Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Galys Rodyti pranešimą

    Čia, manau, truputi maišoma du skirtingi dalykai. Sutinku, kad nereikia iš ukrainiečių mokytis demokratijos, kovos su korupcija ir pan. Bet, manau, ten yra tikrai daug protingų žmonių, kurie gali pasakyti kokios buvo padarytos klaidos, kurios leido įvykiams prieiti iki Krymo okupacijų, Donecko ir Lugansko respublikų ir pan. Man, šiuo metu, irgi gana sunku suprasi kodėl leidžiama visokių rusiškų kanalų transliacijos, nes jei jau tau leidi - turi suprasti, kad kažkada gaisrą vistiek teks gesinti, nes koks durnelis vistiek bandys imtis kokių radikalesnių veiksmų paveiktas to Š. Aišku, jei mūsų tarnybos sugeba laiku ir tinkamai reaguoti į tokius gaisrus - labai puiku, bet kam gyventi budėjimo režime, kai visą tą potencialą gali nukreipti kažkur rimčiau - mįslė.
    Jeigu įstatymai yra pažeisti, transliacijos stabdomos, sistema veikia ir taip. Nematau priežasčių, kodėl reiktų taikyti kokias nors papildomas priemones, kurių netaiko civilizuotos kaimyninės šalys. Nesnustebčiau, kad tie ekspertai siūlantys viską uždrausti dirba tai pačiai Rusijai, ji intensyviai remia visokius ekstremistus, kad padarytų meškos paslaugą ir vėliau galėtų parodyti kaip ribojama žodžio laisvė demokratiškose šalyse.
    Paskutinis taisė Lettered; 2019.02.05, 15:52.
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      Jeigu įstatymai yra pažeisti, transliacijos stabdomos, sistema veikia ir taip. Nematau priežasčių, kodėl reiktų taikyti kokias nors papildomas priemones, kurių netaiko civilizuotos kaimyninės šalys. Nesnustebčiau, kad tie ekspertai siūlantys viską uždrausti dirba tai pačiai Rusijai, ji intensyviai remia visokius ekstremistus, kad padarytų meškos paslaugą ir vėliau galėtų parodyti kaip ribojama žodžio laisvė demokratiškose šalyse.
      Nereikia apsimetinėti kvaileliu. Sistema neveikia. Norint bent laikinai sustabdyti kokį melą skleidžiantį kanalą reikia 3-jų įspėjimų metų bėgyje. Visiškai uždaryti neišeina dėl ES durnių, kurie mosuodami laisvos žiniasklaidos vėliava neleidžia uždaryti rusiškų kanalų jei jie registruoti vakarų šalyse, ką Rusija ir daro.

      Comment


        Arciau temos: tiesiogines uzsienio investicijos i mordora pagal Nordea

        https://www.finanz.ru/novosti/aktsii...jFa1_5uisJaSqA

        Comment


          Rusijoje krizė, stagnacija ir žmonių realių pajamų smukimas jau tęsiasi penkti metai ir atrodo, tiek pat metų tęsiasi ir vakarų sankcijos ir ne tik tęsiasi, bet dar gali būti sustiprintos, nors buvo daug abejojančių ar jos bent metus išsilaikys. Regis patys rusai jau nebesidžiaugia Krymu ir jau pavargę nuo viso to. Sovietų sąjunga pradėjo byrėti maždaug 5 metai po naftos kainų nusmukimo, tik žinoma ne mažas katalizatorius ten buvo tokios šalys kaip Lietuva, kur tokio protesto kaip Baltijos kelias su 6 milijonais dalyvių rusai gyvenime nėra matę. Dar vienas skirtumas, kad Sovietų sąjungos gyvavimo pabaigoje jinai buvo daug demokratiškesnė ir civilizuotesnė, nei dabartinė Rusija, Gorbačiovas stengėsi daryti demokratines reformas, stengėsi palaikyti gerus santykius su vakarais, netgi radijas ir televizija nebuvo taip smarkiai cenzūruojami, kaip dabartinėj Rusijoj. Tačiau žmonių nuotaikos jau darosi labai panašios - Putino reitingai žemiausi nuo neatmenamų laikų, o gabesnis jaunimas masiškai emigruoja. Aš manau Kremlius jau įsitikino, kad į kiekvieną jo išpuolį sulauks atgalinės reakcijos iš vakarų ir kad taktika 'išgąsdinkim juos neprognozuojamu bukapročiu vadovu su atominiu ginklu ir hibridiniais/kriminaliniais išpuoliais' nebeveikia, o ir patys rusai antro Krymo tikriausiai jau nebepalaikytų. Reikia naujų metodų rusų sąmonei paveikti, bet jų jau beveik nebėra - dar didesnė ir aršesnė propaganda gali virsti visišku farsu, kokiu jinai jau ir dabar virsta. Dėl to vakar buvo priimtas sprendimas Rusijoje įvesti autonominį internetą, kad Kremlius galėtų jį kontroliuoti, nes visokie youtūbai greitai nukonkuruos propagandistus. Ir jeigu neišeina sustabdyti stagnacijos ir žmonių skurdo didėjimo - tai galima pakeisti statistiką, kuri rodytų priešingai.

