Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kaip pasakytų Karlas Marksas arba dėdė Fiodoras:
    Что-бы восстать из-за пустого холодильника, сначала нужно купить полный холодильник

    Comment


      Užmušė pilietinę aktyvistę: В Петербурге нашли убитой активистку Елену Григорьеву https://www.novayagazeta.ru/news/201...enu-grigorievu
      Идрисов утверждает, что Григорьевой угрожали убийством, она вместе с адвокатом обращалась в полицию, но не получала реакции. Идрисов напомнил, что это не первый случай гибели активистов в Петербурге.В феврале 2018 года нашли тело Константина Синицина, до этого, в декабре 2017-го, напали на Владимира Иванютенко и нанесли ему несколько ножевых ранений. Позже Иванютенко опознал нападавшего в Валерии Амельченко, герое расследования «Новой газеты», который рассказал о работе в структурах бизнесмена Евгения Пригожина.
      Paskutinis taisė Arunasx; 2019.07.22, 21:34.
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

      Comment


        Kažkaip sumąstėm pasinaudoti e-viza ir pažiūrėti kaip ten Kaliningradas gyvena, juolab, kad aš nelabai buvęs Rusijoje tai buvo įdomu pamatyti savo akimis, sorry, bet kažkaip nefotkinau. Yra posakis, kad yra Rusija ir yra Maskva ir tai dvi skirtingos respublikos, bet aš dar pridurčiau, kad be Maskvos yra dar kelios vietos Rusijoje, kurios sulaukia daugiau dėmesio ir pinigų, tai aišku Sankt Peterbugas, prieš tai dėl olimpiados buvo dar ir Sočis ir Kaliningradas. Kaliningradas po Maskvos ir Sankt Peterburgo užima trečią vietą pagal naujų butų statybas tenkančias vienam gyventojui, ten didelė imigracija, dėl ko kyla gyventojų skaičius (miestas didesnis už Taliną) ir suprantama dėl ko - visgi tai nėra visiškai Rusija, tai yra pati vakarietiškiausia Rusijos atskira dalis, į kurią kišama nemažai pinigų tam, kad jinai per daug neišsiskirtų iš aplinkos, dar plius milžiniškos lėšos karinei infrastruktūrai eina. Priedo praeitą vasarą Kaliningradas buvo vienas iš 5 Rusijos miestų, kur vyko pasaulio futbolo čempionatas ir tai labai jaučiasi - matosi, kad pagrinde miestas buvo išdailintas būtent prieš čempionatą ir nepaisant to skirtumai tarp Lietuvos ir Kaliningrado labai smarkiai jaučiasi.

        Jau pačioje pradžioje muitinėje pasijaučia, kad civilizacija liko kažkur už nugaros. Kai jau ant tilto įvažiuojant į Rusiją pamatėm, kad stovi 30 mašinų - apsidžiaugėm, galvojom ilgai nereikės laukti. Pralaukėm 7 valandas, gal būtumėm laukę 2, bet rusų muitininkas vis ateidavo ir išsirinkdavo rusų mašinas, kurias praleido be eilės. Jeigu turit vaikus, kurie dažnai į tualetą nori - tai geriau net nebandyti važiuoti, nes tualetų ten nėra ir reikia nusiteikti, kad prastovėjus 7 valandas eilėje gali pasiųsti atgal, kaip ir nutiko prieš mus stovėjusiems latviams. Lietuvos pusėje eilė minimali buvo ir niekas ten lietuvių iš eilės neišrinkinėjo, tik pačioje muitinėje srautai pasiskirsto į ES ir ne ES piliečius. Jeigu įvažiuojant į Lietuvą prieina muitininkas, paima dokumentus, tu įvažiuoji į muitinę, simpatiška muitininkė užsimaukšlina gumines pirštines ir apžiūrėjus mašiną gražina dokumentus ir palinki gero kelio, tai įvažiuojant į Rusiją sistema visai kitokia. Iš pradžių tau duoda du lapus deklaracijos, jeigu nemoki rusų kalbos - sukis kaip nori, nors ten kažkam vis neišeinant užpildyti ir supanikavus davė ir anglišką variantą. Jeigu Lietuvos pusėje šlokbaumas įvažiuoti į muitinę pats pasikelia, tai Rusijoje jis spygliuotas ir jį rankiniu būdu tampo muitininkas, kuris dar ir kortelę tau duoda, paprastą geltoną, iškirpta iš kartono, kam ji - neaišku, bet kaip vėliau paaiškėjo ją pačiame gale gražinti reikia. Pati Rusijos muitinė atrodo kaip turgus ir niekas dokumentų nesurenka ir negražina, reikia eiti pačiam ir net ne prie vieno langelio, o prie trijų. Absoliutus chaosas, neaišku kada prie kokio langelio eiti, neaišku ar eiti tik vairuotojui, ar visiems keleiviams ir tame tarpe vis ateina kas nors patikrinti mašinos. Kai patikrina, nueina, po kiek laiko sugrįžta ir vėl bando tikrinti, kol paaiškini, kad jau tikrino. Tada dar trečią kartą sugrįžta, bet jau klausia 'ar aš jus jau tikrinau', tada dar vienas muitininkas patikrina, o tuo tarpu prie langelio prisikabina, kad mašina lizingu pirkta, o dokumentuose jie nežiūri į tai, kas 'valdytojas', žiūri į tai, kas savininkas, o lizingų pirktų mašinų savininkų grafoje įrašomas bankas ar pan. Tada muitininkai pradeda aiškinti 'o iš kur mes žinom, gal mašina vogta' ir tenka ilgai aiškintis, kas yra keista, nes jeigu tai Lietuvoje vogta mašina - tai turėtų rūpėti Lietuvos, o ne Rusijos muitininkams. Nesitiki, kad ten niekas su lizinginėmis mašinomis nevažiuoja ar kad visas jas atgal veja, tai greičiausiai tiesiog tikrina tavo kantrybę kiek tu aiškinsies ir laukia kol pasiūlysi kyšį.

