė, kad juos kankino. Bylą sugalvojo ir fabrikavo FSB. Дело «Сети» lyginama su Stalino bylomis 1952 metais.
                        ПТН ПНХ
                        «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                        Comment


                          Hagos apeliacinis teismas nusprendė, kad Rusija turi sumokėti buvusiems Jukos akcininkams 50 mlrd. $.

                          Comment


                            Rusijos Centrinės rinkiminės komisijos pirmininkė paaiškino, kodėl reikia balsuoti už visą konstitucinių pataisų komplektą, palygindama juos su kotletais ( Širinskienės pavyzdys?)
                            Памфилова сравнила поправки к Основному закону с едой. По мнению главы ЦИК, общий пакет поправок сравним с комплексным обедом, который человек берет, даже если ему не нравится отдельное блюдо.

                            «Хорошо, вам не нравится винегрет, но вам нравятся борщ или котлеты. Вы тогда для себя решите: нет, откажусь от всего обеда, потому что мне винегрет не нравится, или я все-таки возьму — винегрет не съем, мне ни холодно, ни жарко, а борщ и котлеты будут при мне», — уточнила Памфилова.

                            :Gerai, jums nepatinka mišrainė. Bet jums patinka barščiai ir kotletas. Tada jus sprendžiate: ne, atsisakysiu visų pietų, nes man nepatinka mišrainė; arba aš vis tik pietus imsiu-mišrainės nevalgysiu, ji man nei šilta nei šalta, o va barščius ir kotletus turėsiu".

                            Подробнее на РБК:
                            https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5e60d1f09a794733914eed82

                            Ir taip visų rūšių vatnikus susitelks rinkimams, vieni už kotletą, kiti už barščius, o gaus ir mišrainę, ir visą brudą, ir kitokios Rusijos nei jiems nei mums nebematyt.

                            Русский военный корабль, иди нахуй!

                            Comment


                              Caras dar nori įrašyt į konstituciją terminą Dievas ir apibrėžt kas yra santuoka (vyras ir moteris). Kaži jis nesiruošia prieš smertį porą metelių dar pabūt ir Patriarchu Maskvos ir visos Rusios?
                              Show must go von!

                              Comment


                                dar žada likti amžiams neliečiamas: Неприкосновенность экс-президентов предложили закрепить в Конституци

                                Русский военный корабль, иди нахуй!

                                Comment


                                  bet atkrito opozicijos siūloma K pataisa, draudžianti deputatams ir senatoriams auginti turtą ir vaikus užsienyje : жёны и дети народных избранников всё равно найдут способ, как уехать из России
                                  Русский военный корабль, иди нахуй!

                                  Comment


                                    Nors Rusija susiduria su dviguba bėda - t.y. ne tik su virusu, bet dar ir naftos kainų + bendrai paklausos kritimu, bet Putinas žinoma nepraleis progos pasipiarinti prieš pasaulį kad ir kokie sunkūs laikai būtų. Į Donbasą siuntė daugybę baltų humanitarinių vilkikų, kurių kiekvienas buvo pakrautas po 5 kg. turinio. Į Italiją siuntė nebe masę vilkikų, bet pora lėktuvų ir visgi juos jau reikėjo pakrauti. Tai 80% turinio prikišo kažkokio mėšlo (pasak Italijos žiniasklaidos). Naujausias bajeris - piarinasi Serbijoje. Netyčia užmačiau twitteryje, bent tiek, kad nepradėjo bučiuotis.

                                    Comment


                                      Pasaulyje kaip ne kaip ne tik Coronavirusas siaučia. Kiti įvykiai nors ir šešėlyje, bet vyksta. Pvz. Libijoje. Atsitiktinai užmačiau pas ukrainiečius nuorodą. Pažiūrėjau: rusų nacionalistų bloguose pasirodė pranešimų, kad šiomis dienomis Libijoje rusų samdiniai patyrė milžiniškų nuostolių. Kalbama ne mažiau kaip apie 100 žuvusių iš liūdnai pagarsėjusios Vagner kompanijos. Atrodo išties pastarosiomis dienomis vyriausybinės pajėgos remiamos turkų užėmė svarbią bazę, kurioje buvo dislokuoti rusų samdiniai.

                                      В Ливии большие потери

                                      Предположительно не меньше ста двухсотых.
                                      На телах жетоны "Вагнера". Кроме жетонов никаких других документов не было. Работали скорре всего не местные. Тела не обобраны и не ограблены. Насколько известно в Трипполи сейчас из частей НАТО,только подразделения Французского Иностранного легиона. (Около батальона)
                                      Ну, и османы, там, разумеется.

                                      https://polynkov.livejournal.com/2224504.html#comments

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Nors Rusija susiduria su dviguba bėda - t.y. ne tik su virusu, bet dar ir naftos kainų + bendrai paklausos kritimu, bet Putinas žinoma nepraleis progos pasipiarinti prieš pasaulį kad ir kokie sunkūs laikai būtų. Į Donbasą siuntė daugybę baltų humanitarinių vilkikų, kurių kiekvienas buvo pakrautas po 5 kg. turinio. Į Italiją siuntė nebe masę vilkikų, bet pora lėktuvų ir visgi juos jau reikėjo pakrauti. Tai 80% turinio prikišo kažkokio mėšlo (pasak Italijos žiniasklaidos).....
                                        Detaliau Foreign Policy straipsnis https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83957897
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                        Comment


                                          Kiekvienoje valstybėje yra mafija, bet tik Rusijoje mafija turi valstybę:


                                          "Vašingtono sprendimo pradėti realius kovinius veiksmus trukdant narkotikų tiekimui Lotynų Amerikoje ir tam dislokavus papildomas pajėgas šalia Venesuelos, įvertinus dabartines aplinkybes, pasėkmės gali būti itin nenuspėjamos ir blogos. Apie tai mes kalbėjome jau ne kartą" - Zacharova.

                                          В МИД отреагировали на решение США начать операцию у берегов Венесуэлы 19:28 09.04.2020
                                          ""Крайне непредсказуемыми и негативными последствиями, с учетом нынешних обстоятельств, может обернуться решение Вашингтона начать силовую операцию по перекрытию наркопоставок в Латинской Америке, которая сопровождается наращиванием военной активности вокруг Венесуэлы. О чем мы говорили неоднократно", - заявила Захарова на брифинге."
                                          https://ria.ru/20200409/1569826828.html

                                          Comment

                                          Working...
                                          X