          Leonidas Beršidskis. Rusijos augimas atrodo per gerai, kad būtų tiesa

          Oficiali Rusijos statistikos agentūra, valdoma naujojo direktoriaus Pavelo Malkovo, kuris pradėjo dirbti gruodžio mėnesį, demonstruoja ugningą optimizmą. Pirmadienį agentūra pranešė, kad 2018 m. šalies ekonomika augo sparčiausiai nuo 2012 m. Pridėkime naujausią duomenų pataisą, panaikinusią 2016 m. recesiją, ir pastarieji skaičiai atrodys dar įtartinesni – netgi kai kuriems vyriausybės ekonomistams.

          Dar nepasibaigus pirmajai P. Malkovo darbo savaitei, „Rosstat“ iš esmės peržiūrėjo 2016 ir 2017 m. bendrojo vidaus produkto duomenis. 0,2 proc. produkcijos sumažėjimas 2016 m. buvo ištaisytas į 0,3 proc. augimą, teigiant, kad recesija, sekusi po staigiai nukritusių naftos kainų 2014 m. rudenį ir Vakarų sankcijų prieš Rusiją įvedimą, truko tik metus. „Rosstat“ taip pat pakoregavo 2017 m. augimo rodiklį, nuo 1,5 proc. pakeldama iki 1,6 proc.

          Pirmadienį „Rosstat“ pristatė 2018 m. bendrus augimo duomenis: 2,3 proc. per metus. Tai pranoko visas 36 „Bloomberg“ stebimas prognozes. Optimistiškiausia prognozė siekė 2,1 proc., bet ji iškrito iš bendro vaizdo; visuotinis sutarimas buvo 1,7 proc.

          © Bloomberg Statybų šuolį galima paaiškinti visai nekaltai: „Novatek PJSC“ baigė statyti 27 milijardus dolerių kainavusį suskystintų gamtinių dujų įrenginį Jamalo pusiasalyje šiaurės vakarų Sibire, o didžioji projekto dalis „Rosstat“ buvo užregistruota 2018 m., nors pačios statybos vyko anksčiau. Vis dėlto „Rosstat“ skaičių patikimumas – abejotinas. Sausio 2 d. Aleksejus Kudrinas, kuris vadovauja Rusijos biudžeto kontrolieriui, Apskaitos rūmams, ir kuris buvo finansų ministras prieš A. Siluanovą, išplatino „Twitter“ žinutę, esą tikėtina, kad Rusijos BVP 2018 m. išaugo 1,5 proc. Net ir po to, kai „Rosstat“ pirmadienį paskelbė optimistinį 2,3 proc. įvertinimą, kitas iškilus vyriausybės ekonomistas, Andrejus Klepačas iš valstybės plėtros banko VEB, 2018 m. ekonomikos augimą taip pat įvertino 1,5 proc. „Kol kas nesu linkęs pasitikėti jokiais kitais skaičiais“, – valstybinei naujienų agentūrai TASS pareiškė A. Klepačas.

          Nepaisant to, ar A. Kudrino ir A. Klepacho pesimizmas pagrįstas, „Rosstat“ turi aiškią paskatą išpūsti skaičius. V. Putino reitingai krenta, ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo – tuo labiau. Pirmą kartą nuo 2013 m. dauguma rusų teigia, kad šalis žengia neteisingu keliu. Kol V. Putinas ieško būdų, kaip padidinti savo populiarumą ir sumažinti masinio protesto potencialą, D. Medvedevo atleidimas ir nepopuliaraus kabineto pertvarkymas, galbūt netgi korupcijos tyrimų prieš kai kuriuos aukščiausius ekonominius pareigūnus inicijavimas, atrodo visai patrauklūs variantai.
          Rusijos teikiama statistika ir prieš tai nebuvo labai patikima, tačiau dabar jinai bus mažiau patikima, nei mėnesio orų prognozės.