        Kelias iki Kaliningrago pakankamai normalus, yra ir autostrados gabalas ir matosi, kad prieš čempionatą buvo rekonstruota. Naujos statybos namai beveik nesiskiria nuo mūsų renovuotų sovietinių daugiabučių, netgi iki Perkūnkiemio lygio jiems matyt dar dešimtmčius augti. Stadionas nors šalia centro, tačiau pastatytas visiškų laukų viduryje, jokio jaukumo nerasta. Yra keli lopinėliai, kur infrastruktūra patvarkyta, naujos krantinės keli šimtai metrų nutiesta, tačiau bendrai situacija ganėtinai tragiška, viena centrinių Kaliningrado gatvių, 'Lietuvos sienos gatvė', kur stovi galingi vokiečių paveldo objektai, net neturi normalių šaligatvių, nekalbant jau apie tai, kad istoriniai pastatai stovi apleisti. Apskritai tai vienur, tai kitur išlenda koks vokiečių architektūros perliukas, bet skirtingai nei Klaipėdoje, jie pasitaiko labai retai, nors pakankamai įspūdingi. Man susidarė toks įspūdis, kad visa vokiška architektūra ten buvo nušluota, paliekant tik keletą įspūdingesnių ir mažiau trukdančių statinių. Bet reikia paminėti, kad klaidą berods suprato ir apie vokišką architektūrą prisiminė prieš čempionatą. Centrinės gatvės sovietinės Chruščiovkės buvo perdarytos į vokišką stilių.



        Aišku kičas veržiasi per kraštus, neišeina Chruščiovkės taip renovuoti, kad nesimatytų jog visų pastatų langai simetriškai išdėstyti kaip pagal liniuotę, o įėjus į vidinį kiemą pasimato ta pati Chruščiovkė, gerai bent tiek, kad renovuota. Nelabai tos renovacijos pavyko suderinti ir su padrikomis komercinėmis patalpomis pirmuose aukštuose, kurios dažnu atveju savo atskirus laiptus įsirengusios panašiai taip, kaip pas mus mėgsta visokios kirpyklos sovietiniuose pastatuose pasidaryti.

        Mieste stovi įspūdinga vokiečių statyta katedra, tiesa, dabar ji, kaip ir kitos vokiečių bažnyčios, vadinama 'koncertų sale', bet iš esmės tikrai verta dėmesio yra tik viena vieta, taip vadinamas 'žvejų kaimelis', t.y. 300 metrų krantinės su kavinėmis ir tai, kad ten yra kavinės, didelis pliusas, nes visur kitur kabaką rasti buvo didelis iššūkis. Iš pradžių bandėme kažką rinktis, bet viename nebuvo vietų, kitame būtų reikėję laukti valandą, nes kažkokį furšetą turėjo, tai po valandos paiešku nusprendėm, kad valgysim belenkur ir belenką, bet ir tą belenką dar pusvalandį reikėjo ieškoti. Kai vakare išėjom pasivaikščiot po miestą, paaiškėjo ir tikroji kabakų nebuvo priežastis - visi geria tiesiog ant suoliukų ir pilna nelabai adekvačių veikėjų.