          Comment


            Na, nemanau kad Rusijoje ir po Putino kas nors pasikeistų į gerąją pusę. Ten visada buvo vienokia ar kitokia krizė + režimas. Buvo Ivanas Rūstusis + opričnikai, dabar Putinas + FSB. Neliks Putino, bet jėgos struktūros niekur nedings.

            Comment




              Su diktatoriais yra viena taisyklė - kuo jie ilgiau valdžioje, tuo jie ilgiau uzurpuoja ją, institucijas ir tuo labiau įsiskverbia į visas sferas, o tuo pačiu tuo daugiau pradeda kelti grėsmės. Pirmaisiais Putino valdymo metais jis buvo pajėgus veikti Gruzijos kare, po to antroje kadencijoje jau įvyko įsiveržimas į Gruziją, na o trečioji kadencija - Krymas, Ukrainos rytai, Sirija ir pan. Taigi net jeigu po Putino ateitų naujas diktatorius, tai tikriausiai kaip minimum 5 metus jis bandytų taisyti santykius su vakarais ir nebūti toks agresyvus. Bet juk po Putino nebūtinai turi būti diktatorius, jeigu vakaruose būtų galvojama, kad 'ai, mus prieš tai tiek šimtmečių valdė monarchai, tai jokios demokratijos net negali būti' - tai demokratija taip niekada ir nebūtų atėjus. Ir net demokratijai atėjus kartais reikia revoliucijų, Ukrainoje štai jau antra įvyko ir atrodo, kad pastaroji gali būti paskutinė. Taigi po Putino yra du variantai - arba bus koks kitas diktatorius (sutikčiau, kad šitas variantas galbūt net labiau tikėtinas), arba įvyks revoliucija, galbūt netgi taiki ir šalis pasuks demokratijos kelius. Bet tiek vienas, tiek kitas variantas yra geriau, nei Putinas.

              Štai, jau net Strelkovas, t.y. rusų nacionalistas, Kremliaus pats pirmasis pasiųstas būti Donbaso vadovu, jau irgi kalba apie revoliucijas ir artėjantį Putinizmo galą.

              Paskutinis taisė Eidvis; 2019.02.13, 10:24.

              Comment


                Viskas ten su Putinu bus OK: "travu budut jest".

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą


                  Su diktatoriais yra viena taisyklė - kuo jie ilgiau valdžioje, tuo jie ilgiau uzurpuoja ją, institucijas ir tuo labiau įsiskverbia į visas sferas, o tuo pačiu tuo daugiau pradeda kelti grėsmės. Pirmaisiais Putino valdymo metais jis buvo pajėgus veikti Gruzijos kare, po to antroje kadencijoje jau įvyko įsiveržimas į Gruziją, na o trečioji kadencija - Krymas, Ukrainos rytai, Sirija ir pan. Taigi net jeigu po Putino ateitų naujas diktatorius, tai tikriausiai kaip minimum 5 metus jis bandytų taisyti santykius su vakarais ir nebūti toks agresyvus. Bet juk po Putino nebūtinai turi būti diktatorius, jeigu vakaruose būtų galvojama, kad 'ai, mus prieš tai tiek šimtmečių valdė monarchai, tai jokios demokratijos net negali būti' - tai demokratija taip niekada ir nebūtų atėjus. Ir net demokratijai atėjus kartais reikia revoliucijų, Ukrainoje štai jau antra įvyko ir atrodo, kad pastaroji gali būti paskutinė. Taigi po Putino yra du variantai - arba bus koks kitas diktatorius (sutikčiau, kad šitas variantas galbūt net labiau tikėtinas), arba įvyks revoliucija, galbūt netgi taiki ir šalis pasuks demokratijos kelius. Bet tiek vienas, tiek kitas variantas yra geriau, nei Putinas.

                  Štai, jau net Strelkovas, t.y. rusų nacionalistas, Kremliaus pats pirmasis pasiųstas būti Donbaso vadovu, jau irgi kalba apie revoliucijas ir artėjantį Putinizmo galą.
                  Nereik kreipt demesio i sito iskrypelio kalbas. Putinas bent jau sustabde verzimasi giliau i Ukraina, kam Strelkinas priestaravo ir dar dabar kepalas jam neatvesta. Jis gyvena kitoj visatoj. Jis kuoktelejes.

                  Comment


                    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                    Nereik kreipt demesio i sito iskrypelio kalbas. Putinas bent jau sustabde verzimasi giliau i Ukraina, kam Strelkinas priestaravo ir dar dabar kepalas jam neatvesta. Jis gyvena kitoj visatoj. Jis kuoktelejes.
                    Pasiskaitykite naują Kremliaus ideologo V. Surkovo "programinį" straipsnį. Jo akivaizdoje Strelkovas - sveiko proto velikoderžavnikas.

                    Comment


                      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                      Nereik kreipt demesio i sito iskrypelio kalbas. Putinas bent jau sustabde verzimasi giliau i Ukraina, kam Strelkinas priestaravo ir dar dabar kepalas jam neatvesta. Jis gyvena kitoj visatoj. Jis kuoktelejes.
                      Ne Putinas sustabdė veržimąsi gilyn į Ukrainą, bet ukrainiečių savanoriai. Putinas sustojo, nes nesitikėjo tokio Ukrainos savanorių pasipriešinimo kai reguliarioji armija buvo visai neveiksni, sugriauta iš vidaus Janukovyčiaus režimo.

                      Comment


                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą

                        Ne Putinas sustabdė veržimąsi gilyn į Ukrainą, bet ukrainiečių savanoriai. Putinas sustojo, nes nesitikėjo tokio Ukrainos savanorių pasipriešinimo kai reguliarioji armija buvo visai neveiksni, sugriauta iš vidaus Janukovyčiaus režimo.
                        Dar syki apie Streloka. Pilna gi video YT, parinkau trumpesni. Apie tai, kad jis putina prostitute isvadino tik del to, kad nejo gilyn i Ukraina. Nesipleciant sita nereiksminga tema, tik noriu pasakyt, kad i Strelkino pareiskimus rimtai galima reaguot taip pat, kaip ir i tarologo Leopoldo Malinausko.

                        https://www.youtube.com/watch?v=Hd3k_StDgN0

                        Comment


                          Nelabai į temą, bet nėra kur. FSB nučiupo JAV verslininką, kuris dirba Rusijoje 25 metus ir yra įnvestavęs 3 mljrd USD išskirtinai ne į valstybinį sektorių. Tiesiog kai kam perėjo kelią.
                          Geras komentaras, kad tokį suėmimą turbūt CŽA organizavo, nes geresnio taikinio kaip sušikti investavimo Rusijoje įvaizdį neįmanoma surasti:
                          Россия, которую мы посадили https://www.novayagazeta.ru/articles...yu-my-posadili
                          И когда между людьми идет арбитражный процесс в Лондоне, и вдруг в этот процесс с космической скоростью вмешивается ФСБ и сажает инвестора с безупречной репутацией, который на рынке с 1994 года, то это как если бы вы играли в шахматы, и вдруг один из игроков нанял бы киллера, который в конце партии выстрелил бы сопернику прямо в лоб.
                          Если вы нанимаете киллеров во время шахматной партии, вы вряд ли правы.
                          «Вот у меня такое ощущение, что это операция ЦРУ, — пошутил один из моих собеседников, пожелавший, впрочем, оставаться неназванным. —
                          Потому что если бы ЦРУ решило уничтожить остатки инвестиций в российскую экономику, то ничего лучше бы оно не придумало»
                          https://www.kommersant.ru/doc/3888096?from=four_strana
                          p.s. tiesiog džiugu skaityti. Po tokio įvykio bus mažiau norinčių listi ten ir žaisti šachmatų partijas, kuriose gali gauti kulką į kaktą. O tuo pačiu mažiau lobistų vakarų šalyse.
                          Sakyčiau labai geras straipsnis vasario 16 dieną.
                          Paskutinis taisė Arunasx; 2019.02.17, 13:02.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            Rusai virš Solsberio katedros iškėlė Rusijos vėliavą!