        Viešasis transportos toks pats, koks buvo Vilniuje prieš atnaujinimą - senas, margas ir su keliais naujesniais autobusais ir troleibusais. Matyt rusai dar nesuprato, kad visokius elektros ir komunikacijų laidus galima tiesti po žeme, dėl to visas miestas, kaip kokioj Indijoj, išraizgytas laidais. Nėra jokios dviračių infrastruktūros, bet kur kas labiau nustebino tai, kad mačiau vos kelis el. paspirtukus. Kitas ryškus skirtumas - žmonės, nevertinsiu ar jie labiau paniurę, bet tas turgaus stilius ir kai kada sportinis stilius labai jaučiasi. Bendroje sumoje jaučiasi ryškus civilizacijų skirtumas, belieka tik įsivaizduoti koks jis ryškus jeigu lyginsim ne su Kaliningradu, o su likusia Rusijos dalimi be Maskvos ar Sankt Peterburgo.

        Comment


          Švedija bankams ruošia naują mokestį Rusijos grėsmei atremti https://www.vz.lt/finansai-apskaita/...resmei-atremti
          Švedija nuo 2022 m. planuoja nauju mokesčiu apmokestinti šalies bankus. Gautas biudžeto lėšas planuojama skirti gynybos pramonei stiprinti. NATO aljansui nepriklausanti Švedija tokį sprendimą priėmė išaugus grėsmei iš Rusijos. Finansų ministrė skaičiuoja, kad jau 2022 m. iš bankų į biudžetą pavyks surinkti 5 mlrd. SEK (462 mln. Eur) papildomų mokesčių. Panašią sumą į Švedijos biudžetą planuojama kasmet surinkti ir 2023-2025 m., skelbia „Deutsche Welle“, kuri remiasi Švedijos žiniasklaidos pranešimais.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

          Comment


            Va tokias memorialines lentas kabina šalyje, kuri labai didžiuojasi "pakilusi nuo kelių". Turbūt net savo putleriukui nieko panašaus nėra pakabinę

            Click image for larger version

Name:	EDwwECXU0AETXMI.jpg
Views:	68
Size:	37,8 kB
ID:	1746392

            Comment


              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
              Va tokias memorialines lentas kabina šalyje, kuri labai didžiuojasi "pakilusi nuo kelių". Turbūt net savo putleriukui nieko panašaus nėra pakabinę

              Click image for larger version

Name:	EDwwECXU0AETXMI.jpg
Views:	68
Size:	37,8 kB
ID:	1746392
              Šiaip aišku atitiktų laikmečio dvasią ir esybę, jei visur kabintų lentas jei vovka ten nusišiko.
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

              Comment


                Slaptą projektą Putino vyriausybei pergudrauti rusų teisininkas vykdė septynerius metus: rezultatas – daugiau nei absurdiškas https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=81252741
                Septynetą pastarųjų metų A. Busarovas paslapčia vykdė savo paties sumanytą misiją: jis traukė į dienos šviesą archyvuose saugomą išspręstų bylų medžiagą ir, naudodamasis politiškai represuotų asmenų reabilitavimą numatančių Rusijos įstatymų suteikiama teise, netiesiogiai darė spaudimą autoritarinei Rusijos vyriausybei, stengdamasis priversti ją prieš savo pačios valią vienareikšmiškai ir įtikinamai pasmerkti J. Staliną, paties V. Putino sykį pavadintą sumaniu vadovu.
                Metai iš metų A. Busarovo kaupiamų dokumentų, susijusių su jam rūpimais atvejais, archyvas vis gausėjo. Ilgainiui istorikas ėmė nerimauti, kad saugumo pajėgos suvoks, kuo jis užsiima, ir konfiskuos vertingus dokumentus. „Todėl aš paprasčiausiai susirinkau aplankus, savo daiktus ir automobiliu išvykau iš šalies“, – sakė jis, aiškindamas, kodėl 2018-aisiais apsisprendė emigruoti. „Apskritai, ši medžiaga įrodo, kad tenka susidurti su nusikalstama organizacija, panašia į Niurnbergo teismuose tokiomis pripažintas SS ir gestapą, – sakė A. Busarovas. – Medžiaga yra susijusi su centrine vadovybe, regioninių institucijų vadovybe ir žemesnio rango pareigūnais. Visa ši struktūra, kaip paaiškėjo, susidorojo su žmonėmis, kurie, kaip žinia, buvo nekalti.“ „Nieko panašaus į Niurnbergo teismą Rusijoje neįvyks, bet visgi galima išsakyti pagrįstą nuomonę, kad tai – nusikalstama organizacija. Toks poelgis būtų tarsi slaptasis Niurnbergas. Štai kodėl šis archyvas yra toks svarbus“, – aiškino A. Busarovas.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Maskvoje buvo neleista dalyvauti nepriklausomiems kandidatams, o putinistai priversti dalyvauti ne po Putino partijos vėliava, o kaip "nepriklausomi" kandidatai. Tai šita situacija puikiai parodo, kokie prasti Putino reitingai, tokios desperacijos nebuvo per visus 20 jo valdymo metų.
                  Deja, bet Putinas iš esmės dabar neasocijuoja savęs su ta partija. Ji buvo patikėta kuruoti Medvedevui, kuris ne perdaug uoliai tai darė. Prireikus gali tą partiją nuleisti į unitazą. Perfrazuojant svarbiausia: "Putin - eto partija, partija - eto Putin!".