                            https://www.svoboda.org/a/29774872.html

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Rusai virš Solsberio katedros iškėlė Rusijos vėliavą!
                              Reikia džiaugtis kad ne virš Vilniaus katedros.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Rusai virš Solsberio katedros iškėlė Rusijos vėliavą!
                                Na, įdomu kas čia trolina, ar vietiniai dundukai, ar iš Kremliaus zadanija buvo duota.
                                If a lion could speak, we could not understand him.

                                Comment


                                  Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                  Na, įdomu kas čia trolina, ar vietiniai dundukai, ar iš Kremliaus zadanija buvo duota.
                                  Kodėl dundukai? Šiaip čia gana gudrus Rusijos patrolinimas.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Pakako tik vieno skambučio Putinui, ir Rusijos televizija pakeitė savo pasakojimą

                                    Comment


                                      Ukrainiečiai šaiposi iš Rusijos mėginimo "Runetą" atskirti nuo pasaulinio interneto
                                      Užrašas - Rusijos internetas.RU

                                      Российские блогеры будущего / Rusijos ateities blogeriai

                                      https://censor.net.ua/photoshops/311...ery_buduschego

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Lietuva per 28 metus neprarado nei vieno kvadratinio metro teritorijos, neišrinko į prezidentus jokių Janukovičių ir dabar per prezidento rinkimus niešrinks visokių dujų princesių Tymošenkų. Jeigu ir norim ko nors iš Ukrainos pasimokyti, tai nebent tai, kad reiktų viską daryti priešingai, nei jie darė.
                                        Ką čia kliedi?

                                        Comment


                                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                          Nelabai į temą, bet nėra kur. FSB nučiupo JAV verslininką, kuris dirba Rusijoje 25 metus ir yra įnvestavęs 3 mljrd USD išskirtinai ne į valstybinį sektorių. Tiesiog kai kam perėjo kelią.
                                          Geras komentaras, kad tokį suėmimą turbūt CŽA organizavo, nes geresnio taikinio kaip sušikti investavimo Rusijoje įvaizdį neįmanoma surasti:
                                          Россия, которую мы посадили https://www.novayagazeta.ru/articles...yu-my-posadili

                                          https://www.kommersant.ru/doc/3888096?from=four_strana
                                          p.s. tiesiog džiugu skaityti. Po tokio įvykio bus mažiau norinčių listi ten ir žaisti šachmatų partijas, kuriose gali gauti kulką į kaktą. O tuo pačiu mažiau lobistų vakarų šalyse.
                                          Sakyčiau labai geras straipsnis vasario 16 dieną.
                                          Pasirodo ir labiausiai įžymų prancūzų verslininką Rusijoje pasodino:
                                          Заявления Кремля о независимости правосудия «вызывают нервный смех» https://www.novayagazeta.ru/articles...t-sleduyuschim
                                          В комментариях — акцент на трех обстоятельствах.
                                          Во-первых, российская власть атакует абсолютно лояльных ей иностранных инвесторов. Да, конечно, раньше делали что хотели с российскими бизнесменами, но иностранцев не трогали (за исключением «ретивого» Билла Браудера).
                                          Во-вторых, атака проведена на фоне чудовищного падения уровня иностранных инвестиций за последние, санкционные, годы.
                                          В-третьих, происходящее связано не с правосудием, а с заказным «наездом» конкурентов.
                                          Газета Le Figaro называет 47-летнего инвестора Филиппа Дельпаля, директора финансового департамента фонда Baring Vostok, «ключевой фигурой» (или «опорой») «французского бизнес-сообщества в России». Дельпаль вместе с женой и двумя детьми пятнадцать лет живет в стране и заслужил репутацию «уважаемого банкира» «с безупречной репутацией». Такие же оценки дают все респектабельные французские СМИ и самому фонду, и его арестованному руководителю, американцу Майклу Калви.
                                          «Оказанные услуги больше не гарантируют иммунитета», — пожаловался анонимный представитель Франко-Российской торгово-промышленной палаты (CCIFR). Недоумение вызывает и дата, выбранная силовиками для атаки (день инвестиционного форума в Сочи), и фон, на котором она проводится: прямые иностранные инвестиции в российскую экономику, которые «в 2013-м, перед аннексией Крыма, составили 69 млрд долларов, с тех пор падают с огромной скоростью»: в 2017-м — уже 28,5 млрд, а по итогам 2018-го должно быть всего лишь 1,9 млрд, подчеркивает Le Monde.
                                          Labai gerai, bus dar mažiau norinčių žaisti šachmatų partiją su banditais.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X