                  Comment


                    Parašė Sula Rodyti pranešimą

                    Deja, bet Putinas iš esmės dabar neasocijuoja savęs su ta partija. Ji buvo patikėta kuruoti Medvedevui, kuris ne perdaug uoliai tai darė. Prireikus gali tą partiją nuleisti į unitazą. Perfrazuojant svarbiausia: "Putin - eto partija, partija - eto Putin!".
                    Užtat žmonės asocijuoja. Partijos žemi reitingai ir pačio Putino kandidatų bėgimai nuo partijos vėliavos viską pasako ir apie pačio Putino reitingus, kaip jūs įsivaizduojate jo tolimesnį dominavimą, jei aukščiausioji dūma kitais metais bus prarasta opozicijai kaip dabar Maskvos?
                    Flickr

                    Comment


                      Durnynas irgi rodo nagus

                      Comment


                        Juodas PR paskutiniuose Rusijos rinkimuose. Tie neskaitlingi opozicijos kandidatai neretai gaudavo kažką panašaus prikabintą prie savo agitacinės medžiagos:

                        Click image for larger version  Name:	crimea.jpg Views:	1 Size:	53,7 kB ID:	1746742
                        Paskutinis taisė suoliuojantis; 2019.09.09, 22:39.

                        Comment


                          Labai geras sprendimas nors kiek stabdant Rusijos įtakos didinimą ir Vokietijos "real politic":
                          Lenkija laimėjo bylą prieš EK dėl nuolaidžiavimo „Gazprom“ Vokietijoje https://www.vz.lt/pramone/energetika...om-vokietijoje
                          „Palanki Lenkijai Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) nutartis dėl „Opal“ dujotiekio padės išsaugoti Lenkijos ir Ukrainos energetinį saugumą aukštam lygyje“, – pabrėžė Lenkijos energetikos ministras Krzysztofas Tchorzewskis (Kšištofas Čoževskis).
                          2017-ųjų pavasarį prie Lenkijos įmonės ieškinio prisijungė Lietuva ir Ukraina, palaikydamos Lenkiją. Pasak Lietuvos Energetikos ministerijos, ESTT sprendimo buvo tikėtasi, jis atitinka Lietuvos poziciją.
                          „Lietuva, palaikydama Lenkiją šioje byloje, laikėsi pozicijos, kad neturi būti ribojama konkurencija ES vidaus rinkoje ir neturi būti stiprinama dominuojančių gamtinių dujų tiekėjų padėtis, nes visai tai prieštarauja pačios ES Energetikos Sąjungos pagrindiniams tikslams – kelia grėsmę dujų tiekimo saugumui Europoje ir didina energetinę priklausomybę nuo „Gazprom“, – komentare BNS teigė ministro patarėja Aurelija Vernickaitė.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            U.S. backs proposed $6.5 billion sale of 32 F-35 Lockheed jets to Poland https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1VW29R

                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                            Comment


                              Sergejus Medvedevas rašo, kad Putinas per šią vasarą pavertė Rusiją į Baltarusiją (panaikino demokratiją), nors tai ir sukėlė protestus. Nuoroda į Paul Goble:

                              Paul Goble                 Staunton, September 7 – Vladimir Putin may or may not succeed in absorbing Belarus into Russia, but over th...
                              ПТН ПНХ
                              «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                              Comment


                                Mečys Laurinkus. Demokratijos eksportas primena anekdotinį atvejį iš Afrikos

                                Dabartinis Rusijos vaizdavimas ir įsivaizdavimas yra išskirtinai paviršutiniškas, propagandinis, politizuotas – pradedant buitimi, valgių gaminimu, sportu, visų rūšių menu, kultūra, istorijos tyrimais, interpretacijomis ir baigiant raketų gamyba.
                                Sovietų Sąjungos žlugimas ne tik Kremliaus ideologams, bet ir gana didelei daliai visuomenės yra Rusijos atsidūrimas ties reikšmingos ir įtakingos valstybės išnykimo slenksčiu. Dieną naktį propagandininkai kartoja, kad Rusija buvo parklupdyta ant kelių, pažeminta ir dabar reikia stotis ant kojų. Benzino kolonėlės valstybėlė, regioninis reiškinys, virusas greta Ebolos, teroristinė valstybė. Visus tokius apibūdinimus Rusija prarijo sukandusi dantis ir ruošiasi atsakui. Įniršis dėl pažeminimo yra nevaldomas. Nesvarbu, kad Rusija pati ir įžeidinėjo, ir žemino. Paprastai to neprisimenama. Jėga, pirmiausia karinė, Rusijos ideologų įsitikinimu, ir esanti atsako dalis. Nei tomai kritikos, nei sankcijos šios nuostatos nepakeis. Ir nemažai rusų kol kas sutinka dėl to veržtis diržus. Ekonominio determinizmo persunkti Vakarai to ir nepajėgia suprasti.
                                Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...tm_medium=Copy

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Mečys Laurinkus. Demokratijos eksportas primena anekdotinį atvejį iš Afrikos
                                  Vėl tą tavo vargšę šalį puola. Putinas sako, kad rusams nereikia demokratijos, jie sutinka veržtis daržus. Jiems (o ir tau) nafik ta demokratija nereikalinga.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Buvęs saugumo vadovas nori pasakyti, kad tokia politika neveikia - Rusija toliau agresyvėja. Na bet karingam vienos partijos elektoratui atrodo, kad veikia, kad Rusija sėkmingai demokratizuojasi ir Lietuva kasdien darosi saugesnė. O kas su tuo nesutinka, tas vatnikas .

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Buvęs saugumo vadovas nori pasakyti, kad tokia politika neveikia - Rusija toliau agresyvėja. Na bet karingam vienos partijos elektoratui atrodo, kad veikia, kad Rusija sėkmingai demokratizuojasi ir Lietuva kasdien darosi saugesnė. O kas su tuo nesutinka, tas vatnikas .
                                      Ta prasme demokratinių institucijų rėmimas neveikia, nes Rusija ir toliau agresyvėja? Tai Rusijos agresyvėjimas nereiškia, kad paskutinius demokratijos židinėlius reikia palikti likimo valiai.

                                      Kad "vienos partijos elektoratui atrodo, kad veikia, kad Rusija sėkmingai demokratizuojasi ir Lietuva kasdien darosi saugesnė" tai čia tavo kliedesys, eilinė tavo negudri strawman fallacy. Niekas tai nesakė, tad kad veltui bandai ironizuoti prieš savo paties susikurtą "argumentą".

                                      O kad tu esi vatnikas, tai čia akivaizdu.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                                        Ta prasme demokratinių institucijų rėmimas neveikia, nes Rusija ir toliau agresyvėja? Tai Rusijos agresyvėjimas nereiškia, kad paskutinius demokratijos židinėlius reikia palikti likimo valiai
                                        Sako, kad neveikia ta prasme, kad Rusija ir vakarai mąsto skirtingom kategorijom. Vakarai daro sankcijas galvodami kas jiems patiems skaudėtų. Bet kitokioje vertybių skalėje tos sankcijos nelabai efektyvios.

                                        Comment


                                          Sankcijų efektas pasireiškia ir tokiu kampu:
                                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                                          http://reddevol.com/articles/hyuston_u_nas_problemyi rusiškai apie Glonass probemas - dėl amerikietiškų komplektuojančių trūkumo gali nustoti veikti.
                                          Reikia nepamiršti ir to, kad naftai siurbti kur nors šiauriau chuilostanas neturi visai technologijų.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X